B1 blogcsaládKölkedz le, vagy csináltasd meg a melled: így nézi hülyének a magyar nőket a NER

2018. május 27. - Mr Flynn Rider

Nemzethalál, afrikai migráncsok árasszák el édes hazánkat, szülj, szülj, szülj, illetve legyél szexis, trendi és fiatalos, siker, siker, siker. Meg, persze, keress sok pénzt a NER-elit segítségével. Két ikonikus videó is megjelent a héten a NER abszurd világáról.

sarka_kata_rogan_cecilia_instagram.png

Népnemzeti mente, fájó Trianon, afrikaiak árasszák el édes hazánkat, kontra 590 eurós Givenchi-felsőben feszítő Cilike, az "inspiráló nő" a csináltatott cicijével az Instáról.

Eközött a két nőideál között választhattak a magyar nők a héten, ezt kapták a NER-től.  

#today #together #friends #training

Kata Sarka (@katasarka) által megosztott bejegyzés,

Az gyerekszülős videót rengetegen osztották meg a Facebookon, vagy azért, mert nagyon egyetértenek vele, vagy azért, mert nagyon nem: a Hozz világra még egy magyart mozgalom abortuszellenes, Magyarország pusztulásával fenyegető videójában Budaházy Edda (a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György testvére) próbál gyerekvállalásra ösztönözni.

A videón szereplő Budaházy Edda és civil szervezete szerint, aki

  • harminc fölött még a szüleivel lakik, vagy
  • a kutyájával fekszik a kanapén, vagy
  • külföldre vándorol, hogy munkát vállaljon,

az feláldozza a nemzetet a kényelme oltárán. A depressziós zene, a sötét tónus, a mente, az irgalmatlan elborult szöveg (külön az „árasszák” szó) annyira abszurddá teszi az egész videót, hogy

ennél kontraproduktívabb nemzésre ösztönző videót talán még sosem láttunk.

Pedig a népesedési probléma valós Európában: az elöregedés, az alacsony születésszám és az abból fakadó munkaerőhiány nemcsak Magyarországot, de szinte az összes fejlett országot sújtja. Hosszú távon a probléma kihatással lesz mindenkire, az egyre kevesebb gyerek miatt egyre kevesebb aktív munkás tartja majd el az egyre több nyugdíjast. Egyelőre nem a gyerekszülés, hanem a bevándorlás és a robotizáció látszik megoldásnak - és bár a kormány tagadja, hogy ezek a folyamatok beidnultak volna, a nyomtatott HVG eheti összesítése pont arról ír, hogy hogyan automatizáják a magyar cégek a termelést, mert nincs elég munkaerő. Nemrég pedig az online verzió szedte össze, miért szülnek máshol több gyereket a nők. Kiderült: pont azért, mert senki nem akar beleszólni a gyerekek megszületésébe, sőt, igyekeznek a nők helyzetét megkönnyíteni - ellentétben azzal, amit a negyedik Orbán-kormány (és az elmúltnyolcév) művel.  

Az is jól kiolvasható a videó körüli felhajtásból, hogy Orbán pr-osai megint megtalálták azt a kényes témát, ami

  • kapcsolatba hozható a migráncsokkal, 
  • és így közvetve beleillik az egész mítoszba, amit a Orbán, Fidesz és Magyarország köré építenek, 
  • illetve megosztja a magyar társadalmat. 

Ha ön nem tudná, ön is okozója Magyarország pusztulásának, ha otthon a kanapén egy kutya fekszik (WTF?!) és legalább nem vállalt két gyereket még:

 

A másik ikonikus videó - ezzel teljesen ellentétes üzenettel egyébként - Rogán Cecília felbukkanása a magyar szépségiparban és a nyilvánosságban. A kétharmados Fidesz-győzelem után nem csak férjét, Rogán Antalt tették vissza a rivaldafénybe (aki az emlékezetes helikopterezős ügy után tűnt el a nyilvánosságból egy időre), de a luxusfeleség is megjelent, méghozzá Sarka Katával együtt. Cecília asszony – ahogy a kormánypárti bulvármédia tolja - TV2-s reggeli szereplésekkel, Zoom-videóval és Instagram-posztokkal támad és mindenhol a sikert, fiatalságot és a szépséget reklámozza. Így "inspirál" a NER-feleségek luxuskivitelben:

 

A közös a két videóban az, hogy mit nem mutatnak be, amiről nem beszélnek, amihez semmi közük: a hétköznapi magyar embert, aki megpróbál túlélni.

A két videó köszönőviszonyban sincs a magyar nők valóságélményével. Az egyre romló egészségügyi ellátással, az egyre romló oktatás színvonalával, vagy akár az egyre súlyosbodó korrupcióval. Arról sem esik egy szó se, hogy mennyire nehéz egy nőnek manapság gyereket vállalni, vagy akár vállalkozóként érvényesülni (esetleg mindkettő) - ha nem éppen Rogán Antal felesége. 

Míg az első videóban szó sem esik arról, hogy a gyerekvállalás mekkora öröm (mennyire magánügy!) és mennyi gonddal jár, addig a második videó arról nem beszél, hogy Rogán, valamint Sarka sem a saját zseniális ötleteik, innovációik, hanem a fideszes kapcsolataik segítségével érték el a sikert. Nem azért lehetnek a NER kiállított modelljei, mert a külső/belső értékeik és kemény munkájuk segítségével lettek azzá, akik. Pontosan az ellenkezőjéről van szó: a NER tette őket sikeressé, termelte ki őket magából – míg több millió másik nőt pedig arra ösztönzött, hogy ne szüljön gyereket, vándoroljon ki, vagy éppen mondjon le a sikeres karrierről a gyerek miatt.

Mindaddig a NER ennyire nyilvánvalóan hülyének nézi a magyar nőket, ennyire nem törődik velük, de megmondja nekik, hogy mi a frankó, addig nehéz lesz őket itthon maradásra, gyerekszülésre, vagy akár Magyarországon vállalkozásra ösztönözni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9014005664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.28. 13:14:19

@chrisred:

Hát igen.. A Németeknél javul a születési ráta. A 2010-es 1.3-as szorzó felment 1.5-re hála a törököknek, és a migráns muszlimoknak, akik teleszülik az országukat.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.28. 13:16:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Na ja.. Valamiért a vidékiek nem röppentek rá a "Fizessenek a Gazdagok" populista marhaságra se, és a napi 8 órában előadott diktátatúrázásból nácizásból se kértek.

hanem elhitték a migrációs problémákat, mert látták. Ugyanis a sajtó fele, ma már mutatja az igazságot ezzel kapcsolatban is, nem úgy mint 2010 előtt.

oszt jónapot 2018.05.28. 13:18:00

@Sir Galahad: Nem derült ki róla, hogy nem működik. elvették és beöntötték a feneketlen zsákba, amiről viszont már biztosan kiderült, hogy nem működik.

citrix 2018.05.28. 13:19:51

Asszonynak szülni kötelesség, leánynak dicsőség. Úgy látszik visszajönnek az ötvenes évek jelszavai. Igaz a nemzeti együttműködés rendszerének lényege pont a szocialista pártállam ideológiájának összefoglalása és aktualizálása. Akkor is baromság volt, ma is az.

csentecsa 2018.05.28. 13:20:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Még magadnak is ellentmondasz, hisz listán a Fidesz 50 %- alatt teljesített egy kevéssel..:)))

Az meg külön érdekes, hogy a szavazat alapján minősítesz valakit depriváltnak, vagy nem depriváltnak. Vagyis a te felfogásodban a balatonfüredi állatorvos deprivált, de a kőbányai 76 ezerből élő nyugdíjas nem az, mert a balfasz szocikra szavazott.. Hát ennek se füle, se farka kis komám. Talán nézz utána inkább annak, hogy szociológiai értelemben mi a "deprivált" szó jelentése..

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.28. 13:25:47

@csentecsa:

Ő is tudja hogy marhaságot beszél.
Csak a régi komcsi taktikától, a szavazók megbélyegzésétől, és sötétben bujkáló ellenforradalmárokról szóló rémmeséktől jobbat máig nem találtak ki az ÁVH utódszervébe, a DK-MSZP klubbokban.

élhetetlen 2018.05.28. 13:27:41

@Sir Galahad: Nem akarok vitatkozni, leírtál pár dolgot, engedd meg, hogy én is leírjam az ezzel kapcsolatos gondolataimat. “a kötmanyupról kiderült, hogy nem működik”. Nem az derült ki, hogy nem működik, mert működik, akik bent maradtak, egész szép hozammal ketyegnek. Az derült ki, hogy átmeneti pénzhiányt jelentett bevételi olalon az államkasszában. Ha erre vesznek fel hitelt, akkor már ott tartanánk, hogy aki akkor negyven évesen belépett, annak már csak fele nyugdíjat kéne fizetni, mert már húsz éve ketyegne, és idővel egyre jobb lenne. Erre nem vettünk fel hitelt, mert az a csőd lett volna, nem befektetés egy probléma hosszú távú megoldására. Most felvettünk Kínától egy hatalmas hitelt, ezt a pénzt ki is fizetjük nekik, mert ők fogják építeni a vasutat, aztán meg meg is adjuk nekik az összeget, anélkül, hogy bármi hasznunk lenne belőle. Mert az, hogy Varga azt mondta, hogy a kínaiak ezután biztosan nálunk fognak vámoltatni, az lufi, sem ígéret, sem szerződés, csak remény. “legalább nem vitték csődközelbe az országot”. Azért az érdekes lesz, mikor törleszteni kell Paksot, a kínai vasutat, és visszafizetni a letelepedési kötvényeket. Nem vagyok közgazdász, ezek csak kósza gondolatok.

csakférfi 2018.05.28. 13:31:53

Agymosás zajlik itten a mi kis hazánkban?

Íme a "gender elv" kiagyalójának néhány "igazsága".
ondolatai a női nemi szerep totális leértékeléseként és elutasításaként értelmezhetőek: „A kamasz lány azért iszonyodik a havivérzéstől, mert jóvátehetetlenül besorolja az alacsonyabb rendű, csonka emberi lények kategóriájába.”[10] A nő „balsorsa az, hogy biológiailag az élet reprodukciójára rendeltetett.”[10]

Kritikusai szerint a családellenességet leplezetlenül jeleníti meg: „A házasság „visszataszító konvenció”[10] „Míg le nem romboljuk a családot a család mítoszával együtt, a nők elnyomatása fennmarad.”[10] „A házasság megkétszerezi a családi kötelezettségeket s minden egyéb társadalmi gyötrelmet is.”[10] „El kellene tiltani, hogy a nőnek egyedüli hivatása, szakmája lehessen a házasság.”[10]

Anyaságellenessége a bírálók szerint kifejezett és vitathatatlan: „Az úgynevezett ,anyai ösztön' nem létezik, legalábbis ami az emberi fajt illeti...”[10] „Egyetlen nőt sem szabad felhatalmazni arra, hogy otthon maradjon gyermeket nevelni... Azért nem szabad ilyen választás elé állítani a nőket, mert ha van ilyen alternatíva, túl sok nő fogja választani...”[10] A magzat „véletlen burjánzás az anyaméhben, léte nem igazolt.”[10]
"
Wiki idézet.

Gondolom ez nem agymosás.
Bezzeg a video.
Érthetetlen számomra hogy felnőtt emberek ......semmi sértőt nem hallanak.....mégis elterelnek és felnagyítanak..csakhogy gyűlöletüknek hangot adjanak.
A gyerek ...öröm és boldogság!
A gyerek....lemondás és szenvedés!
A kettő együtt igaz.
:)

chrisred 2018.05.28. 13:42:32

@Rettegek mert ballib vagyok: Németországban 2010-ben 1,39 volt az FR.

Sir Galahad 2018.05.28. 13:44:06

@élhetetlen: A kötmanyup a bent maradóknak valóban jó, csak az ország rokkant volna bele abba, hogy a kieső nyugdíjkassza-bevételt pótolja. Kb. "A műtét sikerült, csak a beteg halt meg."

_atpijkamo_ 2018.05.28. 13:53:48

@csentecsa: "a balatonfüredi állatorvos deprivált, de a kőbányai 76 ezerből élő nyugdíjas nem az"

A balatonfüredi állatorvos is lehet bolond, ahogy az egyébként kiváló onkológus Kásler is az. A kőbányai anyóka meg lehet jóltájékozott, ha mondjuk bejön neki a Klubrádió.

Egy értelmes ember - egy állatorvostól ezt várnánk - miért szavazna az ország legatyásítására, az oktatás és egészségügy lezüllesztésére, a haza elárulására? Neki is lehetnek gyerekei, unokái akiknek a jövője miatt aggódik.

élhetetlen 2018.05.28. 13:55:38

@Sir Galahad: Hát sajnos így gondoltam, hogy így gondolod. “csak az ország rokkant volna bele abba, hogy a kieső nyugdíjkassza-bevételt pótolja.”. Erre írtam, hogy erre felvenni hitelt szerintem értelmesebb lett volna, mint pl. a kínai vasútra, de az érveim elszálltak a szélbe. Nem gond, úgy sem rajtunk múlik, hogy mi van, vagy mi lesz. Mondhatnám, hogy a veszett fejsze nyele.

_atpijkamo_ 2018.05.28. 13:58:17

@Sir Galahad: "az ország rokkant volna bele abba, hogy a kieső nyugdíjkassza-bevételt pótolja"

Ezt máshogy is meg lehetett volna oldani. Az meg végképp agymenés, hogy a geci elherdálta a 3000 milliárdot. Akik bent maradtak, 4 év alatt 50% növekedést realizáltak. Ez messze meghaladja az ország évenkénti 50,2%-os GDP fejlődését.

csentecsa 2018.05.28. 13:58:41

@chrisred: "Tekintve, hogy a németeknél ez semmit nem befolyásol a termékenységi mutatón, logikusan kijelenthető, hogy ennek nincs sok hatása."

Mindössze annyi, hogy Németországban az évszázad végére kisebbségbe kerülnek a bennszülött németek, és gyakorlatilag iszlám országgá válik. Valóban lényegtelen apróság..:)

"Bár az is igaz, hogy a nyugaton élő magyarok termékenységi rátája sokkal jobban igazodik az ottani (magasabb) átlaghoz, mint a magyarországihoz. "

Hát ez legalábbis valamiféle hivatkozást igényelne. De egyébként sem cáfol semmit. A világ mélyszegénységben élő fele szaporodik jelenleg, míg a fejlett országok 2-es ráta alatt maradnak. És még ehhez a számhoz is jelentősen hozzájárulnak kultúridegen bevándorlók.

csentecsa 2018.05.28. 13:59:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az a helyzet, hogy te a "deprivált" szó jelentésével nem vagy tisztában..

_atpijkamo_ 2018.05.28. 14:07:37

@csentecsa: Gazadasági értelemben is megfosztottak, és a világ valós híreitől is megfosztottak a vidéki szegények.

vpdsz.hu/ferge-zsuzsa-az-osszkep-meg-mindig-egy-deprivalt-tarsadalmat-mutat.html

chrisred 2018.05.28. 14:14:42

@csentecsa: feminfo.444.hu/2015/07/31/kulfoldon-rendesebben-szulnek-a-magyarok

Ahogy korábban elhangzott, az olyan tényezők, mint a gyerekhalandóság aránya vagy az átlagos élettartam szintén befolyásolják a termékenységi rátát, ezért értelmetlen összevetni egy urbanizált, társadalmi ellátórendszerekkel rendelkező ország mutatóit egy törzsi társadaloméval. Utóbbiakra nemis jellemző a kivándorlás, ellentétben olyan részben iparosodott afrikai vagy közel-keleti országgal, ahol a ráta szintén 1,5-2 között van.

Sir Galahad 2018.05.28. 14:25:39

@élhetetlen: A vasútépítés kétségtelenül vitatható, de az mégiscsak egy egyszeri beruházás, ami aztán vagy megtérül, vagy nem. Ezzel szemben a kötelező manyup miatt kieső bevételeket egy teljes generáció ciklusán keresztül kellett volna pótolni folyamatosan, évről évre. Jó kérdés, hogy erre mennyi pénz kellett volna összesen - ami persze semmiképp nem térül meg.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2018.05.28. 14:26:10

@Rettegek mert ballib vagyok: Na egy pillanatra álljunk meg. Az amit állítasz, hogy normális eloszlás mellett a legtöbb dolgozó az átlag keresett mellett keres még igaz is. De van egy iciripiciri probléma, ez pedig az egyenlőtlenségi mutató. Ha az tegyük fel nulla lenne akkor igaz az, hogy annyian keresnek szarul mint amennyien nagyon jól és a többség az átlagban keres. De ez sehol nincs így a világon, mindenhol magasabb az egyenlőtlenség mint nulla, még a legegyenlőbb társadalmakban is. Nálunk ez a mutató igen csak az égben van.

Azaz ha az átlagbért korrigálnád az egyenlőtlenséggel, megkapnád, hogy a munkavállalók 70-80 % nem éri el az átlagbért bőven nem néhány ezer hanem jó néhány tízezerrel van elmaradva. Ha a munkavállalók 10-12% eléri az átlagbért még azzal is magasabbra becsülünk mint a valóság.

A lényeg az átlagbér szinte semmire nem jó mutató, csak azért használják mindenhol mert a világ legegyszerűbben kiszámolható mutatója. Összes bruttó munkajövedelem / összes bevalló / 12 hónap és megvan a bruttó átlagbér. Gondolkodást nem igényel egy sima általános iskola 2. osztályos matematikai művelet. Ez még arra sem jó, hogy összehasonlítsd más országokéval, mert ott ugye vásárlóerőt kellene mérni.

De, hogy megnyugtassalak, az Egyesült Királyságban sem keresi meg a többség az átlagot.

Sokkal többet mond mondjuk az, hogy hány kg. kenyeret vettél 10 évvel ezelőtt és mennyit ma egy átlag fizetésből. De ne csak kenyérrel hanem vegyél még kb 5-10 árú cikett és azt hasonlítsd össze. Majd súlyozd és képez belőle egy arányszámot na az például valamivel már beszédesebb és értelmesebb mint egy másodikos matematikai művelet. Az átlagbér egy nagy lófaszt jelent semmi értelmes és érdemleges adatott nem igazán hordoz a valóságról, de például torzítani nagyon is lehet vele.

LebensraumamOsten 2018.05.28. 14:30:07

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: Tény és való. Hozzád hasonló kártevőt valóban nem kellett volna világra hozni.
Anyukád biztos szóvá tette már neked, hogy jobb lett volna, ha falhoz vág a születésed után azonnal.
Szerintem 2-3 év után simán szabadult volna és ma rendes élete lehetne.Magam részéről roppantul örülök, hogy nem szaporodnak a nemzethy birkák, hanem inkább fogynak. Az a pár gazdag fideszes tróger aki kölkedzik, nem oszt-nem szoroz hála az égnek.
Az arabok előbb-utóbb csak elnyomnak majd benneteket. Remélem megérem még, ahogy baltával kergetnek benneteket az utcán. A vajdátoknak kezet csókoló fideszes nyuggereknek meg felnyomják a seprűnyelet a seggükbe.
De szép látvány lesz! :DDD
:DDD

élhetetlen 2018.05.28. 15:23:12

@Sir Galahad: “a vasútépítés… egy egyszeri beruházás”. Persze, mint egyesek szerint a stadionépítés. Semmi fenntartási költség, semmi karbantartási költség, és vagy megtérül, vagy nem. A MANYUP, “ami persze semmiképp nem térül meg”, biztosan megtérült volna egy generáció alatt, a befektetés fele meg már húsz év alatt. Azt lőtték seggbe, amiért itt egy csomó ember sír, hogy miért kell a nyugdíjasoknak fizetni, legyen öngondoskodás. Ez egy jó átmenet lett volna. Az nem szöveg, hogy most is fizethetsz magánkasszába, persze, ha marad annyi az állami kasszába fizetés után, ami mostmár adó, és ha fizetnek valamit, az csak kegydíj, mert az adóbefizetésért nem jár kötelezően semmi. Ez szerinted jó, szerintem nem, de, mint mondtam, már mindegy.

FCUK26 2018.05.28. 15:29:49

@Egyallampolgar: tudod, van az a színvonal, mint jelen esetben is, amikor az ember már nem állít vagy cáfol, csak minősít.

máshol, ahol látom még értelmét cáfolok. itt viszont már csak a minősítés marad.

káposzta 2018.05.28. 15:35:22

@Rettegek mert ballib vagyok: Hazudsz, hazudsz, hazudsz, de ezt már megbeszéltük, nyilván nem veszed a fáradságot, hogy utánanézz, hiszen egy narancsszopó kis senki vagy :)

axolotl77 2018.05.28. 15:46:41

Kövezzetek meg, de én már láttam élőben a Rogán-házaspárt, amikor a Sziget-fesztiválon leültek mellém valamilyen tesztet kitölteni és egész szimpatikusnak, visszafogottnak tűntek.
Na, ez nem mostanában volt. Azóta nagyot fordult a világ. Velük is.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.05.28. 15:49:13

Rogán Cici. :-)

Örülök, hogy az alkatrészeiben felfedezni vélem a letelepedési kötvény bizniszen eltűnt zsetont... persze az egész biznisz egy nagy patkányság, de ha jól olvastam, vagy 150 mlliárdot húzott be rajta pár ismeretlen hátterű offshore cég. Persze ha a hatóság nagyon meg akarná imeri a hátterüket, akkor biztosan menne... és talán a Rogán famíliáig is elérnének a szálak, hiszen nem véletlenül találta ki (és nem az ország keresett rajta igazán).

lobster thermidor 2018.05.28. 16:52:59

Kit érdekel itt a valóság?
Ahogy a ner, és Orbán agymenései köszönőviszonyban sincsenek a magyar valósággal, úgy a lopott pénzből urizáló nemzethy nagyságák is ezerrel építik maguk körül a kamu világot.

Ragi 2018.05.28. 17:04:35

@Tood: Az megvan, hogy csak az autopálya mellett szokott 20-40 forinttal több lenni a benzin? :) Tehát záhonyban nem azért olcsóbb, mert ott közel az ukrán határ (illetve mert ott csóróság van), mint ahogy nagykanizsán sem azért olcso, mert ott meg közel a hanyatló nyugat? :) Nagykanizsán és záhonyban is tudsz pont annyiért tankolni, mint mondjuk dabason, vagy budapesten. Igazából ez a ki-hol-szeret-nyaralni téma annyira nem érdekel, azért talán nem olyan nagy baj, ha embereknek más-más igényei vannak, viszont ha már így szóba jött, gondoltam segítek ezt tisztába tenni. Ez tudod nem ilyen légből kapott dolog, szerintem nincs olyan benzinkút itthon, ahol ne tankoltam volna. További szép napot.

maxval bircaman szeredőci anyabaszó 2018.05.28. 17:09:27

Kedves FideSS bérencek, megmondom mit tegyetek, hogy legyen sok gyerek:
Basszátok meg a jó édesanyátokat mind ! De ne szájba, mert az nem használ ! :D :D :D

elismert felhasználó 2018.05.28. 17:29:14

teccik nekem eza két némber...

_atpijkamo_ 2018.05.28. 18:12:45

@axolotl77: Hitler is nagyon kedves volt a kutyákkal és gyerekekkel. Egész szimpatikus ember lehetett.

$pi$ 2018.05.28. 18:33:50

A képen látható hölgyek fejével mi történt? Valami baleset?

nyelv-ész 2018.05.28. 20:43:19

@élhetetlen: Nem kötök én senkibe, csak csodálkozom, hogy a képen látható két élőlényről bárki feltételezné, hogy hárombetűs betűszavak jelentését megértenék.

Az országos divatintézet meg nagyon is kell. Örülnék, ha a tervutasításos rendszert újra bevezetnék, és nem lennének mindenféle kóros elhajlások. A múltkor például láttam olyan fiatalokat, akik valami bitlisz együttesről pampogtak, és a fülükre lógott a hajuk. Meg farmerben voltak, mint egy texasi marhatolvaj. Felháborító!

zokogjatok 2018.05.28. 21:16:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Egy értelmes ember - egy állatorvostól ezt várnánk - miért szavazna az ország legatyásítására, "

most egyáltalán magad észreveszed, hogy egy körkörös érvelésben vagy?

"értelmes ember nem szavaz a fideszre, tehát aki a fideszre szavaz, nem értelmes, és abból látszik, hogy nem értelmes, hogy a fideszre szavaz, QED, nincs mit tovább nézni, ennyi"

zokogjatok 2018.05.28. 21:17:16

@lobster thermidor: jaja orbánéknak közük sincs a valósághoz, ezt a választást is úgy elvesztették mint a picsa :D

Gleccsertetű 2018.05.28. 21:17:32

@LebensraumamOsten: ez a libsi humor? vagy egy kétségbeesett papagáj vergődése?

Ratyi Manó 2018.05.28. 21:24:55

@maxval balcán bircaman: nem feltétlen, képzeld, ha olyan születik mint te, milyen dráma egy anyának

lobster thermidor 2018.05.28. 22:17:28

@zokogjatok:
Mint tudjuk a szavazók egy része vágyik a csodára, ezért könnyű megvezetni, a másik része pedig elég tanulatlan, ezért beveszi a hazugságokon alaluló dajkameséket.

Orbán Viktor 2010.......2030 2018.05.28. 22:44:25

" Az egyre romló egészségügyi ellátással, az egyre romló oktatás színvonalával, vagy akár az egyre súlyosbodó korrupcióval. ""

Minden szornyu, minden borzalmas, es a libbantak legnagyobb megelegedesere, mar kozel a veg, a teljes osszeomlas. Most mar mindjart elfogy az unios penz, kizarnak az uniobol, megszunik a migrans valsag, a neppartbol is kizarjak a fideszt. Most mar mindjart bukik az Orban. :)))

Majd 2026-ban a hatodik Orban kormany beiktatasakor meg mindig azt irogatjak majd a libbuskak, hogy mostmar tutti hogy lesz valami, tortenik valami amibe belebukik az Orban :)))

csentecsa 2018.05.29. 00:29:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A kőbányai anyóka meg lehet jóltájékozott, ha mondjuk bejön neki a Klubrádió."

Vagyis akkor nem vagyoni helyzettől függ hogy jól tájékozott e szted, de akkor mi értelme depriváltakról, meg nem depriváltról beszélni, amikor ezt a szót anyagi egszisztenciális vagyoni helyzetre érti a köznyelv. A vidéki fideszes állatorvos sem tudja fogni a klub rádiót, mégse tekinthető depriválnak, míg az alacsony életszínvonalon,rosszul öltözötten kevés pénzből élő egész nap neten észt osztó és Klub rádión élő DK-s mami meg igen
Egyébkét a magyar háztartások 80 %-ának van internet és kábel tv előfizetése..

csentecsa 2018.05.29. 00:45:05

@chrisred: Mondjuk az innen külföldre költözők átlagéletkora eleve alacsonyabb. Közhely hogy:"elmennek a fiatalok", nem?

Nem tudom, hogy Nigériát mely afrikai országok közé sorolod, de 4,73-as termékenységi rátával szokták jellemezni. Afganisztán 5,39. Etiopia 6.02. Szomália 6,35. Jól látható, hogy ezekben a szegény országokban jóval magasabb a termelékenységi ráta mérőszáma, mint a gazdag ny-Európában, hogy az 1,9 is jónak számít, és amely mutatóból egyébként is jelentősen kiveszik a részüket a harmadikvilágbeli bevándorló csoportok.

registerz 2018.05.29. 00:49:45

Árasszák... Ez odabasz!

chrisred 2018.05.29. 03:25:15

@csentecsa: Ezeknek az országoknak a lakossága döntő részben mezőgazdaságbòl, állattenyésztésből él meg. Pontosabban nem él meg.

gigabursch 2018.05.29. 06:30:42

Örömmel tölt el, hogy a blogger inkább a saját kihalására szavaz.

RHalacska 2018.05.29. 08:38:07

@Tood: Én meg elmentem Tunéziába, mert az olcsóbb volt, ha a teljes matekot nézem, mint utiköltség, kaja, stb. :) Menjetek csak a Tisztóra :) több hely marad Tunéziában, meg Egyiptomban....

Tood 2018.05.29. 09:12:06

@RHalacska:
Aha. Olcsóbb. Persze persze! ;)

Tood 2018.05.29. 09:18:51

@gigabursch:
A legrosszabb mikor kijelentik, hogy nekik ne mondja meg senki, hogy vállaljanak gyereket. Majd ennek logikailag ellentmondva kijelentik, hogy ezért ők már csak ezért sem vállalnak. Kvázi a csuti miatt döntenek a gyermek nem vállalásról..

blasiusii 2018.05.29. 11:04:56

@Tood: amikor a fogyasztói társadalom elutasítása és a Stockholm-szindróma egymást erősítik

blasiusii 2018.05.29. 11:17:07

@Tood: ...egyébként nem is az a baj, hogy most Tiszta-tó vagy Nizza, hanem, hogy ha majd a gyerekedet nem tudod a jobbik egyetemen taníttatni vagy ha magánkórházi ellátásra lenne szükséged. Na, akkor nem mindegy az anyagiak

Nerevaryne 2018.05.29. 11:24:52

@kewcheg: Papíron jól hangzik, és tényleg meg is tehetnék, de az adatok azt mutatják hogy nem teszik. Minél magasabb a jövedelem annál alacsonyabb a gyermekvállalási kedv.

csentecsa 2018.05.29. 11:29:32

@chrisred: Jóval nagyobb a nyilvántartott szaporodási rátájuk, mint az európai országoknak.

_atpijkamo_ 2018.05.29. 11:41:39

@Nerevaryne: "Minél magasabb a jövedelem annál alacsonyabb a gyermekvállalási kedv"

Ezért tenyészt a rasszista fideSS cigányokat. A magyarok kiszorulnak, de meg is érdemli a náci csürhe.

RHalacska 2018.05.29. 11:44:13

@Tood: És tényleg. Ja az én igényszintemen. Többet szeretnék enni, mint 1 kefír, és egy zsemle.

Tood 2018.05.29. 11:45:38

@blasiusii:
Fentebb lévő kommentemben is írtam, hogy nem élünk luxusban, de keményelmesen megélünk hitelek és tartozások nélkül viszonylag jó színvonalon, és ki tudnám fizetni a gyerekeimnek az egyetemet, ha tegyük fel egy olyan képzést választanak egy olyan egyetemen, ahol épp nincs az a képzés államilag támogatva..
Amúgy ma Magyarországon minden minden embernek alanyi jogon jár 12 félév állami támogatás a tanulmányaihoz, amivel a magyar egyetemeken lévő szakképzések 90%-án tanulhatsz. 12 félévből majdnem 2 diploma is kijön. Testvéreim és én is államilag támogatott képzésen végeztünk, mivel nem egy túl tehetős családból származunk, még is jó és keresett szakemberek lettünk. Amúgy a magyar egyetemek között van nagyon sok jó. Nem hiába nyerik a magyar egyetemisták sorra a nemzetközi versenyeket. Aki csak azt tudja hajtani, hogy a magyar egyetemek mind szarok, az vagy nem járt egyetemre, vagy tényleg egy szart fogott ki, ami nem tagadom tényleg van, bár bőven kisebb arányban, de szar egyetemek minden országban vannak..

chrisred 2018.05.29. 11:54:28

@csentecsa: Igen, csak nem róluk volt szó. Jeleztem, a részben iparosodott afrikai országokról van szó, mint Marokkó vagy Tunézia. Ahonnan az Európába irányuló migráció jellemzőbb, mint Nigériára, már csak a közelség miatt is.

csentecsa 2018.05.29. 12:04:49

@chrisred: Jóval magasabb a nyilvántartott szaporodási rátájuk, mint az európai országoké..

chrisred 2018.05.29. 12:08:31

@Tood: Soha nem járt alanyi jogon állami támogatás a felsőfokú képzéshez, mert mindig sokkal kevesebb volt az államilag támogatott helyek keretszáma a felvételizők létszámánál.

csentecsa 2018.05.29. 12:09:01

@chrisred: Az általam felsorolt országok jelentős forrásai az Európába irányuló migrációnak. Marokkóban és Tunéziában nem feketék élnek, a Földközi-tengerről készült felvételeken viszont a csónakok, bárkák tele vannak feketékkel..

chrisred 2018.05.29. 12:12:11

@csentecsa: Marokkkó 2,1, Tunézia 2,2. Franciaország, ahol a legtöbben élnek az innen érkezők, 2,07, és állítólag ők nyomják fel ezt az adatot egy alacsonyabb szintről, tehát logikusan az ő átlaguk sokkal magasabb kellene hogy legyen az országos átlagnál.

chrisred 2018.05.29. 12:15:03

@csentecsa: Sőt, a csónakokban szinte kizárólag férfiak vannak, tehát a temékenységi ráta számításánál sszóba sem jöhetnek. :)

chrisred 2018.05.29. 12:21:49

@csentecsa: Amúgy a hivatalos adatok szerint Marokkó 33 millió lakosú, és mintegy 3 millió feletti marokkói származású él Európában. A 180 milliós Nigériából mintegy 800 ezren élnek az országon kívül (tehát nem Európában, hanem a világon bárhol).

Lee Jun Ki 2018.05.29. 12:24:34

Az alapvető tévedés, hogy továbbra is felosztó-kirovó nyugdíjrendszerben gondolkodtok, ami hosszútávon eleve fenntarthatatlan. Ez olyan, mint egy piramisjáték: addig működik, amíg egyre több az új belépő, ebben az esetben a gyerek. Nem az a baj, hogy kevés gyerek születik, hanem az a hozzáállás, hogy a mindenkori aktív dolgozók tartják el a mindenkori nyugdíjasokat. Értsétek már meg végre, hogy ennek vége. Minden embernek kell még aktív korában gondoskodnia az öregkori megélhetéséről. Jobb esetben maga az állami nyugdíjrendszer kényszeríti ezt ki (pl. Szingapúr, Chile), rosszabb esetben viszont nekünk kell ennek szükségességét belátnunk. Akkor pedig nem számít, hogy nő a népesség vagy éppen csökken, hogy a jobb élet reményében kevesebb gyereket vállalnak családok stb. A földi erőforrások kimerülése miatt eleve csökkenteni KELL a szülésszámot.

_atpijkamo_ 2018.05.29. 12:36:30

@Lee Jun Ki: Tíz-húsz éve, mikor még nem csúsztunk le Románia szintjére, hanem régió vezetők voltunk, akkor se volt annyi megtakarított pénze a családok többségének, hogy egy nagyobb kiadást gond nélkül álljanak. Az állam a fizetés felét elvonja, a maradékból nem tudnak félretenni se váratlan kiadásra, se a nyugdíjas évekre. A manyupot meg a geci ellopta.

chrisred 2018.05.29. 12:43:33

@Lee Jun Ki: Mondjuk Szingapúrban a legalacsonyabb a világon a termékenységi ráta.

Tood 2018.05.29. 13:07:55

@chrisred:

Kevered a dolgokat. Az alanyi jog nem azt jelenti, hogy te bármelyik egyetem bármelyik szakára alanyi jogon bejuthatsz, de ha nem jutsz be akkor neked nincs alanyi jogod tanulni. Az alanyi jog nem erre vonatkozik! Hanem arra, hogy ha te a pontjaid alapján be tudsz jutni arra az egyetemre és arra a szakra amire te szeretnél, és ott van államilag támogatott képzés, akkor te ott ingyen tanulhatsz, mert alanyi jogon ezt az állam fizeti neked 12 félévig ha kell, mivel itt született magyar állampolgár vagy. Röviden nem az egyetemre bejutás jár neked alanyi jogon, hanem az a több millió forint állami támogatás, amiből az állam kifizeti a szakképzésedet AHOVA BEJUTOTTÁL. Az, hogy bejutottál-e vagy nem, az rajtad áll. A képességeid, ez által a pontjaid száma alapján.

csentecsa 2018.05.29. 13:15:59

@chrisred: Elnézve a képsorokon csónakban ülőket, egyértelmű, hogy a Földközi-tengeren zajló illegális migráció kiindulópontja egyértelműen fekete-Afrika.

csentecsa 2018.05.29. 13:24:19

@chrisred: Nem tudom, hogy a jelenleg Franciaországban élő migráns hátterű személyek hány százaléka Marokkói, Tunéziai. De bőségesen van az orszában fekete-afrikai is. (Elég volt csak elnézni a VB győztes francia válogatottat). Ezenkívül azért a franciák sose voltak annyira teljes gőzzel pc idióták, mint a germán országok.
Németországban és Svédországban a szaporodási ráta igen nagy hányadát adja a bevándorló népesség.

csentecsa 2018.05.29. 13:27:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mikor voltunk mi a régió vezetői?? Amikor a mindiszterelnök bejelentette párttársainak, hogy :"nincs tovább, azért nincs elkúrtuk.."? :))

_atpijkamo_ 2018.05.29. 13:35:27

@csentecsa: "Mikor voltunk mi a régió vezetői?"

Mikor a fasz bokros megcsinálta a csomagját, azzal megalapozta a következő 10 év látványos fejlődését. Guglizz rá!

chrisred 2018.05.29. 13:37:34

@Tood: A logikád szerint mindenkinek alanyi jogon jár a főnyeremény a lottón, csak el kell találni hozzá öt számot. :)

chrisred 2018.05.29. 13:40:47

@csentecsa: Lehetséges, hogy ők vannak leginkább rászorulva erre az útvonalra, még a konkrét és konstans életveszély is kedvezőbb opció lehet, mint feketeként Líbiában maradni.

csentecsa 2018.05.29. 13:52:32

A szintén korábbi francia gyarmat Szenegál és Csád népesedési rátája, 4,78, ill. 5,06.

csentecsa 2018.05.29. 13:56:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hát ez több mint húsz éve volt.. A Megyó- Gyurcsány éra felélte a korábbi időszak eredményeit. 2006-ban beütött a krach..

chrisred 2018.05.29. 14:10:55

@csentecsa: Szenegál esetében szintén százezres nagyságrendű migráció létezik, míg a csádi migránsok (elsősorban menekültek) szinte kizárólag Afrika más országaiban vannak.

_atpijkamo_ 2018.05.29. 14:13:37

@csentecsa: "ez több mint húsz éve volt"

Na végre, eljutottunk ide. Akkor most már sikerül dekódolnod az eredeti, rendkívül bonyolult félmondatomat?
"Tíz-húsz éve, mikor még nem csúsztunk le Románia szintjére, hanem régió vezetők voltunk"

Azért nagyon durva, hogy félmondatonként 4 kommentre van szükséged a megértéshez.

csentecsa 2018.05.29. 14:21:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 10-.20 éve az a közkeletű értelmezés szerint 10 és 20 év közötti időszak (pl. 2006 12 éve volt). A Bokros csomagot a Horn kormány vezette be kormányzása első időszakában, amely 20 évvel ezelőttig regnált.

csentecsa 2018.05.29. 14:24:36

@chrisred: Igen, bizonyos ki tudja kik által készített staisztikák szerint, amit be se linkelsz. Mégis hogy kerül az a sok fekete a válogatottba, meg a mentőcsónakokba? De elég ha véigmész valamelyik nagy francia város utcáján. akkor is látod, hogy mennyi fekete van..

chrisred 2018.05.29. 14:30:08

@csentecsa: De nem a Bokros csomag bejelentésének pillanatában vált az ország régióvezetővé (már bizonyos makrogazdasági mutatók alapján), hanem ez egy folyamat volt nagyjából az uniós csatlakozásig. Mondjuk azóta már azt is tudjuk, hogy milyen társadalmi-kulturális áldozatokat hozott a lakosság annak érdekében, hogy ezeket az állami mutatószámokat ideiglenesen produkálni tudjuk.

chrisred 2018.05.29. 14:33:53

@csentecsa: Látom, kedvenc hivatkozási alapod a francia fociválogatott. Aki meg csak a téli olimpia győzteseit nézi, meg lehet arról győződve, hogy Magyarországon főleg kínai származású emberek élnek.

Tood 2018.05.29. 14:43:01

@chrisred:
Állampolgári jogot akarsz hasonlítani szerencsejátékhoz való szabad lehetőséggel. Teljesen értelmetlen összehasonlítással akarsz megmagyarázni valamit, ami szerinted nem úgy van. Alanyi jogcímen járó dolgokra a személyed alapján vagy jogosult. Tehát sikeres felvételi esetén a személyed miatt jár a támogatás, mert itt született magyar állampolgár vagy. Az alanyi jog ebben különböztet meg mástól, mert ez nem jár mindenkinek. Például egy másik országban született nem magyar állampolgárnak. A lottónyeremény azért nem lehet alanyi jog, mert az személytől függetlenül bárkinek jár, aki fizetett a szelvényért és eltalált 5 számot. Nincs se állampolgársági se születési helyhez kötött feltétele.

chrisred 2018.05.29. 15:05:35

@Tood: Nem hasonlítottam össze, csak a logikai gondolatmenetedet karikíroztam. Komolyra fordítva: a felsőfokú képzések állami támogatása ösztöndíj rendszerű, vagyis pályázati jellege van. Az is a másik neve, hogy állami ösztöndíj. Minden évben meghatároznak az egyes képzésekre egy keretszámot, hogy hányan nyerhetik el az államilag támogatott helyeket. A jelentkezők számán és eredményein múlik, hogy valaki kaphat-e állami támogatást. Ami számbelileg korlátozva van, eleve nem lehet alanyi jog. Amit te alanyi jognak tekintesz, nem jog, hanem korlátozó pályázati feltétel: csak magyar állampolgárnak, csak meghatározott számú félévre jár.

csentecsa 2018.05.29. 16:32:18

@chrisred: Hány kínai is volt az utóbbi 20 évben a magyar téli olimpiai csapatokban, és hány fekete a francia futballválogatottakban? Egyébként meg csak annak illusztrálására hoztam fel, hogy Franciaországban éppúgy markánsan jelen vannak a fekete-afrikaiak, mint az észak-afrikaiak..

csentecsa 2018.05.29. 16:34:41

@chrisred: Ha valaki a Horn kormány akarja fényezni, inkább írjon 20-25 évet..

chrisred 2018.05.29. 17:35:30

@csentecsa: Én meg annak illusztrálására hoztam az ellenpéldát, hogy téves következtetéseket is le lehet vonni az egyes adottságok miatti túlreprezentáltságból. Az amerikai profiligák közül az NBA tele van feketékkel, az MLB latinókkal, az NHL-ben szinte egyikből sincs. Attól függően, melyik sportot szereted, különböző következtetéseket vonhatsz le az amcsi társadalom etnikai jellegéről.

csentecsa 2018.05.30. 00:53:08

@chrisred: Arra próbáltam utalni , hogy a francia futball éppúgy tele van fekete-afrikaiakkal, mint észak-afrikaiakkal..Csád és Szenegál pedig éppúgy francia gyarmat volt, mint Algéria..

gigabursch 2018.05.30. 07:15:43

@Tood:
Nem értem a logikádat.

gigabursch 2018.05.30. 07:24:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Cicuc, cicus...
Nézz már bele a tükörbe!

Nálad rasszistább, kitaszítóbb ember nem sok van a blog.hu közösségében, függetlenül attól hogy épp melyik nick nevedet használod.

_atpijkamo_ 2018.05.30. 08:28:52

@csentecsa: "nem vagyoni helyzettől függ hogy jól tájékozott e"

Csak részben. Azt mutatják a közvéleménykutatások, hogy a szegény nincstelen tömegek, majdnem az ország fele szavazott a fideszre azért, hogy megvédje őket a megerőszakoló (még a nőket is!) migráncs hordáktól. Az egész kis falvakban szinte 100% ilyen volt, nincstelen, tudatlan tömegek, akiket az oktatási rendszer elferdítésével remél a fidesz újratermelni. Illetve nem csak remél, hanem a tragikus PISA tesztek szerint sikeresen is csinálja a félanalfabéta állampolgárok kitenyésztését.

De ezt már mondtam. Csodálkozom, hogy a fideSSfasszopók hogy tudnak életben maradni ilyen csekély szövegértési képességgel.

csentecsa 2018.05.30. 19:45:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: És a kis falvak hány százalékát adják a választókak, te nagyon okos? Összességében pesten több deprivált ember él mint a kis falvakban.. A csekélyke hallgatottsákú klubrádió meg nem sok vizet zavart a kampáyban. Gyakorlatilag csak a belpesti balliberális értelmiség hallgatja, azok meg így is úgy is az ellenzékre szavaznak.

"Azt mutatják a közvéleménykutatások, hogy a szegény nincstelen tömegek, majdnem az ország fele szavazott a fideszre "

Emeletes hülyeség. A kifejezetten fideszes válaszótözetek az ország jólszituált részein vannak. pl. Bp. környéki agglomeráció, Dunántúli települések, II. XII. kerület. A "baloldal" meghát ugye Kispest, Csepel, Újpest..

csentecsa 2018.05.30. 19:55:46

@chrisred: @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A Bokros csomag szükségessége egy mítosz. '94-re az ország már kezdett kilábalni a válságból. A GDP 2,3 %-kal nőtt, az export 16,6%-kal a reálbérek 7 %-kal az infláció pedig 28%-ról 18 %-ra csökkent. Teljesen fölöslegesek voltak Bokros megszorításai, programja, csak hagyni kellett volna a gazdaságot a megkezdett jó úton továbbhaladni.
Nagy Pongrác, a Világbank korábbi szakértője A rendszerváltás gazdaságtana c. könyvében ( Akadémiai kiadó 2004) úgy fogalmazott, hogy Bokros programja gőzkapalpáccsal törte fel a diót, és péppé zúzta azt..

antiinternáci 2018.06.11. 11:21:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Bokros a túlzásba vitt megszorítással az ország leszakadását alapozta meg minden épeszű elemző szerint. Igaz, hogy javított az egyensúlytalanságon valamennyit, de nem strukturális megoldás volr, hanem a kimmunista szürkeállományra jellemző módon egyszerű megszorítás anélkül, hogy bármilyen jövőképet adott volna.
Nem véletlen, hogy néhány éven belül a szlovákok, csehek, lengyelek olyan gyorsan húzrak el tőlünk, hogy még integetni sem volt időnk nekik...

De hát ebben semmi meglepő sincs, minden kommunista kormanyzásnak csőd lett a vége, nem is lehetett más. Hiszen a lopáson, korrupción és megszorításon kívül soha semmihez sem értettek.
Az elmúlt bő hetven évből 60-ban ők voltak hatalmon, meg is látszik az ország állapotán...

_atpijkamo_ 2018.06.11. 11:37:06

@antiinternáci: "Bokros a túlzásba vitt megszorítással az ország következő egy évtizedes fejlődését alapozta meg minden épeszű elemző szerint."

Ebben nincs köztünk vita. :))

"egyszerű megszorítás anélkül, hogy bármilyen jövőképet adott volna."

Ebben sincs köztünk vita. Akkor pont az egyszerű megszorításra volt szüksége az országnak, és ezt bokros végrehajtotta. Az más kérdés, hogy egy alkesz hajléktalan is jobban meg tudta volna csinálni, mint hogy mindenből levágjon 10%-ot.

"Nem véletlen, hogy tíz év után a szlovákok, csehek, lengyelek olyan gyorsan húzrak el tőlünk"

Igen, ez az elkúró és a geci közös bűne. :))

chrisred 2018.06.12. 05:35:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Akkor pont az egyszerű megszorításra volt szüksége az országnak, és ezt bokros végrehajtotta."

Pontosítsunk, az államnak volt rá szüksége, hogy ugyanabban a szocializmustól örökölt formában működni tudjon tovább, és ne csődöljön be.

Tblog 2018.06.18. 23:40:00

Milyen "NER"? Ez nem kormányzati videó, hanem Budaházy Edda szervezetének a videója.

"A videón szereplő Budaházy Edda és civil szervezete szerint"

Az nem kínos, hogy NER-ezés megy, aztán pár sorral lejjebb meg be van vallva hogy nem NER videó?

"Magyarország pusztulásával fenyegető videójában" - Ökörség, nem a videó a fenyegető, hanem a népességfogyás fenyegeti az országot sokmindennel. Persze ha jól ki van forgatva egy-egy kijelentés, akkor bármibe bele lehet magyarázni bármit.

"A két videó köszönőviszonyban sincs a magyar nők valóságélményével." - Ezt ki állítja, illetve ki beszél "a magyar nők" nevében? A cikkíró? :D

Én is kielemeztem a videót: www.youtube.com/watch?v=oYbcRqgdhHI

Csak én próbáltam objektív maradni és nem uszítani.
süti beállítások módosítása