B1 blogcsaládOrbán kormánya az egyetlen migrációt támogató szervezet

2018. október 04. - ashwood

76760_orban_viktor_maltan.jpgA migráció rossz, értem?! – nagyjából ennyi a kormány mondanivalója mindenről. Na meg: sorosgyörgy. A munkaerőhiányt sem migrációval kell megoldani. Szavakban. A valóságban százmilliókat költ migráns-toborzásra a kabinet.

Aki akár csak Magyarország légterében tartózkodott az elmúlt években három percnél hosszabb időt, annak fölösleges elmagyarázni, mit is gondol Orbán és sleppje a migrációról. Pontosabban: hivatalosan mit gondol. Még pontosabban: mivel eteti szavazóit, riogatja a polgárokat, igyekszik minél nagyobb félelmet és gyűlöletet elültetni bennük.

Hogy lássuk, mennyire nem igaz mindaz, amit a propaganda másodpercenként próbál az arcunkba tolni, elég megfogadni Orbán Viktor tanácsát: ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek. Azt, hogy mit mond, már ismerjük. Hogy mit tesz, azt a kormány által kitartott propagandából soha nem is fogjuk megtudni.

Íme:

Másfél évvel ezelőtt 450 millió forintos szerződést kötött a debreceni Horizon2020 Nonprofit Kft.-vel a kormány, természetesen az adófizetők állták a cehhet. A cég ezért a pénzért azt vállalta, hogy 5250 ukrán állampolgárnak talál Magyarországon munkát és lakhatást. Nem kárpátaljai magyarnak, hanem ukrán állampolgárnak. Végül "csak" ötezret sikerült idecsábítani.

Igen, közel félmilliárdért toboroz gazdasági migránsokat a magyar állam.

Ahogy azt is elintézte az Orbán-kormány, hogy a hiányszakmákban dolgozó külföldi munkaerő 90 napig mindenféle engedély nélkül tartózkodjon és dolgozzon Magyarországon. Mármint azok, akik nem az EU-ból érkeznek, természetesen.

Idén pedig a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal aktív közreműködésével eddig 14 ezer nem uniós állampolgárok kapott munkavállalási engedélyt Magyarországon. Mind-mind gazdasági migráns – mármint a propaganda megfogalmazása szerint.

Ez a valóság – nem pedig az, amit el akar hitetni velünk a hatalmát minden áron megtartani igyekvő Orbán-rezsim.

Természetesen semmi gond nincs a törvényes, ellenőrzött, a munkaerő- és agyelszívás alapján történő migrációval. Tudja ezt a kabinet is, tesz is érte, hisz az ország javára válik. Az uszító, hazug propaganda csak rombol.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7814281309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2018.10.05. 10:25:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Tegnap este feltettem néhány kérdést és valamiféle normális választ kértem a ballib oldaltól.
Mostanáig semmi válasz, csak a szokásos lelki ferdülések kiélése. Meg provokációk.
Nem tudom elhinni, hogy a ballib oldalon csak hozzád (és még néhány másikhoz) hasonló hülyék lennének. Bár a támogatottságot nézve ez lenne a logikus.

Miért indulnék ki magamból? Mert szeretném megfejteni ezt a rejtélyt?

De adok egy lehetőséget neked is.

Vegyük igaznak, hogy 12 éve csúszik lefelé az ország, nő a szegénység, butul a nép.

Ennek ellenére 2010 óta 3x nyer kétharmaddal a buták, senkik királya.

A mindentudó ellenzék lassan már mérhetetlen lesz a közvélemény kutatóknál.

Nos?
(ma az internet és mobil világában ne gyere azzal a marhasággal, hogy a választók elérhetetlenek, megnem érzik a saját bőrükön, hogy most nekik kurva rossz tulajdonképpen )

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 10:26:12

@Minden ballib bérretteg: Soros Györy magyar befektető és patrióta A VILÁG URA!!!

Ez szép karrier egy magyartól, a többiek maximum a nóbeldíjig jutottak.

Minden ballib bérretteg 2018.10.05. 10:27:42

@Homo fideszbirkusz:

Ne szórakozzatok már agyatlan ballib marhák.

Nézd már meg a címet:
"Orbán kormánya az egyetlen migrációt támogató szervezet"

Ezt szerintem ti sem hiszitek el.
Az EU-ban Orbán halállistán van a Soros párti migránsseggynalóknál, és a migráció ellenes csoportok rá hivatkoznak.

Legalább a hazugságaitok átgondolnátok barmok !

antiinternáci 2018.10.05. 10:30:51

@Womb Raider:

Rájuk kell hagyni, hadd szenvedjenek az elvtársak. "Egymillió..." Jókat röhögök figyelve az "evoluciójukat". Kezdték négyszázezerrel pár hónapja, ugrotrak hatszázra, nyocszázra, most meg már millióra. Nem tudják, milyen baromságot hazudjanak kínjukban. Még csak azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a Zorbán fujja a cunamikat az óceánon.

Azt persze elfelejtik hozzátenni, hogy csak 2011 óta lehet bárhová menni, és az első néhány százezer ember a szadeszmp által hátrahagyott gazdasági csőd, meg az általuk proponált devizahitel miatt ment ki.

Hazudnak, torzítanak, mint mindig.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 10:30:52

@6.Lenin: "Vegyük igaznak, hogy 12 éve csúszik lefelé az ország, nő a szegénység, butul a nép.
Ennek ellenére 2010 óta 3x nyer kétharmaddal a buták, senkik királya."

Nem ennek ellenére, hanem éppen ezért. Ez a mesterterv. Az oktatást is ezért verte szét a geci gazdád. 2010-ben még a szocialisták vesztették el a választást, nem a fidesz nyerte meg. Azóta egyre gyűlöltebb a gazdád, egyre inkább a deprivált, mélyszegénységben élő falusi rettegők és gyűlölködők a szavazóbázisa. Az értelmiség elfordult tőle, csak a hazaáruló keménymag szavaz rá.

ZX 2018.10.05. 10:34:11

@arabok balrol: Hát hogyne! Nekem azóta 82.961.000%-kal magasabb lett a fizum. :P

6.Lenin 2018.10.05. 10:34:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

OK! A te esetedben elfogadom ezentúl, hogy egy oltári nagy seggfej vagy. Ekkora marhaságot egy épelméjű ember még a névtelenség mögé bújva se írna le, szerintem.

Homo fideszbirkusz 2018.10.05. 10:35:11

@Minden ballib bérretteg: "Ahogyan mi is eldöntöttük, és a magadfajta muszlim migránsseggnyalókat elküldtük a picsába, ahová valók "

MIcsoda te Gyurcsány bérenc álfidióta troll?? Te elküldenéd Don Orbaonét, a közismert muszlim seggnyalót a pic´sba??? Vigyázz te áruló Homo fideszbirkusz, mert ezért la gazdád leszámol veled!

ORBÁN Viktor: Aki bezárkózik, vesztes lesz

Budapesten rendezik az ARAB Bankok Szövetségének éves közgyűlését. Az eseményen az arab bankárokat Orbán Viktor köszöntötte, és figyelmükbe ajánlotta Magyarországot.

A miniszeterelnök néhány fontosabb állítása:
Magyarország nyitott és barátságos ország, ahol barátságos emberek laknak. Nálunk örülnek a befektetőknek az emberek. Nem mindenhol mondható el, hogy ilyen nyitott és üdvözlő a szemlélet.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa.
Itt hiányoznak azok a gettók, telepek, külvárosi részek, ahová az ember nem teheti be a lábát, az egész város biztonságos.

Magyarország biztonságos jogi értelmben is.

Magyarországon él a tisztelet kultúrája. Ez nem mondható el Európáról. A világnak ezen a sarkán nem tisztelik a jóistent, a családokat és a nemzetet, tőlünk nyugatra mindenki progresszív. De mi nem osztjuk ezt a vélekedést.

Minőségi életet csak ott lehet élni, ahol a tisztelet hangján beszélnek. Itt mindenki rendkívül nagyra értékeli az iszlámot. Úgy tekintük az ISZLÁMRA, mint egy nagy építményre.
NEM tekintünk FENYEGETÉSKÉNT az ISZLÁM világból érkezőkre.

Orbán a pápát idézte: "Újra kellene olvasni a KORÁNT" Ha jobban figyelt volna az emberiség a Korán tanításaira, akkor nem tartana itt a világ.

Mi senkit nem oktatunk ki majd demokráciából, vagy ember jogokból.

Magyarország egy felemelkedő ország. Ha fél év múlva jönnek, MÉG JOBBKOR JÖNNEK.

A politikusok nem ismerik a jövőt, de ezt nem vallják be. Olyan változások vannak, amelyek hatásait lehetetlen felmérni. Hogy kik lesznek a sikeresek és vesztesek, azt senki nem tudja megmondani. Egy dolgot tudunk: AKI BEZÁRKÓZIK KERÍTÉS MÖGÉ, az VESZTES lesz.

2018.10.05. 10:35:28

@Homo fideszbirkusz: Baromarc... most akkor térjünk át arra, hogy az EU csatlakozással párhuzamosan megindult a magyarok külföldi munkavállalása, és ez elől az utolsó korlát csak 2011.-ben hárult el? Hogy valójában nullánál jóval nagyobb számú magyar a "fidesz érán' kívüli időkben is külföldön dolgozott és/vagy tervezte a letelepedést?
Nem mindegyiket 'üldözte el a fidesz'. (A szám meg faszság.)

Továbbá... minden menekült migráns (ha átmeneteileg is akár) de nem minden migráns menekült..és nem minden szír vagy afgán menekült..
Főleg, hogy egyik országgal sem vagyunk szomszédosak.. nagyon nem..és nem mi vagyunk az első békés ország az idevezető úton..hacsak nem légideszant formájában érkeztek. Ezt még meg kell vizsgáljam...

(szóval túráztathatod a lepénylesőd, de inkább nézz utána a dolgoknak, mielőtt hülyeségeket írsz. EU-n belül, EU állampolgárként, ott és akkor települsz le, ahol és amikor kedved tartja.. nincs semmiféle menekültügyi , bevándorlási eljárás.. talán azért, mert nem vagy se menekült, se migráns!)

Minden ballib bérretteg 2018.10.05. 10:36:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te egyre röhejesebb vagy. Szóval egyre hülyülnek a 20-80 éves szavazók is ugye ? 8 év alatt, és az oktatás miatt, azok akik már soha nem járnak suliba ?
Agybeteg barom.

Homo fideszbirkusz 2018.10.05. 10:36:58

@Minden ballib bérretteg: "Orbán kormánya az egyetlen migrációt támogató szervezet"

Igen és az origo meg is írta, ahogy ez idézve lett, hogy a felcsúti hazaáruló 4 millió (!!!) migrit akar betelepíteni Magyarországra!!!!!

antiinternáci 2018.10.05. 10:43:08

Valaki érti ezt?
Sosem tudtam, hogy az elmebetegség ragályos, de itt több libbant is elkapta Gyurcsánytól, hogy ők "hazafiak" lennének. Persze, pont annyira, mint elődeik, Hegedűs hadnagy, Geréb Ernő, Károlyi, meg a Lenin-fiúk.

Ja, tudom már: ez a "cocialista hazafiság", amiről már tudjuk, mit jelent. Azt hogy antihazafiság.

Homo fideszbirkusz 2018.10.05. 10:44:32

@Womb Raider:

hehehe te fidóta troll, egyre fosabbul nézel ki. Az EU csatlakozás előtt csak hivatalos engedélyekkel tudtál az EU-ban munkát vállalni, tehát hajszálpontosan dokumentálható, hogy évente 20 ezer körüli migri magyar volt.

Ma már lassan havonta van ennnyi Homo fideszbirkuszkám! Ha megindulsz Hegyeshalomtól bármely irányba (nem Keletre te idióta, hanem Nugatra!) és minden faluban megállsz tankolni meg egy kávéra, meg bemész a szupermarketba meg szólsz az újságkihordónak hogy du ju szpík magyar?, akkor már 200 kilométer után összejön nagyjából 100 ezer migri.

Mára már ne erőlködj, mert kétszer úgyse fogod megkapni a Nap hülyéje címet! Jelentkezz holnap érte!

Homo fideszbirkusz 2018.10.05. 10:48:52

@antiinternáci: "Azt persze elfelejtik hozzátenni, hogy csak 2011 óta lehet bárhová menni, és az első néhány százezer ember a szadeszmp által hátrahagyott gazdasági csőd, meg az általuk proponált devizahitel miatt ment ki."

Hát akkor a fényességes Felcsúti diktáror hazudott 2011-ben amikor azt mondta, hogy Magyarország legyőzte a válságot, az IMF hietelt az utolsó garasig visszafizettük, a devizahitelesek meg lettek mentve és Magyarország Gyorsnaszádként hasít??!!

Hát akkor Orbán diktátor hazudott a magyar népnek???!!! Nem lesz ebből neki baja, ha visszajönnek a kommunisták???

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 10:51:34

@antiinternáci: "Valaki érti ezt?
Sosem tudtam, hogy az elmebetegség ragályos"

Nem ragályos, csak minden fideSSfasszopó hivatalból a prostisrácokat és a többi pártállami féknyúzt olvassa, és olyan alacsony az IQ-juk, hogy maguk is elhiszik.

Két szőke nő:
- Még mindig nem tudom eladni az autómat, mert senkinek sem kell, ugyan is túl sok, 300.000 km van benne
Mire a másik:
- Bízd rám az autót, a barátom autószerelő, ő majd visszapörgeti neked a km órát 50.000-re.
Egy hónap múlva találkoznak, kérdezi az egyik a másiktól, hogy sikerült-e már így eladnia az autót, hogy nincs benne olyan sok km.
Mire tök komolyan válaszol a másik SZŐKE NŐ:
- Megőrültél? Hisz miért adjam el, ha alig van benne km?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 10:55:34

@Homo fideszbirkusz: A csúti csüngőhasú sohasem hazudik. Ő maga mondta, úgyhogy mivel sohasem hazudik, ennek igaznak kell lennie.

Azt mondta, 2018-ra az államadósság a GDP 50%-ra csökken. Már alig várom.

Minden ballib bérretteg 2018.10.05. 11:06:24

Íme a hazaáruló ballibek muszlim üdvöskéi:

www.origo.hu/nagyvilag/20181004-migransok-tamadtak-ra-rendorokre-egy-no-go-zonaban.html

Macron Franciaországában a migránsok csapdákat állítanak a rendőröknek, és gerillaharcot folytatnak ellenük
A francia-svájci-német hármas határon lévő Mulhouse (ismertebb nevén: Mülhausen) városában egyre nagyobb a feszültség, az elmúlt hetekben több komolyabb összetűzés is volt a rendőrség és a fiatalokból álló migránsbandák között. A mostani hétvégén volt a legdurvább összecsapás, hiszen a bandák gerillacsoportokra jellemző taktikát alkalmaztak az egyenruhások ellen, csapdát állítottak fel, majd megtámadták rendvédelmi erőket.
...
Macron Franciaországában egyre gyakoribbak az ilyesfajta erőszakos bűncselekmények, az egyik legsúlyosabb szinte napra két éve történt, mikor
fényes nappal, élve égettek el egy rendőrt Párizsban.

arabok balrol 2018.10.05. 11:07:47

Orban azt mondta, elerjuk az EU atlag eletszinvonal 90%-at 2030ra -most 70%-, ha vele tartunk.

2014ben Bajnai azt mondta 4 ev alatt osztrak eletszinvonal lesz ha o lesz a fonok, mindenki kirohogte.

Ez volt a program, s amit Orban mond az ugy lesz.

ZX 2018.10.05. 11:07:57

@Minden ballib bérretteg: Az Origonak akkor sem hiszünk ha csak egyetlen betűt ír le.

Minden ballib bérretteg 2018.10.05. 11:07:58

Ezt is próbálják majd a migránsseggnyalók Origózással letagadni, mert az Indexes hírhamisítók kussolnak erről, igazán pech, hogy videó van róla.

www.origo.hu/nagyvilag/20181004-birminghamban-elszabadult-a-pokol-a-migransok-miatt.html
Birminghamben elszabadult a pokol az utcai migránsháború miatt - videó

Brutális felvételeket tett közzé a birminghami rendőrség egy belvárosi, migránsok közötti bandaháborúról. A városi kamerarendszerben rögzített fotók és videók egy horrorisztikus utcai háború képeit tárják elénk, sokkot kapott brit vásárlók és boltosok rémült arcát láthatjuk.

VT Man 2018.10.05. 11:08:24

Na, ha a Fidesz az egyetlen migransokat tamogato szervezet, akkor nagyon egyszeru a feladat a ballibeknek:
A kovetkezo valasztason a Fideszre kell szavazni.

Hiszen "migransbarat", es a ballibek is migransbaratok. Ennyi.

Minden ballib bérretteg 2018.10.05. 11:09:20

@ZX:
Ki nem szarja le, hogy a ballib agyatlanok mit hisznek el.

Én azokat tájékoztatom, akiket az igazság érdekel, és azok a hírek, amikről a ballib hírhamisítók mélyen kussolnak !

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 11:09:45

@Minden ballib bérretteg: "egyre hülyülnek a 20-80 éves szavazók is"

Az állami propaganda miatt nyilván. Szerintem mikor gyúrcsányfan voltál, még nem voltál te se ennyire elhülyülve. De nincs szükség az elhülyülésükre. Elég, ha a megtévesztett falusi deprivált rettegő hülyék elmennek szavazni.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 11:11:32

@Minden ballib bérretteg: "origo"

Te egyre röhejesebb vagy. Annyit olvasod a pártállami féknyúzt, hogy már magad is elhiszed.
Agybeteg barom.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 11:13:19

@VT Man: "ha a Fidesz az egyetlen migransokat tamogato szervezet, akkor nagyon egyszeru a feladat a ballibeknek:
A kovetkezo valasztason a Fideszre kell szavazni."

Na de szerintem a ballibek nem hazaárulók.

Minden ballib bérretteg 2018.10.05. 11:13:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Azt értem hogy az ÁVH-s múltadat, és a komcsik éltetését próbálod letagadni, és jobbra tolni, de a Gyurcsány kapcsán még ez neked is korai.

Éppen úgy nyalod Soros és Sargentini seggét ma is, mint a főnököd Gyurcsány.

2018.10.05. 11:14:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " Ez a mesterterv. Az oktatást is ezért verte szét a geci gazdád."
Léccilécci nézzük már meg, miként alakult a pedagógusok száma a szoci és a nemszoci kormányok idején.. aztán találkozzunk itt..

" 2010-ben még a szocialisták vesztették el a választást, nem a fidesz nyerte meg. "
Ezt azért csak nem írhatjuk a fidesz számlájára.. a szocik az országot is majdnem elvesztették, a nagy fejetlenség közepette..legalábbis remélem, semmi szándékoltság nem volt a dologban:

"Azóta egyre gyűlöltebb a gazdád, egyre inkább a deprivált, mélyszegénységben élő falusi rettegők és gyűlölködők a szavazóbázisa. Az értelmiség elfordult tőle, csak a hazaáruló keménymag szavaz rá."

:)))))) Jelzem, hogy az egyéni képviselőjelöltek 85%-át fideszes képviselők adják.. ha azt vesszük, hogy a 'deprivált mélyszegények' sem vesznek részt az utolsó szálig a választásokon,úgy azt kell gondolja, már kora délelőtt részeg vagy.

VT Man 2018.10.05. 11:14:52

@Nincs közöttünk csicska:
""Akkor nem lennének majd a helyetekben, amikor egymillió feldühödött magyar migri fog lámpavassal visszakullogni Orbanisztánba."
"Miutan a fideszre szavaztak, ez eleg valoszinu."

Micsoda?

Az az egymillio felduhodott magyar a Fidesz ELOL menekult ki, ugye? Ez a baloldali narrativa.

Viszont nem a Fideszre lesznek mergesek, ha visszajottek, hanem a migrans simogatokra.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 11:15:58

@arabok balrol: "amit Orban mond az ugy lesz."

Azt mondta, 2018-ra az államadósság a GDP 50%-ára csökken. Már alig várom.

ZX 2018.10.05. 11:19:10

@Minden ballib bérretteg: Ki nem szarja le, hogy te miről hazudozol itt összevissza?

Minden ballib bérretteg 2018.10.05. 11:21:54

@VT Man:

Ebben az a fura, hogy Magyarországról sokkal kevesebb ember ment külföldre arányaiban, mint Szlovákiából, Romániából, vagy Lengeyelországból, Horvátországból.

Pedig ott nincs is Orbán. Lehet éppen azért maradtak itt többen ? ;)

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 11:23:12

@Womb Raider: "nézzük már meg, miként alakult a pedagógusok száma a szoci és a nemszoci kormányok idején."

Húszezer pedagógus hiányzik. De ezzel nem takarózhatsz, nem a pedagógushiány a fő ok, hanem hogy vissza van poroszosítva és szegregált az oktatás.

"" 2010-ben még a szocialisták vesztették el a választást, nem a fidesz nyerte meg. "
Ezt azért csak nem írhatjuk a fidesz számlájára."

Valóban nem. De nagy fegyvertényként sem mutogathatod. A geci nyert, mert nem volt ellenfél. Nagykaland. Egy üres öltöny is nyert volna.

"az egyéni képviselőjelöltek 85%-át fideszes képviselők adják."

Tudom, a fidesz a maga képére átírta a választási törvényt. De ezt már mondtam, figyelmetlen vagy.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 11:25:39

@VT Man: "Viszont nem a Fideszre lesznek mergesek, ha visszajottek, hanem a migrans simogato fideszre"

Na ebből próbálj valahogy kikeveredni. :))

2018.10.05. 11:27:16

@Homo fideszbirkusz: Ne a számokon lovagolj te félnótás. A jogi kategórián. Kell-e menekültügyi eljáráson átesnie egy magyarnak az EU területén való lakhelyváltáshoz? Kell-e a lakhelyváltása kapcsán bevándorlásügyi hivatallal kapcsolatba kerülnie? NEM KELL SEMMILYEN ILYEN ELJÁRÁSON ÁTESNIE... ergo nem migráns, nem menekült. Felfogtad, nyomorult?

Mi a véleményed arról, hogy Kína német mérnököket visz vagonszám , hogy az ottani ipari beruházásait és fejlesztéseit működtessék?
Akkor a németek Merkel elől menekülő migránsok? Vagy, csak a globalizációs folyamat kezdeti szakaszában jellemző munkaerőpiaci heterogenitásban rejlő lehetőségekkel élve mennek oda, ahol nagyobb a zsé? Miből gondolod, hogy Mo szempontjából reális elvárás lenne ebben a versenyben minden erővel résztvenni és megfordítani a folyamatot? Ha ezt hiszed, te nagyon nem érted, milyen okból született az EU, mi a szerepe a később csatlakozó volt szoci országoknak ebben a közösségben: munkaerő donorok vagyunk. Nem azért, mert a Fidesz elüldözi a magyarságot, hanem azért, mert a szoci évtizedek olyan hatalmas elmaradást eredményeztek, amit a mai napig nem lehetett kiheverni. Nem tudsz adminisztratíve EU béreket előírni, nem tudsz adminisztratyóív eszközökkel egy bizonyos számú munkahely felett újakat teremteni. ha bele is zakkansz, akkor sem. A munkaerő áramlik. A háttérben nincs politikai indíttatás a munkavállalók szintjén.
Ha te ezt nem látod, nem fogod fel, akkor annál is ostobább vagy, mint amit a hozzászólásaid alapján elsőre is világos.

2018.10.05. 11:36:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Tudom, a fidesz a maga képére átírta a választási törvényt. De ezt már mondtam, figyelmetlen vagy."

Ja.. aha.. és természetes, ha te valamit kijelentesz, az úgy is van.. ez ám a frappáns érvelés!

Csak kínosan kerülöd a válaszadást azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzet az ellenzék társadalmi támogatottságával? Arról is a fidesznek kellene gondoskodni? Csak nem valami kvótában töröd a fejed? Minden 10 fideszt választóra foglalkoztatni kell 6 ellenzékit? Vagy ezt így miként gondolod?
Az ellenzék nem tud, 8év (+4) alatt nem volt képes olyan célokat felvázolni (teszem hozzáá..hitelt érdemlően) amik mögé növekvő számban lettek volna képesek felsorakozni a fideszből kiábrándultak, a fideszt elutasítók. Rossz célok, rossz stratégia, hiteltelen politikusok, és az itt is sugárző fennhéjázó gőg. Megérett a termés, arassátok.
A választási rendszer ugyanúgy bárkit a kormányzásig repít, aki akár csak a szavazatok 40%-át is begyűjti (az egyénit most nagykegyesen nem nézem..) nincs benne ooyan, hogy csak FIDESZ nevű pártok győzhetnek.
Mellébeszélsz, magyarázkodsz, mert ezt mindig egyszerűbb, mint szembenézni azzal, hogy kiskedvenceid alkalmatlanok egy ország irányítására.

Láttad az új családtámogatási javaslatot? :)))))) 2022-ben , ha így halad, csak idegenvezetővel juthattok be a Parlamentbe :)

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 11:36:48

@Womb Raider: "ergo nem migráns"

Pedig az. Migrál? Igen. Akkor migráncs.

"a németek Merkel elől menekülő"

Merkel mutti gyűlöli a honfitársait? Merkel mutti lecsúsztatta a gazdaságot a románok szintjére? Merkel mutti szétverte a demokráciát, az oktatást és az egészségügyet? Akkor miért menekülnének?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 11:43:29

@Womb Raider: "mi a helyzet az ellenzék társadalmi támogatottságával?"

???

A kisgazdákkal? A fidesz szétverte.

Az MDF-fel? A fidesz szétverte.

Az emeszpédékával? A fidesz lélegeztetőgépen tartja.

A jobbikkal? A fidesz két év választási pénzt elvett tőlük. Míg magának az ezerszeresét adta.

A mihazánkkal? A fidesz tolja ezrrel, hogy a jobbikat szétverje.

A visszasiffersedő elempvel? Azt én se értem, de tuti, a geci keze van abban is.

Az újonnan alakuló jobboldali formációról, amit a fidesz már akkor elkezdett szétverni, mikor még csak egy kósza gondolat volt?

Milyen ellenzékről beszélsz?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 11:45:34

@arabok balrol: ""Azt mondta, 2018-ra az államadósság a GDP 50%-ára csökken. Már alig várom."
azt nem mondta "

Pedig benne van a Széll Kálmán tervben. Az összes ott szereplő új adót beszedte a geci maradéktalanul, biztos nem hazudott ebben az egyben. :))

2018.10.05. 11:51:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Draga Bolgárúr... most komolyan? Mi ez? GYépé? SNI óvoda, vagy a kőkemény politika? Mi a toszt akar egy párt egy ország élén, ha önmagát nem tudja felépíteni, egységbe kovácsolni és az integritását fenntartani?

Az ellenzék hiteltelen, a céljaik nem illeszkednek az átlagemberek céljaihoz, nem képesek kommunikálni a potenciális választóikkal.. és közben , biztos ami biztos, nyíltan le is nézik ezen embereket. Na, ez a baj... az országot vezetni kell, nem uralni és ti bizony uralni, birtokolni vágytok. A nép viszont a képetekbe röhögött zsinórban háromszor.. rajtatok múlik, hogy lesz-e negyedik alkalom.

ZX 2018.10.05. 11:54:32

@Womb Raider: "az országot vezetni kell, nem uralni " Khm...khm..khmm... Te most kiről is beszélsz? Csak nem a megalomániás csúti tahóról?

6.Lenin 2018.10.05. 11:54:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Amennyiben ezeket a kurva okos társaságokat a bunkó Fidesz simán szétverte, szinte minden nyom nélkül, akkor , hogy a faszba akartak ezek egy országot irányítani?
Ekkora balfaszok vannak a Fideszen kívül, hogy puszta gondolatként már el is tűnnek?
Akkor ezek csak egy finggal egyenlőek, B+.

Te így 12h környékén 1re hülyébb vagy. Érted te amit írsz?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 11:55:39

@Womb Raider: "az országot vezetni kell, nem uralni"

Helyes meglátás. Neked ma már nem az első. Még haladsz egy kicsit, és te is szembekerülsz a hazaáruló csúti gecivel.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 11:58:13

@6.Lenin: "szétverte, szinte minden nyom nélkül, akkor , hogy a faszba akartak ezek egy országot irányítani?"

Az még a szétverés előtt volt. Az MDF a fidesszel együtt kormányzott 1998 és 2002 között. Romlik a memóriád, kezdj szedni valami lrtágítót.

2018.10.05. 12:02:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Aha... viszont ha a másik irányba indulok, ott meg a filantróp legnagyobb magyaron esek keresztül...ugyi?
Aki elballagott szesztestvéredhez Brüsszelbe és lepacsizták, hogy ezt a rebellis fickót meg kell büntetni. Sargentini már annyira belelkesült, hogy kicsúszott a száján: a vádlottat felesleges megkérdezni, lehet hozni a kötelet.
Na, ezek a te barátaid, bogárkám..

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 12:06:04

@arabok balrol: "nincs benne a szel kalmi tervben"

Pedig benne van. Már a geci gazdádnak se hiszel? Olvasgasd. 12. oldal, "Államadósság alakulása 2010-2018".

http://2010-2014.kormany.hu/download/4/d1/20000/Széll%20Kálmán%20Terv.pdf

6.Lenin 2018.10.05. 12:07:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Most még rosszabb a helyzetük.

Öntsünk már tiszta vizet a pohárba.

2010 óta 3x nyert a Fidesz kétharmaddal.
az ország csúszik le, butul, de a Fidesz támogatottsága a választások óta folyamatosan növexik.
Orbán egy senki, diktátor, de lassan róla zeng minden az egész világon.
Mindenki őt szeretné leváltani, eltüntetni, miközben sorban buknak politikusok, kormányok.

A B1-en 10 percenként vizionálják Orbán végleges bukását.
Ti meg itt (is) a saját baromságaitokat reklámozzátok.

Értitek egyáltalán, hogy miről hablatyoltok? Az álmaitok már 12 éve szart se érnek.
Mikor fogtok már rájönni, hogy valami mást kéne már mondani?

Fogadok rá, hogy soha. ekkora seggfejeknek ez nem fog menni. Reménytelenek vagytok.
Elképesztő már ez az ostobaság amit naponta nyomnak 1000-el.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 12:11:16

@Womb Raider: "a filantróp legnagyobb magyaron esek keresztül."

Civilnek készülsz? Én támogatlak. Mondom, hogy jó úton haladsz. Soros Györgytől akarsz pénzt lejmolni hozzá? Nincs abban semmi, nyugodtan.

ZX 2018.10.05. 12:12:30

@Womb Raider: Csak szórod bele a faszságaid a nagyvilágba vagy valamilyen megdönthetetlen bizonyítékod is van minderre? ..... Ja, mindjárt gondoltam, hogy nincs.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 12:18:40

@Womb Raider: "a vádlottat felesleges megkérdezni"

Kapott nyolc évet válaszolni. Csakazért se tett semmit. Még a saját pártja is könyörgött neki.

A "vádlott" most arra ítéltetett, hogy kezdjen végre párbeszédbe Brüsszellel. Ó MINŐ BORZALOM! :))

arabok balrol 2018.10.05. 12:25:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tenyleg benne van, Orban nem bontotta ki az igazsag minden reszletet

Minden ballib bérretteg 2018.10.05. 13:11:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

", a fidesz a maga képére átírta a választási törvényt. "

Ez tekinthető önkritikának a ballib agyhalottak részéről, hisz a választási törvény a mindenkori nyertesnek kedvez.
Azaz tudjátok hogy soha nem nyertek.

Minden ballib bérretteg 2018.10.05. 13:13:55

@6.Lenin:

Egykor bizonyos Renzi jósolta meg, hogy Orbán megbukik, és üdvözölte az ország büntetgetését, a hazaáruló magyarok egyetértésével.
Aztán megszopta.

Sorba áll Macron, Merkel.

ZX 2018.10.05. 13:27:36

@Minden ballib bérretteg: Nem, sajnos mi magyarok szoptuk meg.

6.Lenin 2018.10.05. 13:32:24

@Minden ballib bérretteg:

Na, igen, meg az itthoni seggfejek. Már 2006 óta nem térnek magukhoz.

Valószínűleg fejjel lefelé csúsznak a szakadékba, de ők ezt emelkedésnek vélik, ha picit oldalra néznek. Mindent fordítva látnak, de eddig erre nem jöttek rá.

2018.10.05. 13:55:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Kapott nyolc évet válaszolni. Csakazért se tett semmit. Még a saját pártja is könyörgött neki."
Talán ugye praktikusabb volt megvárni, mivel is vádolják a kormányt.. nálatok látom a régi reflexek működnek és a bűncselekményt megelőzi az ítélet.. biztos, ami biztos alapon. Az amerikaiaknak már szakkifejezésük is van: megelőző csapás!

A "vádlott" most arra ítéltetett, hogy kezdjen végre párbeszédbe Brüsszellel. Ó MINŐ BORZALOM! :))"

Ácsi... először bizonyítsák már az állításaikat.. mert úgy tűnik, a bírák között sincs teljes egyetértés..

@ZX: Mire kérsz bizonyítékot? Sargentini kijelentésére? Mire?

ZX 2018.10.05. 14:20:01

@Womb Raider: "Aki elballagott szesztestvéredhez Brüsszelbe és lepacsizták, hogy ezt a rebellis fickót meg kell büntetni." Erre. Meg, hogy emiatt lelkesült be Sargentini. Csupa ostobaság.

2018.10.05. 15:04:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Kapott nyolc évet válaszolni. Csakazért se tett semmit. Még a saját pártja is könyörgött neki."
Talán ugye praktikusabb volt megvárni, mivel is vádolják a kormányt.. nálatok látom a régi reflexek működnek és a bűncselekményt megelőzi az ítélet.. biztos, ami biztos alapon. Az amerikaiaknak már szakkifejezésük is van: megelőző csapás!

A "vádlott" most arra ítéltetett, hogy kezdjen végre párbeszédbe Brüsszellel. Ó MINŐ BORZALOM! :))"

Ácsi... először bizonyítsák már az állításaikat.. mert úgy tűnik, a bírák között sincs teljes egyetértés..

2018.10.05. 15:11:10

@ZX: "Meg, hogy emiatt lelkesült be Sargentini. Csupa ostobaság."

Ahha.. szerintem is a valóság az, hogy a Sargentini bizottság a demokratikus (Európai demokratikus, meg liberális) értékekért szállt síkra.. mert ők mán csak ilyen aggódós népek.. a vérükben van.. és ez köti őket össze.. nem az, hogy mindegyiküktől vezetnek szálak a nagy filantróp messiás kezébe..áááá.. Gondolom anno Sargentini is azért törölte a twitteres posztját, amin köztéri felláció keretében méltatta az OSF-el való fantasztikus termékeny kapcsolatát. Rájött, hogy valójában csak a demokratikus értékek amik számítanak.
Az vicces, hogy azon már fenn sem akadsz, mi is a jelentése Sargentini mondatainak.. ááá.. csakis a demokratikus értékek..

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 15:14:28

@Womb Raider: "praktikusabb volt megvárni, mivel is vádolják a kormányt"

Értelmetlenséget mondasz. Mindig pontosan megmondták neki mivel gecizik éppen. Nem mintha mondani kellett volna, hisz szándékosan gecizett is mindig.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 15:21:13

@Minden ballib bérretteg: "", a fidesz a maga képére átírta a választási törvényt. "
Ez tekinthető önkritikának a ballib agyhalottak részéről,"

És kit érdekelnek a ballib agyhalottak???

A fidesz a maga képére átírta a választási törvényt, a geci gazdád leválthatatlan, az ország lecsúszott Románia szintjére, és amíg a geci csak a tolvajlással van elfoglalva, csúszunk tovább Banglades felé. Vége a magyarságnak. Persze, a hazaáruló fideSSfasszopók csak röhögnek a magyarság tragédiáján.

ZX 2018.10.05. 15:29:21

@Womb Raider: Hiába vered itt a nyálad sem te sem a geci gazdád nem cáfoltátok meg egyetlen pontját sem a jelentésnek.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 15:57:19

@ZX: Egy pontját könnyen cáfolnám. Ami a szomorú, hogy nagy vonalakban azért igaz.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 15:58:07

@ZX: És egy csomó dolgot kihagyott. Hármas alá osztályzatot adnék rá legfeljebb.

ZX 2018.10.05. 16:21:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Teljesen mindegy, ha valaki megkérdőjelezi a demokráciát, automatikusan migráncssimogató lesz. Fideszes logika.

2018.10.05. 18:00:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "az ország lecsúszott Románia szintjére, és amíg a geci csak a tolvajlással van elfoglalva, csúszunk tovább Banglades felé."

Ezt ugyan többen, kóztük én is cáfoltuk, de úgy lehetsz vele, ha elég gyakran ismételgeted és jó hangosan, akkor talán egy-két agyatlan fülében megragad.
Valójában Románia sehol nincs és várj kicsit, míg a lufijuk pukkan..
https://www.google.hu/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&hl=hu&dl=hu#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu&idim=country:hu:ro:sk&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false
Nézelődj..

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 18:10:27

@Womb Raider: "Ezt ugyan többen, köztük én is, cáfoltuk"

Nem számít, attól, hogy sokszor ismételgeted, még nem lesz igaz.

"Egyetlen ábra összefoglalja, hogyan csúszunk le a régióban"

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

De ha valami fóbiád van Romániával szemben, akkor helyettesítsed be bármely más régiós ország nevét, úgy is igaz marad. Egyedül Bulgáriát ne, mert az még mögöttünk van. De siess, mert már nem sokáig.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 18:14:02

@Womb Raider: Azért ismerd el, szánalmas vagy. Amíg te szervilisen a kisstílű tolvaj csúti geci érdekében hazudozol - vagy alacsony bérért, vagy, ami még rosszabb, megtévesztve -, addig mi, sorosbérencek a VILÁG URA segítségére lehetünk, ami kitüntető megtiszteltetés. :))

2018.10.05. 18:37:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Husom.. ugye múltkor ezt már megbeszéltük.. akkor gyorsan elkezdtél másról beszélni. Nem tehetek arról, hogy már a képekkel sem boldugulsz

Majd nézd már meg a GDP arányos adósságunk változását mutató görbét, aztán látni fogod, hol is csúszkáltunk.

"Amíg te szervilisen a kisstílű tolvaj csúti geci érdekében hazudozol - vagy alacsony bérért, vagy, ami még rosszabb, megtévesztve -, addig mi, sorosbérencek a VILÁG URA segítségére lehetünk, ami kitüntető megtiszteltetés. :))"
Mint mr mások is említették, kezded túlspilázni az ellenzéki szerepet. Veszítesz a hitelességedből. Még a végén lebuksz, hogy a fidesz trollja vagy. A legproduktívabb támogatójukat veszítenék el..te pedig a megélhetésed. Óvatosan!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.05. 18:43:29

@Womb Raider: "nézd már meg a GDP arányos adósságunk változását mutató görbét"

Csekkoltam. Még mindig magasabb, mint amikor a geci átvette az országot 2010-ben. :(

De nem aggódom, a csúti geci megígérte, hogy 2018-ban az államadósság a GDP 50%-ra csökken. Már alig várom. :))

2018.10.06. 06:07:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nézd.. ha már odáig süllyedtél, hogy nyilvánvaló (eustat) adatokat is elhazudsz, akkor menthetetlen vagy.

80% felett vették át, mostanra 73% környéke.

1995-2001.-ig monoton csökkent, 2002-2011.-ig monoton nőtt.. 2011 óta csökken. Ezek a tények.. fura egybeesések, mi?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2018.10.06. 11:02:48

@Womb Raider: "80% felett vették át, mostanra 73% környéke."

És a mantyupot is átvették, az 10%, szóval 70%-on vették át, és mostanra 73-74%-ra növelték. De mondok még. A manyup befizetéseket is megszüntették, az egészségügyből kivettek 3%-ot. Meg még pár más patkányságot is műveltek, most nem sorolom. Ha csak ezt a kettőt nézzük, akkor évente 4%-kal csökkent volna az államadósság, ha nem lopják el ezt is. Mára 35% körül lenne az államadósság, és egyre gyorsabban csökkenne, mert a kamatteher is a töredéke lenne.

Ha már odáig süllyedtél, hogy nyilvánvaló adatokat is elhazudsz, akkor menthetetlen vagy. De ezt eddig is tudtam.

2018.10.06. 13:49:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:Libbant kreatív matematika...
Az eüs 3% se jön ki sehogyan.. www.napi.hu/fototar/fototar/201703/orig/image1490178161.png/780/
Ha valamikor szignifikánsan csökkent az eü finanszírozása, az 2010 előtt történt.. viszont a fekvőbeteg ellátásra fordított összeg azóta szépen megemelkedett, gyakorlatilag kis kerekítéssel az uniós átlagot hozzuk..
Azért aranyos vagy, hogy neked az a feketeseggű, aki minimum nem növeli az adósságot, nem pedig az, aki csúnyán megemelte 8 év alatt.. úgy, hogy közben az állam összvagyona is apadt. Szóval akkor praktikusan egyesítsd már a kettőt és ki fog lógni a lóláb.. de ettől még bátran nyomjad a meséid. ..

Sir Bates dö Hól 2018.10.06. 14:06:39

@Womb Raider: az állam összvagyona nominálisan nőt, s még nem is számoltuk bele a l'état c'est moi alapon az orbán-klán vagyonát, mely európa esze szerint egy és ugyanaz:-)...

2018.10.08. 07:45:24

@Sir Bates dö Hól: Igazad van!
(remélem ezt is igyekszel megcáfolni)

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 12:57:25

@Womb Raider: már miért cáfolnám? orbán oxfordban vilmos földreformjának hatása alá, így azt vezette be moon is...

2018.10.08. 13:02:14

@Sir Bates dö Hól: Tehát ha Orbán magának lop.. az rossz.. Ha eladja (kiszolgáltatja) az országot..az jó!
Csak míg az előbbi esetben a szajré a határokon belül marad, addig a második esetben már bottal üthetjük a nyomát, azt semmilyen forradalom se' lesz képes visszavenni.. (ja.. tudom, végülis Európában maradt..)

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 13:17:18

@Womb Raider: oda kellett volna figyelni töriórán, nem a pistivel levelezni (bár a tinédzser-szerelem a mennyekbe és a pokolra is visz egyidőben!), akkor értenéd:-)...

2018.10.08. 13:21:56

@Sir Bates dö Hól: Mire kellett volna odafigyelni? Mire? Nem kell mindenbe erőltetetten párhuzamokat magyarázni. Ez már másik folyó.

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 13:34:51

@Womb Raider: arra, hogy van egy alapvető különbség a kontinentális és az angol hűbéri lánc között (hódító vilmos vezette be), ha ezt ismered, érted mire céloztam... alapok híján nehéz lesz közös házat építenünk;-)... a párduc és oroszlán miként került dante útjába? ott a kulcs!...

mgdé 2018.10.08. 14:55:09

@Sir Bates dö Hól:
No most, ha Vilmos, akkor Simlicska kötelességtudó hűbéresei - elvben - nem lennének büntethetőek. Csak a Lajos és közvetlen családja. Tehát a kirúgások a HirTv-nél, stb. jogtalanok. :)

2018.10.08. 14:58:35

@Sir Bates dö Hól: Ez rendben, csak most már érdekelne, mindez miként is releváns errefelé? (Attól eltekintve, hogy kicsit polírozhattad önmagad szobrát) Mert ugyebár a két tarsadalmi forma néhány ponton jelentősen eltér.. már amennyire szerény ismereteimre támaszkodva összehasonlítást teszek. Vagy Vilmost is választások útján ruházták fel hatalommal? Másfelől Viktor sem rendelkezik az ország határain belül elterülő területek feletti korlátlan joggal. Mintha nem kevés föld tulajdonosa valamikor a Viktor előtti időkben szerezte volna vagyonát..és egy részük önként hajtott térdet.. mások meg nem.. sőt... nem is alattvalói Viktornak.. szóval te egy nagy, ostoba kalapácsos ember vagy..
ja..és ezt a bárgyú ál-udvarlást is nyugodtan meghagyhatod az aktuális kurvádnak. Talán elkápráztatod és enged valamennyit az árból. Azé' egy filozófusba oltott reneszánsz embert szopni mégiscsak rangot jelent..

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 15:24:09

@Én de genere Mi: lajosunk kende és gyula rendszerben gondolkodott... de az úr adta az úr elvette... büntethetőség? etessük a népet, az ezerfejű szörnyet, a cirkusz olcsóbb, főleg, ha van elég kő, megoldják maguk is...

@Womb Raider: az, hogy cicusnak hívlak, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy macskát baszok... az analógia csak bizonyos tudás esetén működik... azért az vicces, hogy puritánként károlyért harcolsz...

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 15:25:59

@Womb Raider: ja, és nem minden szász szállt szembe a hódítóval, de ők is csak a kegyelméből maradtak urak...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.08. 15:26:58

@Womb Raider: "Viktor sem rendelkezik az ország határain belül elterülő területek feletti korlátlan joggal."

He? Mióta nem? A geci bármikor bárkit kicsinál.

mgdé 2018.10.08. 15:33:23

@Womb Raider:
No most, mivel valamiért vélelmezem, hogy - bár méretes tévedés :D - titkon amolyan második nichnek lettem titulálva, nagykegyesen és udvariasan megkérdezem, oly sokszor engeded el magad: te Nagy Katalin ágybéli spontán sikereire vágysz? Ennyire tetszenek a TEK-es fiúk? Egy nap akár 3-4 is? Mert akkor elismerésem, van benned tehetség.

2018.10.09. 09:17:17

@Én de genere Mi: ???? Kínzó teher lenne, ha a semmitmondást nem tupíroznád?
Mit akartál kérdezni (azon túl, hogy implicite lekurváztál)
@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "He? Mióta nem? A geci bármikor bárkit kicsinál."
Sőt.. ha akarja, az első éjszaka jogát is visszaállítja.. mindamellett szűz migránsnők vérében fürdeti az unokáit.

@Sir Bates dö Hól: ott véted el, legtöbbször, hogy a külcsín érdekében kifejtett erőlködés közepette már nem is koncentrálsz a beltartalmi értékekre:) Nem baj, ha nem igaz.. de elegáns! Beakadt a tű 400 évvel ezelőtt és mindent igyekszel arra a kaptafára ráhúzni. Közben a világ dinamikusan változott, a módszerek és lehetőségek szintén. Ami akkor elég és hatékony volt, ma szóba sem jöhet..nyomokban sem. A hasonlóság annyira minimális, hogy ugyan ilyen pontossággal sok más történelmi korral és személlyel lehetne párhuzamot találni. Értem én, hogy muszáj valahogy feudalizmusként ábrázolni az ország jelenlegi állapotát.. de kissé erőltetett, lássuk be.

mgdé 2018.10.09. 11:39:52

@Womb Raider:
Akkor egyszerűbben:
Sem kérdezni, sem lekurvázni nem akartalak.
(Ez utóbbit, személyes ismeretség híján ugyan mitől, no meg: minek?)

Pusztán analógiát mutatni, jelezni, érzékeltetni, stb. (válassz szót kedvedre) kívántam,, hogy egy "Talán elkápráztatod és enged valamennyit az árból. Azé' egy filozófusba oltott reneszánsz embert szopni mégiscsak rangot jelent" stílusú értékelést te is könnyen kaphatsz ám, s pont ugyanolyan alapon/jogon, mint ahogy te tetted. Kató cárnő volt, az már csak elégséges rang. :)

Amennyiben csak egy köztetek megszokott, teljesen természetes évődésbe nyúltam bele, elnézést kérek! (Azt viszont fenntartom, hogy az efféle leszólásokat te is könnyen visszakaphatod, senkinek nem kerül semmibe, ezért bárkinek ne osztogasd.)

(Nem értés esetén a továbbiakban nem kívánom egyszerűsítve is elmondani, amit akkor épp ..., ha az aktuális szösszenetem nem érdekel, lépd át, ha - témája vagy stílusa miatt - véletlenül érdekel, feccölj bele egy kis energiát, esetleg gondolkodást, hogy megértsd. Még az is lehet, hogy megéri. :) )

Ha így sem voltam közérthető, bennem van a hiba! :P

2018.10.09. 14:26:21

@Én de genere Mi: Basszki... komolyan nem vagyok fullszőke.. tudom ki volt Nagy Katalin és a vele kapcsolatos legendák is megvannak..
"Amennyiben csak egy köztetek megszokott, teljesen természetes évődésbe nyúltam bele, elnézést kérek! (Azt viszont fenntartom, hogy az efféle leszólásokat te is könnyen visszakaphatod, senkinek nem kerül semmibe, ezért bárkinek ne osztogasd.)"
Nos.. mondjuk úgy, hogy részemről reakció volt. Szőr néha túltolja. Aranyos és nagyon baráti gesztus, ahogyan a védelmedbe veszed... no, de köztetek annyira harmonikus a kapcsolat, hogy az párját ritkítja.
Hogy párhuzamot vontál pejoratíve köztem és a nagy természetű nagyasszony között.. oda se neki.. ez az a hely, ahol a párhuzamosok gyakran merőlegesek egymásra. Attól függően, mi a cél.. Lobacsevszkij bugyija benedvesedne ettől.. az tuti.

Sir Bates dö Hól 2018.10.09. 14:52:50

@Womb Raider: ugyan ilyen≠ugyanilyen
nem mindenkinek jelzem, te a szívemhez közel állsz, érted teszem, nem ellened... cicus:-)... hamá' moot védjük...

Sir Bates dö Hól 2018.10.09. 15:04:33

@Womb Raider: mint már jeleztem volt, @Én de genere Mi: és köztem eleddig annyi a közös, hogy mindketten hiszünk abban, amit az emberiség felmutatni képes volt kultúra címén... európainak lenni a fehérek közt, talán ezt szeretnénk elérni mindketten...

2018.10.09. 15:06:14

@Sir Bates dö Hól: tudod, a családod nőági le és felmenőivel.. ahogyan apu mutatta.

Sir Bates dö Hól 2018.10.09. 15:34:15

@Womb Raider: ezt biztos nekem szántad?... és pont most?...

mgdé 2018.10.09. 19:37:49

@Womb Raider:
Értem, nem vagy fullszőke. De akkor honnan a francból vetted, hogy "lekurváztalak"?
Kató nem a szolgáltató, hanem a szolgáltatást igénybe vevő volt, mint ahogy következőleg írtad is. Szóval inkább büszke légy! :) Ne keverjük már a szerepeket, Viktort sem hívja senki, még a csetbotok sem, áldozatnak. Szándékkal meg aztán különösen ne keverjük, az nagyon nem fair a női egyenjogúság széplelkű hívőivel szemben. :P

A Sirnek meg igaza van, bár sokat nem tudunk egymásról, az a maga módján összeköt, hogy a kultúrát, a kulturáltságot csak-csak magasabb rendűnek gondoljuk, mondjuk az üzekedésnél. Ámbár, azt is lehet alkotó fantáziával ... :) De a rablásnál biztosan. (Megj.: Arsene Lupin nem rabló, csak tolvaj.) Ráadásul - hogy a Sir ezt is osztja-e, azt nem tudom - én bizony a játékot is magasabb rendű valaminek szeretem hinni.

S a kedvedért, villogok kicsit: Nem csak az Edo-korról tudom micsoda, de tudom ki Minamoto Josicune (nem, nem a sógunátus alapító, hanem a tragédiák hőse öccs), a Go-Hódzsók is is ismerős név, s nem csak az Árnyéklovasból tudok a Takedákról - szvsz az kiváló film, ahogy nekem a Derszu Uzala is -, hanem mert a filmet záró Oda-Takeda csata volt tudtommal a legelső komoly ütközet a japán történelemben, amelyet a muskéták döntöttek el. Szegény szamurájok,itt dőlt el a jövőjük ... A korai császárnőkről, stb., is hallottam már. Hogy őket is ujjazták-e, azt viszont már nem tudom. :)

mgdé 2018.10.09. 19:56:02

(*Amúgy a Maslow piramis is sugall valami hasonlót. Csak hát, ahhoz fel is kell érni arra a szintre.)

mgdé 2018.10.10. 00:34:53

@Sir Bates dö Hól:
Kedves Sir, be kell látnom, az utóbbi pár napban feleslegesen elragadtattam magam, igazából nem is tudom miért - csak nem tavasz van? -, s mindenféle komolykodásra mertem vetemedni, természetesen hiábavalóan, de ez ugyebár előre tudható volt. Visszatérek hát a "levelecskék" csakis időnkénti írásához, azt legalább élvezem. :) (Olyat sosem lesz nehéz találnom errefelé, aki kiérdemli.) Minden jót, "erőt s erényt"!

Sir Bates dö Hól 2018.10.10. 00:41:43

@Én de genere Mi: remélem még összefutunk, addig is az én istenem vigyázza lépteid (a sajátjaid úgyis ezt teszik)...
homo ludens? hisz játék az egész élet, a legmagasabb szint, mérföldekkel az olümposz és a walhalla felett;-)...