B1 blogcsaládA Fidesz szerint "a magyar egészségügy 2010 óta folyamatosan fejlődik"

2019. június 27. - nickgrabowszki

Ne a szemednek higgy, hanem a propagandának.szjk.jpg

A pártállami propagandaholding 888 nevű leágazásának egy Zelenka Dóra nevű agitátorkája nekiesett a Momentumnak, és titokzatos módon minden magyar fiatal véleményének birtokába jutott, mert azt állítja, a fiatalok nem kérnek a Momentumból.

De - mintegy mellékesen - még ennél is tudott nagyobbat mondani:

Elfelejtik megemlíteni azt is, hogy

a magyar egészségügy 2010 óta folyamatosan fejlődik,

de rendbe hozni azt, amit az ifjú momentumosok elődei tönkre vágtak, nem két percbe telik.

Ezt így az arcukba. Érted? A Fidesz propagandaholdingjának munkatársa közli az érdeklődő közönséggel, hogy 

1.  kilenc év nem volt elég nekik rendbe hozni a magyar egészségügyet,

2.  ami azonban 2010 óta folyamatosan fejlődik

Kár, hogy erről a folyamatos fejlődésről éppen a benne dolgozók nem értesültek. Meg azok, akik szerencsétlenségükre kapcsolatba kerültek az egészségüggyel. De most jól megtudta mindenki, hogyan is kell látni a dolgot.

A fenti kép május másodikán, a budai Szent János Kórházban készült, és jól illusztrálja a folyamatos fejlődést.

Mondjuk ha a negatív növekedés is növekedés, akkor a regresszió is lehet progresszió, csak meg kell fordítani az ábrát.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6114915050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.06.29. 14:50:36

Boccs, az off-ért. Az egészségügy látogatói - vendégei - szolgáltatását igénybe vevői rendszerint betegek.

Akkor miért nem betegügy? On.

élhetetlen 2019.06.29. 14:53:06

@teéjesenmindegy: Tudom, ha válaszolok, jön majd a trágár , sértegető válaszod, ahogy szokott, de mindegy, legfeljebb majd arra nem válaszolok. “Lehet, hogy téged boldoggá tenne, ha egy 70 éves vasutas ott fosik egész éjszaka a fejedtől fél méterre, engem nem.”. Lehet, hogy téged az tesz boldoggá, ha kimész a folyosón levő közös wc-re, és minden ülőkét körbefostak már a 70 éves vasutasok, és az állapotod miatt fölé guggolni nem tudsz, le kéne ülnöd, ülj le és légy boldog.
“Arról beszélsz, hogy zárassák be az ilyen b1 blog jellegű szarokat?“. Komolyan gondolod, hogy a kórházi fertőzéseket a b1 blog okozza? Nincs több kérdésem.

Kivlov 2019.06.29. 15:06:31

Lesz ez még rosszabb is. És nem orbán vagy gyurcsány miatt.
Kevés a befizető, sok a használó. "Ingyen" erre a szintre futja. Akinek nem tetszik, menjen magán ellátásba.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 15:08:15

@chrisred: Az andorrai csapat tagjai tehát fizetnek, hogy focizhassanak?

Gour 2019.06.29. 15:12:47

Párom a pécsi nőgyógyászati klinikán fekszik jelenleg is. Rendkívül elhivatott és lelkiismeretes orvosok, ápolók de a körülmények elképesztőek. Nincsen szappan, vécépapír, gyógyszerek, kevés a személyzet, várni kell a pocakos kismamáknak egy üres ágyba órákig a folyosón. Közben arra gondolok, hogy fűtött pályás stadionok épülnek és ökölbeszorul a kezem.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 15:16:33

@Gour: Én csak azt nem értem, hogy a Gyárfás-féle futball EB pályázat idején, amely magba foglalta a stadionépítési és stadionrekonstrukciós programot miért nem visított senki? Miért nem gyűjtöttek aláírást az foci EB ellen? Pedig ott voltunk a világgazdasági válság idején..

atomic power 1986DucaDuca 2019.06.29. 15:22:03

@Orbán veje:

„Az államadósság Japánban cirka 230%, USA-ban 105%, Belgiumban 110% és még lehetne folytatni. Te meg itt óbégatsz 13 százalékpont miatt!”

Az a 13 százalékpont csak 2008-ig volt igaz. 2009-re már felment 20,2 százalékpontra. Ez összegszerűen jó egyezőséget mutat Horvátország délszláv háborúban elszenvedett veszteségeivel. A rövid lejáratú (fél éven belül) lejáró deviza államadósság meghaladta a nemzeti Bank devizatartalékát. Ha nincs IMF és EU hitel, akkor az állam csődbe ment volna. Ennyit jelent ez a növekmény, amit bagatellizálsz.

A közgazdaságtanban (Carmen M. Reinhart and Kenneth S. Rogoff munkássága) empirikus úton kimutatták, hogy feltörekvő („emerging”) országok estében, ha a bruttó külső adósság eléri a GDP 60%-át, az éves növekedés kb. 2%-al csökken. Ha ez a külső államadósság eléri a GDP 90%-át, akkor a növekedési ráta a felére esik vissza. Magyarország a két érték közé került, inkább közelebb a 90%-hoz, mint a 60-hoz. Az empírikus kutatás nem igazolta vissza a fejlett, „advanted” országok esetében ezt a visszaesést, de a feltörekvő országokra az empirikus alapokon kimutatott növekedés visszafogó hatás anál inkább érvényesül. Nem lehet összehasonlítani tehát Magyarország államadósságát olyan országokéval, mint az USA és a többi fejlett ország, ahol az egy főre jutó GDP sokkal magasabb, mint a magyar.

A maastrichti szerződés nem véletlenül határozza meg 60%-ban a GDP arányos államadósságot, mint elérendő, tartandó határértéket.

chrisred 2019.06.29. 15:23:41

@Veszéjben a lyogállamiság !: Mert akkor csak makettek és vizuális látképek készültek.

atomic power 1986DucaDuca 2019.06.29. 15:27:09

@chrisred:

"A rendszerváltás időszakában nem azt ígérték, hogy olyan lesz nálunk az egészségügy, mint Litvániában. Mert mind seggbe lettek volna rúgva."

Azt sem ígérte senki, hogy 2002-től lemaradunk gazdaságilag a balti országoktól!

teéjesenmindegy 2019.06.29. 15:31:50

@élhetetlen: A szövegértésed továbbra is elégtelen. :D Tessék, válaszolok neked szépen
Ezt írtad: "Ha tudnák, hogy nem igaz, amit előtte olvastak, hogy a hét elején kiosztott fertőtlenítő már szerdán elfogy, utána már csak maszatolják a talajt is, a kilincset is, az is javítaná az elégedettséget. Az nem túl bíztató, ha olyat olvasol, hogy, bár a műtétekhez nedvszívó lepedő kellene, de a kijelölt beszállító ilyet nem tud gyártani, ezért kiveszik a kiírásból a nedvszívást."
Ahogy mondod. Olvassák a sok baromságot, ami nem igaz. Tehát tiltsuk be a b1-et, meg a többi hülyeséget?

A kórházi ágy helyén kialakított mosdó pedig minden, csak nem kulturált. Mondom, ott fosik a fejedtől fél méterre valaki. Ha neked az tetszik, sok sikert. Másnak nem tetszik.
Mellesleg meg olyan átépítésekkel jár, hogy beszarsz. Már, ha egyáltanán kivitelezhető

@chrisred: "De ha adót fizetsz, semmire nem leszel jogosult. Legfeljebb nem zárnak börtönbe adócsalásért."
Ne legyél már hülye. Adótól jogosult leszek iskolára, rendőrre, tűzoltóra mindenre. A közparkok látogatására.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 15:32:59

@chrisred: Akárcsak a megrendezendő olimpia esetén is , ott mégis ment az aláírásgyűjtés a páylázat beadása ellen. csak a jó öreg kettős mérce?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 15:35:27

@chrisred: Én csak azt nem értem, hogyha Magyarországon ennyire népszerűtlen a versenysport ahogy beállítjátok, miért nincs egy párt ,amely azt propagálja, hogy meg fogja szüntetni a profi sport állami támogatását? Mégsincs ilyen társadalmi igény..?

midnight coder 2019.06.29. 15:35:55

@teéjesenmindegy: A szoftvefejlesztõ ha sportol akkor az általában fut, biciklizik, úszik, testépít. Olyat is ismerek, amelyik focizik is néha. De nem stadionban. Nekem abból lett kurvára elegem, hogy számolatlanul ömlenek a milliárdok stadionépítésbe, fociakadémiába, stb. közben az oktatás szar, az egészségügy horror, a BKV egy élő közlekedési múzeum. Komolyan abba kell ölni a pénzt, hogy sportnagyhatalom legyünk ? Olyan kiváló focistákkal mint az argentinoknak meg a braziloknak vannak ? És ha lennének ? Ettõl mindkét ország egy nagy nyomortanya. Tényleg ez a nagy vágyálom ?

midnight coder 2019.06.29. 15:36:43

@Veszéjben a lyogállamiság !: Látod nekem is ez a bajom. Az egész úgy indult, hogy ha lenne ilyen, én azonnal rájuk szavaznék. Még akár az MSZP-re is.

teéjesenmindegy 2019.06.29. 15:37:19

@Gour: "Nincsen szappan, vécépapír, gyógyszerek, kevés a személyzet, várni kell a pocakos kismamáknak egy üres ágyba órákig a folyosón."
AHam. Mert az áldott szocik alatt nem magadnak kellett vinni a személyes tisztasági csomagodat, ugye?
Tényleg probléma az, hogy bevigyél egy szappant meg két tekercs budipapírt? Tudod, ha egyes kismamák (5-6 gyerekesek tudod, rejtett erőforrás) nem hazahordanák a csaptelepekkel együtt, akkor lehet, hogy lenne.
Egyébként mégis hol várjanak a vizsgálatra, de tényleg. Szóval én akárhol voltam eddig a világon, az eü valahogy úgy volt, hogy ment a vizsgálat bent, a többi meg kint várt. Mesélj, hogy hol van olyan, hogy nem kell várni, illetve ha várni kell, akkor azt a vizsgálóban csinálják?

Visceroid 2019.06.29. 15:39:49

„A magyar egészségügy 2010 óta folyamatosan fejlődik“

A visszafelé fejlődés is fejlődés! Egyébként pedig Nagy Feró megmondta, hogy minden rendben van, szóval pofát befogni, szépen, kettes sorokban irány a temető, ha itt az idő. Márpedig itt van!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 15:44:16

@midnight coder: Sztem ők elég jól bemérik, hogy mi népszerű és mi nem. Szóval a többségnek nincs azzal gondja, hogy profi sportot támogat az állam. De még rétegpártok sem tűzik ki ezt célul. Max. kétfarkúék, bár nem ismerem a programjukat..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 15:48:03

@midnight coder: Nem összemérhető költségek..Az egészségügy egy akkora kassza, hogyha mindent bezársz a stadionoktól, kluboktól kezdve a színházakon át a könyvtárakig, akkor se tudsz komoly javulást elérni.
De megfordítom: aki egész életében felelőtlenül élt, nem mozgott, egészségtelenül táplálkozott ,alkoholizált, bagózott, miért az én adómból kellene kezelni..?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 15:53:58

Szerintem az egész magyar sportot szüntessük meg. Engem nem érdekel az olimpia. Leszarom, hogy 9.-ek lettünk a kézlabda EB-n. Miért az én adómból építenek sportcsarnokokat, uszodákat? Hol érdekel, hogy valami pszichopata-aki hajlandó napi 6 órát a medencében tölteni- világcsúcsot úszik. Ettől még nem kapok több vödrös nápolyit a Tescoban a pénzemért. Márpedig nekem ez számít!

Fúj sport! Gondoljunk csak bele, hogy az erre a baromságra költött pénzből mennyi lélegeztetőgépet vehetnénk !
Hány önmagát zsírdisznóvá hizlaló honfitársunk gyomorgyűrű műtétjét fedezhetnénk belőle!
Mennyi nemi identitászavarral küszködő magyar ember átoperálását fedezhetné az OEP ebből!

Fúj, Fúj Zorbán ! Fúj, fúj sport !

:)))

midnight coder 2019.06.29. 16:08:26

@Veszéjben a lyogállamiság !: Azért kell a te adódból kezelni, mert ez egy kockázatközösség. Te is kaphatsz bármikor egy olyan rákot, aminek a kezelésére ha neked kellene kifizetned, rámenne a vagyonod többszöröse. Vagy a gyereked.
Ezzel szemben a versenysport pont olyan szórakoztatóipar mint a cirkusz, vagy a Lagzi Lajcsi, vagy a Godzilla vs Transformers a moziban. Megnézed, örülsz hogy a te pénzedbõl fizetett néger fizikai munkások megverik a franciák pénzébõl fizetett néger fizikai munkásokat a pályán és nagyon örülsz mert általában ez fordítva szokott történni, már csak azért is mert a franciáknak doppingra is több pénzük van. De ha ehelyett az nézed hogy a francia négerek épp a német vagy az angol négereket verik, a végeredmény szempontjából ugyanaz.

Fülig José 2019.06.29. 16:12:19

@teéjesenmindegy:
egyrészt nem kellett vinni a cuccost a kórházba, csak mióta a stadioncziggány az úr.
másrészt nem fényezte magát senki a semmilyen eü-fejlődéssel csak a fideSS.
harmadrészt csak egy ócska orbánfasszopó vagy. a véleményed senkit nem érdekel. de tényleg. rohaggymeg.

chrisred 2019.06.29. 16:16:46

@Veszéjben a lyogállamiság !: A népszavazásért ment az aláírásgyűjtés.

midnight coder 2019.06.29. 16:17:24

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Sztem ők elég jól bemérik, hogy mi népszerű és mi nem"

Vagy nem. Orbánék szerintem kb. szarnak rá ki mit gondol, mivel az ellenzék olyan amilyen, így gyakorlatilag a legagyatlanabb hülyeséget és disznóságot is akadálytalanul verhetik át, max. néha bedobnak egy-két KDNP-s marhaságot amit õk sem gondolnak komolyan, aztán jól visszavonják és a nép láthatja hogy azért kötnek õk kompromisszumot is. Lásd vasárnapi boltbezárás.

De ezek igazából csak gumicsontok. Lásd Pl. a hajlékonyak kitiltása a közterekrõl. Volt egy pár hetes hecc, az ellenzék is jól megmutatta hogy milyen tökös, Orbánék is, aztán minden maradt a régiben, a hajlákonyak ugyanúgy bûzlenek ugyanott, ahol az egész cirkusz elõtt.

És Orbánék azért tehetik ezt, mert az ellenzék egy csapat nyálát csorgató idióta, akinek kb. az O1G a legnagyobb intellektuális csúcsteljesítmény amire képes. Lenne egy rakás téma amivel meg tudnák szólítani a társadalmat - Pl. a hajléktalankérdést sokan szeretnék megoldva látni, úgy hogy a hajléktalant sem lövik le, de mégsem utazik velünk a villamoson a 40 fokban a 3 hónapja nem fürdött kukabúvár. Az oktatás, az egészségügy egy-egy idõzített bomba: mind a pedagógusok, mind az orvosok nagy része a nyugdíj közelében van, a fiatalok pedig tömegesen hagyják ott a pályát, illetve mennek külföldre. De az ellenzék csak azt tudja mantrázni, hogy O1G, O1G, O1G.

És az átlagpolgár pont ebbõl látja, hogy Orbán még mindig a kisebbik rossz.

chrisred 2019.06.29. 16:18:31

@teéjesenmindegy: A francokat, semmi köze az adófizetéshez.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 16:20:02

@midnight coder: Ahogy a színház is..Ott is megszüntetnéd az állami támogatást? A fiatalok egy részét pedig a sikeres profi sport által adott mintával lehet rávenni a sportolásra..Nem mindenkire lehet hatni racionális észérvekkel.

chrisred 2019.06.29. 16:22:13

@Veszéjben a lyogállamiság !: Mert értelmetlen lenne, versenysport a versenyszféra része, bárki belefektetheti a pénzét.. A versenysport állami támogatásának megszüntetésével viszont többen kampányolnak.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 16:26:39

@chrisred: Igen,de a kampány során ment egy erőteljes hecckampány az olimpiarendezés,és általában véve az állam által támogatott profi dport ellen..Ilyesmit nem tapasztaltam a futball eb pályázat idején,pedig az utolsó körig jutott a magyar pályázat..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 16:28:24

@chrisred: Igen,de a kampány során ment egy erőteljes hecckampány az olimpiarendezés,és általában véve az állam által támogatott profi dport ellen..Ilyesmit nem tapasztaltam a futball eb pályázat idején,pedig az utolsó körig jutott a magyar pályázat..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 16:31:50

@chrisred: Arról beszélek,hogy miért nem veszi be programjába egyik párt sem az államilag támogatott profi sport megszüntetését?Nem lehet,hogy azért,mert nincs ilyesmire társadalmi igény?

chrisred 2019.06.29. 16:32:41

@Veszéjben a lyogállamiság !: Mert mindenki tudta, hogy teljesen esélytelen, talán szerencsétlen Mészölyön kívül.

youtu.be/OlkaWpyjWDU

chrisred 2019.06.29. 16:35:22

@Veszéjben a lyogállamiság !: Mi a különbség az államilag támogatott profi sport megszüntetése és a profi sport állami támogatásának megszüntetése között?

élhetetlen 2019.06.29. 16:36:56

@teéjesenmindegy: Na, ez az. “A szövegértésed továbbra is elégtelen.”. Magasröptű okfejtésedből mit nem értettem meg? Vagy, ha te valamire azt mondod, hogy nem igaz, akkor az nem igaz? Megismétlem: Komolyan gondolod, hogy a kórházi fertőzéseket a b1 blog okozza? Vagy nincsenek?
“A kórházi ágy helyén kialakított mosdó pedig minden, csak nem kulturált”. Értelek. VIP szoba, belépsz, oldalt egy 2x2 méteres fürdőszoba, aztán egy vagy két ágy, az nem kulturált. Rengeteg új nagyobb lakás, vagy ház van, ahol kialakítottak egy, a hálószobából nyíló fürdőt. Nem kulturált. Ezek szerint ahhoz szoktál, hogy a gang végén van a közös budi, az kulturált. Befejeztem, mindegy mit írsz!

élhetetlen 2019.06.29. 16:43:55

@Veszéjben a lyogállamiság !: “aki egész életében felelőtlenül élt, nem mozgott, egészségtelenül táplálkozott ,alkoholizált, bagózott, miért az én adómból kellene kezelni..?”. Na, ehhez kell teljesen hülyének lenni, hogy valaki azt higgye, hogy csak az lehet beteg, aki felelőtlenül élt. Nem számít, nem te vagy az egyetlen hülye, bíztassátok egymást!

gtri 2019.06.29. 17:04:03

@Veszéjben a lyogállamiság !:

"Hány önmagát zsírdisznóvá hizlaló honfitársunk gyomorgyűrű műtétjét fedezhetnénk belőle!"

Látta mostanában Orbán Viktor fényképeit? Úgy is mondhatjuk az ön szavajárásával, hogy zsírdisznósodik. Rá is érvényes, hogy ne fizessük ki a majdani egészségügyi ellátását? Vagy az ő zsírdisznósodása jó zsírdisznósodás?

élhetetlen 2019.06.29. 17:06:19

@Veszéjben a lyogállamiság !: “miért nem veszi be programjába egyik párt sem az államilag támogatott profi sport megszüntetését?Nem lehet,hogy azért,mert nincs ilyesmire társadalmi igény? “.Szerintem az emberek 90%-a azt hiszi, hogy a TAO olyan pénz, amit a vállalatok a saját nyereségükből fizetnek a sportra. Nem tudják, hogy ez be nem fizetett adó, azaz közpénz.Ezzel nem lehet kampányolni, mert mire megértetnéd a tömeggel, hogy mi van, megőszülnél.

midnight coder 2019.06.29. 17:14:02

@Veszéjben a lyogállamiság !: "A fiatalok egy részét pedig a sikeres profi sport által adott mintával lehet rávenni a sportolásra"
Ez volt úgy 60 éve. Mára a tömegsport és a cirkusz kettévált. Az átlagpolgár ha sportol akkor leginkább fut, kerékpározik, testépít, esetleg harcmûvészetet gyakorol, vagy sziklamászik. Ebben a legkevésbé befolyásolja az élsport, kivéve persze azokat a gyerekeket akikbõl a szülõk mindenáron élsportolót akarnak faragni, és akiknek erre aztán jól rá is megy a gyerekkora, hogy aztán ezerbõl egy aztán felállhason az olimpiai dobogóra mint a legügyesebb fizikai munkás aki feláldozta az egész életét azért, hogy pár ezer ember jobban érezze magát sörvedelés közben a képrnyõk elõtt.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 17:17:17

@élhetetlen: Sztem az emberek többségének fogalma sincs,hogy mi az a Tao.A többségnek az van a fejében,hogy az állam és az önkormányzatok tartják fenn a sportklubokat..

DR. Smit Pal 2019.06.29. 18:10:48

@élhetetlen: "Na, ehhez kell teljesen hülyének lenni, hogy valaki azt higgye, hogy csak az lehet beteg, aki felelőtlenül élt."

Ezt senki sem hiszi, de azert ugy kb 80 %-ban, az lesz 40-50 eves korara beteg, aki elotte szetbaszta a egeszseget. Aki gyerekkora ota alkoholista, dohanyzik, drogozik, feleslegesen zabal mint az allat, annak 50 eves korara biztos lesz 2-3 halalos betegsege.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 18:24:32

@midnight coder: Abban a társadalmi közegben,ahol te mozogsz biztos így van.De az alsóbb osztályok fiataljai kitörési pontként tekinthetnek az élsportra,és ez motiválja őket..Az FTC nemcsak egy fovicsapat,hanem számos sportágban képzik a fiatalokat,akik közül később a sikeres élsportolók kikerülnek.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 18:36:04

@DR. Smit Pal: Így van mind a rákos,min a szív-érrendszeri,mind a mozgádszervi megbetegedések kialakuláa erősen életmód függő,vagyis sokkal drasztikusabb eü. adókat kellene kivetni bizonyos árukra.Persze ez népszerűtlen..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 18:45:46

@gtri: Messze van ő még egy bypassos zsdisznótól,és sport múltja miatt könnyebben lesz képes leadni.. De ha már súlyproblémák..Miért remeg mostanában oly sokszor a mutti? Drasztikus diéta? Csak nehogy jojó effektus legyen a vége..:)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.06.29. 19:40:58

@Veszéjben a lyogállamiság !: emléxem mangalica ágicára az eü. miniszterre
igazi lippsci influenszer

élhetetlen 2019.06.29. 20:11:43

@DR. Smit Pal: “Na, ehhez kell teljesen hülyének lenni, hogy valaki azt higgye, hogy csak az lehet beteg, aki felelőtlenül élt”.“Ezt senki sem hiszi, de azert ugy kb 80 %-ban, az lesz 40-50 eves korara beteg, aki elotte szetbaszta a egeszseget.”. Ja, ezt senki sem hiszi, csak azt hogy akik betegek lesznek, azok 80 %-ban maguk tehetnek róla. Aki soha nem ivott, de negyven évesen elviszi a májrák, biztosan csak szétbaszta az életét. Vagy az a negyvenes apa, aki nem ivott, nem dohányzott, lement a húsz éves fiával focizni, és ottmaradt a füvön. Hullanak a fiatal sportolók, de nyilván 30 éves korukra szétitták magukat, stb. De te tudod, hogy ez csak húsz %. Tartom, hogy hülye vagy.

teéjesenmindegy 2019.06.29. 20:44:33

@élhetetlen: Mert ez annyira jellemző, hogy a negyvenéves apa ottmarad a füvön, ugye?
Meg az is annyira jellemző dolog, hogy hullanak a fiatal sportolók. Hiszen mennyi is történt ilyen az elmúlt 10 évben?

teéjesenmindegy 2019.06.29. 21:34:05

@élhetetlen: "Megismétlem: Komolyan gondolod, hogy a kórházi fertőzéseket a b1 blog okozza? Vagy nincsenek?"
Egy rohadt szót nem írtál kórházi fertőzésekről, ugye? Arról írtál, hogy mit olvasott valaki valahol. Ami lehet riogatás, ballib faszság, a valóság elferdítése.

Hogy a jó anyádba jön ide az otthoni hálószobából nyíló mosdó, de szerencsétlen? A nyolcágyas kórterem egyik ágya helyett akarnál budit. Ami kicsit más, mint amikor otthon kimész, hiszen 7 vadidegennel vagy összezárva, akik ráadásul lábadoznak, vagy a műtétre várnak, és mondjuk adott esetben egész este kifossák a belüket.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.29. 21:48:53

@élhetetlen: Ez kb. olyan szöveg,mint a „nagyapám pálinkán meg szalonnán élt,mezitlábast szívott,oszt mégis 80 évig élt”.
Igen előfordul,de nem túl gyakran..

gtri 2019.06.30. 00:47:57

@Veszéjben a lyogállamiság !:
Ez nagyon harmatos válasz volt. :) Angela Merkel 64 éves. Látszik, hogy nincs jó bőrben.
Van hasonló frappáns válaszcsapás Németh Szilárd (55 év) zsírdisznósodására is? Esetleg Deutsch Tamás (52 éves) "keresztény gondolatokkal telve minden nőt röptiben ...-ró" elvtárs zsírdisznósodására? :)
Az ön gondolatmenete alapján a sorsukra kell majd őket hagyni amikor majd megbetegszenek. Hiszen az ön szavaival ők is "önmagukat zsírdisznóvá hízlaló honfitársaink".

Három fő NER-est "lezsírdisznózni"...ebből még baja lehet. :):)

Ménár Atya 2019.06.30. 06:21:33

@Blogolo Blogi:
Nem butuska , nem ezt írtam le, ez a te sötét fejedben játszódik le így nap ,mint nap.
Te nyekeregtél, hogy nem fizetsz 7200 ft Tbt, amiből mást gyógyítanak, öreget, gyereket stb, erre mondtam, hogy senki nem akadályoz meg abban, ha neked nem tetszik ez, hogy bárhol magánban fizess ha neked ez kell, úgy mint ahogy én is tettem ezt.
És a vita azon folyt, hogy szerintem jó, hogy 7200 ft-ért amikor már lehetséges, akkor kaphatsz akár agyat is az üres fejedbe, de begipszelik a törött lábadat is ezért.
Te egy szimpla buta ember vagy, aki nem érti a társadalombiztostás lényegét, és azt hiszed, hogy 7200 ft az sok azért, hogy ellássanak , vagy műtsenek.
Megint a butaságod fényezed csak, kár erőlködnöd :)
Nekem jó a 7200 ft, téged meg senki nem akadályoz meg, hogy vegyél sokkal drágább biztosítást, vagy ne fizess 7200-at, és ne is pillogj, ha egy sebtapaszért 100 ezret fizetsz.
Azt hiszed, hogy ha megspórolsz havi 7200 ft-ot, abból mard rendeződik a nyomorult életed?
Többet fogsz kifizetni az első náthára magánban,mint amit ezzel megtakarítanál.
De tartom, hogy aki így gondolkodik mint te, az buta.
És .

Cycmen 2019.06.30. 08:59:58

Tudjátok ballib tetvek, az a baj, hogy mindenki nagyon jól emlékszik még hogy mit csináltatok, milyen ötleteitek voltak amikor a szaros kezetekben volt az egészségügy!

Vizitdíj! Itt nem is a 300 ruppó a baj, hanem, hogy hatalmas ötletnek adtátok el, ami mindent megold!
Széf! Tök jó, abban tartja a beteg a protkóját!
EÜ privatizációja! Hát persze, az biztosan jó lesz ha még beleépítenek egy "tisztességes" haszonkulcsot is az egészségügybe, amikor eleve a evés pénz a probléma!

Cycmen 2019.06.30. 09:17:49

kevés pénz. Hogy a kedves debil ballib szavazó Orbánfóbiás prolik is értsék! :P

Blogolo Blogi 2019.06.30. 09:29:02

@Ménár Atya: "Nem butuska , nem ezt írtam le, ez a te sötét fejedben játszódik le így nap ,mint nap."

Imádom, ahogy a fideszgyökerek össze-vissza beszélnek, épp attól függően, hogy Viktornak milyen kedve van: egyszer elutasítja a bevándorláspárti EPP-t, utána szeretne a bevándorláspárti EPP tagja maradni, na mindegy is. Viszont ez a fajta elvtelen mellébeszélés a sajátotokká vált, a gazdid után te is rászoktál arra, hogy következmények nélkül állíthatsz dolgokat, majd azok ellenkezőét. A fenti eset kapcsán valószínűleg a felhők között lebegtél az olcsó nitrohígító gőzétől, de nagy szerencsédre most újra van időm kicsit veled foglalkozni és kikutattam, hogy miről zagyváltál aznap. Szóval:

Már akkor is annak örültél, hogy havi 7200-ért van full TB-d, amiről már akkor is azt gondoltam, hogy aki a 3.60-as kenyéren szocializálódott, annak is tudomásul kellene vennie, hogy minden szolgáltatásnak meg kell fizetni az árát, máskülönben az adott szolgáltatás színvonala gyors romlásnak indul.

Emlékeztetőül a válaszom a 7200-as marhaságodra:
2019.04.06. 12:32:32
@Ménár Atya: Draga Baratom, rajtad is kivaloan latszik, hogy a fideszbirkak java boven a 90-es evek elott szocializalodott es sajnos ugy is maradt vagy egyszeruen suttyo. 7200-ert teged es mast sem fognak sehol ellatni. Az egeszsegugy ennel sokkal dragabb jatek - sajnos. En a gazdaddal es veled ellentetben ugy gondolom, hogy ennek az arat mindenkinek maganak kellene megfizetni, ugyanugy, mint ahogy a kenyeret sem kedvezmennyel adjak a boltban.

Válaszod a témával kapcsolatban:
2019.04.06. 16:05:00
@Blogolo Blogi: te véglény, ez a tb rendszer még az átkosban lett kialakítva, azóta így működik, és ez így helyes.

Aztán még jobban belelendültél.... Az előző hozzászólásban visszasírod Kádárt. A következőben mar én lettem kommunista. Vicces kis köcsög vagy:
2019.04.06. 16:39:05
@Blogolo Blogi: Nem tudom ezt a kommunistás baromságot hogy sikerült összehoznod, azért mert te tanulatlan bunkó vagy, és nem ismered a történelmet, arról én nem tehetek.

És amivel feltetted az i-re a pontot:
2019.04.06. 22:53:19
@Blogolo Blogi: Pl az unokatesómnak nyáron volt egy ilyen műtétje, én adtam rá zsetont, 1, 6 millió volt egy térdműtét kis csont újraépítéssel.
igaz így nem kellett várnia 4 hónapot a tb változatra.
Szóval ezt te is megteheted ha akarod.
Most ezzel mi a gondod?

Szóval állítólag fizeted a TB-t, de mikor igénybe vennéd a szolgáltatást, akkor az nem áll rendelkezésre, ezért fizetsz inkább a TB-n kívül is, hogy megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást kapj, de amúgy minden OK.

Egyszerűen szánalmas ez a fajta mentális deficit, mikoris a folyamatos seggnyalás közben még csak észre sem veszed, hogy közben még szopatnak is. Tipikus fideszgyökér attitűd.

Orbán veje 2019.06.30. 09:46:58

@Blogolo Blogi:

Haver! Énszerintem ne mérgelődj!

Ménár Atya egy közismer bérhazudozó, soknickű geci orbántroll. Folyamatosan hazudik ez a tetű, hogy a korrupt tolvaj gazdáját mentegesse. Bármit képes behazudni, éppen úgy mint a rohadék orbán.

És persze ménár-szarházi-atya itt van még ezeken a nickeken is: @Cycmen: @Veszéjben a lyogállamiság !: @teéjesenmindegy: @atomic power 1986DucaDuca:

Ezen nickek mögött ugyanazt a genetika selejt orbán jobbágy áll!

Cycmen 2019.06.30. 09:49:08

@Ménár Atya: "Nem butuska , nem ezt írtam le, ez a te sötét fejedben játszódik le így nap ,mint nap."

Haggyad Imre, ez úgysem képes semmit sem felfogni, ami nem illik a kis zagyva világképébe! Valószínűleg az a típus akinek elvették az uzsonnáját az iskolában, sikeresebb azóta sem lett így létrehozott egy álomvilágot magának jókkal és gonoszokkal!

Blogolo Blogi 2019.06.30. 09:51:57

@Orbán veje: "És persze ménár-szarházi-atya itt van még ezeken a nickeken is: @Cycmen:"

Az lehetetlen. Cycmen egy szánalmas buzi, menár pedig egy szánalmas idióta. Bár végül egyik sem zárja ki a másikat.

Cycmen 2019.06.30. 09:55:47

@Orbán veje: "Ezen nickek mögött ugyanazt a genetika selejt orbán jobbágy áll!"

Ó hogyne! :D
Nálatok meg egy tréfás kedvű fajtanemesítő összeturmixolt néger-cigány- majom-rinocérosz gecit, majd beadta egy leszbikus bölcsészcsajnak, így keletkezett a libsiproli, aminek te egy fajtajelleges képviselője vagy!

Blogolo Blogi 2019.06.30. 09:59:11

@Cycmen: "Haggyad Imre, ez úgysem képes semmit sem felfogni, ami nem illik a kis zagyva világképébe! "

Imre az a barátod, akivel közösen használjátok az öklözőzsírt?

Orbán veje 2019.06.30. 10:07:32

@Blogolo Blogi: "Cycmen egy szánalmas buzi, menár pedig egy szánalmas idióta. Bár végül egyik sem zárja ki a másikat."

:)))))

Cycmen 2019.06.30. 10:07:45

@Blogolo Blogi: Rendkívül szellemes és ugye, ugye, hogy ismét az öklözőzsírnál tartasz? :D Beindultál te kis kurva? :P Elég szar lehet a nemi életed drágám, kezelésbe vegyelek?

Cycmen 2019.06.30. 10:12:03

@Blogolo Blogi: @Orbán veje: Na ha ti összeteszitek a tudásotokat, nagy dolgoknak leszünk a tanúi/ ROTFL!

Blogolo Blogi 2019.06.30. 10:35:36

@Cycmen: "Elég szar lehet a nemi életed drágám, kezelésbe vegyelek?"

Határozottan ne vegyél kezelésbe! Elégedett hetero vagyok és semmi újat nincs szándékomban kipróbálni. Légy szíves tartsd a másságodat a putrid omladozó négy fala között, a prériben torkod szakadtáig ordíthatod, hogy Imre-fütyimre, de újra megkérlek, hogy vedd figyelembe a blogokat olvasók többségének szexuális orientáltságát és ezen a fórumon ne ajánlgasd magadat.

Orbán veje 2019.06.30. 10:52:41

@Blogolo Blogi:

Blogi! Igazad volt! Cycmen tényleg egy buzi köcsög! Mondjuk ezt nem tudtam erről a szarházi orbánista bérhazudozóról. Eddig!

Mindenesetre szép kis párosítás: fideszes bérhazudozó+buzernyák!

Ezzel a faszival aztán jól kibabrált a Teremtő! Így elbánni valakivel, azért ez durva!

Cycmen 2019.06.30. 11:00:56

@Blogolo Blogi: Akkor mi a lófaszt kínlódsz áruld már el! Kezdesz unalmas lenni ezzel a fantáziátlan debil kis agyaddal, nem is értem hogy ilyen picsaszájú tompa libsi minek kommentel.

Cycmen 2019.06.30. 11:00:56

@Blogolo Blogi: Akkor mi a lófaszt kínlódsz áruld már el! Kezdesz unalmas lenni ezzel a fantáziátlan debil kis agyaddal, nem is értem hogy ilyen picsaszájú tompa libsi minek kommentel.

Blogolo Blogi 2019.06.30. 11:01:14

@Orbán veje: "Ezzel a faszival aztán jól kibabrált a Teremtő! Így elbánni valakivel, azért ez durva!"

Sokat gondolkoztam, hogy vajon genetikai elváltozás, az anya félvállról vett terhessége, vagy a sanyarú gyermekkorban bekövetkezett erőszak miatt ment félre ennek a kis csicskának az élete, de sajnos ezt elég nehéz lenne megmondani pusztán a hozzászólásai alapján. Valószínűleg mindhárom tényező közrejátszhatott, de tényleg ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy melyik alapprobléma milyen százalékos arányban okozhat ekkora bajt. A legjobb az lenne, ha orvoshoz fordulna, csak ugye az egészségügyet meg szétbaszta Viktor. Ördögi kör, na.

Cycmen 2019.06.30. 11:07:08

@Orbán veje: A buzizással vigyázz kishaver, nektek meg kell felelni a buzi-migri-cigány-egyébdeviáns simogató lobbinak, így elveszítheted az arculatodat és libsiproli helyett tengődhetsz lumpenproliként!

Cycmen 2019.06.30. 11:09:34

@Blogolo Blogi: "Sokat gondolkoztam".....................................

Úgy is nézel ki.

Cycmen 2019.06.30. 11:10:09

@Blogolo Blogi: "Sokat gondolkoztam".....................................

Úgy is nézel ki.

Blogolo Blogi 2019.06.30. 11:12:20

@Cycmen: "Kezdesz unalmas lenni ezzel a fantáziátlan debil kis agyaddal"

Vess meg érte, mert fantáziátlan, maradi hetero vagyok. Vállalom. Mondandóm lényege épp az, hogy maga a tény, miszerint ilyen szempontból fantáziátlan vagyok, még nem jogosít fel téged arra, hogy rám vagy bárki másra ráerőltesd a saját szivárványszínekben tündöklő és bizonyára igen fantáziadús kis világodat. Ezen az oldalon kisebbségben vagy.

Orbán veje 2019.06.30. 11:22:11

@Blogolo Blogi: " A legjobb az lenne, ha orvoshoz fordulna, csak ugye az egészségügyet meg szétbaszta Viktor. Ördögi kör, na. "

Hát igen! Ebben tök igazad van! Ebből egyenesen következik, hogy a buzi Cycmennek egyetlen választása maradt: követni a tolvaj orbán gazdáját, és neki is fel kellene függesztenie magát!

Minél magasabbra, annál jobb! Ha nincs elég erős kötele, hát majd szerzünk. Ezen má' ne múljon!

Cycmen 2019.06.30. 11:48:44

@Orbán veje: Térj már magadhoz csicska, te maximum a zsíros sapkádat tudod felakasztani a lötyögő kilincsedre!

Cycmen 2019.06.30. 11:50:34

@Blogolo Blogi: A heteroságot nem szokták bizonygatni, az látszik! Te miért i érzed mégis szükségét? :DDDDDDDDD

Orbán veje 2019.06.30. 11:58:11

@Cycmen:

Haver! Akarom mondani buzikám!

Látom, nagyon idegesít, hogy Blogi hetero! De mégis arra kérlek, hogy próbáld ezt a tényt elfogadni, és belenyugodni abba, hogy most így jártál!

Blogolo Blogi 2019.06.30. 12:03:41

@Cycmen: "Te miért i érzed mégis szükségét? "

Te vetetted fel, hogy túlságosan fantáziátlan vagyok, ebben az esetben a minimum, hogy világosan értésedre adjam, hogy ezen nem is kívánok változtatni és semmi szükségem arra, hogy a hozzád hasonló rámenős köcsögök hozzanak újabb színt a hetero életembe. Ezt egészen addig fogom hangsúlyozni, amíg buziként nem tolerálod. Érted már a lényeget, seggfej?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.30. 12:12:09

@Orbán veje: Na, de nagyon véded ezt a Bloggoló Bloggi barátodat, meg az ő "heteróságát".

Csak nem egymást töcskölitek véletlenül, és féltek, hogy kitudódik?

Ne féljetek, a ballib oldal mindig is nyitott és toleráns volt a deviánsokkal szemben.

Csak a normális, keresztény magyar családokat és embereket gyűlölik, mert ők nem kérnek sem belőlük, sem a pártfogoltjaikból.

@Blogolo Blogi: "Ezt egészen addig fogom hangsúlyozni, amíg buziként nem tolerálod."

:DDDD

Szegény kis nem tolerált "heterókám", ne legyenek kisebbrendűségi érzéseid.

A rejtegetett homokos hajlamaid sokkal kevésbé szégyellni valók, mint a mocskos szád és a vállalhatatlan lippsike nézeteid. ;)

Cycmen 2019.06.30. 12:16:26

@Orbán veje:" Látom, nagyon idegesít, hogy Blogi hetero!"

Rosszul látod, bár nem ez az egyetlen dolog amit nem bírsz megérteni a buta kis agyaddal.
Nem érdekel Blogi semmilyen szinten, tőlem lehet önmagát megbaszó pedofil kentaur is, ami egyébként közelebb is állhat a valósághoz, mint az hogy hetero, mert állandóan szóba hozza az öklözőzsíros témát a kis lotyó! Gondolom te vagy itt a másik nagy hetero, egy egész hárem várja hogy abbahagyd a kommentelést és lerendezd őket! :D Vagy tévedek?

De hogy helyre álljon a lelki békéd.
.................................................................. HELYREIGAZÍTÁS!

Blogolóklotyi és Orbán veje, a látszat ellenére, lehet hogy mégsem BUZI!

Orbán veje 2019.06.30. 12:19:31

@Cycmen: @Szergej Szergejevics Szergejev:

Na mi van buzikám, most másik nickeden is próbálkozol? Hát ez ma aztán végképp nem a te napod!

Blogolo Blogi 2019.06.30. 12:39:53

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Miért az én adómból építenek sportcsarnokokat, uszodákat? Hol érdekel, hogy valami pszichopata-aki hajlandó napi 6 órát a medencében tölteni- világcsúcsot úszik."

Nem az a baj, hogy a te adódból építenek sportcsarnokot meg uszodát. A baj az, hogy ezeket nem használhatod azok miatt a pszichopaták miatt, akik hajlandóak napi 6 órát a medencében tölteni. Míg részükre havi párezer forintos tagdíjért lezárják az uszoda 90%-át, az, akinek az adójából az egész kóceráj felépült, vergődhet 1 pályán az összes többi lúzerrel, de cserébe legalább fizethet érte havi pár ezresnél jóval többet. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy sportcsarnokba, pláne egy futballstadionba milyen feltételek mellett mehet be az átlag adófizető sportolni. Drága Barátom, ezek az intézmények sajnos nem a tömegek javát szolgálják.

Cycmen 2019.06.30. 12:40:45

@Orbán veje: Hogy melyik az én napom, az legkevésbé rajtad múlik. Szergejevics pedig nem én vagyok, a ti szokásotok hogy párhuzamosan több nickről írogassatok!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.30. 12:40:56

@gtri: Hát én is azon aggódom, hogy nincs jó bőrben..:) Mellesleg a mutti már az 50-es évei elején sem volt az a nádszál,de ugye neki meg van bocsátva..Csak a zorbány túlsúlyával illik foglalkozni..:)
Egyébként láthatóan nincs (nem vagy,(bocs:)) tisztában a túlsúly és a zsdisznóság közti alapvető különbséggel. A zsdisznónak már az alapvető helyváltoztatással is problémái vannak. Ekkor szokott előkerülni a gyomorbypass mint lehetőség..
Kis írásomban, amely kiverte a biztosítékot kegyednél azt a demagóg hozzáállást kívántam parodizálni, amely minden pénzt az egészségügybe öntene, miközben pl. a profi sport állami támogatását megszüntetné. Holott nyilván tisztában van azzal, hogy más országokban is támogatja az állam az élsportot..

Cycmen 2019.06.30. 12:43:35

@Blogolo Blogi: Inkább Hosszú Katinka eddzen, mint hogy te áztasd a rojtosra öklözött hetero seggedet!

Blogolo Blogi 2019.06.30. 13:13:56

@Cycmen: "Elég szar lehet a nemi életed drágám, kezelésbe vegyelek?" "Nagyon ráálltál a buzivonalra, ha akarod szívesen felkereslek" "Ha akarod szívesen felkereslek egy nagy tégely öklözőzsírral" "Cicafiúztok meg arcoskodtok, de ha felajánl az ember egy kis hancúrozást, egyből beszartok"

Azt nem értem egyedül, hogy miért tolod ennyire erőszakosan az emberek arcába, hogy más vagy? Ez még egy magadfajta fideszgyökértől is roppant kínos.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.30. 13:41:36

@Cycmen: Haver, szerintem ne erőltesd a buzi vonalat, mert ha kiderül, hogy a Homárról jöttünk, tuti mindenki félre fogja érteni. :))

Cycmen 2019.06.30. 14:13:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hát az tény hogy onnan jöttünk de ott nem voltak ilyen unalmas balfasz kommentelők, hol vannak ezek pl. a komponistához, vagy a manci szerelmemhez?
Tudod ezek akkora fosok, hogy pont leszarom mit gondolnak!

gtri 2019.06.30. 14:33:50

@Veszéjben a lyogállamiság !:

"Csak a zorbány túlsúlyával illik foglalkozni..:)"

Nem is tudtam, hogy a német egészségügyről és sporttámogatásokról folyik itt a vita. :) Vagy Angela Merkel Magyarországon gyógyíttatja magát a mi pénzünkön?
Ön szerint jó a jelenlegi magyar egészségügyi rendszer csak a magyarok élnek egészségtelenül. Rámutattam, hogy a fidesz 3 fejese is "zsírdisznó" az ön szóhasználatával élve. Gyanítom, hogy jelentős közpénz megy majd el "zsírdisznóságukból" származó betegségeik gyógyítására. Őn a "normál magyarokat" hibáztatja akkor, ha kövérek. Hát hibáztassa a Fidesz vezetőit is és tőlük is legyen szíves sajnálni a magyar egészségügy pénzét!

---
"Kis írásomban, amely kiverte a biztosítékot kegyednél azt a demagóg hozzáállást kívántam parodizálni, amely minden pénzt az egészségügybe öntene, miközben pl. a profi sport állami támogatását megszüntetné. Holott nyilván tisztában van azzal, hogy más országokban is támogatja az állam az élsportot.."

Az élsport KIVÉTELEZETT támogatásával van bajom.

24.hu/belfold/2019/04/25/tao-tamogatas-felcsut-labdarugas-kezilabda/

"Már több mint 658 milliárd forintra rúg az az összeg, amelyet a nyereséges cégek a taorendszeren keresztül a látványsportok támogatására áldoztak ahelyett, hogy befizették volna az államkasszába.

ennek a 658,4 milliárd forintnak nem része a például a stadionépítésekre az utóbbi években elköltött több mint 300 milliárd forint."

Szerintem sem lehetett volna ezt az 960 milliárd forint egy részét egészségügyre fordítani. Ez nyilván lehetetlen lett volna. :)

Apropó, hallott a Kormányablakok problémáiról? A jogosítvány, személyi igazolvány stb. ügyben a dolgaikat intéző magyarok szerettek volna csökkentett munkaidőben nyitva tartó kormányablakokat. :) A kormány meghallgatta kérésüket így most boldog budapestiek mennek vidékre ügyeket intézni. :) Mindenki "happy"! :):):)

teéjesenmindegy 2019.06.30. 17:26:50

@gtri: Na, ha már így felhoztad.
Szóval mesélj, ha odatolnak több pénzt a kormányablakba, akkor nyitva lehet? Úgy értem, hogy nem ügyintézők lesznek ott, hanem köteg húszezresek, és azok majd kiadják a jogsit?

Blogolo Blogi 2019.06.30. 17:54:32

@teéjesenmindegy: "Szóval mesélj, ha odatolnak több pénzt a kormányablakba, akkor nyitva lehet?"

Nonszensz. Ahogyan alig 2 hónapja megjelent: "A XXI. századi közigazgatási rendszer kihívásait úgy kell kezelni, hogy közben ki kell alakítani azt a szolgáltató államot, amely az állampolgárok és a vállalkozások boldogulását segíti - jelentette ki Miniszterelnökség miniszteri biztosa. Mernyei Ákos rámutatott, hogy a cél az ügyfélbarát, hatékony közigazgatás létrehozása volt.

Mivel a szakértő szerint a változtatásokkal a kormányzat a kívánt célokat elérte, így semmi sem indokolja többletforrások bevonását. A nyitvatartási idő csökkentésére egyértelműen a modern, bürokráciacsökkentett eljárások bevezetése biztosított lehetőséget - a péntek 9-13 tartó nyitvatartási idővel pedig a kormányzat - sokak által követelt- családbarát munkahelyet teremtett. Mivel ez az átalakított szemlélet találkozott az állampolgárok elvárásaival, így az egészségügyben is hasonló lépésekre számíthatunk a jövőben.

gtri 2019.06.30. 23:58:29

@teéjesenmindegy:

Elárulok egy titkot: ott szeretnek dolgozni az emberek, ahol megfizetik őket és nem nézik őket rabszolgának.

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/kevesebb-szabadsag-hosszabb-munkaido-felhaborodtak-a-kozszferaban-dolgozok.316131.html

"A hét minden munkanapján 6 óra 45 perckor kezdődik a munkaidő a Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóság köztisztviselői számára, utána pedig még minimum 9 órát bent kell lenniük, az eddigi nyolc helyett az új kormányzati igazgatásról szóló március 1-től hatályos jogszabály szerint.

De más változások is vannak, például, hogy a munkaidőbe már nem számít bele az ebédszünet fél órája, a megyei és fővárosi kormányhivatal dolgozóinak már nem jár cafeteria, vagy hogy az alapszabadság 25-ről 20 napra csökken"

Csodák csodája, a dolgozók a helyzetük rosszabbodását nem élték meg pozitívan. Hát ki gondolta vola! A kormányzat biztos nem! :) Szóval jópáran köszönték szépen és vették a kalapjukat nem csak a nyugdíjfolyósítónál hanem a kormányablakoknál is. Lett egy kis "munkáskéz-hiány". És emiatt lett nyitvatartási idő-csökkentés. Így mennek a dolgok a magyar államnál.

Legyen szíves az állam pénzt fordítani arra ami a feladata, pl. az állami okmányok kiadásának gyors és szakszerű végrehajtása elggé a feladatai közé vág. Ha annyira van pénz, hogy ilyen törvényeket szavaznak meg a fideszes elvtársak:
"
www.napi.hu/magyar_gazdasag/megszavaztak-evi-500-milliot-kereshetnek-a-sportolok.675052.html

A parlament szerdán megszavazta, hogy az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (ekho) szóló törvény módosításával az élsportolóknál 250 millió forintról 500 millió forintra emelkedhet az ekhós bevételi határ - hívta fel a figyelmet a 24.hu.
.
.
.
Ez azt jelenti, hogy a munkáltató nem fizet közterhet, amivel a béres kifizetéshez képest 8,75 millió forintot spórol havonta. Az ekhós sportoló adója pedig csak 15 százalék, amivel 7,7 millió forinttal több marad nála, mintha bérként adózna. Éves szinten ez összesen több mint 197,5 millió forint adómegtakarítás - számolta ki a 24.hu."

Szóval a sportolók és a munkáltatóik nem akarnak és nem is fognak annyi járulékot fizetni, mint mondjuk egy kormányablakban dolgozó köztisztviselő. Drágállták a magyar egészségügyet a "nemzet büszkeségei". A hősök csak addig hősök amíg járulékfizetésre nem kerül a sor. A közteherviselés alól elegánsan kihúzzák magukat (nyugdíjasok eltartása, egészségügy eltartása). Szóval nagyon gáláns a magyar állam az egyik oldalon (sportolók) és sokkal de sokkal kevésbé gáláns a másik oldlon (köztisztvidelők).

Összefoglalva: Ha egy munkáltató szívatja a dolgozóit akkor azok lelépnek. A magyar állam szívatja a köztiszviselőket így azok elkezdtek lelépni. Emiatt a magyar állam működése akadozik (lásd kormányablakok nyitvtartási idő csökkentése). Ezt magyar állampolgárként szóvá teszem. Szerintem a kormányablakok problémamentes működése inkább a magyar állam feladata, mint az élsport lassan 1000 milliárdos támogatása.

Vajon lesz erről nemzeti konzultáció? Mit akarnak az emberek? Működjön a magyar állam rendesen vagy inkább szívni akarnak a zárt kormányablakoknál (és persze a sportolók és munkáltatóik nehogy már véletlenül hozzájáruljanak az egészségügy és a nyugdíjrendszer fenntartásához)? :)

teéjesenmindegy 2019.07.01. 11:44:37

@gtri: Nem olvastam végig a szófosásod. Szóval, mesélj, ha felemelik a fizetésüket, akkor honnan jelennek meg a dolgozók? Ha a versenyszférából, akkor a versenyszféra fog szívni, és ő emeli meg a fizetést. Ha meg mondjuk tanár megy át a kormányablakba, akkor tanár nem lesz. Tehát ha elég ember nincs, akkor emelgetheted a fizetést, valahonnan mindig hiányozni fog.
Na, és most jön az, hogy az élet ismét beleszart a szátokba, amikor nyikorogtatok a rabszolgatörvény ellen.
Hogy nehogymá túlórázhassanak.

chrisred 2019.07.01. 12:12:20

@teéjesenmindegy: És ha pályakezdő vagy külföldről hazatérő?

chrisred 2019.07.01. 12:16:56

@teéjesenmindegy: A rabszolgatörvény á munkaviszonyban állókra vonatkozik, a kormánytisztviselőkre a Kttv.

teéjesenmindegy 2019.07.01. 16:25:56

@chrisred: Miért, a kormánytisztviselők nincsenek munkaviszonyban?
Mellesleg a kormányablakokban ücsörgők kurvára nem kormánytisztviselők, ezt kicsit benézted.
Ha a közalkalmazotti törvény vonatkozik rájuk, akkor miért nyifogott az ellenzék, hogy jajj, mi lesz így?

Egyébként marhára meglepődnék, ha pont a pályakezdők hiányoznának a képletből.

Munkaerő hiány van. Ha felemeled a bért valahol, akkor valahol máshol fog hiány keletkezni. Mellesleg ugye a munkaerő az nem olyan, hogy egyik nap fizikatanár, másnap kormányablakban ügyintéző, harmadnap pedig hegesztő?
Ha valaki gondolkodik minimálisan, akkor tudhatja, hogy ha egy orvos van a gyerekosztályon, akkor attól mert beletolnak húszmilliót az egészségügybe, akkor is egy orvos lesz, és pont ugyanannyit kell várni.

chrisred 2019.07.01. 16:46:29

@teéjesenmindegy: Nincsenek, azt közszolgálati jogviszonynak hívják, és a munka törvénykönyvének csak azok a rendelkezései vonatkoznak rájuk, amik a Kttv-ben is szerepelnek. Nem tudom, mitől néztem be, a kormányhivatalokban dolgozók kormánytisztviselői állományában vannak. A közalkalmazotti törvénynek viszont semmi köze hozzá.

Igen, munkaerőhiány van, ha leépítenek több ezer kormányhivatali dolgozót, elveszik az ebédidejüket, a szabadságukat, többletmunkára kötelezik őket, akkor nyilvánvalóan nem tudják betölteni a szükséges álláshelyeket, így nem lesz senki, aki intézze a polgárok ügyeit.

Attól függ, hová tolják be azt a húszmilliót. Lehet értelmesen költeni az egészségügyre, meg úgy is, ahogy a magyar állam teszi.

Cycmen 2019.07.01. 17:22:47

@chrisred: "Attól függ, hová tolják be azt a húszmilliót. Lehet értelmesen költeni az egészségügyre, meg úgy is, ahogy a magyar állam teszi."

Ohhh! Na itt az alkalom, meséld el, hogy kell elkölteni értelmesen húszmilliót!
Esküszöm olyan kíváncsi vagyok, hogy a franc majdnem megesz! Nyomjad, aztán majd beküldjük a fidesznek!

gtri 2019.07.02. 00:03:31

@teéjesenmindegy:

Zavarják a tények? :)
Más annyira "jó" a helyzet, hogy itt az újabb kormányablakos hír:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kormanyabeak-hr-munkaerohiany.687170.html

"Minden járási hivatalból két embert a fővárosba vezényelnek a budapesti kormányablakokba az utóbbi hetekben már kezelhetetlenné vált munkaerőhiány csökkentésére"

Ahogy egy ottani komemntelő írta:

"narancsragacs, 2019.07.01 20:54
No csak mi történt ? Egész Budapesten nincs pár tíz narancshívő aki az eszme érdekében pár szem magyar narancsért és tuskóbence hátba veregetéséért hajlandó lenne dolgozni Qurmányhivatalban ?"

Kedves nemzeti érzelmű fideszes állampolgárok. Amikor kellene a segítség a hazának hol vagytok? Csak a pofázás megy, a munka már büdös.

gtri 2019.07.02. 00:20:06

@Cycmen:

Tegnapi hír:
hvg.hu/itthon/20190701_Nincs_allami_mikrobiologiai_laborszolgaltatas_a_veszpremi_korhazban

"Bezárt a Veszprém megyei kormányhivatalnál működő mikrobiológiai labor, ezzel kiesett a terület egyik nélkülözhetetlen járványügyi háttérszolgáltatása, írja a hétfői Népszava. Ezért a veszprémi kórházban július elsejétől nincs állami mikrobiológiai laborszolgáltatás.

A lap szerint a labor kiesése veszélyezteti a biztonságos betegellátást, az előírások szerint ugyanis a kórházban csak úgy kezdhetnek például antibiotikum-kúrát egy betegnél, ha a mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálattal megvizsgálja, milyen szerre érzékeny baktériumról van szó.

Az intenzív osztályokat is érinti a dolog, nekik ugyanis néhány óránként kell mintákat küldeniük, és a sebészetek munkája is csak a mikrobiológai laborháttér mellett biztonságos."

Örülhetnek a betegek ennek a csodás fejleménynek? Drága az egészségügy, mindenféle laboroskodásra nincs pénze a magyar államnak. Nemhogy húszmillió, de egy fillér sem.

Cycmen 2019.07.02. 07:37:21

@gtri: "Ahogy egy ottani komemntelő írta:

"narancsragacs, 2019.07.01 20:54
No csak mi történt ? Egész Budapesten nincs pár tíz narancshívő aki az eszme érdekében pár szem magyar narancsért és tuskóbence hátba veregetéséért hajlandó lenne dolgozni Qurmányhivatalban ?"

Jól van faszparaszt, én elmegyek dolgozni a kormányhivatalba, te meg visszafizeted az összes IMF hitelt!

Cycmen 2019.07.02. 07:42:12

@gtri: Üzemeltess egy mikrobiológiai labort a veszprémi kórházban, nyilván megoldják máshogy, de ha a libsi agyadnak úgy tetszik hogy legyen ott egy, akkor rajta!

chrisred 2019.07.02. 08:14:03

@gtri: Érdekes megközelítés, figyelembe véve a tavalyi országgyűlési választásokon vidéken a Fideszre szavazók arányát.
süti beállítások módosítása