B1 blogcsaládHazug és ronda, ami Nagy Imre helyére jön - olyan, mint az Orbán-rendszer

Immer lauter lachen, ha ha ha ha hé lala ho lala

2018. december 29. - Spitz and Deutsch

Az éj leple alatt lerombolták Nagy Imre, a forradalom mártír miniszterelnökének a szobrát a budapesti Vértanúk (azelőtt Ságvári Endre) téren.

Nagy Imre több okból is útjában áll az Orbán rezsimnek. Egyrészt, mert most azt kell hazudni, hogy a forradalmat a „pesti srácok” csinálták, (A mindig feltámadó Dózsa László név rémlik valakinek?) s azoknak a kiábrándult vagy más szóval reformkommunistáknak, akik a valóságban komoly kockázatokat, majd később a legsúlyosabb büntetéseket is vállalva közreműködtek az előkészítésében, semmi köze az egészhez. Nincs Vásárhelyi Miklós, Donáth, Gimes, Eörsi, Tardos, Litván – és még hosszan sorolható lenne. Nincsenek, mert nem illenek a héten éppen aktuális szélsőjobbos orbáni világmagyarázatba.

 

terror_emlekmu.jpg

Másrészt, mert folyik a Horthy-korszak újjáépítése – az akkori operettből, persze mára csak a Dschingis Khan maradt a magyar közpénzekből kitömött elnémetesedett Ákos előadásában. A mosoly országából a röhej országa.

A felcsúti ellentengernagy.

A Horthy korszakban itt egy virtigli antiszemita emlékmű állt. Egy hazug és ráadásul ronda kőmonstrum.

Hazug. Mert a vörösterrornak voltak áldozatai, akikre méltósággal kell emlékezni. Ahogy a fehérterrornak jóval több áldozatára is– sokszor éppen zsidóságuk miatt öltek meg embereket – emlékezni kell, ha tényleg az emlékezés a cél. A figyelmeztetés a jövőnek, hogy az uszító, fékevesztett politika mire képes. De nem. Itt az irredenta, antiszemita érzelmekre való rájátszás folyik. S legyünk benne egészen biztosak, ennek is lesznek majd áldozatai.

Addig is, Mészáros Lőrinc kőfaragó és bronzöntő üzemet kapott karácsonyra a jóistentől.

terror_emlekmu_2.jpg

A szobordöntögetésnek pedig nagy hagyományai vannak.

Pótó János: Az emlékeztetés helyei című könyvét ajánlom azok figyelmébe, akik részletesebben is érdeklődnek a téma iránt. Most innen idézek.

Az 1918-1919. évi nemzeti vértanúk emlékművet Füredi Richard szobrász és Lechner Jenő építész alkotását 1934. március 18-án állították fel a Vértanúk terén (később Ságvári tér, ma ismét Vértanúk tere). „A lépcsőtalapzatból hatalmas kőpillér emelkedik ki - olvashatjuk a korabeli leírásban-, melynek teteje honfoglalás kori magyar motívumok alkalmazásával megoldott kőkoporsóval zárul. Két oldalán az úgynevezett Attila-kincsről [a nagyszentmiklósi kincsről] vett bikafőn nyugvó áldozati csésze van, mely ünnepélyes alkalmakkor áldozati láng vagy füstölő tömjén befogadására szolgál. A kőpillér egyik oldalán Hungária hatalmas ősmagyar alakja áll. Alatta a felirat: »A nemzet vértanúinak 1918-1919«. A kőtömb másik oldalán erőteljes, izmos férfi vív sikeres harcot a lába alatt vonagló szörnyeteggel. Alatta a felirat: »A Fehér Ház kezdeményezésére kegyelettel emelte a magyar nemzet.« A férfi a magyarságot, a megtaposott, legyőzött szörny a bolsevizmust szimbolizálja. Az emlékműre felvésették „a proletáruralom alatt lemészárolt polgárok" nevei, élükön az őszirózsás forradalom idején meggyilkolt gróf Tisza Istvánnal.

A Horthy-korszakra jellemző, pogány és keresztény szimbolikus elemek keverednek tehát a nemzeti vértanúk emlékművén.

A „nemzet vértanúiról" elsőként Huszár Károly miniszterelnök beszélt az 1920. február 16-án összeült nemzetgyűlés első ülésén, megemlékezve azokról, „akik mint a nemzet. az állami rend és a kereszténység mártírjai, a magyar nemzet jövőjéért folytatott harcokban életüket, egészségüket, családi boldogságukat elvesztették... az utánunk jövő nemzedék ezeknek a vértanúknak neveit soha nem fogja elfelejteni, és az ő mártír vérük és vértanúhaláluk lesz erőssége az utánunk következő nemzedéknek."

1945 után aztán a kisgazdapárti Mihályfi Ernő indítványára rendelik el a bontását, s1945. szeptember 30-án Budapest népe döntötte le.

Most egy kis időre visszakerül. De a szoborparkban még bőven akad üres hely.

 

 spitz_and_deutsc.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9214520888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balfaszokkal sáncoló 2018.12.30. 15:47:16

@Sir Galahad: Mondjuk az angyalfödi Béke-teret át lehetne nevezni Nagy Imre térre,és ott elhelyezni a szobrot..:)

csakférfi 2018.12.30. 15:51:26

@Moin Moin:
Rallussal értek egyet.
Hadd szálljak bele ebbe a .....hmmm....érvelésbe.

@élhetetlen:

"@csakférfi: Ez érdekes gondolat. „Csak nem gondolod hogy a multik azért jönnek ide hogy nekünk jó legyen?”. Miért, a magyar boltos azért nyit boltot, hogy neked jó legyen? Nem, azért nyit boltot, hogy haszna legyen, és megéljen belőle. Sőt, a világon az összes bolt, étterem azért nyit, hogy haszna legyen. Te most mit mondtál? Lehet, hogy én is naiv vagyok, de kifejezett jó nekem, hogy vannak boltok, üzletek, akkor is, ha a tulaj keres ezzel"

:) :)
Van némi probléma ezzel.
Akkor jó ez ha mindenkinek van elegendő pénze a léte fenntartásához....ha nincs az gáz.Nyomorog.

Tehát...
Van egy almafám.Terem 1 mázsa almát.
ezt eladom 100000 ezer plusz áfáért.
A munkabér amit kifizetek 20000
Amit ráfordítottam energia 10000
Növényvédőszer 10000
anyagköltség 10000
Öszesen: 50000
Nyereség 50000

Leadózom 15% szja.-val vagy 13% társasági adóval
az -7500 50000-7500=42500
Tehát tisztán kerestem 1 mázsa almán 42500 ft-ot.
Hurrá!
Csakhogy a szakszervezet és a munkavállalók hisztiznek és a munkabér felmegy 40000-re
Ráadásul a kormány kevesli a szja- át ezért 25% ra emeli ez a 7500 helyett lesz 12500
Hát ez szívás,mivel
12500
40000
30000...anyag és energia maradt
Így a 72500 ft lesz az össz kiadásom...a nyereség meg leolvadt 27500-ra.Ez már azért Nem járja hiszen én Multikulti vagyok.
Ezért hallottam hogy a szomszéd országban
munkabér 5000
Amit ráfordítottam energia 10000
Növényvédőszer 10000
anyagköltség 10000
Sőt 10 évre adómentességet élvezek ha ott ültetek almafát
Nosza vágjunk bele.
35000 lesz a költségem az évi nyereségem 65000
tíz évre ez 650000 ft.
Az alma fa amit most ültetek belekerül 120000-be....sőt ennek 10%-át állja a kormány hiszen én multikulti vagyok és munkahelyeket teremtek.
tehát 110 ezer hoz majd a konyhámra évi 65000 ft-t.
Mivel a szomszédban már adóztam (igaz adókedvezménnyel) így itthon nem kell.
Mindenki boldog!
:) :)
Kb. így zajlik....csak több nullával és nem almafával.

alöksz róz 2018.12.30. 15:52:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: akkor maradtunk le, amikor a szeretve tisztelt elnököd volt kormányon

staropramen 2018.12.30. 15:59:39

Kövér nagyapja vöröskatona volt, mint tudjuk.Harcolt a Tanácsköztársaságért a románok, csehek és ha kellett akkor a fehérek ellen.
Unokáját az ő érdemei miatt vették fel az egyetemre anno.
Keserű fintora lenne a történelemnek ha ezt a förmedvényt mondjuk az országgyűlés elnöke avatná.

vénkujon 2018.12.30. 16:01:52

nagyon jo ez a nagyimre kanyar. na it egy jo vicc rolla:

'89, orby viki:
"-Öh és akkor megprobáltam leszópni magam."
'89 nép:
"-mi izs vigtor, veled vagyunk!"
'18 orby viki:
"-hehe csak viceltem, hehehe!

óriási. nagyon várom a szakértö, hút geri véleményét. aszt hiszem be fogok szarni a nevetéstő

vénkujon 2018.12.30. 16:06:48

jaj. itt a vége:
'18 nép:
"hehe. mi azér leszópjunk magunkat viki."

hahaha

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2018.12.30. 16:15:48

89-ben jó volt neki Nagy Imre, hogy felkapaszkodjon az uborkafára. Ma már simán ejti. Ezt teszi mindennel amit az egyik nap állít, a másik nap simán megcáfolja. Úgy forog, mint a szélkakas!

Endre Varsányi 2018.12.30. 16:33:13

@rallus: El kell felejteni ezt a forint elszámolós marhaságot. Totál hülyeség. Most akkor nőtt, vagy csökkent? Lássunk egy rövid, ám igen magvas összefoglalót a témában.
Először is tisztázzuk azt, hogy mi az adósság és az adósságmutató közti különbség (ide már beleszól a GDP is, vagyis az ország milyen nehézségek árán tudja visszafizetni az adósságot ami a fidesz kormányzat alatt jóval nagyobb megszorításokat igényel, nem csoda, hogy vissza tudjuk fizetni!) .
A nagy különbség, hogy a Fidesz nyolc éve alatt sokkal kisebb volt a hiány, tehát az új adósság felvétele, így a GDP-arányos adósság összességében csökkenhetett. Ez nem magyar sajátosság, nemzetközi trend, hogy az országok ritkán fizetik vissza az adósságukat, inkább „kinövik” azt.
Defacto a Fidesz-kormányzat érdeme, hogy az államadósság végre egyértelmű csökkenő pályán van. Viszont, amint arra minap az Európai Bizottság is figyelmeztetett, az adósság lassan csökken, és az elmúlt évek ütemét figyelembe véve még 25-50 év amíg az alaptörvény által előírt és biztonságosnak vélt 50 százalék alá csökken. Sajnos nem valószínű, hogy a következő válság ezt „megvárja”. Ha azt szeretnénk, hogy Magyarország stabil helyzetben várja a jövő kihívásait, akkor a jelenlegi magas gazdasági növekedés mellett még a mostaninál is kevesebb új adósságot kellene felvennie az államnak. Sajnos itt kell emlékeztetnem mindenkit egy újabb tényre mindenkit. A fidesz nem közvetlen kölcsön formájában, de felvett komoly tartozásokat Paks II-re, a kínai vasútra (ezzel megkérdőjelezve politikai és gazdasági szuverenitását is Magyarországnak). Nem szabad elfelejteni azonban, hogy a kormánynak előbb vagy utóbb vissza kell fizetnie azt a 3000 milliárd Forintot is a Nyugdíjkasszába amit természetesen rá lehet hagyományozni a következő nyertes párt kormányára is, ami nem is lepne meg a fidesz erkölcsi mércéje alapján. Röviden, azoknak a számoknak a világon semmi, de semmi értelmük.
index.hu/gazdasag/defacto/2018/05/31/akkor_most_no_az_allamadossag_vagy_csokken/

csakférfi 2018.12.30. 16:43:43

@Endre Varsányi:
GDP???

" GDP = fogyasztás + beruházás + export – import

Viszont a közgazdászok általában szeretik különbontani a magán és közösségi fogyasztást. Az exportból kivonva az importot kapjuk a nettó exportot. A GDP egyenlete így:

GDP = háztartások fogyasztása + kormányzati fogyasztás + beruházás + nettó export

GDP = C + G + I + NX"

hu.wikipedia.org/wiki/Brutt%C3%B3_hazai_term%C3%A9k

Tehát
10 milló ember fogyaszt 1 millárdot
Vagy
3 millió 100 milliót
4 milló 400 millót
2 millió 300 millót
1 millió 200 millót
Ugyanis az eredmény ugyanaz.
Csak a "legalja" éppen tengődik.A felső réteg meg élvezi a magas gdp-t.
Fura ez a statisztika.
Mintha hazugság lenne.
Neked nincs ilyen benyomásod?
:) :)

ember100 2018.12.30. 16:47:59

@csakférfi:
Helló !

Persze nem azért csinál valaki egy gyárat , boltot... hogy ne keressen vele ,de ez igaz a magyar üzletekre is .
Amit írtam az a brüsszel jön a pénz kontra multi kizsákmányolásért írtam.

csakférfi 2018.12.30. 16:50:36

@ember100:
Szia!
:)
Értem....részemről nem haragból írtam....józan paraszti ész.
:)

Tinuv 2018.12.30. 17:02:48

Ha már megy a visszaállítósdi, a Hősök Teréről is elvihetnék a Nagy Imre sírt.

élhetetlen 2018.12.30. 17:03:48

@csakférfi: „Akkor jó ez ha mindenkinek van elegendő pénze a léte fenntartásához....ha nincs az gáz.”. Ez igaz. Én csak azt nem látom, a boltoknál maradva, hogy, ha nem lenne Tesco, és Lidl, akkor mindenkinek lenne pénze a megélhetésre. Amit látok, mint gyalog, hogy pl. a Tesco rengeteg munkát is fektet abba, hogy működjön, értem ezalatt a beszállítók kiválasztásától az áru kiszállításáig mindent. Mindegy melyik napra rendelek, a zöldség mindig friss. Ezt meg kell szervezni, és meg kell csinálni. Mi van a CBA-nál? Kiadják a boltokat vállalkozóknak, akiknek nem éri meg naponta szállíttatni a központi beszerzésből, ha csütörtökön veszel egy fehérrépát, nem tudod megpucolni, olyan fonnyadt. Mert a tulajdonos nem foglalkozik vele. A bevétel jön a licenc szerződésekből, szerintem az sem érdekelte, ha az áru elrohadt a központi raktárban. Nem fogom megváltani a világot, és nem vagyok közgazdász sem. Fogalmam sincs, miért kell kifizetni 4 évre a munkások bérért (csak olvastam), hogy idejöjjön a multi. Tudom, eladták a magyar gyárakat külföldieknek, de van már pár milliárdosunk, akik telepíthetnének gyárakat, vehetnének licencet, gyártási technológiát, termelhetnének, mert a 10 balatoni szállodából senki nem fog megélni Borsodban, vagy akárhol. De a jakuzzis külföldi stadionból sem. Azt hiszem, nem mindenről a multik tehetnek, legfeljebb élnek a felkínált lehetőséggel. Más. Amit nem adtak el külföldieknek. Nem áldom haló poraiban Torgyánt, aki szétverte a TSZ-eket (Az emberek verik le a karókat. Hogyne, azok, akiknek már mondta valaki, hogy majd megveszi a földjét. Az ész meg eddig tartott). Azokat gépparkostól a falu egy-két potentátja vette meg, és ott maradtak az emberek napszámosnak. Talán egy hónapja olvastam egy faluról, ahol nem volt elég kapzsi a TSZ elnök, és nem megvettek, hanem talán kft-vé alakította a TSZ-t. Jól ének, virulnak. És ez már nem megfordítható, mert aki akkor megvette, nem fogja bedobni a közösbe az árut. De ez aztán már végképp nem varrható a multik nyakába. (A multikulti meg egészen mást jelent). Ja, és a bérek. „.a nyereség meg leolvadt 27500-ra.Ez már azért Nem járja hiszen én Multikulti vagyok.”. Az teljesen normális, hogy, ha valamit olcsóbban tudok csinálni máshol, és képes vagyok költözni, akkor költözök. Vagy nem éri meg költözni, mert sokat fektettem be, mint a Tesco Budaörsön. Marad, és emeli a béreket. Meddig, míg az összes ápolónő el nem megy pénztárosnak? Na, ez hosszabb lett, mint az almafa ága, és nem is olyan jól felépített, de tőlem ennyire tellett.

csakférfi 2018.12.30. 17:10:47

@élhetetlen:
:)
Azért belegondolva.......multi vagy a magyar "mészáros"?
Jó kérdés!
Én sem fogom megváltani a világot....ebbe születtem...nagyjából 1966-ban.
Viszont kénytelen vagyok ítélni így 52 évesen.
Sajna negatívan....józan paraszti ésszel.
Na....macerás ez hogy a magyar "kulák" vagy az angol arisztokrata.Ha már a Tesco.-t hoztad.
:)

Measurer 2018.12.30. 17:20:18

@Emzé Periksz:
Pedig ez eléggé átfogóan kutatott terület:
Társadalmi és etnikai konfliktusok a 19-20. században – Atrocitások, pogromok, tömeggyilkosságok, népirtások (Digitális Konfliktus Adatbázis) / Enciklopédia /Fehérterror vidéken 1919-1921
tarsadalominformatika.elte.hu/tananyagok/dka/lecke25_lap14.html

élhetetlen 2018.12.30. 17:47:35

@csakférfi: Ez van. Egy kicsit nagyon öregebb vagyok( 1953), és a szüleim vidéken éltek, én is ott születtem. Ezért fáj a TSZ-ek szétverése. Nem voltunk tagok, de mi is abból éltünk. Anya bement a TSZ irodára, befizettet a szántást, vetést, befizetett a takarmányra, házhoz hozták, neveltünk negyven hízót, amit szerződéssel elvittek. Működött. Most olyanok veszik meg a földeket, akiknek csak a föld alapú támogatás kell, és, ha csinálni próbálnak is valamit, annak az a vége, hogy negyven közmunkás megég a petrezselyem gazolása közben, mert nem értenek hozzá. Az ötszáz birkát meg kirúgják a legelőről. Kishantost beszántják. Nem tetszik. Úgy látom, hogy a magyar kormány többet árt a magyaroknak, mint a multik. A multi hasznot akar, de nem vásárolja fel fél Magyarországot, és nem kastélyokat gyűjt újra beruházás helyett. „Na....macerás ez hogy a magyar "kulák" vagy az angol arisztokrata. Ha már a Tesco.-t hoztad.”. Az a kényszerképzetem, hogy az angol arisztokrata úgy gondolja, hogy, ha hasznot vár, azért adni is kell valamit, hogy hosszú távon működhessen, nem csak a másik magyart kihasználni (CBA licenc). Komolyan, évek óta szállíttatok a Tescoval, és legfeljebb olyan probléma van, hogy kétszer akkora kelkáposztát kapok, mint amire gondoltam, mert egy fej, az egy fej, de, mivel szép és friss, hát nem küldöm vissza, bár azt is megtehetném. Nekem ez már valahol szolgáltatási kultúrának tűnik. Semmi gond, úgy emlékszem, mi még nem vesztünk össze, akkor sem, ha nem egyformán látjuk a világot. Boldog újévet!

Fülig José 2018.12.30. 17:53:25

@Sir Galahad: nem vágod, mi? nem lep meg, fideSSnyik...

Jakab.gipsz 2018.12.30. 17:53:32

"Hazug és ronda, ami Nagy Imre helyére jön - (olyan, mint az Orbán-rendszer?) "

Trockíj-t és Nagy Imrét egy ugyan azon rendszer végezte ki, aztán hirtelen eltűntek a bűnösök.

Ma pedig a Juncker és a balga Brüsszeli bürokraták, a zseniális zsidó ateista inkvizítor Marx Karcsika szobrát koszorúzzák.

Itt valami átkozottul nem stimmel.

Valaki jó nagyokat és nagyon ügyesen, hazudozik.

Fülig José 2018.12.30. 17:55:21

@fofilozofus: nem nagyon érteni amit írkálsz... magyar nyelv nem megy? vagy funkcionális balfasz vagy? retek.

Lesz még Magyar Köztársaság 2018.12.30. 17:55:44

Minden rohadt és velejéig hazug kereszténynemzeti giccses szart el kell takarítani a Kossuth térről és környékéről. Azért, mert egy Köztársaságban nincs helyük a nemzet főterén. Ehhez viszont előbb az aljadék horthyimádó felcsúti gazembert és újfeudális rendszerét kell - így vagy úgy - eltávolítani.

Lesz még Magyar Köztársaság 2018.12.30. 17:58:42

@A Helsinki Bizottság gyilkosok, bűnözők jogait véd: "Ha egy kommunista szerint valami hazug és ronda, akkor az a valóságban igaz és szép."

Így van. Ezért kell idővel visszaállítani oda József Attila, Károlyi Mihály és Nagy Imre szobrát.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.12.30. 18:06:16

A Szabadsag-szobrot is idejele lenne mar felrobbantani, elvitetni, osszetorni, eltakaritani...

csakférfi 2018.12.30. 18:14:30

@élhetetlen:
Először is
Boldog Új Évet Neked is!
Majd bácsizlak......" Ez van. Egy kicsit nagyon öregebb vagyok( 1953)"...... :) :) :)
Amúgy ......egyetértek!
Amikor Torgyán volt a "hallja kend"....épp fóliáztam vagy 3200 m2-en.Saját bőrömön tapasztaltam.
Vállalkozó voltam áfa-körben számlaképesen.Egy hazug majom ...nagyjából.Mármint Torgyán.
Sajna igazi nagykaliberü politikus nem volt a "gengszterváltás" óta.
Ezért jobb az angol arisztokrata vagy a kisebbik rossz.
Nézőpont kérdése.
Tehát ...
Boldog Új Évet!
:) :) :)

élhetetlen 2018.12.30. 18:18:19

@csakférfi: Csak egy apróság… Ne bácsizzál, nénizzél! BUÉK!

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2018.12.30. 18:28:38

„Másrészt, mert folyik a Horthy-korszak újjáépítése – az akkori operettből, persze mára csak a Dschingis Khan maradt a magyar közpénzekből kitömött elnémetesedett Ákos előadásában. ”

????

A dalt 1979-ben adta elő az azonos nevű német együttes, melynek két magyar tagja Késmárky Marika (Edina Pop) és Mándoki László (Leslie Mandoki) volt. Ákos hogy került képbe, lemaradtam valamiről?

csakférfi 2018.12.30. 18:29:04

@élhetetlen:

Kedves "néni" vagy....egyébként!A temperamentumod tetszik....viccen kívül.
:) :) :)
BUÉK!

Budapest a kutyaszar városa 2018.12.30. 18:35:48

Avítt, poros, bűnronda és hazug a felállítandó Horthy-korszakból való szobor. Bár, egy előnye van: az egyik oldalán a legyőzött bolsevizmust jelképező kígyó testére elég lesz majd rávésni a Fityisz-logót és pik-pak aktuálissá is tettük....

Bafana 2018.12.30. 18:41:13

@Republic Forever!: Károlyi Mihály szobrát az élete főművéhez kellene tenni. A magyar-román határra.

rallus 2018.12.30. 18:41:20

@Endre Varsányi: Az adósság azért csökken lassabban, mert a megtermelt "pénzt" most inkább fejlesztésre és lakossági fogyasztásra igyekeznek tolni. Az sem mellékes, hogy komoly mértékben csökken az adósságon belül a külföldi adósság mértéke és Varga Mihály azt is bejelentette, hogy jövőre nem terveznek kötvénykibocsátást. Még jüanban sem...
Ennek az lesz a pozitív hozadéka, hogy lassacskán bíróság elé lehet állítani azokat a haza kiárusítókat, akiket eddig meg tudtak védeni a nekik köszönhetően hatalmas pénzekhez jutó "befektetők".
Talán még a 4-es metró ügyét is bíróságra merik vinni Orbánék....

meszena 2018.12.30. 19:08:54

Nagyon fontos emlékmű kerül a helyére. Visszaállítása bizonyos szempontból szimbolikus, a rendszerváltás befejezésének aktusa lehet. Véget kell vetni a kommunista korszakra romantikusan tekintő szemléltének. Az 1919-es kommunista diktatúra jól szemlélteti a bolsevizmus igazi arcát.
Aki a kommunista világot védelmébe veszi, az nem tekinthető demokratának.

meszena 2018.12.30. 19:13:37

Azt értem, hogy az 1919-es, majd az 1945-tól kezdődő (a kettőt a szovjet megszállókkal hazatérő moszkoviták kötik össze) kommunista korszak pártjaiból kinőtt utódpárt nem örül az emlékműnek, de legalább illene csendben maradni. Főleg, hogy ez az utódpárti jelleg már történelmi, amivel nemigen foglalkozik ma senki.

De miért antiszemita az emlékmű? Rutinból?

meszena 2018.12.30. 19:19:38

@Republic Forever!: József Attila szobra nem illik a Parlamenthez. Munkásmozgalmi költőnek tekintették a kommunista korszakban és azért kerülhetett oda a szobra.
Károlyi Mihály pedig nem érdemli meg, hogy ott legyen a szobra.
Talán Nagy Imre szobra kerülhetne valahová, de a mostani helye nem szerencsés, hiszen egy másik fontos emlékmű helyén volt. Sikerült egyfajta mítoszt kerekíteni nagy Imre köré (amely már a rendszerváltás előtt elkezdődött), ami viszont nem teljesen fedi le a történelmi valóságot. Jó lenne közmegegyezésre jutni személyét és tevékenységét illetően, mielőtt helyet keresünk szobrának a Parlament közelében.

meszena 2018.12.30. 19:20:21

@Republic Forever!: József Attila szobra nem illik a Parlamenthez. Munkásmozgalmi költőnek tekintették a kommunista korszakban és azért kerülhetett oda a szobra.
Károlyi Mihály pedig nem érdemli meg, hogy ott legyen a szobra.
Talán Nagy Imre szobra kerülhetne valahová, de a mostani helye nem szerencsés, hiszen egy másik fontos emlékmű helyén volt. Sikerült egyfajta mítoszt kerekíteni nagy Imre köré (amely már a rendszerváltás előtt elkezdődött), ami viszont nem teljesen fedi le a történelmi valóságot. Jó lenne közmegegyezésre jutni személyét és tevékenységét illetően, mielőtt helyet keresünk szobrának a Parlament közelében.

Alex B 2018.12.30. 19:22:36

@meszena: miért fontos, kinek fontos? Száz éves trianoni álomban éltek, kacagány , buzogány , árvalányhaj, nezetieskedés. Miközben egyre szarabbul élünk , ne fárassz a dübörög a gazdaság c.ámítással . Én viszem be a korházba a gyógyszert ,mert nincs, az iskolába a másoló papírt mert nincs. Ti elhiszitek amit a párt propaganda szajkóz. Orbán Nagy I temetésén és annak felhasználásával mászott felfelé , igaz Soros pénzén tanult de már ő is ellenség lett. Nem a jövőbe meneteltek a múltba inkább. Egyszer vége lesz ,hidd el. Fog még ott állni a falnál ,ahogy csau.

meszena 2018.12.30. 19:30:58

@Alex B: Azt hittem, hogy valami válasz érkezik, de csak a propaganda szöveget olvasom.
Én egy emlékműről beszéltem, ami végre a helyére kerül. A nemzetieskedés kifejezésedet nem tudom értelmezni.

DFK 2018.12.30. 19:31:55

Mitől antiszemita a vörösterror áldozatainak emlékműve? Tán csak nem a gyilkosok származása miatt?
Az is szép elszólás, hogy a cikk megjegyzi, korábban Ságvári tér volt (egy vörös terroristaról). Arról nem szól, hogy még azelőttebb Vértanúk tere volt. Szimplán jelzi, hogy a poszter a vörös teroristákat pártolja.

DFK 2018.12.30. 19:35:34

@Tinuv: ott nincs Nagy Imre sír.

Alex B 2018.12.30. 19:49:01

@meszena: szerencsétlen agyhalott vagy. Történelmet olvasgasd kicsit , rád fér. Vörös terror? És a fehérterror áldozatai? Sok százezer magyar katona biztos halálba küldése? Ugyan antiszemiták vagytok , de ne felejtsük el a szintén több százezres zsidó biztos halálba küldését. Az ország kiszolgáltatását a náciknak és nyilasoknak. Igazad van , köszönjük horthynak mindezt. Méltó elődje orbánnak , hiszen majd 1.5 millió magyar menekült el innen. Az urambátyám ,dzsentri világot hozzátok vissza. Esetleg gpmbös szobrot nem akarod vissza? Olvasgasd el ki volt ,de volt szobra is. Semmivel nem vagyok rosszabb magyar ,mint pl.te. Nem vagyok libsi, komcsi , zsidó, meleg , hazaáruló , csak épp másképp gondolkodó akit remek írótok bayer zsóti patkánynak nevez. Nem baj , mint mondtam vége lesz egyszer.

meszena 2018.12.30. 19:50:18

@Alex B: még valami. Kérdésedre nem válaszoltam.
Azért fontos, mert azoknak állít emléket, akik "a magyar nemzet jövőjéért folytatott harcokban életüket, egészségüket, családi boldogságukat elvesztették"
Ezen az alapon egyébként Nagy Imre szobra is megférne a környéken, bármennyire is nem egyértelmi az egész munkásságának a megítélése.

DFK 2018.12.30. 19:53:00

@Alex B: kinek fontos? Mondjuk akiknek nagyszüleit, dédszüleit ölték, kínozták, kifosztották a 19-es terroristák. Tényleg, ezt a kérdést feltennéd egy holokauszt emlékműnél is?

Alex B 2018.12.30. 20:01:22

@DFK: nos kérdezgesd egy kicsit azokat , akiknek nagyszülei vagy dédszülei haltak meg , fagytak meg a Donnál , teljes értelmetlenül. De kérdezgethetnéd az újvidéki vérengzés áldozatainak rokonait. Kérdezgethetnéd a prónai , francia kis mihály különítmények áldozatainak rokonait. Soroljam? Hagyjuk jó. Horthy egy gazember volt , egy tehetségtelen senkiházi. Egyetlen szerencséje , hogy Bethlen zseniális politikus volt és egy ideig próbált vmit elérni , de aztán jöttek a nímandok , náci szimpatizánsok és nyilasok. Szép jövőért harcoltak. Egy szégyen volt , és most ezt hozza vissza vezéretek.

alöksz róz 2018.12.30. 20:02:01

@Ms.Cunnesburry: ""Nincs mit kontrollálni.Ha nem a nyugati cégekhez folyna vissza a pénz nagy része, akkor nem adnának."

Ez egy elég erős és egyszerű téveszme. Az uniós pályázatokat a mindekori komány írja ki és szabja meg feltételeit." - ez így, ebben a formában nem igaz. nem szabhat akármilyen feltételt. és nem teheti meg, hogy kizárja az uniós cégeket és csak a hazait támogatja, hazaitól vásárol, illetve bízza meg a fejlesztésekkel.
gondolatébresztőnek: index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/

meszena 2018.12.30. 20:04:18

@Alex B: Attól, hogy valaki nem a kommunista történelemszemélet hazugságait szajkózza (lásd az írást melyre reagálok), még nem agyhalott. Tudom, nehéz megérteni, de csak egy kis nyitottság kellene hozzá. Látom, az nem is zavar, hogy nem egy Horthy emlékmű kerül vissza- vagy felállításra, hanem egy csoportnak állít emléket, akik pl. a kommunista diktatúrával szemben is kitartottak a nemzeti értékek mellett. Az egy kommunista hazugság, hogy az egész korszak minden eseményét összemosták és direkt nem akartak meglátni a különbségeket. Az emlékműnek semmi köze sem az eljövendő háborúhoz, sem a nyilasokhoz, sem máshoz, amit rutinból felsoroltál. Miért kavarsz olyan dolgokat ehhez a témához, amelyek nem tartoznak ide?
Azt írod: "ugyan antiszemiták vagytok". Kik? Kikkel azonosítottál azon az alapon, hogy más a véleményem, mint a tiéd? Miből vontad le, hogy antiszemita lennék?
Ki mondta, hogy rosszabb magyar vagy? De tényleg velem beszélgetsz?
Újságíró vagy, és Bayer lepatkányozott? És ehhez nekem mi közöm?
És a te életed meg fog változni, ha jön egy másik kormány? Több fizetésed lesz, jobban megy a vállalkozásod, vagy mi lesz? Mire számítasz?

rallus 2018.12.30. 20:10:03

@Alex B: Az egész összevont ballib oldalon nincs és nem is volt egyetlen politikus sem, akit emberileg Horthyhoz lehetne mérni! Politikailag meg végképp nincs, mert a szoci politikusok hatalomra jutásának és hatalomban maradásának egyetlen feltétele a "rendszerváltás"-ig Moszkva, aztán pedig a "befektetők" óhajának nem csak teljesítése, de a túlteljesítése volt.

meszena 2018.12.30. 20:11:30

@Alex B: Ha már többször előhoztad a fehérterrort, akkor biztosan tudod azt is, hogy a fehérterror áldozatai véletlenszerűen lettek "kiválasztva" (mondjuk, mint a Lenin fiúk által osztály alapon), vagy a bolsevik diktatúrában vállalt szerepük miatt? Milyen volt a kettő aránya?
Ezt a kérdést komolynak szántam.

HaD 2018.12.30. 20:19:12

Vízkereszt vagy amit akartok..ha a népnemzeti szittya magyar figura kell a népnek ahhoz hogy kussoljon akkor a bibsik(orbán szíjjártó dajcs szájer csányi stb...) azt szolgáltatják neki...a lényeg hogy benyalják hogy minden nagyon jó minden nagyon szép...meg hogy éljen a szovjet magyar megbonthatatlan bariság:) esetleg hajrá magyarország hajrá magyarok:)

midnightcoder2 2018.12.30. 20:20:29

Szerintem a balfékeknek alapvetően nem az fáj, hogy az általuk kivégzett, jeltelen sírba arccal lefelé eltemetett Nagy Imre szobra pár száz méterrel arrébb kerül, hanem az, hogy a kommunisták áldozatainak épül emlékmű. Mert hogy ugye akkor bekerül a köztudatba, hogy Lenin elvtárs nem csak a labdát adta vissza a kisgyereknek, és hogy a derék jóelvtársak alsó hangon is legalább 10x annyi ártatlan civil halálában ludasak mint Hitlerék az ő kis Holocaustjukkal.

midnightcoder2 2018.12.30. 20:26:09

@meszena: Igazából ami fontos lenne, az az hogy az istenadta nép szembesüljön a vörösnácik igazi arcával. Mert a mai hülyegyerekek a Che Guevara pólókban szerintem nemigen tudják, hogy egy tömeggyilkos arcával a hátukon mászkálnak.

Gyorgy Nagy 2018.12.30. 20:29:51

Ez a”tér rendező” köcsőg seggnyaló Szálasinak mikor fog a tér rendezése kapcsán szobrot állitani ?

meszena 2018.12.30. 20:29:56

@midnightcoder2: A helyzet rosszabb: nem általában a kommunizmus áldozatainak az emlékműve kerül oda, hanem a magyar kommunisták 1919-es áldozatainak az emlékművét állítják helyre. Ezeknek a kommunistáknak egy része 1945 után a megszálló szovjetekkel tért vissza, hogy a megszállókat kiszolgálva bevezesse az országban a kommunista diktatúrát. Ez az a párt, amely előbb MKP, majd MDP, majd 1956 után MSZMP néven működött, s feloszlatása után e párt (mszmp) tagjai alapították meg az MSZP-t.

meszena 2018.12.30. 20:32:09

@Gyorgy Nagy: De hát Szálasi szobra soha nem állt sem ezen a téren, sem semelyiken :)

DFK 2018.12.30. 20:32:55

@midnightcoder2: de tudják. Csak nekik az egy szimpatikus alak. Mivel a mai balosok is pont olyanok, mint 19-esek; hála Istennek nincsenek meg a lehetőségeik kiélni magukat. Ha tehetnék ők is gyilkolnának.

DFK 2018.12.30. 20:34:45

@Gyorgy Nagy: hogy jön Szálasi (gyk. Szaljosán) a vörös terroristák áldozataihoz?

alöksz róz 2018.12.30. 20:56:16

@meszena: "Ez az a párt, amely előbb MKP, majd MDP, majd 1956 után MSZMP néven működött, s feloszlatása után e párt (mszmp) tagjai alapították meg az MSZP-t." - tévedés.
nem oszlott fel és fel sem oszlatták. csak nevet változtatott.
az mszp az mszmp, mdp, mkp jogutódja, és felelősséggel tartozik az 1990 előtt elkövetett bűneiért.

Faszfej_liberalisok 2018.12.30. 21:18:49

A ballib oldal hamarosan meg lesz baszva, legközelebb a választásokon, aztán meg az utcán is, ha a momentumos kis gecik, francia pénzből támogatva, nem fejezik be a hazaárulást. Egy ideig tűrik az emberek a baromságaikat de csak egy ideig.

Faszfej_liberalisok 2018.12.30. 21:20:15

@alöksz róz: pontosan, és ezért kellene az ügynök listákat nyilvánosságra hozni, tök mindegy ki hogy érintett, nyilvánosságra kell hozni, kommunista férgeket eltávolítani a közéletből és ha szükséges az életből is.

Fülig José 2018.12.30. 21:28:31

@midnightcoder2: "Szerintem a balfékeknek alapvetően nem az fáj, hogy az általuk kivégzett, jeltelen sírba arccal lefelé eltemetett Nagy Imre szobra pár száz méterrel arrébb kerül, hanem az, hogy a kommunisták áldozatainak épül emlékmű" ezt honnan szűrted le szakikám? olvasni tudol-e??

Fülig José 2018.12.30. 21:29:58

@Faszfej_liberalisok: huh, birkózószart reggeliztél kukkeros?? megerősödté' a pezsgőtő faszfej..?!

Dzseem 2018.12.30. 21:46:21

@Faszfej_liberalisok: Papi, olvasd vissza, amit írtál! Gáz!

jajdehülyevagyok 2018.12.30. 21:49:56

Elég zavaros a posztoló. Méghogy Nagy Imre csinálta a forradalmat, meg hogy antiszemita emlékmű... ilyn gondolkodásmóddal nálaa föld még mindig lapos.

morph on deer 2018.12.30. 22:01:25

@rallus:
”...bíróság elé lehet állítani azokat a haza kiárusítókat, akiket eddig meg tudtak védeni a nekik köszönhetően hatalmas pénzekhez jutó "befektetők".

Ez most komoly?
Azt akarod mondani, hogy az orbáni igazságszolgáltatás befolyásolható?
Ráadásul a ronda tőkések által?

Szűzmáriám!
Hát hová jutottunk?
Ezt neeeem hiszem eeeel!

morph on deer 2018.12.30. 22:21:16

@midnightcoder2:
“... a kommunisták áldozatainak épül emlékmű.”

Nem “épül”, hanem újjáépítik!
Nem ugyanaz!

B+ baromi ronda.
Mariska a fejdísszel, egy kőkolonc mögötte, egy birkával a feje fölött...

Itt már senki sem normális?
Mi a faxért kell előásni minden szemetet abból az érából? Ez már akkor is rusnya volt, és NEM azért, ami rá van írva!

Csak jelzem, hogy ezen legalább valaki épp elagyalja a dögöt, szemben viktorka rezidenciájánsk sarkára biggyesztett ikonográfuai baklövésre, amelyiken a hüllő épp jutalomfalatot kunyerál a gazditól, kábé mint ahogy a macskám szokta...

Az Isten irgalmazzon, - még az ízlésnek is - ha elmebetegek döntési helyzetbe kerülnek..!

morph on deer 2018.12.30. 22:26:58

@midnightcoder2:
“egy tömeggyilkos arcával a hátukon mászkálnak.”

De tudod miért?
Mert a Guevara portré mindig a T-shirt elejére van nyomva, ezért aztán hátul akármi más is lehet, a francot sem érdekli...

alöksz róz 2018.12.30. 22:35:53

@morph on deer: nem a szépsége alapján kell megítélni, papa

alöksz róz 2018.12.30. 22:37:44

@morph on deer: a póló hátulján lehetne che feje hátulról

Gandosz 2018.12.30. 23:36:00

@morph on deer: ikonográfiai baklövés az anyád picsája

seepheerd 2018.12.30. 23:40:43

Ennyi takonygerincű, elvtelen fideszspermát mint amennyi itt tobzódik... Komolyan, azt gondolom, hogy ezek élvezik a szarban tapicskolást :D

Az már más kérdés, hogy mit fognak csinálni, ha véget ér ez az őrület ebben az országban. van elképzelésem, de nem feltételezek :D

Gandosz 2018.12.30. 23:53:39

@seepheerd: Az őrület már végetért. Mátyás király óta először magyarok vannak túlsúlyban a döntési pozíciókban, és az ország visszafoglalása folytatódik. A belső, magyarul beszélő ellenségnek befellegzett, maradnak nekik az internet legsötétebb, leggyűlölködőbb részei, mint ez a blog.

yotta 2018.12.30. 23:57:12

@csakférfi:
"Én sem fogom megváltani a világot....ebbe születtem...nagyjából 1966-ban.
Viszont kénytelen vagyok ítélni így 52 évesen."

"Majd bácsizlak......" Ez van. Egy kicsit nagyon öregebb vagyok( 1953)"...... :) :) :) "

Akkor, most melyik?

vénkujon 2018.12.31. 00:39:27

bolldog uj évet. rabszolgatartóink( it móst a fideszes földesúrakra gondollok-persze) bebasznak ma vajon? én melószni fogok. nem túlóráró van szó. csak úgy.:)
orbán dzsotéró, meg semjén bubu vajon telehányják a lavórt ezen a szép napon?

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.12.31. 00:58:51

Horthy, Turul vagy egy gyönyörű, óriási kettőskeresztet képzeltek el a Szabadság-szobor helyén? Mi lenne a legegyszerübb, leggyorsabb, legolcsóbb módja eltakarítani a Szabadság-szobrot?

vénkujon 2018.12.31. 01:02:40

@Hungarian Geographic: Orbán Viktor Tekintetes Miniszerelnők Úr aranyozot szobrára gondotam

morph on deer 2018.12.31. 01:39:42

@alöksz róz:
Az ötlet jó!

H2rule biztos másképp néz ki!:)

morph on deer 2018.12.31. 02:03:46

@alöksz róz:
“nem a szépsége alapján kell megítélni, papa”

Nem a “szép” a megfelelő jelző akkor sem, ha netán elfogadható lenne.

Ez viszont egy zagyva szimbólumrendszer gyagya kompoziciós arányokkal, kőbe vésve!
Ha már hiányzik egy ilyen témájú emlékmű, akkor miért nem lehet valami normálisat állítani?

Mert ez “volt” már a lovastengerész őfőméltósága idején is, és mivel egy felcsúti suttyó pont öt akarja imitálni, ezért aztán muszáj ezt odatenni, akármilyen szar is??

Remélem, ugyanolyan rusnya tetoválásokat is varrat magára, mint amilyenek Horthyn voltak...
Gyönyörű lesz.

Már megint dilettánsok kezében van a téma, mint ahogy a ‘megszállási emlékmű’ nevű torzszülöttet is Kerényi, a színházi rendező “képzelte el”, ezért aztán úgy is néz ki, mint egy amatőr színházi látványterv...

Hülye, kontraszelektált bagázs, akik mindenhez IS értenek. Hát ja.
Ezzel az erővel mindez lehetne jó is, de ez sem lesz az, mert új korában sem volt az.
De “köll”, tehát ott fog állni, a taplóság és a hozzá nem értés emlékműveként.

morph on deer 2018.12.31. 02:13:38

Közben rájöttem, hogy hol szerethette meg viktorka ezt a hüllővel való birkózást!
Ez egyébként messze jobb szobor, mint amit újra akarnak faragni, csak tájékoztatásul.

https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Felszabadulási_Emlékmű_(Kisfaludi_Stróbl_Zsigmond)._Fortepan_60561.jpg

alöksz róz 2018.12.31. 02:41:50

@morph on deer: egyik szobor olyan mint a másik, ami a táblára van írva, arról szól az emlékmű, oszt ennyi. :D
leszarja az ember a kompozíciót meg a szimbólumrendszert, de komolyan.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.31. 05:47:54

A világ legpusztítóbb, legembertelenebb ideológiájának, a "baloldaliságnak" bolsevizmusnak legalább 100 000 000(!) áldozata volt, van világszerte. Ez az emlékmű az 1918-19-es bolsevista terror áldozatainak állít emléket. Kellene még egy másik, ami az orosz megszállás alatti politikai gyilkosságok, tömeggyilkosságok, deportálások áldozatainak állít méltó emléket. Erre több százezer nevet lehetne rávésni! - Az áldozatok emlékműve ellen tiltakozók a gyilkosok ill. a gyilkos rendszer "önkéntes katonáinak"leszármazottai. - Érthetetlen, hogy van még média, ami őket föl meri vállalni!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.31. 05:54:02

Az a néhány kommunista mártír, akit saját elvtársai végeztettek ki, mint pld. Nagy Imre, az egyáltalán nem ellensúlyozza azt a mérhetetlen szenvedést, amit a kommunisták okoztak. Ezek az emberek egész életükben a gyilkos eszmét szolgálták, csak 56 októberében, a pesti fiatalok által megvívott forradalom hatására változtak meg. Nagy Imre és társai megérdemlik a megemlékezést, egy központtól távolabbi tér elnevezését, a most rossz helyre szállított emlékmű felállítását.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.31. 06:05:14

@morph on deer: Vitéz nagybányai Horthy Miklós legalább öt idegen nyelven beszélő, kiváló sportoló, világlátott ember volt, akit a király nem véletlenül választott szárnysegédjéül. Mellesleg az Osztrák-Magyar Hadiflotta éppen Horthy Miklós vezetésével nyerte meg az 1917-es Otrantói Csatát, mely a Központi Hatalmak talán legnagyobb tengeri győzelme volt. 1920-44 közötti Kormányzósága alatt a Trianonban halálra sebzett országunk talpra állt és visszaszerezte a magyar lakta területeinek túlnyomó többségét. 1941-ben a Szovjetunió több ponton végrehajtott, provokálatlan, barbár támadásával belerántotta Magyarországot a világháborúba, Magyarország szándékai ellenére. - "A két európai- és világhegemóniára törő őrült birodalom élet-halál harcából semmiképpen sem maradhattunk ki, mindkettővel határosak lévén." A pángermán hitlerizmus és a pánszláv, fasiszta-kommunizmus küzdelméből semmiképpen sem kerülhettünk ki győztesen.

Measurer 2018.12.31. 06:06:16

@meszena: valamiféle konszenzuskeresés tükröződik az áldozati listában. A magyarság-bolsevizmus ellentét azonban csupán a faji ideológia primátusát fejezi ki az osztályszempontúéhoz képest, a hun-szimbolika pedig a Milleniumi egyetértés felmondásának irányába mutat. Ha az akkori hatalomnak lett volna ilyen szándéka, a nemzeti megbékélést Bánóczi javaslata, a vörös és a fehér terror áldozatairól egyaránt megemlékező emlékmű fejezte volna ki.
www.archivnet.hu/politika/a_magyarorszagi_vorosterror_zsido_szarmazasu_aldozatai.html

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.31. 06:22:44

@Hungarian Geographic: A "Szabadság" szobor az orosz hódítók megrendelésére készült. Boldogult rajztanárom, Borbíró Elek szerint a címe: - "Ezt jól kifogtuk!" - Én inkább az - "Elvtársak, ne lőjetek! Megadjuk magunkat!" - Defetista szobor, ezért alkalmatlan arra, hogy a Magyar Nemzetet vágyait jelképezze. - Gellérthegyet, a Magyar Nemzet szakrális központját, megszabadítanám az idegen, magyargyilkos hódítók minden emlékétől! A Pest lövetése céljából épített Citadellát elemeire szedetném és vidéken, egy alkalmas hegy tetején építeném fel újra, a turisták és a filmesek kedvére...Gyermekét tartó Mária szobrot emelnék a hegy tetején, hasonlóan monumentálisat, mint a rio-i Jézus szobor. Mellette Fogadalmi Mezőt és gyönyörű parkot hoznék létre. A Fogadalmi Mezőn esküdnének föl a diplomát szerzett fiatalok, a katonáink, stb. a Magyar Nemzet felemelésére.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.12.31. 06:29:36

Fel kell hívnom a figyelmet az emlékmű ellen itt tiltakozók stílusára! Sötét alkoholista -ávós patkányok és rokonságuk tehetetlen, trágár őrjöngésének lehetünk szomorú tanúi. - "A stílus maga az ember."

apro_marosan_petergabor 2018.12.31. 08:39:05

Ez a cikk ismét elfogult, tozító és hazúg. Már címében is.
1. Nagy Imre helyébe.... jön valami, ami anál rosszab. Nem akarom Nagy Imrét degradálni, mártir miniszterelnök volt. Kommunista haverjai tették mártírrá. Azt a nagyimrét aki a bsezolgáltatásért volt felelős Rákosi alatt. Hogy zajlott ez? Kijött az AVH és géppisztollyal a kezében mindent elvett a parasztoktól, nehogy egy grammal jobb legyen nekik, mint egy lunpen-prolinak. Ha kellett, meg is verték puskatussal a parasztot. Vagy megpofozták, esetleg bevitték... Eközben Rákosi, Révai, Nagy Imre, Kádár stb. külön speciális ellátást kaptak, szintén AVH által rekvirált villákba, lakásokba laktak... a villa és lakás lakók mentek Recskre és Hortobágyra lágerekbe... tízezrével. Ehhez asszisztált Nagy Imre. Nos, ha innen nézzük nagyon nem baj, hogy Nagy Imre nem az 56-os forradalom központi hőse. Nem is volt hős, s nem is volt forradalmár. De legalábba Kádár féle (haveri, elvtársi) vérbíróság előtt egyenesen állt, nem kollaborált velük. Nem ment le kutyába, ezért kivégezték. Ezért van szobra és ezért nincs Rákosinak. És ezért kerül a Jáaszai Mari térre, a volt pártház mellé.
2. A fehér terror nagyon kemény volt, Szamuely, a lenin fiúk, Lukács György (példás életű marxista filozófus...) és más "kitűnőségek" és közembereik ezreket lőttek agyon, vertek laposra, nyúlták le a vagyonukat, "osztály" alapon... Kétségetelen, erről egy betüt nem tanított a kádári kommunista történelem írás, ezért a többség mit sem tud erről. A "vörös terror" ezeknek a gazembereknek a kézrekerítése, megbüntetése volt, törvényi alapon,amibe néha belecsúszott törvénytelen túlkapás (na ez volt a "terror"). A "dicsőséges" Tanácsköztársaság vezetett (részben) Trianonhoz, rontotta ott az esélyeinket (ehhez persze más is kellett, Kellett előtte az impotens, de nagyravágyó, gyáva Károlyi, stb.)
Tehát kell az emlékezés a vörös terror áldozataira, az okozott óriási kárra!

Na most ennek a szégyenteljes Tköztársaságnak a vezetése véletlenül túlnyomó részben zsidó (sok-sok lumpen alja elem, anarchisták stb.) volt, ezért őket vonták felelősségre. De ez nem antiszemitizmus volt, hanem törvény alapú büntetés. Antiszemitizmus abból lett, hogy azzel a pár címeres gazemberrel azonosították/összemosták páran a teljes magyar zsidóságot, azokat akik nem csináltak semmi rosszat, s közük nem volt ezekhez a gaztettekhez. De később ez is elenyészett s a zsidókat senki nem bántotta Mo-on 44.03.18-ig, a német megszállásig, sőt Mo volt a zsidók és más üldözöttek utolsó menedéke eddig az időpontig. Nem hogy nem bántotta, Mo megbecsült polgárai voltak, úgy mint az I VH előtt, az egyenjogúsítási tv óta (kiegyezés illetve előtte).

3. Az, hogy a fehér terrorból(leírtam mi volt az) ma is politikai üzeletet akarnak csinálni azok, illetve leszármazottaik, holdudvaruk - akik a Rákosi-Kádári rendszer haszonélvezői voltak (DK, MSZP stb....) érthető, de NEM ELFOGADHATÓ és nem is hiteles (mint ahogy értjük bankrablót, miért megy a bankba, de ettől még nem emelünk nekik szobrot, s nem mentjük fel - leszámítva egy-két hollywoodi kísérletet...).

Jakab.gipsz 2018.12.31. 09:06:16

Mi bajotok van Horthy vagy Kádár korszakkal ? Nem értem !

Azon kívül, hogy úgy értelmezitek és beszéltek a történelmi tényekről mint egy dedós, felmutatják nektek, a politológusok "a krampuszt" és visítoztok, vagy a neoliberálisok "ott van a bűnös, (kommunista) kövezzétek meg", ugye milyen ismerős.

Ideje lenne azt is megfigyelni kik, manipulálják érzelmeiteket!

balfaszokkal sáncoló 2018.12.31. 10:19:29

@midnightcoder2: @AZ IGAZI HUNGAROFIL: Majd kapnak egy Nagy Imre-teret, szoborral az Angyalföld közepére..:)))

2018.12.31. 12:42:19

@vénkujon:

Hős /Szent/ Viktor kimenti Európát az ádáz Soros karmaiból?

2018.12.31. 12:49:09

@apro_marosan_petergabor:

"Nagy Imre helyébe.... jön valami, ami anál rosszab"

Kicsivel több betű szükséges, mert így eléggé kétértelmű lett. :D :D

balfaszokkal sáncoló 2018.12.31. 16:23:52

@Hungarian Geographic: Sztem akármelyik jobb lenne ,mint a sörnyitó..:)

Weißkopf 2018.12.31. 17:41:29

@morph on deer: "Az Isten irgalmazzon, - még az ízlésnek is - ha elmebetegek döntési helyzetbe kerülnek..! " Erre mondja Lope de Vega (vagy Calderón?) egyik szereplője:
"Csak a parasztnak ne legyen hatalma!"
És lőn...

Weißkopf 2018.12.31. 17:59:33

@apro_marosan_petergabor: "a zsidókat senki nem bántotta Mo-on 44.03.18-ig, a német megszállásig": az 1., 2. stb. zsidótörvényről hallottál? Ezek voltak azok a (Horthy által szentesített) törvények, amelyek fokozatosan tették jogfosztottá azokat a zsidónak minősített magyarokat, akiknek egyetlen bűnük az volt, hogy rosszul választották meg a szüleiket. Tény, hogy fizikai atrocitás nem érte őket 1944 márciusáig, de az is elég kemény volt, ha valakit a származása miatt elbocsátottak, és nem talált munkát. Aztán 1944 májusában (német nyomásra) megkezdődött a zsidó magyarok deportálása, amiben páratlan buzgalommal vett részt a magyar közigazgatás (szolgabírók, főispánok, csendőrség stb.). Igen, ezzel kellene szembenéznie a mai keresztény kurzusnak, és nem azzal takaróznia, hogy mindez a németek bűne volt.
"Szamuely, a lenin fiúk, Lukács György (példás életű marxista filozófus...) és más "kitűnőségek" és közembereik ezreket lőttek agyon": tévedés, pontos statisztika van a kommün alatt kivégzettekről, a szám bőven ezer alatt van (és zsidók is vannak benne szép számmal).

balfaszokkal sáncoló 2018.12.31. 18:45:33

@Weißkopf: Aki azt gondolja, hogy a zsidótörvények bármiféle előzménynek tekinthetők a későbbi deportálások szempontjából, nem ismeri a történelmet. A németek olyan országokban is deportálták a zsidókat, ahol nem voltak zsidótörvények: Franciaország, Belgium, Hollandia. A párizsi rendőrség pl. egyetlen nap leforgása alatt tízezer zsidót koncentrált a párizsi velodrome stadionban. Valamint a szlovákok német megszállás nélkül is deportálták a zsidókat. A románok pedig saját hatáskörben irtották a besszarábiai zsidókat, a bestiális bukaresti pogromokról nem is beszélve.

Weißkopf 2018.12.31. 19:35:52

@balfaszokkal sáncoló: akkor mondjuk azt, hogy kivétel erősíti a szabályt. Magyarországon igenis a deportálás előzményének lehet tekinteni az 1938-ban kezdődő törvényhozási hullámot, amelynek egyetlen célja volt: a zsidóság kiszorítása a közélet minden területéről. Bővebbet l. pl. Gyurgyák János könyvében: A zsidókérdés Magyarországon (Osiris, 2001).

balfaszokkal sáncoló 2018.12.31. 21:32:20

@Weißkopf: Hülyeség. Zsidótörvények nélkül is deportálták volna a zsidókat a németek az ország megszállását követően. Éppúgy, ahogy Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban. Ebben nem ismertek pardont.

John Brennan 2019.01.01. 19:29:48

@balfaszokkal sáncoló: így van, német megszállás nélkül értelmezhetetlen a zsidók egy részének deportálása.
Arányait tekintve így is Magyarországról deportáltak a legkevesebb zsidót (különösen a mai országterületre értve, hiszen a deportáltak nagy része nem a mai országterületen élt).
süti beállítások módosítása