B1 blogcsalád



Orbán Viktort választotta legfőbb ellenfelének Frans Timmermans

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. február 04. - Szelestey
  • Fukuyama: Magyarország és Lengyelország a populizmus üvegháza;
  • Bannon kiengedte a gőzt és már nem akarja a populista pártok segítségével belülről beomlasztani az uniót; 
  • A román szociáldemokraták nagy tehertételt jelentenek európai párttársaik számára, Merkel viszont el tud viselni egy Orbánt.

frans_timmermans.jpg


Politico

politico_1.jpg

Az európai szociáldemokraták nem hivatalos bizottsági elnökjelöltje, Frans Timmermans az Orbán Viktor elleni küzdelmet választotta fő fegyverként az EP-választásokra. A politikus arra figyelmeztet: a szélsőjobbot segítheti hatalomra Brüsszelben, ha bárki a jobboldali riválisra, Manfred Weberre, illetve a Néppártra szavaz. Timmermans, aki jelenleg Juncker első helyettese, a jelek szerint azzal akarja leginkább támadni konzervatív vetélytársát, hogy az túl elnéző a magyar kormányfővel, illetve mindazokkal szemben, akik illliberális nézeteket hangoztatnak a pártcsaládon belül. Kijelentette, hogy a maga részéről soha nem paktálna le a szélsőséggel, még ha ezen múlik a tisztség elnyerése is. Megjegyezte, hogy riasztó irányzatokat tapasztal az EU-ban, illetve több tagállamban, és jó volna, ha mindenki felismerné a veszélyt.

A portál hozzáteszi, hogy az előrejelzések szerint a két nagy frakció – elegendő képviselő híján – nem tud majd újból többségi koalíciót alkotni, ezért az EPP rákényszerülhet, hogy a jobboldal szélén keressen támogatást. Ideértve a lengyel PiS-t, valamint a flamand szeparatista pártot. Timmermans azonban úgy látja, hogy a Néppárt és Weber egyenlő Orbánnal, az pedig ugyanolyan, mint Kaczynski. Márpedig, mint mondta, a szélsőjobb vissza akarja forgatni a történelem kerekét, nem hisz a tudományban, a klímaváltozásban, és nem gondolja, hogy bármi gond lenne a fenntartható növekedéssel. Lengyel diplomaták ugyanakkor azzal vádolják a politikust, hogy az a Bizottság alelnökeként pontosan kampánymegfontolásokból forszírozza a jogállami eljárást Varsó ellen.

Frans Timmermans Rómában beszélt és arra emlékeztetett, hogy a szélsőjobb sikere nagyban függ attól, miként kezeli Európa a migránskérdést, amelyet a jobboldal a maga javára igyekszik manipulálni, kiaknázni. Csakhogy – tette hozzá – Olaszország úgy érzi: magára maradt a bevándorlók ügyében, ám ezért nem az EU a felelős, hanem Salvini barátai: Orbán és Kaczynski. Azt meg külön aggasztónak nevezte, hogy az olasz vezetés nap mint nap csörtézik Franciaországgal.

 

Foreign Affairs

foreign_affairs_logo.png

Fukuyama azt mondja, azért írt könyvet az identitásról, mert roppant mód nyugtalanítja a jobboldali, nacionalista populizmus felemelkedése. A jelenség a liberális demokráciát fenyegeti, mert a populisták a választásokon szerzett felhatalmazást a liberális intézmények, így a bíróságok, a sajtó, a független állami hivatalok aláásására használják fel. Jól lehet ezt látni Magyarországon, Lengyelországban és mindenekelőtt az Egyesült Államokban. A globalizmussal szembeni bizalmatlanság vezérli őket, amikor gyengítik a nemzetközi intézményeket, amelyek nélkül nem lehet irányítani a liberális világrendet.

A neves elemző vitatja, hogy a populizmust a globalizáció vagy az egyenlőtlenség fokozódása segítené nyeregbe. Hiszen leginkább azok a pártok erősödtek meg, így az AfD és az olasz populista koalíció, amelyek a bevándorlás-ellenességet nyomatják. Vagyis az okot kulturális területen kell keresni, nevezetesen az identitás körül érzett félelmek tájékán. A liberális demokrácia nem létezhet nemzeti identitás nélkül, de az a liberális politikai eszményekre épül, és nem olyan fix jellemzőkre, mint a faj, etnikum vagy vallás. De pl. Trump pontosan utóbbihoz akarja visszavinni az amerikaiakat. A populisták részben a rasszizmus és idegengyűlölet, részben az elittel szembeni jogos panaszok miatt népszerűek. Vagyis, hogy a hatalmon lévő csoportok nem ismerték fel az emberek bajait, csak nézték, amint széles rétegek helyzete romlott.

Amerika legnagyobb gyengesége a nagymértékű megosztottság, ami már megfertőzte a politikai rendszert is, és amit bőven meglovagol Oroszország és Kína, a két tekintélyelvű rivális. Hogy a jobboldal által elcsábított tömegeket vissza lehessen szerezni, ahhoz komolyan kell venni aggályaikat a kulturális változások, illetve a nemzeti identitás kapcsán. Hogy ez mennyire így van, azt alátámasztja, hogy az amerikai félidős választások előtt Trump a migráns áradatra építette kampányát. Ez olyan, mintha szteroidokkal turbózná fel az identitás politikát. Hasonlóképpen van ez más országokban is, csak éppen nem lehet összeegyeztetni a korszerű liberális demokráciával. Az utóbbi ugyanis az egyén, és nem csoportok vagy mozdulatlan csoportok jogain alapul. De ha az USA nem tesz ellene semmit, akkor az változatlanul rossz jeleket küld a világ számára.  

 

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Steve Bannon ugyan nagy garral meghirdette tervét az európai populisták egyesítésére, mostanra azonban a jelek szerint erősen visszavett a lendületből. Ezt tapasztalta az újságíró, amikor Brüsszelben felkereste a Mozgalom központját, amely egyben a volt amerikai elnöki tanácsadó európai vezér képviselőjének otthona. Benyomásait úgy foglalta össze, hogy Modrikamen lemondott a vasvilláról, nem hoz létre főhadiszállást, hogy megbuktassa az EU-t. Ehelyett inkább egyfajta Davosban, vagyis klubban gondolkodik az érintett pártok bevonásával. A lényeg a nemzeti szuverenitás és a határok megőrzése, klímaváltozás körüli „hisztéria” elutasítása, és a közös ellenségnek kikiáltott Soros, illetve hagyományos sajtó legyűrése. Azonban az olyan szélsőjobbos erőkre, mint a Jobbik vagy a görög Arany Hajnal nem kívánnak támaszkodni.

Az európai helytartó azzal indokolta a törekvést, hogy a globalistáknak ott van az ENSZ, a davosi Világgazdasági Fórum, vagy akár a Bilderberg Klub, viszont a populistáknak nincs fórumuk, ahol találkozhatnának. Csak éppen csúszik a rajt, talán márciusra trombitálnák össze a részvevőket. A Populista Internacionálé azonban kiterjedne a Brazil elnökre és talán, egy szép nap még Trumpra, sőt, még az oroszokra is. Ellenben a hangsúly immár nem a jó választási szereplés elősegítésén, hanem a kapcsolatokon és az ügyek megvitatásán lenne. Modrikamen pont ezért nem aggódik a leendő tagok közti rengeteg ellentét miatt. A tudósító azzal távozott a beszélgetés után, hogy egy ilyen fórum nem is volna rossz, mert valószínűleg mérsékelné, és a viszályok megoldása felé terelné a nacionalista, jobboldali ideológusokat és populista politikusokat. Ahelyett, hogy rombolnának.

 

Deutsche Welle

deutsche_wellw.jpg

A kommentár különleges jelenségnek tartja a román szociáldemokratákat, hiszen házuk táján botrány botrányt követ, ám ez mégsem árt a népszerűségüknek, mivel sikeresek. Attól azonban óv az elemzés, hogy Európában bárki megpróbálja utánozni őket. A pártelnököt két ügyben is elítélték, de ez nem csökkenti hatalmát. Sikerült megszabadulnia a korrupcióellenes ügyészség bátor vezetőjétől, azóta azzal próbálkozik, hogy pártja korrupt korifeusait kivonja az igazságszolgáltatás hatálya alól. És ezt még csak nem is igyekszik leplezni. Bár az is igaz, hogy a párt többé már nem veszíthet a tekintélyéből, hiszen az így is mélyponton van. Mindezzel együtt átvészelte a tömeges tiltakozásokat, valamint a brüsszeli figyelmeztetéseket.

Viszont egyetlen más állam sem tért magához ennyire gyorsan és mélyrehatóan, mint Románia. A bérek emelkednek, a munkanélküliség elenyésző, részben a folyamatos kivándorlásnak köszönhetően. Kialakult a középosztály, javul az infrastruktúra, újra erőre kap az oktatás, valamint az agyelszívás által erősen sújtott egészségügy. Ehhez kemény kéz szükséges, a módszerek egyáltalán nem szociáldemokraták. Aki a párton belül nem lojális, az repül. Viszont félmillió tagja van és nem a jobboldali populizmus felé tart. Képviselői közül sokan tényleges változásokat akarnak, de igazából a programok, értékek, nézetek nem számítanak.

A párt egyetlen hatalmi gépezet. Épp úgy mehet balra, mint ahogy jobbra is. A nacionalizmus húrjain egyáltalán nem játszik rosszabbul, mint Orbán Viktor. Csak nincs rá szüksége, hogy olyan mértékben pengesse azokat, mint a Fidesz. De ha úgy adódik, minden gátlás nélkül mozgósít a magyar kisebbség, a német anyanyelvű államfő, vagy a „nagyképű brüsszeli bürokraták” ellen. De ilyenek voltak már az elődök, a kommunisták is, a maguk jobboldali, nacionalista és konzervatív társadalmi felfogásával. Ám ezt a receptet sehol másutt nem lehet alkalmazni. Az SPD pl. nehezen tudná megmagyarázni, hogy miért nem működött együtt évtizedeken át odahaza a Balpárttal, miközben egy frakcióban ül Strasbourgban a minden szégyentől és megbánástól mentes román és bolgár elvtársakkal. Merkel megengedhet magának egy Orbán Viktort, de az SPD vezérének bizonyosan túl sok egy Liviu Dragnea.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8614606788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2019.02.04. 07:12:40

„De ilyenek voltak már az elődök, a kommunisták is, a maguk jobboldali, nacionalista és konzervatív társadalmi felfogásával.”

Bárcsak ilyenek lettek volna nálunk is.

Bezzeg errefelé baloldali, internacionalista társadalmi felfogás és külpolitika, az országot évtizedekre eladósító, felelőtlen gazdaságpolitika volt a komcsik fő politikája, és ebben sajnos D-209 és Francisco El Qro személyében méltó utódokra is találtak.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.04. 07:19:30

Timmermann meg a nép cékeresztjében, szóval kvittek vagyunk.

kunzoo 2019.02.04. 07:25:37

@paraszthajszal:
Szerintem most boldogok lennénk annyi államadóssággal mint ami akkor volt.

2019.02.04. 08:36:38

@paraszthajszal: Tudod, az nem ember, aki egy nemzetközi sajtótájékoztatón belehazudik a világ szemébe. Annál már csak az szánalmasabb ha a vendégnek kell kiigazitani a szeretett vezéretek hazugságait. Putyin szétégette a dakotát ! Szénné égette ! Azt tudod, hogy Putyin nem felejt !?

És mondd már meg az agit-prop főnöködnek, hogy a sorosgyurikabácsika által orsósnak adott sok 100 millió ft-ot, kezdjétek el összetarhálni, mint ahogyan a pénzen beengedett migránsok után kapott 320 ezer eurót és kamatait , meg a külföldieknek értékesitett államkötvény összegét , kamatait is.

De dolgozzatok évi 1200 óra túlmunkát is--mert a Paks 2 hitel összegét, már kamataival együtt törleszteni kell ! Aztán itt vannak az ukrán nyugdijasok nyugdijai, a cöf -cöf külföldi kirándulásai, a farkasflóriminiszter 6-7 milliárdja is és még nem beszélve azelmúltnyócév felvett hiteleiről is--mert már ott is ketyeg a visszafizetésre váró zsozsósok milliárdos összege.

Hej, pedig mennyi lélegeztetőgépet , CT, MR gépet lehetett volna a szétlopott állami vagyonból venni.

paraszthajszal 2019.02.04. 08:36:58

@kunzoo: Ha boldogok nem is, de boldogabbak – az tény, hogy 2002-2010 között a GDP-arányos államadósság jelentős mértékben (tovább) nőtt.

paraszthajszal 2019.02.04. 08:43:46

@jános515: „a sorosgyurikabácsika által orsósnak adott sok 100 millió ft-ot, kezdjétek el összetarhálni”

Mondd, neked elmentek otthonról? A Soros-ösztöndíjak összértéke, amiben a Fidesz politikusai egykor részesültek, együtt se érte el a 100 milliót, messze nem.

„a pénzen beengedett migránsok után kapott 320 ezer eurót és kamatait , meg a külföldieknek értékesitett államkötvény összegét , kamatait is.”

Megintcsak, miről beszélsz, te elmeroggyant?

Az államkötvény „összegét”, amit a vásárló fizetett, nem kell visszafizetni, mert befolyt az államkasszába, a kamatokat meg cserébe kifizették nekik. Nem egy öröm, hogy az államháztartás finanszírozása hitelfelvételt (kötvénykibocsátást) igényel, de ezt a helyzetet El Qróék hagyták nekünk örökül.

Helga Beauty Salon. 2019.02.04. 09:46:39

. Timmermans, aki jelenleg Juncker első helyettese, a jelek szerint azzal akarja leginkább támadni konzervatív vetélytársát, hogy az túl elnéző a magyar kormányfővel, ..........

Ezt nevezik szerepzavarnak. Timmermans nem a főnöke Orbánnak. Esik szét az EU, dőlnek a migránsok és állandóan probléma van velük, balhé van az Oroszokkal akiktől a gázt kapjuk, tör fel Kína, szopatja az EU-t az USA, de le van szarva, az a lényeg hogy Orbánnal nem szabad elnézőnek lenni!
Honnan szedték össze a legnagyobb kreténeket az EU élére?

2019.02.04. 12:54:06

@paraszthajszal: Hát bakker, te aztán tudsz mellédumálni, azt látom. De segitek, csak a 100 millió ft, volt az a kp, amit orsósék kaptak, az indulásnál . És ezt nem én mondom. Mellé még tedd hozzá a tanfolyamokat, az usákoknál, és itthon --de kérdezd meg a @Birkát, majd ő mesél neked, hogy ez meddig tartott, hány ember vett rajta részt és mesél majd neked a különböző továbbképzésekről, , nyomdai gépekről, fénymásolók sokaságáról és természetesen a havi apanázsról,amit még a gyurikabácsika ide hozott a "hős nemzethy ellenülőknek " .

Mert tudod, a soroszsold nélkül éhen haltak volna a lakájok és a sorosmigránsokat támogató harcos szervezetek harcos hős tagjai ! Mert ők igazi ellenzékiek voltak--zöld hasú dollárért !

Azt ki mondta neked hogy az államkötvény összegét nem kell visszafizetni ? Hol tanultál bakker ?! Ne röhögtess már ki, mert az államkötvény kamatait , a futamidő lejártakor, a befizetett összeggel együtt kell számfejteni és a kamat %-val növelt értékben kifizetni !
Jártál suliba vagy csak mellé ? Én még ilyet nem hallottam amit te itt zagyválsz össze-vissza. Tudom te egyetemre jártál--minden nap--moslékért ! De ne szégyeld , az sem piskóta ám ezen a szinvonalon amit előadsz !

" Ezt írtad---Az államkötvény „összegét”, amit a vásárló fizetett, nem kell visszafizetni, mert befolyt az államkasszába, a kamatokat meg cserébe kifizették nekik. Nem egy öröm, hogy az államháztartás finanszírozása hitelfelvételt (kötvénykibocsátást) igényel, de ezt a helyzetet El Qróék hagyták nekünk örökül.

De segitek, mert a piaci valóság ez: "A 2013 és 2017 között zajló kelet-ázsiai letelepedési kötvényprogramban mintegy 20 ezer bevándorló érkezett hazánkba. Kezdhetjük tehát visszafizetni minden migránsnak fejenként a kb 90 millió forintot, plusz a kamatait! Ha ezt beszorozzuk a 20 ezer fővel, félelmetesen nagy szám jön ki, amit bizony mi az egyszerű adófizetők fogunk kiperkálni." / Idézet /

@Paraszthajszál ! Nem akarlak nevetségessé tenni és nem is cimkézlek. De már ne haragudj, amit állítasz, az nevetséges és nem igaz !

FCUK5 2019.02.04. 13:09:04

választáson mindig a górét akarják legyőzni, tavaly ti is megpróbáltatok virítani orbán ellen, csak nem jött be.

Ha most Timi szintén Orbán ellen határozza meg magát, az csak egyet jelent: hogy Európában Orbán a legfontosabb ember, aki megmondja a tutit. ez van :)

miért 2019.02.04. 14:04:13

@paraszthajszal:.. és a baltásvezér, valamint barátai mindennek örömére most szétlopják az országot! Igazi bolsevik tempóval!

miért 2019.02.04. 14:05:51

@FCUK5: igaza van. Ahogy anno mussolini és hitlerrel, majd sztalinnal szemben határozta meg magát minden demokrata Európában.

miért 2019.02.04. 14:15:24

@Helga Beauty Salon: és ezt a sok hülyeségeket el is hiszi, vagy csak ezért fizetik!?
Trump egy báb, mint a baltásvezére. Az oroszok ügyesen rángatják a bábokat és magát is!
Ha a moszkvai gazdája rövid időn belül nem tudja szétverni az uniót, akkor nagy bajban lesz, hiszen az olaja egyre kevesebbet ér, és lassan csak orbánhoz és a magához hasonló hazaárulókban reménykedhet!

Helga Beauty Salon. 2019.02.04. 14:20:15

@miért: igaza van. Ahogy anno mussolini és hitlerrel, majd sztalinnal szemben határozta meg magát minden demokrata Európában...............

Ha a fenti derék emberekre hasonlítana, akkor ti már le lennétek rendezve régóta érdemetek szerint!
És még valami. Egy jellem fiacskám, a saját értékrendje alapján határozza meg magát, a vélt, vagy valós ellenfelükhöz képest csak a fajankók szokták!
Persze ez látható az O1G meg hasonló akcióitokból és a Orbán csinálta, tehát rossz típusú zseniális vélemény nyilvánításaitokból!

Helga Beauty Salon. 2019.02.04. 14:30:17

@miért: Trump egy báb, mint a baltásvezére. Az oroszok ügyesen rángatják a bábokat és magát is!.................

Persze, mert az oroszok mondták Trumpnak hogy baszakodjon Ukrajnában meg Szíriában, hogy mondja fel a rakétakorlátozást meg vezessen be szankciókat ellenük!
Annyira ostoba szerencsétlen libsi soroscsicska vagy, hogy az már félelmetes!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.04. 14:39:17

@Helga Beauty Salon: "az oroszok mondták Trumpnak"

Nem. Az amcsiknak mondták, hogy Trumpot válasszák meg. Ugyanolyan hazugságokat terjesztettek, mint amilyeneket a fideSSfasszopóknak beadtak :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.04. 14:44:29

@miért: "Trump egy báb"

„Putyin elnök azt mondja, nem Oroszország volt. Nem látok okot arra, miért lenne így.”

Szétröhögtem a fejem. :))

444.hu/2018/07/16/trump-sosem-volt-ilyen-rossz-az-usa-es-oroszorszag-viszonya-de-ennek-most-vege

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.04. 19:12:13

" ... Orbán Viktort választotta legfőbb ellenfelének Frans Timmermans ... "

Azért ez már ciki, és nem Orbánnak. Ha a Csuti Lótolvaj Törpe Minoritás egy senki, akkor Timmermans lement kutyába, hogy vele versenyezhessen, ha Orbán VALAKI, akkor viszont ég a ház a liberálfasisztáknál... Azért az már tényleg ciki, ha fidesz szintű programmal indulnak neki a kampánynak....

Ugyanaz a retorika, mint a Stop Soros... csak Sorost Orbánra cserélték... ennyi :-)

Európai téridő 2019.02.04. 20:13:11

Süketek párbeszéde és mindenki a maga lovát dicséri.

Helga Beauty Salon. 2019.02.04. 20:49:17

@Európai téridő: Süketek párbeszéde és mindenki a maga lovát dicséri.............

Jójó, de a döglöttet?

Európai téridő 2019.02.04. 23:00:16

@Helga Beauty Salon:
Vita tárgya az is, hogy melyik máské döglött paci.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.02.05. 00:29:06

@paraszthajszal: "az országot évtizedekre eladósító, felelőtlen gazdaságpolitika volt a komcsik fő politikája, "

De jó hogy ma se bírod ki hogy ne csinálj magadbólk komplett jhülyét. Ez valami illibbant genetika lehet nálatok.

Szóval ostoba fidesz birka: ha az 1990-ig ténykedö komcsikra gondolsz, akkor az Orbán meg Kövér faterokról beszélsz, a fajtiszta MSZMP-s párttitkárokról.

Ha meg a 2002 utániakról, akor meg a maszopról meg a fideszröl, akik közösen szavazták meg a 100 napos programot meg az összes az országot eladósító törvényekt.

Ma is sikerült bemutatnod, hogy a fideszesek a társadalom legostobább fajtái.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.02.05. 00:35:18

@Magánvéleményem:

Okostóni, orbán ma a legnagyobb Moszkva bérenc EU bomlasztó vírus, így nyilvánvaló az EU odafigyel, hogy ezt a vírust kiirtsa. Vagy a Néppárti gerinctelen elvtársak taktikája alapján k´ényszerböl falazzanak neki de legalább ne engedjék szaporodni. Hitler se volt nagyobb orbánnál, ráadásul egy kisebb ország@Helga Beauty Salon: ból jött, s lám, hogy megfertözte az egész kontinenst az is.
Ha van eszed te ius oltást kérsz orbán ellen, mielött az utolsó megmradt agysejtjeidet is elpusztítja.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.02.05. 00:36:45

@Helga Beauty Salon:

Trump és Orbán közt a különbség, hogy Trumpnak jobb körülményei lesznek majd a fegyházban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.02.05. 01:06:00

"a szélsőjobb sikere nagyban függ attól, miként kezeli Európa a migránskérdést"

Úgy bizony. Ha az EU jelenlegi liberális hatalmai nem rúgják ki a migránsokat, nem csodálkozhatnak, ha egy csomó embernek nem fognak tetszeni. Persze aki a migránst nem kedveli, az szerintük automatikusan szélsőjobbos, de ezen már nem csodálkozhatunk.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.02.05. 03:29:06

eddig is tudtam hogy a Miniszterelnök Úr ejropa legfontosabb személye, örülök hogy a libbantak felszopott vezíre végre elismerte ezt

2019.02.05. 05:59:18

@Magánvéleményem: "Ugyanaz a retorika, mint a Stop Soros... csak Sorost Orbánra cserélték... ennyi :-)"

Hehe, kutyaharapást szőrivel. Most Orbán a Soros, LOL. :-D

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.05. 06:43:06

Tehát Micron bedobra a törülközőt, s helyét átvette Tombolmanns?

oassasa 2019.02.05. 06:59:37

Azt már értem, hogy Orbán egy szemét populista, mert megtorpedózza az EU migrációs törekvéseit az Arab Ligával, csak azt nem tudom mi az EU terve ?

Van ENSZ-paktum a migránsokról , ami nem kötelező, de ha az EU ennek elfogadásával kap felhatalmazást, akkor nem számat melyik EU-s tagállam utasította el, az mindenkire érvényes.

Mit akar, milyen egyezményt akar kötni ?

Tiszta demokrácia, én szavazok.

Larry Silverstein 2019.02.05. 07:49:00

"Fukuyama: Magyarország és Lengyelország a populizmus üvegháza"

Magyarország és Lengyelország: Fukuyama a populizmus uveghaza

hohoho

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.02.05. 07:55:28

@paraszthajszal: portfolio.hu: "Magyarország esetén idénre mindössze 0,3%-pontos rátacsökkentést valószínűsít a JPMorgan 73,3%-ra, igaz a legfrissebb tényadat szerint már a tavaly év végi ráta is 73,3% volt, az idén harmadik negyedév végi adat pedig 72,8%, majd jövőre ezt 2,1%-pontos további csökkenés követheti." - A 2010-es 83%-ról 73%-ra csökkentette FIDESZ-KDNP kormány az államadósságot. - Maga aljas hazudozó.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.02.05. 07:57:22

@Larry Silverstein: Fukuyama a Berlini Fal leomlása után azt jósolta, hogy a történelemnek vége lesz...Kb. ennyi esze, előrelátása van a liberál-fasiszta ideológusoknak.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.02.05. 07:59:50

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Az a gyanúm, hogy az európai liberál-fasisztákat is támogatják háttérből az oroszok, hogy kétoldalról verjék szét az EU-t. Kón-Bandita pld. nyilvánvalóan KGB ügynök.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.02.05. 08:01:41

@oassasa: Miféle hülyeséget akar megint az EU? Euro milliárdokat ajándékozni az araboknak, hogy még jobban szaporodjanak? A mostani, sorozatos duplázódásuk nem elég?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.02.05. 08:09:03

Foreign Affairs kijelentése, hogy "Amerika legnagyobb gyengesége a megosztottság" - a problémák elkenése. Amerika legnagyobb baja, hogy az etnikai alapon szerveződő Nemzetközi Rablókapitalista Maffia őshazája és ez a maffia sajátos liberál-fasiszta álarcban harcolva egymás ellen kijátszható, média-vezérelt, atomizált fogyasztók létrehozásában érdekelt.

chrisred 2019.02.05. 08:10:54

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Tényleg az lenne a politikai karrier egyik csúcsteljesítménye, ha valaki egy időben egyszerre dolgozik Sorosnak és Putyinnak. Ez még Orbánnak se jött össze, csak úgy, hogy előbb az egyiknek, aztán a másiknak.

chrisred 2019.02.05. 08:21:37

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Az Arab Liga országaiban a legkevésbé sem duplázodik a lakosság. A kormányt valószínűleg azért riasztja egy ilyen megállapodás, mert Rogán elvesztheti a leendő letelepedési kötvényes arab üzletfeleit.

paraszthajszal 2019.02.05. 08:37:31

@chrisred: „A kormányt valószínűleg azért riasztja egy ilyen megállapodás, mert Rogán elvesztheti a leendő letelepedési kötvényes arab üzletfeleit.”

Nem szóltak neked a Lendvai utcai pártközpontból, hogy ezt a programot már 2017-ben felfüggesztették?

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: „A 2010-es 83%-ról 73%-ra csökkentette FIDESZ-KDNP kormány az államadósságot. - Maga aljas hazudozó.”

Bocs, de te elnézhettél valamit, én is arról írtam, hogy 2002-2010 között (nem azóta!) nőtt tovább az adósságráta ahhoz képest, amit Kádár apánk hagyott ránk… Sajnos az akkori kurzusnak „hála” még most is magasabb, mint ahol az I. Orbán-kormány végén tartottunk, de a tendencia szerencsére csökkenő.

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: „Szóval ostoba fidesz birka: ha az 1990-ig ténykedö komcsikra gondolsz, akkor az Orbán meg Kövér faterokról beszélsz, a fajtiszta MSZMP-s párttitkárokról”

Na ne tegyünk már úgy, mintha az akkori gazdaságpolitikában Orbán vagy Kövér apjának bármilyen érdemi szerepe lett volna. Tudom, hogy te szívesen szétterítenéd a szart, de a valóság az, hogy ilyen stratégiai kérdésekben a pártvezetés szerepe volt a meghatározó (ráadásul a jelenlegi kormánytagoknak végképp semmi szerepe nem volt ebben). Ami meg a Megyóékat illeti, a magyar költségvetés tervezésében a globális fedezet elve érvényesül, az államháztartás egyensúlyáért, a kormányzati gazdaságpolitika egészéért a politikai felelősséget a kormányfő és a pénzügyminiszter kell, hogy viselje, arra hiába mutogatsz, hogy egy-egy kiadással járó intézkedést az ellenzék is megszavazott; attól még a túlköltekezést nem ők hozták össze. (Pl. akkoriban is kivethettek volna különadókat a bankokra, kisker láncokra, mint az Orbán-kormány tette, de ők ezt nem vállalták fel.)

chrisred 2019.02.05. 08:56:02

@paraszthajszal: Arról sem szóltak, amikor beindították. Meg arról sem fognak, ha újra be fogják indítani, mert érdekes módon acélországokban a kötvények reklámozása nem állt le. Mindenesetre az Europai Bizottság egy-két hete nyújtott be javaslatot a hasonló programok szigorítására a biztonsági kockázatok miatt.

Minden ballib bérretteg 2019.02.05. 09:15:40

A ballibeknek leáldozott. Az általuk pereferált migrációs hatásokat ma már mindenki érzi.
Szerinted mit szól az az apa, akinek a lányát megerőszakolták, vagy a fiát felrobbantották a muszlim bevándorlók ?
Érdekli majd mit mond a Soros seggnyaló Franci a Timmermans családból ?

Lófaszt mama !
Viszont van szomszédja, van rokona, és van némi Soros által nem cenzúrázott sajtó is elvétve.
Szóval a ballibek beszopták. Megint.

Homo fideszbirkusz 2019.02.05. 10:00:01

@Androsz: "Ha az EU jelenlegi liberális hatalmai nem rúgják ki a migránsokat, nem csodálkozhatnak, ha egy csomó embernek nem fognak tetszeni."

Homo fideszbirkusz lángeszem, 70 éve vannak migráncsok Nyugaton, mi a javaslatod birkuci, rúgja ki az EU az összeset?

Aztán mihez kezdenél 1 millió hazavágott magyar migránccsal????

Homo fideszbirkusz 2019.02.05. 10:07:11

@Minden ballib bérretteg: "Szerinted mit szól az az apa, akinek a lányát megerőszakolták a bevándorlók?

Hát akkor levágja a magyar bevándorlók tökét, meg 10 méter magas szögesdrót kerítést épit a lánya köré hogy ne illegális magyar bevándoroló se férjen hozzá, na meg hazadeportálja a magyar bevándorlóit oda ahonnan jöttek. Félázsiába.

Mert Magyarországon magyar nőket csak magyar migráncsok őszakolnak meg!

Megerőszakoltak egy 12 és egy 15 éves lányt Miskolcon

Augusztus 2-án és 3-án is letartóztatott a Miskolci Járásbíróság egy-egy gyanúsítottat, mindkettőjükkel szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt indult eljárás, írja honlapján a Miskolci Törvényszék.

Az egyik ügyben a gyanúsított július 27-én egy alsózsolcai lakatlan házba hívta az épp arra sétáló 12 éves sértettet, ahol őt combon rúgta, falhoz szorította és akarata ellenére közösült vele.
A másik gyanúsított a gyanú szerint július 31-én Kesznyéten településen az alkohollal és más szerrel általa elbódított 15 éves sértett állapotát kihasználva közösült vele akarata ellenére.
Az ügyészség indítványára a Miskolci Járásbíróság mindkét ügyben elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Homo fideszbirkusz 2019.02.05. 10:10:59

@paraszthajszal: "Na ne tegyünk már úgy, mintha az akkori gazdaságpolitikában Orbán vagy Kövér apjának bármilyen érdemi szerepe lett volna."

Á nem. A Kádár rendszert Kádár csinálta egyedül. Egyedül is hajtotta v´´egre. A sok járási meg megyei párttitkár eftársak (Orbán, Kövér fater) ott se voltak felügyelni, meg a rendszer ellenes akadályozókat kiszürni.
Homo fideszbirkuszom, te tényleg annyira hülye vagy mint amilyennek mutatod magad!

Larry Silverstein 2019.02.05. 10:13:32

@Homo fideszbirkusz: Se Kover, se Orban faterja nem volt parttitkar.

szivesen

nemecsekerno_007 2019.02.05. 10:18:17

Viccesek vagytok mint mindig :) EP választás van gyerekek, ez már a kampány. Azért az európai politikusoknak se kell a szomszédba menni ha hülyeségeket akarnak beszélni :)))

Minden ballib bérretteg 2019.02.05. 10:33:20

@Homo fideszbirkusz:
"Aug 5, 2018"-i hír.

A migránsok által elkövetett nemi erőszakról meg naponta olvasgathatsz.
Igaz nem a ballib hírhamisító Index, 444, féle propaganda oldalakon, de attól még megtalálod ha akarod.

Ez pedig azért van, mert a nemierőszakok 80%-át követik el integrációra képtelen muszlim migránsok EU szerte. Azaz éppen ötször annyi a nemi erőszakok száma, mint egyébként nélkülük lenne.

És te ezt próbálod bagatelizálni, mert egy sekélyes ballib hazaáruló köcsög vagy.

Helga Beauty Salon. 2019.02.05. 10:49:23

@Homo fideszbirkusz: Megerőszakoltak egy 12 és egy 15 éves lányt Miskolcon...................

Azután kiderül hogy Alsózsolcán, illetve Kesznyéten! Nem gond, kösz az infót, ezek szerint van itt szemét állat elég, nem kell még újabb erősítés!

chrisred 2019.02.05. 10:49:43

@Minden ballib bérretteg: Munkásmozgalmi emlékeket frissítettél fel? "Ha nem hiszed el szóról szóra, amit a Komszomolszkaja Pravda ír, helyette a Szabad Európát hallgatod, akkor hazaáruló imperialista ügynök vagy!"

Minden ballib bérretteg 2019.02.05. 11:06:05

@chrisred:

Mutass egyet ami nem igaz.
Merthogy az Index meg a HVG féle hírhamisítók nem írnak ezekről, attól még mind megtörtént kivétel nélkül.

www.google.com/search?q=migr%C3%A1ns+nemi+er%C5%91szak

chrisred 2019.02.05. 11:12:52

@Minden ballib bérretteg: Hitbéli kérdésekről nem lehet vitatkozni. Az elsőre rákattintottam, a 888 az M1-re hivatkozik forrásként, miközben mindkettőnek az FSZB gyártja a híreket.

Minden ballib bérretteg 2019.02.05. 11:18:26

www.origo.hu/nagyvilag/20180909-mindennapossa-valt-a-migransok-elkovetett-szexualis-eroszak-europaban-rengeteg-not-eroszakoltak-meg.html

A politikusnő nem sokkal az öngyilkosságát megelőzően egy videót tett közzé a Facebookon, amelyben elmondta, hogy egy évvel korábban elrabolta egy muszlim migránsbanda, csoportosan megerőszakolták, és arra kényszerítették, hogy hallgasson a történetről a képviselőtestületben.
Az erőszak után megkérdezték a nőt, hogy "tiszteled-e már Mohamed prófétát?"

Hivatkozás:
www.origo.hu/nagyvilag/20180811-ongyilkos-lett-a-politikusno-akit-megeroszakolt-es-halalosan-megfenyegett-egy-muszlim-migransbanda.html

A videót ahol beszél az erőszakról a Youtube cenzúrázta.
De szerencsére a Soros csicskák nem tudnak mindent eltüntetni.
A sztori elérhető itt:
www.dutchnews.nl/news/2018/08/pvv-councillor-commits-suicide-after-posting-rape-claim-video-online/

És itt:
www.geenstijl.nl/5143286/oh-oke/

Valahol nagyon szánalmas hogy bagatelizálod a migránosk által elkövetett nemi erőszakokat, ahol nők leszenk öngyilkosok a magadfajta szarok miatt.

konrada 2019.02.05. 11:39:25

@Homo fideszbirkusz:
Nem kéne szegény nemzetiségeket lemigránsozni csak azért, mert ők már évszázadok óta nem képesek beilleszkedni!

(Teszem hozzá: elég szerencsétlen érv azzal védeni az új - más kultúrkörből érkező - betelepülőket, hogy ha már a régebben - más kultúrkörből - érkezők se tudnak beilleszkedni, akkor miért ne legyen még egy púp...)

konrada 2019.02.05. 11:48:47

...azért ez timmermanus se normális!
Neki nem tanították a diplomata-iskolában, hogy ha valaki ellen határozza meg magát, azzal azt automatikusan alternatívaként tünteti fel (azaz legitimációhoz segíti, reklámozza azt: sokkal jelentősebbnek tüntetve fel),
és ezzel vagy behúzza a középpontba, vagy magát is szélsőségbe sorolja.
Ezzel meg csak azt érheti el, hogy zorbán valóban versenytárs lehet az általa képviselt erőkkel szemben,
vagy szabad utat ad azoknak középen, akik nem szélsőségként jelennek meg.
Ez a timmermanus egy politikai hülye...

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.05. 12:03:17

@chrisred:

televan a fügegtlen nemzeti magyar média migráns hírekkel amit a ballib oldal persze nem közöl, meg letagad:

www.origo.hu/nagyvilag/magyarorszagon-csucsot-dontott-a-nemi-eroszak.html

Mindennapossá váltak a migránsok által elkövetett nemi erőszakok Magyarországon. Tavaly 18.220 magyar nőt erőszakoltak meg, ebből 98%-ban migránsok voltak az elkövetők. A megerőszakolt magyar nők elmondták hogy a migránsok arra kényszerítették őket hogy ne merjék elmondani hogy migránsok erőszakolták meg őket mert akkor felrobbantják a családjukat. Ezért feljelentés hiányában ezek az esetek mind a mai napig ismeretlenek maradtak a hatóságok számára.

chrisred 2019.02.05. 12:04:36

@konrada: Éppen ellenkezőleg. Ez egy nagyon kézenfekvő és logikus taktika az europai szociáldemokraták részéről, hogy azt mondják: Néppárt=Orbán=populisták. Így akarják kiszorítani a néppártiakat az európai "centrális erőtérből".

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.05. 12:08:42

Kíváncsi vagyok hogy a ballib média meg meri-e írni, hogy a migránsok tömegével jönnek Magyarországra a magyar lányainkat, asszonyainkat megrontani?

www.888.hu/a-migransok-tomegevel-utaznak-magyarorszagra-tini-lanyokat-megeroszakolni.html

Sokkoló magyar adatok: a szexuális erőszak áldozatai 70 százalékban migránsok által megerőszakolt magyar fiatalkorúak

A média által sugallt kép szerint a szexuális erőszak tinilányok ellen történik a szórakozóhelyen, sötétben, mikor az ismeretlen migráns elkövető megvárja és megerőszakolja a magyar áldozatát. Holott tömegével nem ez történik, erre viszont nincsenek felkészítve a gyerekek és családok – mondja Parti Katalin, az Országos Kriminológiai Intézet főmunkatársa. Öt megye bíróságának ítéleteit elemezték.

Döbbenetes statisztikát készített az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI), miután átnézte a Budapest, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Győr-Moson-Sopron megye bíróságainak szexuális erőszak ügyében 2015-ben hozott jogerős ítéleteit. A vizsgált öt megyében a bíróság elé sértettként állók 70 százaléka 18 évesnél fiatalabb magyar gyerek, a leginkább érintett korosztály a 7-13 éveseké, de kétéves gyerek is volt az áldozatok között.

A sértettek életkora korcsoport szerint

És ez „csak” azon esetek száma, amelyekben elindították és végigvitték az eljárást. A kutatás egyik készítője, az OKRI tudományos főmunkatársa, Parti Katalin azt mondta, a különböző kutatások szerint a sértettek ötöde, hatoda fordul bírósághoz. Leginkább rejtve a 14 éven aluli magyar gyerekek ellen elkövetett szexuális bántalmazások maradnak – teszi hozzá.

A szexuális erőszak migráns elkövetői jellemzően nem viszik el a balhét

A 155 ügyben 8 migráns nő elkövető volt, őket egy kivétellel kiskorú veszélyeztetése miatt ítélték el. Ez azt jelenti, hogy maguk a migr´ánsok nők nem bántalmazták a gyereket, csak mikor megtudták, mi történik vele, nem tettek semmit. „Hezitáltak, bíztak benne, hogy majd megváltozik a migráns férj, migráns élettárs, migráns közeli barát.” Ilyenkor a gyámhatóság közreműködésével indult meg az eljárás. Nemcsak a magyar gyerek, hanem a felnőtt magyar áldozatok nagy része is ismeri a migráns elkövetőt.

„A szexuális erőszak migráns elkövetői általában nem tesznek beismerő vallomást” – mondja Parti Katalin, de az is előfordul, hogy a beismerő vallomást visszavonják, így azt nem lehet már felhasználni. A bizonyítás nehéz, a vizsgált ügyekben csak 11-nél volt magyar szemtanú, a sértett vallomása önmagában általában nem elég, a látlelet szerint pedig nincs mindig nyoma az erőszaknak.

konrada 2019.02.05. 12:16:20

@chrisred:
...de ezzel a hozzáállással inkább magukat fogják kiszorítani...

konrada 2019.02.05. 12:18:18

@Ballib vagyok mert rettegek:
Csak magamat tudom ismételni:

Nem kéne szegény nemzetiségeket lemigránsozni csak azért, mert ők már évszázadok óta nem képesek beilleszkedni!

(Teszem hozzá: elég szerencsétlen érv azzal védeni az új - más kultúrkörből érkező - betelepülőket, hogy ha már a régebben - más kultúrkörből - érkezők se tudnak beilleszkedni, akkor miért ne legyen még egy púp...)

Sir Galahad 2019.02.05. 12:24:26

"a hatalmon lévő csoportok nem ismerték fel az emberek bajait, csak nézték, amint széles rétegek helyzete romlott." - mondta az elemző. És ez a lényeg. Az embereket Európában aggasztotta a gazdasági válság, a dolgozói jövedelmek csökkenése, a beözönlő migránsáradat, az iszlamisták merényletei. amire a reakciójuk annyi volt, hogy aki mindezt fel merte vetni, azt lefasisztázták. És még most is csak ennyit tesznek. Tavasszal, az uniós választások alkalmával kiderül, ez mennyire kifizetődő politika.

chrisred 2019.02.05. 12:28:10

@konrada: Az európai baloldal folyamatosan gyengül, a polgári középosztály körében pedig a néppárt a legnagyobb riválisa. Bár magam sem hiszem, hogy a polgári jobboldalban csalódott szavazók pont a szociáldemokratákat fogják választani, és nem mondjuk a zöldeket, mint ahogy Bajorországban történt.

chrisred 2019.02.05. 12:29:45

@Sir Galahad: Ki fasisztázta le azokat, akik szóvátették a dolgozói jövedelmek csökkenését?

Sir Galahad 2019.02.05. 12:38:45

@chrisred: .. meg az iszlamista terrort és a migránsáradatot. Ezt egyben írtam, nem külön. A mainstream liberális politikai elit képviselői voltak azok, akik szívesen dobálóztak a problémahalmaz felvetőire olyan fogalmakkal, mint hogy fasiszták, szélsőségesek, rasszisták, radikálisok. Sorolhatok neveket, de ha olvasod mondjuk a Szelestey-féle sajtószemlét, neked is eszedbe fog jutni rögtön néhány.

John Doe3 2019.02.05. 12:39:26

@Ballib vagyok mert rettegek: A magyar büntetőjog nem ismeri a vallomás visszavonását. Szabad bírói mérlegelés van. Tájékozódj!

felucca02 2019.02.05. 12:43:02

@FCUK5: Bármelyik vendégségben egy pillanat alatta legfontosabb emberré válhatok, ehhez csak egyetlenegy dolgot kell tennem: Az asztalra kell szarnom. Garantáltan mindenki rólam fog beszélni, a népszerűségem pedig szárnyalni fog.

chrisred 2019.02.05. 12:43:57

@Sir Galahad: Hiába írod egybe, attól még ezek különálló jelenségek. Beszélhetsz azokról, akik nem szeretik az epret, a dinnyét és a narancsot, attól még előfordulhat, hogy valaki az egyiket szereti, a másikat nem. Én arra emlékszem, hogy Magyarországon sorosbérencezték azokat, akik szóvá tették a dolgozói jövedelmek csökkenését.

konrada 2019.02.05. 12:56:34

@chrisred:
...hát én sem hiszem, hogy a jobboldali értékrend követői a szocialistákat választják,
...de azt sem, hogy a jobboldali értékrend veszélybe kerülésekor a csalódottak a zöldekhez mennének - erre legfeljebb az eddig a szocialistákra szavazók lesznek hajlandóak.

...ezért írom azt, hogy timmermanus politikai hülye, mert ha azt akarja tudatosítani, hogy zorbán = Néppárt, azzal csak azt éri el, hogy az elégedetlen polgári szavazók mégiscsak maradnak a néppártnál, mert híhetik azt, hogy a Néppárt meghallgatva az idők szavát, képviselni fogja azon érdeküket, mely szerint ők európai Európát akarnak...

paraszthajszal 2019.02.05. 12:57:44

@Homo fideszbirkusz: „A Kádár rendszert Kádár csinálta egyedül”

Kedves Homo Idiotioticus Ballibanticusom!

Neked sikerült hülyét csinálni magadból olyan szalmabáb püfölésével, amit neked magadnak sikerült kitömnöd.

Nem mondta senki, hogy a Kádár-rendszert Kádár csinálta egyedül. De itt nem a Kádár-rendszerről volt szó általában, hanem az eladósodási folyamatról, a nemzetgazdasági irányításban követett általános stratégiai irányvonalról konkétan – márpedig azt aligha a megyei párttitkárok határozták meg.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a központi ukázok helyi szintű végrehajtásában, a rendszer fenntartásában ne lett volna semmilyen szerepük; bár D-209-cel, volt pufajkásokkal (Horn) a kormányrudatoknál nektek aztán nem sok erkölcsi alapotok lehet a jelenlegi vezető politikusokat közvetlenül nem is érintő társutasi, csinovnyiki felelősséget boncolgatni. De ha már a „rokonságot” akarod elővenni, akkor kezdhetnéd mondjuk Apró Antalnál és a Gyurcsányi-vagyon eredeténél is…

felucca02 2019.02.05. 13:04:33

@Minden ballib bérretteg: Igen, aki az origóról tájékozódik, az így jár, mint te:)
Tudod, az origó nem újság, hanem a kormány propagandakiadványa, meglehetősen kreatív hírszerkesztéssel. Persze, attól még vannak ott betük...

chrisred 2019.02.05. 13:05:14

@konrada: Ha a logikád működne, akkor a néppárti vezetők szépen hagynák ezt az elképzelést elterjedni, és nem kapálóznának kézzel-lábbal az ellen, hogy a néppárti tömböt az Orbán által képviselt elképzelésekkel azonosítsák. Mert ők tisztában vannak azzal, hogy hiába szállít nekik Orbán a középosztály nélküli Magyarországról tizenvalahány mandátumot, ha a többszörösét veszítik a nyugati országokban, ahol tényleg van polgári középosztály.

Sir Galahad 2019.02.05. 13:07:03

@chrisred: Szerintem van összefüggés. A migránsok segélyezése ugyanis adóbevételt von el, a csekély számú dolgozó migráns pedig letöri a munkabért. A dolgozó középosztály nem jár jól az adóemeléssel sem és a bércsökkenéssel sem. Persze mondhatod, hogy ezek egymástól független dolgok, de nehéz logikusan megindokolni.

konrada 2019.02.05. 13:21:29

@chrisred:
...hááát: Te azt vizionáltad, hogy a Néppártban csalódottak a Zöldekre szavaznak, és hoztad a bajor példát, hogy kb annyival kaptak többet, amennyit a CDU vesztett.

...ha csak ennyit nézünk, akkor neked lenne igazad.

Viszont indult ott több párt is: Az SDP is annyit veszített, mint amennyit a Zöldek nyertek, Az AFD is annyit nyert, amennyit a CDU vesztett.

Ebből vagy az következik, hogy igazad van, viszont a szocdemek kezdenek átmenni nemzeti szélsőségbe,
...vagy a nemzeti konzervatív közép kezd elégedetlen lenni, és akarnak radikálisabb változást.

...ha neked van igazad, akkor timmermanuséknak vége, és lesz egy néppárti-zöld koala,
...ha meg a valóságnak: úgy néppárt próbálja megtartani a szavazóit, ez meg azzal jár, hogy populistábbak lesznek: és próbálnak megfelelni a megváltozott igényeknek.
...s ez esetben lép be az, amit írtam: timmermanus összerántja a másik oldalt, ezért hülyeség beemelnie zorbánt a csúcspolitikába...

chrisred 2019.02.05. 13:24:33

@Sir Galahad: Ez a logika működött a brexit kampánynál a kelet-európai munkavállalókkal szemben. De a Németországba befogadott migránsok képzése, ellátása nem járt adóemeléssel, viszont új munkahelyeket teremtett. És mivel eddig nagyon kevés veszélyezteti közülük a helyiek munkalehetőségeit, ilyen jellegű feszültség nem keletkezett. Sokkal valószínűbb, hogy nagyobb problémákat okoz a kelet-európai országok olcsó munkaereje, és a keleti országok által kínált adókedvezmények a német multik számára.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.05. 13:25:40

No, akkor kezdjük: A jó édes kurva anyját az összes fideszpatkánynak!!!

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.05. 13:26:56

Az előbb köszöntem a férgeknek, akik itt basszák az idejüket. Csak hogy tudják kivel van dolguk. Most már akkor kezdhetjük az eszmecserét!!!

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.05. 13:28:58

A továbbiakban ez lesz a kommunikációm stílusa a férgeivel. Csak hogy szokják, hogy nem olyan könnyen eszik a forró kását.

Sir Galahad 2019.02.05. 13:35:27

@chrisred: A mandátumok kiosztásakor ki fog derülni, melyikünk logikája áll közelebb a valósághoz.

paraszthajszal 2019.02.05. 13:44:04

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: „A jó édes kurva anyját az összes fideszpatkánynak!!!”

A tiédet, mocskos szájú prolikám!

„Most már akkor kezdhetjük az eszmecserét!!!”

Kezdhetnéd, ha bármilyen szinten is alkalmas lennél ilyesmire – de érdemi érvet, hozzászólást hiába keresnénk tőled, te egy igen egyszerű dékás pártaktivista lehetsz, akinek a nemzeti oldal gyalázásán, közönséges trágárkodáson túl legföljebb a trágyahordásra vagy alkalmas.

„A továbbiakban ez lesz a kommunikációm stílusa a férgeivel”

Le style c'est l'homme!

chrisred 2019.02.05. 14:02:06

@konrada: Ez is egy verzió lehet, de valójában a számok nem támasztják alá. Főleg mert az Afd először indult a bajor tartományi választásokon. Én nem írtam olyat, hogy a zöldek annyival kaptak többet, mint amennyivel a CSU kevesebbet, mert ez nem lenne igaz. Valójában majdnem 1,4 millió szavazattal kaptak többet, miközben a CSU 0,6 millió, az SPD meg 1,1 millió szavazattal kapott kevesebbet. Tehát a zöldek majdnem annyi többletszavazatot kaptak, mint amennyit ez a két párt vesztett.

Nem hiszem, hogy a zöldeknek érdemes lenne bármelyik nagy mellé beállni, főleg azért, mert ők is a polgári középosztálytól várnak szavazatokat.

Homo fideszbirkusz 2019.02.05. 14:21:03

@paraszthajszal:

hehehe te Első számú Homo fideszbirkusz, már egyenesen se látsz a halandzsázásodban, annyira belebonyolódtál a fajkomcsi Orbán meg Kövér família mosdatásába. Most akkor tehát 1-2 ember gondoskodik egy rendszer müködéséről vagy a teljes apparátus?

Tudod Homo fideszbirkusz, majd amikor az ájultan imádott felcsúti elmebetegedet is eltakarítja az útból a magyar nép, akkor te se mondhatod majd hogy te csak egy egyszerü kis hülye fideszes troll voltál, aztán semmi közöd nem volt a NER rendszerhez.

Mondom én, ti Homo fideszbirkuszok tényleg akkora hülyék vagytok mint amilyennek itt mutaogatjátok magatokat. Csak azt nem tudom, hogy ti gyárilag vagytok ekkora állatok, hogy szükségetek van rá, hogy minden nap 50-szer alázzák meg azt az orbán farokszopó lényeteket vagy kényszerít titeket valaki?
Csak nem tán a Soros??!!

Homo fideszbirkusz 2019.02.05. 14:25:24

@paraszthajszal:

Amúgy meg mit szidod itt Megyót, Hornt meg Gyurcsányt? Ha ezek a komcsik is átállatak volna 1990 után a fideszkomcsijaidhoz, akkor ma szimultánban szopnád az ő farkukat is Orbáné mellett. Mert hát tudod te ostoba Homo fideszbirkusz, nálatok a segg határozza meg a tudatot. Ha jó helyre ül be az a szaros segg, akkor ti már nyaljátok is, mert az ugye most már a tiétek lett.

Te tényleg pont akora hülye vagy mint amilyennek adod itt magad!

paraszthajszal 2019.02.05. 14:41:44

@Homo fideszbirkusz: „Most akkor tehát 1-2 ember gondoskodik egy rendszer müködéséről vagy a teljes apparátus?”

Utóbbi.

Azonban se a feladatuk, se a felelősségük mértéke nem volt egyforma (neked ez biztos újdonság, a normális, értelmes Magyarok ezzel tisztában voltak). Egy épülő házba kell tégla meg ablak is, de a szerepük, jelentőségük nem ugyanolyan.

Kádár elvtárs és a pártvezetés baromira nem a mezei párttagokat, megyei párttitkárokat kérdezte arról, hogy milyen gazdaságpolitikát kell csinálni, milyen legyen a gazdaságirányítás általános irányvonala. Nekik a pártutasításoi, párthatározatok, tvr.-k végrehajtásában jutott feladat.

De, ahogy már írtam is, ti ballibbantak aztán nem fogtok azzal jól járni, ha valaki előveszi a 40 évet, a ti őskomcsijaitokat.

Nektek fajkomcsizó ballibbantaknak nem okoz némi kognitív disszonanciát, hogy egyszerű párttagokat, megyei párttitkárokat kell mocskolnotok, miközben kormányfőként a ti oldalatokon csupa kompromittált személy (a pufajkás Horn, a D-209-es ügynök, és az Apró-familiába beházasodott(!) Gyurcsányi) működött, hogy az egyéb szintekről most ne is szóljunk?

Bezzeg a körmös, ávéhás Bauer Miklós egykor a szadeszben, manapság a dékában politizáló fiacskája esetében prüszköktök, ha valaki a rokonságot hozza fel?

Hogy is van a mondás? Más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát?

„Tudod Homo fideszbirkusz, majd amikor az ájultan imádott felcsúti elmebetegedet is eltakarítja az útból a magyar nép…”

Annál jóval előbb fog a magyar nép titeket, ballibbantakat eltakarítani az útból. Mi itt a nemzeti oldalon alapvetően türelmes, békeszerető emberek vagyunk, de azért a mi türelmünk is véges. Már most is nagyon rázogatjátok a pofonfát, rossz vége lesz ennek…

„Csak nem tán a Soros??!!”

Hogy téged ki pénzel, azt én nem tudhatom, de könnyen lehet, hogy a Soros Gyuri bácsi az.

Minden ballib bérretteg 2019.02.05. 15:39:42

@Homo fideszbirkusz:

Tisztázzuk. Az MSZMP utódpártját MSZP-nek hívják, és Gyurcsány volt aki jelentgetett az MSZMP KB részére a Pécsi Dialógus csoportról.

CSerébe az MSZMP KB le is szólt a vizsgáira a komcsi majomnak:
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Minden ballib bérretteg 2019.02.05. 15:41:33

@Homo fideszbirkusz:

Egyébként jó a neved. Igazán kár, hogy a Homo fideszbirkusz egy magadfajta ballib gyűlölködő egyszemélyes kreálmánya.

Ezzel szemben a Homo Sorosensus elnevezést Soros seggnyalói találták ki saját magukra: :DDD

– Az új emberfajtát Sorosról nevezte el az Európa Tanács emberi jogi biztosa
pestisracok.hu/homo-sorosensus-az-uj-emberfajtat-sorosrol-nevezte-el-az-europa-tanacs-emberi-jogi-biztosa/

chrisred 2019.02.05. 15:55:33

@Minden ballib bérretteg: Kicsit tovább is kotorhattál volna a leleplezésekben.

444.hu/2018/02/23/orban-leszolta-a-homo-sorosensus-t-csakhogy-2009-ben-pont-orbanra-utaltak-ezzel-a-kifejezessel

"Csakhogy most a valasz.hu utánajárt, és kiderült, hogy Muiznieks a 2009-es írásban igazából pont Orbánékról értekezett, egy olyan politikusi gárdát nevezett homo sorosensusnak, ami Nyugaton tanulva, a Nyugat demokratikus mintáit követve leválthatja Közép-Európában a homo sovieticust, itthon például az MSZP-t. Vagyis Orbán a beszédében saját magának szólt be. "

Szóval most éppen homo sorosensusok vezetik az országot...

Minden ballib bérretteg 2019.02.05. 15:59:43

@chrisred:

Értem hogy a 444 egy kanyarral visszafordulva hazudik egy orbitálisat, hogy elterelje a figyelmet a valsógáról, de lássuk be ennek a ballib hírhamisító bandának csak a teljesen hülye szervilis ballib faszok hisznek.

A valóság:
a Nyílt társadalom emberének születése címmel publikált tanulmányt 2009-ben az ET emberi jogi biztosa, amelyben
egy új embertípus, a "homo sorosensus" létrehozásának szükségességéről értekezik.
Az Open Society című nemzetközi Soros-hírlevélben úgy fogalmaz: "sokan közülünk azt feltételezték, hogy két évtizeden belül létre tudjuk hozni az új nyílt társadalom emberét. Ez az új ember - a homo sorosensus - hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján"
...
Azt írják, a dokumentumban Nils Muiznieks részletesen ismerteti a "Soros embertípus" személyiségjegyeit. Muiznieks azt írta: a "homo sorosensus" a közép-európai egyetemen (a Soros-egyetemen), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben, mi több, egy átmeneti időszakot követően a "Soros embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.

----

Teljesen egyértelműen azokra gondol, akiket Soros képzett, és ma is Soros seggét nyalják, mint az EP-ben dolgozó 224 darab Soros seggnyaló, akiket az Open Society megbízhatóként listáz:
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

chrisred 2019.02.05. 16:15:45

@Minden ballib bérretteg: Értem én, hogy nagyon szeretnéd ezt a címkét ledörzsölni, de sorold a megbízható EP képviselők közül, aki "közép-európai egyetemen (a Soros-egyetemen), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben".

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.02.05. 17:27:45

elo kene szwdni hanyszor posztoltatok arrol h orban egy jelentektelen senki...
de ki akar a pöcegödrötokben kotoraszni...

Tangooo 2019.02.05. 18:01:26

"Fukuyama: Magyarország és Lengyelország a populizmus üvegháza;"
Úgy gondolhatta, hogy ha már egyszer egy idióta elmélettel világhírűvé vált, mind még egyet, talán újra bejön.

antiinternáci 2019.02.05. 18:53:48

Timmermans? Orbánt????
Muhaaaahaaa!!!
A bolha jó nagyot belerúg az oroszlánba???? Elképesztő pofátlanság...

antiinternáci 2019.02.05. 18:57:35

@Minden ballib bérretteg:

Te még emlékszel Müzlinexre? Az ilyeneket el szokás felejteni...

antiinternáci 2019.02.05. 18:59:45

@Homo fideszbirkusz:

Azokkal a kommunistákkal, meg szadeszosokkal van a gond, akik még ma is a bolsevista felforgató tevékenységet folytatják.

Netuddki. 2019.02.05. 19:08:25

Még időben kirakhatták volna a fideszt. Ezt akarta a néppárt? Megkapta. :/

Netuddki. 2019.02.05. 19:10:15

@Tangooo: Elég szánalmas, ahogy egy szerencsétlen nímand narancskomcsi Fukuyamát köpködi.

2019.02.05. 19:31:41

Timmermansnak annyi. Meg is érdemli.

Tangooo 2019.02.05. 23:01:46

@Netuddki.: Mondj egy példát tőle, amiben bejött a jóslata!
Na ugye.
süti beállítások módosítása