B1 blogcsalád



Főpolgármesterből ketrecarcos: Tarlós teljesen pályát tévesztett

2016. december 08. - Mr Flynn Rider

Tarlós István a legutóbbi közmeghallgatáson szabályosan lehordta azokat a budapestieket, akik aggódnak a Római parti fákért és Budapest utolsó természetes partszakaszáért. A főpolgármester lekezelő modorban, arrogánsan provokált, a környezetvédőket és az érveiket azzal söpörte le az asztalról, hogy „nem szakértők”. Ehhez képest a madridi polgármester láthatóan tudja, mit jelent az a szó: „közszolgálat”.

tarlos_femina.jpg

Tarlós István nem szeret a budapestiekkel beszélni, mert kiderül, hogy elkúrta, nem is kicsit. A Római parton egy olyan gátat akar emeltetni

  • amire azért van szükség, mert illegálisan építettek rokonok, barátok és üzletfelek lakóházakat az üdülőövezetbe
  • ami nem fogja megvédeni a partot, mert a gyártója szerint is összeomlik egy hirtelen lökéstől (pl. egy sodródó fatörzstől)
  • ami miatt felszámolják az egész Római-partot és kivágnak 1500 fát

A hangulatos partszakasz helyett lesz egy acél elemekből összetákolt fal, ami nem véd, ha jön a víz, meg egy hatalmas, üres töltés.

Tegnap közmeghallgatást tartott a képviselőtestület, ahol a képviselők háromnegyede nem jelent meg, Tarlós meg a közmeghallgatás úgy értelmezte, hogy neki ki kell osztania a Római partét aggódó választópolgárokat, mintha azok az alattvalói lennének.

Egyes hírek szerint a közmeghallgatást ki se írták rendesen, elég kevesen tudtak róla - ezért mentek el rá amúgy is kevesen. 

Tarlós pedig megint elővette az arrogáns, bunkó stílusát, a HVG videóján remekül látszik minden.

 

Ehhez képest Manuela Carmena, Madrid főpolgármestere pont tegnap írta a Facebook-oldalán, hogy a buszon, az utcán és a piacon odajönnek hozzá az emberek és közösen vitatják meg vele, mi legyen a spanyol fővárossal.

Jelzik neki a problémákat, ő pedig megpróbál mindent megtenni a helyiekért.

Nahát, csodálkozunk rá innen Kelet-Európából: így is lehet? Tényleg, a főpolgármester tömegközlekedéssel jár, saját maga vásárol a piacon és csak úgy oda lehet menni hozzá? Meghallgatja a helyiek problémáit?

Sőt, menjünk tovább: Manuela Carmena asszony pár hete pont azzal dicsekedett a Facebook-oldalán, hogy a helyiek bevonásával hogyan újították meg Madrid legrégebbi közparkját, a la Quinta de Torre Arias-t, ami még a XV. században keletkezett.

Ezek szerint ott nem beépítik, hanem a helyiek bevonásával ténylegesen megújítják a zöldet – nem úgy, mint Budapesten.

 

maria_madrid_fopolgarmestere.jpg

Ehhez képest az, ahogy a kormán és a főváros vezetése átjátszotta a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt-nek a Városligetet, hogy oda 300 ezer tonna betont öntsenek be… 250 milliárd forint közpénzből… 1000 fát kivágva… közben a lakosságot zöld propagandával altatva…

Látszik a különbség.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5012032727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hidasy Eleonora 2016.12.08. 12:02:07

Hát én azért máshogy mondanám

Jossarian 2016.12.08. 13:18:10

Tarlosnak igaza van, a zoldek meg menjenek legelni, masra ugysem jok...

István Magyari 2016.12.08. 13:37:35

Mondjuk leszophatnád a Tarlóst és mind a ketten kielégülnétek. Tarlós azért, mert megszopatott egy balféket, te meg azért mert buzi vagy.

István Magyari 2016.12.08. 13:40:01

Mi az a "kormán", te zsírparaszt?!

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.08. 13:44:19

A ballib szarháziak minden beruházást megakadályoznak amit bírnak.
Mondjuk ez érthető, hisz Demszkí 20 éve alatt semmit nem építettek, és készítettek, csak azzal a 4-es metróval kampányoltak 20 éven keresztül amit Tarlós épített meg.

Ja még volt valami Moszkva Tér felújjítási ígérete is Kóka nevű helikopterező SZDSZ-esnek, amit szintén Tarlósék csináltak meg.

Ahogy a Várbazárt, a Lágymányosi hídat, az 1-es villamos meghosszabítsását, és még ezer más dolgot.

Biztos hogy llehet jobban csinálni mint ahogyan Tarlós teszi.

De rosszabbul mint ahogyan a ballib elkúrók csinálták meggyőződésem, hogy lehetetlen.

sas70 2016.12.08. 14:14:43

@Jossarian: A hülye Budapestiek meg fulladjanak meg a szmogtól, a kutyát sem érdekli!

sas70 2016.12.08. 14:19:42

@Ballib cenzúrázók réme 19: Remek látványberuházások, csak közlekedni nem lehet rendesen a dugók miatt, a kátyúkban kitörik az autók kereke, parkolni szinte lehetetlen, a járdán ha nem szarba lépsz, akkor gödörbe és ha lerohad a metró, akkor végképp annyi lesz az egésznek. De azért térkövezzük le még a városligetet is és a plusz 3 fűcsomóra mondjuk, hogy nőtt a zöldterület.

István Magyari 2016.12.08. 14:50:48

"a járdán ha nem szarba lépsz, akkor gödörbe" Talán Tarlós szarik az utcára? Szerintem azok a balliberális picsák tehetnek a sok kutyaszarról, akik gyerek helyett kutyát tartanak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.08. 16:16:32

Budapestnek rossz? Akkor a hazaáruló fideSS fasszopóknak jó!

Kong.Kinga 2016.12.08. 16:34:30

elrémít a "vitázók" szinvonala...

sas70 2016.12.08. 16:46:10

@István Magyari: Nem Tarlós szarik az utcára, csak szarik rá, hogy mi van az utcán! Normálisabb helyeken ki vannak rakva a kutyaszaros zacskók közterületekre és ha a járdára szart a kutyát, elveszel egyet, felszeded és kidobod. Persze ehhez már európainak kellene lenni, hogy legyen zacskó is, meg szemetes is. És pénzbe kerül? Igen. De kurvára biztos, hogy az ötször szarul lerakott, térkövezett, túlárazott faszomtudjamiknél nagyságrendekkel kevesebbe!

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.08. 17:08:12

@sas70:

Kutyaszar és kátyú mindig volt. Demszky alatt szerintem több, de ez nem nagyságrendi eltérés.

Nem tudom feltünt-e hogy a városligetben van egy bazi nagy betonplacc, ami pl az építési tervek alapján eltünne.

Azaz ténylegesen több lenne négyzetmétert tekintve a zöld terület nagysága, mélygarázsokkal, az épületek alatt.

A beruházás létjogosultsága lehet kérdés.
De a zöldek alibi ellenállása röhejes.

beduka 2016.12.08. 18:32:28

Idejöttek mucsa-alsóról, és az egyébként is kevés zöld felületet tovább csökkentik.Nézzétek meg mit csináltak gyerekkorom környezetéből a Kossuth-téren, a kellemes fás-parkos-játszóteres térből egy betonsivatagot.Persze a faluban ez volt a módi mindent lebetonozni.Nagyon bíztam Tarlósban, mert mégis csak mérnök a lila ködben élő bölcsésszel szemben.Hát nem jött be, lefeküdt ennek a bunkó vidéki bagázsnakNem az a baj hogy vidéki, hanem hogy bunkó,az egyetemen intelligenciát nem tanítanak, pláne nem ha az elődök szoc,.hazás érdemeire tekintettel felvételi nélkül került be ingerszegény szocializációval és hiányos ismeretekkel.

prognosys 2016.12.08. 18:33:04

A "vezető elit" réteg nem most választotta le magát a többiről. Ez kb. 1939 óta így működik ebben az országban. Mindig jön egy megmondó réteg (az elit), akikre az alávetettek négy évente szavazhatnak, s akik nem elintézik a problémákat, hanem (ha kell) erőszakosan eldöntik az alávalóak sorsát.

Nem furcsa, hogy ez a vezetési attitűd Hitler óta nem változott?

norbinorbi 2016.12.08. 20:02:55

az már a vég kezdete, ha valaki politikai meggyőződés miatt "maga alatt vágja a fát"....hajrá Budapest, döntsetek ahogy akartok, ha itt az ideje
süti beállítások módosítása