B1 blogcsalád



Tiltakoznak a rasszista szöveget nyomó Siklósi Beatrix kinevezése ellen

2020. január 07. - b1 blog

"Mi, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának alulírott tagjai tiltakozunk Siklósi Beatrixnek a Kossuth Rádió csatornaigazgatójává történt kinevezése ellen. Fő indokaink

Nevezett számos alkalommal, a legkülönfélébb fórumokon tett gyűlölködő megnyilvánulásokat.

siklosi.jpg

Ezek citálása helyett álljon itt egyetlen idézet: „Siklósi Beatrix... személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására.” Ez a szövegrészlet a történelmi egyházak vezetőinek Erdő Péter, Bölcskei Gusztáv, Gáncs Péter és Heisler András által jegyzett, 2014. október 21-én kelt nyilatkozatából való, amellyel nevezettnek az MTVA vallási, nemzetiségi stb. műsorai főszerkesztőjévé történt kinevezése ellen tiltakoztak. Siklósitól ezt követően elvették a vallási műsorokat. Kizártnak tarjuk, hogy ugyanő alkalmas lenne a Kossuth Rádió közszolgálati normák szerinti vezetésére.

siklosi_beatric_rasszista_vicc.jpg

Siklósi nem titkolja a hivatalban lévő kormányfő iránti rajongását. „Bátran, okosan, úgy, ahogy édesapád teszi” – írta Orbán Ráhelnek 2014-ben egy Facebook-bejegyzésben. Kizárt, hogy ugyanő eleget tudna tenni a médiatörvény előírásának, mely előírja a „közszolgálati médiaszolgáltató függetlenségét” (90. § 1. c.).

Jelen fellépésünket mindenekelőtt a szóban forgó törvény alábbi passzusaira alapozzuk:

  1. § (1) A Kuratórium:
  2. a) ellenőrzi a közszolgálati médiaszolgáltatás céljainak a közszolgálati médiaszolgáltató tevékenysége általi megvalósulását,
  3. b) amennyiben a közszolgálati médiaszolgáltató megítélése szerint a közszolgálati médiaszolgáltatás céljainak elérését súlyosan sértő vagy veszélyeztető magatartást tanúsít, a Médiatanács eljárását kezdeményezheti,
  4. c) védelmezi a közszolgálati médiaszolgáltató függetlenségét..

Fentiek alapján a Kuratórium soron következő ülésén kezdeményezni fogjuk, hogy a Médiatanács semmisítse meg Siklósi Beatrix Kossuth Rádió élére történt kinevezését.

Budapest, 2020. január 7.

 

Debreczeni József                                  Kránitz László                        Silhavy Máté

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7215397946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.01.08. 16:44:27

@mgdé: Nem a legmenőbb forrás, ráadásul itt 200.000 fővel kevesebb van, mint amit én írtam, denagyságrendileg jó.
hu.m.wikipedia.org/wiki/Vizig%C3%B3t_Kir%C3%A1lys%C3%A1g
Cserébe kérném azt a forrást, ami azt támasztja alá, hogy a mostani Franciaország területén 700-ban 14-15 millió ember élt,... Lepje meg a történész világot is vele :-)!

Az Arab Birodalom tört be az Ibériai félszigetre az iszlám hit alapján.
Amikor a törökök elfoglalták a mostani Tunéziát, akkor a török császár megkapta az Iszlám kalifája címet /Azért vannak beszarva Erdogantól, mert a cím továbbra is a most éppen nem létező török császári címhez tartozik! / és onnantól kezdve nem a Török, hanem az Oszmán Birodalommal harcoltunk, akik vallási alapon támadtak bennönket.
A lényeg, hogy a XVI. század közepétől nincs különbség, tehát semmi nincs összekeverve, legfeljebb most a helyére kerülnek a dolgok az ön fejében is.

2020.01.08. 16:52:55

@mgdé: A kétharmad nagyon is jó arány, ahhoz képest, ahonnan indultak.
"18. század vége felé a 28 milliós összlakosságból[59] kb. három millió beszélte a franciát.[60] A forradalom elején az új rendszer toleráns volt a helyi nyelvekkel és dialektusokkal szemben, a szabadság elve alapján, sőt, megvolt az a hajlama, hogy a hatóságok dokumentumait ezekre lefordíttassa, de 1794-től kezdve ez az irány az ellenkezőjére fordult. Heves harc kezdődött a helyi nyelvek és dialektusok ellen, a kormány Franciaországban először alkalmazott kimondottan arra irányuló nyelvi politikát, hogy a franciából nemzeti nyelvet csináljon, azzal a céllal, hogy ez járuljon hozzá a nemzet egységesítéséhez. Odáig mentek, hogy börtönbüntetést írtak elő azon közhivatalnokok esetében, akik más nyelven szerkesztettek dokumentumokat, mint a francia."

2020.01.08. 16:57:21

@mgdé: Ön szerint miért van olyan sok francia film még az ötvenes-hatvanas évekből is, ahol szereplők törik a franciát Franciaországban, még a közhivatalnokok is.?

mgdé 2020.01.08. 17:11:24

@Tényelek:

Nagy Károly korára írták - a teljes birodalmára ennél többet - Tours pedig 732-ben volt.
Vajh hány tízmillióval lettek többen 60 év alatt? :D
(Martell alatt még nincs egységes ország.)

"3 000 000 hispanorómai"

No, erről láttam a 6-8 milliót, s NEM a wikipédiában. :)
Javasolnám a további keresgélést!
(Habár a tízszerezés még a hárommillió esetén se jön ki, úgyhogy ... :D)

"és onnantól kezdve nem a Török, hanem az Oszmán Birodalommal harcoltunk, akik vallási alapon támadtak bennönket." ??? :D

Na, mert a mindig is harcos - Massinissa, Jugurtha ismerős ? - numida utódoknak csakis a hit által lett kedvük hódítgatni ... :D A vallás és az arab vezérlet csak összefogta, egységbe terelte a 'mór' törzseket, s így lett elegendő létszámuk, erejük. A pusztai törzsszövetségek is általában hasonló okból, vallás égisze helyett egy neves vezér alá ...

Saját maguk szerint előtte se "Török" Birodalom voltak.
Oszmán kilétét tudod? :)

2020.01.08. 17:12:33

@mgdé: Nem látom a lakosság szempontjából aranykort, gyakorlatilag folyamatos háborúk és lázadások.
hu.m.wikipedia.org/wiki/C%C3%B3rdobai_Kalif%C3%A1tus

Oxica 2020.01.08. 17:22:01

Ha korábban születik, még kitűnő lágerőr is lehetett volna, a szadista fajtából, most meg csak max. egy ostoba hírigazgató lehet.
A nyomorék irodájában nem is tud kiteljesedni az antiszemita énje, bezzeg a lágerban, ott tombolhatott volna kedvére, egy darabig.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 2:0, EB nélküled geci.

mgdé 2020.01.08. 17:24:56

@Tényelek:

Már megint a wikivel jössz. :D

'A forradalom idején a Grégoire apát által 1790-ben útjára indított kérdőíves felmérés eredményeinek tükrében (amelyek nem adnak számot arról, hogy a számításokban szerepeltek-e a nők és a gyermekek) a korabeli Európa legnépesebb államának számító, közel 28 millió főt számláló Franciaország lakosságából körülbelül 6 millió fő egyáltalán nem beszélt és nem értett franciául.'

Bő 1/5 és 1790-ben, s nem pedig 2/3 1914-ben. :D

Ehhez jön:
'Guizot oktatásügyi miniszter 1833-ban döntött a központi felügyelet alatt működő elemi iskolahálózat felállításáról.'
és
'Jules Ferry közoktatási miniszter 1879-ben nyújtotta be tervezetét a kötelező, világi és ingyenes oktatás bevezetéséről. Az új iskolarendszer 1886-ra épült ki'

Azaz, 1900-ra néhány öreget leszámítva már MINDENKI beszélt franciául.

Az mondjuk érdekes, hogy ugyanazon Gregoire felmérést idézők szerint 28 millióból
- a) (nálad - wiki) 3 millió tudott
- b) (nálam - tanulmány) 6 millió nem_tudott
franciául.

Valaki nem jól olvasni akkori francziául ...

mgdé 2020.01.08. 17:35:58

@Tényelek:

Legalább a saját magad által belinkelt cikket (ehh, megint a wiki :D ) elolvashattad volna, s akkor látod az alábbi címszavakat:

Az első virágkor
Fénykor
Katonai diktatúra

Jó olvasást! :)

mgdé 2020.01.08. 17:37:45

@Tényelek:

Több wikit nem kérek, mennem kell focizni. Kösz a megértést!

2020.01.08. 17:50:30

@mgdé:
Amikor az osztrákok megkapták ajándékba a most aBurgenlandnak nevezett területet, akkor jó rablóhoz illően erőszakos németesítésbe kezdtek.
Az élet minden területén csak és kizárólag a német nyelvet lehetett használni egyik napról a másikra.
A kórházakban tömegek haltak meg, mert pl. nem tudtak vizet kérni németül.
A területen a horvátok voltak legtöbben, ezért a kényszeresen gyors nyelvváltás egy sajátos dialektus, a crobót német nyel kialakulását okozta, a leszármazottak a mai napig ezt beszélik, a bécsieknek meg kitörik a füle, hogy megértsék.
A nyelvváltás nem megy olyan gyorsan, mint azt sokan képzelik.

Allahu Akbar 2020.01.08. 17:55:58

@Sir Bates dö Hól: "én inkább úgy interpretálnám, hogy amennyiben kivonjuk mo értékei közül mindazt, amihez a "zsidóknak" köze van (s itt zsidó alatt értsük most, hogy "nem_ősmagyar"), akkor mi marad? mármint a bőgatyán és a köcsögdudán kívül?"

Hát azért ez az interpretáció is elég meredek; pl. miért lenne minden nem ősmagyar kulturális érték zsidó?

Még ha a "zsidót" a lehető legtágabban értelmezzük is, az egész zsidó-keresztény kultúrkört idevéve (ami azért önmagában is elég meredek), ez így sem fedi le mondjuk az ókori görög kultúra hozzájárulását.

"közhely, de valójában nem gondolod, hogy radnóti vagy rejtő kevésbé érezte magát magyarnak, mint petőfi petrovics"

Anélkül, hogy le akarnám becsülni, amit az említett urak (és mások) tettek le az asztalra, szerintem azért a magyar irodalomnak is voltak és vannak az "urbánus vonalon" kívül eső értékei (még a 20-21. században is).

Ebből egyben a kultúrkampfról alkotott vélemény is következik: az urbánus alkotókon kívül másnak is meg kell adni a lehetőséget (és ugyanazt a támogatást!) a kibontakozáshoz.

2020.01.08. 17:58:57

@mgdé: A virágkor a területi növekedésre, katonai sikerekre vonatkozik, ami magas adókkal jár, nem igazán örvedhetett neki benszülött lakosság, ráadárul az építkezésen, mint rabszolgák dolgoztak
Eredetileg nem a parazita muszlimok szemszögéből indultunk ki!

Focizni, az nem csak a fideszesek kedvence :-)?

mgdé 2020.01.08. 18:16:33

@Tényelek:

Én nem csak szeretem, én tudok is. :P :)

(Addigra a bennszülött lakosság jóval több mint fele már muszlim volt, muszlimmá vált, vmi 5,6 milliós számra emlékszem róluk. Mind nem lehetett parazita, mer' akkor nincs elég dolgos kéz. Khorezm - kicsit arrébb :) - szép város volt a mongol dúlásig, s ehhez muszlim dolgos kezek kellettek. Az eddigi történelemben a legtöbb emír a sajátjai vérét szívta, mert arra volt módja.)

Muhammad Balfas 2020.01.08. 18:41:48

@Sir Bates dö Hól: Merkel 2015 előtt mondott beszédében figyelmeztetett az integrációs törekvések bukására,a párhuzamos társadalmak létrejöttének problémájára,és arra,hogy gyakran a már németországban született muzulmán gyerekek sem tanulnak meg rendesen németül..

morph on deer 2020.01.08. 18:42:58

@Tényelek:
“ A kórházakban tömegek haltak meg, mert pl. nem tudtak vizet kérni németül.”
:)
Na ne. Ez azért már nagyon durva, nem gondolod?

Muhammad Balfas 2020.01.08. 18:43:24

@Muhammad Balfas: ..gyakran a már Németországban született..

6.Lenin 2020.01.08. 18:48:13

@morph on deer:

Egy akkori ellenzéki-DK-s újságból van az idézet hír. Ők meg soha nem hazudnak.

Muhammad Balfas 2020.01.08. 18:50:21

@Tényelek: Kezdjük ott ,hogy a korai keresztény egyháznak öt nagy püspöksége volt a Földközi-tenger körüli térségben: a római, a bizánci, a jeruzsálemi , az antiochiai,és az alexandriai.Utóbbi négyet megszállta az iszlám.És ezzel vissza is mentünk a kályháig..

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.08. 18:50:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ez elég gyenge visszavágás, lYppschYkém!!!

Ezt ezen az egy néven, ezen az egy helyen írtam le!

De látom, megcáfolni nem tudod – ejnye, így Gyuri bácsi aligha lesz veled elégedett!!!

Muhammad Balfas 2020.01.08. 18:55:05

@Oxica: Sztem sokkal inkább rasszista az,aki „csúti cigány”-ként emlegeti a miniszterelnököt.Nem így gondolod..?

Muhammad Balfas 2020.01.08. 19:03:43

@mgdé: Hasonló ostoba érvelés, hogy „milyen sokat adott nekünk a török kor ”, Szted ezt mondaná egy akkori magyar,akinek feldúlták a faluját,elvitték rabláncra fűzve,vagy a gyerekét elszakították tőle és vitték a janicsárnevelőbe, a templomból pedig,amelyet addig látogatott,istállót,raktárat, esetleg mecsetet csináltak.
A saját faszoddal verd a csalánt ne a máséval..

morph on deer 2020.01.08. 19:17:22

@6.Lenin:
“ Egy akkori ellenzéki-DK-s újságból van az idézet hír. Ők meg soha nem hazudnak.”
:)
Ez gyönyörű volt, Aljosa! :))
Gondolom a korabeli hírportálok is átvették, nem?

6.Lenin 2020.01.08. 19:27:10

@morph on deer:

Azok akkor még nem voltak, és lóháton körülményes volt terjeszteni. Kisebb tüntetés volt agg DK-s harcosokkal, de ebbe (se) bukott bele senki. A temetkezési cég felügyelő bizottságában is ellenzéki többség volt (132,5 %) így azok se nagyon piszkálták az ügyet.

maxvall baribaszó 2020.01.08. 19:55:57

A bal szemem tikkel.
Próbáltatok tikkel?

2020.01.08. 20:39:00

A muszlim simizőktől kérdezném, hogy azt tudják mit üzenet Karácsonkor a pátyoltjaik Magyarország népének?

Szerintem nem, ezért itt a megoldás: Szentestétől január kettőig, ha valaki használta a google keresőt és budapesti volt vagy a véletlen generálója éppen budapestinek jelölte meg, ők bizony nem Magyarországon éltek, hanem a Budai Villajetben Budapesten.

Sir Bates dö Hól 2020.01.08. 20:55:04

@Tényelek: "a franciák meg minden hülyeséget bevesznek, még azt is lassan, hogy ők franciák, pedig az első világháború előtt még kétharmaduk nem tudott franciául."
ember, ennél jobban mi bizonyítja, hogy lehetséges az integráció?;-)... még te is franciának tekinted már az 1G-seket is;-)... pubi, zavar van az erőben!;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.01.08. 20:59:51

@Tényelek: "Ön szerint miért van olyan sok francia film még az ötvenes-hatvanas évekből is, ahol szereplők törik a franciát Franciaországban, még a közhivatalnokok is.?"

te teljesen hülye vagy!;-DDDD

Sir Bates dö Hól 2020.01.08. 21:05:06

@Tényelek: "A kórházakban tömegek haltak meg, mert pl. nem tudtak vizet kérni németül."

hatalmasat mész ma!;-DDDD

Sir Bates dö Hól 2020.01.08. 21:14:19

@Muhammad Balfas: ugyan nem ez iránt érdeklődtem (mondhatod azt is, hogy nem válaszolsz, mert semmi közöm hozzá), de Merkel a 3G-4G-s török állampolgársággal, identitással és élő kapcsolatokkal rendelkező törökökről beszélhetett, de azok elsődlegesen törökök, s csak utána muszlimok;-)... sz'al probléma az van, de nem a muszlim vallás okozza, hanem a törökök nem_akarata_az_integrálódásra, de ez no problémája...

2020.01.08. 21:25:49

@Sir Bates dö Hól:
Szerintem, aki meghalt azért mert nem tudott németül vizet kérni, az nem találta viccesnek, mint ón.
Szerintem orbitális baromnak kell ahhoz lenni, hogy valaki ilyenen róhógjön.
De az sem lehetett vicces, hogy kiirni sem lehetett semmit csak németül.
Egyik nap az iskolában horvátul, magyarul folyt az oktatás, másnaptól meg csak németúl lehetett megszólalni még egymás közótt is, a könyveket, feliratokat is német nyelvűre cserélték, miközben alig €lt német anyanyelvű körülóttük.
.... Csak hogy ezen is tudjon röhögni.
De az ón logikáját követve sikeres volt az integrálás, mert vagy meghaltak, vagy oszzrákok lettek.
A nem német feliratokat az EU írta nekik elő, ezért a belépésük óta kint van pár, de horvát meg magyar iskola már nem, bedarálták a nemzetiségeiket, ..... Erre fel török meg paki suli már van, az nem zavarja őket.

Muhammad Balfas 2020.01.08. 21:28:52

@Sir Bates dö Hól: Persze a törökök nem hajlandóak integrálódni ,de majd az afgánok, meg a marokkóiak, meg a pakik igen. Hihihihiháháháháhá

2020.01.08. 21:47:27

@Sir Bates dö Hól:
Németországban többségbe kerültek a keleti törökök, akik az iszlám ortodox értelmezése szerint élnek, velük van a gond.
Erdogán is velük birkózik országon belül és az idióta nyugat ellene szurkol.
Amíg a nyugati részen 2-3 gyerek van egy családban, addig keleten és most már a kózponti részeken is, 6-8.
Amig 50 éve csak a nők 15 százaléka volt megcsonkítva, ma már több, mint hatvan és most már a tengerparti városokban és Ankarában is.

Tényelek 2020.01.08. 21:50:17

... És nekem is meg van csonkítva az agyam.

2020.01.08. 22:04:22

@Sir Bates dö Hól:
Beugrott még egy, kizárólag önnek vicces osztrák integrácios meggyőzési módszer, csak hogy jó napja legyen.
Akkoriban még szinte mindenki közkútról hordta vizet.
Ezeket azonban fertőtleníteni kellett rendszeresen egy lúgos folyadékkal.
Kiírták n€metül hogy x percet folyatni kell, csak utána lehet inni.
Az első ilyen után még a körházak udvarai is tele voltak zétmart belső szervekkel fetrengőkkel.
A szerencsésebbek meghaltak.
Mondjuk az ön logikája szerint,jó ósztönzés volt a hatékony nyelvtanuláshoz.

2020.01.08. 22:07:19

@Tényelek : Kedves Klón!
Ebben maximálisan igaza van.
Szomorú ez, részvétem a szüleinek!

taga20☺ 2020.01.08. 22:18:16

arab zsidó szeretőim jój meg tömtek

taga20☺ 2020.01.08. 22:23:12

jön a tót zsidó brátom mondok adok nekije a jó pálecembő
hát mit monda sz hoty kojsher
mondok apádd Fasza inkáb le coplak
lőn

2020.01.08. 22:39:02

m.youtube.com/watch?v=Vq0BYeZ0sSo
Egy kis muszlim horror, egy libsi honlapról, hogy ne érje szó a ház elejét.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.08. 23:04:02

FERI , FERI !!!!!!!!!!!!!! VERNÉD INKÁBB KI TE IS , MINT A ZSÓTI BARÁTOD !!!!!!!!!!!!!!!!!

"A gyurcsányi retorika csak Gréczyről akarja elterelni a figyelmet! Ébresztő, emberek!

Ne dőljünk be a kígyónak!"
mindenszo.hu/a-gyurcsanyi-retorika-csak-greczyrol-akarja-elterelni-a-figyelmet-ebreszto-emberek/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.08. 23:05:07

TOVÁBB MÉLYÜL A MAGYAR–CIGÁNY ELLENTÉT, HA GYÖNGYÖSPATÁNAK KÁRTÉRÍTÉST KELL FIZETNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Gyöngyöspata egy puskaporos hordó

„Velünk ezt is meg lehet csinálni?”"
mindenszo.hu/gyongyospata-egy-puskaporos-hordo/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.08. 23:05:58

MÉG EGY AGYHALOTT LIBERÁLIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HONNAN JÖNNEK EZEK ELŐ ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Templomok felgyújtására buzdít a budai Vokál Rock Bistro tulajdonosa! Rendőrségi feljelentést tettünk!

Ezt nem lehet higgadtan tűrni…."
mindenszo.hu/templomok-felgyujtasara-buzdit-a-budai-vokal-rock-bistro-tulajdonosa-rendorsegi-feljelentest-tettunk/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nincs1itt 2020.01.09. 00:41:30

@Tényelek: arra platzra gondolsz, ami kis kanyarral pozsonytól, majdnem mariborig tart?
mert akkor neked sok-sok marhaságot bedumálhatnak és észre sem veszed... jááános, nem megy ez neked. de azért folytasd még, mert eddig feldobtad az estémet.

taga20☺ 2020.01.09. 01:02:30

tánksőn berlinbe
Faszom + a bilibe

taga20☺ 2020.01.09. 01:13:47

@nincs1itt: malmoe paki
dresden török
csak a gréccy
Fasza pörög
itt lax te a havannán
nem a german szavanán
ihaly csuhaly czigan gyerök
fel nem éri 3 török

mgdé 2020.01.09. 01:18:41

@Muhammad Balfas:

:D , balfas öcsisajt ...

"Amúgy meg ki a fene mondta, hogy kellenek ide, vagy oda a mohamedánok."
Én ezt írtam.

"milyen sokat adott nekünk a török kor"
Ezt már te írtad, tehát magaddal beszéld meg.

Azt meg az AKKORI hispánok hagy dönthessék már el maguk, hogy a gótokat vagy a mórokat utálják jobban. S láthatólag-tudhatólag el is döntötték.

Inkább máshol balfaskodj ...

taga20☺ 2020.01.09. 03:39:12

@mgdé: te milyen lyól forgattod a pédiját
igazi liberalt ész lény vagyol

2020.01.09. 09:49:13

@nincs1itt:
Minden embernek más-más dolog okoz örömöt, mivel ön rasszista ezért feldobja a horvátok és magyarak szenvedése Burgenlandban.
A saját etikai szintjének elhelyezéséhez azt még érdemes tudnia, hogy az osztrákok kegyetlenkedései következményeként lázadások törtek ki, aminek hatására 1923-ban több településnek is sikerűl elszakadnia az osztrák megszállóktól, Magyarországhoz ekkor újabb 10 település került még vissza, a már előtte visszaszerzett Sopron és környéke után.

morph on deer 2020.01.09. 09:54:17

@Tényelek:
“ a Budai Villajetben Budapesten.”

Tyűha, egy sugárhajtású villa?!
Nem semmi!

Csak mert ha a közigazgatási területre (provincia) gondolsz, az ‘vilayet’ lenne, aminek pedig a magyar átirata ‘’vilajet’.
Vagy ha valaki beszél arabusul, az azt mondja: ولاية.
(Kiejtve kb willayah)
Aki meg nem, az sugárhajtású ;)

2020.01.09. 10:03:28

@morph on deer: Látom ésszel, érvvel már győzi, marad a helyesírás,... ez is egy jelzés :-)

2020.01.09. 10:12:39

@mgdé:
Na mondjuk utólag látható, hogy a hispánok nagy barmok voltak, mert jól megszívták, pedig a gótok meggyengülése miatt az önállóság is benne volt a pakliban.
A muszlim hordának is csak 7000 katonája volt /A gótok 200 ezer emberrel tartották a területet! / , erre fel 3 millió birkát szereztek maguknak, mert azok barik akartak maradni továbbra is.

Muhammad Balfas 2020.01.09. 10:17:55

@mgdé: Hát kurvára nem ők döntötték el, hanem a mórok pillanatnyilag fejlettebb harcászata..A hispán lakosság pedig 7. századra már katolikussá vált..

mgdé 2020.01.09. 10:32:05

@taga20☺:

Te beteg vagy. :DDD

A wikiből ti vettétek az adatokat, én max. csak megnéztem honnan szeditek a hülyeségeket.

mgdé 2020.01.09. 10:47:34

@Muhammad Balfas:

Öcsisajt, engedd el. :P Ha a várak, városok nem nyitják meg önként a kapuikat, 7.000 lovassal nehezen vívnak meg sok-sok tucat sikeres ostromot. Amúgy miben is áll az a "fejlettebb harcászat"? Mit is találtak fel? Ehh ...

A hispánok eleve katolikusok voltak.
Ha meg a gótokról akarsz beszélgetni, akkor írd azt, de előbb olvasgass róluk kicsit ...

morph on deer 2020.01.09. 10:47:47

@Tényelek:
“ marad a helyesírás”

Maradna. Csak éppen ez nem a helyesírásról szól !:))

mgdé 2020.01.09. 10:55:12

@Tényelek:

Igen, megszívták. De akkor, ott, az első lépéskor* tarthatták jó ötletnek.
Leugorni a 10.emeletről is egész jó buli, egészen az 1. emeletig.

(*Az egyiptomi koptok sem álltak ki Bizánc mellett az arabok egyiptomi hódításakor.
Aztán megszívták ők is.
Stb.)

6.Lenin 2020.01.09. 11:05:46

@mgdé:

Pont onnan, ahonnan te is.
Remélem azt is tudod, hogy a neten lexikális tudással villogni is eleve beteg dolog.
Néhány kattintás csupán a "tudás" alapja, de, ha hiányzik az összefüggésekből a logikai értelmezése , nos akkor kár volt villogni. Pláne ma, évszázados, évezredes történéseket mai "tudással (fantáziával elemezni se tűnhet okos dolog, hiszen ezek legtöbb esetben a "tudós" szellemi képességeit tükrözik inkább, mint a valóságot.

ezek a viták -szerintem-inkább a vitázó valamilyen magamutogatás kategóriája, beteges önteltség, ami még jóindulattal sem nevezhető egészséges jellemnek.
Szerintem. Persze tévedhetek, bizonyos esetekben, de ha soxor visszatérő a jelenség, talán akkor kizárható a tévedés lehetősége.

Sir Bates dö Hól 2020.01.09. 11:18:20

@Muhammad Balfas: nézd, azt írtad, hogy "Egyikőjük tőlem 2 m-re fente meg a 20 cm pengehosszúságú bökőjét 2015-ben a főváros közepén egy betonelemen. Bécsben a Duna parton szoktak kecskét ölni, mintha Kabulban lennének, vagy Bagdadban..", s gondoltam, hogy te ott élsz, s gyakran látod, hogy ez történik; csupán az iránt érdeklődtem, hogy mennyire van valós kapcsolatban muszlimokkal, mert én a dzsihadistákon kívül minden más "réteggel" közülük van relációm; ellenben kezdem azt érezni, hogy neked a muszlimok a pomogácsok, mint négyszögletű kerek erdő lakóinak: gyere haza mikkamakka!

2020.01.09. 11:25:32

@morph on deer:
A gogli "Budai Vilajet" - et írt ki ország megjelölésként és ez szerintem kizárólag a dzsihadista heckeren múlt, aki nagy valószínűséggel magyar, mert ez így a magyar helyesírásnak felel meg.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.09. 11:34:37

@Sir Bates dö Hól: " Bécsben a Duna parton szoktak kecskét ölni, mintha Kabulban lennének, vagy Bagdadban..", s gondoltam, hogy te ott élsz, s gyakran látod, hogy ez történik;"

Nyilván otthon háznál intézik részint, ahogy nálunk a disznóvágást, bár láttam én utcai tevevágásról készült videót!
Szerintem a kolléga úgy általában arra céloz, hogy nem kéne színesíteni ilyesmivel az itteni kultúrát, valamint a beilleszkedési hajlamra céloz, hiszen itt is, meg Bécsben is tilos ilyesmit csinálni!

2020.01.09. 11:34:56

@Sir Bates dö Hól: Látom hiába él muszlimok között, nem tudja, hogy mindegykőjűk dzsihadista, ugyanis az vallási előírás a számukra, nem szabadon választható.
Valószínűleg eddig csak a meggyőzéses dzsihaddal találkozott, ez az első kötelező lépcsőfok náluk, amikor kellően erősnek érzik magukat, akkor jön a követelődző, erőszakos változat.
A dzsihad technikai oktatása egyébként az óvodában kezdődik
m.atv.hu/belfold/20151126-botrany-dzsihadista-ovoda-mukodik-becs-kozepen

mgdé 2020.01.09. 11:52:10

@6.Lenin:

Na, majd pont egy funkcionális analfabéta Cöfibácsika fog eligazítani az olvasás és az összefüggések rejtelmeiben. :D Maradj inkább a házicujka főzésnél ...

6.Lenin 2020.01.09. 12:01:05

@mgdé:

Kösz, hogy igazoltál. Öntelt pöcs vagy.

Sir Bates dö Hól 2020.01.09. 12:16:05

@Grimbusz Makszimusz: te is érzed, hogy a kérdés elsődlegesen az ismeretek mélységére és a források jellegére vonatkozott, s nem értem, hogy miért nem lehet ezt felvállalni;-)... én személyes tapasztalatokat jelzem, mert azt látom, hogy a kesma égisze alatt a froi hírek mind fakenews, nem ott, nem akkor vagy nem úgy történt az esemény, ahogy azt a kesma lehozta (eddig már közel tucatnyi ilyen esettel szembesültem): vannak problémák froban is, ezt eltagadni nem helyes, ellenben a problémák okait, jellegét illetően lássunk már tisztán, s hadd fogalmazhassam már meg a saját véleményem első kézből... mondjuk, te erdész vagy moon a bükkben, az ottani helyzetről alkotott véleményed esetén ne kételkedjünk azzal kapcsolatban, hogy autentikus forrás vagy...

Sir Bates dö Hól 2020.01.09. 12:18:07

@Tényelek: hülye vagy, ezért csak hülyeséget írsz: legalább egyszer olvasd el a koránt... madtrka

Sir Bates dö Hól 2020.01.09. 12:24:12

@mgdé: a haditechnikai fejlesztések tekintetében én is kíváncsi lennék a válaszra;-)... mert menetből (arábia→hispánia), lóhátról tényleg elképesztő teljesítmény, s már nem is csodálkozom, hogy a "sötét középkor" csak európára vonatkozott, a muszlim világ az akkori szilícium-völgy és eton-oxford szintjén állt;-)... mint beözönlő hordák...

2020.01.09. 12:49:42

@Sir Bates dö Hól:
Olvastam a Koránt, ez€rt gondolom pl. azt, hogy ön itt a dzsihad békés formáját űzi.
Több , mint meglepetés lenne, ha az ön iszlámmal kapcsolatos vehemenciája nem vallási küldetés lenne, mert egyébként nem tünik öngyilkos hajlamúnak.

Sir Bates dö Hól 2020.01.09. 13:08:13

@Tényelek: praeanthropus, én nem propagálom az iszlámot, még hívő sem vagyok, ellenben te a tiszaeszlári vérvád intellektuális színvonalán mozogsz... pubi, a harmadik évezred harmadik évtizede kezdődik, a föld nem lapos...

2020.01.09. 13:24:10

@Sir Bates dö Hól:
Ha nem ilyen klisé szerű választ adna, még el is lehetne hinni, amit ír.

morph on deer 2020.01.09. 13:35:05

@Tényelek:
“ a dzsihadista heckeren múlt, aki nagy valószínűséggel magyar, mert ez így a magyar helyesírásnak felel meg”

Azon kívül, hogy szerintem nem dzsihadista, egyetértek.
Annál is inkább, mivel egy ilyen szintű baromság célja a hergelés, hangulatkeltés, ijesztgetés, semmi egyéb.
Azért is gondolom, mert ez egy oszmán-török terminus, tehát vajmi kevés köze van a jelenlegi dzsihadista narratívához, ők valószínűleg a ‘kalifátust‘ használták volna.
Ahogy én látom.

morph on deer 2020.01.09. 13:37:04

@MAXVALL bircaman közíró:
Valószínűleg “mert madárka szállott rá”...

6.Lenin 2020.01.09. 13:54:55

@Sir Bates dö Hól:

"te erdész vagy moon a bükkben, az ottani helyzetről alkotott véleményed esetén ne kételkedjünk azzal kapcsolatban, hogy autentikus forrás vagy... "

Te se dicsekedhetsz sok logikai képességgel.
(mi van, ha az az erdész a legnagyobb tűzifa tolvaj a megyében?)

mgdé 2020.01.09. 16:47:40

@6.Lenin:

Majd ha idézel csak egyetlen olyan min. 3-4 mondatos bekezdést saját magadtól, amely értelmes, konzekvens, valamint lényegi információkat és lényegi s helyes következtetéseket tartalmaz, akkor majd - talán - elgondolkodom ...

De egyelőre még soha semmi mást nem olvashattunk tőled, mint
a) te oly nagyon tapasztalt vagy, hogy te bármit meg tudsz ítélni :DDD ;
b) egyéb sületlenséget.

Úgyhogy, amíg lóf@ct se érnek a véleménykéid, kedves Cöfitrollocska, addig sorry, de figyelembe venni őket teljességgel felesleges.

ebella2 2020.01.09. 16:49:03

Mióta baj, ha valaki rasszista? Miért van kevesebb joga ezért, mint aki nem az? Egyik rassz nagy átlaga sem szerint egy másik rassz nagy átlagát. Ez természetes emberi érzés akkor is, ha nem mindenki érez így. De attól még nem jobb egyik se. Se aki rasszista és bevallja, se aki az, de nem vallja be, se az aki nem is az.

mgdé 2020.01.09. 16:50:53

@Sir Bates dö Hól:

-> "(mi van, ha az az erdész a legnagyobb tűzifa tolvaj a megyében?)"

Jé, Cöfi bácsi személyesen ismeri a kicsi ződ quercusmarslakót. :D

6.Lenin 2020.01.09. 17:06:59

@mgdé:

Drága Degenerált Barátom!

NEM KELL MÁR BIZONYÍTANI, HOGY EGY ÖNTELT PÖCSNEK TARTALAK.
Tök felesleges ezen erőlködnöd.

Lényeges infó, helyes köbvetkeztetés évszázados, évezredes események kapcsán. Kitől? Szemtanuktól?
Ahány "tudósát, szakértőjét" olvasod az eseménynek, annyi lényeges infó, helyes következtetés. Tehát, te kit fogadsz el hitelesnek? A wikit? Vagy van saját bejáratú kedvenc hiteles "tudósod"?
Akkora pöcs vagy, hogy az már a szomszéd kutyájának is fáj.

Mellesleg az én véleményemet arra használod, amire akarod. Ki is törölheted vele. Érdektelen.

mgdé 2020.01.09. 17:15:31

@6.Lenin:

Persze, hogy érdektelen a véleményed.
Ebben tökéletesen igazad van.

Érdemes volt hát megnógatnom téged, hisz végre megszületett tőled a legelső kivétel. :D

6.Lenin 2020.01.09. 17:36:21

@mgdé:

"Persze, hogy érdektelen a véleményed. "

Azért néha valamiért csak belém kötsz. Ha nem tennéd, nem válaszolnék a te "véleményedre". Esetleg, ha valamilyen "újdonság" lennél, akiről még nincs fiókocskám.
Olvasva téged is el tudom dönteni, hogy ki (inkább mi) lehetsz valójában.

mgdé 2020.01.09. 18:07:11

@6.Lenin:

Navigare necesse est

Szabad fordításban:

A b.trollokon röhögni pedig kell

:P

6.Lenin 2020.01.09. 18:12:55

@mgdé:

Szerintem azt csinálsz, ami neked jólesik. Semmin nem változtat, semmit.
A fiókocskád már kész. Semmi újdonság, új felfedezés veled kapcsolatban. Tök érdektelen vagy már, nálam.
Számodra meg én, ÉS?

Muhammad Balfas 2020.01.09. 18:13:54

@Sir Bates dö Hól: Miből gondolod,hogyha a törökök integrálása teljes csőd,ahogy azt Merkel 2015 előtt nyivánította ki elhíresült beszédében,akkor majd az afgánok,marokkóiak,pakik esetében sikeres ?

mgdé 2020.01.09. 18:38:41

@6.Lenin:

"ÉS"

Jé, láttál már újságot is? Akkor még van remény. :D

6.Lenin 2020.01.09. 19:00:07

@mgdé:

Valami humorosabb, vagy ütősebb nem ugrik be?
A wc papír olcsóbb, az ÉS-nél. Gázzal fűtök, ott sem tudnám hasznosan felhasználni.

6.Lenin 2020.01.09. 19:15:41

@6.Lenin:
@mgdé:
Én valami ilyesmit válaszolnék ennek a 6. nevezetű fasznak...

Drága 6. nem félsz, hogy véletlenül beleesel egy olyan fiókocskába, ahol számodra kellemetlen faszokkal van tele, és a hátralévődet kénytelen leszel velük együtt morzsolgatni, egyetértően bólogatva- amikor a pofádba mondják a véleményüket-ezzel harcolva a túlélésedért, elvesztve minden reményt a kiszabadulásra?

taga20☺ 2020.01.09. 20:25:50

@6.Lenin: kellemetlen faszok
ollyan nincs
kelemes Faszok
ollyan van

6.Lenin 2020.01.09. 20:58:40

@taga20☺:

Próbáltad már saját magad leszopni? Nem lenne kényelmesebb? Ki se kéne mozdulnod, mindig ott a bögyörőd a helyén, vagy van valamilyen kifogásod saját magad ellen?
Amúgy is beteg vagy, miért nem tudsz magadnak megbocsátani? Vagy nem éred el a bögyörőd? Gréczy megoldotta, kiverte, és utána már leszopogatta, mint a csirke szárnyat, vagy a combot.
Elég 5lettelen fasz lehetsz. Próbáltál már kiugrani az 5.-ről? Elég lenne 1x próbálnod, hátha megszűnnének a gondjaid.
Nem kell megköszönnöd.

alöksz róz 2020.01.09. 22:02:10

@ebella2: "Mióta baj, ha valaki rasszista?" - pontatlan a kérdés, nem az a baj, ha valaki rasszista. az a baj, ha fehér és rasszista

taga20☺ 2020.01.09. 22:07:37

@6.Lenin: lyály ollan lyókat teccet mondani van még belűle
maj fel irom azokatt
önnek be balzsamozták az agyját igaz
lyól teték
süti beállítások módosítása