B1 blogcsalád



Orbán élete múlik a rabszolgatörvényen

2018. december 14. - ashwood

download_6.jpegA magyar társadalom egyértelmű nemtetszése ellenében is áterőltette Orbán a rabszolgatörvényt - ugyanis politikai túlélésének a záloga. Az ügy azt is megmutatja: csak magunkra számíthatunk.

Orbán Viktor populista politikus, s mint ilyen, nem szeret a népének nem tetsző jogszabályokat alkotni a nyilvánosság előtt. Ha módja van rá, kormány- vagy miniszteri rendeletekbe rejti a mutyikat megalapozó jogszabályokat. Most azonban mégis kénytelen volt beleállni a rabszolgatörvénybe - igaz, nem jókedvében. Csupán annyit tudott tenni: nem adta hozzá a nevét. A jogszabályt kiszervezte alantasainak, így történhetett, hogy csillámló intellektusáról méltán híres Kósa Lajos jegyzi a törvénymódosítást.

Ahhoz kétség sem fér, kinek az érdekét szolgálja a rabszolgatörvény. Lehet hazudozni arról: csupán a munkavállalóknak könnyítették meg, hogy túlórázzanak – de ezt a békemenetelőkön kívül senki nem veszi be. (Lásd még: a sztahanovista brigádok önkéntes felajánlásait.)

Azt is tudjuk, hogy az Unióban az átlagos munkahét 37 óra, Németországban 35. Ezzel szemben – állítja a kormány – a magyar, az inkább a gyárban marad, mintsem szembe nézze az utcán őrjöngő migráncshordákkal.

Palkovics miniszter egy gyenge pillanatában azonban elkottyantotta: "A túlmunka-szabályozás módosítását pedig maguk a gazdasági szereplők kérték." De Szijjártó is kikotyogta – igaz, nem idehaza –, hogy "a Magyarországon beruházó észak-rajna-vesztfáliai cégek egyértelműen kedvezően fogadták a magyar kormány azon törvénymódosító javaslatait, amelyek tovább növelik az ország versenyképességét, és a korábban kihívásként emlegetett munkaerőpiaci helyzeten javítanak. A rendkívül alacsony munkanélküliségből adódó kihívások miatt az itteni vállalatok már régóta kérték, hogy biztosítsák nekik: megnövekedett beruházásaikhoz a szükséges munkaerő rendelkezésre fog állni. A magyar munkaerőpiacot még versenyképesebbé tevő szabályozási javaslatokkal a német cégek beruházási kedvét Magyarországon fenn lehet tartani."

Az eufemizmusokkal bőven ellátott mondatok jelentése: a külföldi – leginkább német – cégek követelték a kormánytól, hogy bocsássa rendelkezésükre a magyar munkaerőt egy évben plusz 50 nappal tovább, mint eddig. Így nem kell új embereket felvenni, nyűglődni a betaníttatásukkal, elég túlórára kényszeríteni a meglévő dolgozókat.

(Aki tényleg elhiszi, hogy a dolgozó nincs kiszolgáltatva munkaadójának, és következmények nélkül mondhat nemet a túlórára vonatkozó "kérésnek", az Orbán Viktorhoz hasonlóan, soha, egyetlen percet sem dolgozott valódi munkahelyen.)

A multikkal, külföldiekkel szemben szavakban mindig oly kemény Orbán-kormány most (is) meghajolt a Nyugatról jövő "kérés", elvárás, követelés előtt. Vajon azért, mert attól rettegett, hogyha nem teszi, akkor a Mercedes vagy az Audi szedi a sátorfáját? Ugyan már! Ezek a cégek évtizedekre terveznek egy beruházást. A kecskeméti gyárat nem azért húzták fel, hogy utána egy pimf ügy miatt lelépjenek.

Orbán azzal, hogy a magyar munkaerőt kiszolgáltatja a német autóipari cégeknek, valójában saját politikai túlélését vásárolta meg. Ne legyenek illúzióink: a berlini kormány számára sokkal fontosabb saját politikai életben maradása, mint holmi peremvidék demokratizmusa. Előbbi egyik sarokköve pedig a hatalmas vállalatbirodalmak támogatása. Az autóipar segítsége nélkül nincs az a népfelség elvén regnáló kormány Berlinben, amelyik meg ne bukna pillanatokon belül. Ha pedig az autógyárak támogatásához a peremvidék helyi autokratájának támogatása kell, hát legyen. Lehet, hogy keserű a pirula, de nyelik, mint kacsa a nokedlit.

Orbánnak pedig elemi szükséglete a németek politikai támogatása - csak így maradhat a Fidesz a Néppárt tagja, s nem lökik a szívének amúgy kedves szélsőjobboldaliak közé. Érdemes ennek fényében nézni például a néppárti frakcióvezető, Manfred Weber nyilatkozatát, aki kijelentette: a jogállamisági vizsgálat kapcsán nem Orbán, hanem Magyarország ellen szavazott. (Aha, mert a túlórázó Mercedes-munkás centralizálja a sajtót, nyeli le a független intézményeket, ültet pártkatonát mindenhova.) Weber valójában az alku ráeső részét teljesíti: miután Orbán kiszolgálta a német cégek érdekeit, most a német politikusok szolgálják ki Orbán érdekeit.

Csak Magyarország érdekét nem szolgálja senki.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3514482334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élveteg 2018.12.14. 10:24:02

" Az autóipar segítsége nélkül nincs az a népfelség elvén regnáló kormány Berlinben, amelyik meg ne bukna pillanatokon belül."

Na legalább öszínte vagy öreg Most legalább tudja az ember hogy ugyan ki is uralkodik a nép helyett. Berlinben is Vagyis Kamu az egész a népuralomról szóló mese a pártok versenye. az eltérő programok .maga a választás is csak egy a plebsznek időként megrendezett bazári fesztivál

Hungryhorse 2018.12.14. 10:26:55

Álmotokban.
Orbán hatalma a magyar választóiban rejlik.
Akárhogy is fáj.

Oxica 2018.12.14. 10:40:00

444.hu/2018/12/14/penteken-is-tuntetnek-a-kossuth-teren

Helyes.

Szombatra meg egy kibaszott nagy tüntetést kell szervezni, vidékről is, hogy a felcsúti lótolvaj cigány is érezze.

Hangosan, határozottan és érthetően a tudomására kell hozni, hogy diktatúrájának vége, mert elég volt.

Januárban meg jöhetnek az általános sztrájkok, mint Lengyelországban a Szolidaritás idején.
Sztrájk egészen a győzelemig.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

rallus 2018.12.14. 10:49:43

@Oxica: A sztrájk persze tetszene nektek, de sokkal meggyőzőbb lenne annak "éhségsztrájk" változatát alkalmazni és az még nekünk is tetszene, különösen ha a győzelemig folytatnátok! Most nem a Gyurcsány féle éhségsztrájkra gondolok, amikor az elvtársak felváltva éheztek 1-1 órát és csak előtte meg utána ettek.
Ps. Még mindig nem találtál halszagmentes szexpartnert? Ha meg utálod, ahogy a szövegösszefüggésből kiderül, akkor legalább az orrodat ne dugd a mosdatlan fertály közelébe és hidd el, javul a véleményed a hazádról!

Lobo Marunga 2018.12.14. 10:56:31

Na és akkor ennyit erről. Tegye fel a kezét, aki szerint az MSZP vagy bármelyik másik párt nem tenné meg ugyanezt a német multiknak!

megvagyhadnagy 2018.12.14. 10:59:50

@Oxica: Oké, legyen meg te akaratod. Mivel azért demokrácia van, legalább is ti mindenképp azt akartok, szóval azért választások lesznek igaz? Megmondjam a választás eredményét? Nagy levegő.....Fidesz 4/5-öd. Ezt akarjátok?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.12.14. 11:01:45

Nos, ahogy én elnézem a Mester élete elsősorban és egyre inkább az egészségi állapotán múlik, és ezen nem fog majd segíteni az sem, ha az összes fideszesen kívül még Gyurcsány Ferenc is tizenkétszer egymás után igennel szavaz az egyik kormánypárti képviselő által benyújtott "Legyen egészséges Orbán Viktor" című törvényjavaslatra a parlamentben, miközben egyébként a Feri bent sincs a teremben.

midnightcoder2 2018.12.14. 11:02:44

Ez az egész dolog a balfékek részérõl egy remek, bár nem annyira sikeres kísérlet a dolgozók átbaszására. Azért átbaszás, mert a dolgozók helyzete alapvetõen nem a munka törvénykönyvétõl függ, hanem attól hogy hány melósra hány fizetõképes melóhely jut. Ha nincs autóipar akkor a melós mehet dolgozni a Gipsz Jakabka Bt-be 4 órára bejelentve, a többit "okosba". A balfékeknek persze ez nem probléma, nekik minél rosszabb annál jobb.

És azért nem túl sikeres kísérlet, mert a tüntikéken leginkább csak az érintettek hiányoznak. Van viszont sok diák, bölcsész és más romkocsmatöltelék, akiket a dolog soha a büdös életben nem érint.

konrada 2018.12.14. 11:07:55

@Oxica:
...jó volna.
...csak hol találnak annyi fogalmatlant, akit be lehet etetni, hogy legalább félig betöltse a Kossuth teret?

egyinges 2018.12.14. 11:10:06

Egyáltalán nem a német multik miatt hozták ezt a törvényt. Nekik ez csepp a tengerben. Ez a törvény főként az idénymunkát végeztető vállalkozásoknak jó, pl. építőipar, mezőgazdaság, idegenforgalom. Főszezonban kidolgozzák a belüket a dolgozók, utána meg majd lecsússzák, vagy van 3 éve a cégnek becsődölni és újra alakulni. Na és kinek van a legtöbb ilyen cége? Pl. pénztáros úr....

élveteg 2018.12.14. 11:15:40

@Lobo Marunga:

2Tegye fel a kezét, aki szerint az MSZP vagy bármelyik másik párt nem tenné meg ugyanezt a német multiknak!

........vagy bárki kormányra kerülve viszonná !!!

az pontosan úgy járna ahogy a postban le is van írva:

Az autóipar segítsége nélkül nincs az a népfelség elvén regnáló kormány Berlinben, amelyik meg ne bukna pillanatokon belül.

Csak nem Berlinben hanem Budapesten

alöksz róz 2018.12.14. 11:18:40

"a külföldi – leginkább német – cégek követelték a kormánytól, hogy bocsássa rendelkezésükre a magyar munkaerőt egy évben plusz 50 nappal tovább, mint eddig" - hazugság. 19 nappal.

Toadwart66 2018.12.14. 11:19:40

A kórházakban remélem bevezetik a nemzeti érdekből vállalt, kissé elhúzódó, de önkéntes gyógyulást. Egy próbát megér. Ha a nemzetközileg méltán irigyelt, magas színvonalú hazai kórházi körülmények ellenére ez még sem sikerül, egy bátor harcos ismét életét adta a hazáért. Kormányellenes brigantik esetében természetesen sima hazaárulásról van szó, külföldről pénzelt, aljas módon elkövetett elhalálozás által. Kósa Ízirájder megint nagyot alakított. Ennyire hülyének lenni nagyon nehéz, felelősségteljes feladat. Megfelelő embert, a megfelelő időben! E pompás példányról még fogunk hallani.

B.Log · glossza.blog.hu 2018.12.14. 11:20:39

@egyinges: Nekik eddig is lehetőségük volt erre.

B.Log · glossza.blog.hu 2018.12.14. 11:27:01

Középtávon még a német multik sem járnak olyan nagyon borzasztóan jól azzal, hogy a maradék munkavállaló is külföldre menekül a kizsigerelés elől. Eddig az tartotta itt őket, hogy ugyan kevesebbet keresnek, de legalább együtt lehetnek a családdal/barátokkal/megmarad a szociális életük. Ez a törvény ezt elveszi tőlük > tovább csökken a motiváció az itthonmaradásra > kevesebb munkavállaló > a munkáltató verseng az értelmes mv-ért > drágább lesz a mv.
Talán inkább az egészségügy problémáira ad pszeudo-megoldást ez a törvény (eü. dolgozónak relatíve jobban kell nyelvet beszélnie ahhoz, hogy legálisan külföldre menjen). Meg persze azoknak a mutyizó cégeknek, amelyek csődbe mennek, mielőtt elérkezik a túlóra kifizetésének végső határideje.

gyurmicsek 2018.12.14. 11:28:16

Nem tudom mi a bajotok , Viktor lejátszott fejben egy kis aláírásgyűjtést, népszavazást majd megszavazták. Örüljetek hogy ilyen vezérünk van aki az elme bajnoka és tudja nektek ez jó lesz. Éljen Viktor, aki a golgozók ütőerén tartja a kezét egyenlőre kés nélkül.

Tájékozódj mielőtt elhiszed 2018.12.14. 11:40:18

Az a durva, hogy már a hvg-s újságírók is leírták, hogy eszement baromság ez a bérrettegés, és egyértelműen a munkavállalók érdekeit szolgálja a lazítás, olyan helyzetbe ahol munkaerő hiány van.

A B1-es balfasz bérrettegők azért még kitartóak, mert a gyűlöletkeltés lételemük.

kapitalizmus.hvg.hu/2018/12/13/tuloratorveny-vigasztalo-szep-uzenet-munkavallaloknak/

Midnight Run 2018.12.14. 11:41:44

Viktor nagy bűvészmutatványa addig tart, amíg a pénz tart. Az pedig nem tart ki sokáig, recseg-ropog a világgazdaság, az EU is gyengül és jönnek a nemzetiek. Ha Kína leáll, leáll Németország is, aztán a nagy magyar Wunderschaft mint a nehéz kő omlik össze.

Viktor saját seggnyaló sleppje fogja megkövezni, mindenki a g betűs szóval fogja illetni, a nép meg keresni fogja az új bűvészmestert. Sok bűnt követett el, bekerül a magyar történelemkönyvekbe, mint a legnagyobb bohócok egyike, aki hosszabb távon szellemi és anyagi nyomorba hagyta a birka magyar népet.

rudo 2018.12.14. 11:56:02

Ez alapvetően baromság, mondom miért:

Idejön a német autógyár, kap adókedvezményt, földet, gyárat ingyen, olcsó munkaerőt. Befektet, befektet, de sokkal kevesebbet, mint máshol. Plusz azt se felejtsük el, hogy ami igazán értékes a gyárban (és nem ajiba kapta a kormánytól) az mindig is az övé volt. A gyártósorokat pillanatok alatt el tudják vinni. Fájna nekik, ha hamarabb kéne lépniük, mint a tervezett megtérülés, de nem a csőd elöl menekülnek ide, hanem a kormány által oly gyakran hangoztatott (és amúgy értelmezhetetlen) extra profitért. Ha kell elhúznak innen olyan gyorsan, ahogy lehet (ajánlott olvasmány: concord effektus). És ami elkergetheti őket az a klasszikus élcből ismert: "olcsó és jó munka gyorsan - két feltétel szabadon választható". Mert mit ér a kis beruházással megvalósitott gyár, amit a csak papiron létező munkaerőre épitenek... Lehet, hogy az észak-rajna-vesztfáliaiak is lehajolnak minden eurocentért, de talán nem olyan aljasok, mint viktor és hűbéresei. Nekik most az fáj (és fog fájni a jövőben) hogy nem tudják "kimaxolni" a gyártást, és igy bukik az üzleti terv, a haszon. DE!!! Ha kiesik pl. minden második ember, cserébe minden első kétszer annyit dolgozhat, akkor papiron helyreállt a rend (bár nem hiszem, hogy ott vesztfáliában, sikeres gigacégeknél, hinnének abban, hogy kilenc anya kihord egy gyereket egy hónap alatt). És ezért még csak nem is kell két ember bérét fizetni, csak a maradóknak a túlórát, aminek azok örülnek (ahogy a kormány kommunikálja).

Ha ez igy lenne, akkor most nem volna ügy. Akkor leültek volna érdemben a szakszervezetekkel, kicsit szalonképesebbé teszik a javaslatot, kihúzzák a dolog méregfogát, simán megszavazzák, másnapra senki sem emlékszik rá. NEM tették! Egyetlen dolog elég lett volna, hogy már mára elfelejtsük az egészet (menetrend szerint), ki kellett volna venni belőle a 36 hónapos keretet, sőt azt még tovább csökkenteni. Ugyanis a német multi szivesen kifizetné következő hónapban a túlórát. Nekik nem az a bajuk, hogy sokba kerül a munkás, hanem az, hogy hiába olcsó ha nincs. És ha nincs munkás, akkor nem kicsit drágábban (kevésbé olcsóbban) készül az audi, hanem sehogy!

És abban is biztos vagyok, hogy az egész úgy kellett, mint púp a hátukra, mégis meglépték. Nem kérdés, hogy kényszer alatt cselekedtek, a kérdés inkább az, hogy miért ragaszkodtak a 36 hónaphoz, avagy kinek a kedvéért (mert ez nem a németeknek tett gesztus része). Ha erre tudunk valami értelmesnek hangzó választ találni közelebb kerülünk az igazsághoz (ami valszig még a cikkben vázoltnál is gusztustalanabb). A fenti narrativa viszont szerintem leegyszerüsitő.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.12.14. 11:58:18

Ez kimaradt:
Orbán Viktor populista, GYÁVA, SUNYI politikus, és ráadásul geci patkány is.

Zsolt Sándor Németh 2018.12.14. 11:59:46

@Tájékozódj mielőtt elhiszed:
Ha te elhiszed a birka haverjaiddal együtt, hogy a tüntetők a túlóratörvényért vannak az utcán hajnalokig, akkor te vagy a legnagyobb balfasz!
A gyűlöletkeltést lassan művészi szintre, meg az általatok fényesre szopott fidess-nél, senki nem műveli jobban az EU-ban!

BALTAZÁR 2018.12.14. 12:02:17

Már a poszt első mondata is hamis és ezért az ebből fakadó következtetések sem lehetnek helytállóak. "A magyar társadalom egyértelmű nemtetszése ellenére..." Nekem néhány száz vagy akár néhány ezer hőbörgő Pesten, nem jelenti az egyértelmű többségét. A választási eredmények azok egyértelműek voltak. Ez nem az.

BAZINGA2 2018.12.14. 12:02:24

Éppen ideje volt felébredni! Remélem véget ér az ámokfutása!

nemecsekerno_007 2018.12.14. 12:03:26

Kurv@ra tévedtek, de már kezdem megszokni. Amúgy meg szépen beálltok egy politikai hadjáratba: sípolás a parlamentben, tünti, cikkek a NYT-ban. Eközben EP szavazás a költségvetésről, migránskezelésről. Az amerikai nagykövet meg reméli, hogy tőlük veszünk fegyvert, esetleg gázt :) Szóval a patásnak elég Szaud-Arábiánál demokratikusabbnak lennie :))))

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.12.14. 12:03:39

Egyébként hosszabbtávon orbánctetű ezzel az intézkedéssel aláírta a halálos ítéletét, mivel még többen fognak távozni ebből a rothadó pöcegödörből, hogy nyugaton feleannyi munkával háromszorannyit keressenek. Szép lassan elfogy a kvalifikált munkaerő, marad a szemete, akik még a saját nevüket sem tudják sem kimondani, se leírni.

Zsolt Sándor Németh 2018.12.14. 12:07:32

@rudo:
Úgy általában és egyébként egyetértek veled!
És hogy a kérdésed ne maradjon költői "miért ragaszkodtak a 36 hónaphoz", az a véleményem, hogy olyan cigósan, csavart egyet a kötelezőn!
A 400 órával odanyalt a multiknak - nesztek, "majd lesz hozzátok egy kérésem"(Capone) - , a 36 hónappal meg magának a Lölő cégein keresztül!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.12.14. 12:09:29

BMW-t például debrecenben max. a tirpák dadogós 20 éve nyugdíjba vonult 80 éves parasztbácsika fog összeszerelni heti 48 órában, vagy az a cigány, aki a közmunkából átmegy, mert a 100 ezres fizetés neki a duplája lesz. Hát, nem irigylem a BMW-t, hogy az eddig is halomra égő autóik még szutykosabbak lesznek. Dehát ők tudják, nem tudom melyik tipus lesz, amit itt gyártanak, lehet elnevezik majd 001b-nek, annyira a legalja lesz.

chrisred 2018.12.14. 12:09:31

@B.Log: "Középtávon még a német multik sem járnak olyan nagyon borzasztóan jól azzal, hogy a maradék munkavállaló is külföldre menekül a kizsigerelés elől."

Nem a gyártósorokon dolgozó, végzettség és nyelvtudás nélküli betanított munkások menekülnek, hanem azok, akiknek piacképes szaktudása van, vagy képes egy új szakmába betanulni.

Pécsi bölcsész 2018.12.14. 12:11:17

írtam már, hogy nagyon nem pesten kellen balhézni. hanem győrben, hatvanban és kecskeméten.
pillanatok alatt fordulna a kocka

chrisred 2018.12.14. 12:12:27

@GIeccsertetű: Ne aggódj értük, van még elég munkaerő Ukrajnában és Fehéroroszországban. De az sem véletlen, hogy Szíjjártóék annyira lázasan szorgalmazzák az Unió nyugat-balkáni bővítését.

konrada 2018.12.14. 12:14:22

@Pécsi bölcsész:
...mert megvernék őket a helyiek, ha neki állnának ott balhézni?

Arcade Macho 2018.12.14. 12:14:39

@midnightcoder2: "És azért nem túl sikeres kísérlet, mert a tüntikéken leginkább csak az érintettek hiányoznak. Van viszont sok diák, bölcsész és más romkocsmatöltelék, akiket a dolog soha a büdös életben nem érint."

pont ezert erdekes hogy ezek a tuntetok milyen celt kepviselnek?

ruhatar szakon ha vegez akkor ot erinteni fogja a tulorazas? hederezik 8 orat a melohelyen es utan a lesz epeszu munkaltato aki KOTELEZNE arra hogy masik 3 orat tovabbhederezzen mindezt PENZERT ???

2018.12.14. 12:15:34

Nyugodjatok meg, hamarosan nemzeti egységkormány jön!

Arcade Macho 2018.12.14. 12:16:32

nem allitom amugy hogy Orban ne csinalta volna ezt a kretenseget anno, barmit meghoztak a cocik akkor Orban rogton raugrott hogy dafke nem

most is ez van, csak most pont egy ilyen idiota SENKIT nem erinto torvenyen csucsosodik ki az hogy kik is tuntetnek ellene!!! azok akiket nem erint a tema!!!
valojaban ez a Soros Jugend aki kint csinalja a ramazurit

Ballib vagyok mert rettegek 2018.12.14. 12:20:06

Éhes lippsi Orbán Viktor akasztásáról álmodik. De csak álmodozzatok tovább lippsik. Orbán Viktort csak a magyar emberek tudják megdönteni, a magyarok meg mi vagyunk, nem ti. Mert mi imádjuk Orbán Viktort, tehát a hazánkat. És Orbán Viktorért örökké meg fogunk tenni mindent, kérjen akármit is tőlünk, vagy dobjon ránk atombombát akkor is, mi akkor is kitartunk mellette mindenben, csak hogy titeket lippsik megegyen a fene.

Ha meg lövöldözni akadna majd kedvetek, akkor Orbán Viktornak széles választéka van hogy kivel tanítsa meg nektek az illiberális alkotmányos rendet: Putyinnal, Erdogánnal, az azeri meg kazah szövetségeseinkkel. Van tehát Orbán Viktornak megfelelő válasza a Nátó meg Eu gazdáitokra.

Pécsi bölcsész 2018.12.14. 12:23:06

@konrada: nem. a multik hamarabb csörögnének a kádárnál.

Pécsi bölcsész 2018.12.14. 12:24:12

@konrada: jaaa, amúgy meg akkor álljanak ki, hogy igen túlórázni akarunk. az lenne a korrekt nem sunnyogni.

232323 2018.12.14. 12:24:49

Tessék váltani nyugatra egy csak-oda jegyet. Akinek nem tetszik változtathat.
Nekem nem tetszett. Én változtattam. Szerintem így mindenki boldogabb. :)

2018.12.14. 12:28:20

@Zsolt Sándor Németh:

"A gyűlöletkeltést lassan művészi szintre, meg az általatok fényesre szopott fidess-nél, senki nem műveli jobban az EU-ban!"

de működik nem? zabálja a magyar paraszt. BIZTONSÁG MIGRÁCIÓ SOROS semmi más nm megy a tetű M1 TV2 és egyéb mocsok fidessmédiában.

mindeközben rommá szopatják a népet és lopnak lopnak és lopnak.

Kivlov 2018.12.14. 12:33:58

régesrég 35 órás munkahét kéne itt is.

Publikus Team · https://utazaseuropaba.hu 2018.12.14. 12:39:30

Arról miért nem esik szó sehol, hogy a német multik ezen "kérését" a migránsellenes lépések miatt kell teljesíteni a kormánynak?! Ha nem fogadunk be migránsokat és tesszük őket a gépsor mellé, akkor tessék a magyar állampolgároknak túlórázni!
Majd pár év múlva jön a másik csapás, amikor már a nyugdíjasokat nem lesz ki eltartsa, akkor jönnek a köv. negatív lépések...
Azt ne felejtsük el, hogy a migránsok nem dolgozni jönnek Európába, úgyhogy ez egy 22-es csapda!

HaD 2018.12.14. 12:42:26

@lazarus: Orwell Állatfarm/1984 gyűlöletkeltés ellenségkép építés manipulált média...ennyike:)...ezt tanulta sorosgyuribá pénzén meg a bibóban stumpf védőőrizete alatt...

HaD 2018.12.14. 12:45:58

@232323: az "elit" mindenütt "elit" csak ép a visszaosztás mértéke a nép felé nem mindegy...amíg van miből...ha majd nem lesz annyi akkor először idehaza bukik a mutatvány majd nyugaton is...a fenntartható gazdaság jegyében:):)

Tájékozódj mielőtt elhiszed 2018.12.14. 12:47:56

@lazarus:

A ballib vandálok és agyatlan tüntetűk dúlták fel a város, és ordibáltak faszságokat !

Kuka gyújtogató hugyos forradalmár az összes.

Az a mázli hogy kurva kevesen vannak.. :DDDD

2018.12.14. 12:50:12

@Tájékozódj mielőtt elhiszed:

"Az a mázli hogy kurva kevesen vannak.. :DDDD"

élvezed, hogy még szopkodhatod a vajdád facát?

nnnnnnnn 2018.12.14. 12:52:46

érdekes látni ezt a kormányváltó hangulatot.
nem unjátok még ballibek?
ez volt a millánál, a netadónál, ceunál, kitudja még minél.
"majd ma, ez most más, most tényleg elindult valami"
aztán mindig kiderült hogy a bilibe lóg a kezetek.
most sincs ez másképp.
a szokásos minden tüntetésen kintlevő 1-2ezer ember van kint, meg buliból pár fiatal.
hamar hamvába dől ez is, mint az összes többi. társadalmi támogatottság ugyanúgy nincs mögötte most sem mint az eddigi lipsi hisztiknél sem volt.
de addigis jó álmodozást, ennyi maradt nektek :) mi 2024-ben újra behúzzuk kétharmaddal a fideszt :)

István Tamasi 2018.12.14. 12:55:40

Ezeknek a törvényeknek az áthajszolásával a csüngőhasú suttyó az autokráciából átlépett a diktatúrába.

2018.12.14. 12:57:11

Mit aggódtok agyatlan birkák? Orbán kedden megbukik, nem? Szerintetek minden kedden megbukik. Addig csak kibírjátok! De ha nem, hát úgy is jó!

pioneer2016 2018.12.14. 12:58:50

A törpe lezuhanhatna már valamelyik "nem kormány" repülőjével. Akkor végre Magyarországra visszatérne a nyugalom.

HaD 2018.12.14. 13:00:18

@Arcade Macho: ékezetes betű a magyar gépeken VAN!!! A magáén miért nincs??? Honnan a fszból osztja az észt?? Dolgozott már folyamatos műszakban szalag mellett??

neko1967 2018.12.14. 13:02:32

@pioneer2016:
Ne írj ilyet! Emberéletekről van szó! Mármint a pilóták, a légikisérők, a földön tartózkodók életéről! Rájuk nem gondolsz!

neko1967 2018.12.14. 13:04:17

@HaD:
Mert az orosz trollcsapatok csak ilyen klaviatúrákkal rendelkeznek.....

konrada 2018.12.14. 13:08:50

@Pécsi bölcsész:
...látszik hogy bölcsész vagy, és életedben nem dolgoztál munkások közt (vagy egyáltalán).

Ezért mielőtt oda vinnél néhány pesti büfészakos társadat a Merci, Audi gyár elé tüntikézni, kérdezd meg a melósokat (persze ne a gyárkapuban, mert úgy jogosan gondolhatnád, hogy kincstári a szöveg), mi a fő gondjuk:
Abban nem lesz szó a túl sok túlóráról, munkaidőkeretről, csak a szigorúságról és arról, hogy kevés a pénz. Ők oda adták el magukat, tudták a belépéskor mit vállaltak.
...csak kérlek, ne mond meg nekik, hogy rabszolgák, mert azért nagy verést kaphatsz!

HaD 2018.12.14. 13:09:19

@élveteg: A magyar(?) "elit" "küldetése" az utóbbi 500 évben nagy általában az volt hogy valamely éppen környékbeli katonai nagyhatalom gazdasági alátétjévé süllyessze az országot...mi csak kortársai vagyunk egy olyan bandának(fideszmszpkisgazdajobbikmiépszdsz....stb.)amely arra kapta a megbízását hogy a ezt a 9 millió fogyasztót megy olyan 5 millió melóst kussoltasson illetve a magyar gazdaságot kiherélje...ez nettó hazaárulás,de a mindenkori "elit" szerint reálpolitika...mégis mit is mondhatnának:)??? Választani meg el lehet menni....felvenni a szebbik ruhát meg a demokrata arckifejezést...de aztán hogy a belügyminiszter "úr" által (is) felügyelt informatikai cégecske mit művel a szerver szobában az más lapra tartozik:):)...de azért semmi ok szomorkodni!!! Valahol már kiadták a kolibri kódot:)

Okulare 2018.12.14. 13:15:02

@rudo: "... ki kellett volna venni belőle a 36 hónapos keretet, ..."

Pont ez a véleményem nekem is. Én egy kis magyar cégnél dolgozok, vannak időszakok, amikor túlórázunk rendesen, de abszolut korrektül el is számolnak velünk a vezetők. Nem félek tőle, hogy nálunk ez miatt a törvény miatt máshogy lesz ez után, de úgy vélem, hogy sok cégtulaj gátlástalanul kihasználhatja ezt és 3 éven belül már se cég, se felelős ügyvezető nem lesz, akin számon lehet majd kérni a túlórapénzt. Persze nem olvastam a törvényt, lehet hogy lesznek benne biztosítékok...

2018.12.14. 13:20:33

@Ballib vagyok mert rettegek: Bátran jelentkezz modellnek, ha megalkotják az Agyhalál egész alakos szobrát.

AveCaesarVavan 2018.12.14. 13:21:40

@balcán maxval bircaman:

Amikor belőled Fazakas nertárs személyesen főz bircapörit!

HaD 2018.12.14. 13:23:48

@konrada: ez a duma mezei munkás opportunizmus...bár lehet hogy ezt a kifejezést csak a "pécsi bölcsész" ismeri:)...magának meg ezért fizetnek...gondolom látott már ajudi melóst folyamatos műszakban?!? Meg aztán meddig lesz a német autóipar a nagy magyar munkáltató??? A Tesla eladása az USA-ban földbe döngeti a honzik autóit...Kínában a szgépkocsik eladása 15%-kal visszaesett ...és folyamatosan bukóban van...főleg a luxus márkák...de sebaj jön majd az indiai csomagoló gyár és az majd ad melót tesó...de nem fura hogy már Indiából idehozzák Mo.-ra a termelést:):)??? Biztos a szakképzett munkaerő itt van nem:):)...egy csomagoló gyártó sorra...:):).

2018.12.14. 13:25:47

@nnnnnnnn: Húzzatok be nyugodtan a fideszt akár 4/5-del is, mi majd távozunk, ti meg cumizhatjátok egymást körbe-körbe.

konrada 2018.12.14. 13:37:12

@HaD:
Nézze, én elhiszem, hogy maga bérrettegő és ezért önmagából indul ki.;)
Én speciel magamtól vagyok ilyen hülye, ezért próbálok egy kis ismeretet csempészni azok fejébe, akik nem tudják, miről van szó, és nem is hajlandóak utána nézni...

alöksz róz 2018.12.14. 13:39:54

@HaD: eddig is volt 250. 150-nel lett több. 150:8=18,75. nem 50 nappal növelte, hanem 19-cel.

2018.12.14. 13:40:01

@balcán maxval bircaman:

"Mi lesz a győzelem?"

Képzeld el!

Végre megtudjuk, ki az a retkes kommunista faszkalap, aki "balcán maxval bircaman:"
néven szennyezi a földet, és a levegőt. Végre a kuruc.info ki tudja adni a nevedet és a címedet, és mehetünk szétverni azt az ocsmány provokátor pofádat.

Ezért drukkolj, hogy a csúti takony és a rablóbandája túléljen téged, mert különben csomagolhatsz vazze.
Mert az kurva nagy győzelem lesz, hogy miközben adod itt a nagy külföldre szakadt/menekült/szökött/elzavart hazánkfiát, eközben meg végre kiderül, hogy Albertfalván, egy lelakott albérletből tolod a fityiszpropagandát.
De lehet, hogy az derül ki, hogy te vagy a "helikopter Tóni".

Uff!

2018.12.14. 13:42:15

@alöksz róz:

Összesen van 50 te barom!
400 : 8 = 50 nap

conchita wurst 2018.12.14. 13:45:39

Erdekes lesz az ellenzeknek a kozelgo valasztasok elotti kampanyban kimagyarazni, hogy lehet, hogy a melosok minden honapban megkapjak a tulorapenzuket.

Elore a Fidesz 4/5-ert!

2018.12.14. 13:48:26

@nnnnnnnn:

"hamar hamvába dől ez is, mint az összes többi. társadalmi támogatottság ugyanúgy nincs mögötte most sem mint az eddigi lipsi hisztiknél sem volt.
de addigis jó álmodozást, ennyi maradt nektek :) mi 2024-ben újra behúzzuk kétharmaddal a fideszt :)"

Na, erről beszéltem, amikor azt állítom, hogy a fityiszdroidok agyhalottak.

Az megvan gyökér, hogy 2022-ben lesz a következő választás?
Vagy neked a gumiszobában külön tartanak egyet 2024-ben?
Ez a sötét balfaszt basszus....

konrada 2018.12.14. 13:51:15

@conchita wurst:
A hab a tortán:
A vidékieket lebutaparsztozták, ezzel kinyírták magukat a kisebb településeken.
Most a gyári melósok lerabszolgázásával próbálkoznak.

Kitől akarnak ők valamikor is többséget szerezni???

2018.12.14. 13:51:54

@nnnnnnnn:

"hamar hamvába dől ez is, mint az összes többi. társadalmi támogatottság ugyanúgy nincs mögötte most sem mint az eddigi lipsi hisztiknél sem volt.
de addigis jó álmodozást, ennyi maradt nektek :) mi 2024-ben újra behúzzuk kétharmaddal a fideszt :)"

Az megvan agyhalott, hogy a legközelebbi választás 2022-ben lesz?
De lehet, hogy neked külön, a gumiszobában tartanak egy választást 2024-ben.
Ezt a birkát basszus...

GNDL 2018.12.14. 13:58:50

@Tájékozódj mielőtt elhiszed: „egyértelműen a munkavállalók érdekeit szolgálja a lazítás, olyan helyzetbe ahol munkaerő hiány van”

Ööö... nem igazán ezt írják az általad idézett cikkben. :)

Ők azt írják, hogy milyen jó is lenne ha valóban a munkáltatók versenyeznének a munkavállalókért, így a munkavállalók is jobb alkupozícióba kerülhetnének nem csak a bérüket tekintve.

De ugye tudni kell, hogy ma Magyarországon nincs egészséges piaci verseny, egyrészt a multikkal nem csak technológiai fejlettségük vagy alaptőkéjük híján nem tudnak versenyre kelni a hazai kkv-k, de a kormányzat emellett rekord mértékű vissza nem térítendő pénzeszsákokkal is kompenzálja a multikat akik gyakorlatilag így ebben a formában nem is fizetnek semmiféle adó- és járulékterhet a munkavállalóik után, mindezt nagyrészt a magyar adófizetők állják... köztük azok a kkv-k is, akik viszont semmiféle kedvezményben nem részesülnek, fizethetik a rekord magyarországi adóterheket mint a katonatiszt.

Másrészt a kormányzat egészséges piacgazdaságban igen szokatlan eszközökkel támogatja a kormánypártokhoz közel álló gazdasági holdudvart is, ezek közt ugye az előre levajazott közbeszerzésekkel amelyeket bármiféle verseny és több esetben megfelelő pályázat, megfelelő hozzáértés nélkül is simán elnyernek a fideszes oligarchák, így tulajdonképpen tovább szűkítve a piacon azt a fajta versenyhelyzetet, ami azt biztosíthatná hogy a jobb, a rátermettebb és a sikeresebb jut előre, majd még előbbre, nem pedig a haver aki visszaoszt. Ez alapvetően rányomja a bélyegét mindenre, emiatt nem javul egy évtizede a termelékenysége a munkaerőnek, emiatt nem képes a gazdaság az uniós forrásokból finanszírozott állami beruházások illetve az autóipari multik beruházásai valamint az ugyancsak a nagyrészt uniós forrásokból finanszírozott mezőgazdaság mellett bármi értékelhetőt hozzátenni a gazdasági növekedéshez, és ugye pontosan emiatt is hagyja el az országot az a fajta jól vagy jobban képzett munkaerő, potenciális vállalkozó, mert világos hogy itt rátermettséggel és szorgalommal nem lehet előbbre jutni, mikor a másik oldalon meg bármiféle kockázatvállalás nélkül szinte kormányzati garanciákkal ámokfuthatnak Orbán kóklerei.

Azt nem is említve többek közt, hogy gyakorlatilag a világgazdasági trendekkel is mereven szembe megy ez a túlóratörvény, mivel lehet a fideszes elvtársak nem vették észre, de éppen egyfajta ipari forradalom zajlik a világban, ezerrel megy a digitalizáció, a robotizáció, ma már az oktatással és informatikai fejlesztésekkel is javítják a munkavállalók termelékenységét, így inkább csökken a munkaidő igénye nem pedig nő...

Tulajdonképpen egyetlen racionális magyarázata lehet ennek a túlóratörvénynek: Orbán Patyomkin-gazdaságának színes kartonpapírjai elkezdtek fakulni, mivel a kormányzat nyolcadik éve gyakorlatilag semmit nem tett a gazdaság és adórendszer versenyképességének javításáért, a munkaerő termelékenységének javításáért és legfőképp a munkaerő egészségi állapotának legalább megtartásáért, a szakképzés és felsőoktatás hatékonyságáért, és legfőképp az elvándorlás megfékezéséért... a fideszes elvtársak „gazdasági csodának” nevezett trükkje kezd besülni, a szakképzés hiányosságait és az elvándorlást nem tudják pótolni a román/ukrán vendégmunkásokkal, így a még megmaradt valamilyen szinten használható munkaerőt „kell” tovább dolgoztatni, hogy a következő években se zuhanjon be a gazdaság, ne adják fel a multik, ne csökkenjen a kapacitás, satöbbi. De ez elég nyilvánvalóan csak rövidtávú tűzoltás...

A király lemeztelenedett... erről szól ez a törvény.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.14. 13:59:13

@Látens Inszinuáció:

Sorosék is simán megtaláltak, amikor bepereltek. Nem titkos ez.

conchita wurst 2018.12.14. 14:05:40

@konrada: "A vidékieket lebutaparsztozták, ezzel kinyírták magukat a kisebb településeken."

Ennek hosszu hagyomanya van a "bal"oldalon.

De a viselkedesuk megis teljesen logikus, ha ket kettesem van a 21esben, en is lapot kernek, hisz mit veszithetek?

John Nethem 2018.12.14. 14:08:02

@balcán maxval bircaman:

Mi lenne !!!

Végre kivonulnak a multik Magyarországról az OXICA félék nagy örömére, így aztán mehetnek csipkebogyót szedegetni az erdőbe meg rőzsét gyűjtögetni téli tüzelőnek....

ZX 2018.12.14. 14:09:48

@konrada: Ne hazudozz, a gyári munkásokat o1g és a sleppje tekinti rabszolgának.

Sütemény1975 2018.12.14. 14:14:07

Mert a te komcsi kormányod aztán a munkások érdekeit nézte anno. Munkanélküliség a plafonon volt anno.

morph on dear 2018.12.14. 14:17:06

a HVG-nek se hiszitek el hogy a túlóratörvény jó?

kapitalizmus.hvg.hu/2018/12/13/tuloratorveny-vigasztalo-szep-uzenet-munkavallaloknak/

Nem persze, mert ez egy ilyen ballib ellenzék, ha kell bal (meg kell védeni a szegény embereket!!!) ha kell lib (az állam ne szóljon bele!!!), egy a lényeg, rinyálni kell bármi van.

morph on dear 2018.12.14. 14:17:57

@conchita wurst:
"De a viselkedesuk megis teljesen logikus, ha ket kettesem van a 21esben, en is lapot kernek, hisz mit veszithetek? "

de geci vagy te :DDD

Oxica 2018.12.14. 14:21:50

@John Nethem:

Birka.

Te meg mehetsz túlórázni, a felcsúti lótolvaj cigány dinnyeföldjére kapával a kezedben.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Oxica 2018.12.14. 14:37:55

444.hu/2018/12/14/a-magyar-szakszervezeti-szovetseg-is-csatlakozik-a-vasarnapi-tunteteshez

Helyes.

Hiába reménykedik a felcsúti lótolvaj cigány, hogy majd kifullad ez is, mert nem fullad ki. Ahogy a románok is lerázták magukról a diktátort, úgy a felcsúti rablóbanda napjai is meg vannak számlálva.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

A java pedig még csak januárban jön.

Hideg napok jönnek a felcsúti lótolvaj cigányra, ha nem mond le és nem takarodik vissza a putrijába.

mojszipupi 2018.12.14. 14:40:24

Olvasgatva a napokban a fidesz trollok hozzászólásait, hogy ez mennyire jó törvény, csak azt tudom mondani, hogy ha ennyire örülnek neki a fidesz szavazók, akkor ne vegyük el tőlük az örömöt, hogy napi 10 órát robotoljanak :D a fidesz szavazó bázisát 95% ban érinti ez a törvény, de ők még örülnek is neki :D ne vegyük el tőlük az örömöt, sőt támogassuk a fidesz jobbágyokat :D Az biztos, hogy a fidesz vezetés a földet verdesi röhögőgörcsök keretében, hogy ezt így vegig tudják vinni. Tehát hajrá fidesz jobbágyok, dolgozzatok önként és örömmel a kedves vezetőért, ez a minimum :D

bontottcsirke 2018.12.14. 14:40:48

@Hungryhorse: 10 perce szakadok a röhögéstől

I-Work 2018.12.14. 14:40:54

@morph on dear: Cimbora téged is pénztáros lőrinc fizet?

Netuddki. 2018.12.14. 14:41:32

A gondolat csak félig van kifejtve.

Ugyanannyi bérért egy magyar sem fog hetente 1 nappal többet dolgozni, inkább elmegy nyugatra, mert megteheti az EU tagság miatt. Aki meg nem megy el, az a német multinál sem fog ennyit dolgozni.

A törvény valójában az EU-n kívül érkező munkavállalóknak ad majd törvényes keretet. Majd ők dolgoznak heti 48 órát akkora bérért amennyiért a magyar 40 órát. Egész héten itt vannak, más dolguk meg nincs. Hétvégére meg hazamennek, csak pár 100 kilométer.

konrada 2018.12.14. 14:43:02

@ZX:
...hát igazad van. Csak hát a melós meg nem hiszi el nekik - mert önérzetük az van nekik is, de arra lehetőségük már nincs, hogy észre vegyék, és kilépjenek ebből a körből - így megmagyarázzák maguknak, hogy önként dalolva, mert élni kell...

Így ha egy politikai erő azzal lép porondra, hogy őket ők is rabszolgáknak tartják, hát nem lesznek vele sikeresek...

De próbálkozni lehet....

I-Work 2018.12.14. 14:47:16

@Sütemény1975: Akkora marha vagy cimbora, hogy mint ritkaságra, rád védelem érvényes.
Több, mint egymillió munkaképes korú magyar állampolgár (migráns) dolgozik külföldön.
A munkaképes korú népesség Magyarországon kb. 4.300.000 fő.
Ha nem egymillióan, csak 700.000-en dolgoznak külföldön, akkor az 16,2%.
Ergó 18-20% lenne a munkanélküliség, ha a magyar munkavállalók nem menekülnének el az országból.

Nagy Anita Sv 2018.12.14. 14:47:52

@conchita wurst: nem tulora kell, hanem elheto elet.

2018.12.14. 14:47:59

@Tájékozódj mielőtt elhiszed: Bebizonyosodott, hogy a "vandál" szó a venger szó nyugatias hangváltozásokon átesett változata. A vengereket pedig az oroszok ma is a magyarokkal azonosítják. Itt van az előadás, tanulj! dimenzioutazo.blog.hu/2018/12/12/toth_gyula_eloadasa

I-Work 2018.12.14. 14:49:23

@mojszipupi: Külföldön a nettó átlagbér 2.500-3.000 Euró.
A munkahét pedig 36-38 óra.

katamara 2018.12.14. 14:51:43

@Tájékozódj mielőtt elhiszed: A gyűlöletkeltés a fidesznyikek és elmebeteg vezérük lételeme. Gyűlölködés nélkül nagyon jól tudják már rég mentek volna a levesbe. Mocskos szarházi banda aki itt nyalja a seggüket ! Húzzatok már el innen a p.csába mert az IQ-tok 60 alatt van és rém unalmasak vagytok. Ja és hülyék !!!

konrada 2018.12.14. 14:51:45

@mojszipupi:
...azért remélem nem fájdult meg a hasikád!;))
(Mert qrvára oda kellett csapnod, hogy leírd ezt 95%-os számot, mikor nem létezik a legelfogultabb közvéleménykutatásban sem olyan szám, hogy a fideszre csak a nagyiparban dolgozók szavaztak.

(Mielőtt hirtelenjében leírsz ilyen hülyeségeket, legalább az itteni ellenzéki protesteket olvasd el: szerintük a fidesz szavazói a vidéki kistelepülések földmunkásai, nyögdíjasok - ami persze pont úgy nem igaz, de azért elég nagy halmaz belőlük. Annyira hülye meg azért nem lehetsz, hogy azt hiszed, hogy a nyögdíjasok, földtúrók nagy arányban dolgoznak multigyárakban...;))))

Boar. 2018.12.14. 14:52:08

@midnightcoder2: "Van viszont sok diák, bölcsész és más romkocsmatöltelék, akiket a dolog soha a büdös életben nem érint. "
Á dehogy...a diáknak véletlenül sem a jövőjéről van szó, ugyanmár...
A szokásosnál is hülyébb vagy...kimaradt a dealered?

mojszipupi 2018.12.14. 14:52:42

@morph on dear: Kérem szépen, ha a fideszes szavazó azt mondja, hogy ő önként és dalolva, örömmel dolgozik napi tíz órát az én jólétemért, én ugyan nem bánom, nem állok az útjába :D

I-Work 2018.12.14. 14:54:40

@nnnnnnnn: Cimbora, 2024-ben nem lesz választás, kivéve persze, ha a hűbér uraidat addig le nem sittelik.
Egyébként szerintem lassan 5/3 többséget is szerezhetnek a gazdáid, ilyen hülyéknek, mint magad is vagy, az sem tűnne fel.

azigaziraptor 2018.12.14. 14:55:05

@Látens Inszinuáció:
Miért nem kérdezed tőlem Birka nevét, címét? :-)

konrada 2018.12.14. 14:55:21

@katamara:
gyűlöletkeltés a fidesznyikek és elmebeteg vezérük lételeme. Gyűlölködés nélkül nagyon jól tudják már rég mentek volna a levesbe. Mocskos szarházi banda aki itt nyalja a seggüket ! Húzzatok már el innen a p.csába mert az IQ-tok 60 alatt van és rém unalmasak vagytok. Ja és hülyék !!!

;))))) qrva jó paródia, de ez most ide miért kellett???
;))))

alöksz róz 2018.12.14. 14:57:54

@Látens Inszinuáció: de nem ez volt az állítás, te kis ostoba... azt hazudta a posztoló, hogy plusz 50 nappal tovább, mint eddig.

segíts hogy megértsem 2018.12.14. 14:58:09

@balcán maxval bircaman: Azért írok , mert úgy gondolom te talán hatással tudsz lenni vagy tippként elfogadják tőled a vezető politikusok. Javasold a "kifejezett kérés" -re történő megvalósítást. Köszi.
Ha az embereknek lehetőséget akart biztosítani a törvénnyel , akkor nem lett volna célszerűbb a munkavállaló "kifejezett kérésre" történő módon megvalósítani? Ez esetben a munkavállalók keresik meg a munkáltató képviselőjét saját motiváció szerint (hogy többet akarok keresni, van szabad kapacitásom, nincs magánéletem, utálom a családom , feleségem, stb ). A belegyezés bizony számtalan példa szerint nem csak önálló akarat hanem testi vagy lelki fenyegetés során is megtörténhet. Ezen esetekben amíg a munkavállaló nem vihet be a munkahelyére a saját állításainak bizonyítására szolgáló, a tények tárgyilagos rögíztését segítő eszközöket, bizony kiszolgáltatott.

Rónarider 2018.12.14. 14:58:30

O1g dögöjjé' meg éjaéjaóóóóóóóó!

konrada 2018.12.14. 14:58:36

@Boar.:
Sajnos igazad van. Sokukból én se nézek ki többet, mint hogy szalagmunkás legyen egy multinál - már amelyik nem megy el jobb pénzért mosogatónak Londonba...

morph on dear 2018.12.14. 14:59:18

@I-Work: Magyarországról nem csak kivándorlás van, hanem bevándorlás is, nagyobb arányban mint ki. Ezt egyrészt el szokta a magadfajta felejteni, másrészt meg borítja a számításaidat.

Források:
knoema.com/atlas/Hungary/topics/Demographics/Population/Net-migration-rate

esa.un.org/miggmgprofiles/indicators/files/Hungary.pdf

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 15:04:32

@I-Work: "A munkahét pedig 36-38 óra."

Vagy 35. Francia kolléga napi 7 órát dolgozik. És kurva sok szabadsága van.

GNDL 2018.12.14. 15:05:58

@mojszipupi: Egyébként fentebb a barátnőjének már leírtam, hogy alapvetően nem arról szól az általuk idézett HVG-s poszt amit ők belegondolnak. Azóta idézgeti mindenkinek a troll, mert velem nem mer vitába szállni (vagyis inkább „veszekedni” mivel érvek híján inkább azt szokták), mivel jellemzően a földbe szoktam döngölni az érveimmel...

Azt hiszem tőle is kérdeztem már, ha alapvetően jól megy a gazdaságnak, dübörgünk mint egy gnúcsorda, a Kárpát-medanszé megállíthatatlan gazdasági gőzhengerei vagyunk, akkor adókat kellene csökkenteni amelyek eddig is visszafogták a gazdasági növekedést, akkor vissza kéne vonni az eddig bevezetett megszorításokat, akkor le kéne venni a pórázt a gazdaság versenyképességéről, és legfőképp akkor legalább a közszféra dolgozóinak kellene tisztességes béreket adni... nem pedig bevezetni plusz egy munkanapot. :)

De ezt már nem tudják kimagyarázni...

Rónarider 2018.12.14. 15:07:37

@morph on dear: 1100 éve meg milyen bevándorlás volt már! Komolyan 2015-ös adatokkal érvel?

morph on dear 2018.12.14. 15:16:48

@Rónarider: Hát kérem, hozzon újabbat. De a hőzöngés me a "szerintem úgy van" az nem érv, meg az sem hogy "az ismerősöm".

morph on dear 2018.12.14. 15:20:56

@GNDL: Jobban csinálni mindig mindent lehet. Elképzelni meg pláne.

A valódi kérdés mindig az, hogy a valós lehetőségek közül (Fidesz, MSZP, Jobbik, Dk...) ki csinálná jobban.

Majd ha ebben szépen megegyeztek, akkor lesz reális lehetőség a kormányváltás. Ameddig az "orbántakaroggy" az egyetlen közös nevező, azon felül meg együtt tüntet a vadkapitalista az alapjövedelmessel, az oroszbarát a natobaráttal, a zsidózó a zsidóval, addig meg ez egy vicc, nem egy lehetőség.

mojszipupi 2018.12.14. 15:21:44

@GNDL: Persze, egy foglakoztatási válsághelyzet rövidtávú tűzoltása folyik, amit most, mint hatalmas lehetőséget, Orbán ajándékaként kommunikálnak. Egészen szürreális, hogy a szavazóik, akiket 95%-ban érint ez a módosítás, még örülnek is neki. Miközben már csak Bulgária előz meg minket Európában egy főre jutó vásárlóerőben. Vállalkozói szemmel nézve tényleg csak azt tudom mondani, hogy ha erre a törvényre azt mondja a fidesz szavazó, hogy rendben van és ő örömmel dolgozik napi 10 órát, akkor bár elképesztőnek találom, nekem csak jó. Erre már nem lehet mit mondani, ez a vakhitű imádat már É Korea szintje

conchita wurst 2018.12.14. 15:22:15

@I-Work:" Több, mint egymillió munkaképes korú magyar állampolgár (migráns) dolgozik külföldön."

kamu

"A munkaképes korú népesség Magyarországon kb. 4.300.000 fő."

kamu, ennel 100ezerrel a foglalkoztatottak szama is tobb...:)

Es legfokepp, Bajnai idejen 3,6 millio foglalkoztatott volt, azaz jelenleg nem kicsit jobb a helyzet.

mojszipupi 2018.12.14. 15:28:43

@GNDL: Akarom mondani Bulgária van már csak mögöttünk...

CSOKKI MÁLNA 2018.12.14. 15:30:29

Valóban? Hát ha valóban ilyen kritikus lenne a helyzet, akkor nem pár száz emberke tüntizgetne a Kossuth téren. A dolgozó emberek valszeg pihentek ezidő alatt, hogy másnak ismét tudjanak dolgozni. Szóval poszterkám: éhes disznó, makkal álmodik..;)

mojszipupi 2018.12.14. 15:31:10

@konrada: Hogy jön ide a nagyipar, ki beszélt róla?
Az irodist ugyanúgy szopni fog, mint a gyári munkás. Ilyen egyszerű

Weißkopf 2018.12.14. 15:33:06

@BALTAZÁR: "A választási eredmények azok egyértelműek voltak." Úgy bizony, vagyis többen szavaztak a Fidesz ellen, mint rá. De az ellenzék megosztottsága és az Orbánékra szabott választási törvénynek köszönhetően ('a győztes még kompenzációt is kap!') így lett belőle fideszes 2/3. Ja, hogy így könnyű? Az bizony.

GNDL 2018.12.14. 15:36:11

@morph on dear: „valódi kérdés mindig az, hogy a valós lehetőségek közül ... ki csinálná jobban”

Azt nem tudjuk, mi lenne ha... tehát előre jövendölni csak az alapján lehet hogy melyik pártnak milyen a programja, konkrétan mit ígérnek és az mennyire reális aktuális helyzetértékelés és várható eredmények szempontjából, és ebben a tekintetben például mind a Momentumnak, LMP-nek, de még a Jobbiknak is igen komoly programja született a választási kampányra... és én személy szerint egy ilyen „nagykoalíciót” el is tudnék képzelni, ráadásul tekintve a nyilatkozataikat és egymáshoz való hozzáállásukat ennek még némi realitása is van. :)

Azt viszont tudjuk, hogy akik eddig kormányon voltak az elmúlt három évtizedben, tulajdonképpen egy lépéssel sem vitték közelebb az országot az EU-hoz, tehát majd ha a magyaroknak megjön az eszük és szeretnének végre kitörni ebből a balkáni leszakadásból (lásd ma már tulajdonképpen csak a bolgárok csóróbbak a magyaroknál), akkor soha többet nem támogatnak majd olyan politikai szervezeteket akik ide juttatták az országot... jelesül az MSZP-t és a Fideszt.

„Ameddig az "orbántakaroggy" az egyetlen közös nevező”

Akkor ajánlom hogy olvasd el említettek idei választási programjait, nyilvánvalóan még nem tetted meg, mert igen sok a közös nevező benne... persze ők nem az „orbántakaroggy” szlogenben gondolkoznak hanem „tolvajoktakarodjatok”, mert nem csak Orbán itt a méreg hanem Fidesz-KDNP nevezetű maffiaszerű bűnszervezete. :)

morph on dear 2018.12.14. 15:37:18

@Weißkopf: "Úgy bizony, vagyis többen szavaztak a Fidesz ellen, mint rá. "

Valamint még többen szavaztak az mszp ellen, annál is többen a jobbik ellen, annál is többen a DK ellen, és a legtöbben kétségkívül az lmp ellen.

Hogy ezt nem unjátok még, de komolyan...

conchita wurst 2018.12.14. 15:37:43

@Weißkopf: Ez rossz hir nektek, mert legkozelebb is konnyen lesz Fidesz 2/3-ad, vagy tobb.

Az ellenzeknek viszont nehez lesz megszerezni az 1/3-ot, ha hazudik reggel delben meg este.

burakefendi 2018.12.14. 15:40:11

Ha az ellenzéknek van esze, megtolja kicsit a tüntetőket. Orbán nagy részt arra építette a legitimitását, hogy magyarország egy békés, biztonságos ország. Majd magyarázza el ezt akkor, amikor naponta szedik fel a térkövet a tüntetők a kossuth téren. Meg hogy utcai harcos. Hát legxen kihívva az utcára. Magyarázza el ezt a rendőrsorfal mögül, vagy épp a valtonos magánhadserege védelmében.

morph on dear 2018.12.14. 15:40:20

@GNDL: "Momentumnak, LMP-nek, de még a Jobbiknak "

Együtt van 28%-uk. Egy ilyen koala ellen 72% szavazott áprilisban. Ja vagy az ilyenkor nem érv? :D

conchita wurst 2018.12.14. 15:41:54

@burakefendi: Pech hogy este leesik a ho, ismet elmarad a patkanyforradalom.

Weißkopf 2018.12.14. 15:42:45

@conchita wurst: "hazudik reggel delben meg este." Nem a gazdádról beszélsz? Ő maga (O1g) mondta magáról, hogy nem az számít, amit mond, hanem amit tesz.

morph on dear 2018.12.14. 15:43:17

De tényleg. Tételezzük fel, hogy Orbán azt mondja, oké nyertetek, jön az előrehozott választás most vasárnap.

Ki nyerne?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.14. 15:47:48

@HaD:
50 - (250/8) = 18,75
DE ezen már nem akarok vitatkozni. Jó étvágyat a gumicsonthoz....

conchita wurst 2018.12.14. 15:47:59

@Weißkopf: Ja, ezert lesz ciki tavasszal a valaszaskor elmagyarazni a melosoknak, hogy van az, hogy minden honapban kapjak a tulorapenzt.

De a ballibek ugy vannak vele, hogy a sajat valasztoik nem valoszinu hogy vissza tudnak emlekezi 4-5 honapot, te se emlexel hogy a 1 hettel ezelott meg azt hazudtatok, hogy a munkaltato 400 ora tulorat rendelhet el...:)

Csakhogy a fidesznek meg uj valasztoi is lesznek a csurheteket latva, de hat nem az en gondom.

GNDL 2018.12.14. 15:48:22

@morph on dear: „Együtt van 28%-uk. ”

Londoni exitpollok szerint meg 66%-uk van: 168ora.hu/data/cikkek/148/1481/cikk-148168/london_fit_800x10000.JPG

De tudod, a londoni magyarok jellemzően jobban képzettebbek és tájékozottabbak mint a kádárista proli Magyarországon. :)

Szóval pont ezt említettem fentebb, majd ha elegetek lesz ebből a balkáni szarból amit kedvenc posztkommunista pártjaitok hoztak össze az elmúlt évtizedekben, akkor szerintem jobb ha megkérdeztek egy nálatok okosabb embert, hogy kire lenne érdemes szavazni... :)

burakefendi 2018.12.14. 15:48:51

@conchita wurst: az a jó a patkányokban, hogy nagyon okosak, és még a radioaktív sugárzást is túléli.

alöksz róz 2018.12.14. 15:49:48

@morph on dear: "Éhséglázadás is lesz" - olyat már láttunk szlovákiában... csökkentették a segélyeket, a cigányok meg betörtek a boltokba kocsmákba, és ellopták a piát meg a cigit.
és van pofájuk a mai napig éhséglázadásnak nevezni.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.14. 15:50:15

@morph on dear: Hát, igen. Az ajvékolás már megy pár éve, de tenni nem tesznek semmit.

morph on dear 2018.12.14. 15:54:03

@GNDL: Hát akkor Londonban már nyertek is. De mondjuk ahogy utánaolvastam, elég komolytalannak tűnt ez a felmérés, ez nem "londoni exitpollok" hanem egy önkéntes csapat megkérdezgette az embereket, ez nem felmérés hanem hülyéskedés.

Másrészt kik is lesznek most a felszólalók? Jaa hogy Vadai meg Kunhalmi :D

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.14. 15:55:25

@Weißkopf: HA a maszop kapta volna a legtöbb szavazatot, nekik lejtene a pálya, de ki volna olyan idióta, hogy a 2006-os ártányokra adjon le szavazatot.... ja, volt vagy 11% agyhalott aki rájuk szavazott... de az nem elég, kellene még sok-sok egyéni körzet is hozzá....

Ez van, a többségnek lejt a pálya, innen kell felkapaszkodni! De az gumicsontrágással nem fog menni!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.14. 15:56:41

@morph on dear: Előbb tartsunk ott, aztán majd meglátjuk ki marad benn...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.14. 16:02:27

@mojszipupi: Ennyire ne legyél elmeroggyant, erről az egész hajcihőről, az ország 70%-a nem tud, a maradék 30% felét meg nem is érdekli.... Tehát, kb15% az aki foglalkozik vele, egy részük helyesli, egy részük ellenzi.... Ebből az ellenzőből 1-2 ezer megy tüntikézni, kiegészülve a vérlibsi "Bközép"-pel

Mondhatjuk rá nyugodtan, hogy vihar a biliben, vannak fontosabb dolgok is, mint az Maszopiták-Kurcsányiták műhisztije....

Megfeledkeztek arról, hogy míg erről megy a diskurzus, újabb taligányi pénzek indulnak Felcsút irányába.

GNDL 2018.12.14. 16:03:05

@morph on dear: „egy önkéntes csapat megkérdezgette az embereket, ez nem felmérés hanem hülyéskedés”

Pontosan arról szólt a felmérés hogy képünk legyen végre arról, hogyan szavaznának a külföldön dolgozó magyarok... és ez egy eléggé elfogadható felmérés volt... szerinted miért nem szavazhatnak levélben a külföldön dolgozó magyarok, például?! :)

A fideszes trollok mindig azzal példálóznak hogy ilyen választási rendszer nyugaton is van... nos, ez mindamellett hogy nem igaz, de nyugaton nem egy EU-s tagállamban nincs is bejelentett lakcím, tehát előzetes regisztráció után akár a Marsról is szavazhatnak levélben, másrészt nem egy olyan választási rendszer van Európában ahol akár a megbízottad is szavazhat helyetted. Miért nem ezt vesszük át? :)

Szóval okkal korlátozzák Orbánék a külföldön dolgozó magyarok szavazati jogát, egyrészt ha szavazhatnának akkor kiderülne hogy pontosan mennyien is léptek le az országból két választás között. Másrészt ha szavazhatnának, Orbán önkényes választási rendszere és választási csalásai sem segítenének, menniük kellene a fideszes elvtársaknak... :)

Rónarider 2018.12.14. 16:06:35

@burakefendi: nem szabad. Ha megjelenik fletó, sokan nem hazamennek. Ha berni, akkor is, ha karácsony, akkor is. Talán MZP tudna hiteles lenni. Esetleg Hadházy. A többiek nagyjából nem.

GNDL 2018.12.14. 16:09:07

@Magánvéleményem: „a többségnek lejt a pálya”

Pont ellenkezőleg... a választás minden demokratikus államban a népszuverenitásról szól, nem pedig arról hogy a kedvenc pártod mindenképp hatalomra kerüljön, még akkor is ha a választópolgárok legfeljebb harmada/negyede szavaz csak rájuk. Olyan a világon nincs, mint ami 2014-ben fordult elő, hogy alig 40%-kal 66%-os mandátumarányt kaptak a fideszes elvtársak, még a leginkább „győzteskompenzáció” felé hajló választási rendszerekben is ez nagyon legfeljebb vagy kisebbségi kormányt ért volna, vagy a fideszes elvtársaknak kellett volna találniuk egy koalíciós partnert a többséghez... vagy új választás, mert ember nem lett volna aki összeáll velük. :)

Demokráciában semmiféle többséget nem jelent az, hogy most állítólag a választópolgárok harmada a fideszes elvtársakkal szimpatizál... nincs olyan matek amely szerint ne a fennmaradó kétharmad lenne a többség.

Szóval ideje lenne ha kicsit többet foglalkoznátok a valós társadalmi többséggel, a szomszédoddal, a szeretteiddel, a barátaiddal, nem pedig a Pártoddal... mert mindig a többség van többségben, hazudjanak neked erről bármit a Pártsajtódban. :)

morph on dear 2018.12.14. 16:11:30

@GNDL:
Jaj a mese, a mese az megy. A Fidesz akkor is nagyobb lenne mint a Jobbik-Lmp, ha további egymillió ember szavazott volna rájuk. Tényleg azt hiszed, hogy erre van esély? Hogy ezt csak a gaz orbán akadályozta meg, és amúgy még legalább másfél millióan szavaztak volna levélben ha könnyeb lett volna? Minek hisztek ekkora hülyeségeket?

Ez a Jobbik-Lmp koala meg, hogy ennek mekkora a valós támogatottsága, azt úgy lehetne lemérni ha egyszer együtt indulnának. Mert az nem így megy hogy összeadogatod a szavazóikat, mert ha ez tényleg ilyen egyszerű lenne, akkor mindig mindegyik párt koalázna és akkor mindig mindegyik kormánynak 100% lenne az elfogadottsága. Itt rájössz, hogy mi ennek a logikának a hibája? Ha itt látod, akkor a jobbik-lmp koalában miért nem?

Rónarider 2018.12.14. 16:15:24

@GNDL: i.ibb.co/HCNtJQQ/60a18cf19b2198fdd3330e51d6ba7f6a33bfb8bda3b2111af692c4aae2895da4.png

Amíg az agyhalottak nem képesek értelmezni egy haonló ábrát, addig mindig ellopja a gyerekeik, unokáik jövőjét is a figec.
De mindegy is, ha ezt akarják, mindenki szabadon lehet hülye. Éhbéres jobbágy is.

morph on dear 2018.12.14. 16:16:51

@GNDL: "Demokráciában semmiféle többséget nem jelent az, hogy most állítólag a választópolgárok harmada a fideszes elvtársakkal szimpatizál... nincs olyan matek amely szerint ne a fennmaradó kétharmad lenne a többség."

....de tényleg?

Olyan párt nincs, hogy NEMAFIDESZ baszki! Olyan van, hogy MSZP meg DK meg Jobbik. Ezekre mind kevesebben szavaztak, mint a Fideszre, adott esetben annyira kevesen, hogy a Fidesz majdhogynem egyedül többet szerzett, mint ezek mind, együtt! Egyesével meg brutálisan sokkal többet.

Megint mondom, ha van 10 ember akik szerint ki kéne festeni a szobát, 4 szerint fehérre, 2 szerint feketére, 1 szerint pirosra, 1 szerint zöldre, kettőnek meg tökmindegy, akkor milyen színűre fessék?

GNDL 2018.12.14. 16:20:18

@morph on dear: Ha kizárólag csak a szavazati arányokat tekintjük, akkor tényszerűen kisebbségben van a Fidesz, mindezt úgy, ismétlem, hogy a külföldön dolgozó magyaroknak gyakorlatilag korlátozzák a szavazati jogát (ha nem vezették volna be a fideszes elvtársak a levélben szavazást akkor most erről természetesen nem lehetne szó... de bevezették), és az egyéni mandátumokat is jellemzően kisebbségi, legfeljebb 35-45%-os szavazataránnyal hozzák el a fideszes elvtársak, ami így ebben a formában a 2010-es még konszenzusos választási rendszerben második fordulót ért volna, amelyen már igen kicsi a valószínűsége hogy egyetlen, de már 55-65%-os támogatottságú ellenzéki jelölttel szemben elhozhatták volna az egyéni mandátumot...

És akkor ugye az egyéb manipulációkat és választási csalásokat nem is tekintve, például hogy a szabad sajtót tulajdonképpen korlátozva a lakosság nagy része számára nincs is hiteles és objektív tömegtájékoztatás, a ma már csak nevében közmédia tulajdonképpen teljes mértékben kirekeszti az ellenzéki- és civil társadalmi szervezetek véleményeit.

Pedig hidd el, érdekes lenne ha a vidéki parasztok is olvashatnák, hogyan fosztogatja Orbán közvetlen családja a közpénzeket, és például hogy a fideszes sikerkampányok ellenére a magyar gazdaság gyakorlatilag balkáni szinten agonizál... azért gondoljunk bármit a vidékiekről, de én személy szerint annyira azért nem nézem le őket, hogy ha tudnának a Fidesz erkölcstelen ügyeiről akkor is támogatnák őket. :)

„Jobbik-Lmp koala meg, hogy ennek mekkora a valós támogatottsága, azt úgy lehetne lemérni ha egyszer együtt indulnának”

Miért kellene együtt indulniuk? Kormánykoalíciókat jellemzően választások után szoktak megkötni, már az eredmények ismeretében. :D

Mondjuk azt nem csodálom, hogy ennyire lövésed sincs az alapvető demokratikus értékekről...

5perc 2018.12.14. 16:20:27

@balcán maxval bircaman:
"Mi lesz a győzelem?"
A nulláról kezdés már győzelem lenne a negatív tartományhoz képest.

conchita wurst 2018.12.14. 16:21:36

@Rónarider: Ja, addig is amig ertelmeztek bukjatok B?udapestet, meg az EP valasztast is.

morph on dear 2018.12.14. 16:21:42

@Rónarider: Semmilyen intelligencia nem kell az ábrához, mindenki ismeri, totálisan irreleváns. Szerinted ha indul 11 képviselő, az egyik szerez 50%-ot, az összes többi meg 5%-ot, akkor tényleg gerrymandering, hogy az 50%-os kerül be? A számokkal trükközés? Ilyen erőkülönbség mellett?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.14. 16:22:56

@5perc:

Így igaz.

Tehát elég a ballibeket a földszintig verni, nem kell őket beledöngolni a föld alá.

morph on dear 2018.12.14. 16:23:31

@GNDL: "Pedig hidd el, érdekes lenne ha a vidéki parasztok is olvashatnák, hogyan fosztogatja Orbán "

Öreg ameddig ez megy, hogy "jaj én az okos ember megmondom szegény vidéki parasztnak hogy mi is a lényeg", addig az életben nem fogtok nyerni :D

chrisred 2018.12.14. 16:24:06

@morph on dear: Eddig pártokról volt szó.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.14. 16:25:54

@GNDL:

" ilyen választási rendszer nyugaton is van... nos, ez mindamellett hogy nem igaz"

De igaz. Franciaországban, Angliában, Kanadában, az USA-ban (2 állam kivételével) CSAK egyéni képviselők vannak, kompenzáció nélkül.

GNDL 2018.12.14. 16:26:36

@morph on dear: „Olyan párt nincs, hogy NEMAFIDESZ baszki!”

De olyan van, hogy ha egy pártot 33% támogat, akkor az kisebbség a fennmaradó 66%-os többséggel szemben.

Te nem a demokráciáról beszélsz most és a népszuverenitásról, hanem arról hogy a kedvenc pártod _mindenképp_ hatalmon legyen, még akkor is ha a többség nem akarja.

Te egy önkényuralmi zsarnokságról beszélsz. :D

„ ha van 10 ember akik szerint ki kéne festeni a szobát, 4 szerint fehérre, 2 szerint feketére, 1 szerint pirosra, 1 szerint zöldre”

A 2018-as (egyébként alapvetően elcsalt) választás egyik fő kérdése az volt, hogy lopjanak-e tovább Orbánék. 100-ból 48 azt mondta igen, 52 pedig azt hogy nem. 2014-ben ugyan ez volt az egyik kérdés, 40 azt mondta hogy igen, 60 pedig azt hogy nem.

Erről így röviden ennyit.

Bár igen kevés reményt fűzök hozzá, hogy bármikor is megértenéd mit is jelent a népszuverenitás, hiszen fideszes troll vagy. :D

morph on dear 2018.12.14. 16:27:31

@chrisred: De ilyenkor játsszátok a hülyét, vagy mi?

A fenti ábra úgy lenne releváns, ha nem két szín lenne rajta, hanem a nagyobbik egyforma szín, a kék helyett mindenféle összevissza színek lennének rajta.

És aztán sírnátok hogy jaj de csak a gerrymandering miatt volt az az eredmény hogy a piros nyert. Nem, nem azért, hanem mert a piros egységes, a mindenféle színű saláta meg nem.

morph on dear 2018.12.14. 16:29:13

@GNDL: "A 2018-as (egyébként alapvetően elcsalt) választás egyik fő kérdése az volt, hogy lopjanak-e tovább Orbánék."

Loál, én meg még azt hittem hogy az volt a kérdés hogy ki kormányozza MO-t. És még én vagyok a troll, uramisten.

morph on dear 2018.12.14. 16:30:40

@GNDL: "Te nem a demokráciáról beszélsz most és a népszuverenitásról, hanem arról hogy a kedvenc pártod _mindenképp_ hatalmon legyen, még akkor is ha a többség nem akarja."

Öreg, te a Jobbik-LMP koalát akarod, azt 72% nem akarja :D És akkor még kedves voltam, mert úgy is számolhattam volna, hogy a Jobbikot 81% nem akarja, az LMP-t meg 93%.

GNDL 2018.12.14. 16:31:19

@morph on dear: „ha indul 11 képviselő, az egyik szerez 50%-ot, az összes többi meg 5%-ot, akkor tényleg gerrymandering, hogy az 50%-os kerül be?”

Ha valaki 50% +1 szavazatot szerez mondjuk egy egyéni képviselőválasztáson, az több nyugati rendszerben is mandátumot ér, bár több helyen van olyan is hogy ehhez 50% +1 fő részvételi küszöb is kell.

Minden más esetben második forduló, tehát ha egy jelölt em szerez 50%-ot, akkor a második, vagy a második és harmadik legtöbb szavazatot gyűjtött jelölttel kell megmérettetnie magát újból.

Tehát pontosan ezért törölték el a fideszes elvtársak például a második fordulót, mert így 35-45%-os átlag szavazataránnyal elhozhatták a mandátumot, holott kicsi lett volna az esélye egy második fordulóban hogy ezt megtegyék.

Tehát ismétlem, nincs olyan matek, amely szerint egy társadalom 35-45%-a többség lenne... majd ha végre kijártad az általános iskolát te is meg fogod érteni... remélhetőleg... :D

segíts hogy megértsem 2018.12.14. 16:31:36

Ha a @pina noir: "A dolgozó emberek valszeg pihentek ezidő alatt, hogy másnak ismét tudjanak dolgozni. " Nekem és munkatársaimnak is túlórát rendeltek az Audiban. És te hol dolgozol?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.14. 16:31:46

@GNDL:

Kamu.

A valós adatok a külföldi, követségi szavazés adatairól:
Fidesz: 36 %
Jobbik: 22 %
LMP: 13 %
MSZP: 11 %
Momentum: 9 %
DK: 4 %
MKKP: 3 %
Együtt: 1 %

conchita wurst 2018.12.14. 16:32:41

@morph on dear: hagyd mar potcselekedni

amelyik part nem jott ra 3 nem kicsit bukott valasztasbol, hogy azert kap ketharmadokat a fidesz, mert a valasztok kevesbe ruhellik mint az ellenzeket azt minek gyozkodni

tudjak persze a vezetoik hogy kampec, de hat ha beismernek akkor nem kapnanak parlamenti fizetest...qrcsany vajon miert lett alkoholista?

GNDL 2018.12.14. 16:33:45

@morph on dear: „ te a Jobbik-LMP koalát akarod”

Szó sem volt erről, itt ezen a ponton gondolom a magadfajta fideszes trollokra jellemző diszlexiád viccelt meg téged... :)

A Jobbikot, LMP-t és Momentumot azért említettem, mert ők alkalmasak kormányzásra. Valamint azért, mert verted magad hogy a kádárista proli mennyire imádja a Fideszt, én meg felhoztam a londoni felmérést, hogy viszont azok közt akiknek már megvan a magához való esze és képes önálló tájékozódásra, a Fidesznek semmi esélye...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.14. 16:34:10

@GNDL:

" bár több helyen van olyan is hogy ehhez 50% +1 fő részvételi küszöb is kell"

Sehol nyugaton nincs ilyen.

GNDL 2018.12.14. 16:36:02

Birkának meg valaki szóljon már, hogy vegye észre, gyakorlatilag mindenki ignorálja már a trollkodásait... :D

segíts hogy megértsem 2018.12.14. 16:38:12

@balcán maxval bircaman: "Tehát elég a ballibeket a földszintig verni" . És a többi ártatlan magyar embert miért kell? De ha kell , akkor miért nem mondja hogy :rólatok nem gondoskodom, de nem is veszem el az adótokat?

morph on dear 2018.12.14. 16:38:19

@GNDL: "egy társadalom 35-45%-a többség lenne." Nem, az a legnagyobb kisebbség. Viszont ennél csak kisebb kisebbségek vannak.

Lehet nyafogni a választási rendszeren, hogy jaj torzít mert a protestszavazatok (="kit NEM akarunk") nem tudnak kellőképp érvényesülni a 2. forduló hiánya miatt.Én ezt inkább előnynek érzem, de oké, biztos van akit zavar. Ettől még ha itt ilyen mega elégedetlenség volna, akkor nem szavazna most vasárnap is a voksolók 50%-a Fideszre.

Az meg megint ilyen extra nevetséges dolog, hogy a nemszavazók valahogy mágikusan az elégedetlenek közé számolódnak. A nemszavazóknak mindegy, ha annyira utálnák a rendszert, elmennének és szavaznának a legfelső jelöltre ami nem a Fidesz, oszt jó.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2018.12.14. 16:40:36

:(
Akkor holnap megint gyáván lemond?
Ahogy minden nap megírja címlapján az igazmondo index, ebben a diktatúrában, ahol nincs szólásszabaccság? Minden nap IS!

morph on dear 2018.12.14. 16:44:04

@GNDL: "én meg felhoztam a londoni felmérést" amit azért fogadsz el, mert tetszik neked az eredménye. Amúgy egy ugyanilyen eredmény ha azt hozta volna ki, hogy 99% a fidesz szavazók aránya, akkor meg nyafognál hogy egy önkéntesekkel, nulla módszertannal készített felmérés mennyire hiteles meg reális, és mennyire inkább egy kibaszott nagy féknyúz.

" Jobbikot, LMP-t és Momentumot azért említettem, mert ők alkalmasak kormányzásra"

Azt el kell ismernem, hogy az ellenzékiek közül valóban a Jobbik és az LMP a legkevésbé ocsmány. De megint: nem szavaznak rájuk elegen. Úgy nem lehet kormányt alakítani.

"Birkának meg valaki szóljon már, hogy vegye észre, gyakorlatilag mindenki ignorálja már a trollkodásait."

Mert ha Porkoládi Gábor mond valamit (az általad idézett felmérés készítője), az miért hitelesebb mint Birca?

GNDL 2018.12.14. 16:54:16

@morph on dear: „az a legnagyobb kisebbség”

#facepalm

„Lehet nyafogni a választási rendszeren”

Ööö... már megint, a népszuverenitás hiánya. Ez nálatok vidéken lehet „nyafogás”, de itt többen jogos kritikákat hoztunk fel ráadásul racionális érvekkel alátámasztva, míg te kizárólag csak az irracionális ostoba fideszes kampányszlogeneket szajkózod, és nincs értékelhető válaszod a jogos kritikákra.

Tehát a választási rendszerrel nem csak az a probléma hogy nem tükrözi a társadalmi támogatottságot, nem csak az hogy aránytalan, igazságtalan, nem csak az hogy ilyen rendszer gyakorlatilag sehol nincs Európában, főleg azért nincs ilyen mert a jelenlegi választási rendszert Orbánék önkényesen, a parlamentáris demokrácia alapvető normáival szemben módosították, ráadásul még csak megerősítő népszavazás sem történt például arról sem, amikor mindezzel együtt a népszavazások szabályait is alapvetően átírták a fideszes elvtársak...

Gyakorlatilag illegitim az egész fideszes választási rendszer.

„jaj torzít mert a protestszavazatok nem tudnak kellőképp érvényesülni a 2. forduló hiánya miatt”

A népszuverenitás nem tud érvényesülni, töki, az hogy egy valódi többség válasszon magának képviselőt, ne egy kisebbség.

„ha itt ilyen mega elégedetlenség volna, akkor nem szavazna most vasárnap is a voksolók 50%-a Fideszre”

Valljuk meg őszintén, ha az ügyészség ellátná alapvető feladatait, és például már előzetesbe helyezték volna Orbán fél családját például a közpénzek fosztogatása miatt, akkor 5% sem szavazna a Fideszre... :D És ez csak egy dolog, ahogyan fent is említettem nézd meg miért indították el a hetes cikkelyes eljárást a kedves fasiszta kormányod ellen... segítek: alapjaiban megkérdőjelezhető Magyarország demokratikus berendezkedése.

„a nemszavazók valahogy mágikusan az elégedetlenek közé számolódnak”

Ezt viszont már magadban beszéld meg, töki, itt fent ha jól olvastam senki nem hozta fel a választáson nem résztvevőket feltételezett szimpátiájuk szerint. Úgyhogy ehhez jó szórakozást... gyógyszert legalább te szedhetnéd rendesen, ha a főtitkár elvtársad már igen látványosan elhanyagolja... :D

Hungryhorse 2018.12.14. 16:57:05

@bontottcsirke: nehéz sorsod lehet.
További jó szórakozást!

Oxica 2018.12.14. 17:00:30

@balcán maxval bircaman:

Birka.

Az lesz a győzelem, mikor a felcsúti lótolvaj cigány a várból eltakarodik vissza a felcsúti putriba, ahonnét kiszabadult valahogy. Nem volt jól bezárva az ólajtó.

Addig tüntetés.

Sivalkodnak is rendesen a fideSS troll patkányok, mert érzik a vesztüket, a mézes bödön kiborul és nem lesz több fizetés.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

GNDL 2018.12.14. 17:02:11

@morph on dear: „amit azért fogadsz el, mert tetszik neked az eredménye”

Szó sincs arról hogy ki fogadja el vagy ki nem, ez egy valódi felmérés volt, ráadásul még a módszertanát is leírták, tehát teljes értékű felmérés... és igen, bocs, mert nem hagyományos „exitpoll” volt, hanem inkább „enterpoll”... mivel nem kifelé jövet kérdezték a szavazókat hanem azokat akik sorban álltak hogy bekerülhessenek szavazni. :)

De szakmailag nincs kifogásolható a felmérésben, értelem szerűen nem lehetett reprezentatív mivel a srácoknak nem volt meg az eszközük ehhez hogy összeállítsák a válaszadók körét.

„akkor meg nyafognál”

Figyelj, töki, itt rajtad kívül senki nem nyafog...

„De megint: nem szavaznak rájuk elegen.”

Mert nem lehet mindenki olyan intellektuális és képzettségi szinten, hogy alkalmas is legyen mondjuk londoni munkavállalásra... Orbán kádárista prolijai átlag intelligenciahányadosa az átlag életkorukat nem éri el, nekik jó Orbán, az új Kádár. :)

„az miért hitelesebb mint Birca?”

Nekem te sem vagy hiteles, fentebb említettem miért nem: kulturált vitára alkalmatlan vagy, a legalapvetőbb fogalmakkal nem vagy tisztában de ostoba véleményed van mindenről, ráadásul a legarcpirítóbb érvelési hibákat hozod elő ami alapjaiban megkérdőjelezi hogy legalább középiskolai végzettséged lenne... Birka barátnőd meg jól ismert muszka troll errefelé, gyakorlatilag azért ignorálja mindenki. :D

Gábor Csapó 2018.12.14. 17:02:57

Olvastam a cikket, nagyon tartalmas. Azt gondolom, Orbán tudatáig a tények el sem jutnak, ha van neki olyan....

GNDL 2018.12.14. 17:04:26

@Hungryhorse: Te most viccelsz? Válasz.hu, Mandiner és „Magyar” Hírlap... tehát olvassam el a fideszes propagandaszemétben hogy miért is jó az önkényes fideszes választási rendszer, és miért nyerne Orbán főtitkár elvtárs még a Holdon is választást ahol gyakorlatilag senki nem lenne aki rá szavaz... kérdezem megint, te most viccelsz?! :D

Oxica 2018.12.14. 17:09:14

@balcán maxval bircaman:

Amúgy birka.

Ilyenkor hol van a felcsúti lótolvaj cigány? Hol lapít Európa erős embere?

Macronnak legalább volt töke és szól a néphez, hogy elkúrta és próbál korrigálni.

A felcsúti lótolvaj cigány meg most is sunnyog valahol mert nem jött be az ócska trükk, hogy a Karácsony leple alatt behúzzák észrevétlenül a rabszolgatörvényt, meg a fideSSes bíróságokat.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Hungryhorse 2018.12.14. 17:10:59

@GNDL: a matek ugyan az.
De miért hazudozol forrás nélkül, ha az általam idehozott matekot el sem olvasod?

Hungryhorse 2018.12.14. 17:12:21

@Oxica: behúzták.
Leszarnak benneteket.
Majd esik a hó és eltakarodtok, mind a kétezren, haza.

chrisred 2018.12.14. 17:14:00

@balcán maxval bircaman: Ez továbbra is az EP választás?

morph on dear 2018.12.14. 17:17:01

@GNDL: "ráadásul a legarcpirítóbb érvelési hibákat hozod elő"

Lol mondja aki végig személyeskedik :D Szerinted a 2010-es rendszerben ma nem nyerne a Fidesz? Minden egyes, de tényleg minden egyes ember, aki az ellenzékre szavazott, az szerinted BIZTOSAN átszavaz BÁRMELYIK másik pártra amelyik nem a fidesz, és BIZTOSAN SOHA nem szavaz a fideszre?

Azt hittem az összefogásos vicc elég volt hogy belássátok hogy ez mennyire nem így működik hogy "ez a 16 párt nem a fidesz, tehát aki ezen 16 pártok valamelyikére szavaz, az csak azért szavaz ezen pártokra, hogy ne a fideszre szavazzon, tehát ezeket nyugodtan összeadhatjuk". Életképtelen marhaság.

"De szakmailag nincs kifogásolható a felmérésben, értelem szerűen nem lehetett reprezentatív "

Most ez kb. ilyen "ez az állat nyilvánvalóan él, bár döglött" kijelentés.

Tessék, Hungryhorse összeszedett neked egy halom linket, tanulmányozgasd hogy hogyan van más országokban. Egyébként meg brutál röhögséges hogy ha úgy tetszik a népszuverenitásra hivatkozol, ha viszont nem tetszik neked ahogy a nép viselkedik, pl. a fideszre szavaz, akkor a népszuverenitást úgy felejted el mint a picsa, és indul a B oldal, a diktatúravan, butaemberek, EUsegíts.

" kulturált vitára alkalmatlan vagy"

Akkor érthetetlen hogy miért vagy még mindig itt. Ha nem tudod hogy kell abbahagyni, a Windows operációs rendszerben a böngészőablak jobb felső sarkában találsz egy kis "x" jelű gombot, azt kell megnyomni.

taga20 2018.12.14. 17:17:36

@Hungryhorse: mi van fityeszpatkány éhesló, kezd tele lenni a gatyátok paraziták?!

morph on dear 2018.12.14. 17:21:03

Tessék baszki, ilyen a csürhétek, bűnözők meg külföldi "antifák".

index.hu/belfold/2018/12/14/22-en_vannak_orizetben_a_tuntetesek_utan/

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.14. 17:24:28

@Oxica:

Ezer fő Soros Jugendhez szólni? Minek?

rallus 2018.12.14. 17:25:18

Az Orbán kérdés megoldódott, megkezdődött az Összevont Ellenzéki Tüntetés!
Arra jó lesz ügyelni, hogy ha a rendőrség minden alkalommal összeszedi a garázdákat , akkor lassan nem marad annyi CEU hallgató, hogy érdemes legyen egy autóval Bécsbe menni okosodás céljából! És a megszerzett szánkó csekély vigasz...

Rónarider 2018.12.14. 17:26:30

@morph on dear: pont hogy releváns az ábra, ezek szerint pont hogy nem érted.
kb. azt magyaráztad el, hogy egy ac|dc koncert közönsége szerint a klasszikus rock a legjobb a világon, és ne csodálkozzunk, ha ez így van. Miközben az egész lényege a minta minősége és véletlenszerűsége de ha neked magas, akkor jelentkezz a tartótisztednél, jár a cap-sapi :P

taga20 2018.12.14. 17:26:43

@morph on dear: a kibaszott geci maffiád az igazi bűnöző, te szerencsétlen fityeszpatkány!

taga20 2018.12.14. 17:28:45

@balcán maxval bircaman: mi van putyinügynök, megint hülyeségeket beszélsz?

GNDL 2018.12.14. 17:31:10

@Hungryhorse: „miért hazudozol forrás nélkül”

Fent elég világosan kifejtettem a véleményem és elmagyaráztam, az az én saját kútfőm nincs szükségem propagandára, tudod nekem van önálló véleményem és nem riadok meg elő is vezetni és meg is védeni... :D

„ha az általam idehozott matekot el sem olvasod?”

Nem olvasok propagandaszemetet, azt meghagyom a magadfajtának... látszik is mennyire „okosak” vagytok tőle... :D

Ismétlem, nincs olyan matek amely szerint a 2010-ben volt hatályos és konszenzusos választási rendszer szerint a fideszes elvtársak 2014-ben kormányra kerültek volna. A legjobb esetben is be kellett volna vállalniuk egy kisebbségi kormányt, vagy találniuk kellett volna koalíciós partnert. Az lófaszt sem ér, ha az egyéni mandátumok számával dobálóztok (mivel gondolom ez van benne a propagandaszemetetben is), mivel az átlag 35-45%-os szavazataránnyal elvitt fideszes mandátumok második fordulót értek volna az egyéni választókerületek döntő többségében, amelyet már igen kevés eséllyel szerezhetett volna meg fideszes.

morph on dear 2018.12.14. 17:32:27

@Rónarider: "és ne csodálkozzunk, ha ez így van. "

Ez rossz példa, hiszen a klasszikus rock az objektíven a legjobb :D

De az ábrád szar, ugyanis azt sugallja, hogy MO-n is csak 2 oldal van, a nagyobb kék meg a kisebb piros, és csak trükközéssel érhető el hogy a piros nyerjen.

Míg valójában nem 2 oldal van, hanem legalább 4 (fidesz, nemzeti radikálisok, liberálisok, baloldaliak), pártokból meg még több. És ezek közül 40% minimum a Fidesz. Tehát akárhogy osztogatod ezeket a négyzeteket a határokkal, mindenhol a Fidesz fog nyerni, és nem azért, mert nagyon trükkösen húzták meg a határokat hanem mert ők a legnagyobbak.

Lehet azon nyávogni hogy jó de ha kétfordulós lenne. Igen, akkor más lenne. De az ábra arra utal, hogy a gerrymanderingezés miatt nyer a fidesz, holott valójában nem, hanem még a ti logikátok szerint is a szavazási rendszer miatt. A körzethatároknak semmi köze hozzá.

Hungryhorse 2018.12.14. 17:32:46

@taga20: itt a ti gatyátok lett tele tavasszal, amikor megcsináltátok a 3. kétharmadot.
Én jól szórakozok rajtatok.
Ha majd elunják a szarakodásotokat, akkor azon is jót nevetek, amikor véresre vernek benneteket, meg lesztek kardlapozva és a szemeteket a markotokban viszitek a mentőhöz, mert ellátják a bajotokat az azonosító szám nélkül tomboló rendőrnek tűnő vadállatok, mint a mieinkét 2006 őszén.
No akkor leszünk kvittek és majd vidáman hallgatom a néma csendet a brüsszelita komisszároktól és a nyugati demokráciák képviselőitől, mert 2006-ban az nem volt vicces.
Szóval csak nyugi.
Állj fel a foteledből és húzz karácsonyfát gyújtogatni, szánkót lopni.
Hajrá!

morph on dear 2018.12.14. 17:34:36

@GNDL: "Nem olvasok propagandaszemetet,"

Ez milyen kényelmes, ha nem tetszik valami akkor nem veszed figyelembe és kijelented hogy ez propaganda, nehogy sérüljön a világképed. Öreg, magadat vered át.

Hungryhorse 2018.12.14. 17:35:09

@GNDL: nos hazudozhatsz, de NagyBritanniában és a franciknál is elkenték volna a pofátokat, ennél jobban is.
A többit pedig leszarom, mert eső után köpönyeg és holnap is elkennénk a pofátokat, nem kicsit, nagyon:
www.kozvelemenykutatok.hu

Ebből nincs olyan választási rendszer, amivel győzelmet csalhatnátok magatoknak.

morph on dear 2018.12.14. 17:36:15

@taga20: olé kérem, megszólalt a kulturált vitapartner. GNDL-nek nyilván ez smakkol.

Rónarider 2018.12.14. 17:36:53

Koncsita, én elhiszem hogy neked érdeked vagy balfékséged miatt jó a figec, sőt pénzért vagy szűklátókörből, esetleg mezei ostobaságból adódóan véded itt a védhetetlent, ezért esetedben a "mi" az jelenti szerénységedet és az összes ostoba figec-tálibot, de a "ti"-vel nem tudok mit kezdeni. Nem vagyok ti. Magas mi? :P

2018.12.14. 17:38:36

@balcán maxval bircaman:

Minek?
Talán azért, mert a magyar miniszterelnök tőlük /is/ kapja a fizetését.

GNDL 2018.12.14. 17:41:26

@morph on dear: „Szerinted a 2010-es rendszerben ma nem nyerne a Fidesz?”

Semmi szükség nem lenne az ellenzéki pártok összefogásos balhéjára, minden ellenzéki párt a helyi mozgósításra és saját minél jobb eredményére koncentrálhatna, és egyedül csak azt kéne elérniük hogy az egyéni mandátumokat ne szerezhesse meg 50% +1 szavazattal a fideszes jelölt... innentől fogva pedig számold ki mi van ha csak az egyéni mandátumok felét kaparintja meg a Fidesz, legfeljebb, mert többre nem lenne esélye nem hogy most vasárnap de ma este sem. :)

De ugye nem csak erről van szó, a szabad és tiszta választásokhoz legalább a választási csalásoknak kellene elejét venniük a hatóságoknak, és legalább a közmédiának kellene objektíven és kiegyensúlyozottan működnie... na ez utóbbi esetben még most vasárnap sem kerülhetne kormányra a Fidesz, ugyanis elég lenne ha csak pár napig működne kiegyensúlyozottan a közmédia, a Fidesz gyakorlatilag megsemmisülne az országban, ha a lakosság nagy része tudomást szerezne például csak Orbán családtagjait érintő korrupciós botrányokról... :)

„Most ez kb. ilyen "ez az állat nyilvánvalóan él, bár döglött" kijelentés.”

Nem, elég világosan fogalmaztam megint, szerintem újra a diszlexiád üdvözöl téged... :D

„Hungryhorse összeszedett neked egy halom linket”

Említettem a barátnődnek is hogy nem olvasok fideszes propagandát... ezért is vagyok tájékozottabb nálatok. :)

„brutál röhögséges hogy ha úgy tetszik a népszuverenitásra hivatkozol”

Hiába hivatkozok rá ha egyszerűen nem érted. Nálad az önkényuralom jelenti a demokráciát... lelked rajta... de hidd el, önkényuralmi rendszert nem csak létrehozni de kiszolgálni sem egy életbiztosítás. :)

”Akkor érthetetlen hogy miért vagy még mindig itt.”

Szórakoztat hogy mennyire elképesztően ostobák vagytok... :D Így már érthető, hogy miért kell mindig egy szocialista állam a seggetek alá, hogy eltartson titeket... még ha amolyan hitvány magyaros életszínvonalon is. :)

„a Windows operációs rendszerben”

Gyerekkorom óta nem használok Windowst...

GNDL 2018.12.14. 17:42:44

@morph on dear: Az akkori Válasz.hu, a Mandiner és a „Magyar” Hírlap egészen konkrétan propagandaszemét. Ez van...

taga20 2018.12.14. 17:46:20

@morph on dear:

te dumálsz droid. még a nicknevedet is loptad, ahogy a gecimaffiád mindenét.

úgy hogy bazd meg a vitakultúrádat!!

GNDL 2018.12.14. 17:46:48

@Hungryhorse: „NagyBritanniában és a franciknál is elkenték volna a pofátokat”

Mindkét államban már börtönben lenne a fél fideszes vezérkar Orbánnal és családjával együtt a korrupciós ügyeik miatt... tehát lehet példálózni más nyugati államokkal, de akkor vegyük ide azt is hogy arrafelé jogállamiság van, ami egyből egy olyan akadályt jelentene a maffiaszerű bűnszervezetként működő Fidesz előtt ami alapjaiban kérdőjelezi meg, hogy arrafelé bármelyikük indulhatna szabad és tiszta választáson... :)

„holnap is elkennénk a pofátokat, nem kicsit, nagyon”

Oké, a többi trolltársadnak is említettem már, hogy önkényuralmi rendszert sem működtetni, sem kiszolgálni nem egy életbiztosítás. Szóval amikor arra kerül sor hamarosan, hogy inkább néhányatoknak lesz „elkenve a pofája”, akkor majd ne legyen brühühü... a végelszámolást is vállaljátok majd ugyan ekkora pofával. :D Ja, és nem ám elmenekülni mint Janukovics vagy Gruevszki, mert az nem ér elvtársak...

morph on dear 2018.12.14. 17:51:00

"Említettem a barátnődnek is hogy nem olvasok fideszes propagandát... ezért is vagyok tájékozottabb nálatok. :)"

Jó azért az már tényleg a szánalmasság csúcsa, hogy az érveinket alátámasztó forrást azzal ignorálod hogy ez propaganda, meg se vagy hajlandó nyitni, és még büszke is vagy az ignoranciádra.

"a Fidesz gyakorlatilag megsemmisülne az országban, ha a lakosság nagy része tudomást szerezne például csak Orbán családtagjait érintő korrupciós botrányokról"

Ez meg megint az, hogy full lenézed az embereket, rajtad kívül mindenki hülye, senki nem olvas semmit, vidéki parasztok, stb.

Figyi, legnagyobb portál az Index, legnézettebb TV az RTL klub, és szerinted azért szavaznak az emberek a Fideszre mert jaj buták mind? Ezzel csak a saját egódat építed, de a valóságtól ez elég messze van. De mindegy nekem, lubickolj a saját egódban hogy bezzeg TE, te aztán nem olvasol olyat amivel nem értesz egyet, szval a sok hülye paraszt a tudatlan, nem te :D

"Így már érthető, hogy miért kell mindig egy szocialista állam a seggetek alá, hogy eltartson titeket"

Nyihaha, a túlóratörvény pont hogy kevesebb állami beleszólást kíván engedni, azzal meg az a bajotok hogy "jaj a kisember, hát őt meg ki védi meg" :D Tényleg ellenzéki vagy, semmi elved nincs neked csak ellenzel.

"Gyerekkorom óta nem használok Windowst"
Jézosum, akkor most az applebuzi yuppie vagy egy neckbeard linuxos vagy? :D

Hungryhorse 2018.12.14. 17:51:40

@GNDL: ne hazudozz és ne femyegetőzz.
Nincs ma se ruszki, se román, akiknek a hátán hatalomra juthatnátok és kedvetekre gyilkolászhatnátok.
Coki van.
Nektek reszeltek.

taga20 2018.12.14. 17:52:49

@Hungryhorse: "itt a ti gatyátok lett tele tavasszal, amikor megcsináltátok a 3. kétharmadot."

a kibaszott gecimaffiád csinálta meg a kétharmadot, mikor leállt a választási szoftver 3 órára.

"Állj fel a foteledből és húzz karácsonyfát gyújtogatni, szánkót lopni.
Hajrá!"

Állj fel a foteledből és húzz a lopni a maffiáddal, te fogyatékos fityeszjobbágy.
Hajrá!

nincs1itt 2018.12.14. 17:54:16

kezdjük ott ahol elakadtam, németo.-ban nem 35 óra az átlagos hét, hanem 40. a 35 majdnem részmunkaidő... 38 óra alatt nem nagyon van szerződés(van is egy német sláger, ami szerint :nach ganz normale fünzig(50) stunde woch...) a német munkaadók (IS) munkaerő hiánnyal küszködnek, mo.-on és németo.-ban is. a minimális adható órabér jelenleg 8,84 euro/std, ezt emelik 9,10/std környékére jövőre...

morph on dear 2018.12.14. 17:55:14

@GNDL: "Szóval amikor arra kerül sor hamarosan, hogy inkább néhányatoknak lesz „elkenve a pofája”, "

Most akkor ezt már a Kossuth térről írod? :D Hagyjuk már ezt a keménykedést, mi lesz, megversz a monitoron keresztül?

alöksz róz 2018.12.14. 17:55:34

@GNDL: "Ismétlem, nincs olyan matek amely szerint a 2010-ben volt hatályos és konszenzusos választási rendszer szerint a fideszes elvtársak 2014-ben kormányra kerültek volna." - akkor ismételten hazudsz.
2014-ben a 2010-es választási rendszer szerint is 50% felett lett volna a fidesz parlamenti mandátumainak aránya.

nincs1itt 2018.12.14. 17:55:46

@taga20: csak nyugi, cimbi! ezzel nem javítasz semmin, csak az esti sörödet baxod agyon!

morph on dear 2018.12.14. 17:57:46

No kedves trolltársak, lejárt a munkaidőm, megyek tüntetőket verni a haverokkal. Sziasztok! :D

taga20 2018.12.14. 18:03:47

@nincs1itt: haver, én is ismerek ilyen régi slágereket:)

www.youtube.com/watch?v=ZJ84vAQxhHQ

nincs1itt 2018.12.14. 18:07:32

@taga20: na várjá, mert ez 2 évesi! asszem, amit én emlegetek és a gyermekét egyedül nevelő hölgyekről mer szólni:
www.youtube.com/watch?v=5PST7Ld4wWU

nincs1itt 2018.12.14. 18:10:24

@taga20: ja te mennyit acc a melósnak? 2855 bruttó megvan óránként?

Rónarider 2018.12.14. 18:12:58

@morph on dear: Csak épp a körzeteknek és az indult/indított kamupártoknak mind köze van hozzá.
Bármikor meg tudok ejteni egy közvéleménykutatást bármilyen eredmény iránti elvárással, csak olyan helyre kell mennem, olyan embereket kell kérdeznem.
Na ha őket körülkerítem egy képzeletbeli körzethatárral, akkor adott kérdésben mindig nyerő leszek. Ha ügyesen csinálom és mondjuk 3 körzetem van, akkor az első régió harmada mindhárom körzetben szerepelni fog, ott ha nem is egyharmadról, de egy jó vastag 10%-ról, vagy vékonyabb 20-25%-ról indul a számláló. Nem egy ördöglakat. Vagyis a válztási rendszer ebben a formájában nem reprezentál semmit. Ami pedig semmi egyebet nem jelent, a figec "támogatottsága" egy művi válogatás eredménye, önmagában nem jelent semmit.

szepipiktor 2018.12.14. 18:23:35

Döbbenten olvasom a sok azonos tartalmú, egy kaptaféra íródott agitációs posztot és egy dolgo sért borzalmasa!
Hogy ez a minősített kisebbség az én nevemben kiabál! A nép egészét hirdeti maga mögött.
Miközben az ellenzék sem képviseli a hazai többséget, a mostani mikrocsoportok, vélhetően "átvonultak" a CEU-s tüntetésekről..., meg végképp nem, hiszen a háttérben fészkelő momentum szinte a mérhetetlen kategória.
Sért, hogy a bloggerek a szektás hátterükkel bele akarnak rángatni olyanba, amihez nem akarom a nevem adni! Nekem ne hazudozza most minden posztoló, hogy a tüntetők az új Petőfi, hogy a nép felkel, kiegyenisíti a kaszákat és megdönti a törvényes rendet.
Már már 1919 köszön vissza, a blogegrek állnal a magasban, nagy vörös zászlót lengetnek, a dicsőséges 133 nap, és most is kapják az instrukciókat. Meg a Jancsó Fényes szelek-je, az infjúkommunisták meg a népikollégisták.
Most ez látható a fél világban, egy mikrohalmaz lázítja a társadalmakat, csak mert nem az ő elveik érvényesülnek.
És miért lenne a csúti élete veszélyben, miért az élete múlik ezen a tv-en????
Ez már a blikk/bors kategóriája, ott szokás bármilyen témához oda nem illő szavaka választani, hogy jöjjön a klikk.

2018.12.14. 18:35:18

@szepipiktor:

Az nem sért, mikor a tüntetőket Soros jugendnek vagy kereszténygyűlölőnek nevezik?
Az sem, mikor egy 21 éves megbilincselt diákot zárt térben fenyegetnek és ütlegelnek a rendőrök?????

Innentől kezdődik a sztori meredek része. M. elbeszélése szerint miután elfogták és felvették az adatait, beültették egy kisbuszba két rendőr társaságában, majd rájuk zárták az ajtót.

"Az egyikük az előttem levő székről hátrafordulva nyakon ragadott és elkezdett fojtogatni, hasbabokszolni. Ezután figyelmeztette a fiatal társát, hogy az nem látott semmit, és erről egy szót sem. Végül kinyílt az ajtó és beszálltak a többiek is."
M.-et ezután a Gyorskocsi utcai kapitányságra vitték.

A keze közben hátra volt bilincselve, de így is volt annyi mozgástere, hogy kipiszkálja a nadrágzsebében lévő telefonját és elindítson rajta egy hangfelvételt, majd a készüléket betuszkolja a dzsekije zsebébe.

Az alant meghallgatható felvételen állítása szerint a következő jelenet hallható: miközben szálltak volna ki a furgonból, M. megpróbálta leolvasni az őt a sztorija szerint fojtogató rendőr azonosítószámát. A rendőröket ez feldühítette, az pedig még inkább, hogy elárulta nekik, miszerint hangfelvételt is csinált a telefonjával.

Ezen a ponton kapcsolódunk bele az eseményekbe, az élvezhetőség kedvéért először egy átirat formájában:
Rendőr 1, emelt hangon: Mondja mester! Segítek, elmondom. Nevet szeretne? Nevet szeretne, hogy majd megpanaszolja az intézkedést? Mondok nevet. De akkor mondja, ne ilyen csicska módon csinálja, akkor normálisan, mint emberek szoktak. Hát férfiak vagytok, vagy mik vagytok ti?? Mi?? Ilyen csicska módon lelesel? Megmondom neked. Le fogom írni egy lapra egy ilyenre és odaadom oszt jelentsél föl. Mit csináltak neked, ki bántott, mondjad?! Bántottunk?

M., halkan: Igen.

Rendőr 1: Igen? Ki? Ki? Melyik volt? Gyere szállj ki, mutasd meg! Gyere! Légyszíves! Gyere! Ki bántott, azt mutasd meg nekem légyszíves, [nem kivehető szöveg] a kollégáktól. Melyik bántott? Egyik se biztos, mert ott se voltak, kezdjük ott.

M.: Nem, nem, nem láttam a számát.

(Egy másik rendőr bemondja a számát.)

Több rendőr szólal meg egymás után: Itt van bazdmeg. Én mit csináltam? Az enyém nulla XXXX.

M.: Valamelyik kolléga rám zárta az ajtót. Öööö

Rendőr: Én azt is elmondom: én kaptalak el. Ennyi.

M.: Ja jó.

Rendőr: A bilincset ő rakta rád.

M.: Rám zártad az ajtót.

Rendőr: Rád zárta!?? Nem őriztetek együtt disznót. Mi rendőrök vagyunk, te meg egy állampolgár. Vagy Ön. Mer én önöztem, ugye?

M.: Igen. Tehát Ön, Ön rám csukta az ajtót--

Rendőr: Igen.

M.: Torkon ragadott.

Rendőr, fojtott hangon, úgy hallatszik, mintha közel lépett volna N.-hez: Mit mondtam neked, mi? Mit mondtam neked?! [nem kivehető szöveg] senki nem látott semmit, fel tudod fogni? Ne gúnyolgassál, mert olyat beverek, hogy beszakad a fejed, megértetted? Megértetted?

Másik rendőr: De meg fogjuk adni, nyugodjá meg.

Rendőr: Mindenkinek meg lesz adva, csak rábaszol.

(egyszerre beszélnek többen)

Rendőr: Zsebből telefonnal felvenni meg ennyi. Az utcán ki néz szembe a büdös cigányokkal, te nézel szembe? Azt itt dobáltok minket?

Másik rendőr: Hány órát dolgoztál már, hogy kimész, oszt fightolsz, mi? Meg leütöd a rendőrt?

Rendőr: Ne [nem kivehető szöveg], mert úgy beverem a --

Elveszed a gázt, elveszed? Nagy ember vagy, mi? Nagy ember vagy. Adjak? Kell? Vigyük! Induljál befelé. Nagy volt a szád, mi?

Remélem megértetted, amit mondtam.

Másik rendőr: Mert ha férfi lennél, legalább azt mondanád: Uraim, Maguk ezt és ezt tették, jelvényszámot. Ez tuti. De az, hogy csicskába lesegeted le, ez mi vagy te ember? Szégyen bazdmeg!

M. azt mesélte, hogy élőben nem volt világos, hogy a többiek hallották-e, amikor az őt állítása szerint korábban fojtogató rendőr fojtott hangon veréssel fenyegette. Ezek után, már bent az örsön többször is szóba hozta az agressziót, de az őt fojtogató rendőr ekkor nem volt jelen, a társa meg tagadta, hogy ilyesmi történt volna.

M., amikor beszéltem vele, még erősen az átéltek sokkhatása alatt volt, de azt mondta, valószínűleg hivatalos panaszt tesz a bánásmód miatt."

444.hu/2018/12/14/mit-mondtam-neked-senki-nem-latott-semmit-fel-tudod-fogni

2018.12.14. 18:57:49

@szepipiktor:

A hatalom arroganciája sem sért? Ahogy minden egyeztetés nélkül átnyomták a túlóratörvényt, s kiszolgáltatott helyzetbe hozták a munkásokat?

"Már már 1919 köszön vissza..."
Inkább a feudális rendszer a 21. század közepén.

Közben Orbán az EU találkozóról mosolyogva üzen a népnek:
"Viharos körülmények között sikerült visszaverni azt a támadást a brüsszeli csúcstalálkozón, amely arra irányult, hogy több pénzt, több jogot kapjanak a migránsok."

Minden bizonnyal azt reméli, egy kis migránsozással megnyugtatja itthon a kedélyeket.
Vagy magasról leszarja az elégedetlenkedőket.
Mert Soros és kétharmad.

Hungryhorse 2018.12.14. 19:08:23

@taga20: nekem nincs "gecimaffiám" te szeremcsétlen trágár barom.
Preferenciáim vannak.
Nem tartoztok bele.
De fontos volt, hogy rekord részvételt hoztatok.
Erös a legitimitása a fidesz 3.kétharmadának.
Ez nélkületek nem jött volna össze.

No takarodj gyújtogatni és szánkót lopni te trágár barom!

Micimackó, a csekély értelmű medvebocs 2018.12.14. 19:22:34

@conchita wurst: ... a Fidesz meg egész nap, lélegzetvétel nélkül.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.14. 19:23:01

Azt hiszem ez volt a nap poénja:
" ... Gyurcsány megszólalt: „Nem marad következmény nélkül Orbán rendőrségének brutalitása” ... "
www.atv.hu/belfold/20181214-gyurcsany-megszolalt-nem-marad-kovetkezmeny-nelkul-orban-rendorsegenek-brutalitasa

Ha valamelyik LMP-s mondaná, vagy az EGYÜTT-ből valaki, vagy valamelyik diák... azt mondom rendben van, hajrá.... De ezt a szemkilövető féreg mondta, nevetséges a kijelentése.... Aki sokkal durvább dolgokért kitüntetéseket osztogatott... Hogy a bele rothadna meg. Sz@rjon sünt, de mindjárt vagy tizet!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.14. 19:36:32

@Ms.Cunnesburry: " ... Az sem, mikor egy 21 éves megbilincselt diákot zárt térben fenyegetnek és ütlegelnek a rendőrök????? ... "

(Hát a leírtak alapján még az is kétséges, hogy egyáltalán hozzáértek a kis buzeránshoz.)

Te ócska sorosbérenc, hol van ez attól, amit 2006-ban művet a gazdád pribékje, a szó szerint véresre vert-rugdosott emberek kilőtt szem, a közvetlen közelről hátbalőtt ember, hol van ez attól te tetű?
Az lett volna elégtétel, ha a Heller "nemlőttek" Ágnest, vagy TGM-et verik most véresre a zsernyákok, csak hogy most igazat mondhassanak a liberálbolsevik férgek az EP-ben, esetleg a Kurcsánynak kitolhatták volna intézkedés közben az egyik szemét, és véletlenül még hátba is lőhetnék közvetlenül a jó alapos gumibotos verés után.... csak hogy legyen oka panaszkodni ... Remélem a Csuti Patás is kitünteti a főrendőrt....

rallus 2018.12.14. 19:41:19

@Magánvéleményem: Alaptalanul bántod szegény Gyurcsányt! Ha létezik bátor ember, aki minden szaváért vállalná a felelősséget, hát ő az! Sajnos az élet kegyetlen, súlyosan amnéziás! Nem emlékszik a szakdolgozatára, arra, hogy adott e utasítást Gergényinek a verésre, vagy Tátrainak a telekcserére...

Ménár Atya 2018.12.14. 19:47:15

Hoztak egy törvényt, van akinek nem tetszik, főleg olyanoknak akiket nem is érint.
Ezért kb 1000-2000 ember karácsony előtt megbénítja a vásárló készülődő,dolgozó emberek életét..........
okos húzás volt, biztosan nő a balfékek támogatottsága ettől.
Egy újabb próbálkozás orbi megdöntésére, de megint erősebben jön ki ebből is.
Múlt héten hallottam, hogy kétmilliós tüntetés lesz, erre kimegy 1000 orbifóbiás, 500 ceus meg 500 dk nyugger hisztizni.
Hát ez mind összetételben,mind létszámban kb nulla.
De hajrá, hátha bejön , és az épp a kormány intézkedéseinek köszönhetően egyre jobban élő emberek, majd elzavarják orbit, és végre visszaültetik a hosszúmarhaság ,bolond fletót a baloldali királyság trónjára :D:D:D

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 19:58:43

@Magánvéleményem: miva', beszartatok 1000 tüntikézőtől? elgurult a gyógyszer?;-)...

GNDL 2018.12.14. 20:00:32

@morph on dear: „az érveinket alátámasztó forrást azzal ignorálod hogy ez propaganda”

Mert az konkrétan propaganda, töki, és ha ezek az érveitek akkor olvasd elejétől ezt a szálat, mert jól ismerem a fideszes propagandát, és rögtön ennek cáfolatával kezdtem... nem te vagy az első fideszes troll akivel összeakadok, hidd el. :D

„és még büszke is vagy az ignoranciádra”

Nem hiszem hogy büszke lennék arra, hogy ignorálom a fideszes propagandát... vagyis, most hogy mondod... :) De egyébként szó sincs erről, egyszerűen csak szeretek jól tájékozott lenni, abba meg nem fér bele a fideszes propaganda, mert az csak félretájékoztatás és álhírek. Azt meghagyom neked. :D

„rajtad kívül mindenki hülye, senki nem olvas semmit, vidéki parasztok, stb”

Hát, ebben a kérdésben valószínűleg igazat fogok adni neked. :)

„legnagyobb portál az Index, legnézettebb TV az RTL klub”

Az RTL klubon gondolom a szultános sorozatokban vagy a Barátok köztben remek információkat lehet szerezni a hazai közéletről és a gazdaság valós helyzetéről. :D Az Index meg egyébként rendben van, de ha mondjuk az őcsényi hungaristáitok is kicsit többbet olvasnák, vagy a vidéki parasztjatiok, akkor lehet nem tűnnének hungarista pöcsönek és nem akarnának olyanokat lincselni akik rászorulókon segítenének... meg lehet nem fogadnák el adócsökkentésnek azt amikor Orbánék 46.6%-ról 49.8%-ra emelték az adóéket az szja egykulcsosításával, de csak egy példát mondok. :)

„a túlóratörvény pont hogy kevesebb állami beleszólást kíván engedni”

Az pont nem a magadfajta ingyenélőkről szól, hanem azokról akik dolgoznak.

„akkor most az applebuzi yuppie vagy egy neckbeard linuxos vagy?”

Egy magadfajta digitális analfabétának nem teljesen mindegy? :)

GNDL 2018.12.14. 20:05:17

@morph on dear: „Most akkor ezt már a Kossuth térről írod?”

Kérdeztem fentebb, de elég nyilvánvalóan nem tudtál rá válaszolni. Akkor fussunk neki újra.

Ki buktatta meg Gyurcsány Ferencet?

a) Orbán utcára vezényelt kopasz hungarista csőcseléke.
b) Orbán és a Fidesz.
c) Az EU és az IMF.

Mi köze ennek a Kossuth térhez? :)

taga20 2018.12.14. 20:07:11

@Ménár Atya: jobbágy vagy fityeszes, nem érted te ezt, csak a bólogatást!:)))

6.Lenin 2018.12.14. 20:17:31

Friss!

Sajnos ma sem tudtuk leváltani Orbánt mert a nép- ből 3-an hiányoztak-igazoltan (a detoxikálóban elaludtak).
Majd legközelebb, talán.

Ménár Atya 2018.12.14. 20:20:54

@taga20: Még szerencse fiam, hogy itt vagy te, és érted a szituációt, gonosz orbán agyon dolgoztatja a népet önként, azok meg jobban élnek, és ez bizony bűn egy olyan szemében aki csak hazudott, reggel , délben,meg este :)
Az úr legyen véled a te egyszerűségedben, és lakmározzál zsenge gyökereket ,és gyönge szekereket!
Ámen! :)

taga20 2018.12.14. 20:22:17

@6.Lenin: mi van öreg bolsevik, várod már az aurórát?
hidd el, előbb vagy utóbb, de a picsájába rúgunk a gazdádnak, a csúti vajdádnak!:)

taga20 2018.12.14. 20:24:41

@Ménár Atya: azé azt vágod, hogy ennél több kell ahhoz, hogy meglegyen a 400 órád jobbágy!:)

6.Lenin 2018.12.14. 20:24:51

@Ménár Atya:

Atyám, már bocs, de egy gyökérnek, ilyet...

"és lakmározzál zsenge gyökereket ,"

És, ha félreérti? Amilyen gyökerek...

GNDL 2018.12.14. 20:25:28

@Ménár Atya: Semmi köze nem volt már az MSZP-nek ezen a ponton szinte semmihez... :)

Ménár Atya 2018.12.14. 20:27:39

@taga20: Fotelból nehéz lesz fiam, ahhoz ki kellene menni a tüntetők közé, de láthatóan az emberek inkább a pénzköltéssel foglalkoznak.
Mondjuk most van miből , több az alamizsna mint a maszop idejében.
Tudod ki az az orbán?
Csok királynak ,hívják a háta mögött.............. :D

taga20 2018.12.14. 20:29:06

@Ménár Atya: "gonosz orbán agyon dolgoztatja a népet önként, azok meg jobban élnek,"

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2018%2F12%2F14%2Fmagyarorszag_europai_unio_fogyasztas_jolet%2F

a bulgárok csak azé vannak mögöttünk, me birca ott bassza a rezet!:)))

Ménár Atya 2018.12.14. 20:30:10

@GNDL: Hát persze, biztos a Torgyán Józsi bújt el a sorok között, és vette fel,majd szivárogtatta ki az Őszödi böszmeséget, nem a maszopos trónbitorlók :)
Áldott legyen annak a báránynak a neve, aki világosságot hozott az emberek fejébe ezzel a felvétellel!
Ámen

Ménár Atya 2018.12.14. 20:33:49

@taga20: Jujj de rossz nekünk, biztos akkor segélyből mennek a magyarok nyaralni, meg minimálbérből.
Én is minimálbérből,és alamizsnából vettem új autót.
Á nem is, az csak délibáb, csak kormánypropaganda :)

GNDL 2018.12.14. 20:34:12

@Ménár Atya: Az őszödi beszédet szeptember közepén szivárogtatták ki, az MSZP támogatottsága meg már augusztusban padlón volt miután június-júliusban elkezdték bevezetni a Gyurcsány-csomagokat, ugye, ha jól emlékszel... de nyilvánvalóan nem. :)

taga20 2018.12.14. 20:35:13

@Ménár Atya: milyen verdát vettél fityesztalpas? meséjj!:))

GNDL 2018.12.14. 20:36:50

@Ménár Atya: A magyarok tényszerűen az EU egyik legcsóróbbjai a bolgárok előtt... és felhívnám a figyelmed hogy ez csak a pillanatnyi állapot, a bolgárok sokat javultak az elmúlt években, ha minden így megy tovább akkor jövőre talán már a magyarok lesznek a legcsóróbbak... és ez függetlenül attól, hogy te miből vettél új autót, vagy hogy ez mennyire releváns vagy sem mivel nem tudod bizonyítani... az adatok viszont ott vannak az orrod előtt.

6.Lenin 2018.12.14. 20:38:03

Megint lebukott a lakájmédia!!

Napokig azt harsogták, a franciák a romló életkörülményeik miatta tüntettek.
PEDIG PONT FORDÍTVA!!!
Már elviselhetetlenül jól éltek.
A múlt hónapban is 3-an ugrottak ki egy luxus hotel 7. emeletéről, mert 1xűen nem tudták elkölteni a pénzüket. ez olyan óriási stresszt jelentet számukra, hogy inkább ugrottak.

Ilyenek ezek, hazudnak. Megtévesztik a tanulatlan bunkó népet a hazugságaikkal.

Ménár Atya 2018.12.14. 20:39:55

@GNDL:
Hogy is mondta anno a maszop, nem emlékszem pontosan, de valami olyan volt, hogy nem közvéleménykutatást kell nyerni, hanem választást.
És ebben igaza volt.
Ezek a statisztikák szépek, de azért az átlag ember kb lexarja, és nézi a bankszámláját, meg a sárga csekkek arányát, és akármilyen szar itt, a sárga csekk kevesebb lett, a bankszámlán meg megtakarítás keletkezett.
Majd azért egy ilyen statisztikát is nézz meg. :)
Na jó, hú de szar itt minden, orbán monnyon le, és jöjjön a baloldali kánaán, végül is karácsony van, vagy napforduló, nehogy megbántsam a jövendő muszlim szomszédaid :)

Ménár Atya 2018.12.14. 20:41:38

@taga20: Hát, olyan négykerekű, robbanómotorosat! :)

6.Lenin 2018.12.14. 20:45:05

-Béla! Ne zabáld már azt a kurva kaviárt, nem hallod, hogy valaki kopog az ajtónkon?
-Hallom, hallom, megyek már,
-Jó estét, ön kicsoda?
-Jó estét, az ön nyomorult élete.
-Hú, B+ asszony, itt a valóság.

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 20:45:08

@I-Work: hol? mert froban 1500-1800 a többségé, ha 2500-3000 lenne, akkor senki nem hordana mellényt...

Ménár Atya 2018.12.14. 20:45:45

@GNDL: Látom.
Tök rossz nekünk.
A románok is jobbak nálunk, itt minden rossz, ma is láttam a plázában kirakatokat bámuló embereket, akik fosztogatták az üzleteket, meg az éttermeket, de érdekes módon nem hívtak rájuk rendőrt, simán pakolták a kocsiaikat tele áruval.
Toleránsak a magyar kereskedők, biztos ingyen adták az éhező magyaroknak............
Amúgy te néha ki is mész a szobából, vagy csak az atv-t nézed egész nap?

taga20 2018.12.14. 20:46:29

@Ménár Atya: amilyen hülye vagy, biztos dízelt vettél, me az ákciós volt!:)

kicsit többet is elárulhatnál fityeszdroid! bizniszdzset, vagy gruevszkitől átvetted a merdzsót?:)))

BiG74 Bodri 2018.12.14. 20:49:31

Az, hogy a liberális, vagy szocialista nem megy utcára, max egy lenge vonulásra az megszokott. Az is, hogy a nem meghatározható politikai identitással ( az mi az?) rendelkezők csak bigyesztik a szájukat a tv előtt a híreket nézve, az is természetes.
De, hol van a jobbik szélgárdája a kőkemény fogatlan magyarjaikkal? Jelenleg is éppen gyurmázza pártjukat a fityisz. Ott és úgy tépi szét őket, ott és úgy alázza őket ahogy akarja. Állítólag a törvény ellen vannak. Akkor most hol vannak a kemények, a gárdisták, a megyések (nem hobbitok!)? Ennyike? Vagy tényleg csak a fityisz széljobb tagozata vagytok, aztán most kuss van kiadva?

Ménár Atya 2018.12.14. 20:52:26

Környezetbarát benzines.
Semmi felesleges luxus, apuka feeling.
Amúgy nem igen érdekelnek az autók, kb olyan nekem mint neked a flex, használom aból bébe, oszt jónapot.
Minek vegyek merdzsót az a kispöcsöknek kell.
Ilyen alapon elég egy kispolszki is.
De ezt most ne mutasd meg az asszonynak mert otthagyja azonnal a balfeled, azt jon az én jobb felemre!
Ámen :D

BiG74 Bodri 2018.12.14. 20:53:36

@Ménár Atya:
Mit vettél atya? Mivel megy szentelt vízzel?
Na, ki vele!

BiG74 Bodri 2018.12.14. 20:55:22

@taga20:
Ezt nem láttam, de tökéletesen illik a képbe.

6.Lenin 2018.12.14. 20:55:30

@BiG74 Bodri:

Menne a Jobbik, de van egy kis probléma ezzel, mégpedig melyik Jobbik, és kik ellen, vagy kivel együtt?
Nem olyan 1xű kérdés ám ez ma már.

BiG74 Bodri 2018.12.14. 20:59:26

@6.Lenin:
Üdv fiatal demokrata!
A jobbik hova menne?
Az egyik a másik ellen? Hajrá! Szarszagú csapat, megérdemelt dögrováson!

Ménár Atya 2018.12.14. 20:59:34

@BiG74 Bodri:
Á plazmával megy, szentpéter szekere fiam!
eddig bmv -vel jártam.
Most környezetbarátabb lettem :)
Áldassék Daimler,és Benz neve amikor feltalálták a ló nélküli szekeret!
Csak ne adnák olyan drágán az ő termékeiket, ezért kénytelen voltam occót venni :)

GNDL 2018.12.14. 21:00:56

@Ménár Atya: „azért az átlag ember kb lexarja, és nézi a bankszámláját, meg a sárga csekkek arányát, és akármilyen szar itt, a sárga csekk kevesebb lett, a bankszámlán meg megtakarítás keletkezett”

És közben eltűnt kb. 750 ezer és 1 millió közti ember az országból, mert ők meg azt nézték hogy hiába dolgoznak 10-12 órákat csak nem lesz jobb, ráadásul a kormányzat is csak a magadfajta prolijaival foglalkozik (kommunista rezsiharc, Erzsébet utalvány), úgyhogy elhúzott faszba és most meg azért kell Orbánnak hatnapos munkahetet bevezetnie mert gyakorlatilag kiürült az ország, a munkára termett jól vagy jobban képzett magyarok itt hagytak titeket a francba... :D Ha lehet ez válasz mondjuk arra is hogy miért lehet az átlagnál magasabb a Fidesz szimpatizánsainak száma: értelem szerűen ha a jól vagy jobban képzett magyarok aránya csökken, akkor az ingyenélő prolik aránya nő...

„Majd azért egy ilyen statisztikát is nézz meg.”

Épp azt mutattam, hogy a magyar a bolgárok után a legcsóróbb. :D De te meg nézz meg egy olyan statisztikát, hogy gyakorlatilag magasabb arányban van eladósodva a magyar mint a 2008-as válság előtt... lesz itt még pofára esés, hidd el. :) Szerinted miért manipulálják az alapkamatot Matolcsyék? Miért mennek szembe a nemzetközi trendekkel, és hagyják elszállni az inflációt? Pár bázispontos kamatemelés ugyan úgy ki fogja végezni az eladósodott társadalmat mint 2008-ban...

„és jöjjön a baloldali kánaán”

Most gyakorlatilag szocializmus van Magyarországon. AZ nem baloldal? :D

Egyébként meg az ellenzék soraiban tulajdonképpen egyharmad-egyharmad-egyharmad a bal-centrista-jobb politikai ideológiák aránya, tehát elképesztő tévedés és az alapvető társadalmi ismeretek kínos hiányát tükrözi „lebaloldalizni” az ellenzéket..

GNDL 2018.12.14. 21:02:55

@Ménár Atya: Ez már csak hőbörgés a részedről, nulla releváns véleményt vagy tényszerű ellenérvet nem voltál képes megfogalmazni... inkább zsidózz ahogyan a magadfajta kőkeresztények szokták, az jobban illik ehhez a suttyó paraszt attitűdödhöz. :D

BiG74 Bodri 2018.12.14. 21:03:12

@Ménár Atya:
Atya! Áldassék a türelmem, nyögd már ki!

6.Lenin 2018.12.14. 21:06:43

@BiG74 Bodri:

Hát ez az!

Belehallgattam az élő közvetítésbe. szerintem nekik is probléma, hogy kivel, mi ellen, minek, azon kívül, hogy....de még bulinak is szar.
Ezek egyszerű csőcselék, söpredék.
Ha ellenzéki lennék, most letagadnám.
Ezek csak lejáratnak mindent.

Mondjuk a Jobbikot egy percig se sajnálom, az ilyen pártoknak ez a sorsuk. Most érte utol őket. Hamarább kellett volna.

nikkel odeon 2018.12.14. 21:06:51

@Arcade Macho: Na többek között ezért is fasz sok ember otthon, mert mindig csak magára gondol. Mi van, ha valaki akár azért tüntet, hogy másnak jó legyen, vagy csak ne legyen még szarabb???

Amúgy nem csoda, hogy nem gyári munkások vannak kint tüntetni. Nem feltétlenül azért, mert nem értenek azzal egyet, de egyrészt jó eséllyel épp dolgoznak, és/vagy sok idő lenne Pestre eljutniuk...

Ménár Atya 2018.12.14. 21:10:39

@taga20: Majdnem, csak narancssárga volt :D

taga20 2018.12.14. 21:15:54

@Ménár Atya: aztán vágom, hogy az az alap nálatok, fityesztalpasoknál:))

zenét bírod gyökér jobbágy? nesze!:))

www.youtube.com/watch?v=mguL895wN_w&index=1&list=RDmguL895wN_w

Ménár Atya 2018.12.14. 21:17:26

@GNDL: Rossz lóra tettél édes fiam!
Minek zsidóznék, hisz zsidó a főnököm is :)
Nem bonyolódok a magadfajta személyeskedő elvakult proletárral vitába feleslegesen.
Azzal hogy simán suttyó parasztozol, holott csak más véleményen vagyok valamiben mint te, az rólad bizonyítvány nem rólam :)
A tények pedig egyszerűek, te világforradalmat vizionálsz, és pusztoló elszegényedett országot,ami ellen lázad a nép, én meg a valóságot nézem, ami csak annyi, hogy egy-kétezer fizetett,hőbörgő azt sem tudja mit akar, és parádézik a városban.
Ennyi.
Az úr legyen tevéled az egyszerűségedben, aki vetekszik a fa ék tudásával :D
Ámen

Ménár Atya 2018.12.14. 21:18:17

@taga20: Látod, ezért vagyok kukás autón, olyan szép narancs a színe :D

kkn 2018.12.14. 21:22:16

Az egyik ilyen német cégnél dolgozom. Nekem jó helyem van még, nem a szalagon töltöm az életem. De az eddigi szabályozásokka is bent élnek a melósok. OK, hogy kapnak pénzt, meg emelést. Csak nem sokat van otthon. Már edig is mondták, hogy lezsarja a pénzt, ha szombaton pl. nem tud ott lenni a gyereke előadásán, meccsén, mert túlóráznia kell. Eleve, a három műszakban nem tudnak 8 órát dolgoztatni, szünet kell az embeknek. de ez kiesés, amit le lehet velük dolgoztatni. Így az éjszakás műszakban ledolgozandó a havi szüneteket hat napot nyomnak szériában. Már vasárnap este bemehetnek 10-re, és majd szombaton hatkor végeznek. Azután a délelőttösben szoktak szombaton túlóráztatni. Tehát már két hétvégéd oda a háromból. Plusz, ha kell, és ne. Egyszer kell, nyújtanak az első vasárnap éjszakán. 8-kor kezdik, oda lehet túlórát nyomni, mert hétköznap a 24 óra nem engedi. Meg, ha épp a délelőttös hem túlórázik szombaton, akkor még ott is ki lehet húzni 8-ig. Persze, hogy állandóan elhúznak az emberek ennyi meló után. Mivel nehéz már új embereket fogni, most majd a meglévőket lehet még jobban szívatni a több túlórával, hogy maradjon a termelékenység.
Tehát mostantól, áldva,a drága kormányt, hogy lehetővé tette, hogy még többet keressenek túlórával, most már nem fognak lelépni az emberek, hanem boldogon melóznak még többet, mert most versenyképesebb lett a munkavállaló. Aki szerint ez így fog történni, és szerinte ez tényleg a melósok érdekében történt, azért már nem tudunk mit tenni, menthetetlen.

Róbert László 2018.12.14. 21:23:00

A fidesz a farkasveremben a végóráit éli. A vidék a hétvégén sok száz buszos erővel készül az erősítésre. Megvédik a karácsonyfát, nem adják senkinek. Mert a Karácsony mindenkié ! Igaz a cukor már rég elfogyott, vagy nem is volt, de akkor is a mienk ! Éljen a Karácsony !

6.Lenin 2018.12.14. 21:23:54

@Ménár Atya:

Szerintem most tévedtél GNDL honfitársunk értékelésénél.
Egy faék óriási segítség is lehet néhány estben, nagyon hasznos.
Említett honfitársunkkal kapcsolatban viszont semmi hasznos dolog nem ugrik be.

neko1967 2018.12.14. 21:24:05

@conchita wurst: @Hungryhorse: @Ménár Atya: @6.Lenin:

Elég nagy baj lehet patkányfalván, hogy minden fidesspatkányt harcba dobtak....

Annyi baromságot írtatok, hogy nem is lehet mindegyikre reagálni!

Csak egyre próbálok.

Szerintetek mióta a csuti geci uralkodik - mert kormányozni nem tud! - azóta jobban megy a zembereknek!

Először is globálisan jobban megy, nem csak itt, de még a volt keleti blogban is gyorsabb a fejlődés mint itt, és így ők a következő válságot - mert lesz következő válság - sokkal jobb helyzetben fogják várni mint Magyarország,

Statisztika szerint szuper a fejlődés, de aki ezt állítja, menjen már le vidékre! Borsodban, Szabolcsban, Hajdúban és Békésben él úgy 2,1 millió ember. Ezek nagy része néhány ezres vagy százas lakosságszámú településeken. Nagyon sokan robotolnak olyan bérért, amiért mondjuk Pesten elképzelhetetlen! Eljönni nem tud, mert képtelen lenne az esetleg nagyobb bérből megoldani a megélhetést és a lakhatást!

Ménár Atya 2018.12.14. 21:24:13

@nikkel odeon: Fogadatlan prókátorok randalíroznak Bp utcáin :)
Meg fogatlanok........ :D
De igazad lehet, épp kétezren érnek rá hőbörögni, a többiek kilenc millióan dolgoznak, tehát van munka megint!
Édes fiam, a hit ereje nagy úr, és téged hatalmába kerített, mert elhiszed azt a blődséget amit kiokoskodtál :)
Ámen

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.14. 21:25:25

@6.Lenin: a 2006-os csőcseléket nem lehet alulmúlni. letagadod, hogy te vagy a képen, elől az a zsírfej?!

m.blog.hu/pi/piroslapok/image/tv_ostrom.jpg

taga20 2018.12.14. 21:26:28

@Ménár Atya: "A tények pedig egyszerűek, te világforradalmat vizionálsz, és pusztoló elszegényedett országot,ami ellen lázad a nép, én meg a valóságot nézem, ami csak annyi, hogy egy-kétezer fizetett,hőbörgő azt sem tudja mit akar, és parádézik a városban."

erre, a fizetett hőbörgő dumádra, még bástya elvtárs is elismerően csettintene.

haver előadód itt, a normális vagyok nem fityeszes agyhalottat, erre belöksz egy ilyen mondatot. miért?

GNDL 2018.12.14. 21:26:36

@Ménár Atya: "holott csak más véleményen vagyok"

Ja ez a merő infantilis és irracionális ostobaság amit eddig idehánytál az vélemény volt... khm... na, ha esetleg felmerülne kérdésként miért tartja a magadfajta fideszes emberszabásúakat iskolázatlan parasztoknak a civilizált nyugati világ, akkor olvasd vissza a "véleményeidet".... :)

neko1967 2018.12.14. 21:28:28

@taga20:
Szerintem ez idevágóbb zene! Ezt nyomatnám a tüntetéseken!

www.youtube.com/watch?v=8de2W3rtZsA

neko1967 2018.12.14. 21:32:17

@taga20:
Ugyanaz másképp ausztrál rendőrök és katonák előadásában:

www.youtube.com/watch?v=4oT-2eGhmUo

6.Lenin 2018.12.14. 21:33:05

@neko1967:

Amit itt most leírtál azt jelenti, hogy fogalmad sincs az országban zajlóról, az emberek véleményéről.
Te próbálsz mások helyett véleményt mondani, de még a saját fejeddel is képtelen vagy gondolkodni.

1-2 ezer söpredéket összekevered az emberekkel.

Ménár Atya 2018.12.14. 21:33:54

@GNDL:
Hát persze fiam!
Most nyugodj meg, attól majd megnyugszol!
Amúgy még véletlenül sem vagyok fideszes , maszopos,jobbikos, meg akármilyenes.
Csak van amivel egyetértek van amivel nem, és bizonyos eseményeket reálisan látok, ellentétben a magadfajta elvakult fóbiásokkal.
Na megyek mert holnap önkéntes túlórám lesz, majd írd meg reggel, hogy ki az új vezér, vagy orbi még a helyén maradt egy újabb napig :)
Az úr legyen véled a te álmodban!
Dr.Orbán viktor miniszterelnök ÚR! :D:D
Jó éjt!

Ménár Atya 2018.12.14. 21:37:23

@taga20:
Mert már uncsi volt a szép új világ, illetve a csúnya új világ, de azt nem olvastam, csak az előbbit.
Na jó akkor beszéljünk a hüvelygombáról! :D
Na jó éjt, holnap orbi droid leszek, megyek gdp-t termelni a főnöknek, meg kell a pénz benzinre is, két autó 100-as benzinnel......kell az a túlóra! :)

GNDL 2018.12.14. 21:40:19

@Ménár Atya: "még véletlenül sem vagyok fideszes"

Tudod mi az a kacsateszt, töki? Ha úgy úszol, úgy hápogsz, és úgy is nézel ki, akkor mondj bármit is ennek ellenkezőjéről, de te egy kacsa vagy...

Tehát ha kizárólag csak az ostoba fideszes agitrop szemetet hangoztatod, ráadásul a jellemző bicskanyitogató exmunkásőr suttyó stílusban, akkor te fideszes vagy, paraszt... hazudj bármit ennek ellenkezőjéről. :)

taga20 2018.12.14. 21:40:22

@6.Lenin: te összekevered, azt a néhány tucat fityeszbűnözőt az országgal, te kibaszott söpredék!

taga20 2018.12.14. 21:42:51

@neko1967: nem rosszak, csak ilyen gyorsan nem tudom végig hallgatni haver!

addig is nesze egy!:)))

www.youtube.com/watch?v=hd_6_I-pPz8&list=RDhd_6_I-pPz8&start_radio=1

6.Lenin 2018.12.14. 21:44:38

@taga20:

Nézz bele az indexen az élő közvetítésbe, ezek sima söpredék.
A tegnapiak pláne.
Te mennyi szánkót vittél a purdéknak?

taga20 2018.12.14. 21:45:01

@Ménár Atya: jó8 haver! álmogy bajszos kövérlacákkal!:)))

neko1967 2018.12.14. 21:45:29

@6.Lenin:
Neked nincs, fidesspatkány csuti seggnyalója! Életedben nem dolgoztál, mert ha igen, akkor nem írnál ilyen baromságokat! A Lendvai utcai trollképző nem az ország!

Cáfolj! Írd le, hogy a végeken válogatnak az emberek, hogy Audi Q7-est vagy BMW X6-ost esetleg Mercedes CLS-et vegyen!

24.hu/kozelet/2018/12/14/orban-rahel-tiborcz-istvan-bmw-x3-kotcse-lizing-bdpst/

taga20 2018.12.14. 21:47:26

@6.Lenin: én csak egy biznicdzsetet vittem el egy körre, me a biznicjaktot a gazdád használja perpillanat, gondolom nem bánod?:)))

Ménár Atya 2018.12.14. 21:48:53

@GNDL:
Vergődj csak, ettől még nem lesz igazad, de látom szeretsz hőbörögni :)
Az úr megbocsát néked is fiam, bármilyen egyszerű az elméd :)
Ámen
Na tényleg léptem
Jó éjt!

Ménár Atya 2018.12.14. 21:51:50

@taga20:
Így teszek, nem kell több purgyé, és ez a kép a második legjobb fogamzásgátló .
Az első lendvai Ildi meztelenül közelít feléd, de ez annyira undi, hogy ki is halnának az emberek ha meglátnának kettőtöket :D:D
Na pá!

6.Lenin 2018.12.14. 21:52:10

@neko1967:

Én napi 12-14 órát dolgoztam, mert abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy én voltam a beosztott is meg a főnök is, és a munkám egyben a hobbim is volt.
Nagyon sok részét bejártam az országnak, az emberek között, beszélgetve is velük, szinte minden rétegből. Képviselő is voltam (önköris).
Mikről szeretnél valódi véleményeket is megismerni?

GNDL 2018.12.14. 21:52:15

@Ménár Atya: Igazam attól lesz te paraszt hogy az általam megfogalmazott érvek tényszerűek, ellenőrizhetőek, míg te csak trollkodsz és hőbörögsz... paraszt... :D

Ménár Atya 2018.12.14. 21:54:42

@GNDL: Igazad van.
Tény hogy kb 2000 ember nem a többség, ezért orbi lesz a főnököd kedves fiam, az elkövetkező esztendőkben is :)
Ne cáfolj nem tudsz.

neko1967 2018.12.14. 21:58:18

@6.Lenin:
Voltál te a lófaszt az ország sok részében fidesspatkány! 12-14 óra munka! Persze! Én meg jártam a Holdon!
Beszélgettél az emberekkel? Tudták, hogy fidesspatkány vagy, majd pont egy besúgónak fognak megnyílni! Már ha igazat írsz, de kétlem!

GNDL 2018.12.14. 21:58:39

@Ménár Atya: Én vagyok a főnök, kezdjük itt. :) Az meg hogy Orbán hol lesz a következő években a hatnapos munkahetével mindenképp kétséges... :) Szerintem Janukovics szomszédja lesz hamarosan..

taga20 2018.12.14. 21:58:43

@Ménár Atya: na mostmá húzzál alukálni, me ki fog eltartani minket, ha te nem!:)))

nesze egy kis altatódal!:)))

www.youtube.com/watch?v=cDqTcen_4HM&list=RDcDqTcen_4HM&start_radio=1

Hungryhorse 2018.12.14. 21:58:50

@neko1967: takarodj anyádba.
Vagy szívj gázt.
Kapsz ingyen a sünöktől.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.14. 21:58:58

A hatnapos munkahét törvény a multikat szolgálja ki. Ha csúcsra kell járatni a termelést, akkor ezen törvény előtt ki kellett fizetni a túlórát, de ha leállították a termelést ideiglenesen, akkor is fizetni kellett.
Most ez nincs, túlóra pénzt nem kell fizetnie, hanem "lecsúsztatja" amikor csökkenteni kell a termelést.
A Fidesz simán lefeküdt a multiknak. Kiszolgálja Sorost. És a sok idióta tapsol ennek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.14. 22:00:56

@6.Lenin: Munkásőrként napi 12-14 órát besúgtál? És még élvezted is?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.14. 22:03:00

@Ménár Atya: Egy darabig nem láttunk hálistenek. Kiengedtek most előzetesből a megrontás miatt? Hogy hogy az internet használattól nem tiltottak el a háziőrizetben?

neko1967 2018.12.14. 22:04:15

@Hungryhorse:
Mi van fidesspatkány, a lelkedbe tapostam? Ja, az nektek ugyanúgy nincs, mint gerincetek!

6.Lenin 2018.12.14. 22:07:44

@neko1967:

Próbálj úgy gondolkodni, hogy ne magadból induljál ki. Sokat segítene első lépésként.
Az igaz, hogy 94-től a Fideszre szavazok, de egy gyűlésén nem voltam. az is igaz, hogy 90-ben majdnem beléptem az SZDSZ-be, de szerencsére hamar rájöttem, kik is valójában. A komcsikat ismertem mert az életem nagyobb részét alattuk éltem le, szerencsére túléltem őket. Őket soha többet.
A jobbikos féle hőzőngőket, pojácákat mindig is utáltam.
A horpadt mellűek meg faszok, jelenleg.

Kikkel is kéne jelenleg szimpatizálnom? A Fidesszel sok mindenben 1etértek, néhányban nem. az életem nem függ tőlük, se.

taga20 2018.12.14. 22:12:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: haver, sok jót írsz, de ez, hogy jött ide?

"Kiszolgálja Sorost"

6.Lenin 2018.12.14. 22:12:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Már miért ne élveztem volna, a században minden kopasz a nagyanyádtól szerezte első szexuális élményét, meg néhány lapostetűt. Ő volt a század kedven , meg a nagypapid is, félkézzel ette a virslit május 1-én, a másikkal 1xrre két korsó sört is képes volt a mocskos pofájához emelni.
H. Gyula volt a főnök, a keresztapád, B+.

taga20 2018.12.14. 22:14:09

@Hungryhorse: mi van mérilu, a sötét lelkedbe taposott valaki?:)))

a tetves kurva fityeszes anyádba takarodj fityeszparazita!

neko1967 2018.12.14. 22:15:23

@6.Lenin:
Istenem, amikor a fidesspatkány arról hazudozik/ábrándozik, hogy ő milyen független gondolkodó.......

Annyira szánalmas!

taga20 2018.12.14. 22:18:07

@6.Lenin: "A komcsikat ismertem mert az életem nagyobb részét alattuk éltem le, szerencsére túléltem őket."

és bazdmeg 24 éve egy bolsevik pártra szavazol! te bazdmeg fogyatékos vagy!

remélem nem osztódtál, me az durva lenne!:)

2018.12.14. 22:21:33

Az a kérdés a rendőrök mikor állnak át.
Nesztek itt van a komcsi orbán túlórája:

index.hu/belfold/2018/12/14/szabolcs_tulorabotrany_rendorseg/

sakkosfx 2018.12.14. 22:21:36

Gondoljuk csak át, hogy kiknek is kedvez Orbán úr a túlóra törvénnyel? Minden német országból hazánkba költöző cég-gyár az átverős nép tulajdonában van! Nehogy már a Magyar népet segítse a saját népével szemben! És ezért is vernek át minket a népet egyfolytában! És ez a lényeg a politika az érdekek érvényesítése és közvetittése! Orbán soha nem fogja képviselni a Magyar érdekeket! És mégis Ő a miniszter elnök! És nem mi szavaztuk meg, hanem a környező országokban lévő álitólagos magyarok!

6.Lenin 2018.12.14. 22:23:21

@neko1967:

Megértelek, hogy ezt képtelen vagy felfogni, mint 1 nyomorult kis örökös lúzer.
De ehhez nekem mi közöm?
Még időben ki kellett volna törnöd abból a nyomorult környezetből, ahová belecsöppentél.
Sokaknak sikerült. Ma boldog, kiegyensúlyozott polgárok, és nem a kedvenc foglakozásuk, hogy esténként sikeres embereket mocskoljanak.
Nem érzel ehhez késztetést magadban, hegy te is inkább közéjük tartozzál?
Ma minden adott hozzá. Igaz, kell némi tehetség is.
Ha gondolod mondok néhány 5letet, tök ingyen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.14. 22:24:03

@taga20: Miért? A nemzetközi multik nem Soros befolyása alatt vannak mind? :-))

taga20 2018.12.14. 22:24:16

@neko1967: belülről bomlasztotta, mint lezsák sanya vagy borosshóbagolyevtárs anno, vagy most, mint rezsiszilárd vagy gulyásgeri!:)

ezek tényleg ugyanazok!

www.youtube.com/watch?v=-T-ivj7lqk0

2018.12.14. 22:24:45

közben meg egy fideszes tetűnek van pofája 50.000 azaz ÖTVENEZER forintért lakást bérelni a várban:

index.hu/gazdasag/2018/12/14/tiffan_zsolt_berlakas_budai_var/

Vazeg ezeket lőni kellene.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.14. 22:26:11

@6.Lenin: Látom sosem tudod feldolgozni, hogy anyád mindig a szemedre hányta, h úgy fogantál h apád lerejszolta a gumicsizmáját, aztán picsán rúgta anyádat.

GNDL 2018.12.14. 22:26:29

@Pár dollárral többért: Miért, te nem bérelnél ennyiért?! :D Más kérdés hogy te sosem fogsz... :)

Róbert László 2018.12.14. 22:26:39

A rendőrök már a spájzban vannak és számolgatják az összegyűlt több évre való túlóráikat. Ha ebben elfáradnak lesz hirtelen nagy riadalom a sanyargatóik körében.

Róbert László 2018.12.14. 22:27:19

A rendőrök már a spájzban vannak és számolgatják az összegyűlt több évre való túlóráikat. Ha ebben elfáradnak lesz hirtelen nagy riadalom és gocsikorgatás a felvégen

neko1967 2018.12.14. 22:27:30

@6.Lenin:
A besúgó fidesspatkány sikeres ember? Érdekes.......

6.Lenin 2018.12.14. 22:30:05

@taga20:

Hozzád képest 1 fekete lyuk a legfényesebb csillag az égbolton.

Azért ne légy elkeseredve, hosszú életem során találkoztam már nálad nagyobb köcsögökkel is, bár, ha elveszteném az egyik kezem, akkor is képes lennék megszámolni őket a maradék felén vagy egy újatlan kesztyűn is akár.

neko1967 2018.12.14. 22:33:27

@6.Lenin:
Ötletek? Egy fidesspatkánytól?

Köszönöm, ha eddig nem voltam seggnyaló, ezután már nem leszek!

"Még időben ki kellett volna törnöd abból a nyomorult környezetből, ahová belecsöppentél."

Bunkó fidesspatkány, ha emberek nem élnének és dolgoznának vidéken a " nyomorult környezet"-ben, tényleg csak akkor lenne hús a szádban, ha a csuti geci vagy valamelyik samesza a szádba teszi a farkát!

GNDL 2018.12.14. 22:33:48

@6.Lenin: "hosszú életem során találkoztam már nálad nagyobb köcsögökkel is"

Anyáddal, mi?! :D Jellemző a magadfajta fideszes parasztokra, gyaníthatóan nem ilyen surmó geciknek születtetek hanem sokat jelentett személyiségetek torzulásában a hitvány családi háttér is...

taga20 2018.12.14. 22:36:23

@6.Lenin: haver, te olyan sötét vagy, hogy te még a feketejukat is beszippantod!

zenétbírod faszkalap? akkor nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=iSwoM7WIy5M&list=RDiSwoM7WIy5M&start_radio=1

2018.12.14. 22:36:42

@GNDL:

Itt arról van szó, mocskos korrupt szemétláda az egész bagázs.
Piaci árról papolnak ezek a komcsik és nem elég, hogy tonnaszámra lopják a közpénzt ezek a majmok, még a piaci árakat sem fizetik meg.
Akkor a társadalom többi tagja miért fizesse meg?
A mi pénzünkből élnek ezek a szarcsimbókok!

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2018.12.14. 22:37:43

Ezt már többször, többen cáfolták, maguk a német cégvezetők is.

Ez a törvény kizárólag az új, úrhatnám fideszes cégtulajoknak jó. Senki másnak.

6.Lenin 2018.12.14. 22:40:57

@neko1967: @GNDL:

Szerencsétlenek. Nem tudlak benneteket sajnálni, néha sajnos az élet kegyetlen is tud lenni.
Ismerem ezt a típust, a sikertelen, tehetségtelen ember próbálja a saját lúzer életének a hibáit másokra hárítani. Nagyon rossz irány.

Ez pontosan lemérhető a jelenlegi ellenzéken is. 8. éve tökölnek egy sikertelen taktikával- másokat alázni-és képtelenek észrevenni, hogy eredménytelen.
minde1, ti már így fogtok elpatkolni.

Jó8!
Legalább álmotokban végre sikerüljön valami (egy kisebb magömlés is beleférhet, talán)

GNDL 2018.12.14. 22:42:45

@taga20: Szokták mondani hogy tipikus fideszes... annyira ostoba hogy felfelé sikít a hullámvasúton... hozzá képest a faék távközlési műhold, vagy a százas szög integrált áramkör... még az óvodában is megbukott játékból, annyira szerencsétlen... :)

GNDL 2018.12.14. 22:45:13

@6.Lenin: "sikertelen, tehetségtelen ember"

A ma esti üveg borom többe került mint amennyit a fidszes proli "spórol" havi szinten a kommunista rezsiharccal... csak összehasonlításként említem... :)

neko1967 2018.12.14. 22:45:55

@6.Lenin:
Tipikus fidesspatkány! Neki a seggnyalás, a "felfele nyalok, lefele taposok" mentalitás siker........

taga20 2018.12.14. 22:49:24

@GNDL: ne báncsdmá a barátomat!

kicsit sárga, kicsit retardált, de legalább fityeszdroid:))

neko1967 2018.12.14. 22:50:27

@6.Lenin:

"néha sajnos az élet kegyetlen is tud lenni"

Erre te vagy a példa!

taga20 2018.12.14. 22:52:27

@GNDL: valjukba, ez azé szánalmas volt részedről!:)

ez olyan lézerjanis volt!

zenét bírod, te szerencse fija? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=cAnOt74e9_Q&list=PLcpBBg8UA1Oxz7973OVcCzyBR-caH7hCQ&index=11

2018.12.14. 23:19:45

@Magánvéleményem:

Tudod mi az ócska?

Az OGY kdnp-s alelnökének mai nyilatkozata:

"Azok, akik az elmúlt napok agresszív cselekményeinek résztvevői voltak, nem tisztelnek senkit és semmit nem tisztelik az alapvető értékeket, nem tisztelnek másokat, nem tisztelik a kereszténységet, „a nemzet karácsonyfáját, magát a karácsonyt, a kis Jézust sem”.

A kormány tisztelte annyira az ország dolgozóit, hogy az érdekvédelmi szervezetekkel konzultáljon a brutális túlóra emelésről?
Nem.

Tisztelte annyira a parlament ellenzéki képviselőit, hogy megtárgyalja módosító javaslataikat?
Nem.

Tiszteli annyira a tüntető állampolgárait, hogy ne a fentiekhez hasonló alaptalan vádakkal és rágalmakkal illesse őket?
Nem

Tiszteli annyira saját rendőreit, hogy ne őket küldje a feldühődőtt emberek elé, hanem pl. Kósát vagy Gulyás Gergelyt?
Nem.

Gazdád.... magadból indulsz ki!

2006..

Kíváncsi leszek mit tesztek, ha megjelenik az utcákon a b közép. Őket is lesorosistázzátok, vagy gyurcsányistázzátok?

taga20 2018.12.14. 23:19:51

MI VAN MOCSKOS FITYESZORKOK? ELTŰNTETEK SZARGERINCŰEK?

hol van ilyenkor, birca, paraszt, cicmen, maciszar, wommbi, lenyin és a többi fityeszork?

taga20 2018.12.14. 23:21:41

@Ms.Cunnesburry: szerintem a kereszténydemokratákat magyarországon a sátán szarta ki.

ezeknél romlottabb állatokat rég láttam!:)

2018.12.14. 23:24:25

@Ms.Cunnesburry:

A latorcai egy öreg vén komcsi.
Mi a szart lehetne tisztelni a komcsi korrupt tetveken?
A belüket kellene inkább kitaposni amiért a módszerváltás után 30 évvel itt tart az ország.

conchita wurst 2018.12.14. 23:26:11

@Ms.Cunnesburry: "A kormány tisztelte annyira az ország dolgozóit, hogy az érdekvédelmi szervezetekkel konzultáljon a brutális túlóra emelésről? "

A kormany a dolgozokkal konzultal, nem a szakszervezetekkel. Ezert nem a melosok tuntettek.

"Tisztelte annyira a parlament ellenzéki képviselőit, hogy megtárgyalja módosító javaslataikat?"

Mind a 3000et? Minek? 1 szavazatottok sem kell, van eleg.

"Tiszteli annyira a tüntető állampolgárait, hogy ne a fentiekhez hasonló alaptalan vádakkal és rágalmakkal illesse őket?"

A tunteto kulfoldieket kiutasitjuk az orszagbol. Soros tobbi szervezetevel egyutt.

"Kíváncsi leszek mit tesztek, ha megjelenik az utcákon a b közép. Őket is lesorosistázzátok, vagy gyurcsányistázzátok?"

Arra mar en is megvettem a popcornt, hogy mikor mennek ki leverni a ludtalpas hulyegyerekeket. Jo muri lesz!

taga20 2018.12.14. 23:35:18

@conchita wurst: "A kormany a dolgozokkal konzultal, nem a szakszervezetekkel. Ezert nem a melosok tuntettek."

HAZUDSZ MOCSADÉK!

Mind a 3000et? Minek? 1 szavazatottok sem kell, van eleg.

HAZUDSZ FITYESZ SELEJT!

A tunteto kulfoldieket kiutasitjuk az orszagbol. Soros tobbi szervezetevel egyutt.

TÉGED KÉNE KIUTASÍTANI FITYESZORK!

2018.12.14. 23:43:15

@conchita wurst:

Itt vertétek a nyálatokat a francia tüntetések alatt örömötökben, mert a bátor nemzet bátor fiai fellázadtak Macron ellen. Azok miért nem voltak lúdtalpas hülyegyerekek?
Ugyanez zajlik, hálistennek miniatűr változatban és jóval békésebben a pesti utcákon, de szerintetek ezt anarchista sorosisták / külfőldiek!!!/ művelik.

"1 szavazatottok sem kell, van eleg."
Talán van a T. Háznak szabálya is. Nem?

2018.12.14. 23:49:42

@taga20: Álszent bagázs.

@Pár dollárral többért: Az már nem bűn. A fidesz bárki múltját elfelejti, feloldozza, cserébe "csak" csontig és tövig kell támogatni őket.

conchita wurst 2018.12.14. 23:51:18

@Ms.Cunnesburry: Azert, mert macron elvesztene egy most rendezett valasztast, Orban meg 3/4-del nyerne.

Ez persze csak aprocska elhanyagolhato kulombseg, egy igazi liberalis demokratanak fel sem tunik.

..........:DDDDDD

conchita wurst 2018.12.14. 23:55:18

De most kicsit tullottetek a celon a marhaskodassal.

A ruszkiknak fogjuk kiadni az elitelt Soros zsoldosokat, nem az amcsiknak. Megnezzuk mennyire lesz oszinte a mosolyuk.

taga20 2018.12.14. 23:55:22

@conchita wurst: a gecigazdádnak örülsz fogyatékos?

te ennyire oda vagy a fityeszmaffiáért?

hogy mé nem rohadsz meg féreg?!

2018.12.14. 23:59:15

@conchita wurst:

Szerintem 5/4-del, ha okosan számolják a levélszavazatokat és megkapják a taváriscsoktól a megfelelő számítógépes programokat.
Valaki már tegnap vagy ma megjegyezte, hogy Franciaországban Orbán és kompániája már rég börtönben ülne.

taga20 2018.12.15. 00:00:34

@conchita wurst: fosol rohadék fityeszparazita!
csomagolj és vegyél jegyet a ruszkikhoz szargerincű féreg, me rábaszol!

taga20 2018.12.15. 00:05:02

@Ms.Cunnesburry: szerintem enged el a kolbászt, me csak egy kibaszott szar!

taga20 2018.12.15. 00:13:42

@Ms.Cunnesburry: a héten sok vicc volt.

zene? nesze!:) én nem tudok betelni vele!

www.youtube.com/watch?v=vjncyiuwwXQ&list=RDvjncyiuwwXQ&start_radio=1

Down by the river by the boats
Where everybody goes to be alone
Where you won't see any rising sun
Down to the river we will run
When by the water we drinks to the dregs
Look at the stones on the riverbed
I can tell from your eyes
You've never been by the riverside
Down by the water the riverbed
Somebody calls you somebody says
Swim with the current and float away
Down by the river every day
Oh my god I see how everything is torn in the river deep
And I don't know why I go the way
Down by the riverside
When that old river runs past your eyes
To wash off the dirt on the riverside
Go to the water so every near
The river will be your eyes and ears
I walk to the borders on my own
Fall in the water just like a stone
Chilled to the marrow in them bones
Why…

A folyónál a hajók
Ahol mindenki egyedül jár
Ahol nem fogsz látni semmilyen felemelkedő napot
A folyóig futunk
Mikor a víz mellett a poharakba itatunk
Nézd meg a köveken a folyóágyat
El tudom mondani a szemedből
Soha nem voltál a folyóparton
A víz mellett a folyómeder
Valaki hívja valaki azt mondja
Úszni az árammal és úszni
A folyónál minden nap
Ó, istenem, látom, hogy minden a mélyben szakadt
És nem tudom, miért megyek az úton
Lefelé a folyóparton
Amikor az öreg folyó elromlik a szemed előtt
A folyópart szennyeződésének megóvása
Menj a vízbe, hogy minden közel legyen
A folyó lesz a szemed és a füled
A saját határaimhoz járok
A vízbe esni, mint egy kő
A csontvelőbe hűtött csontokban
Miért…
 
kurvajó!:)

conchita wurst 2018.12.15. 00:15:38

@taga20: Ja, fasza cucc! Te retardalt B1 nyugger....:)

taga20 2018.12.15. 00:19:56

@conchita wurst: mi van fityesznyuggerzombi? hideg volt a cukrostejed fogyatékos?:)

conchita wurst 2018.12.15. 00:25:34

@taga20: Sikerult felbasznotok a Fonokot

Most olyan nemzetbiztonsagi torvenyeket fogadunk el, mint amerikaban 2001.09.11-e utan! Ez a mocskos terroristatamadas most nagyon felbaszott mindenkit, uj vilag jon jovore.

neko1967 2018.12.15. 00:32:54

@conchita wurst:
Most komolyan, elvtárs, szovjetúnióban nem tellik magyar ékezetes billentyűzetre? Ilyen szar a KGB beszerzési főcsoportfőnöksége?

2018.12.15. 00:33:07

@conchita wurst:

Hajrá! Bazi nagy öngól lesz. :D

Tetszik ez a királyi többes, mivel te csak egy talpas vagy. Azok közül is a b1-en éjszakai szolgálatot teljesítő. Vagyis a ranglétrán max. a vakodokat előzöd meg. :D

taga20 2018.12.15. 00:34:13

@conchita wurst:Ez a mocskos terroristatamadas most nagyon felbaszott mindenkit, uj vilag jon jovore.

Ez a mocskos terroristatámadás most nagyon felbaszott mindenkit, új világ jön jövőre.

így írják ezt felénk. nem tudom, hogy te ki vagy, de hogy magyar nem vagy az fiksz.

Etniez 2018.12.15. 00:35:29

@conchita wurst: Már mondtam, ha továbbra is ti számoljátok, lesz az 5/4 is.

2018.12.15. 00:35:32

@taga20:

Ezt elteszem holnapra. Itt alszik a dobi a lábamnál, nem szeretném felkelteni. :D

Etniez 2018.12.15. 00:36:24

@Ms.Cunnesburry: Elküldjem a másik bajszos szarnak a linket? Fent van a Parlament oldalán.

Etniez 2018.12.15. 00:39:07

@balcán maxval bircaman: A londoni követségen kevesebb volt a fidesz aránya, mint 10%. Nem véletlen.

2018.12.15. 00:44:56

@Etniez:

:D :D :D

Szerintem zavarba jönne.

taga20 2018.12.15. 00:47:06

@Etniez: fölösleges! szerinted poltpetya nem vágja, hogy lopnak, mint az állat?

megamedve 2018.12.15. 01:23:06

CSAK A FIDESZ!
CSAK VIKTOR!

megamedve 2018.12.15. 01:23:51

IMALÁNCOT VIKTORÉRT!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.15. 04:23:32

@Etniez:

@Etniez:

Lehet, de az összes követségen együtt nem így volt.

Ménár Atya 2018.12.15. 06:34:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Szevasz kurafi!
Most kivételesen egyetértek veled, eddig ezt nem nagyon feszegette senki.
Nem is értem, hogy miért nem ezzel kampányol az ellenzék.
Valóban, a probléma , nem a túlóra, hanem az a lehetőség a munkáltatóknál,hogy ezt akár szabadidő biztosításával is fizetheti jó magyar forint helyett.
Na, amúgy a matek megy már, vagy még mindig tolod a hülyeséget az adósságról? :D:D
Ámen

Ménár Atya 2018.12.15. 06:50:55

@GNDL: Hát persze hogy te vagy a főnök, valahol a kis belső világodban , ahol te vagy Napoleon :)
Amúgy nem zavar, hogy orbi már megbikott 2010,11,12,13,14,15,16,17(itt már közeledett a kétharmados DK győzelem is), 18-ban, többször is naponta :)
Amúgy még ez miatt sem fog megbukni, mert a multik kifogják fizetni a dolgozókat, nem érdekük, hogy a harmadáron fizetett munkaerő sztrájkoljon, és pár nap alatt nagyobb veszteséget okozzon, mint amit nem fizetnének ki.
Sőt, mivel munkaerő hiány van szakképzett emberekből, így a magyar cégek is kifogják fizetni a dolgozókat.
De biztosan lesz néhány mszp-s paraszt aki vidéken valami céget vezet, és majd nem fizeti a melósát,mezőgazdasági munkását, mert így akar gazdagodni, mint régen,amikor dicsőség volt hogy nem adóztatja a miattuk minimálbéren tengődő éhező tömegeket :)
Amúgy édes fiam, szoktad a fejed ATV bámuláson és evésen kívül bármire is használni?
Most nézem , a forradalomnak vége, mind az 150 fizetett forradalmár nyugovóra tért, és várja az új direktívákat :D

chrisred 2018.12.15. 07:49:23

@balcán maxval bircaman: Kamu. Halványlila gőze nem lehet senkinek, hogy azt a szavazólapot követségen vagy egy másik hazai szavazókörzetben adták le.

"A külképviseleti voksokat nem számolják meg a külképviseleteken, hanem csütörtök éjfélig a Nemzeti Választási Irodába szállítják, ahol azokat választókerületenként szortírozzák, és az átjelentkezők szavazataival együtt eljuttatják a megfelelő választókerületekbe. Itt átadják az "utazó" szavazatokat a kijelölt szavazatszámláló bizottságnak, amely felbontja a szavazás éjszakáján lezárt urnát, a tartalmát összekeveri az "utazó" szavazatokkal, és így számlálja meg a szavazatokat, majd a szavazás szavazóköri eredményéről jegyzőkönyvet állít ki."

LebensraumamOsten 2018.12.15. 07:52:33

@6.Lenin: Tehát fityuszos beéböfögő voltál. Ha elfajult a helyzet és berendeltek túlórázni, akkor keményen "dolgoztál", bár amúgy hírből sem ismered a munka fogalmát. Annyit tudtok róla, hogy fárasztó és piszkos valami amit nem fizetnek meg és messziről el kell kerülni minden illibbantnak.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.15. 07:58:58

@chrisred:

Viszont a belföldi normál szavazatok eredménye még a választás napján megvan, a leveles szavazatokat meg eleve külön számolják.

Azaz ha a végeredményből levonod a normál belföldi szavazatokat és a leveleseket, megkapod a maradékot, ami az összes átjelentkező és főleg a külképviseleti szavazat. Tehát mégis megkapható ennek az önálló eredménye. Akár körzetenként is, de összesítva listásan minden további nélkül.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.15. 08:03:38

@Ménár Atya: Mi van, fideszpatkány? Kommunista szombatot tartasz? Gyakorlod a 400 túlórát? :))

2018.12.15. 09:03:52

@Ménár Atya:

"Most nézem , a forradalomnak vége, mind az 150 fizetett forradalmár nyugovóra tért, és várja az új direktívákat :D"

megnézném, mikor viktory atya az arcodba tolja a seggét, a garantált bérminimumért te kutya.

vicc, ahogy a fidesspatkány bizonygatja földesura jótékony hatását, az ellopott 3000 milliárd nyugdíjpénz, a pofátlan gazdagodásuk (helios, lölő) a felvásárolt fél ország, a megnyomorított média, az ellopott szabadidő és kafeteria mellet. hosszú még a sor.

menj, nyald urad valagát és klussolj.

rallus 2018.12.15. 10:25:51

@lazarus: Addig menj az eddig külföldre menekült 3 millió ember után, amíg van a 2002 -2010 közötti Arany-korszakban felhalmozott tőkédből annyi, hogy nem halsz éhen az itt maradt 6 millióval együtt! Jól néznek majd ki a trafikosok, zöldbárók és NER lovagok a te dolgos kezed nélkül!

taga20 2018.12.15. 12:06:53

@rallus: te tényleg ilyen fogyatékos vagy, mint ami a kommentjeidből lejön, vagy azé itt ráerősítesz?

nincs egy hazugságoktól mentes mondatod.
döbbenet, hogy neked ebben a retek rendszerben minden tetszik, akármit csinálnak a geciék. döbbenet!

2018.12.15. 12:19:33

@rallus:

" 2002 -2010 közötti Arany-korszakban felhalmozott tőkédből annyi.."

van annyi, s bizony abból az arany korszakból, te fidessféreg.

rallus 2018.12.15. 13:04:26

@lazarus: Örülök és így legalább tudjuk, hogy kik kerültek nekünk 16 000 milliárd forintba....

2018.12.15. 14:02:37

@rallus:

"Örülök és így legalább tudjuk, "

számold hozzá ha mered, az elmút8év fidessnyik lopását, ami legalább, ha nem kétszer ennyi te agyhalott.

az eu pénzek zöme.

rallus 2018.12.15. 14:14:43

@lazarus: Ki törődik itt az EU pénzek maradéktalan ellopásával, amíg ti mai áldozatos munkátokkal sosem látott gazdasági fejlődést produkáltok! Kár, hogy ezt nem a becsületes kormányotok alatt történt! Gondolom azért, mert akkor ezerszám fogadtátok el az ellenzéki Fidesz parlamenti javaslatait.....

alöksz róz 2018.12.15. 14:46:13

@taga20: "döbbenet, hogy neked ebben a retek rendszerben minden tetszik, akármit csinálnak a geciék. döbbenet!" - oszt honnan tudod, hogy tényleg minden tetszik neki??
most azért, hogy itt a munkáját végzi, még lehet attól eltérő magánvéleménye...
és úgyse fogja megmondani :-)

alöksz róz 2018.12.15. 14:52:02

@lazarus: "vicc, ahogy a fidesspatkány bizonygatja földesura jótékony hatását, az ellopott 3000 milliárd nyugdíjpénz, a pofátlan gazdagodásuk (helios, lölő) a felvásárolt fél ország, a megnyomorított média, az ellopott szabadidő és kafeteria mellet. hosszú még a sor." - inkább az a vicc, hogy mindezek ellenére se tűnik semmivel se jobbnak az, amit az ún. ellenzék kormányzásától várhatunk...
ez a vicc, papám.
vagy inkább a tragédia :-)

lazarus (törölt) 2018.12.15. 14:57:16

@rallus:

"hogy ezt nem a becsületes kormányotok alatt történt!"

szerencse, hogy a mostani becsületes kormányunk alatt a média haldoklik, a propagandagépezet meg hülyíti 24 órában a népet, nem csak hülyíti, hanem 24 órában USZÍTja is azt, mindenféle koholt sorosozó és migráncsozó okádék hírrel.
az M1 TV2 Origo és egyéb förmedvények arcátlan közpénzekből finanszírozott felhasználásával.
Szerencse, hogy mostani kurmányunk alatt az albérlet és lakásárak közel a 3 -szorosára ugrottak, kitörölhetjük a seggünket az alacsony kamattal.
Szerencse, hogy a gazdasági fejlődés mellett még mindig 27% os áfával és 96 féle különadóval kell lerabolni a népet.
Szerencse, hogy az 5% áfával ami a csirkén ül, közel 2 szeresére emelkedett az ár, mint ami az áfacsökkentésnél 2 éve volt.
Szerencse, hogy egy átlagos fiatal(pár) aki csak 1 gyermeket akar, esélytelen saját lakhatásra, mert a mostani fizetések a kikúrt módon száguldó gazdaság mellet- is kb. a ló legnemesebb szervére elegendőek.
Szerencse, hogy azu alkotmány helyett lett fidessalaptörvény, ahol a nyugdíjra való jogosultságot is eltörölték, miután a 3000 milliárdot ellopták.
Szerencse, hogy a Quaestorban fidesses pénze nem ragadt benne.
Fidess alatt egész életünk egy kibaszott szerencse.
Szerencse, hogy az ország vagyona (föld épületek pénzek) szép lassan a fidessközeli urak zsebébe tulajdonába vándorolnak.

lazarus (törölt) 2018.12.15. 14:59:14

@alöksz róz:

"amit az ún. ellenzék kormányzásától várhatunk..."

ez fikció. az ország le rablása tény. ez a differencia.

kifordított nagyanyó 2018.12.15. 15:04:43

@taga20: Ez hogy nem esett neked le elsőre?:))

rallus 2018.12.15. 15:21:44

@lazarus: A "lerabolt" nép szarik a hisztis ellenzéki politikusokra és a beltenyésztett tüntikézőkre. A "lerabolt" nép most végre újra tud ajándékot venni, utazni és pihenni. Most pótolja be azt, amit a Pannon puma idején nem tehetett meg. Nő a belső fogyasztás, a foglalkoztatás, a megtakarítás és ami a legfontosabb: a ballibek veszélyességi küszöbérték alatt vannak!, Persze nem adják fel, mindent elkövetnek a minél gyorsabb önfelszámolásért!Kell ennél több?
Ps. Nézz a tükörbe, hogy mennyire csúnyulsz a tehetetlen gyűlölet miatt! Menj el te is szánkót lopni a Kossuth térre, hátha a megszokott tevékenység ellazít...

alöksz róz 2018.12.15. 15:26:57

@lazarus: "ez fikció. az ország le rablása tény. ez a differencia." - hát ez az. nem fikció, hanem tény. nincs differencia.
nézzük milyen pártok vannak, amelyek egyáltalán szóba jöhetnek: mszp+dk+fodorgabika(liberálisok)+bokros(moma) már bizonyított. a többitől, akik ezekkel képesek szövetkezni (a megélhetési politikusok mintatípusával, karácsony gerivel az élen) nem tudom, mi a faszt lehetne mást várni.
a jobbik szó nélkül elfogadta a lopott pénzt simicskától.
marad tán még az lmp

kifordított nagyanyó 2018.12.15. 15:29:57

@rallus: Jaja,autóvásárlásban már elértük azt a szintet,mint a gyurcsány-bajnai érában.

kifordított nagyanyó 2018.12.15. 15:31:09

@alöksz róz: Apropó Bokros! viktorod kezet csókolt már neki?

alöksz róz 2018.12.15. 15:33:02

@alöksz róz: ja még van a juhászpeti. ő például nagyon ügyesen tud fütyülni.
bár azt nem tudni, miből él, csak azt, hogy a cégei felszívódtak.

alöksz róz 2018.12.15. 15:38:39

@kifordított nagyanyó: lehet hogy megtette... mert az egész biztos, hogy a mai napig nagyon tetszik neki a multicégeknek végletekig kiszolgáltatott olcsómunkerőországa meg az elszegényedett, tönkrement egészségű milliók, amit és akiket örökül hagyott neki bokros.

alöksz róz 2018.12.15. 15:40:29

@kifordított nagyanyó: "Jaja,autóvásárlásban már elértük azt a szintet,mint a gyurcsány-bajnai érában." - csak az a különbség, hogy akkor (deviza)hitelből vettük, most meg zsebből kifizetjük.

kifordított nagyanyó 2018.12.15. 15:47:02

@alöksz róz: Meg hát volt miből lopni,jótékonykodni.

alöksz róz 2018.12.15. 15:53:25

@kifordított nagyanyó: megteheted te is, kezet csókolhatsz bokrosnak, hogy így el bírta baszni az országot.

6.Lenin 2018.12.15. 16:05:46

Mii van horpadt mellűek? Ma a söpredék pihizik?
Így nem fog bukni a Patás, köcsögök.

alöksz róz 2018.12.15. 16:06:09

@kifordított nagyanyó: hát még a lerongyolódott milliók milyen jól megéltek belőle. felvirágoztatta magyarországot a csodatévő bokros, dőzsölés, kánaán a mai napig, sőt míg világ a világ.

alöksz róz 2018.12.15. 16:08:45

@kifordított nagyanyó: akkor mi a problémád? most ki tudjuk fizetni a kocsit, akkor meg nem tudtuk kifizetni. csodálatosan kormányoz orbán viktor miniszterelnök úr.

alöksz róz 2018.12.15. 16:09:34

sőt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr
adjuk meg a tiszteletet

alöksz róz 2018.12.15. 16:18:20

lepörögjük gazdasági növekedésbe mind az összes európai uniót, olyan ügyesen kormányoz.

kolompa lole 1111 2018.12.15. 17:16:52

@alöksz róz: Megadjuk: simán csak Csüngőhasú Cigány.

lazarus (törölt) 2018.12.15. 17:43:50

@rallus:

"A "lerabolt" nép szarik a hisztis ellenzéki politikusokra és a beltenyésztett tüntikézőkre. A "lerabolt" nép most végre újra tud ajándékot venni, utazni és pihenni. Most pótolja be azt, amit a Pannon puma idején nem tehetett meg."

levinnélek pucér seggel pl. olaszliszkára, ott bekennék a segged az igazság masszájával...

ez is a főroma retorikája, jól él az ország, dőzsöl, csak éppen te nem... neked nagy lóvé a 10e bözsi és a közmunka is. :D

de a többség a tolvajok dumáját nem eszi, csak tudd.

Sir Bates dö Hól 2018.12.16. 01:03:57

@alöksz róz: persze, scmidtfia ungár " az én apukám becsületesen megdolgozott az örökségemért" péterrel:-)...

alöksz róz 2018.12.16. 02:09:46

@Sir Bates dö Hól: hát ja. akkor csak a juhász peti marad mégis.
csinálhatna egy pártot puzsér meg juhász, a céljuk végül is azonos, mindketten több zöldet akarnak. lehet tényleg ilyen kis egyszerű, pártállástól függetlenül támogatható kis jelszavakkal feltörhetnének. csak a dopemant ne vegyék bele.

Sir Bates dö Hól 2018.12.16. 03:26:19

@alöksz róz: :-) mostanában láttam dopemant pár műsorban, komolyan mondom, hatalmas utat tett meg a "lopni, megyünk lopni" óta; röhejes, de nagyságrenddel korrektebb és lényeglátóbb, mint a mai politikai aktorok 95%-a...

Ferenc Nèmeth 2018.12.16. 10:27:36

Ashwood kérem keressen fel!

CSOKKI MÁLNA 2018.12.16. 13:16:24

@Etniez: Mondjuk azért, mert egész más a londoni magyarok korösszetétele, mint az itthoni lakosságért. A 18-35 korcsoportban itthon is igen népszerű a Jobbik a Momentum és az LMP..

alöksz róz 2018.12.16. 13:47:21

@Sir Bates dö Hól: az lehet, hogy lényeglátóbb, de taszítja a majkásokat. ilyen megosztó személyiségekre nincs szükség!

Mázlista51 2018.12.16. 16:52:13

Hát nem. A multik fizetést emelnek, hogy legyen munkásuk. Ez kizárólag AZ ÁLLAMI ALKALMAZOTTAKRÓL szól. Ők lesznek túlmunkára kényszerítve, ha nem lesznek elegen. És nem lesznek, mert aki teheti, elhúz innen.

Sir Bates dö Hól 2018.12.16. 17:00:55

@alöksz róz: ez lehet, viszont majka egy vamzer, ezt a curtis ügy bizonyította:-)...

Hungryhorse 2018.12.17. 09:29:16

@neko1967: takarodj anyádba.
Vagy szívj gázt.
Kapsz ingyen a sünöktől.

Hungryhorse 2018.12.17. 09:30:58

@taga20: takarodj trágár kurva anyádba.
Vagy szívj gázt, mint neko cimborád.
Kapsz ingyen a sünöktől te is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.17. 09:32:42

@Hungryhorse: "trágár"

De érzékeny lettél, fideSSfasszopó. :))

Hungryhorse 2018.12.17. 09:44:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: összekeversz a kocsisoron tengődő kurva anyáddal te barom.
Neki pampogj.
Vagy szívj gázt, mint neko meg taga cimborád.
Kapsz ingyen a sünöktől te is.

hanglilla 2018.12.19. 13:41:53

"csillámló intellektusáról méltán híres Kósa Lajos"

Ez annyira találó :))))
Köszi, megnevettettél :))
süti beállítások módosítása