B1 blogcsalád



Felcsút lesz Magyarország fővárosa

2016. január 15. - Egyenlítő blog

Kerényi Imre titkos műhelyében, az alaptörvény asztalánál már összeültek páran.

  1. Köztük L. Simon László, aki sajnos már nem pornográf verseket ír.
  2. Aztán Mészáros gazda, aki az észt adja az akcióhoz.
  3. És talán Garancsi főtulajdonos, akinek legfontosabb tulajdonsága, hogy olyan megbízható.

Nem kisebb feladattal bízta meg őket a Kis Vezető, mint hogy

tervezzék meg az új fővárost.

Természetesen azt a leghatározottabban vissza kell utasítanunk, hogy a terv neve – mert itt mindennek neve van, kérem – Albert Speer-terv lenne. Ez aljas rágalom.

Mészáros gazda odasúgja a nála azért kicsit iskolázottabb Garancsi mesternek, hogy emlékszem én erre a Speer gyerekre, nagyon jó beadásai voltak és pontos passzai.

img_9704k1.jpgDe Kerényi ráüvölt, hogy kuss, disznók. Nem szeretném, ha itt is szinglihordák garázdálkodnának. Tehát egyrészt mindenki hazamegy és szaporodik egy kicsit délutánig, különben Harrach Péterrel gyűlik meg a baja.

És mielőtt a munkát elkezdjük, válasszunk magunk közül szaporodási munkahelyi biztost.

Helyeslő morgás fogadja a javaslatot, csak Mészáros gazda kezd el egy kicsit Vivát, Viktor-ozni, mint mindig, ha éppen semmi nem jut az eszébe. Ez be szokott jönni.

A szűnni nem akaró taps után L. Simon felajánlja, hogy majd ő a börtönből hozat ki szaporodási célzattal személyeket, és akkor ez el is van intézve.

Még pár áldás a vezérre és néhány átok a Gecire. És kezdődik a munka.

A feladat, miként lesz Felcsút méltó fővárosa egyelőre csak Magyarországnak, aztán majd persze az egész Német-Római Császárságnak.

  1. Az első tervek szerint a Napoleon proszpekt vezet majd be Bicske felől, ahol a transzszibériai vasút pályaudvara nő majd ki a földből. (Ha támadják, akkor továbbépítjük.)
  2. Az űrkikötőt rögtön a tengeralattjáró állomás mellé kell elhelyezni, ha a Kis Vezető éppen erre vágyik, akkor könnyen átszállhasson.
  3. A Halászbástyát a Mátyás templommal már áthozták. Most Pesten éppen a Bazilikát csomagolják. Arra Mészáros gazda vetett szemet, a malacainak kérte el, nagyon fog tetszeni nekik.
  4. A Kossuth teret – 1944-es állapotban – már elhelyezték a stadion melletti kis placcra. Jó lesz az ott éppen.
  5. A Gábriel szobrot odaadták Kerényinek, ő erre akasztja fel a kalapját-kabátját, szobainasnak éppen jó.

Arrébb, nem messze Tarlós István kitömött és elrettentésül közszemlére tett múmiájától, nő most ki a földből a hatalmas piramis a Selmeczi Gabriella-arcú szfinxekkel – hát kérem, mindannyian halandók vagyunk, de persze bis hundred und zwanzig.

És miután annyi gáncs és akadékoskodás kísérte Paks II tervét, hát azt is ide húzták föl. Szükség is van rá. Mert a Kis Vezető kolbászfüstölője mellett, rögtön a pálinkafőző mögött, van egy pici kis helyiség. Kapcsolókkal teli. Az egyikre például az van írva, Kisrogán, a másikra Lázár/London, a harmadikra meg Semjén-ló – de emellé egy nagy felkiáltójel is van rajzolva.

Mint az köztudott már régóta,

a különböző alvezérek dróttal hozzá vannak kötve ehhez a rendszerhez.

És ha a Kis Vezető rájuk akar szólni, vagy csak unatkozik és szórakozni támad kedve, akkor megpöccinti a gombot, és máris egy kis áramot vezet az emberébe. Ha haragos, akkor kicsit többet. Amit persze az (áram)vezetőnek illedelmesen, haptákban meg kell köszönnie és kérnie, hogy máskor is méltó legyen egy kis áramozásra.

(Állítólag Hoffman Rózsa rendszeresen jelentkezett, hogy ő is kér egy kis áramütést, mert ha nem kapja meg a napi 380 voltját már nem is érzi a Kis Vezető szeretetét, ami neki még az életénél is fontosabb.)

Az új főváros hát remekül működött, egészen addig, míg egy kisfiú ki nem húzta a konnektorból az egészet és be nem kiabált volna Mészáros gazdának, hogy éhesek már a disznók.

Erre mindenki szétfutott. És most itt tartunk, hogy mi van a disznók után.

Dési János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr568275142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása