B1 blogcsaládSorban lázadnak fel a bíróságok a Fidesz hajléktalantörvénye ellen

2018. október 29. - nickgrabowszki

Nyomokban még léteznek ellensúlyok a NER minden maga alá gyűrő nyomulásával szemben. hl.jpg

Október 15-én lépett óta hatályban a szabálysértési törvény 178/B. paragrafusa, ami szabálysértésnek minősítette 'az életvitelszerű közterületen élés". A rendőrség azonnal elkezdte figyelmeztetni a hajléktalanokat, majd másnaptól bíróság elé is kerültek, akik összegyűjtötték a 3 figyelmeztetést.

A jogászok ekkor petícióban tiltakoztak a törvény és annak alkalmazása ellen (már több mint háromezren írták alá), és ügyvédi bojkottal fenyegettek arra az esetre, ha a bírók nem függesztik fel az eljárást és utalják az Alkotmánybíráság elé a törvényt.

Egy budapesti hajléktalan ügyében ugyanezt indítványozta az Utcajogász Egyesület arra hivatkozva, hogy a törvényt nemzetközi egyezményeket sért, de a bíró elutasította a javaslatot.

Egy pécsi hajléktalan esetében a vádlott védője indítványozta az eljárás felfüggesztését és az AB elé utalást, de a bíró ugyancsak elutasította. Ugyanakkor felmentő ítéletet hozott: a hajléktalan nem is hajléktalan, mert ugyan nincs lakása, de van hol meghúznia magát, tehát nem az utcán él.

A Kaposvári Járásbíróság azonban egy 54 éves hajléktalan ügyében felfüggesztette az eljárást, és az AB-hez fordult a törvény megsemmisítését kérve, mert  a bíróság szerint a jogszabály ellentétes 

  • az Alaptörvény Nemzeti Hitvallásának az elesettek és szegények megsegítésének kötelezettségét kinyilvánító részével,
  • az Alaptörvényben foglalt jogállamiság követelményével,
  • az alapvető jogok korlátozására vonatkozó tilalommal,
  • a törvény előtti egyenlőségre vonatkozó rendelkezésével,
  • a diszkrimináció tilalma követelményével,
  • a tisztességes tárgyalás követelményével
  • és a jogorvoslathoz való jog követelményével. 

Ezt a Székesfehérvári Járásbíróság fejelte meg, amelyik szintén az AB-hez fordult, mert szerinte a törvény vonatkozó passzusa az Alaptörvény II. és III. cikkét is sérti, amelyek az emberi méltósághoz való jogot rögzítik, és a megalázó bánásmódot tiltják.

A bírósági indítványoknak ugyan nincs halasztó hatálya, de mivel 2 beadvány is fekszik az ügyben az Alkotmánybíráság előtt, az ezután eljáró bírók hivatkozhatnak arra, megvárják az ítélettel az AB döntését.

A Fidesz parlamenti többségének mostantól papírja van arról, hogy nem tartja tiszteletben a magyar állampolgárok alapvető jogait - legfeljebb arra hivatkozhatnak, hogy még nem jogerős az ellenük hozott verdikt.

Az ügy mostantól tehát az AB előtt van, amelyiknek arról kell döntenie, hogy (főként) a budapesti Fidesz-tábor egybentartására szolgáló kampányfegyver felülírhatja-e az állampolgárok egyes csoportjainak alapvető jogait, ti. hogy

a fideszes szavazók ízlése szerint lehet-e korlátozni mások szabadságát.

Az AB most ellentétes helyzetben van, mint a CEU esetében volt. A nyilvánvalóan (a testület korábbi elnöke szerint is) alkotmányellenes törvényről máig nem született döntés (másfél éve vizsgálják!), mert a Fidesz érdekei nem voltak sürgetők. Most viszont a korábban Orbán által is kereszténydemokratának minősített AB-nek gyorsan kellene döntést hoznia az indítványok (vélhető) elutasításáról, hogy folytatódhassanak az eljárások és a szavazatok megszerzése.

Az indítványok megmutatták ugyanakkor,

igaza volt a Fidesznek, amikor a választás után hadjáratba kezdett a bíróságok ellen,

őket nevezve meg a centralizált hatalom legfőbb ellenségeinek. Ha az igazságszolgáltatás már javarészt nem is, egyes bíróságok még mindig féket és ellensúlyt jelentenek a NER mindent maga alá gyűrni kívánó nyomulásának.

Az Alkotmánybíráság döntése (esetleg nem döntése) pedig arra fog rámutatni, hol vannak a korlátai az Orbán-rezsim hatalmával való szembeszegülésnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3514331251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2018.10.30. 22:12:43

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

B+, te egy szívós cicus vagy, csak erőlködsz.

Kevered a hajléktalanokat a migránsokkal, a filantrópokat a köztörvényes bűnözőkkel.
Nem kéne már valamilyen rendet rakni a fejedben?

6.Lenin 2018.10.30. 22:19:45

Na, lassan vége a zenének is

www.youtube.com/watch?v=QJbOOm3p9s0

Jó8!
Mindenkinek.

alöksz róz 2018.10.30. 22:28:11

@Sir Bates dö Hól: nem is vagy rá kíváncsi, öncélúan guglizgatni meg személyeskedni akarsz :D
csak mindig megszopatunk ezért frusztrált vagy.

nem tudom, lehet én is az lennék, ha az arab-néger gettóban a szobámban kuksolva meg kéne próbálnom látszani valakinek a fórumon. és ennyire nem menne, mint neked.

Sir Bates dö Hól 2018.10.30. 22:51:38

@alöksz róz: sz'al, árpád-házi sarjként, nem tudsz válaszolni egy egyszerű kérdésre?... miért akarnálak gugliztatni? gondolom, te séróból vágod az ilyeneket... hisz olyan magabiztosan állítod, hogy az alaptörvény dekralálta jogaid sérülnek a hajléktalanok miatt, ami arra utal, nem csak ismered a hatályos magyar jogszabályokat, de azt értelmezni is tudod, tudod, hogy mik a bűncselekmény elkövetési alanyává válás kritériumai, mik a védendő helyzetek, stb.... emiatt kértelek, ugyan mutass már rá, hogy mely hatályos tényállásokat sértenek a hajléktalanok már létezésükkel is...

de bizonyost, hogy neked van igazad, én vagyok a frusztrált és személyeskedő az eszmecsere (már amennyire nevezhető eszmecserének egy kérdés felvetése) során... jól megszopattál ma is, mint orbán a "boldog karácsonyt" frappáns és lényegre törő válaszával...

alöksz róz 2018.10.30. 23:14:36

@Sir Bates dö Hól: engem nem gugliztatsz, fejből játszok.
na most magadra hagylak, írogassál még pár fórumra, hátha hasznosíthatod a gyorsguglizó skilledet. vagy az se baj, ha nem, személyeskedni még akkor is lehet, meg is van az összes esti örömöd.
:D
mindig betalálok neked, te meg csak random faszságokat írogatsz.
ez azért van, mert én okos vagyok, te meg buta.

alöksz róz 2018.10.30. 23:24:21

@Sir Bates dö Hól: rám akaszkodsz buta lipsikullancs

Doktor Toekfey 2018.10.30. 23:26:12

@chrisred:

Terelsz, mellébeszélsz! :-)

alöksz róz 2018.10.30. 23:30:23

@Sir Bates dö Hól: nem a tényállásról van szó, papa. mondtam már.

Sir Bates dö Hól 2018.10.30. 23:42:54

@alöksz róz: freuddal soha nem kerültél közelebbi kapcsolatba, igaz? de a pszichológiával sem... remélem, nem te vagy a legokosabb, még élő árpádházi... a kommentjeim neked random faszságok, vannak akik értik... remélem nem jogász vagy, mert akkor iszonyatosan leromlott a színvonal...

Sir Bates dö Hól 2018.10.30. 23:47:50

@alöksz róz: általában a legnagyobb pofájú debilre... mit is értesz lipsi alatt? tudnád e kifejezésnek a pontos definícióját adni a ner-magyar előtt használt magyar nyelven? én eljöttem még annak kialakulása előtt, így azt nem beszélem...

Bkkzol 2018.10.31. 00:05:57

Elég vicces amikor olyan ügyvédek, bírók tiltakoznak a "hajléktalan törvény" ellen akik szinte soha nem járnak aluljárókban, játszótereken.
Érthetetlen számomra, hogy felnőtt emberek miért védik, támogatják, hogy koszos, szaros maradjon az aluljáró.... játszóterek, parkok?
Mindig lesz pár száz olyan "ember" akik nem fog be menni a szállásra , mert nem lehet ott cigizni, inni.... esetleg még meg is kell fürödni.... nem viheti a kutyáját.... ezek terrorizálhatják a többséget?

alöksz róz 2018.10.31. 00:24:16

@Sir Bates dö Hól: "mit is értesz lipsi alatt?" - ez már nagyon régi játék, papám, ezt már nem fogja játszani veled senki.

alöksz róz 2018.10.31. 00:27:19

@Sir Bates dö Hól: "freuddal soha nem kerültél közelebbi kapcsolatba, igaz?" - persze hogy nem. meghalt jóval azelőtt, hogy megszülettem.
jó nagy felfedezést tettél...

Sir Bates dö Hól 2018.10.31. 00:46:14

@alöksz róz: ezek szerint olyan kifejezést használsz, melynek nem tudod a definícióját megadni... és te hozzám képest okos vagy, milyen ostoba és tudatlan lehetek én, akit minden egyes alkalommal a porig alázol, a földbe döngölsz kristálytiszta és következetes arisztotelészi logikáddal?...

pontosítok, mert te nem hiszel a kontextusban (még jó, hogy senki sem mondta, ugorj a kútba): freud munkásságával, gondolataival... (bár érdekes módon frenetikus humorod mellett, mely sas vagy maksa munkásságával vetekszik, még egy konkrét kérdésre, érvre vagy felvetésre sem adtál érdemben feleletet, reakciót, de ezt tudjuk be annak, hogy te a ma moi intellektuális elitet képviseled, s mint ilyen, nem várható el tőled, hogy tudásod a pórokkal megoszd, hisz úgyis csak gyöngyöt szórnál a disznók elé... te, kinek családja már az 1100-as években is szerepelt a magyar okiratokban, mint azt nagylelkűen megosztottad e blog irigykedő olvasóival, nem is várhatjuk el ezt tőled, hisz színmagyar mivoltod feljogosít arra, hogy minden egyes megszólalásod axiómaként fogadjuk el... jól gondolom, most az egyszer?)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.31. 04:54:21

@alöksz róz: Kis hülyegyerek! Milyen alapjogodat sérti? Mesélj! Idézd! Csak az eszed játszod és amikor belekérdeznek, akkor zavarodottan mellébeszélsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.31. 04:59:01

@Womb Raider: " múltkor azt tetszettek itten kidobolni, hogy a bíróságok Orbán kézivezérlése által meghatározottak... erre kiderül, hogy össszevissza lázadoznak"

Neked is annyi eszed van mint egy marék lepkének. Attól mert kézivezérelt, miért ne lázadozhatnának ellene. A magyar nyelv és a fogalmazás, de főképp a logika nem erősséged. Mondjuk ez is volt a felvételi követelmény a fidesz bérkommentelő állásba.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.31. 05:02:33

@alöksz róz: Milyen alkotmányos jogaid sérülnek egy aluljáróban? Mesélj faszfej!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.31. 05:04:31

@alöksz róz: "mióta alkotmányos jog összeszarni a játszóteret?" Mellébeszélsz. A te alkotmányos jogaidról beszéltél.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.31. 05:07:45

@chrisred: Már a padlóra küldted a hülye @Womb Raider: -t, még rugdosod ott is? :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.31. 05:09:46

@Sir Bates dö Hól: Most komolyan gondoltad, hogy ez a degenerált @alöksz róz: képes lesz értelmezni egy beidézett törvényt?

chrisred 2018.10.31. 05:25:06

@6.Lenin: Az életben minden relativizálható, még a bűnöző hajlamú emberek viselkedése is, emlékezz csak a ballibek "megélhetési bűnözés" címkéjére. Én azokról a bűnöző hajlamú emberekről beszélek, akik a mi képviseletünkben közhatalommal rendelkeznek, közpénzek felett rendelkeznek. Rájuk miért nem igaz a zéró tolerancia elve?

DFK 2018.10.31. 06:29:50

@Sir Bates dö Hól: libsikém, a tbc az megvan, meghogy a hajlékonyak terjesztik.

DFK 2018.10.31. 06:40:00

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a szocik alatt javult az oktatás? A buktatási tilalommal?

midnightcoder2 2018.10.31. 06:47:33

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Persze, hogy nem. A fideSS megtalálta a legvédtelenebb, legelesettebb társaságot, akit ellenségnek kiálthat ki, és gyűlöletet szíthat ellene. Gyáva férgek vagytok."

Pesten az emberek 99.9%-ának tele a töke a hajléktalanokkal. És nem azokkal akik az erdő mélyén laknak, hanem azokkal akik a villamoson utaznak fél éve mosdás nélkül - az olyan hülyeségeről mint menetjegy már ne is beszéljünk. Tudod, amikor az ember menne dolgozni, és a zsúfolt villamos egyik felén egy tűt sem lehet leejteni, a másik fele meg üres mert ott ül maga alatt a hajlékony benne a saját szarában, az annyira nem vidám dolog, és ezzel már jóval Orbánék előtt is tele volt a bucija mindenkinek. Csak Orbánék voltak az elsők, akiknek ez feltűnt.

"Hidd e, ez nem az ő "döntésük". Lecsúsztak, megbetegedtek, testileg is lelkileg is, minden bajuk van ezeknek a szerencsétleneknek."
Van. De erre nem az a megoldás, hogy ok, akkor szarjanak nyugodtan maguk alá a metróban vagy a villamoson.

"Mindegyik egyedi sors."
Ja. A pedofil sorozatgyilkos sorsa is egyedi sors, és ha jól megnézed az sem csak az ő döntése - ott vannak az öröklött génjei, hajlama, stb. De ezt elmondhatná a legtöbb bűnöző is. Mégsem az a megoldás, hogy hagyjuk őket szabadon tevékenykedni.

"Egy elesett kisebbség ellen uszít."
Akkor a pedofil sorozatgyilkosok elleni fellépés is fasizmus. Elvégre ők is kisebbség.

"Nincsenek abban az állapotban, hogy fizessék a szociális bérleti díjat, a közműveket, rendben tartsák, stb. Az összes problémájukat mind kezelni kell."
Rendőr bácsi szépen kezeli őket. Ahogy anno Kádár idején is tette.

"A cél az, hogy az elesetteket ne hagyjuk elesni. Az egész társadalom célja, hogy minden tagja hasznos munkát végezzen, vagy ha nem abban az állapotban van, akkor megfelelő ellátást kapjon."
Annál jobban elesni hogy valaki az utcán lakik és kukából reggelizik nemigen lehet. És az utcán maga alá csináló kategóriás hajlékony bizony már soha a büdös életben nem fog neked hasznos munkát végezni. Vagy ott marad az utcán és előbb-utóbb megfagy, vagy bemegy a szállóra és bár szarul érzi ott magát, de nem vagy meg.

A szállás lehetőségek színvonalán lehetne, sőt kellene is javítani. De az utcán élést bizony tilatani kell.

DFK 2018.10.31. 06:54:14

@Bkkzol: mert politikailag és nagyrészt etnikailag is jól körülírható csapatról van szó. És hát könnyű a bírói fuggetlenség mögé elbújni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.31. 07:03:19

@midnightcoder2: Nekem is tele a tököm a sok hülye narancstálibbal, mégsem hozatok törvény ellenük.

putris72 2018.10.31. 07:15:20

@Sir Bates dö Hól: Holt lövésed nincs a dolgokhoz! Az nem valaki más jobb élete miatt van,hogy nekik össze kell hugyozni mindent! Régen dolgoztam egy bizonyos étteremben,és zárás utáni maradékot(eladatlan étel)becsomagoltuk,és oda adtuk a hajléktalanoknak,és sokat beszéltünk velük! A múltjuk különböző,a jelenük,meg a jövőjük ugyan az volt!Egyik sem akart változtatni,mert nem már nem akarnak alkalmazkodni!Ha rosszul lesznek a mentő elviszi őket!Télen is minek menjen be,ha a segítők úgy keresik meg őket!Azóta is hajléktalanok pedig ennek már több mit 10 éve van!Az egyiknek nincs meg a z egyik lába,a másiknak csak a lábujjai hiányoznak,de semmit nem változtattak az életükön! Ha ételt már nem is,de azokat a ruháim cipői,amiket nem használok azokat ki szoktam mosni,és el viszem egy gyűjtőpontra!Ajánlom neked is,meg a többi álszent balib emberkének! talán még beszélhettél is velük,és szagolgathatnád őket!

benko 2018.10.31. 07:29:15

Ez kell a birka embereknek

Doktor Toekfey 2018.10.31. 08:12:08

@Sir Bates dö Hól:

A hajléktalanság tipikusan olyan jelenség, mint a cigánybűnözés: azért van, mert lehet és ha és amíg lehet, akkor és addig lesz is.

Azok a „típusok”, akik a hajléktalanok táborát meghatározóan alkotják, az én gyerekkoromban, az ezerkilencszázhetvenes-nyolcvanas években is léteztek. A két alaptípus: a kisemmizett, elvált s igen gyakran alkoholizálásba menekült férfi és a mentális zavarokkal, nemritkán effektív elmebetegséggel és/vagy alkoholproblémákkal küzdő leggyakrabban szintén férfi. Csakhogy a Kádár-rendszerben, mivel a hatalom a hajléktalanságot nem tolerálta és a szociális háló sem volt ilyen lukacsos, ezek a szerencsétlenek máshol, és nem az utcán, „kötöttek” ki. Egy részüket „felvette” az egészségügyi rendszer; aki arra szorult, az elmegyógy- vagy elmeszociális intézetekbe került, mások, általában segédmunkásként, egy-egy gyárban vagy téeszben „eldolgozgatva”, egy munkásszálláson, valami rokonnál, vagy olcsó albérletben meghúzódva, ha más nem, egy fűthető nyárikonyha mindenki számára akadt, éltek, több ilyen emberre is emlékszem gyerekkoromból, aki pld. tanyás lett: szállásért, esetleg élelemért és némi fizetségért, mások, gyakran rokonok vagy ismerősök, tanyáját őrizte.

Ahogy a szocializmus leköszönt, ezek a mindig is létező „típusok” az utcára kerültek. Hogy a „rendszerváltás rendszere” ezt elnézte, eltűrte, nyomban nem lépett fel ellene és módszeresen nem keresett és nem kínált fel ezeknek az embereknek „alternatív” életmegoldásokat --- a leghajmeresztőbb a történetben, hogy ezt a szolidaritás- és szocialitásdeficitet, ezt az érdektelenséget --- mert ez, akárhonnan és akárhogyan is nézzük és magyarázzuk, ez, bizony, az --- ideológiai fedődumákkal próbálták igazolni ---, azzal halálos bűnt követett el, ami egy rendszernél kb. egyet jelent azzal, hogy az alkalmatlanságát bizonyítja. S mivel a problémát hagyták elhatalmasodni, az túlnőtt eredeti önmagán, s mára már családokat is sújt és --- ahogy az ilyenkor lenni szokott --- a szervezett bűnözés is rátelepült.

Mondom, a hajléktalanság azért van, mert lehet és amíg lehet, addig lesz is s egyre kiterjedtebben és egyre förtelmesebb és iszonyatosabb --- és társadalmilag egyre veszélyesebb --- formákban fog megjelenni. Már az is nagy eredmény, hogy a kormány felismerte a lépés szükségességét.

freemanowe 2018.10.31. 08:31:58

...már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez megint mennyibe fog nekünk - adófizetőknek kerülni. Mert abban biztosak lehetünk, hogy előbb utóbb valaki(k) a Helsinki Bizottsághoz fognak emiatt fordulni, abban is biztosak lehetünk, hogy az EU bíróság e törvény ellen fog dönteni ... szóval már csak az a kérdés, hogy ez megint mennyibe lesz?

chrisred 2018.10.31. 08:35:59

@Doktor Toekfey: A francokat. Ez a jelenség ősidők óta létezik és létezni fog, mindig is lesznek deklasszálódott, a társadalomba beilleszkedni képtelen, vagy arra nem is hajlandó személyek. A társadalomszabászok időről időre az önkényuralom valamelyik fajtájával próbálták megszüntetni, egy római császár például kivégeztette az összeset a városban, abban reménykedve, hogy ezzel örökre véget vetett a szegénységnek Rómában, amíg világ a világ. Aztán a legnagyobb meglepetésére ez a réteg hamarosan újratermelődött.

alöksz róz 2018.10.31. 08:58:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: megint reklámozod a butaságod? olvasni is kéne, nem csak írni, papa. a mások alkotmányos jogának korlátozását említette. erre érkezett a kérdés, hogy a játszóterek összeszarása mióta alkotmányos jog.
látod? én okos vagyok, te meg buta :D

6.Lenin 2018.10.31. 09:17:48

@chrisred:

Ez a szavazók dolga lenne, hogy gyakorolják a zéró toleranciát.

Aztán mit tudsz tenni, ha van 2-300 ezer híve, és beszavazzák a parlamentbe?
Korlátoznád a demokratikus jogaikat?
Ki, kit tart bűnöző hajlamúnak az is csupán a személy hovatartozásának kérdése. Természetesen mindig a másik oldalt képviselők azok.

Bukott gazemberek gazembereznek a demokrácia nevében.
Ilyen naiv lennél?

Pedig ezt is te írtad:

"Ez a jelenség ősidők óta létezik és létezni fog, mindig is lesznek deklasszálódott, a társadalomba beilleszkedni képtelen, vagy arra nem is hajlandó személyek"

Akkor?

chrisred 2018.10.31. 09:26:21

@6.Lenin: Nem. A szavazók a jelenlegi körülmények között csak azt dönthetik el, hogy két vagy több bűnöző hajlamú politikus közül ki kerüljön olyan helyzetbe, hogy megszedje magát. Van, akit már az a tudat is kielégít, ha az van a tűz közelében, akihez ő érzelmileg közelebb áll, van, akit nem.

chrisred 2018.10.31. 09:30:25

@6.Lenin: Mi az, hogy "akkor"? Társadalmi jelenség, akár tetszik, akár nem. Aki azt hiszi, vagy azt a látszatot akarja kelteni, hogy parancsszóval, erőszakkal fel tudja számolni, vagy magát akarja becsapni, vagy másokat. Politikusok esetében mindig a második lehetőséget feltételezem.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 09:30:57

@alöksz róz: "okos vagyok"

Már aggódtam miattad okoska, hogy elment az önbizalmad. Akkor minden rendben. :))

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 09:35:33

@freemanowe: "az a kérdés, hogy ez megint mennyibe lesz?"

Nekünk adófizetőknek sokba, aki meg kitalálta ezt a fasságot, annak meg semmibe, csak röhög a markába. A sok fideszbirka meg tapsol minden patkánysághoz.

6.Lenin 2018.10.31. 09:39:30

@chrisred:

Látom nem érted.
Visszaszavaznak egy hozzád közel álló gazembert a parlamentbe. Mit teszel ellene?
Létezik zéró tolerancia?

Olvass utána, hogy hány ember kerül a hajléktalan szintre sok millió dolláros nyeremény után. Miért? Nem lenne meg az anyagi fedezete egy emberibb életre?

Nem azt mondom, hogy nem kell agyalni a megoldáson, kell, de valószínűleg soha nem lesz rá megnyugtató válasz. Idő múlatásra fasza ezzel foglalkozni.

Amíg 2 drb ember lesz a földön mindig a másik lesz a felelős a szar dolgokért, te meg a jókért. Ilyen kód van beírva.

Sir Bates dö Hól 2018.10.31. 09:43:33

@Doktor Toekfey: szépen leírtad a helyzetet, nem is szállnék ezzel vitába (bár a "cigánybűnözés" demagóg duma, biztos ez megy a kre-n, annak valós okait minden bizonnyal ugyanilyen jól látod, de most ebbe nem mennék bele), azzal viszont igen, hogy jelenleg nem csupán az archetipusok szerepelnek, sokszínűbb lett a csoport, egy dolog viszont biztos, s ezt leírtam már jóval e poszt előtt is: nincs szükség semmilyen külön jogszabályra, amennyiben az a cél, hogy fellépjenek ellenük, ahhoz minden jogszabály adott, a külön jogszabály az csupán a nyers politikai erődemonstrációt szolgálja, ráadásul még a gránitszilárdságú alaptörvényükkel is ütközik, látszatintézkedés volta mellett pedig lakmuszpapírként és pilot projectként kell rátekinteni: mit tolerál a társadalom, hol a határ; ugyanez volt 2010-től kezdve: először a rendvédelmi nyugdíjasokkal, majd a rokkantakkal, az egyetemistákkal, és szép sorban mindenkivel kibasztak, az inteenetadóból megtanulták, mindig csak kevesekkel szarozzanak... de eddig legalább nem mentek el odáig, hogy kriminalizálnak élethelyzeteket, csoporthoz tartozást, sz'al ez nem csupán a hajléktalanokról szól, de ezt te is látod, tudod, független attól, hogy mit válaszolsz, ha valamely belső vagy külső késztetés válaszra sarkall...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 09:47:57

@midnightcoder2: "Pesten az emberek 99.9%-ának tele a töke a hajléktalanokkal."

És az a 0,1% az szereti szagolni? Te normális vagy?

"De erre nem az a megoldás, hogy ok, akkor szarjanak nyugodtan maguk alá a metróban vagy a villamoson."

Persze, hogy nem. De nem is az, hogy rendeletileg betiltod a hajléktalanságot.

""Mindegyik egyedi sors."
Ja. A pedofil sorozatgyilkos sorsa is egyedi sors"

Pont nem. A sorozatgyilkosok elég jól tipizálhatók. Azért kapják el őket olyan hamar.

"ott vannak az öröklött génjei"

Jól van Mengele, te se hülyülsz már meg. :))

A hajléktalanság NEM genetikusan örökíthető.

A kirekesztő társadalom, mint most ez a magyar gyűlölködő és rettegő diktatúra, újratermeli a szegénységet, de nem genetikus alapon, hanem a szegények oktatásból való kirekesztésével.

"Egy elesett kisebbség ellen uszít."
Akkor a pedofil sorozatgyilkosok elleni fellépés is fasizmus. Elvégre ők is kisebbség.

A pedofilok, mint elesett kisebbség? Pedofilsimogató vagy? Vagy pedofil magad is?

"Rendőr bácsi szépen kezeli őket. Ahogy anno Kádár idején is tette."

Akkor se tudta betiltani, most se tudja, hiába él bennetek Kádár szelleme.

"Annál jobban elesni hogy valaki az utcán lakik és kukából reggelizik nemigen lehet."

Igen. Ezért ne hagyjuk őket magukra.

"És az utcán maga alá csináló kategóriás hajlékony bizony már soha a büdös életben nem fog neked hasznos munkát végezni."

Ha kirekeszted, börtönbe zárod, öreg fasiszta, akkor valóban nem.

chrisred 2018.10.31. 09:51:52

@6.Lenin: A zéró tolerancia az, amit a populisták manapság liberalizmusnak neveznek: átláthatóság, társadalmi kontroll, szubszidiaritás.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 09:51:58

@DFK: "a szocik alatt javult az oktatás?"

Igen, enyhe javulás volt tapasztalható. Kérdezd meg bármelyik oktatáskutatót.

Az, hogy miért javult, azt nem tudom. Felteszem, azért mert a kormány nem basztatta a rendszert, a buzgó semmittevéssel voltak elfoglalva.

"A buktatási tilalommal?"

Azt nem tudom, az segített vagy rontott. Ezt is kérdezd meg, ha már arra jársz.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 09:53:26

@Bkkzol: "Érthetetlen számomra, hogy felnőtt emberek miért védik, támogatják, hogy koszos, szaros maradjon az aluljáró."

Van ilyen "felnőtt ember"? Kire gondolsz?

chrisred 2018.10.31. 09:56:38

@6.Lenin: "Olvass utána, hogy hány ember kerül a hajléktalan szintre sok millió dolláros nyeremény után. Miért? Nem lenne meg az anyagi fedezete egy emberibb életre?"

Nem tudom, mire fel írod ezt, pont azt fejtettem ki, hogy van, akin egyszerűen nem lehet segíteni.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 09:59:11

@6.Lenin: "Kevered a hajléktalanokat a migránsokkal"

Azt a fideSSfasszopók keverik. A lényeg, hogy gyűlölködhessenek.

Egy fideSSfasszopótól kérdik:
- Hova mész?
- Menstruációra.
- Tán demonstrációra, te gyökér.
- Mindegy, csak folyjon a vér

"a filantrópokat a köztörvényes bűnözőkkel."

Te mit szívsz? Én nem mondtam soha a geci gazdádra, hogy filantróp lenne. :))

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 10:14:23

@chrisred: "átláthatóság, társadalmi kontroll, szubszidiaritás."

Használj olyan szavakat, amiket a 6.Troll is megért. Átláthatóság helyett mondd, hogy tudjuk, hogy lop a gazdád, társadalmi kontroll helyett meg azt, hogy nem verheted a gyerekedet.

6.Lenin 2018.10.31. 10:48:43

@chrisred:

Írtam már, hogy ezek üres kamu szövegek. Hirdetsz zéró toleranciát, és kik gazembereznek legjobban a parlamentben? A bukott gazemberek.
A választók visszaválasztják őket, és a másik pártot mocskolják.
Itt is, mindig a másik a gazember, gyűlöletkeltő.

6.Lenin 2018.10.31. 10:49:50

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A te filantróp gazdád , Soros úr, köztörvényes bűnöző, jogerősen elítélve.

chrisred 2018.10.31. 11:10:05

@6.Lenin: Látom, most már végképp sikerül elrugaszkodni attól, amit írok, és csak a saját szalmabábjaiddal foglalkozni.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 11:10:26

@6.Lenin: Trollkodsz, vagy csak simán hülye vagy. Kevered a filantróp Soros Györgyöt az adócsaló Andy Vajnával. :))

6.Lenin 2018.10.31. 11:21:09

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Hogy kerül a képbe Vajna? Politikus?
Egy köztörvényes filantróp? Soros politizál. Vagyis inkább próbálkozik a fizetett ügynökein keresztül.
Vicces vagy cicus.

6.Lenin 2018.10.31. 11:23:51

@chrisred:

Milyen szalmabábjaim? Te próbálkozol itt marhaságokkal, hol ezzel, hol azzal, ha valami nem jön össze. Miért nem tisztázol előtte magadban mindent?

chrisred 2018.10.31. 11:25:26

@6.Lenin: Miért, szerinted egy kormánybiztos micsoda?

chrisred 2018.10.31. 11:26:12

@6.Lenin: Mi az, ami nem jön össze?

6.Lenin 2018.10.31. 11:32:24

@chrisred:

Esetleg felelős egy adott területért, de nem meghatározója az adott kormány politikájának.

Mi nem jön össze? Állandóan váltasz, ha valamelyik állításod tévesnek bizonyult. Te írod őket, nem én. Én csak rákérdezek, te meg váltasz.

chrisred 2018.10.31. 11:55:20

@6.Lenin: Csak az politikus, aki meghatározó a kormány politikájában? Vagyis egy miniszter nem is számít politikusnak?

Miféle téves állításról beszélsz?

6.Lenin 2018.10.31. 12:51:26

@chrisred:

Kormánybiztosról volt szó, nem miniszterről.
Nem fogom elölről kezdeni a már többször is lefutott dolgokat. Memo gondjaid vannak?

chrisred 2018.10.31. 13:27:14

@6.Lenin: A kormánybiztos miniszteri szintű beosztásnak számít. A miniszter egy adott területért felelős, ahogy az előbb írtad.

Semmi konkrétumot nem írtál a téves állításokról, fél napja azt játszod, hogy kitalálsz valamilyen érvet a semmiből, aztán rögtön megcáfolod, hogy ez hülyeség.

chrisred 2018.10.31. 13:28:44

@6.Lenin: "Írtam már, hogy ezek üres kamu szövegek. Hirdetsz zéró toleranciát, és kik gazembereznek legjobban a parlamentben? A bukott gazemberek.
A választók visszaválasztják őket, és a másik pártot mocskolják.
Itt is, mindig a másik a gazember, gyűlöletkeltő."

Ennek például mi köze ahhoz, amit én írtam?

6.Lenin 2018.10.31. 13:41:39

@chrisred:

Hogy ezekről beszélsz úgy, hogy csak az egyik oldalra tolod rá, bűnként, felmentve a másikat.
Ez nem úgy működik, hogy ordítok a zéró toleranciáért az egyik esetben, a másikban meg lapítasz.

pl. Mo-on nyugodtan élnek a zsidók, de náci, fasiszta Orbán. Nyugaton vegzálják a zsidókat, sőt gyilkolják is őket, de azért is Orbán a felelős. Ez csak egy példa volt, napi aktualitással.

A gazember Gyurcsányt visszaválasztják, az meg a demokrácia diadala. (igen, nem korlátozhatod mások jogait, akkor? )

A Fideszben mindenki korrupt gazember (vannak), de Soros egy filantróp, 2 évre jogerősen elítélve. Mikor tiltakoztál ezek ellen? Kiket is szoktál itt védeni? És kiket támadsz bizonyíték nélkül? Hányszor futottuk már le ezeket a köröket?

chrisred 2018.10.31. 14:19:28

@6.Lenin: "Hogy ezekről beszélsz úgy, hogy csak az egyik oldalra tolod rá, bűnként, felmentve a másikat."

Szokás szerint semmi alapja sincs annak, amit írsz. Pont fordítva, te állítottad, hogy a választók meg tudják oldani a problémát, erre jeleztem, hogy a választóknak csak arra van lehetőségük, hogy kiválasszák, melyik gazember kerüljön a hatalomba.

6.Lenin 2018.10.31. 14:30:17

@chrisred:

Na, itt látszik meg pontosan, hogy nem érted a problémát.

Én azt írtam, hogy a választóknak kéne dönteni, hogy nem választják meg a köztudottan gazember politikust, mert, ha igen (ahogy te is írod) akkor eleve hülyeség a zéró toleranciáról bármit is papolni.
Nem lehet egyszerre jogról, demokráciáról, mesékről, meg kiváltságokról, hablatyolni.
Vagy ez, vagy az. Ha én vagyok hatalmon minden fasza, ha más, akkor minden szar.

chrisred 2018.10.31. 15:03:12

@6.Lenin: Olyan lehetőség nincs, hogy nem választanak senkit, tehát eleve irreális a feltételezésed. Megjegyzem, nekem nagyon tetszik az a verzió a lengyeleknél, hogy egy jelölt indulása esetén van egy olyan opció, hogy a jelölt ellen is lehet szavazni.

6.Lenin 2018.10.31. 15:10:02

@chrisred:

Hány párt esett ki az elmúlt 30 évben? Miért is?
Csaknem nem szavaztak rájuk a szavazók?
Ne bassz!
Miért ne lenne lehetőségük? 20-30-40 eleve soha nem szavaz, és? Megölték őket?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 15:28:52

@6.Troll: "Hány párt esett ki az elmúlt 30 évben?"

Én csak az MDF-et, és a kisgazdákat számolom. Az MSZP és DK kieshetne, látod.

"Miért is?"

Mert a geci gazdád kinyírta a konkurenciát.

chrisred 2018.10.31. 16:00:49

@6.Lenin: "20-30-40 eleve soha nem szavaz, és? Megölték őket?"

Talán nem akarnak gazembereket hatalomba juttatni. Igen, ez a másik lehetőség.

alöksz róz 2018.10.31. 23:54:48

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Mert a geci gazdád kinyírta a konkurenciát." - nem adott nekik állami megrendeléseket? milyen kár.

alöksz róz 2018.10.31. 23:57:46

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az MSZP és DK kieshetne, látod." - hogy próbálja álcázni magát a buta dk-s nyugger :D
hátha így hitelesebb lesz, amikor ferit dicséri :D

Doktor Toekfey 2018.11.01. 09:27:09

@chrisred:

Jól értem, hogy szerinted a hajléktalan a "deklasszálódott, a társadalomba beilleszkedni képtelen, vagy arra nem is hajlandó személy" szinonimája?

Doktor Toekfey 2018.11.01. 09:30:13

@Sir Bates dö Hól:

Értem, hogy nem vitázni, hanem inszinuálni szeretnél, de azért egy kérdést engedj meg: mikor nem volt a hajléktalanság kriminális állapot?

chrisred 2018.11.01. 09:43:40

@Doktor Toekfey: Rosszul, hiszen magad is ezt írtad: "Azok a „típusok”, akik a hajléktalanok táborát meghatározóan alkotják". Mivel róluk kezdtél írni, és én erre reagáltam, nyilvánvalóan nem konkrétan a hajléktalanokról volt szó.

Doktor Toekfey 2018.11.01. 10:22:23

@chrisred:

Úgy látom neked a logika, nagyon finoman fogalmazva, nem az erős oldalad. :-)

Ha én azokról a típusokról írok, akik ma a hajléktalanok táborát meghatározóan alkotják (egészen pontosan arról, hogy anno ezek miért nem váltak hajléktalanná) és te erre reagálsz, akkor érved semmiképp nem lehet helytálló a hajléktalanság felszámolhatatlanságára. :-)

Sir Bates dö Hól 2018.11.01. 10:37:46

@Doktor Toekfey: jó a dumád, így nem a felvetésre koncentrálunk, de annyira nem fontos a veled való kommunikáció... eldöntheted: amennyiben eszmecserét szeretnél, akkor annak megfelelően szólíts meg, ha csupán kötözködni, akkor húzz egy számot és várd ki a sorod, míg kinyalhatod a seggem... sz'al, te döntesz, én korrekt voltam, eddig felülemelkedtem manipulatív manírjaidon, de azért annyira jól nem írsz, hogy ezt akceptálnom kellene...

(és nem a hajléktalanságot szankcionálták, kriminalizálták, hanem a létfenntartásukhoz szükséges mindennapi erőforrások előteremtését, a "renden" kívüliséget, de a házasságtörést is bűntették, a homoszexualitást is, sz'al már a kérdésfelvetést is visszautasítom, mint hivatkozási alapot)

chrisred 2018.11.01. 10:43:05

@Doktor Toekfey: Láthatóan nem vagy tisztában a szinonima kifejezés jelentésével.

Doktor Toekfey 2018.11.01. 10:55:22

@Sir Bates dö Hól:

Ezt is értem. :-) Elszoktál a gondolkodástól és nagyon felzaklat, hogy valaki gondolkodásra ösztönöz. :-)

Kérdezz meg egy hajléktalant, hogy ő hogyan ítéli meg a saját helyzetét! Ha még képes bármiről is állást foglalni, kriminálisnak fogja jellemezni azt. Akármilyen törvényeket is hozunk, hajléktalannak lenni egyet jelent a bűnöző, az áldozat, nemritkán egyszerre mindkét állapottal.

Doktor Toekfey 2018.11.01. 10:59:51

@chrisred:

Meglehet. :-) Ugye, ne kérdezzem meg, hogy szerinted pontosan mit is jelent?

chrisred 2018.11.01. 11:06:45

@Doktor Toekfey: Biztos vagyok abban, hogy magad is utána tudsz nézni.

Sir Bates dö Hól 2018.11.01. 11:09:01

@Doktor Toekfey: sz'al inkább sorszámot húztál, akkor várj a sorodra... a fehér falak, a barokk hiánya teszi ezt veletek? már a frusztrációt...

Doktor Toekfey 2018.11.01. 11:09:54

@chrisred:

Ahogy te is képes volnál, ha nem küzdenél kognitív funkciós zavarokkal.

Doktor Toekfey 2018.11.01. 11:28:20

@Sir Bates dö Hól:

Ha látnád magad (ha rendelkeznél az önreflexió képességével), szégyellnéd. :-)

chrisred 2018.11.01. 12:02:46

@Doktor Toekfey: Távdiagnózisok gyakorlása előtt javaslom az öndiagnózis felállítását.

Doktor Toekfey 2018.11.01. 12:47:29

@chrisred:

Ennyit a hajléktalanokról? :-)

Sir Bates dö Hól 2018.11.01. 13:06:36

@Doktor Toekfey: de ezek szerint nem rendelkezem, így nem is szégyellem, vagyis a kommentet csupán saját magad miatt írtad, mert frusztrált vagy... flörtölj valakivel vagy valamivel, élvezd az életet, élvezd, hogy még lélegzel... akármit is írt a jancsi vagy a marci, ne vedd túl komolyan...

Sir Bates dö Hól 2018.11.01. 13:44:43

@Doktor Toekfey: tudsz olvasni, nem? vagy normálisan vitázunk vagy kinyalhatod a seggem, te azonnal rohantál húzni egy sorszámot... legalább én vegyem komolyan azt, amit mondok, hát nem?...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.01. 14:00:32

@Sir Bates dö Hól: "vagy normálisan vitázunk vagy kinyalhatod a seggem"

Miért gondolod, hogy ez a véglény bármikor is az elsőt választaná? :))

alöksz róz 2018.11.01. 18:30:19

@Sir Bates dö Hól: meg kéne fogadnod a saját tanácsodat :D

Sir Bates dö Hól 2018.11.01. 18:33:49

@alöksz róz: mi van bogaram, te is előkerültél?... ne háborogj, neked már van sorszámod...

alöksz róz 2018.11.01. 19:23:49

@Sir Bates dö Hól: nem mindenkinek a fórum az élet, papám... vedd észre
csak neked, a gettóban a szobádban kuksolva, szomjazva a kis társas sikerélményt, ami nem adatik meg, nem baj ha szopatnak is, legalább addig is foglalkozik veled valaki :D

Sir Bates dö Hól 2018.11.02. 01:45:11

@alöksz róz: árpádvére, lefekvés előtt mindig beugrasz jó éjt kívánni? belém pistultál sanya?...

alöksz róz 2018.11.02. 11:47:00

@Sir Bates dö Hól: muhaha. hozzászólások, papám, ezek csak fórumos hozzászólások.
szerinted ki nem szar le a valóságban? :D
ez a baj, veletek, magányos szarokkal, akik a fórumon élitek az életeteket, látod?
azt hiszitek, érdekel bárkit is a személyetek...

egy névtelen fórumon a wannabe polihisztor, azt hiszi elegánsan kézben tart bármilyen témát az összefüggéstelen guglizással, random vagdalkozva személyeskedik, próbál valami érzelmet kicsikarni, mert abból szenved hiányt :D

antiinternáci 2018.11.03. 16:50:35

Hajrá elvtársak, fel kell lépni a Fidesz ellen ebben a témában is. Vissza jell adni a hajléktalanok nak a jogit, hogy megfagyjanak az utcán.
És akkor meg majd azért lehet ütni a Fideszt. Minél többen fagynak meg, annál jobb igaz, elvtársak?
süti beállítások módosítása