B1 blogcsalád



A magyar kormány háborút vív saját polgárai, állami rendszerei ellen

2015. április 21. - Egyenlítő blog

Nemrég ment körbe a Facebookon egy srác fotója: a Deákon, a Kakas Presszó előtt öten körbefogták, megverték, még akkor is rúgták, amikor a földön feküdt. Kéri, hogy jelentkezzenek a szemtanúk. Aki közbe mert lépni, az is kapott, jó nagyot, pedig lehet, hogy ez mentette meg a srác életét.

egyetemdemo.jpg

Mélyen érintett vagyok a legújabb egyetemi  balhéban: a családban van tanár, aki egyetemen tanít, én is szociológusként végeztem a TáTK-n. Akkor alakult a kar, amikor beiratkoztam. Akkor kezdték az átállást a bolognai rendszerre, amikor végeztem.

A magyar oktatási rendszer a földön fekszik.

(Mellette fekszik az egészségügy, meg a többi állami szféra, kivéve persze a stadionokat.) Még él, de rúgjátok.

Nem elég, hogy a legújabb balhéban számos egyetem számos sikerszakát akarjátok egy tollvonással megszüntetni, a diákok az utcára vonultak hétfő este, az EMMI a szokásos bunkó-sértődött módján reagált egy sajtóközleményben, az államtitkár meg igyekezett egy interjúban elvenni az élét a dolognak, de akárhogy is nézzük,

nem tanultatok semmit az utóbbi években.

Két dologra ment ki az utóbbi évek kormányzása:

  1. minden pénzt kiszívtok a rendszerből,
  2. magatokra haragítjátok az értelmetlen, bunkó döntéseitekkel újabb választói csoportokat

Nézzük végig csak az oktatással kapcsolatos intézkedéseket: bezártátok a sikeresen működő iskolákat, olyan helyeket, amelyek mintaprojektként működtek;

megpróbáltátok megtörni az önállóságot a tankönyvekkel, tanfelügyelőkkel, a pedagógusok szivatásával.

Évek óta vonjátok ki a pénzt az egész rendszerből, a pedagógusok egyre kevesebbet keresnek. A most megszüntetendő ipari formatervező alapszakon végzők kétszer annyit kapnak kézhez a diploma átvétele után, mint a tanáraik. Egész Európában az egyik kiemelkedően sikeres szak, hatalmas verseny a bejutásért, jó állások várják a végzősöket. Bumm, szüntessétek meg!

Raoul Wallenberg-iskola. Bumm, szüntessétek meg!

Hoffmann Rózsa. (Kell még valamit mondanom?)

Az Orbán által kinevezett kancellárok, akik gyakorlatilag megbénították az egyetemeket, nélkülük nem lehet döntést hozni semmiben és újabb adminisztrációs terhet rónak az amúgy is túladminisztrált rendszerbe.  Bizonyára azon munkálkodnak, hogy az egyetemeknek jó legyen, azért kellett a minielnöknek személyesen kineveznie őket. Micsoda demokratikus lépés, ami megerősíti az egyetemi autonómiát!

  1. Tankönyv-államosítás, elosztási problémák és a legsötétebb kommunista időket idéző tankönyvi szövegek.
  2. Az iskolapszichológus megszüntetése, helyette iskolarendőr. Majd megoldja a rendőr a problémákat.
  3. Évek óta megy az átállás a bolognai rendszerre, az egyetemek most kezdték el kiismerni, kihasználni és működtetni a rendszert. Bumm, most visszacsináljátok! 
  4. Vagy ott volt a különösen gusztustalan húzásotok az utolsó pillanatos ponthatár-módosításokkal, ami több ezer diákot vitt a kétségbeesés határára?

A magyar kormány háborút vív a saját polgárai, állami rendszerei ellen.  Ti háborúztok ellenünk.

Nem csoda, ha az érettségizők hatalmas számban vándorolnak el más országokba.

Legalább képregényt olvassatok, ha már nem értetek az oktatáshoz. Mond az valamit, hogy alázat, egyeztetés, az érintettek bevonása?

Szartok ti miránk.

Rosszabb: még rúgtok is, ha a földön fekszünk.

Csák Gergely

(Kép: Facebook/Veszélyben vannak az Egyetemeink)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr997385972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.04.21. 21:52:09

Hát ez igazán érdekes volt.

Ennél csak az érdekesebb hogyan lett a baloldali blogból előbb liberális hecclap, majd morbid humorportál.

folytassátok

1ghost 2015.04.21. 22:10:16

Tökéletes írás, az rendszer lényegét jól mutatja be.

A végén feltett kérdést egyszerű megválaszolni az elmúlt 5 év tükrében: az "alázat, egyeztetés, az érintettek bevonása" semmit nem mond a Narancsos Barbároknak!

A magát a tévedhetetlenség mítoszában képzelő, s mindent mindenkinél mindig jobban tudó félázsiai pöttyös seggfej Orbánnak az ominózus szavak értelmezhetetlenek.

Jelenleg ez van. Most a legfontosabb a túlélés, ám amint a csillagállás úgy alakul a Narancsos Gazembereket rögtön a történelem szemétdombjára kell küldeni. Ott a helyük.

zobod 2015.04.21. 22:17:29

A külföldön munkát vállalók számának Orbán-kabinet alatti megugrásában a poszt szerint a nép ellen háborúzó fideszkdnp-nél alighanem nagyobb szerepe van annak, hogy több népszerű célország is ebben az időszakban kellett feloldja a munkavállalási korlátozásokat, kvótákat.

Ami meg az érintettek bevonását illeti a döntéshozatalba... az mszp kormány minisztere, sztárolt ifjú titánja Kóka sem volt rá kíváncsi, mi a véleményük a békáknak mocsár lecsapolásáról. Igaza is volt, mert vajon egy kamu szakon lébecoló, vagy egy nem kamu szakon tanuló de Magyarországról rögtön a diploma után lelépni akaró hallgatót, az őket oktató tanárokat valóban meg kell ez ügyben kérdezni? Előre lehet tudni, mit mondanának, nem értenek egyet.

gtri 2015.04.21. 23:13:33

@zobod:
Roppant egyszerű a helyzet megoldása. Az egyetemek is kaphassanak TAO pénzeket. Így a diákok nem számítanak majd az "állam pénzén tanulóknak", hiszen maga Orbán Viktor fejtette ki, hogy a TAO pénz az nem közpénz.

www.origo.hu/sport/20140424-most-akkor-kozpenzbol-epult-a-pancho-vagy-nem.html

Szóval egy kis csiribí-csiribá és teljesen magánpénzekből finanszírozott lesz a magyar oktatás. Örülni fog a sok kormányember, hogy nem lesz ott sok közpénz, amit az egyetemek felelőtlenül elszórtak eddig. :)

Szelid sunmalac 2015.04.21. 23:24:51

@zobod: "A külföldön munkát vállalók számának Orbán-kabinet alatti megugrásában a poszt szerint a nép ellen háborúzó fideszkdnp-nél alighanem nagyobb szerepe van annak, hogy több népszerű célország is ebben az időszakban kellett feloldja a munkavállalási korlátozásokat, kvótákat."

Akkor en mint erintett hadd jegyezzem meg csendesen neked, aki max blogokrol alkot kepet maganak a vilagrol es foleg az emberekrol, hogy: A JO BUDOS KURVA ANYADAT TE BAROM ALLAT
Az Orban kormany elott is dolgoztam mar jopar orszagban, de eszembe sem jutott, hogy kikoltozzem, foleg nem csaladdal, ugyanis Mo. a hazam. Ott van a csaladom, a hazam, a barataim, a munkam, a jovom. Illetve csak volt. A kedves kurmanyod szetosztotta a haveroknak az iparagat, ahol dolgoztam. Uj munkahely a lathataron sincs, foleg nem versenykepes berekkel. Meg faszom munkanelkuli sincs, csak kozmunka 47-ert, mellette viszont munkat sem tudsz keresni. Folyamatosan jatsszak at az egyes teruleteket a seggnyaloknak, barmikor megszunhet a munkahelyed, csak mert megtetszik a lezernek meg a habonynak. A gyereknek szintugy nincs jovoje, az ertelmes szakok fizetosek, vagy epp mosz szuntetik meg. Nyomaba nem er az oktatas az europainak, az egyetemet meg lassan csak a parttagok tudjak kifizetni. Nyugdij nem lesz, mert azt eltozsdezte a kibaszott fidesz. Akkor most probald meg bazdmeg megmagyarazni NEKEM, hogy azert mentem el, mert lehet.

zobod 2015.04.21. 23:27:25

@gtri: nem azzal van bajuk, hogy az államtól kapják a pénzt, hanem hogy nem annyit kapnak amennyit akarnak, meg hogy az állam bele is akar szólni, vagy legalábbis felügyelni akarja a kancellárok segítségével, hogyan legyen elköltve.

zobod 2015.04.21. 23:32:13

@Szelid sunmalac: ha olyan jó volt itt, fényes volt a perspektíva, meg rendben volt minden a fidesz kormány előtt, akkor miért mentél el korábban is dolgozni külföldre?

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.04.21. 23:53:59

Anno a Politikai Főiskolát is megszüntették.
Oszt most visszahozzák.
Csak Egyetem lett.
A Nemzeti Köz-Bigyó Egyetem.

gtri 2015.04.22. 00:06:58

@zobod:
Éppen erre a gondra jelent megoldást az, amit mondtam, Az állam nem költ közpénzt, hiszen tudjuk, hogy a TAO pénz nem közpénz. S mivel nem költene közpénzt az oktatásra, nem is kellene beleszólnia az egyetemek működésébe, sok fáradtságtól megkímélve a közpénzek gondos őreit.

swfla 2015.04.22. 06:24:28

@zobod: te oreg ne erolkodjel mar. Fuggetlenul attol mikor indult meg az elvandorlas, vitathatatlan teny, hogy egy rakas fos most Magyarorszagon elni.

Lett volna ketharmados tobbseguk, hogy csiszoljanak valamit az ugyeken, de amit csinaltak azt leginkabb Dunabalovessel lehetne honoralni. Lazits mar, senki nem mondta, hogy a korabbi adminisztraciok jobbak lettek volna. Gyakorlatilag 1989 ota zuhanorepulesben van az orszag.

Erre lett volna lehetoseg egy 2/3-dal, hogy masszivan javitsanak a roppalyan. De nem tettek.

BiG74 Bodri 2015.04.22. 07:10:02

@zobod:

Minek megkérdezni azt akiről tudni, hogy nem ért egyet.

Tökéletes, ki is fejezted orkbán és a többi megélhetési brancs egyik legundorítóbb tulajdonságát. Aki nem ért egyet hazaáruló, nemzetrontó, és különben is minek beszélni vele, hiszen úgy sem ért egyet.

Exploiter 2015.04.22. 08:36:12

@zobod:

Régen szerettem még emberekkel vitatkozni ilyen dolgokról. Amikor az MSZP SZDSZ baszta el a dolgokat sorban, a zombi szavazóikkal lehetett vitázni, bár haszna nem volt.
A Fidesz fanokkal már ehhez sincs kedvem, vagy én öregszem vagy ti még azoknál is sötétebb söpredék vagytok. És még baszdmeg jön utána a jobbik, bele se merek gondolni.

♔bаtyu♔ 2015.04.22. 08:38:49

Ez a sok ballibsi szerintetek akkor is itt káromkodott, amikor Bokros bevezette a tandíjat és húzogatta át ki az egyes egyetemek költségvetését? Kivéve a ballibsi elfekvők?

Hagyjuk már, még szép, hogy az állam megmondja, kb. mikre költsék az általa adott forrásokat. Mit gondoltok, ez pld. 10 éve nem volt így? 10 év múlva is így lesz és ez természetes. Néhány ostoba egyenesen azt gondolja, hogy orbán találja ezeket ki.

fizetekmegegysort 2015.04.22. 08:45:41

@♔bаtyu♔: cuki érvelés. Milyen kár, hogy FIZETŐS szakokat akarnak megszüntetni, amire ők ugye nem adnak pénzt, csak egyszerűen gondolkodó embereket képeznek ott, nem biorobotokat, akik majd bólogatnak a jó Orbán bácsinak.

♔bаtyu♔ 2015.04.22. 09:14:34

@fizetekmegegysort: Na persze. Biorobot, akik bólogatnak Orbánéknak. Magad sem hiszed ezt a baromságot ugye?

csak egy néző 2015.04.22. 09:29:24

@zobod:
"Orban kormany elott is dolgoztam mar jopar orszagban, de eszembe sem jutott, hogy kikoltozzem,"

Nem ártana, ha értenéd is, amit olvasol, mielött baromságokat böfögsz a @Szelid sunmalac: kommentjére.

csak egy néző 2015.04.22. 09:32:09

@♔bаtyu♔:
"Na persze. Biorobot, akik bólogatnak Orbánéknak. Magad sem hiszed ezt a baromságot ugye?"
Azt tudja rólad mindenki itt, hogy te elhiszed ezt a "baromságot", sőt te magad is egy biorobot vagy.

Pipas 2015.04.22. 09:38:47

@csak egy néző: "Nem ártana, ha értenéd is, amit olvasol"

Szóval csak hogy lássuk jól értem -e.

1. A csávó az mszp alatt külföldön dolgozott, ott is lakott.
2. A csávó a fidesz alatt szintén külföldön dolgozik, ott is lakik.

Na de most KIKÖLTÖZÖTT!

Hát ez súlyosan aggályos, felháborító! Orbán mongyon le, európa segíts! Fékek és ellesúlyok rendszere, aggódunk a demokráciáért! Kibírhatatlan!

Jól értem? :D

Kodomo 2015.04.22. 09:56:10

@♔bаtyu♔: Szerintem azt is egy államtitkár mondja meg, hogy kiket és mikor kell megműteni. Hiszen ők adják a pénzt!

csak egy néző 2015.04.22. 10:00:05

@Pipas:
Te is fuss neki mégegyszer, hátha sikrül megértened.
." A csávó az mszp alatt külföldön dolgozott, ott is lakott."
Azt miből sikerült levenned, hogy ott is lakott, olyanról meg nem hallottál, hogy a cége kűldte ki dolgozni és mint írta, eszébe sem jutott kiköltözni.

"A csávó a fidesz alatt szintén külföldön dolgozik, ott is lakik"

Talán ezért:
"kedves kurmanyod szetosztotta a haveroknak az iparagat, ahol
dolgoztam. Uj munkahely a lathataron sincs, foleg nem versenykepes berekkel."

Pipas 2015.04.22. 10:21:59

@csak egy néző: "Azt miből sikerült levenned, hogy ott is lakott"

Ésszerű gondolat, a legtöbben abban az országban laknak, ahol dolgoznak. Kivéve persze akik minden nap átlépik a határt azaz ingáznak.

"olyanról meg nem hallottál, hogy a cége kűldte ki dolgozni"

Szóval ha a cég "küld" ki, akkor nem lakik int? Nem értem mit akarsz ezzel a "cég küldte" dologgal....

"Talán ezért:
"kedves kurmanyod szetosztotta a haveroknak az iparagat"

Hát ez egy politikai vélemény. Ennek alátámasztására és bizonyítására mondta a csávó, hogy ki kellett költöznie. Ezt a bizonyítékot teszi hiteltelenné, hogy elmondta ő előtte is külföldön volt.

Amúgy egyébként én gyurcsány alatt külföldön dolgoztam és laktam, most itthon dolgozok és lakok. De persze én nem vonok le ebből messze menő következtetéseket.

saci02 2015.04.22. 11:21:08

@Kodomo: ez lassan igy is van ....

Mérnork 2015.04.22. 11:41:03

@csak egy néző:
"kedves kurmanyod szetosztotta a haveroknak az iparagat, ahol
dolgoztam"
Még ha tegyük fel így is van, akkor a Sünit az új tulaj kibaszta, mer nem elég fideszhű? Pláne hogy mint írja, előtte is külföldön dolgozott. Elég nagy zavart érzek itt az erőben...

kisf 2015.04.22. 11:57:03

@zobod: Igen, nézegesse csak a kancellár, hogy egyes intézetekben, már a fénymásolóra sincs pénz évek óta, a nyomtatókban nincs patron. Ha lerohad a 15 éves kereső könyvtári gép, nincs helyette másik. Ha kerül nyomtatópatron, az valami pályázat vagy ajándék valakitől. A műszaki szakok sincsenek támogatva, mondjuk 100 ezer Ft évi eszköz-amortizációra nincs fedezet, a céges felajánlások viszik hátukon a területet.

nnnnnnnn 2015.04.22. 12:32:36

"Szartok ti miránk.
Rosszabb: még rúgtok is, ha a földön fekszünk."

balos libsikkel ezt kell csinálni :D

fifibá55 2015.04.22. 12:33:52

Unalmas és fárasztó az egész. Akinek tetszik, maradjon, akinek nem, menjen el (amíg lehet!). Az idegeskedés árt az egészségnek. Arra pedig egyre inkább vigyázni kell.

fizetekmegegysort 2015.04.22. 12:45:14

@♔bаtyu♔: Mókás, ahogy a valódi kérdésre nem válaszolsz, csak kötekszel. :)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.22. 12:52:44

Segítség, ezen a héten is bevezette a diktatúrát a cigány Orbán! Szóval szombaton gyűljünk össze, mind a 800-an, s tüntessünk, amíg le nem mond a csúnya Orbán, azaz fél 8-ig, mert akkor érdekes film lesz a tévében!

Visceroid 2015.04.22. 12:58:55

@maxval bircaman szerkesztő: Tépnyleg, Birca, te mit fogsz szólni a 2018-ban alakuló Jobbik kormányhoz?

martineden 2015.04.22. 13:19:13

@zobod: ...,,A külföldön munkát vállalók számának Orbán-kabinet alatti megugrásában a poszt szerint a nép ellen háborúzó fideszkdnp-nél alighanem nagyobb szerepe van annak, hogy több népszerű célország is ebben az időszakban kellett feloldja a munkavállalási korlátozásokat, kvótákat.".......Hazug fidesztroll ,felsorolnal par orszagot ami az utobbi 5 evben oldotta fel a magyarok elleni kvotakat?

martineden 2015.04.22. 13:29:37

@♔bаtyu♔:....." Ez a sok ballibsi szerintetek akkor is itt káromkodott, amikor Bokros bevezette a tandíjat és húzogatta át ki az egyes egyetemek költségvetését?"...Havi 2000 Ft-rol beszelunk?Mennyi is most?

martineden 2015.04.22. 13:32:23

@♔bаtyu♔: ....'Na persze. Biorobot, akik bólogatnak Orbánéknak. Magad sem hiszed ezt a baromságot ugye?"...de te igen,ahanyszor csak a tukorbe nezel ,ott van elotted egy,ha nem is a legertelmesebb fajta.

martineden 2015.04.22. 13:40:43

@Pipas: ..."Szóval ha a cég "küld" ki, akkor nem lakik int? Nem értem mit akarsz ezzel a "cég küldte" dologgal"....nehez lehet a fidesztrollok elete,hogy ilyen hulyenek kell tettetni magukat,vagy tenyleg ilyen fogyatekosok?...Tudod az ideiglenes lakas lenyegtelen,amig az allandot nem adta fel .Kepzeld a tengereszek sem itthon laknak,meg sem koltoztek kulfoldre,ehhez mit szolsz?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.22. 13:42:18

@Visceroid:

Ha az a mai Jobbik eszmeiségét jelzi majd, akkor az katasztrofális lesz.

martineden 2015.04.22. 13:44:44

@Mérnork: "kedves kurmanyod szetosztotta a haveroknak az iparagat, ahol
dolgoztam"
Még ha tegyük fel így is van,"......Jo ,hogy kezditek meglatni a dolgokat,ha nehezen is,de akkor inkabb nem kussolni kellene es nem vedeni a vedhetetlent?

martineden 2015.04.22. 13:47:18

@maxval bircaman szerkesztő: figyelj pedofil birka,kussolj mar el a hulyesegeiddel.

KUHULIN 2015.04.22. 13:48:15

@Mérnork: Konkrétan az volt, hogy szegény süni valami dohányos cégnél melózott, ahonnan a trafik törvény bevezetése előtt(!) már kibaszták az apjával együtt. Ezek után miután telesírta a blog-szférát, hogy neki már csak a közmunka jutna (ekkora szakember a csávó), elhúzott a fritzekhez és most onnan osztja az észt.

Khonsu 2015.04.22. 14:05:19

Látom együtt a csapat. :D

Akkor én most hátradőlök, és mozizom :D

csak egy néző 2015.04.22. 14:14:32

@$$$=$$$:
""Szartok ti miránk.
Rosszabb: még rúgtok is, ha a földön fekszünk."

balos libsikkel ezt kell csinálni "

Teged szívesen vernélek pofán te baromarcú köcsög és a hozzád hasonló férgeket is.

i.imgur.com/wA83aid.gif%20(309%C3%97180)

Pipas 2015.04.22. 17:15:58

@martineden: "Tudod az ideiglenes lakas lenyegtelen,amig az allandot nem adta fel .Kepzeld a tengereszek sem itthon laknak,meg sem koltoztek kulfoldre,ehhez mit szolsz?"

Hát ez már nagyon erőltetett. Akkor most már ott tartunk, hogy az Orbán bűne annyi, hogy a csávó, aki már az mszp alatt is kinn lakott most is kinn lakik, de közben eladta a lakását magyarországon?

Honnan veszed, hogy tényleg most adta el? Honnan veszed, hogy az orbán miatt? Honnan veszed, hogy ez nem csak egy emberrel történt, hanem jellemző az emberekre?

Én amikor az mszp alatt kimentem, akkor nem volt saját lakásom, amikor most az orbán alatt itthon vagyok van lakásom. Ebből milyen messzemenő következtetést vonhatunk le?

zobod 2015.04.23. 18:06:18

@martineden: például Németország, Ausztria 2011 májustól

martineden 2015.04.24. 19:14:57

@Pipas:..... Én amikor az mszp alatt kimentem, akkor nem volt saját lakásom, amikor most az orbán alatt itthon vagyok van lakásom. Ebből milyen messzemenő következtetést vonhatunk le?"...az hogy kaptal 5 trafikot a seggnyalasert.
süti beállítások módosítása