B1 blogcsaládHa Németország visszautasítja Macron egyedülálló ajánlatát, azt egész Európa bánni fogja

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. november 19. - Szelestey

• Összenő, ami összetartozik: a szélsőjobbos német AfD természetes szövetségesének tekinti a magyar miniszterelnököt 

• Macedónia dolgozik a 400 oldalnyi terhelő bizonyíték összeállításán, hogy Magyarország kiadja Gruevszkit, miközben a világ továbbra is választ vár, hogy a köztörvényes okokból elítélt politikus miként utazhatott be Magyarországra 

• Soros György már a CEU áttelepülésének részleteiről, valamint az egyetem működési engedélyéről tárgyal Bécsben az osztrák kormány illetékesével 

Guardian

guardian.png

A francia elnök kijelentette, hogy erősebb Európára, nagyobb egységre van szükség, mert különben a világ káoszba süpped. Macron a Bundestagban mondott beszédet a háború és a diktatúrák áldozatai előtt tisztelegve. Felhívta a német kancellárt, hogy az támogassa a széleskörű uniós reformokat, mert a földrésznek és azon belül a két országnak mutatnia kell a békéhez vezető utat. Éppen ezért kell az EU-nak erősebbnek és az eddiginél szuverénebbnek lennie – tette hozzá. Merthogy a kontinens nem lehet nagyhatalmak játékszere, nem fogadhat el alárendelt szerepet a világban, többet kell tennie a saját biztonságáért és védelméért. Egyetértett Merkellel abban, hogy Európa vízválasztóhoz érkezett. A két politikus utána tárgyalt egymással, bár véleményük különbözik egy sor alapvető kérdésben, így pl. abban, mekkora jogkört kapjon a javasolt közös hadsereg. A tervezett katonai erőről a francia Európa-ügyi miniszter úgy nyilatkozott, itt nem arról van szó, hogy az USA ellen lennének, de az uniónak saját kezébe kell vennie a sorsát, hogy többé ne szoruljon rá másokra.

Spiegel

der_spiegel.jpg

A folyóirat úgy értékeli, hogy a francia államfő történelmi beszédet mondott, szerelmi vallomást tett Németországnak, de lehet, hogy ezt Berlinben nem értik meg. A népek barátságának fogalma a német utópista Marx Károly szótárából való, most meg Macron a népek szerelméről regél? De a politikus tényleg komolyan gondolja. Franciaország meg akarja osztani Németországgal a piacon túl a hadsereget, az adókat, az egyetemeket. Az ilyesmi nem mindig ésszerű, épp ezért van szükség szerelemre is, hogy meglegyen hozzá a politikai bátorság. Az egésznek azonban van egy bökkenője: francia földön a hét végén hatalmas tüntetések voltak az adópolitika ellen, és úgy nézett ki, mintha az elnök a tiltakozások elől repült volna Berlinbe. És lehet, hogy a franciák inkább demonstrálnak és fütyülnek a népek barátságára? Mindezzel együtt a németeknek látniuk kell, hogy ilyen ajánlatot csupán egyszer kapnak az életben, mert Macront odahaza jelenleg még sokan támogatják. Lassan itt az ideje, hogy a német politikusok megtanuljanak szeretni és foglalkozzanak az elnök vallomásával.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A konzervatív lap igazat ad Macronnak, hogy sokakban félelmet kelt az általa szorgalmazott új fejezet, és hogy az EU megújulásáért folyamatosan harcolni kell. A nemzeti érdekek ugyanis különböznek, hatalmas erők dolgoznak az EU fellazításán, miközben fennáll az veszély, hogy az uniós intézmények megkövesülnek. Épp ezért tanácsos időről időre visszatérni a közös dolgokra és azokból levonni a tanulságokat. Ám az európai szuverenitás már más lapra tartozik, különösen ami abból a migrációra és az euróövezet költségvetésére nézve következik. A kommentár szerint az elnök joggal szólt arról, hogy a közös európai cselekvés, újabb nemzeti jogok átruházása csakis a jog és demokrácia kereteiben lehetséges.

Amúgy egész jól működik a jogközösség, éppen azon hatalmak ellenében,, amelyek meg akarják osztani az uniót. Aki gazdaságilag boldogulni akar Európában, annak tartania kell magát a szabályokhoz. De az EU nem függetlenítheti magát a polgárok akaratától. Az viszont kínos propaganda csupán, hogy Brüsszelt senki által meg nem választott bürokraták uralják. Az egykori áldozatok gyásznapja arra emlékeztet, miként kell kezelni az eltérő nemzeti érdekeket, de arra is, miként nem szabad.

Spiegel

der_spiegel.jpg

A szélsőséges német AfD vezére a párt természetes szövetségesének nevezte Orbán Viktort, Salvini, az olasz Liga vezérét és Strachét, az osztrák Szabadságpár elnökét. A most zajló magdeburgi kongresszuson Meuthen jelezte, hogy az európai választások után létre akarja hozni a jobboldali pártok egységes frakcióját. Ezek az erők jelen pillanatban három különböző csoporthoz tartoznak. A párt azt reméli, hogy akár a nemzeti helyek egyötödét is megszerezheti. A kampány fő témája az lesz, hogy véget kell vetni a bürokratikus és központosított EU-nak, ez azonban nem azt jelenti, hogy ki akarnának lépni az unióból, vagy annak felszámolásán dolgoznának. A reform lényege a párt számára az, hogy az integráció visszatérne az 50-es évek modelljéhez, azaz csupán az egységes piacra terjedne ki, és a hangsúly a nemzetállamokra tevődne át. Ebből következően a szó sem lehetne közös hadseregről.  

The Times

the_times_1.jpg

Macedónia továbbra is követeli, hogy Magyarország adja ki a korrupció miatt elítélt volt miniszterelnököt, akiről feltételezni, hogy az Orbán Viktor által küldött diplomata autóval oldott kereket.  Zaev kormányfő azt mondta Szkopjében, hogy Gruevszkit vissza kell küldeni, mert a nemzetközi jog és gyakorlat a macedón hatóságok oldalán áll. Az albán rendőrség bizonyítékai megerősítik, hogy a bukott politikus a tiranai magyar nagykövetség egyik autóján utazott át az országon. A magyar részről cáfolják, hogy segítették a szökést. De arra még nincs válasz, hogy az érintett miként léphetett be a magyar határon, amikor nincs útlevele, ráadásul igen kemény a budapesti menekültpolitika és Gruevski ellen nemzetközi letartóztatási parancs van érvényben. Ehhez hozzátartozik, hogy ő is többször kirohant Soros György ellen. Európai illetékesek számára azért izgalmas az ügy, mert kiderülhet belőle, hogy a nacionalista Orbán-féle vezetés meddig hajlandó tovább élezni az amúgy is feszült viszonyt Brüsszellel.

Die Presse

die_presse.jpg

Macedóniának nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal, épp ezért a szkopjei kormány arra a megállapodásra hivatkozva kéri Gruevszki hazatoloncolását, amely még az akkori Jugoszláviával, 1991-ben született. A macedón hatóságok ugyanezt tekintették jogalapnak, amikor hónapokkal ezelőtt kérték Görögországot, hogy az adjon ki két korábbi magas rangú macedón rendőri vezetőt. A volt miniszterelnök ügyében azonban sajtóértesülések szerint még nincs kész a kérelem, mert a terhelő bizonyítékok nagyjából 400 oldalt tesznek ki . Ezek a papírok érintik a politikus ellen folyamatban lévő pereket, de azt is, amelyben már jogerősen elmarasztalták. Ha a függő ügyekben bűnösnek találják, akkor összesen akár 20 évet is kiszabhatnak rá.

Der Standard

der_standard.jpg

A Közép-Európa Egyetem Bécsbe költözéséről tárgyalt Soros György és az osztrák kancellár. De olyan kérdések is szóba kerültek közöttük, mint az EU jövője, valamint a Nyugat-Balkán. A hivatalos közlemény szerint Kurz számára fontos, hogy olyanokkal is leüljön eszmecserére, akikkel bizonyos kérdésekben eltérő felfogást vallanak, lásd a migrációt. A milliárdos ellenségkép Orbán Viktor számára, akinek a kirohanásai nem mentesek antiszemita felhangoktól. De az osztrák Szabadságpárt bizonyos képviselői is terjesztenek összeesküvés elméleteket róla és őt teszik felelőssé a három évvel ezelőtti migrációs válságért. A befektető különben ma a tudományügyi miniszterrel találkozik az osztrák fővárosban, vele már az áttelepülés részleteit és az akkreditálást vitatja meg.  

Kurier

kurier.jpg

Még nem biztos, hogy a CEU teljes egészében az osztrák fővárosba teszi át működését. Csak annyi bizonyos, hogy a jövő ősztől megkezdődik a tanítás és a kutatás az e célra megvásárolt egykori kórházban, mert az egyetem szeretné magát bebiztosítani arra az esetre, ha valóban távozni kényszerül Magyarországról. Éppen ezt szolgálja Soros mostani látogatása. Az oktatás legelőször is a politológia, az újságírás és a nemzetköz kapcsolatok területén indul be, posztgraduális keretekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9014380218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2018.11.20. 16:57:50

@Gandosz: Én már csak azt nem értem, hogy te mit nem értesz. „Természetellenes, hogy a férfiak és a nők biológiailag egyenlőek legyenek, és ez hat a társadalmi szerepeikre„. A „társadalmi nem” az azt jelenti, hogy valaki orvos, mérnök, vagy valamilyen szerepet betölt a társadalomban, és ez független attól, hogy férfi, vagy nő. Miért kell, hogy hasson a társadalmi szerepükre a nemük? Vagy úgy gondolod, hogy egy férfi belgyógyász az biztosan jobb, mint egy női? Vagy mi? Mert akkor nincs miről beszélni. A biológiai egyenértékűséget meg még a világon senki sem említette, nem is fogja. Tegyél rendet a fejedben.

David Bowman 2018.11.20. 17:10:22

@Gandosz: Majd ha nők is tudnak a mosdóba hugyozni fogmosás közben.

David Bowman 2018.11.20. 17:13:34

@élhetetlen: Egyedi példákat akarsz az általános ellen hozni? Mit gondolsz, miért itéli a bíróság rendre a nőknek a gyerekeket?

David Bowman 2018.11.20. 17:14:40

@ZX: A leépülésért első sorban a cigótenyésztők felelősek nem? Meg a haladárok.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2018.11.20. 17:15:08

@Cycmen: Most féltékeny vagy, mert téged nem engedtek be a csopiba? Tudod nagyon jól, hogy a pesti Pride-on való részvétel nem elég, táncolni is kell valamelyik kamionon ahhoz. De az neked nem megy,hiába hiszed hogy a műlábad a szexepiled.

David Bowman 2018.11.20. 17:19:59

@élhetetlen: " egy férfi belgyógyász az biztosan jobb, mint egy női? "
Nem. De a társadalmi haszna nagyobb. A női belgyógyász ugyanis ennyi energiával felnevelhetett volna pár belgyógyász gyereket is, tehát ezt le kell vonni a teljesítményéből.

Különben is: miről vitatkozunk? Most minden úgy van, ahogy te szereted, és éppen villámgyorsan kihalunk, és addig is butulunk.
De te eközben is boldog vagy, mert szerinted helyre állt a társadalmi igazságosság. A nők is jó férfiak lehetnek, miközben a férfiak nem lehetnek jó nők.
Felfogtad?: MOST HALUNK KI!!

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 17:45:58

@David Bowman: ez kimaradt, azért kértem egy linket. te tudsz küldeni? előre is köszönöm.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2018.11.20. 17:48:17

@David Bowman: Ne nyavajogjál! Az ember elsősorban a saját sorsáért felel, nem az emberiségért. Nemzzél belgyógyászokat! Ki érdekel hogy kihalunk?

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 17:55:21

@David Bowman: "Csakhogy, ha mexakad, akkor se tudja olyan jól csinálni, mint egy NŐ, aki évtízmiliók óta erre formálódott. Vaze, egy anyuka fél másodperccel azelőtt néz hátra a játszótéren, mielőtt a csemetéje leesik a hintáról."

ez egy faszság, esetleg te személy szerint vagy erre alkalmatlan...

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 17:58:53

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: azért elemző ne legyél... se más olyat ne csinálj, amihez komplexitás és kazualitás szükséges...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.20. 18:01:00

@élhetetlen: Ha ez így működik, akkor miaf@sznak reklámozod a gendersz@rságot?

élhetetlen 2018.11.20. 18:05:15

@David Bowman: Azt hiszem, nem butulunk, csak te butultál el. „A nők is jó férfiak lehetnek, miközben a férfiak nem lehetnek jó nők.„ .Hogy érted, egy orvos csak férfi lehet, és, ha egy nő orvos lesz, az már férfi akar lenni, vagy férfi lesz? És komolyan gondolod, hogy attól halunk ki, hogy diplomás, dolgozó, akár komoly pozícióban levő nők is szülnek? „De a társadalmi haszna nagyobb. A női belgyógyász ugyanis ennyi energiával felnevelhetett volna pár belgyógyász gyereket is, tehát ezt le kell vonni a teljesítményéből.”. Mi van? Csak azért nem lettél sikeres orvos, mert a mamád az volt, és nem csak azzal foglalkozott, hogy te majd az legyél? Ha otthon maradt volna, és csak téged nevel, akkor sikeresebb lennél? Megsúgom, sok diplomás barátnőm dolgozott is, és nevelt fel emellett jól érvényesülő, sikeres gyerekeket.
Ha tudod igazolni, hogy a diplomás nők nem szülnek és nem nevelnek gyereket, akkor igazad lehetne. De ezt nem tudod igazolni. Na hess….

Gandosz 2018.11.20. 18:12:19

@David Bowman: "Ha ugyanannyi gyerekük születne is, mint Kolompár Eszmeraldának, a későbbi szülés miatt 100 év múlva negyed annyi leszármazottjuk lessz. Ha nem érted, rajzold le."

Tévedés. Nem mindegy, hogy a TFR
2,
2 alatti vagy
2 feletti.
2 alatt a fiatalabban szülők gyorsabban fogynak, 2-nél a létszám azonos, 2 felett a fiatalabban szülők gyorsabban növekednek.

David Bowman 2018.11.20. 18:25:58

@Gandosz: Azt rajzold le, amiről szóltam. Meglátod. Eszmeraldának nem két gyereke lessz. Válassz egy reális számot, és rajzolj. Beleszámíthatod a hosszabb életet is, bár így többet kell rajzolni.
Mire Dr. XX első gyereke oviba megy Eszmeraldának mexületik az első unokája, aki 15 év múlva ismét szaporodik.
Tehát mire Dr.XX lánya egyetemre megy, Eszmeralda már dédnagymama lessz kb húsz leszármazottal.
ha nem akarod érteni, nézd meg az Idiokrácia film elejét.
youtu.be/YwZ0ZUy7P3E?list=PLRXRFwJIZgetDjmcwLCO5aqLZl1ApBBEY&t=57

nincs1itt 2018.11.20. 18:32:13

@rdos: már ha időm meg kedvem adja... szerződés? Macronnal? na ne már!

David Bowman 2018.11.20. 18:32:31

@élhetetlen: " Azt hiszem, nem butulunk, csak te butultál el."
Mért eredményekkel vitatkozni aztán igazán okos dolog.
Te itt valamit nem AKARSZ érteni. Megint egyedi eseteket hozol az általános mért eredményekkel szembe.
www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjH9ZmTwOPeAhWLNOwKHT21DFEQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fslideplayer.hu%2Fslide%2F2193508%2F&psig=AOvVaw1ES4sWwmrZ1lO4fGM2Qdq5&ust=1542821511096411

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 18:35:04

@David Bowman: köszönöm, várjuk ki, hogy mi lesz a vizsgálat vége, de még grassley sem merte megvádolni fordot azzal, hogy igaztalan volt az állítása, ellenben talált egy jane doet... S mindezt úgy, hogy kavanaugh egyik fő támogatója volt...

Gandosz 2018.11.20. 18:41:18

@David Bowman: Mondom, hogy a gyerekszámtól függ. 2 alatt gyorsabban csökkennek a fiatalabban szülők, mint az idősebben szülők. Összetéveszted a generációk számát (ami 15 évesen szülő csoportnál 80 év átlagéletkornál 5, míg 30 évesen szülőknél csak 3) és az egyes korcsoportok nagyságának a változását.

élhetetlen 2018.11.20. 18:45:30

@Magánvéleményem: Sajnálom, elég sokat írtam, a „Ha ez így működik”, most nem tudom mire vonatkozik. Ha az általam ismert családok munkamegosztására célzol, az sajnos nem általános, Miért reklámozom a „gendersz@rságot”? Csak úgy, a józan ész mentén. Mert azt hiszem, ha egy nő a munkahelyén ugyanúgy teljesít, mint egy férfi, akkor megérdemli ugyanazt a bért, például, ami most nem úgy van. www.vg.hu/gazdasag/meg-mindig-kevesebbet-keresnek-nok-2-767197/
Talán ennyi.

taga20 2018.11.20. 18:47:15

@nincs1itt: gondolom kágébésputyinra lenne időd!

Gandosz 2018.11.20. 18:49:17

@élhetetlen: A nők ugyanannyit keresnek ugyanabban a munkakörben, mint a férfiak. Minden bértábla ilyen, közalkalmazotti, köztisztviselői. Minden más híresztelés genderpropaganda, agresszív feminizmus.

nincs1itt 2018.11.20. 18:50:06

@taga20: mellélőttél, ő sem érdekel. egyébként jól megy sorod?

2018.11.20. 18:54:46

@Gandosz:

"Minden más híresztelés genderpropaganda, agresszív feminizmus."

Esetleg kutatási adat.

David Bowman 2018.11.20. 18:58:26

@élhetetlen: Az igazságos dolgok ritkán működnek. Pl ha minden második héten a bárányoknak kellene megenni a farkasokat, kihalnának a bárányok.

2018.11.20. 18:58:53

@David Bowman:

"éppen villámgyorsan kihalunk, és addig is butulunk"

és ezért a diplomás nők lennének a felelősek?

taga20 2018.11.20. 18:59:21

@nincs1itt: nagyjából:)

csak sok a köcsög fityeszes az országban!

és neked, hogy igyeg a fityeg haver?:))

David Bowman 2018.11.20. 19:01:24

@Ms.Cunnesburry: Igen. Attól, hogy ez fáj, még igaz.
Minden az IQ haranggörbe jobb oldalán levő nő.

David Bowman 2018.11.20. 19:02:45

@Gandosz: Ez elvi szarrágás. Eszmeraldának nem két gyereke lessz.

David Bowman 2018.11.20. 19:05:15

@David Bowman: Izé.. Csak egyben vizsgálva. Sajnos a hugom nem tudja megmenteni a fehér embert a kihalástól a maga öt gyerekével.

élhetetlen 2018.11.20. 19:05:32

@Gandosz: Nemrég küldtem el valakinek, akkot most neked is. www.vg.hu/gazdasag/meg-mindig-kevesebbet-keresnek-nok-2-767197/ Tudod, a bértálák alsó, felső határa elég tág.

Gandosz 2018.11.20. 19:07:24

@Ms.Cunnesburry: Prezentáld azt a kutatást, amely nemek szerint megkülönböztetett bértáblákat tárt fel!!!í

2018.11.20. 19:07:52

@David Bowman:

"Attól, hogy ez fáj, még igaz."

Bűnbakkeresésből jeles.

Néhány órája fejeztem be Shirin Ebadi: Szabadnak születtem c. könyvének olvasását.

Akkor még nem hittem volna, hogy az Iráni Iszlám Állam nézeteivel találkozom este egy blogon.

Gandosz 2018.11.20. 19:08:56

@élhetetlen: Ezek aggregált adatok. Nem ugyanarra a munkára vonatkoznak.

David Bowman 2018.11.20. 19:09:19

@élhetetlen: Csak az ugyanabban a munkakörben, ugyanabban a műszakbeosztásban egymás mellett dolgozó egykorúak fizetését szabad összehasonlítani. Ez pedig nem ezt mutatja.

Gandosz 2018.11.20. 19:12:49

@Gandosz: Amúgy a téma ismerői számára közismert, hogy az önfoglalkoztató férfiak és az önfoglalkoztató nők keresetében van a legnagyobb különbség. Saját magának egy nő miért adna kevesebbet, mint egy férfi saját magának? Azért, mert az önfoglalkoztató nő termelékenysége kisebb, mint az önfoglalkoztató férfié. Egyébként alkalmazottként ugyanabban a munkakörben ugyanannyit keres egy nő és egy férfi.
Minden más genderpropaganda és agresszív feminizmus.

2018.11.20. 19:12:54

@Gandosz:

Minek? Hogy újra elemezd a szüleimmel való kapcsolatom?

nincs1itt 2018.11.20. 19:13:29

@taga20: pedig én szóltam, hogy lesz még mavzaléj orbanovics! nem irigyellek érte titeket! de nektek kellene tenni valamit. mert én ugye nem ugathatok bele, csak itt a blogon. na szóval, remekül vagyok! egyre jobban mulatok a tájcslándi hajcihőn... is! de lassan nyögdíj! ez azért már valami! ja! képzeld el, olyan koncerten voltunk a falunk kis templomában, hogy csak na!!! mutatom: www.youtube.com/watch?v=GIz_hCVSaJA

David Bowman 2018.11.20. 19:16:10

@Ms.Cunnesburry: Ez ugye, definíci ó szerint is csak bűn-nősténykecske lehetne. A férfiaknak ugyan kevés beleszólása van a dologba. Eszmeraldáék meg teszik, amire a természet kitenyésztette őket.
Na most valahol az Iszlám Állam és a ki nem halás között kéne egy köztes megoldást találnunk. Nem?
Ha a te elveidet követjük, itt nemsokára csak mohamedán cigányok és IQ hiányos elcigányult magyarok fognak lakni. És elsőnek a libbantak halnak ki. Ez se zavar?

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 19:26:30

@David Bowman: mire keressek rá? küldtél egy linket, elolvastam, beírtam Judy munro-leighton, november 7-i dátummal adta a legfrissebb cikket www.hannapub.com/ouachitacitizen/opinion/editorials/the-wall-street-journal-a-kavanaugh-accuser-recants/article_55589f3a-e2c4-11e8-bd43-db02e5c91331.html , de ez a GDPR miatt nem tudom megnyitni, sz'al pontosan mire is kellene rákeresnem? 888.hu, pestisracok.hu, magyaridok.hu, origo.hu nem játszik nálam (mindegyik fals, froban lakom, folyamatosan kamuznak erről az országról, többször megnéztem az eredeti cikket, sz'al hagyjuk... mielőtt megkérded: igen, más oldalak esetén is szokásom)

2018.11.20. 19:29:32

@David Bowman:

Ne keverd bele sem a mohamedánokat, sem a cigányokat. Felesleges.
A foglalkoztatáspolitika reformjára lenne szükség. Arra, hogy a nők, adott esetben diplomások, tudjanak dolgozni egy vagy több gyermek mellett, amennyiben igényük van rá.
www.balansz.info/az-atipikus-foglalkoztatasrol

Különben is miért lenne kevés beleszólása egy férfinak a gyermekvállalásba? Nem hallottál még családtervezésről?

David Bowman 2018.11.20. 19:30:10

@Sir Bates dö Hól: A nő nyilvánosan elismerte. Mit akarsz még vizsgálni?
A függöny mögé nem látunk be, de nyilván megkínálták egy szenátus megsértésével, vagy hamis tanuzással, ha nem vallja be.

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 19:38:20

@David Bowman: de nem ő volt a meghallgatáson, hanem ford, így amit az eredeti kommentben írtak az nem állja meg a helyét, munro-leighton nyilatkozatát nem látom sehol, túlbuzgó emberek meg minden oldalon vannak... ennyi erővel én is írhatom, hogy a ner-sajtó hazudott, mert deutsch valótlan nyilatkozatát nem javították helsinki után... majd amikor ford nyilatkozza azt, hogy valótlant állított, majd akkor gondolom, hogy kavanaugh nem egy barom...

David Bowman 2018.11.20. 19:56:30

@Ms.Cunnesburry: Pillanatnyilag a katasztrófa elkerülésére minden nőt el kellene tiltani a középiskolától. A többi szines vágyálom, miközben kihalunk. Először az írni tudó nők halnak ki. Maradnak a keményen muzulmánok, és a cigányok. Ez alól nem tudsz kibújni sehogy.

Gandosz 2018.11.20. 19:56:34

@élhetetlen: érdekes módon, amely ágazatban a nők átlagosan többet keresnek a férfiaknál, ott helyes magyarázatot ad a cikk:
"az NFSZ adatai szerint a szállítás, raktározás ágazatban a nők keresnek többet, 286 ezret, míg a férfiak 267 ezret. Ugyanez a helyzet a szociális ágazatban, a nők bére 142 ezer, a férfiaké 15 ezer forinttal kevesebb, ami az eltérő jellegű munkakörökből fakadhat."

2018.11.20. 19:57:43

@David Bowman:

Ha már valóban komolyan beszélünk a témáról, akkor említsünk meg egy fontos dolgot.
A népességszám változását az élveszülések száma, a halálozások száma és a nemzetközi vándorlások egyenlege alakítja.

2018.11.20. 20:02:35

@David Bowman:

"Pillanatnyilag a katasztrófa elkerülésére minden nőt el kellene tiltani a középiskolától. "

Hajrá! Terjeszd ötletedet a közvetlen környezetedben! De ne csodálkozz, ha az ismerettségi körödbe tartozó lányos apukák vasvillával fognak megkergetni. Az anyukák pedig nyújtófával.

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 20:03:01

@David Bowman: amennyiben engem értesz barom alatt, az úgy megtisztelő, látva kommentjeidet...

Budapest a kutyaszar városa 2018.11.20. 20:34:36

@David Bowman: Neked becsípődött a szaporodás ? A végén még inzultációs levelekkel fogod népedet zaklatni te is.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2018.11.20. 20:38:36

@David Bowman: Te komplett hülye vagy. Remélem te nem szaporodsz!

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2018.11.20. 20:40:04

@David Bowman: " Sajnos a hugom nem tudja megmenteni a fehér embert a kihalástól a maga öt gyerekével." - már ráuntál?

2018.11.20. 20:42:30

@Κara kán:

Ezt most miért kellett????

antiinternáci 2018.11.20. 20:47:58

@Ms.Cunnesburry:

éppen villámgyorsan kihalunk, és addig is butulunk"

és ezért a diplomás nők lennének a felelősek?

Jelen tendencia szerint igaz: a fehérember ki fog pusztulni, mert a termékenységi rátája messze elmarad még az egyszerű reprodukcióhoz szükségestől is. (Lefordítom: kevés gyermek születik.)
Ezen mit lehet nem megérteni? Kétszáz év múlva a maradék, kevés számú fehéreket valami mutánsnak tekintik majd, skanzenben fogják utódainkat mutogatni.
Én sem tudok a helyzetre megoldást, de a tényt letagadni ostobaság. David Bowman szokatlan stílusban közli a diagnózist, de sajnos neki van igaza szinte minden lényeges dologban.
Azok a népességek fognak fennmaradni, ahol nincs tv, fogamzásgátlás, szélsőséges liberalizmus, sok egyetemista lány. Tudom, hogy ez rosszul hangzik, de így van.

A fehérek kipusztulnak, de a maradék fajok is, ahogy elfoglalják a pozíciókat, egyre civilizálódni fognak. Lesz tv, meg minden egyéb, amit fentebb írtam. És egyetemre mennek majd a lányok, mert az a normális, és nem fognak annyi gyereket szülni. És amikor ott fognak tartani, mint mi akkor az azt jelenti, hogy kipusztul az emberiség. Persze nekik még lesz módjuk ezen változtatni. Nekünk már nincs.

2018.11.20. 21:06:44

@antiinternáci:

A kurva életbe! Képesek vagytok az összes töketlenségeteket a nők nyakába varrni. Az egyetemista lányokat okolva a fehér faj kipusztulásán sírni.
Hozzátok vissza a XIX. századot!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.11.20. 21:59:57

@nincs1itt: Makaróni? :-) Konyhatechnikailag píszí. :-)

Exploiter 2018.11.20. 22:11:53

@Ms.Cunnesburry:

Hát, azt tagadni, hogy a női emancipáció drasztikusan hatott a népszaporulatra, marhaság.
Más kérdés, hogy érdemes-e aggódni a kihaláson, amikor 8 milliárd fő körül járunk épp.
Afrikát meg Ázsiát kéne durván szájbaemancipálni és még a végén nem maradna problémánk.

David Bowman 2018.11.20. 22:40:15

@Ms.Cunnesburry: 1975ig nem volt probléma. Kb az akkori állapotot kellene visszahozni. Túltoltuk Béláim!
Meg ezt a qúúrwa gengszterváltást visszacsinálni. Mi szocializmust akartunk komunisták nélkül, és kapitalizmust kaptunk komunistákkal.

David Bowman 2018.11.20. 22:42:01

@Sir Bates dö Hól: Monnyuk a Kavanaughot.
A kommentjeimbe kéretik ész érvekkel beleszóni.

David Bowman 2018.11.20. 22:43:42

@Ms.Cunnesburry: Ebből az utóbbi kettő nem fontos a kihalásunkat tekintve.

2018.11.20. 22:48:09

@Exploiter:

Többek között az is.
És még oly sok más. Mint pl annak a 600 000 magyar állampolgárnak a kivándorlása, akik 2010 óta hagyták el az országot. Családosok, vagy olyan fiatalok, akik gyermekvállalást terveznek a jövőben. Ők már nem térnek vissza.
Érdemes megnézni az alábbi linket.
www.portfolio.hu/gazdasag/megmutatjuk-miert-tragedia-a-kivandorlas-magyarorszagnak.261319.html

David Bowman 2018.11.20. 22:48:27

@Ms.Cunnesburry: Egyéni akciókkal a dolgon változtatni nem lehet. Még országosakkal sem. Ld Oláhországot. Ott erőltették a nőket, aztán amikor kinyíltak a határok, az ország lakosságának 1/3a elmenekült. Csak ha egyben az egész keresztény kultúrkört győznénk meg. Valahogy az Egyesült Államokban a fehérek is szaporodnak.

David Bowman 2018.11.20. 22:50:45

@David Bowman: Ja, te nevezted Mr Kavanaughot baromnak, holott legfeljebb a bérringyó tanuvallomásából ismerheted. Az egyik már bevallotta, hogy hazudott, a másik meg majd leüli amit kiérdemelt.

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 22:52:15

@David Bowman: amennyiben észérveket használsz, minden bizonnyal úgy lesz... ha nem észérvekkel operálsz, akkor meg ki mint vet, úgy arat... tudod, a világ kerek...

David Bowman 2018.11.20. 22:53:33

@Budapest a kutyaszar városa: Ez a rögvalóság. Lényegében ez az egyetlen fontos dolog az életben.

David Bowman 2018.11.20. 22:55:26

@Sir Bates dö Hól: Melyik észérvet hiányolod? Hogy nem tudsz a guglin rákeresni egy jól körülírt problémára? Amit az Index is a főoldalon hozott?

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 22:55:34

@David Bowman: elolvastam néhány döntését, nekem barom, ahogy a nőkhöz viszonyulsz: anyád is ringyó, gondolom a nejed, lányod is...

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 22:56:22

@David Bowman: ne csúsztass, nem így kezdődött...

2018.11.20. 22:59:20

@David Bowman:

Nagyon egyszerű. Húzz bele! Pörgesd fel a demográfiai mutatókat! Csinálj minél több nőnek minél több gyereket! Aztán vállald a felelősséget, tartsd el őket, iskoláztasd / a lányokat add férjhez 18 éves korukban/!
Ne csak siránkozz, vedd ki a részed a munkából!

David Bowman 2018.11.20. 22:59:56

@Ms.Cunnesburry: Dehát a férfiak nem tudnak gyereket szülni. A nők közül is csak a 15 és 45 év közöttiek. Én látom a megoldást is, de egész nap nem jutottunk odáig, mert még este 11kor is a probléma létét tagadod.

David Bowman 2018.11.20. 23:02:59

@Ms.Cunnesburry: Tutyimutyi alak vagyok. Nem hagytam ott a feleségemet, amikor nem akart több gyereket. Akár tizet is el tudtunk volna tartani. Nem vagyok muzulmán. Nem vertem, és nem erőszakoltam meg.

2018.11.20. 23:03:41

@David Bowman:

"Csak ha egyben az egész keresztény kultúrkört győznénk meg. "

Csak magadról beszélj, neked fáj.

Talán ha pornót vetítenének a templomban minden vasárnap. Aztán jöhet az orgia, kötelező részvétellel.

David Bowman 2018.11.20. 23:06:05

@Sir Bates dö Hól: nem hiszem, hogy egy másik emberrel kapcsolatban így hazudnának nyilvánosan. Legalábbis önként nem.
Na de veled mára végeztem. Ha van érdemi mondanivalód, folytathatjuk.

2018.11.20. 23:06:37

@David Bowman:

Én nem a probléma, hanem a te hülyeségeidet tagadom. Párkapcsolati gondjaid ne ide vetítsd ki eszement elméletek taglalásával.

David Bowman 2018.11.20. 23:06:56

@Budapest a kutyaszar városa: Látod, és a kutyaszar problémát is megoldottam: elköltöztem.

David Bowman 2018.11.20. 23:07:34

@Ms.Cunnesburry: Melyik is az eszement elmélet?

2018.11.20. 23:16:21

@David Bowman:

pl. hogy én ezzel tovább foglalkozzam. Bár jó volt kutakodni kicsit a témában.

2018.11.20. 23:19:45

@Sir Bates dö Hól:

Ezek szerint téged nem frusztrálnak a diplomás nők.

Sir Bates dö Hól 2018.11.20. 23:28:29

@Ms.Cunnesburry: nem, szerintem minden nő egy csoda (bár, ami azt illeti, minden ember az, aki gondolkodik)

2018.11.20. 23:34:18

@Sir Bates dö Hól:

szép zárszó egy húzós nap végén.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.11.20. 23:44:03

Olvasva Európát, mindig kiderül milyen jelentéktelen ez a cigányhitler: akár bűnözőket is képes befogadni, ha már a gazdag migrik nem vesznek kötvényt tőle, csak hogy felhívhassa magára a figyelmet. Legközelebb befosik a közös fotózásokon, hogy mindenki rá nézzen.

mgdé 2018.11.21. 00:06:50

@David Bowman:
"És elsőnek a libbantak halnak ki."

Tévedsz!
Európában elsőként a konzervatív vallásosok egy - talán - fontos részhalmaza hal ki:
A - tetszőleges keresztény - szerzetesek és a katolikus papok.

S az újabb barbárság korát nem vészelik majd már át az ír kolostorok ...

Az imámnak, de még az orthodox papnak, a protestáns lelkésznek, s a rabbinak, de még Németh Sándornak is általában lesz gyereke ... Bizony ...

mgdé 2018.11.21. 00:38:47

@Ms.Cunnesburry:

Utoljára 313 előtt voltam bacchanálián, mit mondjak, qva jó volt ...
Még régebben egyszer átrándultam egy etruszk éjjeli buliba is, az sem volt semmi, de aztán bezárt az itáliai bulinegyed, mert jöttek az igazából meglehetősen materialista rómaiak, s ők már lelki átélés nélkül orgiáztak. Mondjuk, azt folyamatosan. Suttyó katonanép voltak, na ...

Állítólag a britanniai keltáknál is voltak jó kis koedukált vallási hacacárék, de feléjük már túl hideg van folyton-pucérkodni.

393-ban, az Olümpiai játékok betiltásakor sírtam, már nem borultak diadalmas babérkoszorúmat látva lábaim elé az őket választásomra büszke hetérák.

antiinternáci 2018.11.21. 08:46:56

@Ms.Cunnesburry:

Nem okolom a nőket. A helyzezet okolom. Szülni csak a nők tudnak.

paraszthajszal 2018.11.21. 12:39:03

@Ms.Cunnesburry: Szerencsére a diplomás nők között is vannak, akik nemcsak felismerik a probléma jelentőségét, hanem tesznek is a megoldásért.

„Novák Katalin [magas beosztása mellett egyben háromgyermekes édesanya!]: a népesedési gondokkal folytatott küzdelem az értékek küzdelme – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár...” pestisracok.hu/novak-katalin-a-nepesedesi-gondokkal-folytatott-kuzdelem-az-ertekek-kuzdelme/

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.11.21. 13:15:47

@paraszthajszal: "mti"

Féknyúz.

"origo"

Féknyúz.

Nem, csoda, hogy a fideSSfasszopók annyira el vannak tévedve, ha csak féknyúzt hajlandók olvasni. Szerintetek nem volt holdraszállás se, meg Soros György patrióta rosszat akar a magyaroknak, meg repülőről mérgeznek titeket. Idióták vagytok.

paraszthajszal 2018.11.21. 13:46:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: El vagy tévedve lyppsykém.

Az MTI rövidítés a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zártkörűen működő Részvénytársaságit takarja, amely, mint azt a neve is sugallja, egy közszolgálati hírügynökség. A célja nem az álhírek terjesztése, hanem a médiaszolgáltatók és a köz ellátása fontos (valódi) hírekkel, információkkal.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.11.21. 14:28:45

@paraszthajszal: "Az MTI rövidítés a Magyar Távirati Iroda"

Ügyibügyi vagy, hogy ezt kigugliztad. Más normális ember ezt magától tudja.

"mint azt a neve is sugallja, egy közszolgálati hírügynökség"

A Magyar Televízió is közszolgálati, mégis a fideSS féknyúzt tolja, mint az MTI. Attól, hogy fideSSfasszopó vagy, még gondolkodhatnál, trollgeci. A gazdád egyedüli célja az álhírek terjesztése, és mint ahogy látom, te rendesen beszopod.

2018.11.21. 17:20:59

@Én de genere Mi:

Ki ás ki, város, ha a tűz eléget?
Ha palotáid romsora kigyúl,
ha uccáid bedőlnek és széttépett
könyvtáraidra sűrű pernye hull?
Ki kutatja fel a sok eltünt termet
s kinek lesz egyszer szabad látnia
két zsenge, tejet még nem adó melled,
ó holt szerelmem, Demokrácia?

mgdé 2018.11.21. 23:04:53

@Ms.Cunnesburry:
"Állatbőrbe csavarva megyek völgynek,
ahol már vár és befogad a klán."

mgdé 2018.11.21. 23:09:47

@paraszthajszal:
No de akkor kik retusálták ki Trockijt és Kamenyevet???
Könyves Kálmán hőstetteit?

paraszthajszal 2018.11.21. 23:48:25

@Én de genere Mi: És Jezsovot Sztálin mellől?* A cenzorok.

* www.indexoncensorship.org/wp-content/uploads/2017/07/The-Commissar-Vanishes-July-2017.jpg

Azt amúgy nyilván nem állítottam, hogy az MTI születésétől fogva minden korban politikai befolyástól mentesen, objektivitásra törekedve működött. Nyilván Rákosiék alatt ők sem.