B1 blogcsalád



Kövér László a saját bölcsességeit gyűjtötte össze honlapján népe okulására

2018. március 05. - kkerenyi

A hírhedt köteles beszéd óta eltelt több, mint tizenöt év, de Kövér László továbbra sem adta fel, hogy maradandót alkosson. A haza bölcse-cím azonban sajnos nem automatikusan jár minden bajuszhoz.kover-laszlo-10-hpgy-1024x683-740x494.jpg

A koverlaszlo.hu oldal kétségtelen erénye, hogy semmiféle szikár szakmai szöveggel nem untatja az olvasót. Az aktuális hírek és a rövid önéletrajz mellett minden olyan anyag, ami a derék államfi munkáját dicséri, az évszám és téma szerint kereshető archívumba került. A 30 év 30 kép menüpont kicsit személyesebb, hiszen a Fidesz és Kövér László meghitt kapcsolatának állomásait idézi fel, de ezt is szűkszavúan teszi.koverlaszlo.jpegAz oldal legtartalmasabb, és egyben legérdekesebb része az a menüpont, amely az “Ami a szívemen” címet viseli. Ide kattintva betekintést nyerhetünk a házelnök legmélyebb és legfontosabb gondolataiba, sőt, néhány ijesztőbb mondatnál lehet az az érzésünk, hogy kicsit a tudatalattijába is. Kövér László ezen az aloldalon gyűjtötte össze saját legbölcsebb mondásait, amelyek ugyan a fejlécben látható flashben is meg-megjelennek, de így egyben tény, hogy sokkal hatásosabbak. 

Némelyik többszöri olvasásra is okozhat némi fejtörést a kezdőbb olvasóknak, mint például ez:

Az elmúlt száz esztendő minden tapasztalatával a hátunk mögött fel kellene ismernünk, hogy nemzeti létünkre nem a másik, hasonló sorsú, sokszor ugyanazon szülőföldet magáénak valló nemzeti közösség jelenti az igazi veszélyt, hanem azok a tudatformálás és tömegmanipuláció eddig soha nem látott hatékonyságú eszközeivel és technológiáival felfegyverzett, arctalan és felhatalmazás nélküli hatalmak, amelyekkel szemben vagy együtt tudjuk megvédeni társadalmainkat és szuverén államainkat, vagy amelyekkel szemben együtt bukunk el – immár végérvényesen.

Ezt Woody Allen bizonyára Kövértől lopta, hiszen a  házelnök sajátként szerepelteti:

Az, hogy üldözési mániám van, még nem jelenti azt, hogy nem üldöznek.

És tényleg, egy icipicit mintha aggódó típus lenne:

A sorosi világértelmezésben ... a világ helyes rendje az, ha nincs semmilyen személyes kötődése az embereknek, és semmilyen közösség nem ad védelmet az egyénnek, ahol nincs semmiféle korlát a profitérdekkel szemben

Az alábbi szavakból pedig akár halvány önkritikát is ki lehet hallani:

Azért tart a világ ott, ahol tart, mert az elmúlt száz évben mindenféle következmény nélkül el lehetett követni az aljasságokat – legalábbis a győzteseknek.

Ha Kövér valóban olyan bölcs, mint amennyire a honlap fejlécében jelentőségteljesen néző portréi sugallják, akkor remélhetőleg ez a mondata ott van valahol az ágya fölött bekeretezve:

A látszat ellenére nem gondolom, hogy mindenki számára kötelező az én morális mércém. Hiszek a Jóistenben, és hiszem, hogy egyszer mindenkinek el kell számolnia a tetteivel, ott, ahol ennek igazán jelentősége van.

Ha másban nem is, ebben hátha igaza van. 

Kerényi Kata

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8113715634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.03.05. 11:48:12

Az elmúlt száz esztendő minden tapasztalatával a hátunk mögött fel kellene ismernünk, hogy nemzeti létünkre nem a másik, hasonló sorsú, sokszor ugyanazon szülőföldet magáénak valló nemzeti közösség jelenti az igazi veszélyt, hanem azok a tudatformálás és tömegmanipuláció eddig soha nem látott hatékonyságú eszközeivel és technológiáival felfegyverzett, arctalan és felhatalmazás nélküli hatalmak, amelyekkel szemben vagy együtt tudjuk megvédeni társadalmainkat és szuverén államainkat, vagy amelyekkel szemben együtt bukunk el – immár végérvényesen."

Kövérben nincs semmi óvatosság! Majdnem ugyanezeket mondta Kennedy a halála előtt...(J.F.Kennedy rádióbeszéde, mely az életébe került.) ( jutu)..
Azt az ő korában már illene tudni, hogy kik nem értik a viccet...

Énmégújvagyok 2018.03.05. 19:24:02

Az a baj, hogy Lakatos Ernő már nem ellenőrzi, hogy mit ír vagy mond!

TalpigJimmy 2018.05.12. 19:26:05

Ki kellene vezetni, bárhonnan :D
Oda, a másik bolond mellé :D

TalpigJimmy 2018.05.12. 19:27:34

Két ekkora MARHA vezeti az országot?

TalpigJimmy 2018.05.12. 19:34:07

Hogy lehetek ilyen tökéletlen?
Mit keresek én itt?
Avit váltok :D
Egyebek mellett :D

TalpigJimmy 2018.05.12. 19:38:41

Mit tegyek?
Kénytelen vagyok :P
süti beállítások módosítása