B1 blogcsalád



Miért robbantottak a körúton? - az összes konteó + szavazás

2016. szeptember 28. - ng.pontkukac

A poszt szerzője a blog alapítója.

Napok óta azon töröm a fejem, hogy ki állhat a Teréz körúti robbantás mögött, és mi késztette őt erre a barbár cselekedetre. Első kérdésemre, félek, sosem fogok választ kapni, de az elkövető motivációja tekintetében azért józan paraszti ésszel is jutottam erre-arra. Néhány forgatókönyvemre több, másokra kevesebb tétet tennék. Némelyiket az itthon ülő hírolvasó-elemző elmém szülte, pár másikat pedig az autójával a balesetet épphogy elkerülő leendő apa indulata.

bumm.jpg

Elképzeléseimet rendszereztem, összefésültem az ismert tényekkel, majd akcióba lépett bennem az egykori aktív újságíró. Politikusokat, szakértőket, rendőr barátaimat felkeresve, tanácsaikat és információikat figyelembe véve az alább felsorolásra kerülő tételmondatok közül valamelyik feltehetőleg fedi a valóságot.

Arra kérlek, Kedves Olvasó, hogy szavazz, vitatkozz, segíts házi nyomozásomban.

Mi történhetett a körúton múlt szombat éjszaka?

Konteók:

  1. Dzsihádista merénylet (én erre 5% esélyt látok) - Sok internetes kommentelő gondolta úgy, hogy minket is utolért az Iszlám Állam terrorgépezete. Az elkövetés módja és a jelen közhangulat szülte konteó engem is megérintett az első órákban, aztán gyorsan elvetettem. Az elkövetőről kiadott fantomképen az illető jól kivehetően fehér bőrű férfi volt. Ettől még persze lehetne radikális iszlamista terrorista, de akkor a külföldi példákat figyelembe véve nagyobb pusztításra törekedett volna, nem fektet ekkora energiát abba, hogy a két rendőrön kívül lehetőleg más ne sérüljön.
  2. Kormányzati összeesküvés keretében szervezett önmerénylet, hogy többen menjenek el szavazni október 2-án (én erre 1% esélyt látok) - A gyáván, saját támogatóit a konteó forrásként emlegető DK-tól kezdve az Orbán Viktort patás ördögnek látó, elborult kommentelőkön át sokan meg voltak/vannak győződve róla, hogy Orbánék ezzel a robbantással maguknak akartak szavazókat toborozni október 2-ra. A merénylet időzítésén és az elbénázott hatósági kommunikáción kívül erre semmilyen jel nem utal, ám ellene annál több érv szól. Először is, szerintem Orbán ügyének nem használ, sőt árt, hogy tömegek harsogják most, hogy kormányunk még erre is képes lenne politikai céljai elérése érdekében. Sok kritikát meg lehet fogalmazni a regnáló hatalommal szemben, de épeszű ember nem feltételezheti, hogy saját kormányunk saját rendőrei vérét ontja. Ezt állítani szerintem hazaárulás. Az 1% esélyt azért adom meg mégis a konteónak, mert az esetleg elképzelhető, hogy egy borult elméjű Orbán Viktor-fanatikus azt gondolta, hogy egy ilyen magánakcióval segít a népszavazás ügyének.
  3. A pesti szervezett alvilág küldött véres üzenetet a rendőrségnek (én erre 50% esélyt látok) - Ez a forgatókönyv politikai körökben és a rendőrségnél is felvetődött. Mellette szól, hogy a rendőrök elleni látványos és célzott akció félreérthetetlen figyelmeztetés vagy hadüzenet. Ellene szól, hogy jelen helyzetben az üzenet érthetőségét csökkenti az elkövetés módja. Egy példával élve: ha én horogkeresztet tetováltatok a homlokomra, akkor az emberek többsége nácinak fog tartani, nem pedig egy ősi békeszimbólum viselőjének. Ergo, ha a rendőröknek akart üzenni a helyi alvilág, akkor nem olyan időpontot és elkövetési módot választanak, ami terrorakciónak vagy politikai indítékú provokációnak tűnik. Mégis megszavaztam a teóriának 50% valószínűséget, hiszen ha a robbantás mégis az alvilág üzenete volt a hatóságok felé, a címzettek akkor is megértik, ha a közvélemény félremagyarázza.
  4. Egy hatósági személyek közötti magánéleti dráma csúcsosodott ki (én erre 75% esélyt látok) - A látottak/hallottak alapján az ügy egy elborult, rendőri/katonai/tűzszerészeti ismeretekkel rendelkező elkövető akciója. Erre utal, hogy gondosan megtervezte a robbantó, hogy kik sérüljenek. A felvételek alapján tudta, hogy pontosan hol és milyen szögben látják a mozgását térfigyelő kamerák, kihasználta azok holtterét. A merénylő higgadt és/vagy őrült lelkületéről sokat elmond, hogy a robbantás helyétől pár lépésre állt, és azt követően még lassan át is lépett a sérült rendőrnő felett. Magasszintű ismereteire bizonyíték, hogy pontosan ki tudta számolni, hol, hogyan, milyen irányban és erősséggel fog hatni a robbanás.
  5. Egy külföldi titkosszolgálat így próbált keresztbe tenni Orbán renitens népszavazásának (én erre 75% esélyt látok) - Ez a teória a legijesztőbb, ám sok körülmény ebbe az irányba mutat. Az elkövető magányos fehér férfi volt, aki profin átgondolt tervet követett, komoly rendészeti és tűzszerészeti ismeretekkel rendelkezett. Feltehetően hónapokon át figyelt és tervezett, majd hiba nélkül végrehajtotta az akciót. Másnap a fél ország azon morfondírozott, hogy vajon képes lenne-e erre Orbán Viktor? Ezt a teóriát eddig csak Kósa Lajos pedzegette. Én a profizmus, a hidegvér és az elért hatás tükrében erre komoly esélyt látok.
  6. Egy magányos őrült így akarta felhívni magára a figyelmet (én erre 50% esélyt látok) - Az elkövetőnek tudatában kellett lennie, hogy a robbantás híre azonnal bejárja az egész világsajtót. Simán lehet, hogy egy magányos őrült időt és energiát nem spórolva így akart a halhatatlanság útjára lépni. Ki tudja?

Szerinted mi történt?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6311749771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.28. 16:52:41

Miért hagytad ki azt a verziót hogy a ballibek voltak, azért hogy Orbánra kenjék ?

Szerintem ez esélyesebb az önmerénylettől.

Cirka 10% körül van.

Francois77 2016.09.28. 17:04:47

@Ballib cenzúrázók réme 18: én is arra szavaztam volna, de ez a verzió valahogy kimaradt.

ng.pontkukac 2016.09.28. 17:15:12

@Ballib cenzúrázók réme 18: Azért hagytam ki, mert eszembe sem jutott. Balfaszok ilyesmit ilyen profin kivitelezni, és ugyanúgy nem feltételezem róluk ahogy Orbánékról sem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.28. 17:54:58

@ng.pontkukac: A százalékos esélyek értékét némileg rontja, hogy összegük nagyobb száznál.

Különben pöpec a cikk.

ng.pontkukac 2016.09.28. 18:18:37

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: a százalékoknak itt nem volt feladatuk 100-at kiadni, mert mindegyik konteót a többitől függetlenül mértem hozzá a valóság mércéjéhez. na, érted :) ergo ugyanolyan valószínűnek érzem a magánéleti perpatvart mint a német/francia titkosügynököt

Móg 2016.09.30. 13:56:39

Viki csak azt mondta kell valami ütős.Árpi a cucc összeállítására még talált profit,de robbantót csak olyat aki rosszkor nyomta a gombot és elhagyta a cetlit amire fel volt írva,hogy Allah Akbart kell kiabálni.

60meg3 2016.09.30. 20:16:59

@Ballib cenzúrázók réme 18: Hülyeség! A baloldalnak nem érdeke, hogy a zorbán gyűlöletkampányát erősítsék!
süti beállítások módosítása