B1 blogcsalád



Penészes cellában várt hónapokat az orvosszakértőre

Így teszi tönkre az egészséget az embertelen bánásmód - 2. rész

2015. május 02. - Egyenlítő blog

A volt főpolgármester-helyettes csak az egyike azoknak, akik maradandó fizikai károsodást szenvedtek el BKV-ügy kapcsán. A szűk, penészes, vizes cellában olyan mértékben leromlott immunrendszere, hogy középfül-gyulladása következtében erős halláskárosodást szenvedett.

black-mold-basement.jpg

Hagyó Miklóst embertelen körülmények között tartották előzetesben kilenc hónapon keresztül. Ráadásul nem elég, hogy fogvatartását semmi nem indokolta, az előzetes alatt súlyos egészségkárosodást is szenvedett.

Cikksorozatunk első részéből kiderült, mivel “érdemelte ki” ezt a bánásmódot. Most pedig közelebbről megvizsgáljuk, miképp alakulhattak ki ezek a súlyos betegségek az elvileg szigorúan ellenőrzött körülmények között.

Hagyó Miklós védője már a letartóztatástól kezdve hangsúlyozta minden beadványban, hogy védencét számos, súlyos betegség gyötri: krónikus allergiában, asztmában, idült prosztatagyulladásban, vastagbélgyulladásban, súlyos, krónikus, műtéteket is igénylő fül- és orrmelléküreg-gyulladásban, gerincbetegségben szenved, továbbá szív- és vérnyomáspanaszai voltak.

Ezek miatt állandó orvosi kezelést, gyógyszerszedést igényelt, és megfelelő, kockázatmentes környezetre is szüksége lett volna ahhoz, hogy elkerülje a további szövődményeket. Éppen ezért már az eljárás kezdetekor kérte, hogy orvosszakértő vizsgálja meg és igazolja egészségi állapotát. Ám a szakértői vizsgálatra négy hónapot kellett várnia a dohos, egészségtelen cellában.

Eközben pedig az előzetesét újra meg újra meghosszabbító végzések végig arra hivatkoztak, hogy nem igényel kórházi gyógykezelést. Megállípítva mindezt persze szakértői vélemény nélkül. A meghosszabbító végzések hozzáértését tükrözi, hogy Hagyót fogságának első hónapjában háromszor is orvoshoz kellett vinni, és már ekkor napokat töltött a tököli börtönkórházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr677403714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.02. 16:55:12

Rákosi Viktátor igazán beülhetne Hagyó helyére a bűntársaival, hogy élve rohadjanak el egy ilyen cellában!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.02. 16:57:27

Azért arra kíváncsi vagyok, sittre kerülnek-e a rágalmazók... tartok tőle, hogy a valódi felelősök megússzák.

Mohamed 2015.05.03. 18:58:27

Jaj szegín Hagyó Aki nem áll be a sorba annak el kell vágni a torkát Miki!
Milyen sanyarú sorsa lehetett, mert átélte azt amit minden gyanusított átél akinél fennáll a befolyásolás vagy a szökés veszélye( ok, azt nem tudhatjuk, hogy Miki barátunknak volt-e bissau guineai útlevele)

Oké, hogy ez egy maszopos blog, de baszki ez a hatásvadász manipulatív szerecsen mosdatás már a masszív gerinctelenség kategóriája.

Mindenki tudja, hogy egy aljadék bűnöző,
csak az ügyészség még mindíg töketlen balfékekből áll (és politikailag befolyásolható, ezért próbálják elkerülni hogy leültessék, mert egyrészt nem akarnak balos mártírt, másrészt mert szüksége van a Zorbán kormánynak egy olyan alakra akit minduntalan fel lehet mutatni, hogy "lám ilyen a baloldal" ha a kormány szarba kerül.)
Valamint a bírók túlnyomó többsége a kádár korszakból ránkmaradt komcsi bútordarab akinél még működik a" mi kutyánk kölyke" típúsú reflex és úgy veszik figyelembe a bizonyítékokat, hogy az egy ilyen fajta vádlott ügyében kedvező legyen.

Szóval egyáltalán nem sajnálom ezt a korrupt politikus bűnözőt,
és most teljesen fölösleges azzal jönni, hogy "de hát a mocskos fidesz is szétlopja az országot", mert attól egyrészt nem lesz kevésbé büdös és taszító a baloldal, másrészt csak azt igazolja az ilyen típusú érvelés, hogy a fityesz és a baloldal politikai váltógazdaságot működtetett és így együtt lopták szét az országot.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.03. 19:09:55

@Mohamed: te seggarcú nácipalánta! Arról nem olvastál ugye, hogy a Hagyót vádló visszavonta a vádjait?
m.origo.hu/itthon/20150312-elnezest-kert-hagyotol-a-nokia-dobozos-vadlo.html

Mohamed 2015.05.03. 19:32:26

@pythonozok:

Ja, igen, évek után hirtelen eszébe jut, hogy hoppá mégsem mondtam igazat.
Ja persze.
Az ilyen gyökér fasztarisznya ballibek mint te meg el is hiszitek hogy hogy egyszer csak megvilágosodott és rájött hogy hazudni nem szép dolog, mert a balos nyomorékoknak már egy fajta önigazolásként, úgy kell egy ártatlanul megurcolt ballib mártír mint egy falat kenyér.

Gondolom olyanról még nem hallottál, hogy a vádlott nyomás alá helyezése és befolyásolása a védelem által.

Meg olyanról sem hogy kéz kezet mos, és ilyen alapon a két politikai oldal igyekszik kimosni egymás embereit a szarból akár olyan áron hogy a tanukat befolyásolják, mert ugye csak a választások miatt kell a másik oldal tagjait politikus bűnözőként bemutatni a közvélemény számára aztán egy kis ejnye-bejnye után mindenki tiszta lesz mint a hó. És kezdődik minden előröl.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.03. 19:39:45

@Mohamed: pontosabban véletlenül pont akkor jut eszébe megvádolni, amikor közeledik a főpolgármester választás... ugye... merő véletlen. Ahogy az is, hogy ezt a hírt agyonhallgatta a média.
Na minden, egy tetves nácival nem vitatkozom.

TakeMeCloser 2015.05.03. 19:53:27

Aki berakta ezt a hatásvadász fotót, ugyan fogja már meg a kis kezem és vezessen már el oda ahol H.M. ült hogy megnézhessem, tényleg ott készült-e!
Ja hogy az nem menne? Akkor, ahogy utaltam is rá, ez is csak egy hatásvadász üres lufi.

Mohamed 2015.05.03. 19:56:08

@pythonozok:

A korrupciós botrányok országos választások idején történő nyílvánosságra hozása régi jó politikai módszer, ezt azthiszem eddig is tudtuk mindannyian.
De az ilyen módszerektől, még Hagyó nem lesz ártatlan.

Viszont ha valaki 4-5 éven át következetesen ugyan azt állítja a bíróság előtt aztán hipp-hopp viszakozik az már kicsit más kategória.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.03. 20:09:22

Arra bezzeg volt esze az elvtársnak, hogy kicsalogassa a Csernus doki ágyából a barátnőjét :D

David Bowman 2015.05.03. 20:48:26

Remélem a prosztatáját rendszeresen kezelték.

vNHM 2015.05.03. 21:11:11

Jaj, egyem meg a kicsi szívít neki! Ez mind komoly? Ilyen betegségei voltak? És mégis bekerült a börtönbe? Assszta! Micsoda tényfeltáró cikk! Nahát elvtárs, ez aztán halált megvetô bátorság!

fifibá55 2015.05.03. 21:44:43

"számos, súlyos betegség gyötri: krónikus allergiában, asztmában, idült prosztatagyulladásban, vastagbélgyulladásban, súlyos, krónikus, műtéteket is igénylő fül- és orrmelléküreg-gyulladásban, gerincbetegségben szenved, továbbá szív- és vérnyomáspanaszai voltak"
Ha a háziállatomnak fele ennyi baja volna, vinném és elaltatnám, ne szenvedjen tovább.
A fénykép hitelét rontja, hogy hiányzik az adat, hogy pontosan hol és mikor készült; ilyet tavaly tudtam volna lőni az egyik felújítandó lakásban.(Ilyenben is laknak emberek!)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.03. 22:31:09

Csak azt kell végiggondolni, hogy két ember állít valamit, aminek alapján a delikvenst őrizetbe veszik, majd előzetesbe helyezik. Ezek után a rendőrség piszmog egy kicsit, majd hat hónap múlva kiengedik az előzetesből.

HAgyótól és Tarsolytól függetlenül: Hat hónapig tartják egy dohos pincében, akár esetben ártatlanul.

Meridian74 2015.05.03. 23:56:39

Érdekes, amikor ezek a nagypofájú kemény legény szarzsákok, mikor sittre kerülnek rögtön rokkantnyugdíjassá avanzsálnak és majd meghalnak.

Talán nem kellene bűnözni, Hagyókám.

Meridian74 2015.05.03. 23:58:37

@pythonozok: "a Hagyót vádló visszavonta a vádjait"
És leültették már őt ezért? mert amíg nem, addig ezt nem lehet komolyan venni. Mindkettő korrupt szarzsák akkor.

dtk74 2015.05.04. 01:53:53

Ártatlanság vélelme. Alapelv. A többi csak duma.

chepunk 2015.05.04. 07:22:14

@Mohamed:

"Mindenki tudja, hogy egy aljadék bűnöző,"

Még szerencse, hogy nem vagy bíró... Közfelkiáltással bűnös? Azért ez jó. Egyébként pont nem érdekel ez a Hagyó ügy mert direkt lett annak idején is felfújva. Bármelyik más politikus benne a Fideszesekkel, Jobbiksokkal meg a többivel ugyanígy bebörtönezhető lenne, mind hazudik és lop, csal!

esprit 2015.05.04. 08:39:55

Ó, Istenem! Elmorzsoltam egy könnycseppett. Hányan élnek penészes lakásban...

E.Katolnai 2015.05.04. 10:10:58

Hagyó ártatlan, Gyurcsótány is talpig tisztességes, Bajnai nem libás és egyáltalán a demokrata, antifasiszta, anti-náci bagázsban lehetetlen bűnözőt találni! A gonosz nácik meg az újnyilasok a bűnözők, mert egy Brüsszel-barát, kisebbség-barát, homoszexuális-barát ballibsi eleve csak kitűnő ember lehet, és aki mást mond az egy szemét náci!
süti beállítások módosítása