B1 blogcsalád



Weber még mindig nem okult

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. március 10. - Szelestey

• Orbán kifelé tart a Néppártból, de ha maradni akar, akkor véget kell vetnie a hazugság politikájának 

• FAZ: a Fidesznek mennie kell! 

• Ameddig csak képes rá, Soros György nem adja fel a harcot a liberális demokráciáért

Die Welt

die_welt.jpg

Az európai konzervatívok strasbourgi frakcióvezetője megpróbálja személyesen elsimítani az ellentéteket a pártcsalád és Orbán Viktor között. Weber, akinek szüksége van a fideszes EP-képviselők voksaira, hogy Juncker utódja lehessen a Bizottság élén, bejelentette, hogy a napokban Budapestre jön, mert szeretné megakadályozni, hogy kizárják a magyar pártot az EPP-ből. Mint mondta, tisztázni akarja a magyar politikussal, hogy annak mostani útja kifelé vezet a kereszténydemokraták soraiból. Hozzátette, hogy itt nem kelet-nyugati viszályról, vagy a migrációs politikáról van szó, hanem arról, hogy milyen értékeken alapul a Néppárt, illetve az unió. Mint emlékezetes, a politikus korábban hárompontos ultimátum teljesítésétől tette függővé, hogy a Fidesz ez európai középjobb tagja maradhasson. Ugyanakkor kampánykörútja során minden tagállamot fel kíván keresni, kivéve Magyarországot.   

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Fokozódik a nyomás Orbán Viktorra az Európai Néppárton belül. Manfred Weber ugyan jó kezdetnek minősítette, hogy leállítják a Juncker elleni plakáthadjáratot, ám most az osztrák konzervatívok EP-listavezetője kijelentette: nem az a lényeg, hogy mi van az utcai hirdetőtáblákon, Orbán Viktornak végre le kell mondani arról, hogy hazugságokkal, kitalált ellenségképekkel, vádaskodásokkal és antiszemitizmussal házaljon a politikában. Ezt egyszer s mindenkorra be kell fejezni. Az újság megjegyzi, hogy sokáig jó viszony fűzte össze a Fideszt és az ÖVP-t, de újabban már Kurz kancellár is elhatárolódott a magyar kormányfőtől. A CDU elnöksége hétfőn tárgyal a magyar kérdésről. Az EPP sorsdöntőnek tartják a Fidesz sorsa szempontjából, miként foglalnak állást a német uniópártok.

The Times

the_times_1.jpg

Orbán Viktor azzal szembesül, hogy kizárják az EU középjobb klubjából. A politikusnak szemére hányják, hogy bezáratta a liberális CEU-t, megfojtotta a szabad sajtót és átírta az alaptörvényt, mert ily módon akarta kiterjeszteni uralmát. De lehet, hogy a Juncker elleni plakát miatt jut el odáig végül a Néppárt, hogy kihajítsa a miniszterelnököt. Bírálók úgy látják, hogy az volt az utolsó szalmaszál, miután Brüsszel többször is kérte a magyar politikust, hogy fogja vissza támadásait az unió ellen. A kérdés napirenden lesz az EPP közgyűlésének közelgő ülésén. Bennfentesek szerint lehetséges, hogy szavaznak legalább a felfüggesztésről.

A kizárás egyik kezdeményezője, Engel, luxemburgi EP-képviselő azt írta, hogy akik a gyűlöletre, a rossz vezetésre és a demokratikus vívmányok visszafordítására építenek, azok a pártcsaládon kívül találják magukat. Teljesen mindegy, hogy saját maguktól veszik-e a kalapjukat, vagy kiteszik őket, menniük kell. Orbán az illiberális állam elleni kifogásokat úgy állította be, hogy azok a migráció körüli vita részét alkotják. Viszont távozása együtt járhat egy új jobboldali frakció megjelenésével. Egyesek úgy gondolják, pont ez volt a célja, mármint, hogy összefogjon a PiS-szel és a Ligával. Az Eurasia Csoport európai igazgatója azt mondja, ha a Néppárt tényleg kirúgja a Fideszt, akkor onnantól kezdve a magyar miniszterelnök a szélsőjobbos tömörülés megteremtésére összpontosít.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Az elválásra voksol a Fidesz és a Néppárt vitájában a nagy tekintélyű konzervatív német lap. A kommentár szerint az EPP-nek gyorsan el kellene döntenie, van-e még helye soraiban a magyar miniszterelnök pártjának. Taktikailag a mielőbbi elhatározás mellett szól, hogy ez a téma semmit sem hoz a pártcsaládnak az európai választási kampányban, bármi is legyen a viszály kimenetele. Ezért minél előbb pontot kellene tenni a végére, már ha az egyáltalán lehetséges. De mindenekelőtt tartalmi megfontolásokból már régen esedékes a szakítás. A magyar fél jó ideje csupán védőpajzsként használja a kereszténydemokratákat, ám annak értékeivel nem összeegyeztethető, amit Budapest mond és tesz. Az ellentétek azonban túlmutatnak a konkrét eseten, ami az EP munkáját illeti. Más frakciókban is vannak olyan tömörülések, amelyek legjobb esetben is csupán névleg tartoznak hozzájuk, lásd a szociáldemokratákat, akiknek ki kellene zárniuk a román tagpártot a jogállam elleni brutális támadások miatt. Ha valamennyi csoport következetes volna, áttekinthetetlenné válna a Parlament. Túl magas az ár?

The Times

the_times_1.jpg

A 88 éves Soros György keresztes hadjáratot folytat a tisztességesebb társadalomért, e célra már 32 milliárd fontnak megfelelő összeget áldozott, ám emiatt befolyásos ellenfelei támadták, így mára már a jobboldal kedvenc mumusának számít. Az üzletembert azonban nem riasztja el, ha erős az ellentábor. Legutóbb Davosban a kínai elnököt bírálta. De hát megélte a nácizmust és a szocializmust, ezért nem hagyhatja szó nélkül az egyéni szabadságjogok elleni támadásokat. Régi ellensége Trump, valamint Putyin is, Orbán Viktor pedig a „Soros-tervre” alapozta tavaly a kampányt. És ez még mind semmi ahhoz képest, amit a világhálón írnak róla. Ott azt olvasni, hogy ő a felelős minden rosszért.

50 évesen hozta létre a Nyílt Társadalom Alapot, amely főként Magyarországot és a kommunista szomszédságot célozta meg. Ám Soros azt hamar belátta a rendszerváltás után, hogy az elnyomó rendszer összeomlásából nem következik egyenesen a nyílt társadalom létrejötte. És mivel szembefordult az ifjabbik Bush-sal, gyorsan az amerikai jobboldal támadásainak kereszttüzébe került. De a Nyílt Társadalom Alapítvány nem avatkozik bele a pártpolitikába. Viszont Soros nagyon is segítette a „színes” forradalmakat Grúziában, Ukrajnában, Kirgizisztánban.

A menekültek iránt érzett rokonszenve miatt lett a mostani évtized meghatározó kérdésének kulcsfigurája. Pontosan tudja, hol a helye a liberális nemzetköziség és a nacionalizmus csatájában. Fura módon a legélesebb támadások szülőhazájában, Magyarországon érik. Orbán illiberális demokráciát akar és a sikerhez 5 éve leszerződtette Finkelsteint, a negatív politikai hadjáratok atyamesterét. Ő találta meg azután célpontként Sorost. Kovács Zoltán elismeri, hogy a tanácsadó dolgozott a Fidesznek, de csak annyit árult el, hogy politikáról volt szó. Szerinte a kép egyszerű: a befektető egész Európában politikai szereplőként lép fel, az általa támogatott, civileknek álcázott szervezetek beleszólnak a politikai döntéshozatalba. De a magyar kampánynak antiszemita felhangjai vannak.

Ugyanakkor Orbán stratégiája bevált, tavaly is győzött, mégis folytatódnak a kirohanások a milliárdos ellen. A Közép-Európai Egyetemet már elűzték Budapestről. Ignatieff rektor úgy látja, hogy ők járulékos veszteségnek számítanak az alapító elleni háborúban. Hiszen nem foglalkoznak politikával, a tudományos programjaikat semmiféle kifogás nem érte.

Sorost mostanában leginkább az öröksége foglalkoztatja. Az utódlást megoldotta, a fő döntéshozó a Nyílt Társadalom Alapítványok Igazgatósága, de valószínűleg 34 éves fia, Alexander lép majd a befektető helyébe. Csak éppen manapság a világ másfelé tart, mint a 80-as, 90-es években. Csökken a liberális demokráciák száma, jönnek fel a politikai erős emberek. Közép-Európában a jelek szerint nem kizárólag Magyarország tér vissza a hagyományos nacionalizmushoz. De egyik közeli munkatársa azt mondja, hogy Sorost a gondok nem riasztják el és hiszi, hogy az inga visszaleng a populizmustól, még akkor is, ha ezt maga esetleg már nem is éli meg. De ameddig képes rá, maximálisan ki akarja venni a részét a harcból.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1914679790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2019.03.10. 06:56:58

Weber annyival jobb választás Junckernél, hogy talán nem kupicás orvossággal kezeli az isiászát... Egyébként meg....

Toportyán Zsóti 2019.03.10. 07:59:18

@rallus: Észkombájn,gazdád o1g demizsonszám kezeli ugyanezzel rettegését,tiborczgyerekkel együtt fotózkodva aki lehúzta őtet a klotyón.

Helga Beauty Salon. 2019.03.10. 08:22:23

@rallus: Weber annyival jobb választás Junckernél, hogy talán nem kupicás orvossággal kezeli az isiászát.......................

A jelen állás szerint csak a vérlibsik számára megfelelő bábok tölthetnek be vezető szerepet az EU-ban, tehát különbség csak a külsőségekben lesz. .........szerintem.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.10. 09:02:48

Hatalmas pánikban van Weber, hogy Bp-re jön könyörögni.

6.Lenin 2019.03.10. 09:02:48

"Sorost mostanában leginkább az öröksége foglalkoztatja. Az utódlást megoldotta, a fő döntéshozó a Nyílt Társadalom Alapítványok Igazgatósága, de valószínűleg 34 éves fia, Alexander lép majd a befektető helyébe. Csak éppen manapság a világ másfelé tart, mint a 80-as, 90-es években. Csökken a liberális demokráciák száma, jönnek fel a politikai erős emberek. Közép-Európában a jelek szerint nem kizárólag Magyarország tér vissza a hagyományos nacionalizmushoz. De egyik közeli munkatársa azt mondja, hogy Sorost a gondok nem riasztják el és hiszi, hogy az inga visszaleng a populizmustól, még akkor is, ha ezt maga esetleg már nem is éli meg. De ameddig képes rá, maximálisan ki akarja venni a részét a harcból."

Szerencsére mindig ez a sorsuk az őrült, önjelölt messiásoknak.
Eltűnik a lóvé, eltűnik a messiás is. Idő kérdése, mint minden.
Ez a program is jól működik az emberben.

A fiát már más érdekli, az alapítványok meg szép lassan szétlopják a zsét. A megvásároltak meg keresnek egy másik, jobban fizető-élő-gazdit.

élveteg 2019.03.10. 09:02:51

" Viszont Soros nagyon is segítette a „színes” forradalmakat Grúziában, Ukrajnában, Kirgizisztánban."

Na ezeknél megint kurvára sikerült a demokratizálás

6.Lenin 2019.03.10. 09:06:01

@közíró MAXVAL bircaman:

Rosszul taktikázott, és most valószínűleg megpróbálja Orbánt rávenni, hogy ő vigye el a balhét, mert Weber úr mégis csak fontosabbnak tartja magát-alaptalanul.

Meglátjuk, mi lesz a film vége, mondta a vak a moziban.

Helga Beauty Salon. 2019.03.10. 09:27:01

@6.Lenin: "Sorost mostanában leginkább az öröksége foglalkoztatja. Az utódlást megoldotta, a fő döntéshozó a Nyílt Társadalom Alapítványok Igazgatósága, de valószínűleg 34 éves fia, Alexander lép majd a befektető helyébe................

Ez annyiban fontos csak, hogy ki lesz a következő kirakatember. Soros összes szervezete alapjában véve titkosszolgálati befolyásszerző manővereket folytat és csak fedőcégek, hogy ne legyen teljesen nyilvánvaló a CIA szerepe, bár amilyen pozícióban van az USA jelenleg, ezt úgysem meri nyíltan szóvá tenni senki. Tehát ne aggódj az öröklés miatt, mert majd megoldják!

...a szomszéd tehene... 2019.03.10. 09:31:28

Weber bejelentette, hogy a napokban Budapestre jön... Remélem OV csak akkor fogadja, ha előtte Weber bocsánatot kér:)

werecke 2019.03.10. 09:32:06

@Toportyán Zsóti: FletO1G olyan nics hogy O1G.Különben is ronda cigány szó nem kellene lesüllyedni a szintjükre !

6.Lenin 2019.03.10. 09:36:57

@Helga Beauty Salon:

Nem aggódom, eddig se tettem. Nyilván, ha eltűnik az "ideológus", az ideológiája is követni fogja. Bár, ahogy az utóbbi időben látszott, az ideológus talán már csak egy báb volt. A kusza intézkedések is ezt támasztják alá. Már csak a pénze tartotta életben a nevét, a pacák már talán nem olyan befolyásoló tényező, ideológiailag.

arra jó volr-eddig-hogy beindítsa a nemzetek védekező rendszerét. Ezt sikerült is, és ez a lényeg. A "demokrácia" őrülete bukásra áll. Reméljük a beteg (Európa) is túléli.

Helga Beauty Salon. 2019.03.10. 10:09:07

@6.Lenin:
arra jó volr-eddig-hogy beindítsa a nemzetek védekező rendszerét. Ezt sikerült is, és ez a lényeg. A "demokrácia" őrülete bukásra áll. Reméljük a beteg (Európa) is túléli.......

Teljesen egyetértek, én is ezt remélem!
Az viszont furcsa hogy nem ismernek fel bizonyos kontraproduktív jelenségeket és ezeken nem változtatnak, de hát hiába zseniális ez az aljas terv, ha a kivitelezésére csak gyenge képességű, máshogy érvényesülni nem tudó nímandokat találtak, akik a hazugságspirálba belegabalyodva mára csak károkat tudnak okozni!

István Tamasi 2019.03.10. 10:37:15

Tessék mondani hol volt a fenennagy mimagyarok önérzet anikor putyincsicska beengedte hazánkba és teljes mentességet adott minden magyar törvény és jogszabály alól az FSZB előretolt helyőrségének ahol aztán szabadon tarthat mindenféle titkosszolgálati eszközt, lehallgatót, fegyvert, mérget és szabadon jöhetnek-mehetnek FSZB-s kommandósok és gyilkosok???

Tessék mondani hol volt a fenenagy nemzetthy szuverenitás amikor o1g mentességet adott minden magyar törvény és jogszabály alól amerikai tisztségviselőknek katonáknak??? Tehát sokat emlegetett migráncs négerek büntethetetlenül erőszakolhatnak magyar lányokat, asszonyokat.

István Tamasi 2019.03.10. 10:38:42

@Helga Beauty Salon: Tessék mondani hol volt a nemzetth védekező rendszere a fent leírt esetekben???

Helga Beauty Salon. 2019.03.10. 10:47:24

@István Tamasi: Tessék mondani hol volt a fenennagy mimagyarok önérzet anikor ..............

Emiatt én is nagyon szomorú vagyok, jól látod a helyzetet, nem sok önérzet van a magyarban! Az általam amúgy nem túlzottan kedvelt szerbek az ilyen hazaárulóknak mint te és a többi libsi, már régen kitaposták volna a belét vasalt bakancsokkal!

DeiFlagellum 2019.03.10. 10:59:18

@Helga Beauty Salon: Az olyan hazaáruló diktátor, mint vityagecifővezér, máshol már lámpavason lógna. vagy mint caucescu, sortűz, aztán haladjunk.
Természetesen a kitartott holdudvarral egyetemben. Mint te, nernigger.
Inkább leszek/vagyok lippsi/liba/libbant stb., (rám nézve ez nem szitokszó), mint olyan hazaáruló csicska, mint te, meg a pajtásaid (rallus, paraszthajszál, és a többi degenerált bértroll), akik bözsiutalványért nyomják itt is a főtolvaj göbbelsi propagandáját.
Hazug hazaáruló banda vagytok, egytől egyig. Egy legutolsó mocskos tolvaj aberrált rendszerét szolgáljátok, kötve hiszem, hogy hittel, meggyőződéssel, csak azért, hogy meglegyen a gundelmenza meg az esti kannásbor. Szánalmas gerinctelen férgek vagytok egytől egyig. Ha a lippsi azt jelenti, hogy felfordul a gyomrom tőletek, akkor rám nyugodtan használd. Mert MO-ra csak vitya és társai engedek (engedtek? hoztak) be bevándorlókat. Ők árulják ki pénzért hazánkat putyinnak! AMihez ti, nercselédek, asszisztáltok. Gratula!

6.Lenin 2019.03.10. 10:59:53

@Helga Beauty Salon:

A magyar(ság tudat) mindig is sokszínű, és befogadó volt, mert nem a genetika határozza meg ki vallja magát magyarnak.
Ha jól értékeled a történelmünket, még mindig itt vagyunk Európa közepén, pedig hányan is szerettek volna elpusztítani minket.
Létezik ebben a nemzetben egy egészséges védekező rendszer-eddig-ami képes volt kiszűrni a nem közénk valókat.
Hányan tűntek már el, vagy éppen most vannak készülőben. Az erőszakos tisztogatás nem egészséges (pl levágni végtagokat).
Már több, mint ezer éve működik az egészséges immunrendszere a nemzetnek, eddig kivetette magából az egészségtelen részeket, most is ez zajlik, remélem sikerrel.

Helga Beauty Salon. 2019.03.10. 11:11:34

@6.Lenin: Hányan tűntek már el, vagy éppen most vannak készülőben. Az erőszakos tisztogatás nem egészséges (pl levágni végtagokat). .............

A válaszom főképpen ennek a félkegyelműnek szólt aki pofátlanul számonkérte az önérzetet amúgy joggal, mert te is láthatod mekkora pofátlanságok maradnak szó nélkül!
Ne játszd már te is a libsikre jellemző széplelkűséget, egy két jó nagy picsánrúgás nem népirtás és néha nem ártana, mert ezeknek a szép szó nem ér semmit!

6.Lenin 2019.03.10. 11:21:09

@Helga Beauty Salon:

Nem vagyok libsi széplelkű, inkább kemény liberális. Hagyni kell, hogy a nem oda valókat a nemzet kivesse magából, kevesebb lesz így a felesleges veszteség.
A történelemben 1-2 száz év bolhafing, de eddig mindig a helyére kerültek a dolgok, káros következmények nélkül.
Szerintem.
Sose jó, ha elkezdünk minden szar, apró pattanással baszakodni. Most szerencsére csak kellemetlen pattanások vannak néha. Lassan 10 éve már 1re kevesebb.

Toportyán Zsóti 2019.03.10. 11:39:33

@werecke: Gyenge volt,sajna ennyit tudtok.

Toportyán Zsóti 2019.03.10. 11:41:29

@Helga Beauty Salon: Kissé mucsaira sikeredett a kommented lúzerke,báncsák a gazdit oszt megöl az ideg?

Helga Beauty Salon. 2019.03.10. 11:44:06

@6.Lenin: Ismétlem, a mondanivalóm ennek a taplónak szólt és csak annyi volt, hogy örüljön neki hogy nem önérzetesebb a magyar!

Toportyán Zsóti 2019.03.10. 11:49:44

@6.Lenin: 1000 év sajna csak illibsi agyakra kitalált politikai termék,némi baksisért o1g röhögve lesajnálja a nemzetet,a baksist és egyéb lopott javakat offshorkkok őrizék.

Helga Beauty Salon. 2019.03.10. 11:50:06

@Toportyán Zsóti: Kissé mucsaira sikeredett a kommented lúzerke,báncsák a gazdit oszt megöl az ideg?..............

Tudnék máshogy is, érdemeljétek ki! Majd ha ti nem lesztek mucsaiak, akkor önérzeteskedhetsz, addig szerintem húzd meg magad mint szar a fűben.
És nem látsz tisztán ebben a "megöl az ideg" dologban sem, én soha nem indulatból kommentelek, a látszólagos kilengések nektek szólnak mert jólesik szemlélni ahogy elkezdetek vergődni egy egy vaskosabb beszólásra!

6.Lenin 2019.03.10. 11:54:04

@Helga Beauty Salon:

Tudom, csak kiegészítettem azzal, hogy én nem tartom helyesnek, hosszútávon sikeresnek az erőszakos beavatkozásokat. Az önérzetességen, nemzettudaton lehetne vitázni, de az is csak félrevinné a megoldást, hiszen sok "demokrata" seggnyaló is magyarnak vallja magát, csak éppen a saját nemzete ellen van, bár az is egy jó vitaalap, hogy mi is a nemzet érdeke. Az önpusztítás biztos, hogy nem, ők meg azt szeretnék.
Talán a sokszínűség miatt van, hogy látszólag nincs akkora nemzeti öntudat a magyarokban, de eddig sikeresen megvédte magát a nemzet, hiszem több, mint 1000 éve itt vagyunk. Remélem maradunk is még sokáig.

6.Lenin 2019.03.10. 11:57:08

@Toportyán Zsóti:

Nem baj, elvagyunk vele. Majd integetek, amikor látlak a szakadék szélén billegni. Hazudnék, ah megkönnyeznélek, de nevetni se fogok, csupán tudomásul veszem, hogy egy kellemetlen pattanással kevesebb van a nemzet seggén.
Pá!!

2019.03.10. 12:17:03

A mexikói drogbárók is irigyelhetik a hosszantartó tudatmódosítás receptjét. :D

István Tamasi 2019.03.10. 12:18:44

@Helga Beauty Salon: Pontosabban az a fenenagy mimagyarok önérzet amit putyincsicska hazudozott a birkáinak éppen a csüngőhasú suttyóból hiányzik. Mikor veszik már észre a fideszbirkák, hogy o1g ótvaros hazugságokkal eteti őket?

István Tamasi 2019.03.10. 12:20:31

@6.Lenin: Elsősorban o1g az aki a nemzete ellene van, mert ótvaros hazugságokkal eteti a birkáit, hogy azok ne vegyék észre amint kilopja alóluk az országot.

6.Lenin 2019.03.10. 13:00:59

@István Tamasi:

Szerinted, meg néhány másik ezer ember szerint, közel 3 millió szerint meg rendben mennek a dolgok, ugyanis az ez a réteg növexik már közel 10 éve folyamatosan. A te táborod meg szűkül, és, ha az elmúlt hónapok eseményeit nézzük, szellemileg is épül le, nem is lassú ütemben.
Vannak közben apró problémák is?
Hol nincsenek?
(most éppen Kanadában derültek ki csúnya dolgok)

2019.03.10. 13:12:22

@6.Lenin:

Te valóban abban bízol, hogy az "elleség" egyszer kihal, mint a dínók? :D

6.Lenin 2019.03.10. 13:20:34

@Ms.Cunnesburry:

Nem kell kihalniuk, csak a helyükre kerülnek, a partvonalra. Ordibálhatnak akármit, de a mérkőzést a pályán lévők döntik el.
Nekem senki se ellenség. Mindig voltak,vannak, lesznek másként gondolkodók, az evolúció (politikai) meg eldönti, hogy kik az életképesebbek, és milyen távra. Átmenetek is lehetnek.
Az önpusztítás az egészre nézve nem lehet cél, csak az életképtelenek téves döntése megengedett, sőt, az elvárt folyamat, az életképesek érdekében. Azoknak pedig a fennmaradás jelenti a célt.

2019.03.10. 13:27:45

@6.Lenin:

Kb a kommunisták is hasonló ideológiát hirdettek. Aztán látjuk, mi lett belőle. :D

6.Lenin 2019.03.10. 13:35:05

@Ms.Cunnesburry:

Már csak abban tévedsz, hogy az ideológiák buknak, nem ,mindig az ember, aki rosszul értelmezi, alkalmazza, alkalmatlan környezetben, időben szeretné erőszakkal megvalósítani.
Mondjuk halat tenyészteni a sivatag homokjában.

2019.03.10. 14:01:35

@6.Lenin:

Azok minden bizonnyal a galád sorosista-brüsszelista libsibolsik voltak.
Na, de itt van nekünk Orbán Viktor, aki kivezeti Európát az erkölcsi fertőből.
Csak azt nem tudom, mit fog ehhez szólni a többi nemzet?
Mi lesz, ha működni fog a beindított védekező rendszere?

6.Lenin 2019.03.10. 14:21:05

@Ms.Cunnesburry:

94 óta szavazok a Fideszre, 1x sem olvastam, hallottam olyasmit Orbántól, hogy valakik megtámadására, elpusztítására buzdított volna valakit is.
Ha ilyesmit mondanának, soha többet nem szavaznék rá.
Te valamit nagyon félreértsz, vagy görcsösen félremagyarázni igyexel.

taga20 2019.03.10. 15:00:13

@6.Lenin:
"94 óta szavazok a Fideszre,"

te hazaáruló libsi, most lebuktál!:)))

illaim 2019.03.10. 15:11:03

A 37 hozzászólásból 23 a fidess SA csürhéjétől jött! LOL

Lakatos Rodolfó 2019.03.10. 15:31:12

@illaim: Milyen Fidess SA-ról beszélsz, barátom? Nem a mi képviselőink tettek esküt annak a Magyar Gárdának mellényében, akik félelmkeltési szándékkal a cigánysoron masíroztak.

@Ms.Cunnesburry: "Kb a kommunisták is hasonló ideológiát hirdettek. Aztán látjuk, mi lett belőle."

Az életképtelen rendszerek előbb-utóbb valóban kihalnak mint a dínók.

Ahogy kihalt a néhol kommunizmusnak hívott államszocializmus, úgy fog kihalni a liberalizmus is.

Londonisztánban és Germanisztánban felváltja az iszlám teokrácia és a saría, nálunk pedig a nemzeti oldal képviselői kormányozhatják az országot a következő évszázadokban. Ami közös, hogy a libsik itt is, ott is mennek a levesbe.

rasztaszív 2019.03.10. 15:32:21

mintha kevesen vennék észre,hogy az európai kereszténydemokrácia belső viszonyait bizony még erősen befolyásolják a vatikán belső viszonyai,leginkább a vatikánon belül folyó hatalmi harc,az ultrareakciósok,és a mérsékelt vonal között.orbán az ultrareakciós vonalhoz kötődik,remélem ez azért senkinek nem újdonság...

taga20 2019.03.10. 15:35:12

@Lakatos Rodolfó:

"Londonisztánban és Germanisztánban felváltja az iszlám teokrácia és a saría, nálunk pedig a nemzeti oldal képviselői kormányozhatják az országot a következő évszázadokban. "

vinetu, ha ez így lesz, akkor neked és a pedofil keresztény papoknak is reszeltek itt a kárpátmedencében. erre vehecc mérget is!

6.Lenin 2019.03.10. 15:53:52

@taga20:

90-ben az SZDSZ-re, azóta a Fideszre, szocikra, és porontyaikra, SZDSZ-es porontyokra soha. Más meg jelenleg nincs. Pöcs pártokra se.
Sose titkoltam.

taga20 2019.03.10. 15:59:24

@6.Lenin: te azt tuttad, hogy akkor még libsi volt a fityesz? vagy mektévesztettek?

képzeld el! ilyeneket mondott a geci és bandája.
vigyázz, me veszélyes amit most berakok neked:)))

coub.com/stories/4122-fidesz-idogep

6.Lenin 2019.03.10. 16:07:14

@taga20:

Mivel én inkább liberális lennék, nem libsi, és ballib. Rájuk szavaztam, mert azt hittem tényleg végre egy liberális ország leszünk. Nem az én hibám, hogy szar trógerek voltak. A Fidesz alapjában liberális is, a többit egyelőre elnézem nekik, mert nincs jobb.

taga20 2019.03.10. 16:14:58

@6.Lenin: te soha nem voltál liberális, mert akkor a bolsevik fityeszmaffiára nem szavaznál 25 éve.

a szar trógerek a fityeszmaffiában ülnek.

6.Lenin 2019.03.10. 16:24:02

@taga20:

A te véleményed leszarom. Tudok magam dönteni. Remélem ezek után nem fog még romlani az állapotod.
Gyerekkorodban hozzád vágtak egy Szófia nevezetű nagyobb méretű lemezjátszós rádiót?
Mert gondolom az ütődéseket a vadabbul rángatott kőbölcsőben szerezted, a zene iránt meg a rádió becsapódása után maradtak nyomok benned.

taga20 2019.03.10. 16:35:36

@6.Lenin: te a véleményedet én is leszarom, de fater, ne a tükröt törd össze, ha a pofádba vágja a szar életedet.

zenét bírod?:))

www.youtube.com/watch?v=iSwoM7WIy5M&list=RDiSwoM7WIy5M&start_radio=1

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.10. 16:42:32

" ... Ugyanakkor kampánykörútja során minden tagállamot fel kíván keresni, kivéve Magyarországot. ... "

Webernek nincs szüksége arra, hogy itt kampányoljon, mert ha a fideszt kizárják esélye sincs mást bepajszerolni az EPP-be a fidesz helyére, ráadásul semmit nem tud befolyásolni a személyes kampányolásával, ha a fideszt nem zárják ki, akkor azért nincs szüksége, arra, hogy itt kampányoljon, mert az egész lakájmédia amúgy is a fidesz zsebében van.

" ... Ugyanakkor Orbán stratégiája bevált, tavaly is győzött, mégis folytatódnak a kirohanások a milliárdos ellen ... "
Mert idén két választás van, és ha egyszer már bevált a téma, miért tenné félre a jól bejáratott kampányfegyvert a Csuti Napóleon. Nyerni akar, nem kicsit nagyon... És valljuk be, a szervilis és kollaboráns ellenzék megint beszállt kontrázni a cigányzenekarba...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.10. 16:48:47

@taga20: Látom ébren vagy :-)

Te kis liberálfasiszta: nesze egy fasza zene:
www.youtube.com/watch?v=lqjcL1as1bc

taga20 2019.03.10. 18:11:51

@Magánvéleményem: haver, mostanában mindig ez a zene jár veled kapcsolatba az eszembe.

me vannak jó pillanataid, de valahol kurvára félrecsusztál.

ki tette eszt veled? meséjj!:)))

na zene!

www.youtube.com/watch?v=cAnOt74e9_Q&list=RDcAnOt74e9_Q&start_radio=1

Lakatos Rodolfó 2019.03.10. 18:45:28

@taga20: "neked és a pedofil keresztény papoknak is reszeltek itt a kárpátmedencében"

Azt, hogy nekem reszeljenek, csak reméled, a libsiknek fognak reszelni. A pedofil papok (vagy politikai pedofilok, lásd mondjuk a kovácspistis reklámokat a múlt évtizedből) miatt nem fájna a szívem, ők nyugodtan mehetnének a levesbe velük együtt.

@Ms.Cunnesburry: "Micsoda jövőkép"

Félig már a jelenre is igaz. Te pl. tudod, hogy London polgármestere most kicsoda?

taga20 2019.03.10. 19:08:28

@Lakatos Rodolfó:

"Azt, hogy nekem reszeljenek, csak reméled, a libsiknek fognak reszelni."

vinetu, ha nem tűnt volna fel, akkor is egy kenuban evezünk!:)

zenét bírod rézbőrű tezsvérem? akkor nesze nigger, kurva jó!:)))

www.youtube.com/watch?v=enuOArEfqGo&list=RDenuOArEfqGo&start_radio=1

taga20 2019.03.10. 19:17:16

@Lakatos Rodolfó:

"Félig már a jelenre is igaz. Te pl. tudod, hogy London polgármestere most kicsoda?"

vinetu, a rasszista lelkivilágodnak megfelel, ha egy origos cikkel válaszolok?

www.origo.hu/nagyvilag/20160506-sadiq-khan-london-polgarmester.html

2019.03.10. 20:57:16

@Lakatos Rodolfó: "Már csak abban tévedsz, hogy az ideológiák buknak, nem ,mindig az ember, aki rosszul értelmezi, alkalmazza, alkalmatlan környezetben, időben szeretné erőszakkal megvalósítani." Ezt 6.Lenin mondta itt feljebb. Te pedig ezt: "Az életképtelen rendszerek előbb-utóbb valóban kihalnak mint a dínók. Ahogy kihalt a néhol kommunizmusnak hívott államszocializmus, úgy fog kihalni a liberalizmus is." Most akkor melyik az igaz? Emberek buknak meg, rendszerek vagy ideológiák?

2019.03.10. 21:12:54

@6.Lenin: "A Fidesz alapjában liberális is, a többit egyelőre elnézem nekik, mert nincs jobb." Liberális is? Meg még micsoda? Ezek szerint egy több arculatú és beállítottságú párt? Színes? Vagy ez azt jelenti, hogy olyan színű amit éppen a bel-és külpolitikai helyzet kíván, vagy az érdekeik? Amíg semmi bajom belőle amit csinálnak addig elnézed nekik még ha nem is különösebben tetszik némely ténykedésük? Mert nincs jobb? Akkor csináljunk jobbat. Hol a határ, mi az ami már nem fér bele a langyos vízbe? Szóval alapjaimban én azért jó ember is vagyok, bár olyan meggondolatlan és néha agresszív, sokszor hamarabb jár a kezem mint az eszem. Valamint a pofámat sem tudom néha befogni.....de azért jó ember is vagyok. Ha ilyen lennék akkor már régen egyedül lennék. Mert az nem igaz, hogy nincs jobb, mindig van. Ha pedig tényleg nincs akkor keresni és megalkotni kell.

2019.03.10. 21:22:37

@Magánvéleményem: "..... liberálfasiszta....." Lehetne ezt a fogalmat kissé pontosítani, hogy mit is takar? Aztán ha ez meg van akkor lehetne elemezgetni, hogy ma Magyarországon melyik oldalra illik rá? Mivel ismerem úgy nagyjából a beállítottságod, azt is elfogadom ha éppen ez a baloldalra passzol. Mert egyenlőre egyik oldalra sem gondoltam még.

2019.03.10. 21:26:06

Ja, és nem azért írtam a fogalom pontosítását mintha feltételezném, hogy nem vagy vele tisztában. Csak, hogy egyre gondolunk-e.

Lakatos Rodolfó 2019.03.10. 21:31:19

@taga20: Te vinetuzol és én lennék a rasszista, barátom?

Amúgy a válasz helyes: London polgármestere egy pakisztáni származású muszlim. A német CDU-CSU, azaz Kereszténydemokrata Unió – Keresztényszociális Unió szövetség frakcióvezetője pedig már arról beszél, hogy a színeikben akár muszlim kancellárt is el tud képzelni (éppen az állítólagos kereszténydemokraták!).
mandiner.hu/cikk/20190306_muszlim_kancellart_is_el_tud_kepzelni_a_cdu_csu_frakciovezetoje

Szóval Londonisztán és Germanisztán sokkal közelebb lehet, mint sokan képzelik.

@Thomas Grande: "Most akkor melyik az igaz? Emberek buknak meg, rendszerek vagy ideológiák?"

Szerintem rendszerek is és emberek is.

Az államszocializmus pl. már biztosan megbukott, ilyen rendszert Európában már nem találsz sehol, nem bírták a versenyt a nyugati, kapitalista országokkal, ahol meg véletlenül maradt ilyesmi, ott is láthatóan az utolsókat rúgja (bár az is vitatható, hogy pl. Észak-Korea, Kuba vagy Venezuela kategorizálható-e így, de az nem, hogy egyikben sem szeretnénk élni). Kína például már egy sajátos (de biztosan nem liberális) hibrid rendszer, ami ötvözni próbálja a két fő gazdasági rendszertípus előnyeit (és sokkal pragmatikusabbak is, lásd a Tengnek tulajdonított mondást: nem az számít, hogy a macska fekete vagy fehér, hanem, hogy fogja meg az egeret).

Az nem vitatható, hogy a rendszerek mellett emberek is tudnak megbukni, nálunk pl. Medgyessy már azelőtt megbukott (a D-209-ügy miatt morális értelemben is, de főként politikailag), mielőtt az általa vezetett koalíció megbukott volna.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.10. 22:21:23

@Thomas Grande:
Olvass: Jonah Goldberg - Liberálfasizmus - A baloldal rejtett története Mussolinitől napjainkig

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.10. 22:28:38

@taga20: Ugyanmár, csak simán nem vagyok egysíkú :-)

ez is amcsi zene, csak ha bírod a zenét :)) :
www.youtube.com/watch?v=mHAGbD3dlhE

taga20 2019.03.10. 22:31:32

@Lakatos Rodolfó: vinetu, a te nick neved ez ami, és nem az enyém az!

te szerencsétlen barom, a többi szedált szardarab fityeszes állatot nézd hülyének, ne engem!

zenét bírod, vinetu? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=tI-InzaNKk8&list=RDd4N8BafitOw&index=3

Lakatos Rodolfó 2019.03.10. 22:39:14

@taga20: A dal tetszik, de a vinetuzást tényleg még viccből se kéne, sajnos van, aki komolyan gondolta: 24.hu/belfold/2017/12/17/rostas-winnetou-programot-emlegetett-egy-jobbikos/

(Igen, ezek azok a drága jó emberek, akikkel a toleráns, antirasszista baloldaliak éppen készülnének összebútorozni.)

taga20 2019.03.10. 22:39:50

@Magánvéleményem: nem rossz!
na lépek nem egysíkú barátom, me holnap reggel vár a közmunka:)

zenét bírod, retek? nesze!:))

www.youtube.com/watch?v=t4VfaxeYOt8&list=RDt4VfaxeYOt8&start_radio=1

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.10. 23:25:18

@taga20:

Az eredeti jobb volt.... de mindegy!

Jóccakát, de ezt ne hagyd ki, ha másképp nem megy majd holnap meghallgatod:
www.youtube.com/watch?v=4UUDi_978xw

6.Lenin 2019.03.11. 11:49:31

@Thomas Grande:

Ezért kéne meghallgatni néha azt is, akit nem kedvelünk, hogy mit is mond valójában.
A régi meghatározások ma már szart érnek.
Nem létezhet baloldali kapitalizmus, és kirekesztő liberalizmus.
Ma már másak a kihívások, működő rendszerek kellenelk igen, ha kell hát ebből is a jó, meg abból is. Ami meg sem az egyikben, sem a másikban sem volt működőképes, azt el kell felejteni. Orbán már régen ezt vallja, és a jelek szerint még működik is. Ezzel én is tökéletesen 1etértek
Ennyi, nem bonyolult.
Egyet nem tudnék elfogadni-tőlük sem- a rasszizmust. A Fidesz nem rasszista párt. Vannak esetleg a tagok között? Majd kipotyognak.
süti beállítások módosítása