B1 blogcsalád



A 888-on bőrszín és bevándorlók száma alapján mondják meg, melyik csapatnak drukkoljanak a fasiszták a vébén

2018. június 14. - Mr Flynn Rider

GFG is megmondta: ők a fegyver. Most éppen a színes bőrűek tarkójához szorítják. gellert_888.jpg

Minden lap lehozza a foci vébé előtt az ilyenkor szokásos statisztikákat, esélylatolgatásokat. Van, ahol már előre megmondják, ki fog győzni. Akinek sok ideje van felesleges cikkeket olvasni és szereti a focit, az ilyenkor olvasgatja ezeket az írásokat és megteszi tétjeit.

A 888 azonban úgy érezte, a foci vb-n nem lesz elég az egyszeri magyar szurkolónak a szünetekben a nyervákoló xenofób-rassista kormánypropaganda, így maguk is rittyentettek egy olyna cikket, amiben megírják, hogy a

az árja-fehér ember kinek szurkol.

70 évvel a náci Németország és Szálasi bukása után a kormányzati sajtóban ismét lehet echte náci szellemiségű cikkeket olvasni. Olyan mondatokat ír le a szerző, bizonyos Pörge Béla, hogy

A csoportban leginkább Uruguaynak lehet drukkolni. Dél-Amerika azon országáról beszélünk, amelynek lakói a legjobban hasonlítanak az európai emberekre.

 (...)

Egyiptom mellett legfeljebb annyi szól, hogy bár afrikai, de nem fekete-afrikai csapat.

 (...)

az viszont biztos, hogy Szaúd-Arábia alkalmatlan arra, hogy bárki neki szurkoljon, kivéve azt, akit azzal vert meg a sors, hogy oda született.

Látható, hogy a szerző komolyan beleásta magát szakmailag a témába és egészen lement a 70-es évekbeli csepeli autószerelő-műhelyek szintjére, NDK-s cicinős poszterrel, ahol Jocó bá’ szájában a lógó cigivel szidta a cigányok kurvaanyját, mikor fel kellett nyitni a Zaporozsec motorház-tetejét.

Az íráson még el-el rötyörészne a Jeszenszky „fideszes nők jobban szopnak” Zsolton nevelkedett alt-right-os törzsgárda, de Európa kulturáltabb és műveltebb feléről nézve a dolgot az eset felettébb szomorú és sokkoló. Németországban például még mindig a legnagyobb sértésnek számít, ha valaki lebarnaingeseznek (azaz lenáciznak), míg szemlátomást a hazai kormányzati propaganda inkább büszkélkedik ezzel a jelzővel. Már kevés hiányzik, hogy a 888-asok csak 88-asok legyenek és karszalagban járjanak dolgozni és karlendítéssel köszöntsék egymást a szerkesztőségi értekezleteken. (A 88 a HH egyik náci szubkultos megfelelője, Hitler köszöntése.)

Még sötétebb színt ad az írásnak, hogy pont a héten írták meg az újságok a fekete bőrű egyetemista történetét, aki alig jutott vissza Bécsbe – csupán, mert fekete. Nem engedte fel a Flixibus a járatára – pedig érvényes igazolványai és jegye volt -, nem vitték el a taxisok és a vonaton hazafelé a rendőrök ellenőrizték, ok nélkül.

Elképzelhető, hogy a kormánypropagandánál nem tudják, de az ember nem döntheti el, milyen színűnek születik és hova. Ezért csak annyit ajánlanánk a kedves házifasisztáinknak, hogy gondoljanak bele: velük is megtörténhetett volna ugyanez, ha éppen nem ide születnek, árjának, karszalagosnak, felsőbbrendűnek – és embertelennek.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1814046982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.06.14. 08:54:22

" velük is megtörténhetett volna ugyanez, ha éppen nem ide születnek"

Aha... tehát ezt úgy kell érteni, ha mondjuk a Dél-Afrikai Köztársaságba születik fehér bőrrel, akkor nem feltétlenül fogja megérni a békés öregkort? Vagy, ha fehérként este lerobban a járgányával egy békés, európai no go zóna közepén?

Ego55 2018.06.14. 09:53:35

Lehet ezen jóízűen poénkodni, DE már a rómaiak is megmondták, hogy "similis simile gaudet"! Akit még nem vert meg az Isten olyan hatalmas empátiával mint a szerzőt, az jobban szurkol a helyi csapatnak mint a szomszéd város csapatának és ez így megy tovább! Kedvesebbek, szívünkhöz közelebb állónak érezzük általában a hazai válogatottat mint a cseheket vagy az íreket, de európaiaknak szurkolunk az amerikai vagy ázsiai ellen. Miért legyen ez másképpen a bőrszínnél? Akkora szégyen ez? Vajon egy afrikai fekete lakos kinek szurkolhat jobban? Dél-Afrikának vagy Norvégiának? Vagy az teljesen elfogadott? Ezek a fekete mozgalmak is jobban szimpatizálnak a feketékkel már bőrszín alapján mint a fehérekkel vagy sárgákkal! Az normális?

Grand Prix 1800 2018.06.14. 10:29:59

Legyen egy olyan világbajnokság, ahol etnikumok csapatai játszanak állampolgárságtól függetlenül, és derüljön ki hogy melyik etnikum milyen képességű.

_atpijkamo_ 2018.06.14. 11:02:29

@Ego55: "Miért legyen ez másképpen a bőrszínnél?"

Valahogy nem megy ez nekem, nem tudok bőrszín alapján valakit rokonszenvesebbnek vagy ellenszenvesebbnek látni. Fehér, de legalábbis egészen világos a bőrszíne annak a gecinek, aki éppen kifosztja és tönkreteszi a hazámat. Sárga a bőrszíne a hazámnak aranyérmet szerző gyorskorcsolyázónak. Az egyik legkedvesebb egyetemi csoporttársam néger volt. Van sok japán barátom. Nekem nem számít a bőrszín egyáltalán, az a fasiszták számára jelent csak valamit.

2018.06.14. 11:52:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Nekem nem számít a bőrszín egyáltalán, az a fasiszták számára jelent csak valamit."

Perszepersze... rasszistát akartál te mondani, de nem baj. A rasszizmus viszont nem kizárólagosan a fehérek sportja. Amúgy nem is tudom hogy bírod még itt ebben a rettentő nácifasiszta országban, ahol barna eső esik és szegregálják a szegény cigányokat.

_atpijkamo_ 2018.06.14. 12:05:26

@Womb Raider: "hogy bírod még itt ebben a rettentő nácifasiszta országban"

Nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország. Inkább ti, fasiszták mehetnétek szerelmetekhez, Putyinhoz.

Aron Janos Lang 2018.06.14. 14:10:02

@Womb Raider: Miért nincs minden bűnöző rács mögött? Ugye így gondolod Te is.

Aron Janos Lang 2018.06.14. 14:13:17

@Ego55: Ebből következik, hogy például Fradi drukkerek, csak a IX. kerületben lakhatnak.

2018.06.14. 16:05:16

@Aron Janos Lang: Hová is tervezed kilukadni?

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hozzád hasonlatos szemforgató kevés akad.

kunzoo 2018.06.14. 17:09:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Csak szólok hogy a fasiszták nem voltak rasszisták. Mussolininek még zsidó származású miniszterei is voltak.

Aron Janos Lang 2018.06.14. 19:37:46

@Aron Janos Lang: A vétkes, pedig vétkes. Legyen az bármely felekezet, párt, nemzet tagja. Nyerje el büntetését. Ellenvélemény?

Zoltan Fish 2018.06.14. 19:43:49

@Grand Prix 1800: Zsido LUZEREK nem kivanatosak !

sakkosfx 2018.06.14. 19:46:30

Egy kis egészséges rasszizmus mindenkiben van, bármit hazudik is!

taga20 2018.06.14. 19:51:55

@sakkosfx: a rasszizmus, hogy lehet egészséges?

ez olyan, mint ha azt mondanád, hogy mindenkiben van egy kis egészséges pedofília!

_atpijkamo_ 2018.06.14. 20:28:13

@sakkosfx: "Egy kis egészséges rasszizmus mindenkiben van"

Az nem rasszizmus, hogy megvetem a rettegő deprivált fideSS szavazókat.

"bármit hazudik is! "

Ja, a hazug fideSSesekben lehet, hogy mindben van.

F1 L M 2018.06.14. 22:35:37

Ismét bebizonyítottátok hogy van sajtószabadság.

F1 L M 2018.06.14. 22:45:26

Amikor Liu Shaolinék megnyerték az olimpiát akkor bizony volt némi rasszista fenhang ballib oldalról. Sőt a miniszterelnököt ők szokták a legjobban cigányozni. Na ennyit a rasszizmusról.

Róbert Székely 2018.06.14. 23:58:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Figyelem a kommentjeidet és teljesen nyilvánvaló, hogy egy fasz vagy. Ennyi.
Az a baj, hogy Te ab start belefojtod a véleményt valakibe, aki csak elmélkedik valamin. Jelesül azon, hogy már miért ne lehetne "normális", hogy valaki a rasszban hozzá közelebb állót érzi magához közel. Te mindjárt lenácizod, meg egyebek. Ezzel CSAK annyit érsz el, hogy még nácibbá teszed, mert már csak azért is belemászik az egyébként nem komoly álláspontjába. Érted ugye? Az meg, hogy neked az ország miniszterelnöke egy geci, igazán illedelmes hozzászólás.... Őszintén, ha ennyire szar itthon és úgysincs bajod a rasszokkal, marha sok helyen lakhatsz multi-színes közegben. Próbáld meg, neked nyilván bejön. Akinek meg nem, az mondjuk az ország 80%-a, ( szerinted nettó náci:)) szóval az meg marad. Most írhatod, hogy én is náci vagyok. Mondjuk vicces, hogy a náci a nacionalista rövidítése, ami egyszerűen csak nemzetit jelent. Ha viszont a nemzeti szocialistát érted alatta, az még viccesebb, mert akkor meg a szocikat kell szidnod. Teljes tudathasadás, nem? Üdv

2018.06.15. 06:39:22

@Aron Janos Lang: Éééés? Állította itt valaki ennek ellenkezőjét? Rébusz bácsi....

@taga20: "a rasszizmus, hogy lehet egészséges? "

A rasszizmus egy szimpla evolúciós túlélési stratégiából fakad. Az előítleten alapuló általánosításból.
Fura, hogy a vallási alapon való szelekció, a "kiválasztottság" az nem böki a csőröd annyira.

Aron Janos Lang 2018.06.15. 08:18:01

@Womb Raider: Saját kommented is elolvasod néha, vagy csak szereted osztani. Ugyanis abból az derül ki, hogy csupán a FIDESZ és MSZP bűnözőkre ugrasz.

2018.06.15. 08:24:53

@Aron Janos Lang: Lehet, elkerülte a figyelmed, de a kifogásolt (nagybetűs..) rész nem a hozzászólásm része, hanem ezen kollégánk nickneve:
blog.hu/user/1079132
(a cicás avatar mellet látható..)

_atpijkamo_ 2018.06.15. 09:12:38

@Róbert Székely: "belefojtod a véleményt valakibe"

Mutasd már meg lécci, hol fojtottam bele a hülye véleményét.

"miért ne lehetne "normális", hogy valaki a rasszban hozzá közelebb állót érzi magához közel"

Mert egy fasság. Az embereket nem a bőrszínük határozza meg. De tőlem nem kell normálisnak lenned, egy szót se szóltam a faszok ellen.

"már csak azért is belemászik az egyébként nem komoly álláspontjába."

Hát elég korlátolt az az ember, aki értelmetlen okból lehorgonyoz a saját fassága mellet. De lelke rajta.

"neked az ország miniszterelnöke egy geci, igazán illedelmes hozzászólás..."

Nem én neveztem el gecinek, hanem a több évtizedes haverja, akivel együtt fosztogatták a hazámat. Veled is ugyanolyan geci, mint az ország 99,9%-ával.

"ha ennyire szar itthon és úgysincs bajod a rasszokkal, marha sok helyen lakhatsz multi-színes közegben."

Nyitott kapukat döngetsz, éveken át éltem sárgák között, sok barátom lett, jól éreztem magam. Viszont a hazámban élnek a többi barátaim, rokonaim, gyermekeim nagyszülei. Szemét dolog lenne őket elszakítani. Inkább, ti, rasszista férgek takarodhatnátok el a hazámból.

"a náci a nacionalista rövidítése, ami egyszerűen csak nemzetit jelent."

Bazmeg, az általánosban már nem tanítanak XX. századi történelmet? (Az XX. a huszadikat jelenti csak római számokkal. Lehet, hogy már a római számokat se tanítják.)

"a szocikat kell szidnod."

Bármikor szidom neked a szocikat, nem probléma, a fele életemet a diktatúrájuk alatt éltem le, úgyhogy van rá elég okom. Egyébként jobboldali vagyok, mindig is az voltam.

Ego55 2018.06.15. 14:28:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azt azért nehezen hiszem, hogy Liu Saolin Sándornak akkor is drukkoltál volna, ha echte kínaiként Kínában élve és kínai színekben indul. Éppen azért drukkoltál neki mert magyar és ez sokkal szűkebb mint ha európai vagy Uniós versenyző lenne! Nekem is van kedvenc színes bőrű amerikai focista akinek őszintén szurkolok, DE nagyon valószínű, hogy ha a magyar válogatott játszana a Pats ellen,, akkor mégis a magyaroknak szurkolnék! Kitalálod miért?

Ego55 2018.06.15. 14:34:03

@Aron Janos Lang: Nem! Viszont aki a Fradi stadion mellett született és édesapja is nekik drukkol az nagyobb eséllyel lesz a szurkolójuk, mint aki zsidó ősökkel rendelkezik és józsefvárosi kötődésű! És ebbe ne magyarázz semmi náci ideológiát.
Ui.: Jómagam sem vagyok ferencvárosi és még fővárosi sem, mégis nekik drukkolok! Családi örökség!
süti beállítások módosítása