B1 blogcsalád



Le Monde: Orbánnak nincs ellenzéke és hihetetlen népszerű

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. december 25. - Szelestey
  • Ferenc szerint az állampolgársági papírokat mindenki számára Isten állította ki;
  • A Bizottság kitart a kvóta mellett, hiába érvelt Kurz a magyar álláspont mellett;
  • Lengyelország egyelőre csak hézagosan követi a magyar példát, mert hibádzik a kétharmad.

orb_1.jpeg

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

Karácsonyi beszédében határozottan kiállt a menekültek mellett a pápa. Ferenc a migránsokat Szűz Máriához és Józsefhez hasonlította, miután azok nem találtak szállást maguknak Bethlehemben. A katolikus egyházfő hangsúlyozta: a hit megköveteli, hogy befogadjuk az idegeneket. A vatikáni Szent Péter Bazilikában mintegy 10 ezer ember előtt tartott szertartáson azt mondta, hogy ma is milliók vannak, akiket a Szent családhoz hasonlóan elűznek lakóhelyükről. És a pásztorok, akik először látták meg a gyermek Jézust, szintén arra kényszerültek, hogy a társadalom peremén éljenek. Mocskos és büdös idegeneknek tekintették őket, akiket bizalmatlanság vett körül. Távol akarták tartani őket, hogy féljenek tőlük.


A hírügynökség megjegyzi, hogy Ferenc olasz bevándorlóktól született Argentínában. Azt is hozzáteszi ugyanakkor a jelentés, hogy az új osztrák kancellár a kvótavitában az olyan szomszédjai oldalára állt, mint Magyarország és Csehország. Ferenc ugyanakkor rámutatott, hogy állampolgársági igazolásunkat Isten állította ki, aki ily módon a kereszténység szerves részévé tette, hogy tisztelni kell a migránsokat. Ezzel szemben napjaink Heródesének minősítette és elítélte az embercsempészeket, mert azok a kétségbe esett menekültekből csinálnak pénzt és vér tapad a kezükhöz.


Die Welt

die_welt_1.jpg

Az unió illetékes biztosa arra figyelmeztette a tagországokat, hogy legyenek egységesek a menedékkérők befogadása ügyében, és hogy jussanak gyors megoldásra a kérdésben. Mint mondta, a szolidaritást nem választhatja senki sem kénye-kedve szerint, ez nem vita tárgya. Avramopulosz a lapnak adott nyilatkozattal reagált az új osztrák kancellár véleményére, miszerint csődöt vallott a kvótarendszer. Azzal érvelt, hogy egyetlen tagállamot sem lehet magára hagyni, mármint hogy oldja meg a helyzetet, ahogy tudja, ha netán kitör az újabb válság. És az idő szorít, mert júniusig meg kell reformálni a jelenlegi szabályozást. Kurz ezzel szemben tegnap kijelentette, hogy egyetlen országot sem lehet kötelezni a menekültek átvételére, mert az csak még jobban megosztaná az EU-t. Minden kormánynak magának kell eldöntenie, hogy átvesz-e bárkit, illetve ha igen, hány embert. Ő úgy látja, hogy Európában mostanra sok minden megváltozott, rájöttek, téves volt a határnyitás. Most ezt a felismerést kell érvényesíteni a politikában. (A politikus ugyanakkor felszólította a Bizottságot, hogy az semmiképpen ne tegyen engedményt Lengyelországnak az igazságszolgáltatás átalakítása ügyében, mert a jogállam alapkérdés – a szerk. megj.)


Le Monde

le_monde.jpg

Lengyelország (még) nem Magyarország, mert úgy tűnik, hogy a lengyeleknél kevesebb veszély fenyegeti a szabadságot. A két állam rossz bőrben van, komolyan próbára teszi a jogállamot, támadja a fékeket és ellensúlyokat, élesztgeti a nacionalizmus parazsát. A kérdés az, mennyire távolodnak el a liberális értékektől. Kurski, a Gazeta Wyborcza főszerkesztője a helyzetet úgy ragadta meg, hogy a jelenlegi lengyel forgatókönyvet a Duna partján írták. De azért van különbség is Varsó és Budapest között. Az illiberális demokrácia atyja Orbán Viktor. Hogy a magyar vezetés ellen még nem indult eljárás a 7-es cikkely alapján, nos, ez a bűnös gyengeség alighanem azzal magyarázható jó pár kormány, köztük Merkel részéről, hogy a Fidesz az Európai Néppárt tagja. Ugyanakkor még ellenfelei is elismerik, hogy a magyar miniszterelnöknek van igazi víziója, taktikai érzéke pedig remek.

Orbán és Kaczynski között fontos eltérés, hogy utóbbi egyáltalán nem népszerű. Továbbá a magyar miniszterelnöknek már nincsen ellenzéke. Ennélfogva a politikusnak már csupán az a vágya, hogy kétharmadhoz jusson és akkor belátása szerint módosíthatja az alaptörvényt. Ez nem elérhetetlen számára, mivel testre a szabta a választási törvényt, és megszerezte az ellenőrzést a sajtó nagy része fölött. Lengyelországban ellenben erős az ellenzék és még képes hallatni a hangját. A köztéve ugyan már propaganda szócsővé silányult, de az írott és az elektronikus sajtó jelentős része független, képes ellensúlyként működni. De az igazságszolgáltatás elleni hadjárat már a médiaszabadság felszámolása felé mutat, amint az Magyarországon is történt.

Orbán a bizalmasainak játszotta át a gazdaság bástyáit, viszont a lengyel kormánypárt idáig el tudta kerülni a korrupciós botrányokat. Amíg a magyar vezető megszállta az egész társadalmat, az ellenséget ugyanakkor külföldön keresi, lásd Sorost, addig Kaczynski igyekszik megosztani az embereket. Viszont ahogy a korábbi PiS-belügyminiszter megfogalmazza, a Jog és Igazságosságnak soha nem lesz kétharmados többsége, hogy hozzá tudjon nyúlni az alkotmányhoz. De ha képes volna rá, bizonyosan megtenné. Brüsszel túl sokáig becsukta a szemeit Orbán ocsmányságai láttán, ezért most jól teszi, ha nem enyhíti a magyar kormányfő lengyel tanítványaira nehezedő nyomást.


Spiegel

der_spiegel.jpg

Válságba került a demokrácia, eltolódtak a politikai koordináták. Már nem annyira lényeges a jobb- és baloldali felosztás, sem a választók döntésénél, sem a politikai vitákban. Lásd pl. Trump győzelmét, amelyhez a globalizáció vesztesei fogtak össze olyan körökkel, amelyek az utóbbi 40 évben hasznot húztak a kapitalizmus változásaiból. Macron szintén felforgatta az eddigi pártszerkezetet, új szövetséget hozott létre. Az új választóvonal a tekintélyelvűség, illetve a liberalizmus között húzódik. Így van ez az olyan helyeken, mint Magyarország, Lengyelország és immár Ausztria, ahol különösen erős az ellenállás a liberális demokráciával szemben. De tapasztalni ezt másutt is, vagyis a nyugati demokráciák jó fél évszázada forradalmi helyzetet élnek át. A feltétel az hozzá, hogy radikális hatalomvesztés menjen végbe a társadalmon belül. Erre játszanak rá az autoriter erők, amelyek lehívják az agresszivitást az idegenekkel, a másokkal, a migránsokkal szemben, miután a középosztály érzi, hogy megrendült eddigi befolyása.


A liberálisok is bizonytalanok, hogy kik a partnerek a reformokhoz, illetve legalábbis a politikai rend megmentéséhez. De immár az sem egyértelmű, hogy milyen témákkal lehet többséget szerezni. Ebben a helyzetben veszélyes, de legjobb esetben is kontraproduktív összekötni a régi gondolkodásmódot az új valósággal. Ahhoz, hogy jövőképes koalíciók alakulhassanak, helyre kell állítani a tényigazságot. Nem lehet úgy tenni, mintha bíznánk a hazugságban.


Profil

profil_ujsagcimlap.png

Napjainkban különös jelentőséget kap, hogy a tavaly ősszel aláírt megállapodás értelmében osztrák történészek vizsgálódhatnak a magyar titkosszolgálat irattárában, mármint hogy milyen osztrák kémek dolgoztak a szocializmus idején Magyarország javára. Előzőleg ugyanis egy magyar kutató, Gecsényi Lajos kiderítette, hogy a bécsi kancellári hivatal egyik munkatársa 15 éven át adott át adatokat a magyar hírszerzésnek Kreisky és annak elődje alatt. Ráadásul a Szociáldemokrata Párt tagja volt, így annak életéről is beszámolt megbízóinak. Életében semmi feltűnő nem volt, így elkerült minden gyanút, ugyanakkor rendkívül szorgosnak bizonyult. Szakterülete a gazdaság volt. A hasonló cseh archívumban 12 ezer névre bukkantak a szakértők, így előreláthatólag Budapesten is sok évig tart a munka. Mellesleg a később bécsi polgármester, Zilk fiatal újságíróként a cseheknek dolgozott, de elég ritkán fordult elő, hogy ilyen szintű forrást tudtak beszervezni. A most leleplezett magyar kém már rég nem él. A fia azt mondja, el nem tudta volna képzelni az apjáról, hogy ilyesmit csinál. Bár átszámítva évi 8 ezer eurót kapott titkos munkájáért, szerényen élt, a családjának és a hivatásának élt, illetve sokat tett a szülőhelyéről, Bácskából elmenekült emberekért. A magyar állambiztonság 1982-ben bocsátotta el kötelékéből, amit egy köszönőlevél és 10 ezer schilling végkielégítés igazol.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2713523187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

libsi nóta bárki unja 2017.12.25. 11:57:01

Nehéz volna eldönteni, ki nyeri a mai hülyeségfutamot?

Francesco atya hozza a szokásos zagyva formáját, a hasonlata Heródesről azt mutatja hogy már a Bibliáról is csak távoli emlékképei vannak

Avramopuloszról érdekes mód mindenki elfelejti megemlíteni, hogy Görögország delegálta, naná hogy a migrincsek szétszórásában utazik. Amikor odahaza volt belügyminiszter, akkor még egész másként látta a dolgot

A Le Monde olyan hülye, mint a franciák általában. Orbán vágya a kétharmad, még itt tartanak? Hiszen már rég tombol a fassizmus

A Spiegelnek csak annyit kéne kimondania, a radikális eltolódást Európában a migrincsek felelőtlen idetolása váltja ki. Ezt persze soha nem mondaná egy ilyen doktrinerlibsi szennylap, helyette ostobaságok tömkelegévt tolja a karácsonyfa alá, ahol mindenki hibás, csak a Mutti nem

Kellemes ünnepeket!

Ákos Weress 2017.12.25. 14:01:15

@libsi nóta bárki unja: tombol a fasizmus ? Hehehe..orvos látott már ?

morph on deer 2017.12.26. 01:05:57

Mindeközben kiderült, hogy Soros nincs egyedül a ‘tervével’!
Bizony!
Be vagyunk kerítve!
Kezd komoly ‘összeesküvés’ kinézete lenni a dolognak, szóval jobb résen lenni!
Ugyanis megbízható(nak tartott) forrás, azaz Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szerint:

“Mi azt valljuk, hogy a teremtő Istennek terve van velünk...”

Jól nézünk ki, már ketten vannak!
És ezektől minden kitelik...

Remélem bölcs vezérünk késlekedés nélkül megvéd bennünket, újabb hülye plakátokkal és további “nemzeti konzultációval” - különben végünk..!

teéjesenmindegy 2017.12.26. 01:26:16

@morph on deer: izé, most akkor van kvóta, vagy nincs?

Bitang Inas 2017.12.26. 06:44:16

Napi moslék szemle. Boldog karácsonyt.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.26. 07:20:52

Ez képtelenség! Én úgy tudom a ballib médiákból, hogy Zorbánnak ma már alig vannak hívei, s az egész nép ellene van.

2017.12.26. 07:21:24

"Ferenc ugyanakkor rámutatott, hogy állampolgársági igazolásunkat Isten állította ki" - Ferrncnek elment az esze. Amúgy a Vatikán uralkodójaként oda azt fogad be, akit csak akar. Isten kiállította a migriknek a vatikáni állampolgárságot igazoló papírokat. Hajrá, lehet oda befogadni a sok iszlámistát.

"Lengyelország (még) nem Magyarország, mert úgy tűnik, hogy a lengyeleknél kevesebb veszély fenyegeti a szabadságot. A két állam rossz bőrben van, komolyan próbára teszi a jogállamot, támadja a fékeket és ellensúlyokat" - ha egy európai országban támadják a fékek és ellensúlyok rendszerét, az jó hír, ugyanis ezek az amerikai államberendezkedésre jellemzőek, semmi közük az európai demokráciákhoz.

"A Bizottság kitart a kvóta mellett, hiába érvelt Kurz a magyar álláspont mellett" - tehát akkor mégis van kvóta. Eddig már annyifélét hazudtak a brüsszeliták, hogy már azt se lehet nekik elhinni, amit kérdeznek.

"a szolidaritást nem választhatja senki sem kénye-kedve szerint" - Magyarország szolidáris volt az EU-val, amikor EU-s kötelezettségének megfelelően megvédte a schengeni határt. A görögök és olaszok meg nem voltak hajlandóak uniós kötelezettségüknek eleget tenni. Akkor most nyalják a néger migrik seggét fényesre ott, szolidárisan.

andyy 2017.12.26. 07:25:10

Ezeket te írtad a lapoknak Lajos?

guvat 2017.12.26. 07:35:30

Jó látni, hogy ebben az elkorcsosult világban a ballib sajtó mennyire nem a tulajdonosok érdekeit képviseli, hanem tűzön-vízen át makacsul ragaszkodik az abszolút igazsághoz!
Orbán sokat köszönhet nekik...., hazai ellenzékünknek meg ez az utolsó szalmaszál...

NemodaBuda 2017.12.26. 07:39:03

@libsi nóta bárki unja: Nem tudtam elképzelni, honnan veszi ezt a marhaságot a Le Monde ! Most már tidom, veled, éppen veled találkozott, te értél rá, vagy te tudtad azt a pár szót mutogatni franciául - mindegy ! A főnököd már a tízparancsolatot magyarázza orbánul, jól vigyázz faszikám, ennek az embernek a taktikai szándéka szerint a sima krisztusi kijelentésben is ellentmondások rejtőznek ! Hogy robbannátok fel egyszerre !

Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü 2017.12.26. 08:11:25

@andyy: igen. az ilyen újságcikkek úgy készülnek, h egy magyar “szak értő” nyilatkozik/ír egy cikket a lapnak, otthonra meg már forrásmegjelölés nélkül érkezik meg a hír

élveteg 2017.12.26. 08:26:01

Hülye le Monde

Botka népszerűbb Orbánnál Ja az már elmúlt bocs

élveteg 2017.12.26. 08:31:50

"Az unió illetékes biztosa arra figyelmeztette a tagországokat, hogy legyenek egységesek a menedékkérők befogadása ügyében, és hogy jussanak gyors megoldásra a kérdésben. Mint mondta, a szolidaritást nem választhatja senki sem kénye-kedve szerint, "

Tényleg ?

Itt mintha mást mondott volna még az öreg boroshordó

"A luxemburgi Jean Claude Juncker bizottsági elnök szerdai beszédében, a Parlament előtt bejelentette, hogy a Bizottság nem javasolja már a menekültek arányos elosztását az Unió miniszterelnökeinek."

Meggyőződésem, hogy sokkal több szolidaritás kellene. De a szolidaritásnak önkéntesnek kell lennie. Szívből kell jönnie. Nem lehet kikényszeríteni.

b1.blog.hu/2016/09/14/okafogyotta_valt_a_migransellenes_nepszavazas

Hozzászólok 2017.12.26. 09:08:11

A pápával kapcsolatosan komoly kétségeim vannak. Hogy lettek volna már Mária és József menekültek, mikor odarendelték őket a szülővárosukba a népszámlálásra. Ennél nagyobb és erőltetettebb migránspárti kiforgatást már rég hallottam és pont őtőle nem vártam volna!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyeIemző · http://bircahang.org 2017.12.26. 09:21:15

Már az egész világ a Soros kottájából játszik, csak mi az orosz nép állunk ellent és hű szövetségeseink, a magyarok meg a lengyelek.

Európai téridő 2017.12.26. 09:30:07

Ferenc pápa nem európai. A latin-amerikai "felszabadító teológiáról" már az elvtársak idején is sokat cikkeztek az akkori firkászok. Nem csoda, hogy állítólag a magyar katolikus egyház sincs elbűvölve tőle, de megpróbálja tenni a dolgát kétségei ellenére is. A franciák pedig ugyanolyan hülyék, mint 102 éve voltak, amikor beszopták a cseh(szlovák) Edvard Benes agitpropját, amellyel a Sorbonne-on haknizott, majd egy évre rá kiadta brosúraként is ("Zúzzátok szét Ausztria-Magyarországot"). Akkor eszelősen revansisták voltak a németek okán a III. Köztársaság gonosz vénemberei, a Habsburg-ellenesség pedig régi, még a Bourbonoktól, vagy még korábbról örökölt hagyományuk volt. És bár ők is birodalmak voltak már akkor is, bebeszélték maguknak, hogy ők köztársaság lévén nem azok, ellentétben a monarchiákkal,amelyeket valóban szét kell zúzni. Ma már az V. Köztársaság van náluk, amit még De Gaulle alapított.

VaradiJanos 2017.12.26. 09:32:51

@NemodaBuda: “Hogy robbannátok fel egyszerre !”
Ezen ügyködik a gazdád a kecskebaszói importjával

VaradiJanos 2017.12.26. 09:37:30

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyeIemző: hamisíthatod birca nickjét, te nagyon okos göthös kocka, de csak azr fogod elérni, hogy rászánunk pár percet és tangától kúrtseggűig, morfiumtól a többi kreténig létrehozzuk mindenki alteregóját (mivel bárki lehetsz) és akkor oda a kis játszóteretek. Még a fajtád korrektebb egyedeinek sem tetszik amit csinálsz, de aljas kis sunyi szarként csak ezt tudod csinálni.

Netuddki. 2017.12.26. 09:44:49

@VaradiJanos: Mi van fidelitasos hülyegyerekek, karácsonykor is melózni kell? Mit basztatok már el megint, hogy büntiben vagytok?

Netuddki. 2017.12.26. 09:49:02

"Orbánnak nincs ellenzéke és hihetetlen népszerű"

Ja, sűrűn van emlegetve az anyukája...

VaradiJanos 2017.12.26. 10:00:47

@Netuddki.: nekünk nem ünnep a karácsony, zsidók vagyunk. Meg hinducigányok. Meg persze nácik. Nem tudom, hogy mára melyik jelzőt rendelte el nektek az ópenszoszájeti.

VaradiJanos 2017.12.26. 10:02:13

@Netuddki.: “
Ja, sűrűn van emlegetve az anyukája...”

Legalább őt nem hagyták egy nyílvános wc-ben mint téged

Zöld atomerőmű (törölt) 2017.12.26. 10:10:06

Most miért kellett elrontani karácsonyomat?!
Én már 2011-12 óta azt várom, hogy mindjárt nemzetközi gyámság alá veszik az országot Brüsszelből. Aztán tessék, kiderül, hogy lassan több szövetséges lesz a befolyásos körökben, mint ellenség... Áhh tudtam, hogy olvasni kellett volna a nem szabad sajtót is... :D

Andy73 2017.12.26. 10:47:19

@Hozzászólok: Utána menekültek Egyiptomba Heródes elől.
A pápának igaza van, nem mondhat mást. De Orbánnak is igaza van, ha védi a határt.
A kérdés az, hogy meddig számít menekültnek valaki: amíg a szomszéd országba menekül a háború elől, vagy még a tizedik országban is. Szerbiában jelenleg béke van, tehát onnan már nem a háború miatt vándorolnak tovább az ázsiaiak. Ahogy már Görögörszágból sem.

Jakab.gipsz 2017.12.26. 10:55:02

Mostanság Soros-Heródes állítja ki a migránsoknak az útleveleket, hogy aztán majd a kereszténység is politikailag korrekt legyen. Soros népes rokonságával szemben és persze a testvéreivel szemben is, ekkor a fékek és az ellensúlyok csak neki kedvezzenek...

Világos és nem érthető? azért nincs Sorosnak terve mert csak a "nyitott globális társadalmat" kell megvalósítani, ami egyben totális vélemény diktatúra is, ahol már csak egy Úr, a disznófejű nagy úr. A kis urak pedig, a jövőnket is megszabó: bunkók a "nyócosztályos" urak az urak, a civil-nyilvánosság vélemény hatalma, működteti a fékek és ellensúlyok rendszerét egy jog-államban. Világos?

Csak hát azok a konok keresztényekké lett magyarok az egykori ázsiai szittya nomádok, nem igazán értik meg ezt a magasztos gondolatot, éspedig azt, hogy a félig analfabéta sivatagi nomádokat miért kell a keresztény adófizetők pénzén eltartani úgy, hogy Soros és társai maffia, degeszre keresse magát.

Pedig egyszerű, egy modern ateista-jogállamban ahol lelketlen bio-robotok átveszik a hatalmat, minden keresztény alanyi jogon: bűnös, ha vétkezett ha nem, ha akarja, ha nem.
A keresztény bűnös, a bűnös pedig örüljön annak is ha "megváltó" pénzt fizethet, így lesz a lehúzás, önkéntes is és politikailag is korrekt és törvényes is, persze hogy nincs jobb ötlet, mint a globális liberális demokrácia.

Megjegyzés: az illiberális kifejezés sem sokkal, praktikusabb.

Következtetés képen, "valamilyen" de eredendően más, kultúra-filozófiát szükséges felmutatni, és ez az amitől igazán retteg, Soros és társai maffia-filozófus Zrt, a saját eljelentéktelenédésüktől.

Sexual Harassment Panda 2017.12.26. 11:00:40

"Orbánnak nincs ellenzéke és hihetetlen népszerű"

Lehetetlen.
A 44-en pont az ellenkezôjét olvastam.

Sexual Harassment Panda 2017.12.26. 11:02:45

@Andy73: sztem a genfi 1ezményben nincs olyan, hogy csak "az első biztonságos országig" menekült a menekült.

teéjesenmindegy 2017.12.26. 11:23:40

@Sexual Harassment Panda: Szerintem meg van.
Sőt. Köteles jelentkezni a hatóságoknál, és együttműködni velük.
És nem azt jelenti, hogy onnantól segélyt kap, meg kinyalják a seggét, hanem azt, hogy nem büntethető a határ illegális átlépése miatt (hiszen az életét mentette).

teéjesenmindegy 2017.12.26. 11:31:35

Nekem valahogy kimaradt a Bibliából, hogy mikor a szent családot nem fogadták be akkor József felkapott néhány utcakövet és megdobálta a fogadót, miközben Mária megafonnal biztatta.
Az is kimaradt, hogy hozzábaszták a napkeleti bölcsek ajándékait a napkeleti bölcsek fejéhez, mert nem tetszett nekik valami.
Az is valahogy úgy rémlik, hogy Mária szépen megszült a jászolba, nem pedig éhségsztrájkba kezdtek a rossz körülmények miatt a HB meg AI támogatásával Germoney felirat alatt.
Az viszont benne volt, hogy azért mentek oda, hogy összeírják, regisztrálják őket, és József nem futott el hangos "no fingerprint" kiabálással.

Sexual Harassment Panda 2017.12.26. 11:33:27

@teéjesenmindegy: ebben igazad van, de olyan nincs benne hogy az első országban kell maradnia.

teéjesenmindegy 2017.12.26. 11:39:51

@Sexual Harassment Panda: Hát, HA köteles jelentkezni az ország hatóságánál, ÉS köteles együttműködni velük, akkor az azt jelenti, hogy ott szépen leteszi a seggét, ahol azt az ország neki kijelöli. Nem pedig, hogy megy tovább amerre szeretne. Kivéve persze, ha erre az ország felhatalmazza.

teéjesenmindegy 2017.12.26. 11:45:38

@Sexual Harassment Panda: De tessék:
"A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk (…) veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”
Közvetlenül onnan érkeznek. A svéd/norvég határt átlépőt simán le lehet sittelni.

Scott Tenorman Must Die 2017.12.26. 11:48:27

@Sexual Harassment Panda: nincs szabályozva. de ez semmiképp sem jelenti azt, h mehet hetedhét határon túl is

nemecsekerno_007 2017.12.26. 12:21:15

Miért érzem azt, hogy nagyon közhelyes már ez a demokrácia féltés?

Próbáljatok pénzt keresni, mert se a patás, se a Der Spiegel nem fogja fizetni a számláitokat.

nemecsekerno_007 2017.12.26. 12:24:34

@Sexual Harassment Panda: Lehet itt csűrni-csavarni a dolgokat, de az alapvető problémák nem ezek. Nyílván lehet vándorolni, de egy idő után már nem lesz hová menni. Jobb lenne ha senkinek nem kéne elhagynia az otthonát.
Az okok közet meg vastagon ott van a gazdag, nyugati ember életformájának fenntartása.

2017.12.26. 12:37:52

@VaradiJanos:

"Legalább őt nem hagyták egy nyílvános wc-ben mint téged"

Viszont nem neki gyűjtenek pénzt focilabdában egy koporsóra.

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2017.12.26. 12:47:47

Orbán meg a népszerűség.
Hahahahahaha!

Épüljön stadion a CEU helyére 2017.12.26. 13:34:23

ROHADT LIBSIK. DUNÁBA LESZTEK LŐVE A VÁLASZTÁS UTÁN !!!!!

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2017.12.26. 13:42:59

@morph on deer: Biztos lehetsz benne, hogy Orban akar istent is megtudna allitani, ha akarna. Nem kell betojni, amig az isteni terv osszeegyeztetheto a nemzeti erdekekkel, addig csinalhatja.

Andy73 2017.12.26. 15:34:35

@Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü: Ja, egyébként biztos sok francia családnál téma a karácsonyfa alatt, hogy összehasonlítsák a magyar és a lengyel helyzetet.
Ez kb. olyan, mintha mi azon agyalnánk, hogy az azeriaknál vagy az örményeknél jobb/rosszabb momentán. De hogy nem menjünk olyan messzire, maradhatunk a Koszovó-Macedónia párhuzamnál is.

VaradiJanos 2017.12.26. 16:37:35

@Épüljön stadion a CEU helyére: kurt urficska, gyenge ez a próbálkozásod. Jobb volt a fogvédős.

2017.12.26. 16:47:41

@VaradiJanos:

A nagyvezírnek.
A csúti szarcsimbóknak.

Például Pécsett. Pedig az fityiszdroid város állítólag.

VaradiJanos 2017.12.26. 16:55:05

@Látens Inszinuáció: teljesen mindegy, hogy hol teszik, majdnem minden településen lehet találni egy-két elmebeteget aki kapható ilyen értelmiségi akcióra

libsi nóta bárki unja 2017.12.26. 17:03:51

@Európai téridő:
Fradi pápa és a felszabadítási ideológiák azt a száraz nyúltápot akarják nekünk eladni friss csemegeként, amit évtizedeken keresztül undorral rágcsáltunk, mivel az volt hogy "eszi-nem eszi nem kap mást". Mi voltunk a kísérleti nyulak, megelégeltük, erre jönnak most az új merengők hogy de jól lehet nyúltápon éni

Az orrukba kéne tömni kilószámra, hogy nesztek élvezzétek

meszena 2017.12.27. 22:21:00

Amit a pápa művel, azt politikai Biblia magyarázatnak nevezik. Amerika középső és déli területein divatos módszer. A lényege, hogy politikai céljaikhoz és nézeteikhez igazítják a Szentírás szövegének értelmezését.
Az előző pápa, Benedek, valódi teológus volt. Hozzá képest a mostani inkább egy celeb.
süti beállítások módosítása