B1 blogcsaládÉv végi jutalmak: a tanároknak egy jegyzetfüzet, a minisztériumban 250 ezer, Rogánéknak 7 milliárd

2017. december 22. - Mr Flynn Rider

Érdemes megnézni az utóbbi napok hírei alapján, mi a fontos az Orbán-kormánynak. Nem a gyerekek, a közoktatás és a pedagógusok, hanem a félelemkeltés. 

soros-propaganda.jpeg

A 444 hosszasan, több cikkben is foglalkozott azzal, hogy a közoktatásban a tanárok milyen év végi jutalmakat kaptak. Az első hír szerint az egész tantestület mindössze

  • egy verses üdvözlőlapot,
  • egy kis köszönőplakátot
  • és egy darab Mozart csokigolyót kapott.

Ezt a hírt a Klik igazította helyre, mint írták a csoki csak az igazgatónak járt, a tantestület ugyanis valójában semmiféle csokit nem kapott.

A Klik azt írta, ők természetesen nem ezt kapták. Nekik “az iskolai munkakörülmények javítására, valamint az oktató munka fejlesztésére szolgáló forrást biztosított a fenntartó év végén”. Azaz iskolánként adtak átlagosan kétmillió forintot, és minden intézmény szabadon választhat, hogy mire költi. A közleményből az nem derült ki, hogy ezt év végi jutalomra is költhetik-e az iskolák, vagy például csak krétára.

Később, ugyancsak a 444 írta meg, hogy Eger környékén egy naptár és egy jegyzetfüzet volt az elismerése a tanárok egész éves munkájának. Egy tanár írt be a szerkesztőségbe, miszerint egy e-mailt kapott az igazgatótól, hogy mindenki vegye át az ajándékát, amelyet a Klik küldött.

“A titkárságon egy karton dobozban sorakoztak a jutalom zacskók ("Ízléses" Brown bag-ek) bennünk egy naptár és egy semmit mondó jegyzet füzet, KLIK reklám felirattal ami a táskán is rajta volt. Innen lehetett elvenni, az Igazgató ki se merte osztani.”

- írta, majd hozzátette, hogy többük nem tartott rá igényt.

Az eset abból a szempontból is felháborító, mert korábban kiderült: Trócsányi László igazságügyi miniszter megjutalmazta magát 200 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal, illetve az is kiderült, hogy a Miniszterelnökség dolgozói is 100, illetve 250 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kaptak jutalmul.

A tanárok ilyen fokú megalázása különösen akkor mutatkozik meg, amikor kiderül, mennyi pénzt költ az évé végén propagandára az Orbán-kormány. Az állami szférában a propagandának jutott a legtöbb, ugyanis

erre több mint 7 milliárd forintot költhet az adófizetők pénzéből a Nemzeti Kommunikációs Hivatal.

Ez már a hatodik etapja lesz az „állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására” szóló – az országot ellepő plakátok alapján praktikusan menekültellenes és sorosozó – kampányfolyamnak. A sorozatra összesen csaknem 20 milliárd forintot költött már a Rogán Antalra bízott állami propagandagépezet tavaly november óta - tudta meg a 24.hu.

A legújabb, 7 milliárdos megrendelést jelentő közbeszerzést menetrendszerűen Bálásy Gyula cégei, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. nyerték. (Kicsoda Bálásy Gyula? Érdemes ugyancsak a 444 nyári cikkét elolvasni a kormányzati propaganda hátteréről, ebből minden kiderül.)

(Alvállalkozót is igénybe vesznek, legalábbis közreműködőként megjelölték a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet Kft.-t, valamint p2m Consulting Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-t. Balásy cégei a teljes nemzeti konzultációs  kampánysorozatot vitték eddig, kivéve az első, bő 1,1 milliárdos darabot, azt a Csetényi Csaba-féle Network 360 Kft. és az Affiliate Network Kft. húzta be.)

A kommunikációs hivatal még tavaly novemberben kötött keretmegállapodást mega-kommunikációs csomag lebonyolítására három formációval: a már említett Balásy és Csetényi cégek mellett a Kuna Tiborhoz köthető Trinity-Young and Partners, illetve a Sprint Nyomdaipari Kft. alkotta konzorciummal. Az első 1,1 milliárdos szerződést novemberben kötötték, két hónappal később 1,9 milliárdos, majd februárban 7,9 milliárdos, júniusban pedig újabb 5,7 milliárdos kontraktus következett. Legutóbb a múlt hónapban szerződtek a kormánykampányra, akkor 3,2 milliárdos forintról, és máris itt az újabb 7 milliárdos megrendelés - írta a 24.hu

A fenti számok meglehetősen direkten demonstrálják, hogy mit tart a Fidesz-kormány kiemelten fontosnak: a pedagógusokat és a gyerekeket, vagy a propagandát.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3513518745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem várt fordulat 2017.12.23. 13:27:39

@Kámasuka: arra a hitelre gondolsz, amit az IMF -től vettünk fel? Csak mert az egy az egybe ki lett véve a fiókból és vissza lett adva, ugyanis ahhoz nem nyúltak Bajnaiék.

Lesz itt hadd el hadd 2020 után kíváncsian várom, mennyire fog megállni a magyar gazdaság a lábán. Főleg, hogy nagyjából akkor tájt kell majd kifizetni a 9-12% -os államkötvények kamatait is.

Nem baj, a kínaiak, oroszok hiteleiből még pár évig eldöcögünk. Egy az egyben azt csinálják, mint Kádárék. A végén egy ciklus után kiszállnak a buliból, fél ország az övék, s majd lehet mutogatni a következőkre, hogy nézzétek, hogy baszták szét, amit mi ilyen szépen felépítettünk.

Maga a nagy vezért ismerte el, hogy egy igencsak jó állapotban lévő gazdaságot vettek át a szociktól. Mert általában az van, hogy jön egy csapat, kihúzza a szarból az országot, ettől népszerűtlenek, s mire beérne a gyümölcs esélyt sem kapnak, hogy folytathassák. Ez már mintaszerű.

Nem ismerek épelméjű embert, aki utólag megkérdőjelezné a Bokros csomagot. Egyszer lenne igazságos az élet.

De továbbmegyek, s ha reagálsz, erre is reagálj. 2010-ben volt egy titkos vágyam. Senkinek nem mertem elmondani, még magamnak is félve, ahogy a fijjugat ismerem, de belül szólt egy kis hang, hogy bár gyűlölöm ezt a bandát, most, hogy 2/3-ot kaptak, talán élni fognak a történelmi lehetőséggel, s ha felemelik az országot, szemlesütve beismerem a tévedésem.

Nézd meg mi lett belőle: gránitszilárdságú alaptörvény, törvényesített korrupció, NER amiből csak 8 millió ember marad ki, éhezés, fagyhalál, a korházakba az emberek meghalni járnak. Jómagam verem a faszom a mindenki szájába, mert egyedülálló vagyok a versenyszférában, meg tudom fizetni a magán ortopédust, labort, stb... Csak azért a maradék pár millióért fáj a szívem.

Történelmi lehetőség lett volna, még az ötleteik is jók, de a kivitelezés. Na innen látszik, hogy a kolesszobán túl életükben nem volt egy rendes munkahelyük.

Kámasuka 2017.12.23. 13:30:27

@nem várt fordulat: 'arra a hitelre gondolsz, amit az IMF -től vettünk fel? Csak mert az egy az egybe ki lett véve a fiókból és vissza lett adva, ugyanis ahhoz nem nyúltak Bajnaiék.'

Arra gondolok, amitől a 2002es 53% gdp arányos adósság 2010re 82% lett.

Ezt most nem olvasom tovább, ha beszélgetni szeretnél ne ordas hazudozással indíts, ha lehet.

nemecsekerno_007 2017.12.23. 13:35:22

Tanárokról:
- akinek nem tetszik az alkalmazotti forma menjen el vállalkozónak
- jutalmat akkor és annak kell adni aki jobban teljesített mint az átlag
- ha mindenki ugyanannyit kap akkor azzal a jó tanárokat köpjük pofán
- mivel az oktatási rendszerben nyoma sincs a teljesítmény mérésének ezért ez az egész felvetés teljesen értelmetlen.

A kormány költekezése
- tartanak tőle, hogy elvesztik a választást ezért tolják ezt a plakátos, Sorosos cuccot. hátha kevésbbé paráznak 2018-ban ha megnyerik a választást.
- az, hogy a 7 Mrd sok v. kevés azt mindenki döntse el maga
- ha ezt a pénzt szétterítik a tanárok közt akkor fejenként 42 500 Ft-ot (50 000 - 15% SZJA) kaptak volna. ezt is döntse el mindenki, hogy sok v. kevés.
- egyébként ha csak ilyen ajándékokat tudtak/akartak adni akkor inkább nem kellett volna semmit mert valszeg ez is elég sokba kerül.

Nagyjából ennyi, de lehetne még sorolni az elszámolási problémákat:

- felosztó-kiróvó nyugdíjrendszer finanszírozása
- külföldön dolgozók járulékbefizetései
- munkaerő képzése, nálunk sokkal gazdagabb országoknak, közpénzből
- közszféra finanszírozása vs. szolgáltatás minősége

Csuti Ördögüző 2017.12.23. 13:41:41

@nem várt fordulat: 'Lesz itt hadd el hadd 2020 után kíváncsian várom, mennyire fog megállni a magyar gazdaság a lábán. Főleg, hogy nagyjából akkor tájt kell majd kifizetni a 9-12% -os államkötvények kamatait is.'

Atól függ, ha Orbán lesz, akkor nagyon jól, volt ő már kormányfő EUn kívüli Magyarországon és megállt a lábán, bokros csomag nélkül is. Nemmentekelabankok, nem okozott csődöt az imf mentesítés így a rettegés 2020tól csak a szokásos ballib kormányváltós vak remény hogy hátha jövőre már tényleg csődbe megy az orr bán vagy kidobják az euból ami halált jelent.

'Nem baj, a kínaiak, oroszok hiteleiből még pár évig eldöcögünk.' Tömind1 kié a hitel csak egyre kevesebb legyen. Amerikát is a kínaiak hitelezik, mert ők spórolósak.

'Maga a nagy vezért ismerte el, hogy egy igencsak jó állapotban lévő gazdaságot vettek át a szociktól. Mert általában az van, hogy jön egy csapat, kihúzza a szarból az országot, ettől népszerűtlenek, s mire beérne a gyümölcs esélyt sem kapnak, hogy folytathassák.'

Muhahaha. A komcsi gazdasagi csod miatt kellett a megszorito csomag a komcsiktol, tehat a sajat hulyeseguket probaltak rendbe hozni. Azon meg mindig vita lesz, hogy milyen aron, ugyanis ma mar nem lehet eladni a nemzetgazdasagot, mert mar eladtak akkor.

Orbanek jok vagy rosszak, nincs ma semmi alternativajuk, az elmult 30 ev legjobb kormányainak mind3 első helyezettje Orbán. Persze biztos lehet jobban, csak eddig masnak nem jott ossze.

nem várt fordulat 2017.12.23. 13:43:43

@Kámasuka: hm, és jelenlegi kormányunk ezt olyan szépen letornázta, hogy sehogy. ez volt az egyetlen ígéretük, bocsánat, nem, a +egymillió munkahely is.

Ezen kívül mint valaki fentebb említette, jól látszik, hogy míg a szocik tejben vajban fürödtek, minden stabil és kiszámítható volt, csak úgy dőltek az EU pénzek, addig most szegény kormányunk hosszú évekig elnyúló, eszkalálódó világválsággal küzd. ja nem.

amúgy nem akarom védeni a szocikat. volt baj ott is. völgyhíd, kilátó, alagút, miegymás. ez tény. de ilyen ipari méretekre amit a mostaniak művelnek, gondolni sem mertek volna.

szerinted az kóser, hogy nyugati árak (mit nyugati árak, németországban olcsóbban veszek sört, jégert) mellett keleteurópai fizetésünk van.

szerinted az frankó, hogy nálunk a legmagasabb az áfa az egész euban?

láttad te már a söralátétes adóbevallási ívet?

megvan az az 50+ új adófajta, amit az adócsökkentés nevében hoztak?

az nyerő, hogy az egykulcsos adón a gazdagabbak gazdagszanak?

az jó, hogy a rezsicsökkentésen az amúgy is tehetősek húzzák a legjobbat?

az rendben van, hogy bizonyos esetekben azért nem indul nyomozás, mert "nincs folyamatban lévő ügy" amit maguk nem indítottak meg?

ha a fenti kérdésekre mind őszintén igennel tudsz válaszolni, sem a családodban, sem az ismerőseid közt nincs, aki órákon át matekozik a sárga csekkekkel, esküszöm leszoplak.

nem várt fordulat 2017.12.23. 13:48:22

@Csuti Ördögüző: " csak a szokásos ballib kormányváltós vak remény hogy hátha jövőre már tényleg csődbe megy az orr bán vagy kidobják az euból ami halált jelent."

Én ezt nem akarom. A legkevésbé sem akarom.

"A komcsi gazdasagi csod miatt kellett a megszorito csomag"

Ez igaz, sőt, a lehető legjobb az lett volna, ha 90-ben tűnik el a sűlyesztőben az MSZP.

De Gyurcsányra (pl) azt mondani, hogy komcsi, nevetséges. Pont, hogy teljesen szerepet tévesztett a két oldal. A mostaniak a komcsik, a régi komcsik meg átmentek full retard kapitalistába.

"Atól függ, ha Orbán lesz, akkor nagyon jól, volt ő már kormányfő EUn kívüli Magyarországon és megállt a lábán, bokros csomag nélkül is. "

Erre meg nagyon kíváncsi vagyok. Csak mert folyamatos Bokros csomag van, csak szépen van becsomagolva, de a szar attól még szar marad.

nem várt fordulat 2017.12.23. 13:50:04

@nemecsekerno_007: Rendben, én szeretnék:

"akinek nem tetszik az alkalmazotti forma menjen el vállalkozónak"

Segíts kérlek, őszintén kérem. Nincs megtakarításom, hónapról hónapra élek. Hogyan tudnék elindítani mondjuk egy webshopot, úgy, hogy programozó vagyok, tehát a tárhely, domain, weboldal nekem ingyen van. A vállalkozás indítására, és az árú beszerzésére nincs pénzem.

Szívesen veszem a tippeidet. Komolyan.

Brix 2017.12.23. 13:50:26

@Kámasuka: Széles néprétegek most sem részesülnek a gazdasági fejlődésből. Alamizsnát osztogatnak a nyugdíjasoknak, 10 e étkezési utalvány meg 15-20 ezres "nyugdíjprémium", amit kaptak... A kádári kisemberek leszármazottai, kb 600-700 ezer ember külföldön dolgozik, nyilván nem véletlenül.. Az alacsony keresetű emberek vesztesei lettek, az egykulcsos adórendszernek... .A rokkantnyugdíjakat és családi pótlékot sem emelték évek óta...
Nyilván a felső 10-20%-ék sokkal jobban él az Orbán-kormány alatt, a többség viszont alig érzékel valamit a gazdasági fejlődésből
A szemfényvesztés viszont megy, minden szinten..
Egy szerencséje van a kormánynak: a migrációs válság kérdése , ami most tematizálja a politikát. Másrészt, az emberek jelentős része rezignált szavazni. A "győztesek" majd elmennek és eldöntik a szavazást, így nyer a Fidesz.. Valami biztos: az alsó középrétegnek nem lesz jobb az elkövetkezendő éveken sem, hiszen a politika fő kedvezményezettje a " nagypolgárság" , és a nemzeti burzsoázia. Akinek nem tetszik az, elmehet külföldre...

Kámasuka 2017.12.23. 13:53:45

@nem várt fordulat: ne kamuzz mar, unalmas

Mo-ra 2009ben ert el a penzugyi valsag hatasa, alig 2 evet erintett az egesz 8 eves kormanyzasbol

Ezzel szemben mar 2007ben sem volt gdp növekedés és már akkor is sokkal nagyobb volt a gdp aranyos adossag mint 2002ben. Ez a korszak, 2002-2007 egesz europaban, foleg itt keleten nagyobb gazdasagi novekedest hozott mint 2010 ota barmelyik ev.

Ha nekik nem doltek az EU penzek az egy qrvajo ok hogy menjenek a picsaba a kormany kozelebol. Ha megis doltek akkor ellopták a 4es metroval egyutt Megyoek, ugye ez nem a ződdossziéban van, hanem az EU vizsgálat derítette ki.

Kámasuka 2017.12.23. 13:57:37

@Brix: Én csak azt mondtam, hogy szélesEBB néprétegek örülhetnek mint korábban. A nyuggerek pénzelését én nemigen komálom, a kis keresetüek meg menjenek nyugatra melózni, azzal mi itt maradtak is jól járunk.

'Valami biztos: az alsó középrétegnek nem lesz jobb az elkövetkezendő éveken sem'

Hát ha a kormányra várnak akkor nem, ebben egyetértünk.

Csuti Ördögüző 2017.12.23. 14:01:52

@nem várt fordulat: 'De Gyurcsányra (pl) azt mondani, hogy komcsi, nevetséges. Pont, hogy teljesen szerepet tévesztett a két oldal. A mostaniak a komcsik, a régi komcsik meg átmentek full retard kapitalistába.'

feri egy ambíciózus senki volt Pápáról aki benősült egy őskomcsi családba, és máig is abból van egzisztenciája amit az ő kapcsolataikkal a 90es években lopott magának

orbánt meg verték kádár kopói

azért eközé egyenlőségjelet tenni nem kicsit arcos

VaradiJanos 2017.12.23. 14:03:23

@Jazo: “Ettől függetlenül sokan közülük jövőre és a Fideszre szavaznak majd...vagy el sem mennek szavazni. ”

Látod? Ez rátok nézve kritika

taga20 2017.12.23. 14:11:55

@Csuti Ördögüző: hol verték a gecit? okszfordba, vagy hol az anyádba?

VaradiJanos 2017.12.23. 14:12:19

@nem várt fordulat: “ a fenti kérdésekre mind őszintén igennel tudsz válaszolni, sem a családodban, sem az ismerőseid közt nincs, aki órákon át matekozik a sárga csekkekkel, esküszöm leszoplak”

Vesztes fogadás után is te akarsz nyerni?

VaradiJanos 2017.12.23. 14:17:37

@taga20: a te anyádba mást vertek - sokat. Még nincs karácsony, csak szólok

VaradiJanos 2017.12.23. 14:20:15

@Brix: “Az alacsony keresetű emberek vesztesei lettek, az egykulcsos adórendszernek... .A rokkantnyugdíjakat és családi pótlékot sem emelték évek óta...”
Miért is lesz attól rosszabb valakinek, hogy egy másik kevesebbet fizet? Mármint a proli irigységen kívül. És miért is kellene jutalmazni a közösből a sok kamu beteget és a barna nyulakat?

taga20 2017.12.23. 14:22:07

@VaradiJanos: haver, mi van veled? állandóan szekálsz, én mek mindig tök rendes vagyok hozzád, pedig egy utolsó fityeszes retek vagy.

te nem érted ezt a szeretet dolgot úgye, mint a geci? téged is vert és rugdosott a pártitkár apád?

ezért nem tudok rád haragudni. és ha nincs hova menned szenteste, én szívesen látlak:)))

VaradiJanos 2017.12.23. 14:26:02

@taga20: beugrom egy karácsonyi jókívánság erejéig, köszönöm a meghívást. Hová menjek?

Csuti Ördögüző 2017.12.23. 14:28:04

@Brix: Ez hellyel közzel igaz. Orbán nem az alsó középosztályra épített, amikor adórendszerét kitalálta.

Viszont, a fő cél a foglalkoztatás növelése volt az SZJA reformmal és ez bevált, ill. ez okozott munkaerőhiányt -nyilván az export konjunktúra mellett-, valamint általános béremelkedést.

Ma pedig a minimálbér netto 85. Nagyon kevés, de 2006ban a legjobb ballib évben nettó 52 volt.

Az 85/52=63% emelkedés 11 év alatt, ez is magasabb mint az infláció. Tehát reálértéken már meghaladja a minimálbér is a 2006ost. Csak más rétegek még jobban jártak, ez igaz.

taga20 2017.12.23. 14:31:01

@VaradiJanos: futrinka ucca kettő, födszint három. bejglit hozzá:)

VaradiJanos 2017.12.23. 14:32:54

@Csuti Ördögüző: azért lássuk be, hogy nettó 85 kormánytól függetlenül nevetséges. Egy négy fős boros vacsora Svájcban.

Csuti Ördögüző 2017.12.23. 14:36:37

@VaradiJanos: Abszolút.

A nettó200 átlagbér is nevetséges, de ez van.

A minimálbér aránya az átlagbérhez hasonló, mint Németországban, ott is valamivel kevesebb mint a fele. Az angoloknál is 7 font körüli a bruttó minimálbér óránként és 14 font az átlagos órabér.

VaradiJanos 2017.12.23. 14:37:33

@taga20: nincs Érden Futrinka utca.

nemecsekerno_007 2017.12.23. 14:39:54

@nem várt fordulat: Húha, hát így hirtelen csak egy vázlatos üzleti tervet tudnék feldobni. :)

1. Kezdj el kapcsolatokat keresni, potenciális ügyfeleket, cégeket
2. Fel kell mérned, hogy mennyire piacképes amit tudsz és esetleg mit kell még tanulni ami szükséges ahhoz, hogy jól fizető programozói projektekbe bekapcsolódhass
3. Utána kéne nézned, hogy tudsz-e KATÁ-zni a tanári állás mellett mert akkor az csak havonta 25 ezer. (először muszáj munka mellett csinálni amíg nincs elég nagy ügyfélköröd)
4. Szerintem kb. havi 40 óra az amit munka mellett számlázni tudsz mert ezen felül biztos lesz 10-15 óra havonta ami nem számlázható. (szervezés, telefonálás, ügyintézés ilyesmi.)
5. Munka mellett kell csinálni szerintem legalább 1 évig. Ennyi idő alatt már összegyűlik annyi adatod, amiből már jobban tudsz tervezni. (milyen munka, mennyi ideig tart, ahhoz mennyi nem számlázható idő tartozik, mennyi a havi bevételed etc...)
6. Ezek után lehet számolgatni azt, hogy mennyi ügyfél kell ahhoz, hogy főállásban tudd csinálni ill. a havi 40 órás, mellékállást újra kell számolni havi 120 órás verzióra.

Vagy lehet B terv: keresel programozói állást ahol alkalmazott leszel de sok hasznosat lehet tanulni és esetleg még tőkét is lehet gyűjteni.

Nagyjából ennyi. Az olyan típusú projekteken mint webshop csak ezek után tudsz gondolkodni ha már van tőkéd.

Remélem nem túl zavaros amit írtam :) Számolni kell és tudatosan építeni a vállalkozást. Meg persze ha lesznek bevételeid akkor az önkormányzat egyből be fog jelentkezni az iparűzési adóra :D

taga20 2017.12.23. 14:43:23

@VaradiJanos: és te merre laksz haver, ha már ennyire ismerkedünk?

VaradiJanos 2017.12.23. 14:43:28

@nemecsekerno_007: képes voltál tényleg válaszolni a kamu kérdésére ennek az izének? Túl rendes vagy.

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 14:43:45

@VaradiJanos: beugrom egy karácsonyi jókívánság erejéig, köszönöm a meghívást. Hová menjek?

Engem monnyuk nem hívott, de veled tartanék hogy rágyújtsam a putrit, oszt nem fog fázni legalább! :DDDDDDDDDDDDDD

Csuti Ördögüző 2017.12.23. 14:45:29

@nemecsekerno_007: nem lehet mindenki programozó

de ha van IT érdeklődése, és nem akar egyetemre menni, vannak más lehetőségek is

Pl. SSC-k, IT helpdesk, oda jóformán semmi nem kell egy tanárt is felvesznek pláne ha tud angolul vagy németül

a fizetések 250-300 nettótól indulnak, az is jobb mint a tanári, és napi 8 óra szigorúan, szóval vállalkozni el lehet kezdeni mellette

VaradiJanos 2017.12.23. 14:46:01

@taga20: nem én hívtalak meg holnapra cím nélkül .... de egyébként Nagykovácsi

VaradiJanos 2017.12.23. 14:48:20

@Helga Beauty Salon: sosem tennék ilyet vendégségben és nem putris a haver .... de megértem az iránta érzett szimpátiádat

ember100 2017.12.23. 14:49:09

@Kámasuka:
Helló !

Először azt hittem hogy IRONIZÁLSZ !
De később rájöttem TÉNYLEG ennyit tudsz .
Sajna ez elég kevés !
A vezíred csak bűvészkedik a számokkal meg a mondataival. Pl. már a gvh , eltolcsiék is azt írták hogy EU s pénzek nélkül nem itt lennénk hanem a béka segge alatt..
Meg aztán az ERŐSEN túlárazott vizes VB meg a többiek NA az a korrupció nem hiszem hogy nem látod.
Jön a demagóg szöveg hogy mutassak bizonyítékot azt hogy pl. a VB 40-40 milliárddal indult és vagy 100-120 milliárd között állt meg ez mi ha nem bizonyíték .
Ja persze és atom sincs mert nem tudom megmutatni neked.
Mennyé máááá :)

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 14:49:10

Nem tudom mit védik itt a ballibák a tanárokat! Amikor tanulni kellett volna tőlük szemmel láthatóan nem jeleskedtek! Ne játsszátok az eszeteket pótvizsgás szamarak!

taga20 2017.12.23. 14:50:04

@Helga Beauty Salon: mirr-murr, látom téged is megérintett a szeretet szele, így karácsony előtt egy nappal.

nemecsekerno_007 2017.12.23. 14:50:18

@Csuti Ördögüző: Jaja, keresgélni kell és ügyfélkört építeni v. keresni egy főállást.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.23. 14:51:10

@Helga Beauty Salon: Te meg látom utálod őket, mert még a gyogyóból is kirúgtak, mint reménytelenül hülyét.

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 14:52:25

@VaradiJanos: nem én hívtalak meg holnapra cím nélkül ..

Biztosan hajléktalan! Bárhol vendégül láthat! :DDDDDDD

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.23. 14:52:33

@taga20: Náluk ez volt minden karácsonykor, így nőtt fel. Érthető miért ilyen pszichopata.

taga20 2017.12.23. 14:52:56

@VaradiJanos: haver, te aszt vártad, hogy bemondom a lakcímem?

asztán jön helga és bandája, asztán rám gyújtja a keconkat:)

VaradiJanos 2017.12.23. 14:53:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ejnye, göthös geci, anyázol? És ha szájbakúr Helga?

dr kotász (törölt) 2017.12.23. 14:53:57

@FCUK13: fiacskám, neked ki engedte meg hogy minősítheted bárkinek a munkáját? Otthon vered a brét, nem dolgozol, anyád fizeti a netet, és még neked jár a szád? bakker...

taga20 2017.12.23. 14:54:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: te, ő is egy ember, még ha veszett állatként is viselkedik, mint a fityeszhorda minden egyes tagja.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.23. 14:55:16

@Kámasuka: "miközben mindenki többet visz haza, s folyamatosan törlesztjük adósságainkat."

Hazudsz. Az államadósság a Fidesz alatt 7 ezer milliárddal nőtt.

Csuti Ördögüző 2017.12.23. 14:58:53

@nemecsekerno_007: nagyon sok mini vallakozast fel lehet epiteni munkahely mellett, sőt szerintem ez a legjobb módszer, hisz szinte mindenki utálja a munkahelyét

ebay
amazon

naponta millió kisember tolja ott a bizniszét, az sem egy bonyolult dolog /azaz ott is ügyfélkört kell építeni stb./

VaradiJanos 2017.12.23. 14:58:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: netvigéckedhetsz, az ingyen van, de nem magamat írtam, parazita

taga20 2017.12.23. 15:01:07

@Helga Beauty Salon: cica most lépek, me fel kell porszívóznom és mosnom a garázsomat, me nem fog jönni a jézuska holnap. pedig egész évben jó fijú voltam, és nem loptam, mint a fityeszmaffia:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.23. 15:02:39

@taga20: Ugyan már! Gyávák ezek ehhez. Mint azok akik üvöltöznek a kocsiból, erősködnek. Aztán ha mégis ki mernek szállni, beteszem a fogvédőmet szó nélkül és te még olyan gyorsan embereket nem láttál visszaszállni az autójukba. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.23. 15:04:45

@VaradiJanos: Azt gondoltam. Beszari vagy. Elég volt hogy a blog pszichiáter felállított egy anamnézist a beteg lelkedről és azonnal összeomlottál.

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 15:15:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: : Kevesek vagytok ti ahhoz... :-))

Majd ezt írjuk a sírkövedre! :D Add meg a címed!

nemecsekerno_007 2017.12.23. 15:46:02

@VaradiJanos: "képes voltál tényleg válaszolni a kamu kérdésére ennek az izének? Túl rendes vagy...."

Akkor az egész blogszféra kamu. Egy bolhacirkusz, kiégett, tehetetlen emberekkel. Az egész ország nem ilyen. Szerencsére.

Nylul 2017.12.23. 15:49:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: 'beteszem a fogvédőmet szó nélkül' - ez kurva jó, ki fogom próbálni. :D

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2017.12.23. 15:50:21

@Csuti Ördögüző: "Viszont, a fő cél a foglalkoztatás növelése volt az SZJA reformmal és ez bevált, ill. ez okozott munkaerőhiányt "

szia, te Nap hülyéje! A Tolvajorbáni szja reform csak a felső 200 ezernek nettó haszon, nektek milliónyi NER proliknak meg színtiszta ráfizetés. De te ezt a nagyon egyszerü számtant még 30 év múlva se fogod felfogni. MIndenesetre, amikor majd a te nagyanyádat fogják 5 órán át a sürgősségin dekkoltan 120 másik akut esetttel együtt mert nincsd egyetlen orvos se a környéken (a kurva nagy munkahely teremtési hazudozásaid ellenér) és a nagymutterod feldobja a talat, akkor majd tudni fogod hogy jó dolog-e az adóforintokat a felső 200 ezer zsebébe rakni az egészségügy helyett.
Hogy az oktatási színvobnaladbeli mulasztásokról már ne is beszéljünk.

taga20 2017.12.23. 16:03:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: aszt azé tudod, hogy az erőszak semmire se megoldás! miért nem nyújtod oda a másik orcádat?:))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.12.23. 16:58:53

@Nylul: Ez régi. Már a nyolcvanas éveben szokás volt a Balcsin. A hülye nagypofájú németek egyből tudták mi következik, ha balhéztak a helyen amit védtünk. :-))

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 17:15:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na, élvezhettük a milyen májer voltam történetet! :D Az több mint húsz éve volt, szerintem tedd el a szép emlékek közé csoffadtkám! :P

tompus 2017.12.23. 17:21:55

Én a szoci kormány idején tanítottam, lófaszt nem kaptam karácsonyra. Gondolom akkor is írtatok róla, ugye? Ja, nem, az rendben volt.

Filmelemző 2017.12.23. 17:27:19

A tanárok, diákok és főleg a képzett, értelmes polgárok tehertételt jelentenek az Orbánizmus számára. Nincs ebben meglepő.

Filmelemző 2017.12.23. 17:28:02

A tanárok és a képzett emberek nem hasznosak a jelenlegi rendszerben. Allatvalók kellenek és hívek.

rigolya2 2017.12.23. 17:33:46

@Kámasuka: Az államadósság 2010 óta az mnyp-pénzek 3.000 mrd-jának elherdálsása után is 6.000 mrd-vel emelkedett... Alig 30%-kal.

Milyen beosztó ez a fidesznyik orbánia?!

kewcheg 2017.12.23. 17:36:08

@VaradiJanos: menjél haza aztán egyél füstöltszalonnát kisüstivel.Tajparaszt....

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 17:41:45

@kewcheg: Mi bajod a szalonnával meg a kisüstivel? Cukros vagy?

rigolya2 2017.12.23. 17:45:27

@Csuti Ördögüző: Bruhhahhaahahhaaa!!!

Még hogy I. orbánia nem élt a bokros-csomagból?!

Micsoda egy agyatlan!

CSAK 3 ÉVIG ÉLTEK A FORINT FOLYAMATOS ÉRTÉKTELENÍTÉSÉVEL! 2001-IG!!!

hu.wikipedia.org/wiki/A_forint_le%C3%A9rt%C3%A9kel%C3%A9sei

Bruhahahahhahahaaa!!!

rigolya2 2017.12.23. 17:50:53

@Csuti Ördögüző:
2010-ben a mai 127.500 minimálbér nettója 93.398 Ft.
Mennyi is ma?
85.000???

Bruhahahhahahahaaa!!!

Mekkora fejlódés!?

rigolya2 2017.12.23. 17:53:10

@Csuti Ördögüző:

A világgazdasági környezet okozta fellendülés miatt nő a foglalkoztatás kis hazánkban!

Az viszont, hogy munkaerőhiány van, arról a demográfia és a kivándorlás tehet!

Biztos azért vándorolnak ki a magyarok külföldre dolgozni, mert itthon eljött a kánaán...

Bruhahahhahaaa!!!

Indriq 2017.12.23. 18:20:43

@Kámasuka: a hiánnyal tervezett költségvetés minden, csak nem poroszos. Én értem, hogy ma ezt a szót tanultad a pártszékházban. De a jelentését még nem sajátítottad el

mennelinkabbfelemeli 2017.12.23. 18:23:12

Azért vannak pedagógusok, akiknek viszont az Alkotmánybíróság adott karácsonyi meglepetést...
alkotmanybirosag.hu/dontes/ab-hatarozat-jogszabaly-alaptorveny-ellenessegenek-megallapitasarol-es-megsemmisiteserol/
"Szerencsés" esetben ez visszamenőleg 200k forint is lehet.

Indriq 2017.12.23. 18:24:34

@tompus: a szocik idején lófaszt se kaptál. Most viszont igen, SZÓ SZERINT

2017.12.23. 18:34:03

Lassan kibírhatatlan ez a troll bűz!

taga20 2017.12.23. 18:41:42

@Indriq: :))))

ez nagyon ott van! szerintem a droid rá is cuppant:)))

taga20 2017.12.23. 18:42:35

@MikeBoy: ezeknek a fityesztrolloknak, még a karácsony se szent!:)))

taga20 2017.12.23. 18:47:09

@Helga Beauty Salon: mirr-murr, ma nagyon tüzelsz ribanc!:)))

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 19:07:59

@MikeBoy: Lassan kibírhatatlan ez a troll bűz!

Csak közel van a pofád az orrodhoz és azt érzed!

Helga Beauty Salon. 2017.12.23. 19:09:37

@taga20: Mi van papucs, idáig takarítottál? Vagy fát loptál az erdőn tüzelőnek?

taga20 2017.12.23. 19:20:41

@Helga Beauty Salon: kicsit nagy a putrink, ezé sokat kellett döngölnöm a padlót:)))

farhátodat megfőzted már, tudod azt amit az én adómból dobott oda a fityeszes földesurad!:))

na me én egy ateista kutya vagyok, dobok neked egy szépet droid!:)))

www.youtube.com/watch?v=OKFbB_kqpDI

kuki123 2017.12.23. 19:26:00

szavaztatok volna a Jobbikra
4-8 éve

mégis mi a faszt vártatok a fityesztől vagy attól az MSZP-től aki a világ legszarabb vezetőjével kacérkodik gyurcsótány (most már hivatalosan is bebizonyította 2 amcsi professzor)

FayRodisz 2017.12.23. 19:28:14

@levi009:

Nem. De a hozzád hasonló szövegértelmezési zavarokkal küzdő állatért a tanárok a felelősek.

@VaradiJanos:

Nem is. Nem a te ribancodról beszéltem.

odamondó 2017.12.23. 19:33:50

Miért, a tanároknak kéne 7 milliárdot adni? Szerintem másnap felmondana mind. Akkor mi lenne a vinnyogás tárgya? Ilyen az élet. Akik fent vannak nyilván több pénzt kapnak.

2017.12.23. 19:52:19

@odamondó:

Az intelligencia úgy általában veleszületett adottság. Ebben peched volt.
De e mellett amikor a matekot tanították neked, azt hiszem, már az összes matektanár előre felmondott.

odamondó 2017.12.23. 20:30:56

@MikeBoy: valamit mondtál. Te talán tudod mit. Majd legközelebb fogalmazd meg érthetőbben.

2017.12.23. 20:39:37

@odamondó:

Úgy 100 ezer tanár van Magyarországon. És oszd szét köztük a 7 milliárdot (fejenként 70k, ugye tudjuk, hogy nem vagy matekzseni) és aztán ennek a két mondatodnak mennyi értelme lesz szerinted?
"Szerintem másnap felmondana mind. Akkor mi lenne a vinnyogás tárgya?"

VaradiJanos 2017.12.23. 21:30:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: bent laksz a bázison? Akkor te a feri bá vagy?

VaradiJanos 2017.12.23. 21:32:25

@kewcheg: oh, a kisüsti nem illik a macesz mellé, parazita?

odamondó 2017.12.23. 21:37:19

@MikeBoy: hol írtam okos szövegértelmezőm, hogy 7 milliárdos költségvetésről írtam. 7 milliárd /főre gondoltam mivel egy rogánnak habonynak 7 milliárd simán jár per kopf. Tehát akkor egy tanárnak is járjon 7 milliárd nem?

2017.12.23. 21:47:15

@odamondó:

Most két még nagyobb baromsággal akarod az eredetit felszínen tartani?
Azt egy dolog, hogy mi a rákot értesz az alatt, hogy a Rogánnak jár 7 milliárd, mert már ez is baromság.
De a 100.000*7 milliárd az összes tanárnak az mennyi is? Úgy 20 évnyi magyar GDP te nagyon hülye!

VaradiJanos 2017.12.23. 22:06:42

@MikeBoy: kicsit mellékszál, de érdekel: ez a mikeboy úgy született mint a boygeorge, hogy egyértelművé tegyed ami a külső jelek alapján nem az?

odamondó 2017.12.23. 23:34:48

@MikeBoy: kicsit pihenjél le.
Rogánnak jár 7 milliárd mert ő oligarcha. A tanár meg nem az.

Na mivel kiszámlotad hogy 100 ezer tanárnak fejenként 7 milliárd az 20 évnyi magyar gdp akkor meg is válaszoltad miért nem kapnak a tanárok fejenként 7 milliárdot. Nem tudom min hőbörogsz.

Indriq 2017.12.23. 23:56:05

@kuki123: azért jó ha tudod, hogy dönteni kéne, most az amcsik hazudnak vagy nem, olyan szűrés necces, hogy ha jó számodra a story, akkor hivatkozási alap, ha nem akkor hazudnak.
@odamondó: rogán mióta oligarcha? ő nem egy közpénzből (FIZETÉSBŐL) élő politikus?

2017.12.24. 00:19:32

@odamondó:

Te is csak egy troll vagy!
Nem szóltam semmit....

kewcheg 2017.12.24. 00:21:16

@VaradiJanos: Igen, nem illik és igen az vagyok, te kis egyhatvan magas görbe lábú hordóhasú kerekfejű turbómagyar...Remélem kacagány is van rajtad, vagy röhögény..mit bánomén...

odamondó 2017.12.24. 11:16:52

@Indriq: fizetéséből a cipőjére nem telne tehát oligarcha.

@MikeBoy: ha már érvekből kifogytál játszd ki a troll kártyát.
süti beállítások módosítása