B1 blogcsalád



Lőrinc gazda megtehette volna, hogy egyáltalán nem épít utat

2015. augusztus 23. - Egyenlítő blog

Egy hiteles beszámoló szerint a budapesti XVIII. kerületben a legtöbb helyen csaknem egy méterrel keskenyebbek lettek az utcák a csatornázás utáni újra aszfaltozáskor. Így még a szabványban minimálisan előírt szélességet sem éri el az út, s ezentúl két autó nem is fér el egymás mellett. Az út szélét is pocsékul csinálták meg, a csatornafedők kiállnak, és a többi. Amikor a lakók reklamáltak, akkor a kivitelező csak annyit mondott, hogy

legalább nem fognak itt száguldozni az autósok.

Amúgy a kivitelező tud rendesen is dolgozni, abban a körzetben, ahonnan a fideszes frakcióvezető származik, szépen, derék módon elkészítették az utat. Na, ugye.

meszaros-lorinc.jpg

Nincs ebben a történetben semmi különös. Ugyanis rengeteg pénzt lehet azzal megspórolni, ha az út egy részét lecsaljuk. S miután azt is tudjuk, hogy a felcsúti Mészáros Lőrinc egyik cége vett részt a kivitelezésben, tulajdonképpen azt tanácsolhatjuk a XVIII. kerületieknek, hogy

örüljenek, hogy egyáltalán lett egy kis aszfaltcsík.

Mert ha Mészáros gazda csak egy kicsit is mohóbb, akkor, mondjuk, felveszi a pénzt, és azt mondja, hogy kész az út. Nyilván akadtak volna ekkor kellemetlenkedő ellenzéki, gyurcsányista-sátánista alakok, akik azt mondták volna, hogy dehogy van kész, nincs itt semmi.

De nix ugribugri, a fideszes többség nyilván megszavazta volna, hogy az út tükörsima, széles, még autóversenyzésre is alkalmas. Sőt, a CÖF felvonulást is szervezett volna rajta, hogy bebizonyítsa, ez bizony a lehető legjobb, s aki mást mond, az a keresztény Magyarország ellen tör, s bevándorlókkal akarja elűzni a dolgos népet. Ifj. Lomniczi Zoltán pedig maga fényképezkedett volna le az úttal, hogy bizonyítsa,

ott van az, legfeljebb nem látjuk.

Ettől persze még az autók tengelye kitört volna, a gyerekek nyakig sárosan értek volna be az iskolába, s az első felhőszakadás elmosta volna a fél utcát – de mindez mit sem számított volna, hiszen meg lett kérem mondva, hogy az út tökéletes. Még avatás is volt, nemzeti szín szalaggal, jutalomosztással és a többi. Tessék oszolni, nincs itt kérem semmi látnivaló.

Nos, ehhez képest tehát Mészáros gazda cége igazán nagyvonalúan járt el, hiszen csak egy részét csalta el az útnak. Azt azért senki sem vonhatja kétségbe, hogy húzódik ott egy aszfaltcsík. Igaz, nincs szegélye, keskeny és rohad – de a miénk.

Igaz, a felújítás előtt széles volt, és csinos padka díszítette – de muszáj volt feltörni, különben honnan lett volna munkája Mészáros gazdáéknak? (Na jó, egy kicsit csatornáztak is.)

Mészáros gazda cége a Mészáros és Mészáros sorra nyeri a munkákat, most olyan mazlista volt, hogy egy 3,21 milliárdos tendert i elvitt. Gondolom, referenciának bemutatta a pestszentimrei munkát. Mire a bíráló bizottság feszes haptákba vágta magát, és megmutatta Mészáros gazdának, hol kell aláírni a megbízást.

Igen, fel lehetne vetni, hogy egy normális országban, ha valaki így dolgozik, akkor többet nem nagyon kapna munkát. Csakhogy itt a cél csak másodlagosan az, hogy legyen csatorna. Mert elsődlegesen ugye munkát kell adni Mészáros gazdának, hogy kereshessen jó sok pénzt. Ha aszfaltozással, akkor aszfaltozással. És azon persze merenghetünk, hogy

a pénzzel mi lesz, kivel kell osztozni a bevételen?

Tudom, hogy népszerűek azok a nép ajakán élő legendák, amely szerint a kitűnő üzleti képességeit már gázszerelő korában is csillogtató Mészáros gazda a valóságban csak stróman, aki, aki a legfőbb kegyúrnak dolgozik – de erre az égvilágon semmi bizonyíték.

Mészáros Lőrinc azért nyer, mert irtózatosan jó, becsületes, nagy tudású, alapos, aki nem ad ki a kezéből nem tökéleteset.

Ennyi az egész.

D.J.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr367725648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2015.08.23. 13:04:00

civilhetes.net/belfold/l-espresso-orban-mar-az-ot-leggazdagabb-magyar-egyike

hova osztana ugyan vissza a 10-20-30%-at vissza a "zsenialis" gazszerelö, mint a keresztapanak, akit mar a tenyleges vagyon alapjan a leggazdagabb 5 magyar közé saccolnak.
Viszont a hiveket ez nem zavarja, ilyen gyalazatos ragalmak nem feketithetik be a nagyszerü geniusz, orban viktor öfömeltosagu ur hirnevet.
ha meg akad köztük aki el is hiszi mennyit lenyulnak a közösböl, az letudja azzal, legalabb igaz magyar ember lop, nem a hitvany multi talicskazza ki a penzt.

bukszindeksz 2015.08.23. 19:59:42

Melyik utcáról van szó?

Mr. Bear 2015.08.23. 23:35:29

@bukszindeksz: Gyakorlatilag mindegyikről. 15-20 centi hiányzik mind a két oldalon, ha két kocsi jön egymással szembe, le kell menni fél kerékkel a murvára, hogy elférjünk. Azt az utcát csinálták csak meg pöpecül, ahol az imrei fideszes önkormányzati képviselő lakik.

shred 2015.08.24. 00:12:04

Úgy képzelem el ennek az arcnak a bukását, hogy amikor kiesik a belső körből, lesz egy vadászbaleset, vagy egy szóváltást követő késelés a borozó előtt - valahogy nem tudom a vádlottak padján látni Mészárost.

Rav Antal 2015.08.24. 05:47:04

@shred: Statáriális ítélet lesz, nem lesz vádlottak padja.

2015.08.24. 06:39:35

Azt megnézném ahogyan a" hugyozós Lőrinc " futó vadlövő versenyen indul majd el.
Ő fut, és a többiek pedig majd őt lövik !
De szép is lesz !

különvélemény2 2015.08.24. 08:24:57

Ha már az egész poszt mészaros fikázás, érdekelne, hogy a mészáros kft pontosan milyen munkát csinált a konzorciumban, mert abban van egy duna aszfalt kft is.

♔bаtyu♔ 2015.08.24. 08:35:34

@Rav Antal: Nem lesz statáriális ítélet, mert amikor a XVII. ben a benzinkút építésekor a kivitelező kifejezetten elbaszta a Pesti utat, sem történt semmi. 2 évig úgy volt, aztán amikor jött a fideszes önkormányzat elbontották és normálisan újjáépítették.

Ezzel természetesen nem azt akarom írni, hogy ez a dolog OK. A lakóknak szerintem bíróságon kellene keresni az igazat, egyben tenni egy rendőrségi feljelentést is.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.08.24. 08:52:40

Blogbejegyzesek helyett feljelentést kellelne tenni.

Zoltán Harsányi 2015.08.24. 08:57:32

Lőrinc csak az Orbán család ispánja! Gazdája a földesúr!

konrada 2015.08.24. 09:11:51

A helyzet egyszerű: ki kell kérni a terveket, megnézni a méreteket azon, majd az út szélességét megmérve kiszámolni, mennyi hiányzik a kivitelezés után. Aztán lehet feljelenteni, mert ha valaki ennyire hülye, hogy így lop egy útépítésnél, azt nincs aki kimosdassa.

...de valószinűleg csak a blogíró fogalmatlan, és ezért hiszi azt, hogy az útépítésből úgy lopnak, hogy keskenyebbre építik a tervnél.;)),
pedig "egy lóf.szt mama!", a kivitelezőnek az a jó, ha minél szélesebb az út, mert nagyobb felület esetén "többet lehet megspórolni" a vastagságból, az előkészítésből.

...szóval máshol kell keresni - tervezőnél, megrendelőnél - a szükségesnél keskenyebb út problémáját, nem a kivitelezőnél...

Rav Antal 2015.08.24. 09:13:55

@♔bаtyu♔: Nem ez lesz az egyetlen vádpont...

♔bаtyu♔ 2015.08.24. 09:32:25

@Rav Antal: Ugyan már, ki hajtja ezt végre? Gondolod, hogy a következő társaságnak nem lesznek meg a kedvencei?

Ezért is kell a bírósághoz fordulni. Nézze meg egy szakértő az utat és írja le, hogy szabályos. Ha meri. Az ilyen bologokban amúgy az a gond, hogy az is lehet, hogy a konkurencia fizeti, szóval ez így még smafu.

konrada 2015.08.24. 10:21:18

@♔bаtyu♔:
Nem kell azt hinni, hogy szentek ezek, de az azért jelent valamit, ha ilyen hülyeségekkel akarnak rajtuk fogást találni.

... ha mást nem, annyit igen, hogy a másik oldalon még a rendes fikázáshoz se értenek, és ez sokat mond a képességeikről...

Gyorgy Nagy 2015.08.24. 10:39:45

Ez Lörinc gyerek egy vidéki PROLI a tőbbi felkapaszkodott havarjaival egyűtt.

n3spr3ss0 2015.08.24. 10:48:46

Mert így dolgoznak a kimosdatott gecik.

2015.08.24. 13:21:02

A szokvány aszfalt szélesség ilyen utcákban 4 méter ...és az gondolom meg van.

Az, hogy előtte milyen volt és mé' nem olyan lett az utánára is tervezve, az egy másik műsor.

1ghost 2015.08.24. 16:12:06

Hát igen! Az igazi gond azonban, hogy ebben a Barbár Narancs Rezsimben ma már az élet számos szegletén jelen vannak a Mészáros féle aszfaltozók.

Gátlástalanul lopnak amennyit lehet, rothad, amihez hozzányúlnak. Még néhány ciklus orbánékból, s az albánok is előttünk lesznek.

Magyarország kialakult társadalmi-gazdasági berendezkedése hányinger, s a pokolba vezet. És visz magával mindent: jelenünket s gyermekeink jövőjét egyaránt.

Netuddki. 2015.08.24. 16:34:59

Engem az érdekelne, hogy a disznószaroslőrinc mit csinál az évi 1-2 milliárdos felvett osztalékával?

Az utat meg azon kell számonkérni aki kifizette a kivitelezőnek a szar munkát...

Mr. Bear 2015.08.24. 21:34:02

@különvélemény2: "Ha már az egész poszt mészaros fikázás, érdekelne, hogy a mészáros kft pontosan milyen munkát csinált a konzorciumban, mert abban van egy duna aszfalt kft is. "

Amit helybeliként láttunk: a postaládánkba bedobott, és a munálatokról tájékoztató lapon Mészáros neve díszeleg. Hogy aztán a végén ki fogadta fel azokat a Pest megyei cigányokat, akik csinálták a munkát, csak a jó ég tudja. A mi utcánkban 5 ház van, áprilistól októberig volt feltúrva, majd leaszfaltozák, és másnap feltörték, mert az egyik házat elfelejtették bekötni a csatornahálózatba
süti beállítások módosítása