B1 blogcsalád



Orbán kutyaszorítóba került Gruevszki miatt

Nemzetközi sajtószemle

2018. november 15. - Szelestey
  • A magyar kormányfőnek választania kell a jog és a bűnrészesség között, mert ha menedéket ad macedón politikai cimborájának, még inkább maga ellen hangolja Európát, és csak Putyinnak, illetve a szélsőjobbnak tesz kedvére.
  • Merkel megint langyos beszédet tartott Európa jövőjéről, pedig a populista nyomulás miatt oda kellett volna csapnia az asztalra, hogy az emberek lássák, miért fontos az unió.
  • Verhofstadt úgy látja, hogy Orbán és a többi demagóg megtéveszti a népet, Bannon szerint a populistáké a jövő.

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A kommentár úgy véli, hogy a távozó német kancellár mondhatott volna bátor beszédet is az unió jövőjéről, amikor felszólalt az Európai Parlamentben, ehelyett azonban már megint óvatoskodott. Pedig felhívhatott volna határozott cselekvésre, ám ezúttal sem mutatott semmiféle különösebb becsvágyat, víziót, de még csak egyértelmű választ sem adott Macron reformterveire. A sajtó ugyan felkapta, hogy támogatja a közös hadsereg gondolatát, pedig a kifejtettek nem mentek túl azon, amit Kohl már negyedszázada mondott. A toleranciát ugyan az EU lelkének minősítette, de nem nevezte néven az intoleráns rezsimeket, így Magyarországot és Lengyelországot. Az egész olyan volt, mintha megerősítette volna, hogy az uniós politika alapelve a be nem avatkozás, noha a brüsszeli tisztségviselők egyáltalán nem fogják vissza magukat, ha el kell ítélni ezt vagy azt a kormányt.

Ha a beszédnek volt bármiféle mondandója, akkor az: ne árts! Merkel ugyanis tudja, milyen törékenyek lehetnek a tagállamok közti megállapodások, és hogy mennyire lazák a kötelékek az unión belül. Ám a beszéd messze volt bármiféle érdemi nyilatkozattól és nem segíti a középpártokat a jövő évi EP-választáson. Ha azok meg akarják nyerni a polgárokat, akkor jobban meg kell magyarázniuk, milyen előnyökkel is jár az integráció. A kancellár több tettvágyat is elárulhatott volna, hiszen maradni akar 2021-ig, ami kiábrándító, még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy sokkal többet még ő sem tud csinálni a széttöredezett európai politikában.

Washington Post/AP

washington_post_1.jpg

A macedón igazságügyi tárca szóvivője azt közölte, hogy előkészítik az anyagot, mert kérik a volt kormányfő kiadatását Magyarországtól. Ez azonban eltart egy ideig, mert a papírokat le kell fordítani magyarra. A két országnak nincs kétoldalú kiadatási egyezménye, de mindkettő az Európa Tanács tagja, így lehet hivatkozni az ott elfogadott nemzetközi megállapodásra, amely minden tagállam számára kötelező. Közben Szkopjéban Zaev miniszterelnök a máltai kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy országa uniós csatlakozási törekvéseit hátráltatja az eset, ha az EU-tag Magyarország menedéket ad egy bűnözőnek.

FT

financial_times.jpg

Már megint reflektorfénybe került a magyar menedékpolitika, ám a Gruevszki-ügy próbatétel lesz Orbán Viktor számára. Most majd kiderül, hogy a harcias vezető mennyire képes egyensúlyozni az európai politika fő árama és a Brüsszellel szemben tanúsított ellenállás között. Az EU már sok energiát áldozott arra, hogy Macedóniát felkészítse a belépésre. Idetartozik, hogy segített létrehozni azt a különleges ügyészséget, amely elérte, hogy korrupció miatt két évre ítéljék a volt miniszterelnököt. Éspedig már az első ügyben az ellene folyamatban lévő öt közül. Egy európai tisztségviselő úgy nyilatkozott: hogy Gruevszki Budapesten Orbán védelmét élvezi, az arculcsapás mindenkinek, aki a macedón belső átalakulást és az igazságot pártolja. Az ország külügyminisztere azt mondta a lapnak, nem lehet megemészteni, hogy a volt kormányfő menedéket kaphat a jogállam elől.

Az újság emlékeztet arra, hogy Fidesz-közeli emberkék újabban felvásároltak több olyan macedón sajtóorgánumot is, amely Gruevszki pártjának érdekeltségébe tartozott. Azt azonban továbbra sem lehet tudni, a politikus miként jutott el a magyar fővárosba. Pardavi Márta a Helsinki Bizottságtól arra emlékeztet, hogy normál körülmények között aligha kaphatna menedéket olyasvalaki, aki köztörvényes bűncselekményt követett el. Krekó Péter ehhez azt tette hozzá, hogy diplomáciai szinten igencsak nehéz lesz megmagyarázni, ha Magyarország befogadja a politikust. Egy ilyen döntés csakis Oroszországnak tetszene. Az egyik macedón civil szervezet vezetője azon tűnődik, vajon az EU végignézi az egészet és úgy tesz, mintha itt kizárólag egy magyar ügyről volna szó? 

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Előreláthatólag diplomáciai bonyodalmakhoz vezet, hogy Magyarország megvizsgálja Gruevszki politikai menedékkérelmét, miközben Macedónia próbál leválni orosz befolyási övezetként és közeledni az EU-hoz. A korábbi miniszterelnökről széles körben az volt a nézet, hogy gerjeszti a viszályt Görögországgal, ami gátolta Szkopje uniós és NATO csatlakozási próbálkozásait. Putyin igyekszik ütközőzónának használni a nyugat-balkáni köztársaságot az Észak-Atlanti Szövetséggel szemben, így a köztársaság körül már jó ideje megy a geopolitikai kötélhúzás.

Orbán ugyan a térség uniós felvétele mellett van, mégis Gruevszki mellett kampányol. Ideológiai alapon cimborák ők, mindketten hadjáratot folytattak Soros ellen. Az eset azonban megnehezíti a magyar politikus elképzelését, hogy elterjessze illiberális nézetrendszerét a régióban. Budapesten a miniszterelnöki hivatal azt közölte, hogy a kérelmet szakmai alapon bírálják el, ám a kijelentés hiteléből sokat elvett, hogy a Fidesz szóvivője azonnal politikát vitt bele, amikor kifejtette, hogy Gruevszkit a Soros által támogatott baloldali vezetés üldözte Szkopjéban. Egy uniós szóvivő azt közölte, hogy a jogállamiság alapelv mind a tagok, mint a jelentkezők számára, így nem szabad átpolitizálni egy jogi kérdést.

NZZ

neue_zurcher.jpg

Orbán barátjaként Budapesten van a korábbi macedón miniszterelnök – minden papír nélkül. Hogy el tudott szökni országából, az lényeges kérdéseket vet fel akörül, mennyire tekinthető Macedónia jogállamnak. Hiszen számítani lehetett rá, hogy megpróbálja, pontosan ezért vonták be az útlevelét. Így a körülmények arra utalnak, hogy továbbra is jó kapcsolatai vannak a biztonsági szerveknél. Azt sem lehet kizárni, hogy a mostani macedón vezetés boldog, mert megszabadul a bajkeverőtől. A hatalom nyomás alatt áll, mivel a népszavazás eredménytelen volt az ország nevének megváltoztatása kapcsán, ám utána kétes körülmények között mégiscsak keresztülverték a döntést a parlamenten.

Nem világos, Gruevszki milyen úton jutott el Magyarországra és milyen úti okmánnyal. Miként nyújtotta be a menedékkérelmet? Ez azért különösen érdekes kérdés, mert elvileg ez jelenleg csak a két tranzitövezetben lehetséges, már ha valakinek nincs útlevele. Azon kívül a magyar kormány biztonságos 3. államnak tekinti Macedóniát, tehát elvileg onnan nem fogad be senkit. Azon kívül mit csinál a Szkopje által kiadott nemzetközi letartóztatási paranccsal? Feltételezhető, hogy a két politikai haver megtalálja majd a megfelelő megoldást. A magyar menedékpolitika időnként roppant kreatív tud lenni, ezt bizonyítja a letelepedési kötvényprogram, amelynek keretében négy év alatt 24 ezer gazdag kínai kapott tartózkodási engedélyt.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

Gruevszki láthatólag menedéket talált Orbán szárnyai alatt, miután az éjszaka sűrűjében kereket oldott országából. Bízik a magyar vezető hűségében, tekintve, hogy ők ketten korábban szoros szövetségeseknek számítottak. Ám a magyar kormányfő harapófogóba kerülhet, mert ha megadja a zöld jelzést, azzal csak még inkább maga ellen hangolja az európai partnereket, akik amúgy is jó ideje veszélyben látják Magyarországon a jogállamot. Elutasítás esetén viszont a szélsőjobbos tábor árulást kiálthat. Azon felül Putyin is rossz néven venné.

Deutsche Welle

deutsche_wellw.jpg

 A volt macedón kormányfő felbukkaknása Budapesten súlyos gondok elé állítja Orbánt, hiszen a politikai krimi lényege, hogy megbukik egy bűnöző volt kormányfő, ám egy uniós tagállam láthatólag a bűnrészese lesz. Gruevszki egy évtizeden át autoriter módon, maffiamódszerekkel irányította országát, de egyelőre rejtély, miként tudott Magyarországra menekülni. Az biztos, hogy uralma vége felé egyre inkább elszigetelődött a nemzetközi porondon, de a magyar vezető még a lemondása után is kitartott mellette. Orbán politikai stratégiájának része, hogy támogatja a Nyugat-Balkán autoriter politikusait és szorgalmazza ezeknek az országoknak gyors felvételét az EU-ba. Azt reméli, hogy ily módon ráerősít a törekvésére, mármint hogy a tagállamok nagyobb szuverenitáshoz jussanak, illetve, hogy töröljék el a jogállami eljárást.

Viszont ha Gruevszki Szerbia felől jött, akkor azonnal ki kellett volna toloncolni. A magyar kormányfő idáig nagy súlyt helyezett arra, hogy formálisan betartsa a demokratikus játékszabályokat, ám most pályafutása egyik legnagyobb dilemmájával kerül szembe: el kell döntenie, hogy segédkezet nyújt-e egy jogerősen és törvényesen elítélt bűnözőnek, vagy követi a jogszabályokat, illetve a nemzetközi jogot.  

New York Times/AP

new_york_times.jpg

A 120 ezres kárpátaljai magyar kisebbség úgy érzi, hogy támadás alatt áll az új nyelvtörvény miatt. Februárban gyújtóbombát dobtak a KMKSZ központjára, mostanában pedig titokzatos óriásplakátok szeparatizmussal vádolják a szervezet vezetőit. Azon kívül vita robbant ki arról, mennyire törvényes a kettős állampolgárság. Az ilyen esetek miatt sokan aggódnak, hogy Ukrajna ugyan igyekszik átvenni az uniós normákat, ám kisebbségi politikája mégis a megszorítások irányába mutat. Brenzovics László, a magyar nemzetiségűek egyetlen kijevi parlamenti képviselője azt mondja, a hatalom egyrészt szűkíteni igyekszik a kisebbségek jogait, másfelől viszont a magyarokat úgy állítja be, mint az ukrán közvélemény ellenségét. A politikus visszautasítja a szakadárság vádját.

A Politikai Tanulmányok Nemzetközi Központjának vezetője, Filipcsuk, aki ukrán diplomata, úgy véli, hogy a kampány a figyelem elterelésére szolgál, hiszen hatalmas a korrupció nincs munka, rosszak a gazdasági kilátások. Ám a nacionalista retorika igen veszélyes. A magyar kormány, amelynek feje tántoríthatatlanul bevándorlás-ellenes és nacionalista politikájával szerzett nevet magának, egy év alatt hozzávetőleg 60 millió dolláros támogatást adott a határon túl élő magyaroknak. Ez azután kifizetődött a Fidesz számára a választáson.

Die Welt

die_welt.jpg

Az európai liberálisok vezére úgy ítéli meg, hogy többnyire helytálló a populisták által gyakorolt kritika, ám a következtetéseik már messze nem állják ki a valóság próbáját, mint ahogy hamis Orbán, Salvini és Kaczynskinak az az állítása is, hogy a megfelelő eszközök birtokában vannak, így meg tudják oldani az emberek gondjait. Verhofstadt szerint a populizmusra és a nacionalizmusra a szabadelvűség kínálja az egyetlen épkézláb alternatívát, az uniót azonban megfáradt erők irányítják, akik képtelenek utat mutatni. Részben emiatt törnek előre a demagógok. Ezért újra kell indítani az uniót, de hogy Európa miért jó, azt meg kell magyarázni a tömegeknek. Jelenleg ugyanis Brüsszel gyakran túl későn reagál, legyen szó a külső határok védelméről, vagy a menekültek szolidáris elosztásáról. A politikus hangsúlyozza, hogy a nemzetállamoknak nincs jövőjük, mit akar a magyar, a lengyel, vagy a lengyel kormány egymaga tenni, amikor a világot birodalmak irányítják majd?

Verhofstadt az interjúban arra hívja fel a figyelmet, hogy a populista pártok hiába szerzik meg a többség támogatását, még ez esetben sem tehetik azt, amit akarnak. A demokrácia nem a többség diktatúrája, így tiszteletben kell tartaniuk az emberi jogokat, a jogállamot és a kisebbségek védelmét. Arra is kitért, hogy a liberálisok szövetségre akarnak lépni Macronnal az európai választások előtt, mert egyrészt azt szeretnék, hogy a populisták ne jussanak érdemi befolyáshoz, másrészt pedig hogy a keresztény- és szociáldemokraták ezentúl ne tudják egymást közt elosztani a hatalmat.

The Times

the_times.jpg

Steve Bannon úgy gondolja, hogy a populizmusé a jövő. Trump volt tanácsadója egy edinburghi konferencián mondott beszédet, de amikor szólásra emelkedett, a Skót Nemzeti Párt vezetője elhagyta a helyszínt, mert így kívánta jelezni, hogy számára elfogadhatatlanok a szélsőjobbos, rasszista nézetek. Egyébként Bannon nem győzte dicsérni az európai jobboldali populista vezetőket, így Farage-t, Le Pent, Salvinit. Utóbbiról megjegyezte, hogy az joggal állítja: az EU vezetői etnikai lakosságcserét akarnak. Helyénvalónak tartja azt is, hogy Orbán Viktor muzulmán betolakodókról beszél, de Bannon szerint az iszlám nem faj, ezért nem gondolja, hogy ő maga rasszista volna. Mint kifejtette, a magyar kormányfő sem az, amikor igyekszik elérni, hogy országa ne legyen sokszínű. Megismételte, hogy hősnek tekinti a miniszterelnököt.

Kurier

kurier.jpg

A Nyílt Társadalom Alapítvány elnöke megerősítette, hogy budapesti irodájuk azért költözött Berlinbe, mert a mostani magyarországi légkörben nem lehetett szavatolni a munkatársak és az adatok biztonságát. Patrik Gaspard hozzátette, hogy Németországban ezzel szemben nyereségnek tartják a bírálatot a demokrácia szempontjából. Ugyanakkor Soros György kapóra jön ellenségképként az olyan jobboldali-nacionalista politikusok számára, mint Orbán Viktor, mert a kormányfő ily módon igyekszik elvonni a figyelmet a saját hibáiról. Azon kívül a támadásoknak gyakran van antiszemita elemük.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1314373371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2018.11.15. 06:45:32

„A toleranciát ugyan az EU lelkének minősítette, de nem nevezte néven az intoleráns rezsimeket, így Magyarországot és Lengyelországot. Az egész olyan volt, mintha megerősítette volna, hogy az uniós politika alapelve a be nem avatkozás, noha a brüsszeli tisztségviselők egyáltalán nem fogják vissza magukat, ha el kell ítélni ezt vagy azt a kormányt.”

A brüsszeli bürokraták, na azok valóban nem fogják magukat. Ők nem tartoznak felelősséggel senkinek, csak Sorosnak és az őket a zsebükben tartó lobbiknak.

Az uniós politika döntési alapelve a nem harmonizált területeken (mint amilyen az adópolitika vagy akár a biztonságpolitikai együttműködés volt) a konszenzus, az állam- és kormányfők egyetértése.

Lehet keménykedni, kedves ballibbant újságírók, csakhogy a helyzet az, hogy ezeken a területeken semmilyen előrehaladást nem lehet elérni a tagállamok egyetértése nélkül. A digitális platformok adójának az ellenérdekelt Írország és Luxemburg fog betartani, a 7-es cikkelyes eljárásban pedig Magyarország és Lengyelország egymást fogja megvédeni, hiába nem tetszik ez egyeseknek.

Persze sokkal egyszerűbb lenne, ha erről is a brüsszeli bürokraták döntenének, mert őket senki nem választotta (az állam- és kormányfők tanácsával ellentétben), így nyugodtan dolgozhatnak az európai népek, így a magyar nép akarata ellen, Soros javára.

Csakhogy pechetekre nem ők döntenek. Coki.

rallus 2018.11.15. 08:15:54

Gruevszk egy rendkívül veszélyes bűnöző, aki feltehetően majdnem annyi "jutalékot" kapott a Mercedes vásárlásakor, amennyiből Macron bájos testőre akár több hétig is eléldegélt volna a rendelkezésére bocsátott házikóban!
Jogos a művelt világ felháborodása, mert ilyen náluk soha nem fordulhatna elő! Ennek ellenére merő humánumból Sárközy fedezhetné az ügyvédi költségeket a Kadhafitól zsebbe kapott néhány milliárdból, azt már úgysem kell visszaadni...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.15. 08:38:35

Ballib műbotrány, semmi más.

Helga Beauty Salon. 2018.11.15. 09:24:10

"A magyar kormányfőnek választania kell a jog és a bűnrészesség között, mert ha menedéket ad macedón politikai cimborájának, még inkább maga ellen hangolja Európát, és csak Putyinnak, illetve a szélsőjobbnak tesz kedvére."

A kormányfőnek nincs jogköre a menedékkérelem elbírálásában, ergo ne biztassátok törvénytelenségre. Hatalma van hozzá, de tudtommal még nem él (vissza) ezzel, úgyhogy a röfögésetek korai.
Egyébként sem hiszem hogy befogadják, a gazdasági és politikai kapcsolatok fontosabbak még az egyébként súlytalan Macedóniával is, mint egy bukott miniszterelnök. A legbölcsebb volna valahogy kihátrálni ebből, nem a mi ügyünk, oldják meg.

Gábris szomszéd 2018.11.15. 09:39:59

@Helga Beauty Salon: Szerintem tuti, hogy meglepetésként érte a kis gecit a hír és semmit sem tudott a jogerősen elítélt macedón bűnöző szökési tervéről.

Gábris szomszéd 2018.11.15. 09:45:47

@balcán maxval bircaman: Hát igen az igazi hazafiaknak már rég meg kellet volna ostromolni a Fidex kft. székházát meg az MTV székház új túró Rudi autómatáit.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.15. 09:53:11

@Gábris szomszéd:

A ballib tüntizők már próbálkoztak ezzel pár hete. Jobbikos focihulligánok fanatikus ballib drogosokkal osttromolták a Fidesz-székházat.

Helga Beauty Salon. 2018.11.15. 09:55:04

@Gábris szomszéd: :" Szerintem tuti, hogy meglepetésként érte a kis gecit a hír és semmit sem tudott a jogerősen elítélt macedón bűnöző szökési tervéről.

Gábris szomszéd 2018.11.15. 10:00:16

@Helga Beauty Salon: Nyugi Helgácska az ügyeletes hülye címnek, te vagy az örökös tulajdonosa.

Gábris szomszéd 2018.11.15. 10:26:58

@balcán maxval bircaman: Igen tudunk róla. Amikor annak idején Gyuriferiről kiderült, hogy hazudik reggel, éjjel meg este, egyből égtek a kukák meg a tévés Oktáviák a szabadság téren. Most, hogy a geci alólatok is kilopja az országot, bűnözőket ad el vagy fogad be, miközben nagyipari szinten üzemelteti a hazugsággyárait, neked csak annyira futja az "erődből", hogy elkezdesz "jobbikos focihulligánokról és fanatikus ballib drogosokról" hadoválni. Engedd meg, hogy innen is gratuláljak a magyar nemzetért végzett elévülhetetlen szolgálataidért. :)

Nagykörúton túli magyar 2018.11.15. 11:46:13

@Gábris szomszéd:
"Most, hogy a geci alólatok is kilopja az országot"

Kicsit lophatná már jobban így 8 év után...
www.portfolio.hu/gazdasag/oriasi-meglepetes-itt-a-friss-magyar-gdp-adat.304278.html

"Az adat nagy pozitív meglepetést jelent, a magyar gazdasági növekedés szemlátomást egyelőre nem követi a lassuló európai trendet. "

Gábris szomszéd 2018.11.15. 12:30:02

@Gandosz: Szerinted ez eléri a fideszbirkák "erkölcsi mércéjét"?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.11.15. 12:32:43

@Szél Bernadett börtönben van már?: Ha ebből a +5%-ból levonjuk az eu-s támogatást és az eu-ba itthonról menekültek hazautalását jó ha pozitív tartományban marad az a nulla körüli "növekedés". :-(

Más, de hogy a tárgyhoz is szóljak. A hír ugyan nem igaz, de azért lehet bátran terjeszteni. :-)

soo.gd/Kkxw

Ja ja! Kiflire és tejfölre. :-) Mi másra? :-)

alöksz róz 2018.11.15. 13:00:09

"Verhofstadt úgy látja, hogy Orbán és a többi demagóg megtéveszti a népet" - de tiszta szerencse, hogy itt vannak nekünk a lipsik, akik sose nem tévesztenék meg a népet...

Nagykörúton túli magyar 2018.11.15. 13:12:06

@rdos:
"Ha ebből a +5%-ból levonjuk az eu-s támogatást"
Az EU még a szlovákokat is jobban támogatja:
2014-2020 közötti EU támogatás: Szlovákia 2796 euró/fő, míg Magyarország csak 2408 euró/fő
és ennek ellenére előzzük őket:
www.portfolio.hu/img/upload/2018/11/u2-20181114_1.png

Mondom, "lophatna" így többet is Orbán...

Nagykörúton túli magyar 2018.11.15. 13:18:38

@rdos: Egyébként ha ki tudnád számítani, hogy a 7 év alatt kapott 2408 euró/fő támogatás mire elég, akkor nagyot koppannál.
Kb. napi egy kiflire és tejfölre elég pont.
Ezt kapjuk a nagy EU-tól, egy kifli+tejföl naponta, és ezért sír a szátok. :D :D :D

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.15. 13:47:06

@Gábris szomszéd:

Gyurcsány alapvető kérdésben hazudott, s ezt ő maga ismerte el. Ennek lett ez a hatása.

Bryan élete 2018.11.15. 14:36:23

A megoldás kézenfekvő: a hős Zsákos Bilbónk trollokon, szmógokon és más különféle sárkányon, tündéken átverekedve magát megérkezett végre a békeszerető Hunniába,ahol már nagyon várták, ámde a gonoszliberálissorosügynököktől hemzsegő eu-s sárkányok , TEK és Miniszterelnökurunk, azaz Gandalf óvó tekintete ellenére kénytelen volt megszökni.
Moszkvába.
Hogy, hogy nem.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.11.15. 15:08:11

Tegnap délután Belgrádból Bp-re jött az OE-LEM lajstromjelű luxusrepülő. Igen, amivel már harmincadik éve jár focimeccsre túl kedves vezetőnk, mini szterelnökünk. Biztosan csak véletlen. :-)

blog.atlatszo.hu/2018/11/tegnap-belgradban-jart-az-orban-altal-is-hasznalt-osztrak-maganrepulogep/

Gábris szomszéd 2018.11.15. 15:17:44

@balcán maxval bircaman: Ja a geciék már 9 éve hazudnak reggel, éjjel meg este alapvető kérdésekben, ti meg jó birka módjára még bégettek is nekik.

Gábris szomszéd 2018.11.15. 15:22:52

@Szél Bernadett börtönben van már?: Tehát a gazdid még abból a napi kifli+tejfölből is lop. Az is nagy szerencsénk, hogy Orbán Viktor korábban kijelentette: "a népből, a néppel, a népért kormányoz". A valóság pedig már erről a kijelentéséről szól: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok".

index.hu/gazdasag/2018/11/14/az_adokedvezmenyekbol_evi_60_milliardot_kapnak_vissza_a_legjobban_elok

Gábris szomszéd 2018.11.15. 15:26:35

@Szél Bernadett börtönben van már?: Meg a patrióta gazdaságpolitika :)

Ha pedig azt is vizsgáljuk, hogy milyen kormánytámogatások érkeznek a multikhoz, azaz milyen munkahelyteremtési és infrastrukturális támogatásokat kapnak, látható, hogy még az elődjeinél is nagyobb mértékben simogatják ezeket a vállalatokat.

Magyarország az egyik legnagyobb vesztese a multik transzferár-trükkjeinek

g7.hu/allam/20181109/magyarorszag-az-egyik-legnagyobb-vesztese-a-multik-transzferar-trukkjeinek/

Gábris szomszéd 2018.11.15. 15:29:39

@Szél Bernadett börtönben van már?: Lelki szemeim előtt látom, amint a külföldön dolgozó magyarok százezrei meglátják az általad linkelt GDP adatokat és tömött sorokban kezdenek hazatelepülni. Utánuk pedig a norvég, svájci, dán és német honpolgárok kezdenek el tömeges öngyilkosságokat elkövetni, egyre reménytelenebb helyzetük miatt. :)

Gábris szomszéd 2018.11.15. 15:33:22

Végre a haza bölcse is megszólalt :)

A 24.hu megkérdezte Orbán Viktort, hogy Nikola Gruevszki bevándorlóként miért nem egy tranzitzónában várakozik, a hatályos magyar törvényeknek megfelelően? A miniszterelnök válasza:

"kérdezzék a jogászokat!"

24.hu/belfold/2018/11/15/orban-viktor-nikola-gruevszki/

Urancityhero 2018.11.15. 15:51:00

Jajj, dehogy került kutyaszorítóba.... Mekkora hazugság ez megint.

Nagykörúton túli magyar 2018.11.15. 16:00:38

@Urancityhero: Pedig valószínűleg ma este már lemond emiatt ismét.

hümhüm 2018.11.15. 16:04:08

@Gábris szomszéd: "1975-billio-forint-landolt-orban-haverjainal-es-csaladjanal"
A huppa.hu munkatársa nem igazán tud angolul és nem gondolkozik.
Tekintettel arra, hogy a magyar állam bevétele évente kb. 23 billió forint, lehetetlen, hogy csaknem 86 évnyi bevételnek megfelelő összeg landoljon ott alig 8 év alatt.
1975 milliárd lesz az (billion - angolul), azaz évi 246 milliárd.... már, ha igaz....
Ilyen számításoknál könnyen megszalad a ceruza meg a fantázia...
(csak egy-két kérdés: mi "landolt"? a bevétel? a nyereség? közpénz? mindenféle megbízás? ki a haver?... stb)

sas70 2018.11.15. 16:08:39

Nahogyímááá valaki aztat álíccsa, hogy eza drágajó menkűt, egy migráncs!

sas70 2018.11.15. 16:11:50

@balcán maxval bircaman: És mi volt az az alapvető kérdés? "Rosszabbul élünk, mint négy éve?"

2018.11.15. 16:12:46

@Gábris szomszéd:

Azért egy kis sorozás/gyurcsányozás belefért volna.
Mert igény az van rá.)))

sas70 2018.11.15. 16:17:09

@Szél Bernadett börtönben van már?: Ez egy nagyon szép hír, lehet jó sokat szajkózni, hogy mekkora őrült jobbanteljesítés van!

sas70 2018.11.15. 16:18:39

@Ms.Cunnesburry: Najóvan: sorosgyurcsánymigráncsok! Tessék szépen elégedettnek lenni!

Killary Fucking Clingon 2018.11.15. 16:28:04

Mondjuk egy retkes kecskebaszó unatkozó arab vagy szomáliai kalóz nigger és egy a liberálnácik által politikai üldöztetést elszenvedő európai közt azért jelentős különbség van. Remélem nem adjuk ki a faszit a faszfejeknek.

2018.11.15. 16:29:54

@sas70:

Karácsony van? Mert lenne még pár kívánság a tarsolyban.

Killary Fucking Clingon 2018.11.15. 16:32:28

@Gábris szomszéd: Gyurcsány egy féreg, az is volt az is marad. Minden jó érzésű hazafi felháborodott azon amit tett. Te nem, mert se hazafi se jó érzésű ember nem vagy. Embernek hitvány, magyarnak alkalmatlan.

2018.11.15. 16:32:33

@Killary Fucking Clingon:

"politikai üldöztetést elszenvedő európai"

Már értem! Azért kellett a milliós merci, hogy jobban tudjon menekülni.

Killary Fucking Clingon 2018.11.15. 16:35:44

@Ms.Cunnesburry: A logikád alapján minden politikus bűnöző. Mindegyik, kivétel Orbán mert csak egy Volkswagenben ül :)

N. Barbie 2018.11.15. 16:36:49

@balcán maxval bircaman: "Ballib műbotrány, semmi más. "

A szokasos idiota birkaduma, mikor a gazdaja partjara kinos ugyrol van szo.
Ennyit tudsz, unintelligens nimand fideszseggnyalo.

2018.11.15. 16:40:02

@Killary Fucking Clingon:

A logikád alapján bármely miniszterelnök szétlophatja az országot, ha közben/előtte/utána sorosozik.

N. Barbie 2018.11.15. 16:45:44

@Killary Fucking Clingon: "Mondjuk egy retkes kecskebaszó unatkozó arab vagy szomáliai kalóz nigger és egy a liberálnácik által politikai üldöztetést elszenvedő európai közt azért jelentős különbség van. Remélem nem adjuk ki a faszit a faszfejeknek. "

Jaaaaaa, ertem. Ha a tolvajmaffia fidesz, a majd kesobbi, valoszinu befogadasnak megagyazvan kijelenti, hogy egy koztorvenyes politikusbunozo (mint ok maguk), akit konkret bizonyitekok alapjan elitelt a birosag, szoval ha a fideszed rafogja egy orszag politikusaira, hogy soros, igy mentegetve viktor egyik bunozo haverjat, akkor az mar ugy is van, az akkor mar bizonyitott teny es nem pedig csak szanalmas szemfenyvesztes.
Ja, agyhalott fidesznyikeknek. Egyet boffent a propaganda akarmilyen temaban es ti mar fujjatok is, jo szolgak modjara.
Sajnallak.
Nem tunt meg fel, hogy mostanaban minden, a fidesznek kellemetlen szemely, szervezet stb. azonnal sorosista lesz? Igy rogton nem az ezen szemelyek, szervezetek altal a fideszt kinosan erinto ugyrol kell beszelni, hanem csak sorosozni.
Es ezt az atlatszo olcso trukkot 2 millio senkihazi idiota csuklobol beszopja.
Hihetetlen.

Magyarország Europa jövője. 2018.11.15. 16:52:25

"A magyar menedékpolitika időnként roppant kreatív tud lenni, ezt bizonyítja a letelepedési kötvényprogram, amelynek keretében négy év alatt 24 ezer gazdag kínai kapott tartózkodási engedélyt."

Mar megint lebuktattak magukat a libbantak. Evek ota, ellenorzes nelkul beengedett arab terroristakrol uvoltottek, most meg magukat leleplezve kiderul, hogy gazdag kinai uzlet emberekrol van szo.

rallus 2018.11.15. 16:55:36

Semmi baja nem lett volna Gruevszkinek, ha figyel a rutinosabb politikustársára! Gyurcsány, akit a felületes szemlélők könnyen hibbantnak nézhetnek, ilyen óvodás hibát sosem követett el! Neki mindig volt egy Cusija vagy Tátraija, aki beült helyette a tömlőcbe, miközben Ferenc a rettenetes amnéziája miatt nem emlékezett semmire....

Magyarország Europa jövője. 2018.11.15. 17:04:04

" Krekó Péter ehhez azt tette hozzá, hogy diplomáciai szinten igencsak nehéz lesz megmagyarázni, ha Magyarország befogadja a politikust. "

Tehat a terrorista kikepzesen atesett arabokat, millios nagysagrendbe kene feltetel nelkul beengednunk, de egy mindenki altal ismert Europai politikusnak nem szabad menekult jogot adni.

N. Barbie 2018.11.15. 17:04:30

@Magyarország Europa jövője.: Milyen aranyos, ahogy meg reklamozod is mekkora marha vagy. :)
A gazdad a nagy igergetesek ellenere beenged 24e migrit, ugy, hogy az orszag milliardokat bukott lenyegeben az uzleten, ezek a kitudja mibol es mi modon meggazdagodott emberkek meg mar Magyar papirokkal utazgathatnak az EU-ban.
Jo par le is bukott mar, hogy terrorista tamogato, maffiatag meg ilyenek, nezz utana, nem kell magad meg hulyebbnek tenni, mint ami valojaban vagy, mintha nem tudnal ezen esetekrol. Fog is meg sok lebukni, mikor az ellenorzesuk annyi volt, hogy megneztek nem allnak e korozes alatt.
Nem baj, ez a fideszmarhaknak nem nemzetbiztonsagi kockazat, az ezzel kapcsolatos bizottsagi probalkozasokat a tolvaj gazdad rendre ellehetetleniti, nektek csak az nemzetbiztonsagi kockazat, ha ellenzeki kepviselo bele mer nezni valamibe, amibe a fidesz nem akarja. Na ez utobbira rogton ugrik az ugyeszseg is. A letelepedesi kotvenybizniszre meg nem. de erdekes.
Pluszba betegre kereste magat par NER lovag az uzleteken. Ti meg ennek orultok. Szegyenek.

2018.11.15. 17:14:39

Itthon legyintünk, hogy "ez fideszes", de külföldön minden fideszes "magyar".

N. Barbie 2018.11.15. 17:17:08

@Magyarország Europa jövője.: "Tehat a terrorista kikepzesen atesett arabokat, millios nagysagrendbe kene feltetel nelkul beengednunk, de egy mindenki altal ismert Europai politikusnak nem szabad menekult jogot adni. "

A szalmabab erveles tipikus fidesznyik peldaja. Allit valamit, amit senki nem mondott, majd jol megcafolja, de masreszt meg eltitkolni lenyeges infot, ha ugy kivanja a helyzet.

Segitek, mert ugysem erted:
"Tehat a terrorista kikepzesen atesett arabokat, millios nagysagrendbe kene feltetel nelkul beengednunk,"

Itt "csak" annyi a gond, hogy fingod nincs hany esett at terrorista kikepzesen (de erdekes, a gazdad altal beengedett 24e migrinel ez nem foglalkoztat...) es hogy senki nem mondta, hogy feltetel nelkul kell milliokat beengedni. Szoval a mondat mindket resze hazugsag.

"de egy mindenki altal ismert Europai politikusnak nem szabad menekult jogot adni."
Itt annyi a gond, hogy senkit nem erdekel es irrelevans, hogy ki ismeri. Annal lenyegesebb, amit mar persze nem irtal, hogy korrupcioert jogerosen elitelt.
Es igen, barmennyire is erthetetlen ez fidesznyikeknek, tisztesseges kulturemberek (nem csoda, ha se te se a gazdad nem ismeritek ezen fogalmakat) nem adnak menedeket kozonseges politikusbunozonek.

2018.11.15. 17:21:02

@rallus:
@Magyarország Europa jövője.:

Süvölt a zivatar
A felhős ég alatt;
A tél iker fia,
Eső és hó szakad.

Mi gondunk rá? mienk
A konyha szöglete.
Kegyelmes jó urunk
Helyheztetett ide.

S gondunk ételre sincs.
Ha gazdánk jóllakék,
Marad még asztalán,
S mienk a maradék.

Az ostor, az igaz,
Hogy pattog némelykor,
És pattogása fáj,
No de: ebcsont beforr.

S harag multán urunk
Ismét magához int,
S mi nyaljuk boldogan
Kegyelmes lábait!

Petőfi: A KUTYÁK DALA

mocser48 2018.11.15. 17:32:11

@balcán maxval bircaman:

felszopó, ahhoz képest nagyon aktívan rácuppantál a macedón bránerre!
Mondjuk fizetett fideszeses felszopóként ez munkaköri kötelességed.

mocser48 2018.11.15. 17:34:25

@Helga Beauty Salon:

ja, ahogy a kormányfő maffiózó vejének bűnügyi vizsgálatába se szólt bele a főmaffiózó.
Növessz már gerincet, és köpd te is szemen az összes fideszes tolvajt!

rallus 2018.11.15. 17:43:23

@Ms.Cunnesburry:

"Kietlen pusztaság
Ez, amelyben lakunk;
Nincs egy bokor se', hol
Meghúzhatnók magunk.

Itt kívül a hideg,
Az éhség ott belül,
E kettős üldözőnk
Kinoz kegyetlenül;

S amott a harmadik:
A töltött fegyverek.
A fehér hóra le
Piros vérünk csepeg.

Fázunk és éhezünk
S átlőve oldalunk,
Részünk minden nyomor..."

Na ebből már volt részünk a ti szavazataitoknak köszönhetően, így aztán elég volt...

1szavazó 2018.11.15. 17:43:51

Szerintem aki Soros pénzén tanult valaha, az SOHA ne tölthessen be közpénzből fizetett közéleti funkciót!

vénkujon 2018.11.15. 17:52:22

másotszor:

jegyezétek meg kártékony lipscik, hogy az Aranybúdi Lovagrend tagjai országhartárokón átivelve is vilázserte megvédik egymázst! ilyen ez a tőrténet. iritykedjetek csak

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.15. 18:34:02

@sas70:

Hogy lassan megyünk ki a zsákutcából.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.15. 18:35:57

@N. Barbie:

Mi kínpst látsz ebben az ügyben?

Killary Fucking Clingon 2018.11.15. 18:38:16

@N. Barbie: Barbie, nekem mindegy hogy ki a miniszterelnök amíg Magyarország jobboldali konzervatív politikát folytat. Nem ragaszkodom Orbánhoz de:
nem lehet ratyi házasság és örökbefogadás
nem jöhetnek se arabok se niggerek nagy számban
az eu baromságait nem kell elfogadni, lásd: nem akarok európai ügyészséget, egységes külpolitikát, adórendszert etc etc
a baloldali liberálisokat el kell taposni
ezeken túl felőlem Hitlernek is hívhatják a miniszterelnököt

vénkujon 2018.11.15. 18:40:04

@balcán maxval bircaman: ez az. az Aranybudi-bajtársi szövetség megmenti saját nemzetét, és felenditi a gazdaságot! köszönjűk!

vénkujon 2018.11.15. 18:43:16

@Killary Fucking Clingon: +jogosan elvárjuk, hogy más bünüzö nemzetek utaljanak az adojukból! mi megérdemeljűk eszt!

Gábris szomszéd 2018.11.15. 18:44:34

@Killary Fucking Clingon: Na mesélj Killary, ha bizonyíthatóan féreg, miért nem számoltatta el a geci gazdid immáron 9 éve, hiszen már 2010-ben is ezzel kampányolt. Egyébként halkam megsúgom, hogy Bolseviktor egy újjal sem fog fletóékhoz nyúlni, hiszen akkor továbbra sem tudna mindent összegyurcsányozni a hazai politikai játszótéren. Viszont felsőbbrendűség és nagypofa az állandóan elkísér titeket. Majd ti meghatározzátok ki az ember és ki a magyar. De hát pontosan ide jutnak a fideszkeresztények, akik már csak a bálványukat imádják. :)

168ora.hu/itthon/jezus-krisztuskent-festettek-meg-orban-viktort-a-biblia-javitott-kiadasahoz-158172

Gábris szomszéd 2018.11.15. 18:48:07

@Killary Fucking Clingon: Milyen szar is lehetett, amikor a komcsik téged akartak eltaposni. Akkor persze sírt a szád és ajvékoltál a demokrácia meg a jogállam miatt. Aztán végül csak a túró Rudi maradt neked. :)

2018.11.15. 18:57:04

@rallus:

A vége lemaradt, papi!

"De szabadok vagyunk! "

Gondolom, nem illett a koncepcióba.))))

Farkasból nem lesz nyalonc, sem birka.

2018.11.15. 19:01:04

@Gábris szomszéd:

A képet látva új értelmet nyer a MAKI "zarándokturizmus" célkitűzése.

Jakab.gipsz 2018.11.15. 20:05:11

@Gábris szomszéd: @vénkujon:

Azt, hogy ki a bűnös és ki az ártatlan, azt mi a magyarok: döntjük el. Oszt jó napot.

Fülig José 2018.11.15. 20:46:02

@Magyarország Europa jövője.: te melyik faszfej vagy megint ékezet nélkül, orbánmagyar?!

Fülig José 2018.11.15. 20:50:13

@Ms.Cunnesburry@Ms.Cunnesburry: “Farkasból nem lesz nyalonc, sem birka.”
De farok még lehet... mint látjuk. Szép nagy.

taga20 2018.11.15. 20:58:58

@Fülig José: bakker, nagyon eltűntek a fityeszorkok. szerintem kurvára megy az agyalás, hogy mit kamuzzanak a gruevszki bűnözőről és a haverjáról a geciről:)))

trabant 2018.11.15. 21:42:20

@paraszthajszal:
A "brüsszeli bürokraták" az európai uniós tagállamok jelöljei voltak, akiket az országok választói delegáltak. Hogy nem lehet ezt tudni?

putris72 2018.11.15. 21:52:01

@taga20: Megmentelek mielőtt megint hülyét csinálsz magadból! www.origo.hu/nagyvilag/20180813-belgium-egy-ruandai-toemggyilkosnak-is-menedekjogot-adna.html www.origo.hu/nagyvilag/20181114-nyugat.html Na meg a több mint 2 millió papír nélküli csecsemőkorú keresztény muszlim!

rallus 2018.11.15. 22:00:46

@Ms.Cunnesburry: Annyira szabadok voltunk, amennyire egy tökéletesen eladósított kormány, önkormányzat és magánember szokott lenni...
Aki meg a nagy szabadságérzet okán egy nemzeti színű zászlót vett magához, azt perceken belül megverték, mint a lovat. A lakossági fogyasztás az egekben járt, legalábbis ami a könnygáz, gumilövedék és "rendőrbot fogyasztását" jelentette...

2018.11.15. 22:07:58

@rallus:

Na, de jött I. Orbán Viktor és kivezetett benneteket Egyiptomból.
Remélem, meg is festik. )))

taga20 2018.11.15. 22:10:48

@Ms.Cunnesburry: azé csak éledeznek a fityeszzombik, me megkapták az eligazítást a habony művekből:)))

2018.11.15. 22:19:02

@taga20:

Ilyen hosszú idő alatt ilyen keveset!!!

lobaszopiatej 2018.11.15. 22:45:47

@balcán maxval bircaman:
Igy van, Balcán elvtárs!
Nem kell ide holmi demokrácia, teszetosza kétkedőkkel.
Bürtönbe a libsikkel!

Magyarország Europa jövője. 2018.11.15. 23:31:53

@sas70: " Ez egy nagyon szép hír, lehet jó sokat szajkózni, hogy mekkora őrült jobbanteljesítés van!"

Hiaba hazudoztok, nevetsegesek vagytok.
8. eve megszakitas nelkul erosodik a gazdasag, minimalis az inflacio, munkanelkuliseg szinte nincs. Es ezzel szembe ti, csak a buta demagog, nagyreszt kulfoldrol iranyitott gyulolkodest tudjatok felvonultatni.
Orban 2030-ra nyugati eletszinvonalu orszagot iger, ti meg csak a totalis iszlamot, okori tarsadalmi berendezkedest, barbarizmust igertek.

sZulamith 2018.11.16. 09:09:55

Nem adnék menedéket a volt kormányfőnek. Kiderülne, hogy nem csak szavakban harcias Orbán Viktor, hanem tettekben is legény a talpán. Példája lehetne hasonló menekült ügynek.

Helga Beauty Salon. 2018.11.16. 10:16:43

@sZulamith:" Nem adnék menedéket a volt kormányfőnek. Kiderülne, hogy nem csak szavakban harcias Orbán Viktor, hanem tettekben is legény a talpán. "

Az igazságszolgáltatás független hatalmi ág, arra tartozik az ügy, Orbánnak nincs jogköre beleavatkozni. Egyedül a Köztársasági Elnöknek van kegyelmi jogköre, de itt egyenlőre nincs ítélet, úgyhogy ez is ugrik. Tévedés ne essék, ez súlyos politikai ügy, nem lehet natúr rábízni az igazságszolgáltatásra, Orbán legjobban teszi ha beveti a hatalmát és gyorsan megszabadul az ürgétől, amúgy sem magyar ügy. Annyiban nekem azért gyanús ez az elítélés, mert amerikai "segítséggel" felállított ügyészség vizsgálta, így pedig egyéb hasonló esetek alapján inkább az ellenfél eltávolítása körvonalazódik és nem az igazságra törekvés.

sas70 2018.11.16. 10:20:00

@Magyarország Europa jövője.:
"8. eve megszakitas nelkul erosodik a gazdasag,"
Hazudsz, vagy nincs fogalmad a tényekről.
"minimalis az inflacio,"
A minimális az nulla közeli, de nem az, elég csak megnézni.
"munkanelkuliseg szinte nincs"
Ez legalább részben igaz, némi kis kozmetikázással, mert ha nincs közmunka, akkor az bizony munkanélküliség.
"Es ezzel szembe ti, csak a buta demagog, nagyreszt kulfoldrol iranyitott gyulolkodest tudjatok felvonultatni."
Ez az igazi kommunista duma! Mint a sötétben bujkáló, rémhír terjesztő ellenforradalmár!
"Orban 2030-ra nyugati eletszinvonalu orszagot iger,"
Meg tudnád mutatni, hol és mikor ígérte ezt?
Még a jelenlegi növekedési ütemben sem. De én meg 2050-re kánaánt ígérek, sokkal jobb.

"ti meg csak a totalis iszlamot, okori tarsadalmi berendezkedest, barbarizmust igertek."
Ez már akkora marhaság, hogy még nagyobb hülyeséget sem lehet mondani.

N. Barbie 2018.11.16. 11:09:10

@balcán maxval bircaman: Mi kinost latok abban az ugyben, hogy a gazdad egy masik orszag elitelt bunozojet bujtatja egy luxushotelben, ahelyett, hogy meg aznap elutasitottak volna a nyilvanvaloan kamura alapulo "politikai uldoztetes" mentegetozeset es kiadtak volna?
Hat, nem is tudom...

N. Barbie 2018.11.16. 11:23:28

@Killary Fucking Clingon: " nekem mindegy hogy ki a miniszterelnök amíg Magyarország jobboldali konzervatív politikát folytat. Nem ragaszkodom Orbánhoz de:
nem lehet ratyi házasság és örökbefogadás
nem jöhetnek se arabok se niggerek nagy számban
az eu baromságait nem kell elfogadni, lásd: nem akarok európai ügyészséget, egységes külpolitikát, adórendszert etc etc
a baloldali liberálisokat el kell taposni
ezeken túl felőlem Hitlernek is hívhatják a miniszterelnököt "

Ez mind szep es jo, annyi a "pici" problema, hogy ugyanezeket masik part is tudja, megis inkabb a tolvajokra szavaztatok.

AZ EU ugyeszsegrol meg annyit, hogy nem annyira regen meg viktorod is tamogatta, aztan de erdekes, mikor az egesz maffia bandaja mar nyagik benne van az EU penzek modszeres ellopasaban, akkor hirtelen mar nem kell a dolog, melle koritve persze a szokasos birkaknak valo dumaval, hogy jajistenkem a szuverenitasunkra tornenek vele bruhuhu bruhuhu.
Egy csoppet atlatszo.
En is tamogatom amugy. hogy miert? Egyszeru. Mert nem fogadom el, hogy a Magyar allampolgaroknak szant EU penzeket egy egyveskezu tarsasag lenyulja, es ez ellen senki nem tehet semmit. Lasd ELIOS ugy.
AZ EU konkretan felderitette a bunesetet, de lenyegeben semmi jogkore nincs, hogy visszakapja a sajat maga altal adott penzt, futhatnak par kort az EU kulonbozo szervezeteiben es annyi. Ajanlast tehet csak az adott orszagnak, ahol mint lattuk meg is inditottak a szinjatek nyomozast es micsoda meglepetes, le is zartak gyorsan, a pofam leszakad.
Es ennyi meguszni sokmilliard euro lenyulasat. Bocs, de ezt nem fogadom el.
Akkor inkabb legyen EU ugyeszseg, penzvisszavetelre jogosultsaggal es az erintettek elitelesi jogaval, szigoruan csak EU altal adott penzekkel kapcsolatban, mivel az adott orszag kiskiralyai, zsebukben a rendorseggel, ugyeszseggel, ott ugysem fog veluk semmi tortenni.

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.16. 12:55:41

Kíváncsi lennék a fidesz választmánya és frakciója funkciót nem viselő tagjainak a véleményére ebben a szöktetés a szerájból szerű ügyben. Nem zavarja őket a vezetés és a külügy tevékenysége? Az sem, hogy nagy ívben szarnak a bíróságok ítéleteire, és ezt nem is rejtik véka alá?

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.16. 13:02:49

@Helga Beauty Salon: "...amerikai "segítséggel" felállított ügyészség vizsgálta..."

ezt kifejtenéd bővebben?

Ja, és azt is vedd közben figyelembe, hog a magyar kormány élén Orbánnal, biztonságos országgá nyilvánította Nikola Gruevszki hazáját. Ahol - mily csuda folytán ? - nem csak őt, hanem bűntársait is elítélték.

alöksz róz 2018.11.16. 14:17:47

@Killary Fucking Clingon: "nem jöhetnek se arabok se niggerek nagy számban" - jártál te már budapesten? :D

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2018.11.16. 14:59:56

@N. Barbie: "Akkor inkabb legyen EU ugyeszseg"

EU ugyeszseg az iszlam megszallas egy ujabb fokozata.
Az EU ugyeszseg az EGYENLO az iszlam jogrend bevezetesevel. Saria birosagok
itelkeznenek a keresztenyek felett. Sejtheto, hogy az itelet minden esetben kivegzes lenne.

Helga Beauty Salon. 2018.11.16. 15:28:45

@látjátok feleim szümtükkel:
" ...amerikai "segítséggel" felállított ügyészség vizsgálta..."

ezt kifejtenéd bővebben?"

Nem kell kifejtenem, Szelestey A magyart kormány tudta hogy... posztjában szerepel, olvasd el! Kellemetlen lesz gondolom azok után hogy fake terjesztésen szerettél volna rajta kapni! :D Olvasd, így írtok ti! Nem én.

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.16. 15:56:06

@Helga Beauty Salon: "...amerikai "segítséggel" felállított ügyészség vizsgálta..."

" Viszont az amerikai segítséggel életre hívott ügyészség Szkopjéban bizonyította a tárgyalás során, hogy a korábbi miniszterelnök maffia eszközökkel irányította országát."

Erre gondoltál lódítás közben okoska?

Tegyük már akkor hozzá azt is, hogy ezt nem a B1 írta, hanem a New York Times nevű újság, mit nem nálunk nyomtatnak. B1 csak ide másolta.

Én is másolok neked valamit, ezen rágodj már egy kicsit!

24.hu/belfold/2018/11/16/nikola-gruevszki-fidesz-jog/

N. Barbie 2018.11.16. 16:13:30

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI: "EU ugyeszseg az iszlam megszallas egy ujabb fokozata.
Az EU ugyeszseg az EGYENLO az iszlam jogrend bevezetesevel. Saria birosagok
itelkeznenek a keresztenyek felett. Sejtheto, hogy az itelet minden esetben kivegzes lenne. "

Hogy kaphatnak skizofren uldozesi manias elmebetegek szamitogepet az elmegyogyintezetben a sokkal praktikusabb muszajing helyett?

Helga Beauty Salon. 2018.11.16. 16:19:41

@látjátok feleim szümtükkel: Elolvastam, csak már megint azt látom hogy te vagy a debil. Először is azt írja a 24, hogy:. Megfogadva a miniszterelnök tanácsát megkérdeztünk néhány, menedékjogi kérdésekkel foglalkozó jogászt, akik azt mondták, hogy Gruevszkinek valójában egy szerb menekülttáborban lenne a helye.
Tök jó, akkor kérd számon a szerbektől hogy miért nem zárták be. A 33 jogász végzettségű fideszes képviselő meg nem nemtud, hanem nem akar válaszolni te szánalomra méltó egyed! Ez már politikai kérdés, a kormány kompetenciája, jóhogy nem húznak ki belőlük privát szakvéleményt!

Helga Beauty Salon. 2018.11.16. 16:27:27

@látjátok feleim szümtükkel:"Tegyük már akkor hozzá azt is, hogy ezt nem a B1 írta, hanem a New York Times nevű újság, mit nem nálunk nyomtatnak."

Tipikusan ilyen sikerrel értesz meg egyszerű mondatokat, aztán megmagyarázod a hülyeségedet. Faszikám, azt írtam, hogy Szelestey ...NÉL!!! olvastam, érted a NÉL...toldalék rejtelmeit? Nem azt jelenti bazmeg hogy a B1 írta, még akkor sem, ha nem írtam oda hogy a Jew York Times írta, amit nem nálunk nyomtatnak, mit magyarázod ezt el nekem?

sZulamith 2018.11.16. 16:41:49

@Helga Beauty Salon: "Az igazságszolgáltatás független hatalmi ág, arra tartozik az ügy, Orbánnak nincs jogköre beleavatkozni. " Azért komolyabbnak gondoltalak:)

Helga Beauty Salon. 2018.11.16. 16:41:57

@N. Barbie: Hogy kaphatnak skizofren uldozesi manias elmebetegek szamitogepet az elmegyogyintezetben

Talán mert ebben a kombinációban nem létezik betegség. :D

Helga Beauty Salon. 2018.11.16. 16:49:52

@sZulamith: Nem a betűk között kell olvasni, hanem a betűket! Jogköre nincs! Hatalma van, de ez más kérdés és egyébként mivel kezd elfajulni az ügy, remélem él is vele.
Én a helyében segítenék lelépni egy harmadik országba titokban, aztán mindenki kapja be, elszökött mint a migrik úgy általában!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.11.16. 18:57:14

@Helga Beauty Salon: Szüleid biztos büszkék rád!
Ez az fiam!Csak így tovább!Minek az a gerinc?

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.16. 19:37:53

@Helga Beauty Salon:" Én a helyében segítenék lelépni egy harmadik országba titokban, aztán mindenki kapja be, elszökött mint a migrik úgy általában!"

No, ha így állsz az igazsgszolgtatás végeredményéhez, akkor talán megéred, hogy majd aki téged hanyatt lök a sötét utcában, az is lelép a büntetése elől, amit majd jogerősen kszab kiszab rá a bíróság. Egészséget hozzá.

sZulamith 2018.11.16. 20:02:24

@Helga Beauty Salon: Betűket kell olvasni, és nem a betűk között. Hiába a magyar nyelv szépsége páratlan.:)
Szőkése nem egy bátor tett a Ő pozíciójában, , újabb szőkés pláne nem csinálna hőst belőle.

antiinternáci 2018.11.17. 08:45:57

@látjátok feleim szümtükkel:

Sorozatosan olvasom ezt a téveszmét Macedónia biztonságos országgá nyilvánításáról.
Ez alapjában véve a harmadik országokból érkező bevándorlókra vonatkozik: aki ilyen országból érkezik hozzánk, adja be ott a kérelmet. Vagy bizonyíthatja, hogy ott is üldözik, azért jött tovább.
Tehát ez nem zárja ki, hogy elvben valakit üldözhetnek a biztonságossá nyilvánított országban is, csak ezt bizonyítani kell.

Vagyis alapjában véve nem a biztonságossá nyilvánított ország állampolgárairól szól ez a dolog, nem Grujevszkiről. Őt elvben nyugodtan érhette politikai üldöztetés attól, hogy a magyar kormány menekültügyi szempontból biztonságossá nyilvánította Macedóniát.
Tehát ennek az érvnek a bevetése nem erősíti semmiben az Orbán-ellenes oldal pozicióit.

Helga Beauty Salon. 2018.11.17. 09:09:58

@antiinternáci: "Sorozatosan olvasom ezt a téveszmét Macedónia biztonságos országgá nyilvánításáról.
Ez alapjában véve a harmadik országokból érkező bevándorlókra vonatkozik: "

Haggyad Imre, ilyen félműveltek ezek a libbancsok mind! Hallanak valamit, aztán boldogan mondogatják mindenhol, közben fingjuk sincs hogy az nem arra az esetre vonatkozik! :D

Helga Beauty Salon. 2018.11.17. 09:25:54

@látjátok feleim szümtükkel:" No, ha így állsz az igazsgszolgtatás végeredményéhez, akkor talán megéred, hogy majd aki téged hanyatt lök a sötét utcában, az is lelép a büntetése elől, amit majd jogerősen kszab kiszab rá a bíróság."

Ha tényleg így gondolnád, még becsülnélek is, csak sajnos nem vagy te az igazság bajnoka. Ez az ügy is csak alkalom nektek Orbán mocskolására, két héttel ezelőtt, még fogalmatok sem volt hogy ki ez a faszi, milyen pozícióban volt, mit csinált. Hány itteni "ellenzéki" kommentelő mondta volna fel a történetet, ha megkérem hogy meséljen egy Gruevszki nevű emberről? Ez (is) csak képmutatás részetekről!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.11.17. 10:24:49

@Helga Beauty Salon: Ahogy nektek mindig az van,hogy ha viktorék megszüntetnek valamit,akkor de jó már rég meg kellett volna tenni.
Csak addig nektek sincs semmi bajotok az adott dologgal.

alöksz róz 2018.11.17. 12:03:22

@sZulamith: neked miért egy bűnöző fotója a profilképed?

kifordított nagyanyó 2018.11.17. 12:25:01

Amúgy hogy kerülhetne kutyaszorítóba?
A birkáinak mindent lenyomhat a torkukon.

sZulamith 2018.11.17. 14:16:41

@alöksz róz: Mert én is bűnöző vagyok:) Lökött!
süti beállítások módosítása