B1 blogcsaládWeber nem tanult a megbékítési politika történelmi katasztrófájából

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. november 20. - Szelestey

• A Néppárt bizottsági elnökjelöltje nem akarja észrevenni, hogy magyar kígyótojáson kotlik, de amúgy szépeket mond a nacionalizmus feltartóztatásának szükségességéről 

• A szélsőjobbos brazil államfő a legjobbhoz: Orbán Viktorhoz fordult tanácsért, az osztrák miniszterelnök viszont látványosan elhatárolódott a magyar kormánypropagandától, amikor fogadta Soros Györgyöt. Amúgy a CEU Magyarország ajándéka Bécsnek

soros_kurz.jpeg

• Több mint bűn, hiba volt, hogy Magyarország segített megszökni a köztörvényesen elmarasztalt Gruevszkinek, még ha úgy is van, hogy Orbán jelenleg azt csinál idehaza, amit akar 

                                              Nemzetközi sajtószemle, 2018. november 20.

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Manfred Weber a folyamatos bírálatok ellenére ragaszkodik Orbán Viktorhoz, védi a magyar vezetővel fennálló szövetséget, bár azt mondja, hogy álláspontja szakkérdésekben nem kétséges, azonban továbbra is nyitott a párbeszédre. A kereszténydemokraták bizottsági csúcsjelöltje hangoztatja, hogy a jogállam ügyében szó sem lehet semmiféle engedményről, de kitart amellett, hogy a gondokat csakis dialógus útján lehet rendezni. Azzal nem ért egyet, hogy már esetleges megválasztása előtt határolódjon el a magyar kormányfőtől.

Az Orbánhoz fűződő viszony döntő lehet a jövő május EP-választás után. Alakul a szövetség az európai liberálisok és a Macron-féle En Marche között, és az határozottan szembe kíván szállni a nacionalista magyar politikussal. Weber elismerte, hogy a Fidesz fejtörést okoz a Néppártnak, de emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi csúcson a Fidesz elfogadta az EU alapértékeinek megerősítését tartalmazó nyilatkozatot. Így most tartania kell magát ahhoz.  Weber szerint a kampányban az EPP-nek egyértelműen a jobboldali-populista pártok ellen kell fordulnia. Mert azok hazáról szónokolnak, ám a csupasz önzést és nacionalizmust értik alatta. Az Európa-barát erőknek el kell határolódniuk ezektől a tömörülésektől – fejtette ki.  Hozzáfűzte, hogy erős nemzetállamok csakis az egyesült és erős Európában képzelhetőek el.

https://www.sueddeutsche.de/politik/eu-parlament-weber-haelt-an-orbn-fest-1.4217784

Die Welt

die_welt.jpg

A nacionalizmus szellemét tartja fő ellenségnek az európai konzervatívok bizottsági elnökjelöltje. Weber most mutatta be programját, és azt mondta, hogy a jövő évi EP-választás sorsdöntő lesz Európa hívei és ellenfelei között. Mint mondta, a fenyegetés akkora, hogy arra a 2. világháború óta nem volt példa. Itt kifejezetten megemlítette a német AfD-t, hangsúlyozva, hogy aki erre a pártra szavaz, annak olyan viszonyokra kell felkészülnie, amint amilyenek most Londonban vannak. (Rosszak.) Ő maga a jobboldali-radikális pártok támogatása nélkül kívánja elfoglalni Juncker székét, a sikerhez csakis az Európa-barát erők szövetségére számít.

Egyébiránt a bajor politikus sürgeti, hogy vessenek véget az illegális bevándorlásnak, de a földrésznek továbbra is fogadnia kell a politikai üldözötteket. A helyenként igencsak elnagyolt nyilatkozat egyfelől azt tartalmazza, hogy az EU-nak az értékek képviseletében politikai óriássá kell válnia, másfelől viszont támogatja az erős nemzetállamokat is. Szerinte leginkább a kül- és biztonságpolitikában lehet további jogköröket átruházni Brüsszelre, viszont meg kell válni az egyhangú döntéshozatal elvétől. Ehhez azonban hozzá kellene járulnia az Európa Tanácsnak, beleértve Magyarországot és Lengyelországot is.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article184154036/Europawahl-2019-Manfred-Weber-will-aus-der-Welt-einen-besseren-Platz-machen.html?wtrid=onsite.onsitesearch

FT

financial_times.jpg

A vezércikk arra figyelmeztet, hogy Romániában a kormány sorozatosan támadja a jogállamot, így veszélybe kerül mindaz, amit a rendszerváltás óta elértek a demokráciában. A románok nagyot léptek előre az utóbbi csaknem 30 évben, ám ez csak még megbocsáthatatlanabbá teszi, hogy a mostani hatalom aláássa a jogállami kereteket, akadályozza a korrupció elleni küzdelmet és így rontja az ország tekintélyét. Magyarországgal és Lengyelországgal ellentétben, Bukarest ellen idáig nem indult uniós eljárás, amelynek a végén elvileg büntetést szabhatnak ki az eltévelyedett államra. Ám a román visszalépés árt az EU egységének, mert azt a benyomást erősíti meg Nyugat-Európában, hogy a térségben egyre több kormány távolodik el a közös értékektől.

A Bizottságnak igaza volt, amikor a múlt héten ajánlásokat tett a román igazságszolgáltatás függetlenségének erősítésére és annak megakadályozására, hogy a BTK-t semmirekellő politikusok védelmére használják fel. Balga módon a román fél olyan törvénnyel vágott vissza, amelyet Brüsszelben nem csupán kihívónak tartanak, hanem az teljességgel elfogadhatatlan gesztus egy olyan ország részéről, amely januártól átveszi az EU soros elnökségét, így azt képvisel majd a világban. Merthogy eltörölné az ítéletet rengeteg vesztegetési ügyben. Az egyik nagy nyertes Dragnea, a szociáldemokraták erős embere volna, ám kockázatos az út, amin ő és a szövetségesei haladnak, mivel az kétségeket vet fel az ország alapintézményei iránt. Egyben rombolja a bizalmat a köz iránt érdeklődő románok körében. Nem szabad, hogy meghaljanak a reményeik, mert ők bíznak abban, hogy Románia egy nap jómódú, korrupciómentes társadalom lesz, amelyet megfelelően kormányoznak.

https://www.ft.com/content/7352ec7a-e981-11e8-a34c-663b3f553b35

Washington Post

washington_post_1.jpg

A történelmi feledékenység az egyik legrosszabb, ami történhet a politikában, és úgy tűnik, sok európai elfelejti, hová vezethet a soviniszta nacionalizmus és a kisebbségek kárhoztatása. Ugyanígy látszik, hogy rengeteg amerikai megfeledkezik arról: az „Amerika mindenek előtt” politikája segítette elő a rosszindulatú erők megerősödését, ami azután elkerülhetetlenül kiváltotta a háborút és tízmilliók halálát eredményezte. Napjainkban pedig sok nyugatinak mintha már nem jutna eszébe, milyen nehéz, kemény feladat volt létrehozni az emberi méltóságra épülő rendet a 2. világháború után.

Az antiszemita támadások incidensek, egyben pedig emlékeztetők az Atlanti-óceán mindkét felén. Az egykori bűnökre a morális választ az ENSZ Emberi Jogi Nyilatkozata tartalmazta, éspedig azon az alapon, hogy a tengelyhatalmak nem egyszerűen veszítettek, de tévedtek, amikor kialakították nézetüket nemzetről, fajról, kultúráról. Ám azóta jó páran megkérdőjelezik, hogy a méltóság vele születik az emberrel. A legátfogóbb támadások manapság a nacionalista jobboldalról érik az egyetemes emberi jogokat. Magyarországon, Romániában, Németországban, Lengyelországban, az USÁ-ban és másutt politikusok a kulturális idegenek dehumanizálása alapján igyekeznek meghatározni a nemzetiséget. A másik lehet muzulmán, migráns. Ám ez veszedelmes, bárhol is bukkanjon ez a fajta politika.

Amerikában a történelmi amnézia ára az, hogy olyan elnököt választottak, aki nem fogalma sincs a történelem tanulságai iránt, közömbös azok iránt. Olyasvalaki, aki vadállati ösztönnel folyton a bigottság és a kirekesztés üzenetéhez folyamodik. Eldobja magától az általa semmire sem becsült örökséget és olyan erőket szabadít fel, amelyek könnyen kicsúszhatnak az ellenőrzés alól.    

https://www.washingtonpost.com/opinions/one-of-the-worst-things-about-our-awful-political-moment/2018/11/19/b75d6a28-ec2c-11e8-8679-934a2b33be52_story.html?utm_term=.188e5dc4a548

Politico

politico_1.jpg

A világ egyik legtekintélyesebb külpolitikai elemzőintézetének európai igazgatója úgy gondolja, hogy ha a liberálisok meg akarják állítani a populista hullámot, akkor el kell kerülniük a csapdát és nem szabad Közép-Európát ostorozniuk, mert nem a térség a felelős a jelenségért. Tomás Valasek szerint Macron a minap joggal állapította meg Pozsonyban, hogy az EU nem a régi és az új tagok között megosztott, mert mind a két oldal a földrész újraegyesülését akarja. Ám az elnök túllépett azon, hogy milyen törékeny a kettő közötti viszony, ami jóvátehetetlen szakadással fenyeget. A liberális és illiberális erők közti harc meghatározó témává lépett elő. De hiba úgy beállítani, mintha a populizmus elsősorban közép-európai gond volna. Az EP-választás az egység próbaköve lesz.

Persze kísértő, hogy úgy tüntessék fel, mintha a nyugati liberális bástyát csakis az új tagállamok populistái támadnák. Ám a populizmust nem Orbán Viktor találta fel. Ausztriában a szélsőséges Szabadságpárt már akkor bekerült a kormányba, amikor Magyarország még csak reményteli tagjelölt volt az EU kapujában. Azon kívül a jelenség nem korlátozódik a régióra. Ám a sztereotípia több okból is tartja magát. Először is, mert a jobboldali populisták által kormányzott Magyarország és Lengyelország keleten van. De Orbán is hozzátette a magáét, mivel bevállalta az illiberális címkét, és a liberális és illiberális közti megosztottságot Kelet és Nyugat küzdelmének állította be, részben azért, hogy a ténylegesnél nagyobbnak látsszon a támogatottsága.

A térség részéről annyiban van jogosultsága a kvóták elutasításának, hogy ezek az országok a történelmi előzmények miatt nem szeretik, ha megmondják nekik, hogy mit kell tenniük – akaratuk ellenére. Ugyanakkor a keleti bővítést megbánó nyugati államok számára kapóra jött a liberalizmus válsága, mert így sürgethetik a hasonlóképpen gondolkodó országok szorosabb szövetségét.  Így előkészítik a talajt a kétsebességes Európához. De a választási kampány beindulásával nagy a kockázat, hogy kiéleződik a feszültség és gyógyíthatatlan károk érik a két oldal közti viszonyt. Meg kell akadályozni a végleges törést, noha a vezető jelöltek jelenleg egytől-egyik a különbségeket hangoztatják. De ha keleti és nyugati EP-képviselők összefognának, menteni tudnák a kárt. Egy esetleges migrációs megállapodás szintén segítene hatástalanítani menedékkérőkről folyó vitát. Túl kellene lépni a kötelező elosztás elvén is.

Talán a legfőbb, hogy az európai vezetőknek el kellene ismerniük: nem a liberális Nyugat és az illiberális Kelet ellentéte okozza a válságot. A nyílt társadalom követői mindenütt szembenéznek a nacionalista, populista kihívással. Azon kívül van igazság abban, amikor a populisták azt mondják, hogy az EU nem működik jól. A legtanácsosabb az volna, hogy válaszként a liberálisok mindenütt mozgósítsák a demokratákat és kidolgozzák a saját javaslatukat a másik oldal által kifogásolt gondokra. Az sem árt, ha a két fél  jobban megismeri egymást. Meg kell szabadulni a ki nem mondott előítéletektől, közhelyektől.

https://www.politico.eu/article/europe-populism-viktor-orban-dont-blame-the-east/

Guardian

guardian.png

Az új, szélsőjobbos brazil elnök telefonon beszélt Orbán Viktorral és utána azt mondta, hogy a magyarok sokat szenvedtek a szocializmus alatt, így tudják, mi az a diktatúra, a braziloknak azonban fogalmuk sincs róla. A kijelentés azért váltott ki felháborodást és hitetlenkedést, mert Brazíliát két évtizeden át junták irányították. A Human Rights Watch illetékese leleplezőnek tartja, hogy Bolsonaro olyanoktól kér tanácsot, mint a jól ismert populista autokrata Orbán, de ha valakinek bármi kétsége van afelől, hogy mit élt át a latin-amerikai ország a katonai irányítás alatt, az csak gondoljon vissza az emberi jogok rendszerszintű megsértésére. Egy kormányjelentés négy éve azt állapította meg, hogy ez alatt az idő alatt több mint 400 volt a meggyilkoltak, illetve eltűntek száma. Cenzúrázták a sajtót és a kultúrát, sokan emigrációba kényszerültek.

Az államfőt, aki korábban a hadsereg századosa volt, megkérdezték Orbán keményen migrációs-ellenes lépéseiről, de a politikus azzal tért ki, hogy inkább a hazai helyzetről beszélne. Úgy véli, hiba volt meghozni tavaly a bevándorlási törvényt, mert az kinyitja a  határokat pl. a venezuelai menekültek előtt. Egy szakértő szerint Bolsonaro az olyan, tekintélyelvű vezetők által használt nyelvezetet veszi át, mint a magyar miniszterelnök, miközben az országban az idegen eredetű lakosság számaránya 1 % alatt marad. A lényeg az, hogy a külvilág veszedelmes, odahaza viszont kell egy erős vezető, aki megvéd a fenyegetésektől.

https://www.theguardian.com/world/2018/nov/20/jair-bolsonaro-says-brazilians-still-dont-know-what-dictatorship-is

NZZ

nzz.jpg

Amikor az osztrák kancellár fogadja Soros Györgyöt, akkor ott többről van szó, mint puszta munkalátogatásról. A szélsőjobbos összeesküvés elmélet híveinek szemében az emberbarát üzletember minden gonosz forrása, Kurz azonban elhatárolódik ezektől a köröktől, mert ilyen politikusok vannak a kormányában is. A vasárnap esti megbeszélésen a fő téma CEU költözése volt, miután a hivatalos magyar kampány elüldözte az egyetemet. Ám mivel Magyarországon és a szélsőjobboldali-konzervatív csoportok a világban másutt is ördögnek állítják be a milliárdost, az egyeztetés jelentősége megnőtt. Utána gyűlölködő üzenetek árasztották el a miniszterelnök twitter profilját, beleértve halálos fenyegetéseket is Soros ellen.  

Magyarország tudatosan él az antiszemita közhelyekkel, de ezt a ’globális elitnek’ vagy a migrációs politikának címzett szalonképes kritikába csomagolja. Soros egyre fontosabb szerepet tölt be ellenségképként szélsőséges körök számára, manapság elsősorban a nyílt társadalomról és a menekültek megsegítéséről vallott nézeteivel. Pedig a támogatás teljesen átlátható módon jut célba az alapítványain keresztül, minden más állítással ellentétben. Ellenfelei közé tartozik az amerikai elnök, valamint az izraeli kormányfő is, ám Magyarország az egyetlen állam, ahol a hivatalos politika rangjára emelkedett az ellene irányuló kampány. Ezt támasztotta alá, hogy az Orbán-kormány Sorossal igazolta Gruevszki teljesen zavaros kimenekítését.

Az lehet véletlen, hogy Kurz az incidens után ilyen röviddel fogadta a befektetőt, ám nyilvánvaló, hogy ily módon elhatárolódott a magyar propagandától, amelyet maga is megtapasztalt, miután szeptemberben közölte, hogy az Osztrák Néppárt a magyar kormány ellen szavaz az EP-ben. Ily módon egyértelmű csalódást okozott Orbánnak, mármint hogy a kancellár személyében nyugati szövetségest talál. A Magyar Idők le is vonta a következtetést: a politikust Soros tartja kézben.

https://www.nzz.ch/international/wenn-oesterreichs-kanzler-george-soros-empfaengt-ist-das-mehr-als-ein-arbeitsbesuch-ld.1437704

Die Pressedie_presse.jpg

A Soros Györggyel lezajlott megbeszélés után az osztrák tudományügyi miniszter örömét fejezte ki, hogy Bécsbe költözik a Közép-Európai Egyetem, merthogy azáltal csak erősödik Ausztriában a felsőoktatás. De hogy mi és hogyan valósul meg az áttelepülésből, az a magyarországi helyzet függvénye. A tavaly hozott törvénymódosítás nyilvánvaló támadás az iskola ellen. Noha az eleget tett az újonnan támasztott feltételeknek, az Orbán-kormány mégsem írja alá a New York Állammal kidolgozott egyezményt.

A jobboldali-nacionalista magyar vezetés ellenségének nyilvánította Sorost. Azzal vádolja, hogy tömegével akar Európába hozni migránsokat, ám a bírálók szerint az álláspont zsidóellenes felhangokkal tarkított antiszemita álláspontot takar. Amúgy elképesztő gyűlöletáradat és felfoghatatlan kommentárok sora özönlött Ausztriában a twitteren Kurz és a magyar pénzember vasárnapi tárgyalása után. Itt sem hiányzott a zsidóellenesség és az összeesküvés. Egyes posztok árulásnak minősítették az egyeztetést és pokolra kívánták Sorost, egyben a földkerekség legrosszabb ördögének minősítették. Mások csak simán lezsidózták.

https://diepresse.com/home/ausland/eu/5532673/Welle-von-Hasspostings-nach-Treffen-von-Kurz-mit-Soros?from=suche.intern.portal

Kurier

kurier.jpg

Nem gondolja, hogy létrejön bármiféle megállapodás a CEU és a magyar kormány között az egyik neves osztrák politológus. Anton Pelinka, aki 12 éven át tanított az egyetemen, úgy nyilatkozott, hogy az intézmény tartotta magát a játékszabályokhoz, egészen addig, amíg meg nem indult a példátlan hadjárat Soros György ellen. Az iskola azért létezik, mert azt a magyar hatóságokkal kötött megállapodás lehetővé tette. De azután Orbán megváltoztatta a feltételeket. A hatalom által emelt fő kifogásról, hogy az iskola egy magyar és egy amerikai diplomát ad ki egyszerre, a szakember azt mondja, hogy ez másutt is bevett szokás és inkább előnynek kellene venni, hiszen nem kell külön honosíttatni az okmányt az USÁ-ban. Megjegyezte, Bécs csak gazdagabb lesz azáltal, hogy odaköltöznek a professzorok és a diákok. Ez ajándék a városnak! Részben a tekintély, részben az adóbevételek miatt.

https://kurier.at/politik/ausland/fassmann-freut-sich-ueber-soros-uni-in-wien/400329105

Der Standard

der_standard.jpg

Paul Lendvai Talleyrandot idézi („Ez több, mint hiba – bűn!”) annak érzékeltetésére, mibe mászott bele Orbán Viktor Gruevszki szökésének aktív elősegítésével. Hiszen a bukott macedón kormányfő magyar diplomata autókon jutott el odáig, hogy Budapesten menedéket kérjen. Hogy a magyar miniszterelnököt mi vezérelte, arra megfelelő a hübrisz szó minden jelentése: alávaló arrogancia, túlzott magabiztosság, elbizakodottság. Ez mind áll Orbán eljárásmódjára. Az azonban még nem világos, hogy a macedón politikus a végén kocsival, vagy netán a magyar vezető által gyakran használt repülőgépen érkezett célba.

Orbán és Gruevszki közeli barátok, Putyin bizalmasai. A magyar politikus és az orosz kormány is ellenzi Macedónia névváltoztatását, ami megnyitná az utat az ország EU- és NATO-tagsága előtt. Mivel a Fidesz uralmát semmi sem veszélyezteti Magyarországon, a kormányfő a mostani, igen kényes ügyben is azt csinál, amit jónak lát. De azért ide kívánkozik Talleyrand nevezetes mondása.

https://derstandard.at/2000091741670/Viktor-Orbans-Fehler

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2914382452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2018.11.20. 07:52:56

„Amúgy a CEU Magyarország ajándéka Bécsnek”

Sok szeretettel, a Magyar nép.

Csak nehogy rájöjjenek aztán, hogy ajándék helyett az illegális migráció és a femnácizmus trójai falovát fogadták be ily örömködve.

Secnir 2018.11.20. 08:00:50

@paraszthajszal:
látom, neked a CEU egyet jelent az illegális migrációval. Hát igen, egyszerű emberek, egyszerű gondolatok...

rallus 2018.11.20. 08:15:04

Az osztrákok jó emberek. A migrikért is ide jártak saját autókkal, vitték őket, mint a cukrot. A CEU még ennél is jobb üzlet és van történelmi előzménye is, hiszen a dicsőséges Tanácsköztársaság vezetése Kun Bélával az élen szintén Ausztriában talált megértésre és befogadó szeretetre.

Cycmen 2018.11.20. 08:21:57

"Weber nem tanult a megbékítési politika történelmi katasztrófájából"

Hogy Weber miből tanult azt nem tudom, de Orbán hála a Magyarok istenének tanult a rendszerváltás katasztrófájából. A libsikkel békében élni lehetetlen. Szót érteni velük nem lehet, engedményeket adni nekik felesleges, mert úgysem elég nekik semmi és még többet akarnak úgy, hogy azt nem viszonozzák. Nem tartanak be semmiféle szabályt, még a sajátjaikat sem. Az első adandó alkalommal árulóvá válnak, nincs az az aljas erő akikkel ne fognának össze ellenünk. Orbán már tanult és nem hajlik meg! Csak így tovább Viktor!

Cycmen 2018.11.20. 08:26:03

@rallus: " a dicsőséges Tanácsköztársaság vezetése Kun Bélával az élen szintén Ausztriában talált megértésre és befogadó szeretetre."

A bolsevik Rákosi titkosszolgálatos Paul Lendvai megbecsült újságíróként szintén onnan oktat minket demokráciából. A hagyományokat nem adják fel osztrák "barátaink".

Oxica 2018.11.20. 08:48:01

444.hu/2018/11/20/szijjarto-kirugta-az-aston-martinnal-suhano-becsi-diplomatat

Szar ügy elvtársak, mikor a lopott vagyonnal nem lehet villogni.

Amúgy meg elvtársak, aki luxusrepülővel jár focimeccsre már 30 éve, azt is picsán kéne már rúgni elvtársak.

A puritán kurmányzás, az legyen puritán kurmányzás elvtársak.

Hajráhalszagúnagyarország, hajrámagyarok.

Pedig én már azt gondoltam elvtársak, az aston martinos fószer láttán, hogy már nem is kell 2030 ig várni, hogy utolérjük Ausztriát, hanem még az idén befogjuk őket.

Boldog Karácsonyt.

FCUK13 2018.11.20. 08:53:08

" A vasárnap esti megbeszélésen a fő téma CEU költözése volt, miután a hivatalos magyar kampány elüldözte az egyetemet." kb a következőképpen:

Gyuri bá', a szabályokat be kell tartani itt is!

ha nem így lett volna, most arról harsogna a libsajtó, hogy mekkora egyetértés volt a megbeszélésen. de ilyet egy árva szóval nem mondanak :D:D:D

Secnir 2018.11.20. 09:00:15

orulunkvincent.blog.hu/2018/11/19/magyarorszag_egymilliard_dollart_ajandekozott_ausztrianak

A CEU nyilván többet ér egymilliárd dollárnál. A kamatozó magánvagyona , az ún. endowmentje, kilencszázmillió dollár körül van. Ezt az egyetemet ajándékozza most Magyarország Ausztriának.

Ausztriának van egy kisebb tudományos akadémiai hálózata, amelyik összesen 39 európai nagy grantet nyert eddig. Majdnem ugyanannyit, mint a hatalmas bécsi egyetem, amely 42 grantet nyert el, a kisebb bécsi műszaki egyetem 23-at.

Tíz évvel ezelőtt az osztrák kormány és Alsó-Ausztria alapított egy nemzetközi tudományos intézetet, az Institute of Science and Technology-t, az osztrák tudományos élet koronagyémántját, ahol rengeteg külföldi kutatót alkalmaznak. Ők 37 grantet nyertek el.

Az Orbán-rezsim által favorizált Corvinus, ahol egy tudományos munkásság nélküli senki próbálja levezényelni az egyetem átalakítását, összesen egy nemzetközi grantet nyert el a történetében, de az a kutató már otthagyta a Corvinust.

Egy ilyen környezetben ajándékozza oda a rezsim Ausztriának a CEU-t.

Egész tudományterületeket adunk át Ausztriának, így mulat egy magyar úr.

(Ilyenkor mindig eszembe jut az Orbánék által gründolt borzalmas színvonalú Neumann János "Egyetem", és az a tény, hogy Riesz-Fejér-Haar-von Neumann öröksége, a magyar funkcionálanalízis-operátoralgebra iskola gyakorlatilag megszűnt. )

Még vissza lehetne lépni, de nem fognak visszalépni. Párezer ember majd kimegy a térre kiabálni és nem történik semmi. Az Európai Néppárt sajnálatát fejezi ki, Orbánnak százszor le kell írnia, hogy csúnya dolog elüldözni egy egyetemet, és ennyi. Ilyenkor valamit még oda szoktam írni a poszt végére, de most nincs hozzá kedvem.

rallus 2018.11.20. 09:12:00

@Secnir: Gyöngyöt szórsz a disznók elé! Mi egy elmaradott nép vagyunk és még 100 év múlva is csak kétféle nyilvános budi lesz nálunk, amikor a boldog osztrákok már legalább 30 ajtó előtt tétovázhatnak!
Ráadásul a magyar mondavilág nem bővelkedik olyan történetekben, hogy egy meggazdagodott spekuláns saját költségén akár akaratunk ellenére is boldoggá tett volna bennünket. "Timeo danaos et dona ferentes!"-ha jól emlékszem...

Cycmen 2018.11.20. 09:18:26

@Oxica: A puritán kurmányzás, az legyen puritán kurmányzás elvtársak.

Igen,a szocik mindjárt két puritán kormányzót is adtak nekünk a milliárdos csapatukból, akik aztán puritánt csináltak az országból is részint a tehetségükkel, részint az IMF segítségével! Szelektív a memóriád, de itt vagyok én és segítek!

Tangooo 2018.11.20. 09:32:54

@Secnir: A CEU egyszerűen janicsárképző. És ezt az egyszerű emberek is látják, nem úgy, mint a hozzád hasonló nagyon-bonyolult emberek.

morph on deer 2018.11.20. 10:06:20

@rallus:
“Gyöngyöt szórsz a disznók elé!”

Mert vannak.

A legszebb persze, hogy azt hiszed viccelsz, holott ez meglehetősen pontos valóságábrázolásnak tűnik.,.
Lehet örülni, fiúk és leányok!
(A többieknek meg annyi :( )

Secnir 2018.11.20. 10:06:55

@Tangooo:
nem. az egyszerű emberek látják úgy, hogy janicsárképző, míg Barabási-Albert például nem. Mondjuk az igaz, hogy az egyszerű embereknek fogalmuk sincs Barabási-Albertről, számukra csak egy Nyúl Béla tanár úr, aki egyszer jó tanár, egyszer közellenség - ha kell.
A Corviunoson a lánczi nevű, az például kipucolhatja a cipőjét. a 888-on a G. nicknevűvel szóba sem áll, mert minek? szőnyi szilárd elolvadt tőle a heti válaszban, bár kétlem, hogy a kötőszavakon kívül értett-e belőle bármit?
Persze említhetném Alice Choyke-ot, vagy Szász Domokost, Mizsei Kálmánt is. Neked janicsárképző, mert te aszontad (és köpsz egyet a pipád mellől a padlóra, mert úgy szoktad meg nagyapádtól).

morph on deer 2018.11.20. 10:09:56

@Tangooo:
Aha, és az egyszerű embereknek, akik “látják”, úgy mindjárt, maguktól a “janicsár” szó jut eszébe, amint meglátják mondjuk Kovács Zoltán CEU-diplomás kormányszóvivőt...

Igazad lehet...

balcán maxval bircaman · http://bircahang.org 2018.11.20. 10:11:31

"a CEU Magyarország ajándéka Bécsnek"

Nem az. Nem erkölcsös dolog romlott ajándékot adni másnak.

balcán maxval bircaman · http://bircahang.org 2018.11.20. 10:13:37

@Secnir:

Rossztünder fűrer vigye haza a CEU-t, ha ennyire kell neki. Mi nem kérünk se a CEU-ból, se a Rossztündérből.

Gábris szomszéd 2018.11.20. 10:24:01

@Cycmen: "Igen,a szocik mindjárt két puritán kormányzót is adtak nekünk a milliárdos csapatukból, akik aztán puritánt csináltak az országból"

Mirrmurrka a Fidesz-maffiához képest a cocik kisministránsok voltak, a lopások tekintetében is. Persze tudom, hogy nektek bejön ha egy útszéli tolvaj pirosfehérzöldbe öltözik, de szomorú hír, hogy attól ő még ugyanolyan köztörvényes bűnöző, mint akiket 9 év Orbán kormányzás után még mindig elmúltnyócéveztek. :)

blog.atlatszo.hu/2018/03/106-ugy-fert-a-fekete-konyvbe-tanulmanykotet-az-elmult-nyolc-ev-korrupcios-folyamatairol/

Cycmen 2018.11.20. 10:24:54

@morph on deer:" Aha, és az egyszerű embereknek, akik “látják”, úgy mindjárt, maguktól a “janicsár” szó jut eszébe, amint meglátják mondjuk Kovács Zoltán CEU-diplomás kormányszóvivőt..."

És neked pl. az jut az eszedbe. Te tényleg "egyszerű" ember lehetsz ezek szerint. Egyébként kihagytad Orbán Soros ösztöndíját , pedig az a másik nagy leleplezés!
Tényleg rohadjanak meg a hálátlan férgek, igazán beengedhetnék a migránsokat cserében és ez a buziképzés akadályozása is hallatlan szemétség tőlük!

rallus 2018.11.20. 10:26:07

@morph on deer: Különösen akkor jön ez ki határozottan, ha feltesszük a kérdést, hogy a CEU tudományok hatására olcsóbb lett e a krumpli? A válasz határozott: Inkább drágult!
Azért nevetséges (siralmas...) ez az elefántcsont torony kultúrsovinizmusotok, mert amíg a kb. 300 felkent belvárosi entellektüel olyan fennkölten csacsog, hogy maguk sem értik, addig az egyszerű nép gyermekei elé ezerrel tolják a birtokukban levő orgánumok a lefele nivelláló sz.rt! Piruljatok!

Gábris szomszéd 2018.11.20. 10:29:05

Íme, a milliárdos által a Fideszhez áramolt összegek és lehetőségek listája:

A Rajk- és a Bibó-szakkollégium, melyekből a Fidesz is kinőtt, összesen 11,8 millió forintot kapott a 80-as évek végén, ami mai értéken számolva nagyjából 231 millió lenne.
A Fidesz maga (még nem pártként) közel 4 millióhoz jutott a Soros Alapítványtól, ami mai értéken majdnem 125 millió. Ebből jutott az országos hálózat kiépítésére is, irodákra, irodaszerekre, berendezésre.
Orbán Viktor 88 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, ’89 augusztusában azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy 10 ezer forintos ösztöndíjat kap havonta közvetlenül az alapítványtól és még 5-10 ezret a szintén Soros-pénzből alapított Századvég című folyóirat szerkesztéséért. Ha összesen 20 ezerrel számolunk, az ma 310 ezer forint lenne.
1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája „a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában” volt.
Deutsch Tamás szintén Sorosnak köszönhetően járt egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolába, valamint a University of Tennessee-n.
Kövér László is az alapítvány támogatásával kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat.
Németh Zsolt és Szájer József Oxfordban tanult.
Schmidt Mária két társával együtt összesen 1,35 milliót, mai értéken több mint 30 millió forintot kapott egy kutatásra. Egy jeruzsálemi konferenciaútját is az alapítvány fizette, majd az Indiana Universityn is tanulhatott.
A ma szintén tele szájjal sorosozó Kósa Lajos 250 dollárért vehetett részt ’88-ban a dubrovniki nyári egyetemen, ezekből a kurzusokból nőtt ki később a CEU maga.
Fellegi Tamás mai értéken számítva 2,5 milliót kapott arra, hogy a Connecticuti Egyetemen PhD-zzen.
Bába Iván, a második Orbán-kormány külügyi államtitkára mai értéken 3 millióból kutatott, majd ő lett a Kelet-Európa Kutatócsoport vezetője.
Hörcsik Richárd, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese ’87 és ’89 között havi 5 ezer forintos (ma nagyjából 105 ezer lenne) ösztöndíjban részesült.
Cséfalvay Zoltán harmadmagával végzett palóckutatást, és portugál konferenciára is utazott, összesen – mai értéken – 4 millióból.
Soros-ösztöndíjas volt a lex CEU-t a minap államfőként szignózó Áder János is, de a támogatás mértéke nem ismert.
Habony Árpád a Soros Alapítvány által hétmillióval megtámogatott könyv- és papírrestaurátor-képzésre járt.
Nem apanázst kapott, hanem közvetlenül a szervezetnek dolgozott Mikola István, Stumpf István, Sólyom László, Jeszenszky Géza, Chikán Attila.
A CEU-n tanított Illés Géza, és oda járt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kumin Ferenc New York-i főkonzul. Berzétei Ákos külügyi helyettes államtitkár jelenleg is ott tanul

mno.hu/belfold/rengeteg-penzt-kapott-sorostol-a-fidesz-es-szemelyesen-orban-2394655

Cycmen 2018.11.20. 10:32:21

@Gábris szomszéd:" Mirrmurrka a Fidesz-maffiához képest a cocik kisministránsok voltak, a lopások tekintetében is. "

Belemehetnénk részletekbe, de már annyiszor belementünk. A többség nem így látja ahogy te, ezért választották meg harmadszor Orbánt.

Gábris szomszéd 2018.11.20. 10:33:02

@Cycmen: Tévedsz hiszen a buziképzés sokkal inkább a Fidesz-maffiánál zajlik.

Cycmen 2018.11.20. 10:37:17

@Secnir: A Vincent tényleg egy tárgyilagos haladó blog! Ez abból is kiderül, hogy a libsi poszter az első nemtetsző komment után már tilt is!

Gábris szomszéd 2018.11.20. 11:09:02

@balcán maxval bircaman: Ezt beszéld majd meg a Fidesz-maffiózókkal és csemetéikkel.

Gábris szomszéd 2018.11.20. 11:47:52

@Cycmen: Pont azért linkeltem neked pld. a fekete könyvet, hogy bele tudjatok menni a részletekbe. Ha ráérsz meséld majd el azt is, hogy melyik coci stróman vagy oligarcha volt gazdagabb az angol királynőnél. De csak olyanokat mondhatsz, akik néhány évvel korábban még egy vidéki faluban voltak pld. mosógép szerelők.

Dickon 2018.11.20. 12:01:35

@Gábris szomszéd:

1.bp.blogspot.com/-ZX5GVNTbPEg/WQaSYzgScHI/AAAAAAAABMY/Zs6mREgp5F0DnRE61dBlUnNwJHMiHXj6wCLcB/s1600/tumblr_inline_op1xw1fUIs1t9nfpi_1280.jpg

Látod Angyal, ugye hogy van miért utálni a jó Soros Gyuri bácsit.
:)
És a linked után még mondja valaki, hogy nem janicsárképző a CEU.
:DDDDD

Dickon 2018.11.20. 12:07:36

@Gábris szomszéd:

A káderképző növendékei öntudatra ébredtek, akár a Skynet a Terminátor című filmben, és csapást mértek gazdáikra. A hálátlan dögök....
Szerintem Gyuri bácsiék próbát tehetnének a Nagy Középre Menetelő vloggerrel is...hátha most sikerül.
:DDDDD

FCUK13 2018.11.20. 12:24:39

@Oxica: ugye csúsztatsz, mert nem az autó miatt rúgta ki, hanem mert jogosulatlanul használt az előző nagykövet diplomatarendszámot.

megpróbáltad, nem jött be, lehet újra próbálkozni.

Gábris szomszéd 2018.11.20. 12:26:11

@Dickon: Az valóban egy rejtély, hogy pont azok útálják gyuribát, akiket kivakart a szarból.

FCUK13 2018.11.20. 12:27:55

@Secnir: párezer? legutóbb annyian sem voltak kint, ahányan a CEU-n dolgoznak és tanulnak.
helyesen, mert tudják, hogy nincs igazuk, viszont néhányuknak még van gerince.

Oxica 2018.11.20. 12:32:04

444.hu/2018/11/20/korrupcios-penz-atadasa-kozben-ertek-tetten-a-roszatom-emberet-zsenialis-video-keszult-rola

Roszatom, jó atom.

Hát gondolom pont ezért építhet erőművet a roszatom lápi hülyemagyarországon.

Putyin elvtársnak biztosan van jó kis videója a felcsúti lótolvaj cigányról is.
Ha a Kreml mesélni tudna.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Gábris szomszéd 2018.11.20. 12:32:38

@Dickon: Ne hülyülj itt már mindenki középre menetel. Nézd meg pld. a mitanyánkosokat. Hol vannak azok a régi szép idők, amikor a tagjaik és szimptizánsaik nyilas karszalagban éltették Szálasi elvtársat a Corvin-közben vagy a Kapisztrán téren.

Oxica 2018.11.20. 12:36:47

@FCUK13:

Fasiszta barátom.

Nem kell aggódni, a CEU rövidesen Bécsbe költözik.

A hajléktalanok is megfagynak mind egy szálig és akkor a felcsúti lótolvaj cigánynak megint új ellenség után kell nézni.
Csak ne hogy te legyél az, fasiszta barátom.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Dickon 2018.11.20. 12:39:09

@Gábris szomszéd:
:)
A Bibó Szakkollégium lenézett és megvetett, vidéki koleszos srácai "ilyen" feladatra lettek "kiképezve". Sértettségüket és bosszúvágyukat csak növelte az a tény, hogy a módszerváltás hajnalán "csak" tartalékként tekintett rájuk a nagyképű és gőgös belpesti elit. Ez most a revans. Elég durva, csúnya és nagyot szív vele az ország, de Soros Gyuri bácsiék és Kéri Laci bácsiék most nyugodtan bocsánatot kérhetnének tőlünk, és nem kellene tovább tolni a faszságaikat, ha már látható és tény hogy elbaszták. És mindig elbasszák....
A janicsárok "legjava" az általam belinkelt képen megtalálható. A kisjanicsárok tömege erről érthető okokból lemaradt.
:)

Cycmen 2018.11.20. 12:39:26

@Gábris szomszéd: Az valóban egy rejtély, hogy pont azok útálják gyuribát, akiket kivakart a szarból.

Dickon 2018.11.20. 12:43:10

@Gábris szomszéd:
Csak a hülyék menetelnek középre ezekben a vészterhes időkben.
:)))))
Vlogger barátunk is csak bukott ezen. Hagyta, hogy a Soros ösztöndíjas fideszesek megszívassák. Amúgy hogy áll most a pártszakadás? Puzsér tényleg " lájkolja " vloggerünket? Mert ha igen, az akkor már a vég!
:)))))

Gábris szomszéd 2018.11.20. 12:53:08

@Cycmen: Ne erőlködj fideszbirka ezt az országot, többek között a gazdid hathatós közreműködésével is már rég eladták. Amúgy ha gyuribát egy fikarcnyit is érdekelné a tyúkszaros életetek, már rég megvett volna titeket is kilóra.

Gábris szomszéd 2018.11.20. 12:54:08

@Dickon: Na mesélj milyen az amikor a geciék nem középre menetelnek?

Gábris szomszéd 2018.11.20. 12:56:34

@Dickon: A vég inkább az ha a semmiképp sem középre menetelő Tarlóspityut lájkolják majd.

Dickon 2018.11.20. 13:23:17

@Gábris szomszéd:
:))))))))
A geciék?
No, ha a Nagy Középre Menetelő még nem mondta el neked, akkor kérdezd meg, milyen az, amikor a geciék a vloggerünk térfelén garázdálkodnak. Vlogger hadvezérünk a csata hevében úgy gondolta, hogy védtelen, sebezhető és bekebelezhető a közép. A jobbszárnyat magára hagyva előre lovagolt...és ott találta magát a nagy semmi közepén...egyedül.
Hátranézett és megrökönyödve nyugtázta, hogy a jobbszárny nem követte. Sőt! A jobbszárny szétzilálódott, mikor a geci seregének derékhada benyomult oda.
Ezek után vloggerünk hazalovagolt a csatatérről és feltöltött egy új videót, "Személyes Mohácsom!" címmel.
:)

Gábris szomszéd 2018.11.20. 13:28:07

@Dickon: Viszont egy jó keresztény nem tekint hátra, amikor az eke szarvára teszi a kezét. :)

Gábris szomszéd 2018.11.20. 13:38:09

@Dickon: Ha még nem láttad a mitanyánk is elkezd aláírásokat gyújteni. :)

"a kormányzattól független Magyar Korrupcióellenes Ügyészséget akarunk. A Maccabi Játékokra szánt 30 milliárdot mi az egészségügynek adnánk, annál is inkább, mert eddig egy kapavágás sem történt, a pénzt mégis a Deutsch Tamás fideszes politikus által vezetett MTK-nak akarják adni. A harmadik kérdés pedig Andy Vajna filmügyi kormánybiztos eltávolítását szorgalmazza a történelmi filmek kisiklatása miatt."

mihazank.hu/korrupcioellenes-alairasgyujtes/?fbclid=IwAR2ab59MLFh24XcnA3TCOI6Bp9atjv0PeqYQliBcK5Ss6eTFsOueHrkwK7c

Bryan élete 2018.11.20. 14:14:28

@Gábris szomszéd: ez egy nagyon bátor és előrelátó hőstett Torótól, mivel a hörcsög rúdja már úgyis kifelé áll. Nem kicsit. A macskaröptetés nagyon betett a csútinak, elvégre csak ő repkedhet magángépen, nem ilyen kitaposott celebek.

2018.11.20. 14:25:47

@Tangooo:

"A CEU egyszerűen janicsárképző."

Ez a legújabb mantra?
Orbánék pontosan tudják, miért üldözik el a CEU-t, hisz a fél kormány ott tanult.
Sokkal könyebb félművelt, alultájékozott masszát birkaként terelgeti, mint több nyelvet beszélő, gondolkodásra, önálló véleményalkotásra és elemzésre képes embereket érvekkel meggyőzni.

Oxica 2018.11.20. 14:35:54

444.hu/2018/11/20/magyar-idok-gruevszki-megkapta-a-menekultstatuszt

Vajon ehhez mit szól az európai kereszténydemokrata néppárt?

Jaj victorka, már megint ideszartál az asztalunkra, ahol mi késsel és villával szoktunk enni. Victorka, tartsad már be az európai értékeket de azért szeretünk victor.

A baltás gyilkos után megint van mivel dicsekedni, nemzetközi téren is. Reméljük ez az ügy is hoz szépen lóvét a felcsúti teakonyhába.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Cycmen 2018.11.20. 14:43:17

Beindult a cenzúra.

Gábris szomszéd 2018.11.20. 16:03:04

@Oxica: Mirkóczki Ádám a Jobbik képviselője, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke portálunk érdeklődésére úgy nyilatkozott az üggyel kepcsolatban:

"Vagy a Magyar Idők hazudik, vagy a nemetbiztonsági bizottságot verték át, mert a délben lezárult bizottsági ülésen az hangzott el, hogy még le sem zárult a menekültügyi eljárás Gruevszki ügyében."

alfahir.hu/2018/11/20/nikola_gruevszki_gruevszki_ugy_fidesz_menekultstatusz_jobbik_mirkoczki_adam

Oxica 2018.11.20. 17:17:54

444.hu/2018/11/20/gruevszki-magyarorszag-befogadott-koncepcios-uldoztetes-aldozata-vagyok

A kurva anyád fogadott be, az a felcsúti lótolvaj cigány, de nem Magyarország.

Szerintem kínáljuk még meg a diplomata rendszámos aston martinnal is, úgyis új gazdát keres.

Gruevski elvtárs tud majd vele villogni a Vörös téren mikor putyin elvtárs magához kéreti.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Lápi hülyemagyarország, a világ pöcegödre lett, ez már biztos. Itt gyűlik össze a világ söpredéke.

paraszthajszal 2018.11.20. 17:46:02

@Oxica: „A kurva anyád fogadott be, az a felcsúti lótolvaj cigány, de nem Magyarország”

Libbant barátom; a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal az eljárása során a magyar államot, azaz Magyarországot képviseli. Lótolvaj cigányok nem adhatnak menekültstátuszt politikai üldözötteknek, de a Hivatal igen.

Érdemben Gruevszki érveivel szemben nem tudtál cáfolatot felhozni, csak a nemzeti kormányt és a hazádat, annak miniszterelnökét tudtad gyalázni, mocskolni.

Márpedig Magyarország a jövőben is csak az arra rászoruló és érdemes politikai üldözötteknek fog menekültstátuszt adni, az iPhone-nal villogó, Soros és Brüsszel névtelen bankkártyája révén az EU-ba becsábított illegális megélhetési bevándorlóknak pedig a jövőben sem fog.

Hiába ajvékol a Magyar Helsinki Bizottság és a többi Soros-szervezet a Soros-blogokkal, magyargyűlölő lippsikkel együtt, Magyarország a saját útját követi, azt, amelyre a választók áprilisban immár harmadszor adtak kétharmados felhatalmazást.

Gábris szomszéd 2018.11.20. 17:51:32

@paraszthajszal: Igazad van hiszen ez az ügy "egyáltalán nem olyan fontos".

Egy „zs” kategóriás korrupt balkáni wannabe kisdiktátor holléte valóban nem tartozik a kiemelt jelentőségű ügyek közé. Ha azonban ez az ember jogerősen elítélt bűnöző,
akit a magyar állam hatóságai és diplomáciai testületei a pofátlanságig nyíltan végigszöktetik három országon, ezt jó eséllyel idegen hatalmak kérésére/utasítására teszik, majd minden létező hazai jogszabályt szemétbe hajítva kiemelt bánásmódban részesítik, semmibe véve azt a nemrégiben hozott döntést is, amely biztonságos országnak minősíti Macedóniát, és kizárja, hogy onnan menekülteket fogadjunk be,
nos, akkor azért kissé más szintre helyeződik ez a kérdés.

Gábris szomszéd 2018.11.20. 17:53:19

@paraszthajszal: Mellébeszélsz hiszen valóban a felcsúti lótolvaj cigány közbenjárására kapott menedékjogot a macedón orbángeci. :)

alfahir.hu/2018/11/20/fidesz_orban_viktor_nikola_gruevszki_gruevszki_ugy_menekultstatusz

Gábris szomszéd 2018.11.20. 17:56:53

@paraszthajszal: "Márpedig Magyarország a jövőben is csak az arra rászoruló és érdemes politikai üldözötteknek fog menekültstátuszt adni, az iPhone-nal villogó, Soros és Brüsszel névtelen bankkártyája révén az EU-ba becsábított illegális megélhetési bevándorlóknak pedig a jövőben sem fog."

Megint hazudsz fideszbirka, hiszen külföldi maffiózók mellett, magyar nőket erőszakoló afgán migránsokat is befogadott a geci gazdád.

scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/41454937_2021670774797395_3959500431440216064_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fbud5-1.fna&oh=d894d48d2de2c38bcf84f55efda587e8&oe=5C6DC922

scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/46458724_2060424374255368_4450550343108919296_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent.fbud5-1.fna&oh=6911ad00534cbfbd2414f0cbbf3c96d7&oe=5C831F5C

taga20 2018.11.20. 17:57:42

@paraszthajszal: A KURVAANYÁDAT TE FITYESZPARASZT!

örülj te fogyatékos állat, mert minőségi cserét csinált a gazdád a geci!

CEU ki, egy kibaszott bűnöző be.

BROÁF!

Gábris szomszéd 2018.11.20. 18:23:04

@taga20: Toroczkai szerint erre viszont azért sem került sor a magyar állami közreműködéssel hazánkba szökött politikus kérdésében, mert ez az egész

"egyáltalán nem olyan fontos", hogy erre reagálniuk kellett volna.

Egy „zs” kategóriás korrupt balkáni wannabe kisdiktátor holléte valóban nem tartozik a kiemelt jelentőségű ügyek közé. Ha azonban ez az ember

jogerősen elítélt bűnöző,
akit a magyar állam hatóságai és diplomáciai testületei a pofátlanságig nyíltan végigszöktetik három országon,
ezt jó eséllyel idegen hatalmak kérésére/utasítására teszik,
majd minden létező hazai jogszabályt szemétbe hajítva kiemelt bánásmódban részesítik,
semmibe véve azt a nemrégiben hozott döntést is, amely biztonságos országnak minősíti Macedóniát, és kizárja, hogy onnan menekülteket fogadjunk be,
nos, akkor azért kissé más szintre helyeződik ez a kérdés.

alfahir.hu/2018/11/19/nikola_gruevszki_toroczkai_laszlo_mi_hazank_mozgalom_2006

Gábris szomszéd 2018.11.20. 18:23:59

Mirkóczki Ádám, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke összehívta a testület rendkívüli ülését szerdára.

Mint közleményében fogalmazott, a magyarázatot vár arra, hogy

"ki a felelős azért, hogy az elmúlt 28 évben példátlan módon így hazudjanak és átverjék testületileg az Országgyűlés legfontosabb szakbizottságát".

Kijelentette:

"A Gruevszki-botránnyal kapcsolatban a Belügyminisztérium és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal törvényi kötelezettségüket megszegték, a nemzetbiztonsági átvilágításon is átesett bizottsági tagokat félrevezették."

alfahir.hu/2018/11/20/jobbik_mirkoczki_adam_nemzetbiztonsagi_bizottsag_gruevszki_ugy

Gábris szomszéd 2018.11.20. 18:38:57

@taga20: Erős és büszke :)

Dr. Becsó Károly fideszes képviselő ünnepélyesen átadott egy árkot a sötétben

168ora.hu/itthon/dr-becso-karoly-fideszes-kepviselo-unnepelyesen-atadott-egy-arkot-sotetben-159389

taga20 2018.11.20. 18:41:15

@Gábris szomszéd: és tudod mi a legdurvább?

az, hogy evvel a macedon gecihaverral az a legnagyobb baj, hogy több ezer macedon állampolgárt hallgatott le.

na ez a durva, nem a 600kilos merdzso!

paraszthajszal 2018.11.20. 18:41:32

@Gábris szomszéd: „Mirkóczki Ádám, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke összehívta a testület rendkívüli ülését szerdára. Mint közleményében fogalmazott, a magyarázatot vár arra…”

Szóval Mirkóczi vár magyarázatot? Mások meg a Jobbik sötét ügyeiről éppen tőle várnak:
mindenszo.hu/bayer-zsolt-szerint-a-jobbikos-mirkoczki-adam-egy-szemet-gazember/

„Mellébeszélsz hiszen valóban a felcsúti lótolvaj cigány közbenjárására kapott menedékjogot a macedón orbángeci.”

Tőlem aztán hiába várod, hogy én átvegyem ezt a kisstílű, szánalmas „felcsúti lótolvajos” stílusodat.

Dr. Orbán Viktor nem lótolvaj; hanem Magyarország miniszterelnöke, egyben a rendszerváltás óta magasan legsikeresebb politikusa. Négy választási győzelem, ebből három kétharmados felhatalmazással. Kádár óta egyetlen politikus sem volt ilyen hosszú ideig a magyar politika meghatározó szereplője, és Kádárral ellentétben ő mindezt nem a szovjet tankok és katonák, hanem a választók bizalma, felhatalmazása révén érte el.

Ő nem az a szint, akit efféle minipártocskák másodvonalbeli emberei csak úgy számonkérhetnek – ő nem ér rá ezekkel a piszlicsáré műbalhécskákkal foglalkozni; mert ő a kormányzati teljesítményért, a kormányzat irányításáért tartozik felelősséggel –:és nem nekik, hanem a magyar választópolgároknak, akik őt áprilisban kétharmados felhatalmazáshoz juttatták.

Gábris szomszéd 2018.11.20. 18:51:19

@paraszthajszal: Minek égeted magad a mindenszo féle hazugsággyárral, akik még aláírni sem merik az agymenésiket? Ha így lenne már ők is jó sok pert buktak volna el, mint Orbán elvtárs egyéb média kanálisai.

"A Fővárosi Törvényszéktől kapott adatok szerint 2017-ben összesen 53 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a 888, a közmédia, a Lokál, a Magyar Idők, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a TV2."

atlatszo.hu/2018/03/24/53-helyreigazitasi-pert-vesztett-tavaly-a-kormanykozeli-media-sokkal-tobbet-mint-egy-evvel-korabban/

taga20 2018.11.20. 18:51:24

@paraszthajszal: A KURVAANYÁDAT TE FITYESZPARASZT!

örülj te fogyatékos állat, mert minőségi cserét csinált a gazdád a geci!

CEU ki, egy kibaszott bűnöző be.

BROÁF!

Gábris szomszéd 2018.11.20. 18:53:39

@paraszthajszal: Amúgy én jót szorakozom, hogy naponta szénné éegeted magad, hiszen kb. azon a "színvonalon" állsz, mint a beszélő disznósajt elvtárs. :)

www.facebook.com/100008634753132/videos/2060364390928033/

taga20 2018.11.20. 18:56:32

@Gábris szomszéd: hallod ártu, ez a szutyok parasztszarszál a végén még szputynikot meg
rásséjtudéjt fog nekünk itt idehányni!:)))

Gábris szomszéd 2018.11.20. 18:56:40

@taga20: Éljen és virágozzék orbángeci nersevik birodalma. :(

youtu.be/OfrWYpcli98

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 18:58:21

@paraszthajszal: "Érdemben Gruevszki érveivel szemben nem tudtál cáfolatot felhozni, csak a nemzeti kormányt és a hazádat, annak miniszterelnökét tudtad gyalázni, mocskolni."

igazad van, ellenben én téged küldelek a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba...

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 18:59:39

@Gábris szomszéd: "Minek égeted magad a mindenszo féle hazugsággyárral, akik még aláírni sem merik az agymenésiket? Ha így lenne már ők is jó sok pert buktak volna el, mint Orbán elvtárs egyéb média kanálisai."

remélem most már culpázol is:-DDD neked is volt ilyen korszakod:-DDD...

taga20 2018.11.20. 19:07:15

@Sir Bates dö Hól: szemét vagy sir!:)

"Ha valakinek közületek száz juha van, és elveszít közülük egyet, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e addig az elveszett után, amíg meg nem találja?És ha megtalálta, felveszi a vállára örömében,hazamegy, összehívja barátait és szomszédait, majd így szól hozzájuk: Örüljetek velem, mert megtaláltam az elveszett juhomat.Mondom nektek, hogy ugyanígy nagyobb öröm lesz a mennyben egyetlen megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre."

(báj dzsézusz:)

Gábris szomszéd 2018.11.20. 19:13:15

Hat bájos tény mára.

1) Ma van a gyermekjogok világnapja.
2) A magyar kormány döntése értelmében 2018 a családok éve.
3) A Magyarországtól menedékjogi védelmet kérők 55%-a gyerek volt 2018 első felében.
4) A menedékkérő gyerekek többségét tranzitzónákban tartják fogva.
5) Mikola Gruevszki volt macedón kormányfőt magyar állami segítséggel szállítottak ide, kormányengedéllyel léptették be az országba, különleges bánásmódban részesült és menedékeljárását villámgyorsan lezárták: a hatóság menekültként ismerte el.
6) Az Alaptörvény szerint "a törvény előtt mindenki egyenlő".

www.facebook.com/helsinkibizottsag/photos/a.148536888500904/2083939038294003/?type=3&theater

Gábris szomszéd 2018.11.20. 20:45:22

Egy macedón civil szervezet, amely önmeghatározása szerint elkötelezett a jogállamiság mellett, arra szólítja fel azokat, akik Nikola Gruevszki kormányától szenvedtek el visszaéléseket, hogy ők is kérjenek menedékjogot Magyarországon. Közleményüket azoknak címzik, akiket a különleges erők brutálisan letartóztattak, semmibe vették az ártatlanságuk vélelmét, alaptalanul tartották őket őrizetben, nem részesültek tisztességes tárgyalásban, bizonyíték nélkül ítélték el őket, és egyéb módon igazságtalan elbánásban részesültek „Grujo” kormányzása idején.
A szervezet azt kéri az érintettektől, hogy jelentkezzenek telefonon vagy irodáikban, ők pedig segítenek a menedékkérelemhez szükséges dokumentáció összeállításában. Mint írják, ugyanolyan elbánást kérnek a menekültügyi eljárásban, mint amiben a volt miniszterelnök részesült. „A demokratikus Magyarország mindannyiunkkal ugyanúgy járjon el, mint Nikola Gruevszkivel!”

24.hu/kulfold/2018/11/20/gruevszki-kormanyzasanak-aldozatai-is-menedeket-kernenek-magyarorszagon/

Gábris szomszéd 2018.11.20. 20:47:12

"Súlyos, nem politikai bűncselekmény elkövetőjének, amennyiben a cselekmény a magyar jog szerint legalább ötévi börtönbüntetéssel sújtható, az ENSZ genfi menekültügyi egyezménye értelmében nem adható menekültstátus."

Elmondható tehát, hogy a geci már nem csak a magyar törvényeket nem tartja be, hanem a nemzetközi egyezményeket sem.

24.hu/belfold/2018/11/20/gruevszki-nem-kaphatott-volna-menekultstatuszt/

Oxica 2018.11.20. 23:36:09

@Gábris szomszéd:

Elvtárs.

Akkor rövidesen megindul a macedón gruevski expressz lápi hülyemagyarország felé. :) Macedón migráns áradat ostromolja a déli határunkat. :)

midnightcoder2 2018.11.21. 07:18:49

@Gábris szomszéd: Jó ötlet. Mi pedig menedéket kérünk Svájcban Fletóék 2006-os szemkilövető akciója miatt.

rallus 2018.11.21. 08:00:35

@Gábris szomszéd: Igazad van, legalább olyan szigorúan ítélkezzenek felette, mint Gyurcsánnyal tették!

Gábris szomszéd 2018.11.21. 08:08:35

Tegnap éjjel arról álmodtam, hogy 9 év után végre gyuriferiéket is elszámoltatta Orbán rendszere. A folytatás már kevésbé lett vidám. Fletó a jogerős sukorói és korrupciós ügyekkel kapcsolatos bírósági ítélet után nem a börtönbe vonult be, hanem személyije segítségével angolosan távozott Ausztria felé. Ott már várták valamely nyugat-európai ország ballipsi diplomatái és tovább szállították a német határhoz, majd pedig tovább.... Innen sajnos már nem tudtam követni az útját, mert felébredtem a fideszbrikák egyetértő és a jogállamot támogató hozzászólásait hallva. :)

rallus 2018.11.21. 08:24:23

@Gábris szomszéd: Gyurcsányt nem fenyegette a börtön, mert szerető hívei, (Cusi, Tátrai) saját jól felfogott érdekükben tartották a pofájukat és bár Ferenc van akkora hős, hogy nem engedne maga helyett másokat bűnhődni, rettenetes amnéziája miatt nem tehetett semmit...