B1 blogcsalád



Orbán mellett kampányol a Hit Gyüli

2016. június 10. - nickgrabowszki

Illetve Németh Sándor, a vezető lelkész, de mivel egy autoriter szervezetről van szó, ez ugyanaz.

Íme:

 

A kérdés:

Tisztelt Németh Sándor!
Magyarországon a kerítés megépítése előtt több százezer migráns vonult át. Táborba se lehetett zárni őket, mert kidöntöttek a kerítést és akár gyalog is elindultak Hegyeshalom felé. Egy esetről sem hallottam, hogy egy migráns a földi életének hátralevő részét Magyarországon szeretné leélni. Ha valaki mégis ezt mondta, csak azért tette, hogy az esetleges magyar papírokkal legálisan továbbmehessen. Ezek után van-e értelme kvótáról, kvóta elleni szavazásról beszélni?
Üdvözlettel, Fridrich Ferenc Pécs

A válasz:

Szerintem el kell menni szavazni. Én, ööö, ellene szavazok. A kvóta ellen.

Érdemes megfigyelni, hogy a vezető lelkész semmivel nem támasztotta alá, hogy el kell menni szavazni. Semmivel nem indokolta, hogy miért volna értelme a kérdező felvetései ellenére mégis engedni a kormánypropagandának, és elmenni szavazni egy értelmetlen népszavazáson.

(Ha  mégis, csak az már nem szerepelt a videón, az nem a mi bűnünk. Nem mi ragadtuk ki a kérdést a kontextusból: a Gyülekezet videósai maguk vágták meg így az anyagot.)

De azzal, hogy közölte a saját majdani magatartását, nemcsak iránymutatóvá, hanem úgyszólván kötelezővé tette azt. Egy egyház így működik, nem lehet saját véleményed, mert akkor eretnek vagy legalábbis eltévelyedett. A Hit Gyüliben meg különösen így működik ez.

A nagytiszteletű főlelkész úrnak, úgy tűnik, nem súgta meg a Szentlélek, hogy

  • Magyarországon már alig vannak migránsok.
  • Azok se akarnak itt maradni.
  • Betelepíteni meg pláne nem akarja őket senki.

Ez utóbbit józanabb pillanataikban még kormányzati politikusok is elismerik, de szerintük a majdani, az esetleges, a lehetséges betelepítések ellen kell küzdeni.

Meg persze már nagyon kínos volna lejönni a témáról, és bejelenteni, hogy okafogyott és értelmetlen dolog a népszavazás.

Meg akkor mivel tudna kampányolni a Fidesz? Kell valami iránymutatás a kormánypropagandának is. Mert különben maradna a korrupció mint téma, az meg már régen nem olyan pálya, ami nekik kedvezne. Orbánék egyszerűen

az imidzsüket építik, kampányolnak és megfélemlítenek a fiktív betelepítés- és jelentéktelen kvótaüggyel.

Akik nekik ebben segítenek, akik a szekeret tolják, azok

  • vagy elkötelezett támogatók, akik abban érdekeltek, hogy ne bukjon meg a Fidesz,
  • vagy nem veszik észre mit cselekszenek.

Sztálin kifejezésével élve:

hasznos idióták.

Arra azért mondjuk kíváncsiak lennénk, mit szólnak mindehhez a Hit Gyüli médiabirodalmának munkatársai, az ATV vagy az atv.hu szerkesztői, riporterei, műsorvezetői.

Ez az interjú például lement az Egyenes beszédben, az atv.hu pedig egész pénteken felső bannerben reklámozta. A Hősök tere kezdeményezés arra volt kíváncsi, mit csinálnak az emberek, ha azt látják, hogy egy lány lefekszik egy padra, mert rosszul van.

Jellemzően semmit. Elmennek mellette, anélkül, hogy bármit tennének. 

A Hősök tere kezdeményezés ügyvezető igazgatója szerint sokan csak álltak, és nézték a lányt, de nem csináltak semmit, ez is egy tipikus magatartás ilyen helyzetben. A szakember elmondta: ez nem arról szól, hogy minden ember rossz, hanem arról, hogy amikor sokan vagyunk egy helyzetben, azt nézik az emberek, hogy mit csinál a másik, és nem azt, hogy ő egyénileg mit tehetne.

Németh Sándor világossá tette, hogy ő egyáltalán nem menne el a lány mellett, hanem felszólítaná, hogy keljen fel, mert milyen dolog már az, hogy egymaga csak úgy elfoglal egy padot.

Az ATV szerkesztő meg talán ezzel az interjúval - hogy egyáltalán lement - jelezték, nem értenek egyet vele. Lehet, hogy nem egy hangos jelzés, de mégiscsak valami.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr598798346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quodlibet 2016.08.16. 07:19:21

Emlékeim szerint Lenin mondta, nem Sztalin.
süti beállítások módosítása