B1 blogcsalád



Háborús propaganda vagy hülyeség a köbön

A Kádárral levelező Kun Miklós Kádár "bűnéről"

2018. október 24. - jdesi

Több ijesztő elemzés is napvilágot látott az elmúlt napokban arról, hogy Orbán esetleg orosz támogatással, háborút provokál Ukrajnával és megpróbálja megszerezni Kárpátalja egy részét. Az, hogy ez mennyire reális, nehezen megmondható -talán azért mégse -, de már pusztán a provokáció is életveszélyes.( Bartus László szenvedélyes írása erről itt., a B1 munkatársáé itt.)

Ezért is érdemel említést a propaganda-történész, Kun Miklós minapi okfejtése.

img_5028_2.jpg

Az egyik legutóbbi háború áldozatait idéző emlékmű a kárpátaljai Ungváron

Október 23-a előtt az ún. Rákóczi Szövetség elsősorban szlovákiai és kárpátaljai fiatalokat hozott Budapestre. S bár „történelmi vetélkedő” és a megemlékezéseken való részvétel volt a cél, a főként középiskolásokból és egyetemistákból álló fiatalok leginkább csak tengtek lengtek a rosszul szervezett programok között. Persze ittlétük értelme az volt, hogy tömeget képezzenek az október 22-i kormánypárti megemlékezéseken. (23-án már napközben hazavitték őket.)

A program részeként meg kellett hallgatniuk Kun Miklós történészt is.

Kun, mint történész szinte nincs is. Leginkább, mint kormányzati propagandistát ismerhetjük.

(Kun Miklós Kun Béla unokája. Erről persze egyáltalán nem tehet. De arról a levélről, amit Kádár Jánosnak írt, már igen. „Kun Béláné mindig kommunistához méltó optimizmusra nevelt bennünket, családja tagjait.” És sorolhatnánk még.)

Kun 21-én a Műegyetemen az egyáltalán nem érdeklődő diákoknak hosszan fejtegette, hogy Hruscsov 1964-ben felajánlotta Kárpátalja egy részét, a beregszászi járást, Kádárnak. Az áruló Kádár (akivel Kun Miklós oly szépen ellevelezgetett) azonban ezt nem fogadta el.

Hosszan ecsetelte, hogy ez mekkora hazaárulás blablabla. Most egyrészt túl azon, hogy ugyan ezt a sztorit Kun Miklós már többször előadta, hitelt érdemlő forrást nem sikerült arról találnom, hogy ez bármikor komolyan előkerült volna. Másrészt, ha mégis, akkor az fájdalom, de Kádár reálpolitikai érzékét dicséri.

Azt persze nehéz megmondani, hogy Kun Miklós megérzett-e valamit az orbáni politikából és azt próbálja efféle „történelmi” érvekkel igazolni, vagy erre kérték, esetleg csak véletlen egybeesés.

De még ha az is, akkor is igen veszélyes.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr10014319269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.24. 15:31:41

Bartus kezelésén módosítani kellene, ez világos.

Eddig csak fasizmust és diktatúrát hallucinált, most már világháborút is.

Lacisári 2018.10.24. 15:48:09

Leszarni az ilyen akciókat, nem terjeszteni!

nts 2018.10.24. 19:49:24

Most komolyan elhiszi bárki is, hogy Kárpátalja, vagy annak egyik járása visszatérhet? Nevetséges. Orbán mindig is szerette a patetikus nagyotmondást. A talpnyalói meg követik ebben. A baloldal meg valami miatt imád rettegni minden irreálistól. Ebből lett ez a hiszti. Az ukrán hadsereg sokszorta erősebb a magyarnál Az amerikaiak meg egyébként sem azért szakították ki Ukrajnát az orosz érdekszférából, hogy a magyarok Putyin farvizén csak úgy nyerészkedjenek újdonsült szövetségesük kárára. Kun Miklós meg az igazi homo szovjetikusz, akinek a talpnyalás nem elvi kérdés, hanem a személyisége alapvető vonása, már észre sem veszi, mint a légzést. És így lett ebből beszarásig tartó félelem a baloldalon.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.24. 20:05:32

Több ijesztő elemzés is napvilágot látott az elmúlt napokban arról, hogy "
hol?most komolyan.magadra hivatkozni ér?
ezen a blogon KÍVÜL ki irt ilyen butasagot?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.24. 20:08:05

Kun, mint történész szinte nincs is. "
haha.csak szeretnetek hogy ne legyen.diszkvalifikalni de jo lenne mi?
sunyi egy iras ez ujra.b1 szint.

contractor 2018.10.24. 20:10:22

De ki lennénk segítve a Beregszászi járással! Főleg a szabolcsiak és nógrádiak, mert egyből nem ők lennének az ország legszegényebbjei.

Spacecake 2018.10.24. 20:19:33

@maxval balcán bircaman: mégha valami is lenne, ezt max.helyi konfliktusnak hívnák és nem világháborúnak...semmi xtra, ma is van vagy 200ilyen szerte a világban...

Brix 2018.10.24. 20:21:38

Katonai akciónak nincs realitása, ilyet nem is tervezett senki sem, bár az ukránok csapatokat vonnak össze a határnál, erődemonstráció okán...
A helyzet az- ha most eltekintünk minden egyéb más körülménytől- hogy Ukrajna jogtalanul bitorolja Kárpátalját, ami mindig is a Magyar Királyság része volt, magyar és rutén lakossággal, zéró ukránnal. Ez Trianon következménye , először Csehszlovákiához csatolták , majd a vörös hadsereg elfoglalta, vagyis , egy megszállt terület. Más kérdés, hogy a túlnyomó részét teljesen elukránosították, a magyarok meg elmenekültek.
A határtól kb egy 10-15 km-es sávnak a visszacsatolásának lenne értelme, ahol magyarok élnek többségben, de ezért meg felesleges harcba menni. Az ott élő 100-150 ezer magyar túl kevés -,az anyaország meg túl gyenge , hogy egy népszavazást véghez tudjon vinni , az elszakadásról... Pedig , milyen szép is lenne, ha végre elkezdődne Trianon békés revíziója... Most várni kell, hogy megbukjon a jelenlegi náci ,ukrán kormány, és még tovább gyengüljenek gazdaságilag, akkor lehet erősebb pozícióból tárgyalni. A fő gond az USA politikája , amely háborút szít Ukrajnában.. Az ukránok élhetnének békében , ha megértenék, az ott élő nemzetiségeknek, joguk van a nemzeti önrendelkezéshez , vagy akár az elszakadáshoz is. Az is megérhetnék, hogy NATO vagy EU tagok soha nem lesznek...DE, egyre szegényebbek lesznek, ha nem barátkoznak meg a politikai realitásokkal...

contractor 2018.10.24. 20:29:30

Az egész területi revízió csak abban az esetben lenne lehetséges ha Ukrajna 8-10 részre esne szét, vagy még annál is többre és megszűnne a központi kormány, az ukrán nemzeti ban, a pénzük elértéktelenedne és teljes csődbe kerülnének. De ehhez az kéne, hogy először szét is essen ennyi részre és a kárpátaljaiak ide is akarjanak csatlakozni, ne pedig a papíron fejlettebb Szlovákiához.

kalapácstollú 2018.10.24. 20:38:14

@contractor: ZóUkrajna egy mesterséges állam. A szétesése nem fantazmagória. Persze, nem is biztos a megtörténte. Az ukrán állam versenyt vív az idővel és egyre erőteljesebben próbálja kialakítani az ukrán nemzeti tudatot, átértelmezve a történelmet is. A részükről ez mondjuk teljesen érthető.

exterminador 2018.10.24. 21:01:37

Kárpátalját a Szovjetunió a II. Világháború után magához csatolta. Rájuk meg nem volt jellemző, hogy csak úgy visszaadogassanak területeket. Ha úgy gondolták volna, megtehették volna rögtön a háború után, ahelyett, hogy lenyúlták volna maguknak. Igaz?

Bicepsz Elek77 2018.10.24. 21:37:13

@exterminador:
Igy van!
Az oroszok akkor meg elneztek Hruscsovnak azt a hulyeseget, hogy a Krimet Ukrajnahoz csatolja Oroszorszagtol, de Magyarorszag nem volt a Szovjetunio resze! Hruscsovot meg is buktattak az ilyen okorsegei miatt!!

Bicepsz Elek77 2018.10.24. 21:51:41

Egyebkent csodalkozom, mert a Kun hazaspar mindig is atlantista volt, mint az Amerikaba emigralt Bartus vagy Jeszenszky(meg Nemeth Sanyi bacsi), es hivatalbol utalta Putyint. De valtoznak az idok...

Lakatos György 2018.10.24. 21:52:22

Egy ilyen visszacsatolás vajon milyen reakciókat váltana ki az amúgy is paranoiás románokból, szlovákokból? Talán ezt is át kéne gondolni!

exterminador 2018.10.24. 22:19:19

Most nézem, ennek a Kun Miklósnak is elég kacskaringós pályafutása volt. Ahogy a wikipedia írja: "1979-ben levéllel fordult Kádár Jánoshoz, mert Borsányi György történész akkor megjelent monográfiájában a korábbiaknál sokkal árnyaltabban foglalkozott Kun Béla személyiségével és történelmi szerepével. Kun Miklós a Komintern által elítélt frakciós tevékenység, illetve Horthy kurzusának hatásait vélte felfedezni a műben, amit ennek nyomán az MSZMP Politikai Bizottsága határozata nyomán visszavontak és zúzdába küldtek." Hát ez igazán szép volt tőle, büszke lehet rá.

collateral damages 2018.10.24. 22:38:14

Na most akkor tessenek csak szépen elgondolkodni azon is, hogy vajon a magyarok miért is blokkolják folyamatosan, és vétózzák meg az ukrán NATO partnerségi tárgyalások elindításat.

Hollandexxonvaldez 2018.10.24. 23:41:25

Az tény hogy Hruscsov bebaxva odaadta a Krimet Ukrajna megyének,de azért már hülyének ne nézzen minket a Kun.Japánnak 2-3 nyomorult szigetet nem adnak vissza,ezért egész hihető hogy 64-ben Kádárnak beajánlják Kárpátalja egy részét.Régen a Reform magazinban volt egy cikk hogy a Csau ajánlotta fel Kádárnak 1milliárd dollárért Temesvár-Arad környékét,az öreg bele is ment volna,aztán a románok elkezdték srófolni az árat,igy nem ment bele.
A magyar-szovjet eredetileg trianoni határ újra kijelölésével 1949-re végeztek,és kissé meg is kurtitották.Ha jól emlékszem valami 160km-ről 132km-re rövidült,mert ilyen átnyúló ficakokat a szovjet határkijelölő bizottság egyszerűen lecsapott.Úgyhogy hihető a mese hogy 64-ben nesztek vigyétek...

Hollandexxonvaldez 2018.10.24. 23:46:07

Jah,másik,Királyhelmec....mióta a szovjetek megszállták Kárpátalját a falu ketté van vágva.Logikusan nem lett volna egyszerűbb ha vagy a felét a szlovákoknak adják,vagy a szlovákoktól elveszik a másik felét.Átkiabálni tilos volt,még ma is az talán,sok évtizedet vártak mire 20méterre átmehettek.Szóval ez is igazolja a Kun nagyotmondását

dr. mesterséges színezék 2018.10.25. 00:13:22

@contractor: Kifejezetten kívánatos Jugoszlávia szétesése után egy generációval észak-keletre is egy széthulló ország. Az ilyesmi mindig békésen megy végbe, a környezet belesodródásának veszélye nélkül, és mindenki jól jár vele.

Doktor Toekfey 2018.10.25. 00:24:59

Kun történész. Így igen alaposan ismeri a korabeli (1964-es) viszonyokat. S nyilván tudja, hogy ha 1964-ben a beregszászi járást Magyarországhoz csatolják, annak semmiféle visszhangja nem lett volna, sem a román, sem a szlovák politikai vezetés részéről. Nem olyan idők voltak, hogy Moszkvával vitát nyithassanak. Megjelent volna a sajtóban, hogy határkorrekció történt és pont. Tisztában volt ezzel természetesen Hruscsov is, Kádár is, ezért merülhetett fel a kérdés. Kádár nem azért utasította el az ajánlatot, mert a környező országok reakcióitól félt, hanem azért, mert a magyarok reakcióitól félt, attól, hogy a magyar közvéleményben újraéled a revizionista hangulat.

A poszt szerzőjétől kérdezem tisztelettel: tényleg komolyan gondolja, hogy egy történész egy megemlékezésen nem beszélhet egy történelmi eseményről legjobb tudása szerint, gondolatait csak ideológiai-politikai szűrőkön megszűrve fogalmazhatja meg? Nincs a szerző véletlenül lemaradva egy rendszerrel? Ma 2018-at és nem 1978-at írunk!

Doktor Toekfey 2018.10.25. 00:37:56

@Doktor Toekfey:

Helyesen: sem a román, sem a csehszlovák politikai vezetés részéről

tamask 2018.10.25. 02:31:32

@Brix: Ukrajnának elég, ha elzárja Putyin a gázcsapot tél elején és meg se nyitja tavaszig. Ukrajna egy életképtelen maffiaállam. Hatalmas erőforrásokkal, embertömeggel, simán élhetnének olyan színvonalon, mint mondjuk a lengyelek, ami nem egy egetverően magas szint. De aki ismeri az ukrán viszonyokat, az tudja, hogy mi ment ott a rendszerváltás óta. Korrupció, szélsőséges sovinizmus, prostitúció, maffiaállam.

@contractor: Ukrajna ma is szét van esve, a saját polgárait ágyúzta pár éve, a legfejlettebb városait bombázta le. A tehetősebb (ukrán szinten) keleti megyék nem akarnak ukránok lenni, minden második ember beszerezte az orosz útlevelet, nekik az orosz életszínvonal vonzóbb, mint az ukrán nihil. A nyugati területekről meg özönlenek nyugatra dolgozni (Lengyelország, Csehország) az ukránok. Ukrajna a magukat ukránnak vallók számára se nyújt semmit. Csupán az amerikai banditapolitika játékszere ma Ukrajna, egy neonáci kormány által uralt felvonulási terület Oroszország ellen.

Jager_ 2018.10.25. 06:44:31

Egyik oldalon Bartus, a másik Kun Miklós dzslonképtelen ebben az ügyben. A valóság közben meg az, hogy Orbán csak levegtetni akarja s Kárpátalja-ügyet, hogy a nacionalista szélsőjobbot maga mellett tudja a Jobbik szétesésének küszöbén.

LebensraumamOsten 2018.10.25. 07:09:26

@tamask: Ukrajna maradjon ilyen. Nem fog szétesni, bármit is vizionálnak a fideszek debilek. Viszont akkor is fennmarad, ha Putyin vért hugyozik kétségbeesésében. Pontosan úgy ahogy a Habsburgok is fennmaradtak a napóleoni korszakban.
Hogy miért? Mert olyan erejű a támogatottsága. A pár százezer megvezetett irredenta golyófogó kutyát sem érdekel, szembeállítva a jólétemmel. Leszarom őket. Ha sokat ugrálnak majd kizavarják őket a donbasszi frontra és szépen elhullanak. Ennyi.

Csató 2018.10.25. 07:19:57

Akkor miért paráznak az ukránok? Kitelepítések, listázások, kisebbségi jogok porba tiprása. Ezek nem olyan vonások, amiket egy magabiztos, stabil nemzetet jellemeznek.
Érzik ők, hogy kilóg a lóláb........

Európai téridő 2018.10.25. 07:47:51

Irrendentázol, irredentázol, balelvtárs?

Csató 2018.10.25. 08:02:36

Nem lennék meglepve, ha a Kárpátaljára behurcolkodott ukránok jó része is támogatná az elszakadást.
Ahogy itt egy rakás lipsi Brüsszelre tekint igazodási pontként, követendő példaként, úgy egy rakás ukrán is jobb perspektívát lát Debrecenben, Nyíregyházában, Budapestben, mint pl. az új oligarcha Porosenko Kijevében.

Nem ti írtatok arról, hogy ukránok százezrei akarnak magyar állampolgárságot, mert többet az többet ér mint a magyar? Ezrével járnak át dolgozni és azért látják milyen mondjuk Debrecen és milyen a Donbasz.

szepipiktor 2018.10.25. 08:48:42

na az ilyen írások a legkárosabbak, gyakorlatilag amíg az ilyen habonyi vélemények uralják az index blogterét, a fidesz örökre kormányon maradhat.
Kun - tetszik vagy sem - történész, aki ráadásul kiemelten ismeri a szovjet történelmet is.
Gyomorforgató, hogy csak azért köpi le egy blogger, mert nincsenek azonos politikai oldalon, idejön a nagypapa és más marhaság is, csak hogy az epe kiokádható legyen.
Amiről a poszt szól az TÖTÉNELEM, az bárhogy is szeretné egy mai neoliberális hangadóm, utólag nem lehet megváltoztatni és értelmetlen hazugságokkal megmásítani.
Nem értem, miért kapcsolódik a mai orbáni ostobasághoz egy régi tény, hogy kádárnak lehetősége lett volna a határrevízióra, hiszen a szovjetek ezt másoknak máskor is megtették, gondoljunk csak a Krímre.
Kun nem azt mondta, hogy foglaljuk el Ukrajna magyar részeit, hanem megemlítette a Hruscsov ajánlatát és a mi reakciónkat.
Az, hogy ez az írás a címlapra kerülhetett, igazolja azt is, hogy az index NEM akar hiteles portál lenni, bárhogy is kamuznak a munkatársak a pénztarháló "reklámjaikban".
Gyakorlatilag ez az írás a TV2 stílusa.

Gleccsertetű 2018.10.25. 09:11:46

az, h ti leírtok pár blogon pár elképesztő hülyeséget, az nem minősül elemzésnek.

morph on deer 2018.10.25. 09:48:39

@Csató:
“Ezrével járnak át dolgozni és azért látják milyen mondjuk Debrecen és milyen a Donbasz.”

És azt is tudják, hogy pl Debrecenben bármelyik pillanatban bekopogtathat egy svájci örökösnő, aki csak úgy beajánl pár száz milliót, amiből már akár disznótenyésztésbe is lehet kezdeni ...
Debrecen a korlátlan lehetôségek hazája, még a korlátoltak számára is, mint ismeretes.

Csató 2018.10.25. 09:57:47

@morph on deer: Ettől függetlenül még mindig élhetőbb környék mint Ukrajna 99%-a, ahol a nagy oligarchátlanítás után sikerült megválasztani egy csokigyáros fegyverkereskedőt, aki lejárt szavatosságú lőszerrel küldi a fiaikat a ruszkik ellen.

chrisred 2018.10.25. 09:57:48

@szepipiktor: Az igazi történész a tényekre vonatkozó állításait igazolni is tudja. Szovjetunió semmilyen határrevízióra nem volt hajlandó (lásd párizsi béke), pláne olyanra nem, hogy a saját területéből ajánljon fel egy részt egy másik ország számára.

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 10:19:35

Megdöbbentő.

Ukrajnában listázzák és meghurcolják a magyarokat származásuk, nemzetiségük okán.
Színtiszta rasszista támadások érik a Kárpátaljai magyarságot.

A hazaáruló ballib csürhe, meg az ukrán nácikat mentegeti.

Nincsennek szavak.
Csak a mély megvetés.

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 10:22:39

@szepipiktor:

Az Index a ballib hírhamisítás fellegvára.

Lásd a Demeter Márta féle Orbán Flóra féle fake news tálalását, vagy éppen a V4-Jappán találkozósról a hazudozást, hogy csak 1 hetet nézzünk a ballib hazugságokból:

www.origo.hu/itthon/20181024-soros-fele-alhirgyartas.html

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 10:24:35

@tamask:

Ukrajnát már uralja a Soros féle bagázs. Saját embereit a puccs segítségével beültette, Ukrajna erőforrásait felvásárolta, és az Ukránokat a magyarok ellen hergeli, Ukrán nácikat alkalmaz a káosz fenntartására, hogy nehogy a valódi rabszolgatartó uruk ellen lázadjanak.

Doktor Toekfey 2018.10.25. 10:26:35

@chrisred:

"...1964 nyarán éppen Hruscsov volt az, aki felvetette Kádár Jánosnak: ha úgy gondolja, fogadja be a kárpátaljai magyarságot s az általa lakott terület egy részét. Erről először Alekszej Adzsubejtől, a politikus vejétől hallottam az 1980-as évek legvégén. A tehetséges újságíró akkor még publikálatlan, de később is torzóban maradt feljegyzéseire utalva mesélte: jól emlékszik, hogy Kádár döbbent hallgatással reagált Hruscsov meglepő ajánlatára. A szovjet pártvezér ekkor még konkrétabban fogalmazott: elsőnek a magyarok lakta beregszászi járás átadását javasolta, mint olyan gesztust, amely megfelelne "a lenini nemzeti politika szellemiségének". Adzsubej szerint Kádár újra kitért a válasz elől. Az elsőhallásra hihetetlennek tűnő történetnek van realitása, hiszen Hruscsov máskor is hajlandónak bizonyult a pillanatnyi előnyökért sutba dobni a permanens terjeszkedésre épülő szovjet geopolitika elveit. Kínának például átengedte – hogy őt idézzük, "odaajándékozta" – Port Arthur hadikikötőjét, Finnországnak pedig a porkallai támaszpontot. Egy ideig még az is napirenden volt, hogy a Kurill-szigetek második világháború után elcsatolt négy szigete közül Japán visszakap kettőt. Ez éppúgy máig ható gesztus, mint az, hogy Hruscsov nagylelkűen "lemondott" a főleg oroszok lakta Krím félszigetről Ukrajna javára."

www.kre.hu/portal/images/kreml/Hruscsov_karpataljai_ajanlata.pdf

Doktor Toekfey 2018.10.25. 10:35:36

@Doktor Toekfey:

De ha bővebben szeretnél olvasni a szovjet témáról, van itt még több szöveg is: www.kre.hu/portal/index.php/letoltheto-anyagok-2

chrisred 2018.10.25. 10:48:42

@Doktor Toekfey: Hát azért két, másik ország területén fekvő támaszpont átadása (amik közül a finn csak egy ideig bérelt terület volt) messze nem ugyanaz, mint lemondani a saját ország területéről. A Krím áthelyezése az Ukrán SZSZK-hoz csupán belső közigazgatási döntés volt. A Kuril-szigetek Japán által követelt része máig vitatott, ezért nem történt még meg a második világháborút lezáró békekötés a japánok és az oroszok között. Amúgy hihetően hangzik, hogy Hruscsov egy újságíró jelenlétében állt elő ezzel az ajánlattal.

Doktor Toekfey 2018.10.25. 10:55:04

@chrisred:

"Erről először Alekszej Adzsubejtől, a politikus vejétől hallottam az 1980-as évek legvégén." :-)

chrisred 2018.10.25. 10:57:44

@Doktor Toekfey: "A tehetséges újságíró akkor még publikálatlan, de később is torzóban maradt feljegyzéseire utalva mesélte:..." :)

Fülig José 2018.10.25. 11:01:00

@Minden ballib bérretteg: orvos mikor látott patkányfajzat..?

Doktor Toekfey 2018.10.25. 11:02:25

@chrisred:

@chrisred:

No akkor, hogy még te is értsd! Róla van szó:

Aleksei Adzhubey
Újságíró
Születési dátum: 1924. január 9., Szamarkand, Üzbegisztán
Meghalt: 1993. március 19., Moszkva, Oroszország
Házastárs: Rada Khrushcheva (házas. 1949.–1993.)
Könyvek: Gestürzte Hoffnung: meine Erinnerungen an Chrustschow, À l'ombre de Khrouchtchev

Ő Hruscsov veje.

:-D

chrisred 2018.10.25. 11:07:18

@Doktor Toekfey: Csak hogy te is értsd, a foglalkozásáról van szó, ott van közvetlenül a neve alatt.

Fülig José 2018.10.25. 11:17:30

@szepipiktor: fideSSes aggyal gondolkodva: még az index legkisebb rossz. (szokták volt mondani, hogy a fideSS a legkisebb rossz az összes lehetőségból, gyk...) ballibpatkány hiába nyomatja minden nap a retkes origóját, a kutya se kattint már oda mert minden "hír"ük hazugság.
"Gyomorforgató, hogy csak azért köpi le egy blogger, mert nincsenek azonos politikai oldalon, "
természetesen ilyet egy kereszténydemokrata hithű nezethy fideSSkutya nem csinál... ja, de. a cigányé az ötlet: aki nincs velünk az hazaáruló. megvan?
"Amiről a poszt szól az TÖTÉNELEM, az bárhogy is szeretné egy mai neoliberális hangadóm, utólag nem lehet megváltoztatni "
nemmodod?! "..elzavartuk a törököt, a habsburgot és az oroszt.." orbáncigány, 2018.03.15
takarodj a kurva anyádba te agyhalott, narancsos fasz.

Doktor Toekfey 2018.10.25. 11:19:31

@chrisred:

Te vagy nagyon hülye vagy vagy egy nagyon jellemtelen kispiszkos troll. :-D Esetleg teljesen fogalmatlan vagy a témában és úgy vered a taknyod.

Szerinted, hogyan folytak a csatlósországok vezetőivel az efféle tárgyalások? És, szerinted, egy újságíró, aki, nem mellesleg, az SZKP első titkárának a veje, milyen státuszt töltött be a korban?

chrisred 2018.10.25. 11:33:47

@Doktor Toekfey: Látom, végre bemutattad a valódi énedet. :)

Nem lehet fogalmunk arról, hogy zajlottak a valódi megbeszélések a komcsi vezetők között, de az tuti, hogy bizalmas körben.

felső határ nincs 2018.10.25. 11:41:09

@nts: mielott belelovalod magad, Orban nem beszelt Karpatalja visszatereserol, egy szoval se.

Szoval csak a szokasos B1es habveresrol van itt szo.

felső határ nincs 2018.10.25. 11:46:38

@Hollandexxonvaldez: Kiralyhelmec bodrogkozi kisvaros, Szlovakiaban, lakosainak tobbsege magyar.

Doktor Toekfey 2018.10.25. 11:50:21

@chrisred:

Pontosan, bizalmas körben. Vagy egy fogadáson vagy Hruscsov dácsájában vodka, kaviár, uborka és kompót mellett. Hruscsov agresszíven közvetlen volt, hol vicceskedett, hol fenyegetőzött, a vendégek pedig úgy mosolyogtak, mint akik beszartak. Itt voltak a családtagok is és amikor annak eljött az ideje, akkor a nők elvonultak, a férfiak pedig megbeszélték, ami megbeszélni való volt. Hruscsov veje nemhogy ott lehetett, de pozícióiból adódóan ott is kellett lennie az efféle eseményeken.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.10.25. 12:01:22

"Több ijesztő elemzés is napvilágot látott az elmúlt napokban arról, hogy Orbán esetleg orosz támogatással, háborút provokál Ukrajnával és megpróbálja megszerezni Kárpátalja egy részét."

Hol mikor? A 444 bérretegdéjén és a facebookos klikkvadász (Trianon XXX évfordulójára Putyin visszaadja a Kárpátalját!) kívül eddig sehol sem találkoztam ezzel a marhasággal.

Ez kb a facebookos "több híres orvos szerint is a kamillatea gyógyítja a (insert random betegség here) " szint. Több híres orvos? Pontosan kik?

De maga a cikk címe is egy rohadt nagy kattintásvadászat. Háborús Propaganda? Hol?

Ennek az egész cikknek kb semmi értelme.

A Kádár - Hruscsov alkunak szerintem kicsi az esélye, de HR tényleg híres volt arról hogy hirtelen felindulásában adakozott néha. Mint ahogy Krímet is az ukránoknak adta. Kárpátalja -az ő szempontjából- egy hanggyafasznyi kis terület volt, viszont még nagyobb lojalitást kapott volna érte a magyaroktól.

És hogy mit szóltak volna a többiek? Semmit! 1964 -ben ha nagyságos Orosz Atyuska azt mondja, hogy "Ez így legyen!" akkor az így is lesz, ha a fene fenét eszik is.

Ebből a szempontból elképzelhető lett volna ilyesmi. Hogy aztán tényleg volt-e ilyen lehetőség az már más kérdés.

chrisred 2018.10.25. 12:12:16

@Doktor Toekfey: Nem. A bizalmas kör és a családi kör nem ugyanaz. Attól, hogy milyen poénokat és adomákat sütnek el egymás között a vacsoraasztalnál, még a valódi megbeszéléseken akár az ellenkezője is megtörténhetett. Ez a Hruscsov vő nyilvánvalóan szerette volna magát fontos embernek beállítani, akire bizalmas információkat is rábíztak.

chrisred 2018.10.25. 12:15:38

@Prof. William:
"A Kádár - Hruscsov alkunak szerintem kicsi az esélye, de HR tényleg híres volt arról hogy hirtelen felindulásában adakozott néha. Mint ahogy Krímet is az ukránoknak adta."

Ha már Hruscsov családtagjai ennyire fontos szereplői lettek a magyar történelemnek:

mandiner.hu/cikk/20170906_miert_adtak_a_krimet_ukrajnanak_hruscsov_fia_megszolalt

"Tudniillik a félszigetet még 1954-ben maga Hruscsov adományozta a Szovjetunió egyik tagjától a másiknak – történetesen az Orosz SzSzK-tól az ukrán tagköztársaságnak. Maga Hruscsov egyébként ukrán volt, ám fia szerint apja döntése mögött semmilyen politikai megfontolás nem volt: „Apám azért adta a Krímet Ukrajnának, mert az földrajzilag is Ukrajnához van kötve, és ha a gazdaságot, meg persze az azóta már elhagyott krími csatornát vizsgáljuk, az Állami Tervbizottság úgy látta jónak, ha a csatorna építését egy jogalany végzi, így a Krímet Ukrajnához csatoltuk.” Hruscsov itt arra az 1961-ben építeni kezdett, majd 1975-ben megynyitott észak-krími csatornára gondol, amely a félsziget keleti felét, Kercset kötötte össze a Dnyeper folyóval – és amelyet azóta már nem használnak.

„Szó sem volt politikai döntésről, ahogy arról sem, hogy az ukrán bürokratákat próbáltuk volna megnyerni, de az sem állja meg a helyét, hogy a Nyugat-Ukrajnában született édesanyámnak adták volna ajándékul. Csupán strukturális- és jogi döntés volt” – mondta a főtitkár fia."

Doktor Toekfey 2018.10.25. 12:22:59

@chrisred:

Adzsubej nem csak szerette volna magát fontos embernek láttatni, hanem az is volt. A 60-as években ő volt az Izvesztyija, a szovjet hivatalos kormánylap főszerkesztője, "a szovjet sajtó királya". ha valaki rendelkezett bizalmas információkkal, ő az volt.

www.independent.co.uk/news/people/obituary-alexei-adzhubei-1499406.html

Tényleg nem tudom eldönteni, hogy ennyire hülye vagy-e vagy ennyire jellemtelen! :-(

chrisred 2018.10.25. 12:50:34

@Doktor Toekfey: Először magadról döntsd el, aztán próbálkozz másokkal. És ha már gondolkodni kezdesz, akkor rájössz, hogy ez az Adzsubej már Hruscsov leváltásakor bukott ember lett, ezzel a sztorival meg a nyolcvanas években jött elő. Amikor azt írtam, hogy fontos embernek akart látszani, nyilvánvalóan erre az időszakra gondoltam.

Doktor Toekfey 2018.10.25. 12:59:09

@chrisred:

Most már tudom, mi vagy! :-D

Viszlát és kösz a halakat 2018.10.25. 13:18:51

@Doktor Toekfey: "ennyire hülye vagy-e vagy ennyire jellemtelen!" megy az neki egyszerre is, sokszor bemutatta már.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.25. 13:39:15

A sok fideSfasszopó rettegőnek: a gyáva gazdátok úgyse mer nekimenni egy félszárnyú molylepkénél félelmetesebb ellenfélnek. Csak kell neki a háborús retorika, amit majd ti jól beszoptok. Ki ellen? Hát a világ legnyomorultabbjai ellen, a házukból kibombázott, családjukat lemészárolt menekültek ellen. Meg Magyarország legnyomorultabbjai, a hajléktalanok ellen. Megy egy 80+-os jótékonykodó öregúr ellen. Szánalom.

Minden ballib bérretteg 2018.10.25. 13:48:41

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A hajléktalan rendelettel, az emberek elsöprő többsége mélyen egyetért. Ahogyan az illegális migráció megállításával is.

A többi az csak egyszerű reflux, ami kijön a szádból, tekintve hogy neked akkor a legjobb, ha az országnak minnél rosszabb.
Ezért nyalod Gyurcsány és Soros seggét reflexből.

ZON 2018.10.25. 14:10:37

@felső határ nincs: összekeveri Nagy - és Kisszelmenc településekkel.

Sir Bates dö Hól 2018.10.25. 16:21:09

@Doktor Toekfey: azért az írásaid nem tükrözik, hogy te "a mérleglő, méltányosságra törekvő ész embere vagy", márpedig ennek tartod magad... valamint arról sem győztél meg, hogy te különb vagy azoknál, akik "gondolatait csak ideológiai-politikai szűrőkön megszűrve fogalmazhatja meg"

(az külön szép, hogy a letölthető anyagok, melyeket ajánlasz, csak és kizárólag kun miklós írásait tartalmazza -nagyobbrészt a magyar hírlapban megjelent tárcái-, senki másét, pedig talán lehetne moon találni más történészt is -köztük számos magyar is!-, akinek kremlinilógiai ismeretei szintén elismerhetőek... csak úgy megjegyzem... )

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.25. 16:47:14

@Minden ballib bérretteg: "A hajléktalan rendelettel, az emberek elsöprő többsége mélyen egyetért."

Mármint a gyűlölködő és rettegő fideSSfasszopók elsöprő többsége, így van.

Doktor Toekfey 2018.10.25. 18:37:46

@Sir Bates dö Hól:

Valóban, linkelhettem volna akár prereneszánsz zeneművek kottaképeit is, de ésszerűbbnek láttam, mivel egy konkrét történész konkrét állításáról volt szó, ahhoz kapcsolódó anyagokat linkelni. Rosszul ítéltem volna meg a helyzetet? :-)

lpt1 2018.10.25. 19:30:52

@maxval balcán bircaman: Jaja, egyik oldalról hosszú idő óta a legnagyobb NATO hadgyakorlat Oroszország mellett, másik oldalon ezüsttálcán átnyújtva az INF felmondása. Mindeközben USA hadihajók adj, király, katonát játszanak kínai hadihajókkal, előbbiekhez csatlakoznak lassacskán ébredve az angolok, a szabad hajózás farvizén. Közben kicsit arrébb a szaúdi államiság gyakorlott megszüntetője főzi a trónörököst lassan, török szokás szerint.

Közép-Európában egy KISZ titkár nettó EU befizetői pozícióról álmodozik, de miután elzárták a pénzcsapot, a szárnyaló gazdaság előbb az útfelújításon spórol, majd miután azt teljesen tovább nem hanyagolhatja a Kelet és Nyugat között ingázó gazdasági migránsok hadára tekintettel, népének nagy álmától, a saját lakástól veszi el a pénzt. Mindeközben az egy honvéd feltűzött szuronnyal === 10 NATO katona honvédségtől ismeretlenek lenyúlják a szállító repülőgépeket. Hogy mentsék, ami menthető egy másik kiskirálytól, elhalasztják a helikoptertendert. Az erő jegyében lecserélik azt a fegyverzetet, amiből a többszöri gáláns osztogatás után is volt elég - a személyi fegyvereket. Vigyázó szemeiket Kelet-Ukrajnára vetik, de tüzérségre továbbra sem költenek.

Ha nem vigyázol, egy reggel arra ébredsz, hogy kitört a világbéke, és Magyarország a bokréta rajta.

lpt1 2018.10.25. 19:34:07

@tamask: "Korrupció, szélsőséges sovinizmus, prostitúció, maffiaállam." <- Minden Magyar (nagy M-mel) álma, hogy az legyen nálunk is.

lpt1 2018.10.25. 19:37:25

@Csató: "Kitelepítések, listázások, kisebbségi jogok porba tiprása."

Minden Magyar (nagy M-mel) nagy álma...

kolomparlole1114 2018.10.25. 21:54:47

@Brix: Egy nuclear winter is kevés lenne ahhoz hogy nekünk esélyünk legyen az ukránok ellen.

Kard 2021.03.27. 18:41:55

@Brix: Bár régi az írás.... de nincs már szerintem 100e-es magyarság sem Kárpátalján. Már Beregszász is ami régen 85-90%-ban magyar város volt (pont tudom, ott születtem :) ) mára olyan 40%-os magyarsággal rendelkezik.
Ennek az oka pedig gazdasági. Ukrajna Európa legszegényebb országa, Kárpátalja meg Ukrajna legszegényebb régiója. Innen meg érthető, hogy az ott élők egy EU ország nyelvét beszélve menekülnek. Az összes volt osztálytárs vagy átköltözött már rég vagy épp itt dolgozik és ingázik még.
süti beállítások módosítása