B1 blogcsaládMigráció: a kormány képtelen igazat mondani, minden állítása hazug

2017. július 31. - ashwood

ro_szke_01_1024-e1441890378874-1024x604.jpgTovábbra is a félelemkeltésre alapozza Orbán Viktor hatalmának megőrzését célzó választási kampányt. Ennek érdekében folyamatosan hazudik a migrációval kapcsolatban. Muszáj, mert ha igazat mondana, azonnal kiderülne: nincs mitől rettegni.

Csokorba szedtük a kormány állításait a menekült-válsággal kapcsolatban, és megnéztük, mennyi a valóságtartalmuk. Orbán Viktor viszonya a valósággal legalábbis távolságtartó.

1, A magyar kormány a kerítéssel állította meg a menekülthullámot.

A kijelentés minimum túlzó, de inkább a hazugsághoz áll közelebb. A rendőrség statisztikáiból jól látszik, hogy a déli határszakaszon felhúzott kerítés valóban megakasztotta a menekült-áradatot. A napi 2-3 ezer emberről a kerítés felhúzása után 700-800 főnél stabilizálódott a szám - vitathatatlan, drasztikus csökkenés. Azt azonban tudjuk, hogy a menekültek ekkor Horvátország felé vették az útjukat - vagyis csak Magyarország mentesült a nyomás alól némileg. Az igazi áttörést valamivel később az EU-török megállapodás hozta. Az uniós milliárdok megindítása után Ankara ténylegesen lezárta a balkáni útvonalat, aminek hála 2016 augusztusától napi 10-20 fő próbálkozott már csupán. Az adatok azt mutatják: érdemi hatása az utóbbinak volt.

2, A magyar ellenzék le akarja bontani a kerítést.

Nettó hazugság. A baloldal, ha meg nem is barátkozott a fal gondolatával, de belátta szükségességét. A sokat emlegetett Botka nyilatkozat is úgy szólt valójában: amennyiben rendeződik a migrációs helyzet, csak azt követően bontható le a kerítés. Ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatokkal találkozhatunk a többi ellenzéki párt részéről is. Annyi bizonyos, a szabad szemmel nem látható és politikai tényezőnek semmiképp nem nevezhető Fodor Gábor féle liberálisokon kívül senki nem bontana kerítést.

3, A kormány rendszeresen meghosszabbítja a "tömeges migráció miatti válsághelyzetet".

Legközelebb szeptember 7-én jár le a fél éves válsághelyzet, de már most biztosak vagyunk abban, hogy legalább fél évvel újra meghosszabbítják majd. Teljesen jogtalanul. Ugyanis a kormány maga hozta szabályok szerint ilyen válsághelyzetet akkor lehet elrendelni, ha "a menedékkérők száma egy hónap átlagában a napi ötszáz főt, vagy két egymást követő hét átlagában a napi hétszázötven főt, vagy egy hét átlagában a napi nyolcszáz főt meghaladja." Erről pedig szó sincs. A magyar határra havonta 2-300 menekült érkezik mindössze immár lassan egy éve. Hogy semmi nem indokolja a válsághelyzet fenntartását, mi sem mutatja jobban, minthogy a belügy és a bevándorlási hivatal 10 évre titkosította a válsághelyzet elrendelésének okait.

4, Soros György 4 pontos terve migránsokkal árasztaná el Európát.

Ennél nagyobb baromságot - és egyben uszítóbb szöveget rég hallottunk. Soros 4 pontos mesterterve ugyanis kizárólag Orbán és bandája fejében létezik. Az alapja egy Soros által két éve írt publicisztika, amelyben az üzletember valóban évi egymillió menekült befogadását javasolta az EU-nak, munkaerőgondjai orvoslására. Tavaly már csak százezer migráns befogadásáról írt Soros, idén pedig semmiről. Úgy csinálni, mintha egy havilapban megjelent publicisztika valójában egy titkos összeesküvés alapja lenne, vagy kezelendő elmebaj, vagy a magyar lakosság végtelen lenézése.

5, Az Európai Unió Soros tervét akarja végrehajtani.

A szokásos démonizálás, ellenség kijelölés - a valóság teljes figyelmen kívül hagyásával. Nem tűnik betelepítési szándéknak, hogy az EU évente több mint 3 milliárd eurót fizet Törökországnak a menekültek visszatartásáért. Úgyszintén nem támasztja alá Orbán narratíváját az uniós határrendészet megerősítése. Egyáltalán: semmi nem támasztja alá Orbán állításait. Még szerencse, hogy a magyar miniszterelnök véletlenül sem megy olyan helyre, ahol valódi kérdést kapna.

6, A közös uniós bevándorlási hivatal felállítás a Soros terv része.

Hát sőt! Orbán egyszerre követeli a menekült-válság uniós szintű megoldását és azt, hogy minden jogkör maradjon a tagállamoknál. És amikor az EU e két, egymásnak szögesen ellentmondó követelménynek nem felel meg, máris lehet hazudozni. Az egységes szervezet felállítása ugyanis épp azt szolgálja, hogy a tagállamoknak ne egyedül kelljen szembe néznie a válsággal, hanem a kontinens teljes pénzügyi és igazgatási ereje lépjen fel a menekült-áradat megállítása érdekében. Aki ezt támadja, az nem a megoldásban, hanem a permanens válságban érdekelt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1512703501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2017.08.01. 14:29:55

@morpho: Debrecenben élek. Itt vannak letelepedett menekültek: afgànok, irakiak és afrikai is. Van néger hajléktalan ,a Fórum előtt koldul...Nyilvàn 1\1000 sincs annyi mint nyugaton, de nem is szeretném hogy ez vàltozzon! A tendencia aggasztó! Egyre többen vannak!

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 14:31:28

@sinus67:

"egy olyan unióhoz csatlakoztunk, amelynek a döntései szavazás útján születnek, mint minden normális demokráciában. Ezeket a döntéseket mindenki kénytelen betartani, aki ebbe a szövetségbe csatlakozott, méghozzá önszántából. "

Csak ők ezt úgy értik: Mo-nak nincs joga az elveket illetően változtatásokat javasolni.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 14:32:25

@sinus67:

"Az emberek a nagytőke nélkül is levannak szarva. Nézd meg milyen "eredményesen" működik az egészségügy, vagy pl. a nyugdíjrendszer. És ez csak két példa, ami mindenkit érint."

Mindkettő valójában kifejezetten jól működik. Lehetne jobb is, ez tény, de a liberális megoldások nem ebben az irányba mutatnak.

illaim 2017.08.01. 14:33:42

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: Már az olvasás sem megy te piciny bogárka? LOL

Brix 2017.08.01. 14:36:42

@morpho: Nyugodjàl le , migrànsok mindenhovà mennek, ahovà beengedik őket! Budapest , Pràga ,Varsó éppen elég gazdag vàrosok, hogy attraktív célpontok legyenek a jövőben!

konrada 2017.08.01. 14:37:25

@morpho:
Tudom ez neked bonyolult.
Próbálom elmagyarázni:
Adott egy hegyoldal, melyről az erózió miatt (eső, fagy, napsütés...) meg-megindul a föld az alatta lévő házakra, azaz ott omlásveszély van.
Erre építeni szoktak egy támfalat, amely azt nagy eséllyel megfogja.
Nos, szerinted az omlásveszélyt előidéző erózió a kerítéstől elmúlt?
...s ha a támfal miatt jelenleg nincs akkora omlásveszély, akkor a támfal szükségtelen, annak karbantártása elkerülhető, a domboldal monitorozása felesleges?

...tudom, hogy ez túl bonyolult, de azért próbáld végig gondolni...

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 14:38:33

@sinus67:

"Te erősen homofób vagy. "

Így igaz. Ahogy a kelet-európaik töbsége. S nem szeretnénk homoklobbista értékrendet.

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 14:39:43

@Attilajukkaja: milyen menekültekről beszélsz??
Akik a szír/magyar határon jöttek közvetlenül?

Attilajukkaja 2017.08.01. 14:40:38

@seol:
"És ne feledjük a Moszkvában (és ha jól tudom, Szaúd-Arábiában) különösebb ellenőrzés nélkül százával-ezrével osztogatott vízumokról sem."
Igaz! :o)

@Brix:
"A valódi menekülteket a konfliktus zónàkhoz közel kellene ellàtni, és csak azokat befogadni, akikre van valamely fogadóàllamból igény."
A zónákkal egyetértek, de az igény egy nagyon tág fogalom. Úgy gondolom, hogy idővel és némi befektetéssel, oktatással meg lehet egy csomó embert tanítani arra, amire Magyarországnak sürgősen szüksége van. Itt inkább a menekültek hajlandóságára fektetném a hangsúlyt.

"Az egész illegàlis népvàndorlàst jogi es katonai eszközökkel simàn meg lehetne oldani, egyedül az európai liberàlis politika a gàtja mindennek!"
Nem csak Európában fogadnak be menekülteket. Az őket környező országokban sokkal több van belőlük. Nem csak mi NEM lőjük őket halomra a határon, hanem mások sem.

"Amíg làtjàk, hogy van esély, addig jönni fognak."
Ha túl forró a talaj az ember lába alatt, akkor is elindul, ha elvileg nincs esélye. Itt emberéletekről van szó.

"Most relatív nyugalom van a magyar hatàron, de ez még vàltozhat közép tàvon!"
Na ez ellen kell tenni, hogy ez ne változzon. De nem hülye plakátokkal.

"a nulla migrans , a jó migràns!"
Nekem pedig a nulla Orbán a jó kormány. Na és?

"viszonylag homogén nemzetàllmok vannak!"
Hát NAGYON viszonylag! :o)))) Mert nem azok.

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 14:40:40

@maxval a mélyelemző birca: légyszives fejtsd ki bővebben, miért bukott meg a jobbik.
Szerinted mennyi esélyük van jövőre?

Attilajukkaja 2017.08.01. 14:41:44

@Sexual Harassment Panda:
"milyen menekültekről beszélsz??
Akik a szír/magyar határon jöttek közvetlenül?"
Nem a szír/német határon!

Geza16V 2017.08.01. 14:45:46

@Brix: Pontosan ez a röhejes. Megbüntetik Magyarországot két bangladesi menekült (???) miatt tízezer eurókra? Nonszensz... Menjenek szépen haza abba a környezetbe, amit maguknak teremtettek, nincs háború, nincs elnyomás, semmi okuk, hogy menedékjogot kérjenek. Még büntetés...

konrada 2017.08.01. 14:48:09

@sinus67:
"egy olyan unióhoz csatlakoztunk, amelynek a döntései szavazás útján születnek, mint minden normális demokráciában. Ezeket a döntéseket mindenki kénytelen betartani, aki ebbe a szövetségbe csatlakozott, méghozzá önszántából"

...gyerekkoromban az oviban meséltek egy mesét - ebből idéznék emlékeim alapján, hogy lásd, nem volt könnyű gyerekkorom:
Pár állat - farkas, róka, őz, nyúl, kakas, tyúk - egy ijedelem során beleesett egy verembe, ahol aztán megéheztek:
Egyszer azt mondja a farkas:-. Hanem gondoltam én egyet. Számláljuk el mindnyájunk nevét, akié a legcsúnyább lesz, azt együk meg.
Ráálltak mindnyájan. Elkezdte a farkas:
- Farkas-barkas jaj be szép, róka-bóka az is szép, őzöm-bőzöm az is szép, nyúlom-búlom az is szép, kakas-bakas az is szép, tyúkom-búkom jaj be rút!

...szóval értem én a demokráciát, csak tán nem a farkasnak, meg a rókának kellene abban megszavaztatni a közösségi döntést, és nem biztos, hogy tyúkom-búkomnak önként be kéne tartani a szövetségi akarást.....

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.01. 14:48:10

@morpho: Már megállapodás előtt is sikerült a határzárral drasztikusan lassítani az áramlás sebességét, és csökkenteni a forgalmat, valamint elérni, hogy a horvátok és s szlovének is tegyenek a határvédelmükért.
Sőt a megállapodás létrejöttében is volt szerepe a magyar határzárnak. Amíg flottul zajlott a muzulmán beáramlás ezen a vonalon tulajdonképpen minden rendben volt Brüsszel és Berlin szemében, azonban a magyar dugó az amúgy is kiszámíthatatlan Balkán destabilizálódásával fenyegetett, ezért kényszerültek megállapodni a törökökkel.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 14:53:41

@morpho:

Közvetlenül nincs, de azonnal lenne, ha az ország határvédelme le lenne építve.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 14:56:38

@ZX:

Mindegy. A cikk régi és jóslata NEM igazolódott be. Nem lett tömeges vadhalál.

Ahogy a földikutyák is vígan élnek, pedig az volt a szöveg 2 éve, hogy a cigány Zorbán kiirtja őket.

Mindig megesik, hogy rosszul elhelyezett akadályokba belehal, megsérül egy állat. Ez sajnálatos, én is állatbarát vagyok. De ezt hivatkozási alapnak használni, hogy ezentúl ne épüljön semmi abszurdum.

Jobb megoldás: vadbiztossá tenni az ilyen akadályokat.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 14:58:46

@Sexual Harassment Panda:

Nincs mondanivalójuk.

Jövőre: 15 %.

Ha a ballibek külön indulnak, a Jobbik a második párt lesz.

Ha a ballibek egyesülnek, a harmadik.

konrada 2017.08.01. 14:59:06

@Attilajukkaja:
Te így gondolod. A valóság meg: az idestova 100 éve szekularizált Törökországból - mely közel 400 éves európai megszállt területei által messze a közel-kelet legagilisebb, legnyitottabb muzulmán többségű országa lett. Onnan a német ipar százezer számra szívta fel a még a törökök között is agilisabb, nyitottabb munkásokat ezelőtt 20-40 éve.

...a mostani statisztikák szerint a németországban élő törökök munkanélküliségi rátája (egy olyan országban, ahol 5%! alatti) közelít az 50%-hoz.
...szóval lehetnek az álmok szép rózsaszinek, a valóság ritkán egyezik meg azokkal....

commando 2017.08.01. 15:04:42

Csupán egy érdekesség: Úgy tűnik, hogy többnyire nyugdíjasok írogatnak ide. Napok, sőt hetek óta olvasgatom, a többnyire változatlan összetételű "komment-kommandó" pro- és kontra megnyílvánulásait. Reggeltől estig, folyamatosan. Azért gondolom, hogy nyugdíjasok, mert ugye, munkaidő alatt csak nem írogatnak az internetre. Ja, én nem vagyok nyugdíjas, csak szabadságomat töltöm. De amúgy sem szoktam írogatni.

Nagyorrú Barbi 2017.08.01. 15:07:49

Seggfej ellenzék! Olvassátok a "Szopockij Fasz Da"-t . Az való nektek.

Geza16V 2017.08.01. 15:09:01

@commando: Én se sürün kommentelek, olvasgatni azért szoktam. Kötetlen munkaidejüként belefér. :)

Attilajukkaja 2017.08.01. 15:23:31

@konrada:
"a mostani statisztikák szerint a németországban élő törökök munkanélküliségi rátája (egy olyan országban, ahol 5%! alatti) közelít az 50%-hoz."
Akkor Németország (én nagybetűvel írom) valamit rosszul csinált, amit nem kellene megismételnie.

"szóval lehetnek az álmok szép rózsaszinek, a valóság ritkán egyezik meg azokkal."
Akkor most már ne is merjek nagyot álmodni? Ez ki lett pipálva?

morpho 2017.08.01. 15:23:44

@Brix: A migrációs "veszély" nem múlt el, csak Magyarország nincs érintve. Sose volt. Volt 2015 ben egy komoly átjárás, de senki nem maradt itt. Azóta semmi. Debrecenben szombaton voltam, nem láttam menekülteket. Ha nagyítóval kell őket keresni, akkor nincs nagy baj. Nyugodj meg! A migránsok nem az atraktív célpontokat nézik, hanem az ország gazdagságát. Magyarországról a magyarok is elmenekülnek. Nem kell kamuzni. Nincs itt senki és nem is akar jönni.

@konrada: Ez a hegyoldal, meg az erózió tényleg túl bonyolult. Te érted?

@EU zászlót mindenhova!: Továbbra sem akarlak elkeseríteni, de a németek szorgalmazták a megállapodást mert nem bírták adminisztrációval asok menekültkérvény feldolgozását. Semmi köze nem volt ehhez semmilyen kerítéásnek. 300 ezer menekültet engedett át Orbán északnyugat felé, mindenféle határzár nélkül. Hagyjál már!

@maxval a mélyelemző birca: Hagyjuk burka. Úgy vagy hülye, ahogy vagy. Reménytelen. Anyádat lassan kezdem sajnálni. Tök komolyan.

@commando: Pedig jobb lenne, ha elmondanád a véleményed.

Geza16V 2017.08.01. 15:32:25

@morpho: Abban is egyetértek veled, hogy menekültpolitikaként maximálisan támogatnám, ha minden tagország részt venne a kérelmek elbírálásában, EU területen kívül. Amíg a procedúra zajlik, a wannabe migráns szépen ül a fenekén Afrikában vagy Åzsiában, korrekt ellátásban részesülve. Ha megkapja a menekültstátuszt, jöhet, ha nem, mehet vissza, amerre sár nincs. Persze ez utópia marad, ilyen divergens EU-val ezt lehetetlen megvalósítani, pedig logikus és "közteherviselö" lépés lenne az EU részéröl, csak pl. Orbán nem tudna vele odahaza villantani, nem lenne gumicsont, amit bedobhatna az emberek közé...

metal · http://electric.blog.hu 2017.08.01. 15:32:58

@morpho: "A migrációs "veszély" nem múlt el, csak Magyarország nincs érintve. Sose volt. Volt 2015 ben egy komoly átjárás, de senki nem maradt itt. "

Azt ugye tudod, hogy hozzánk akarják visszaküldeni őket, akkor is, ha szinte bizton, hogy a görögöknél léptek az EU-ba be.

morpho 2017.08.01. 15:32:59

Orbán és brigádja 2015-ben egyáltalán nem tudta, hogy reagáljon a menekült ügyre. Aztán kitalálták, hogy erre fűzik fel a 18-as kampányt. Arra számítottak, hogy az egész így marad, a népek tovább jönnek. Erre találták ki a népszavazást. Aztán a népek nem jöttek már, de a kampány megmaradt. Ezt tolják most tovább, csak amikor látták, hogy ez így kevés lesz, kitalálták Soros mestertervét és beépítették a propagandába. Kétségbeesetten próbálják igazolni, hogy még mindig jönnek a menekültek, akik majd elárasztják az országot, csak egyre nehezebb az ügy, mert már a butábbaknak is kezd feltűnni, hogy a "menekültválság" menekültek nélkül legalább is vérszegény...
Itt van néhány droid, akik próbálják bizonygatni, hogy mily nagy a veszély, de ezt is vérszegénynek érzem. Ezer sebből vérzik az egész!

morpho 2017.08.01. 15:34:32

@metal: Azt ugye tudod, hogy ez nem igaz, csak a fideszkommunikáció terjeszti? Egyébként játsszuk le! Visszaküldik őket és aztán? Aztán visszamennek nyugatra. Egy nap alatt. Senki nem akar Magyarországon élni. Meg is tudom érteni!

ZX 2017.08.01. 15:37:30

@konrada: És mit csinálsz ha megindul az egész hegy? A fal nem állítja meg. Nem a heggyel kellene kezdeni valamit, hogy ne induljon meg?

morpho 2017.08.01. 15:39:19

@Geza16V: Szerintem nem lényeges kérdés, hogy hol dekkolnak addig, amig elbírálják a kérelmet. A lényeg az, hogy minden egyes kérelmet kurvára meg kell vizsgálni és csak azokat szabad beengedni az EU-ba, akik tényleg jogosultak. Ez számomra sosem volt kérdés. A menekült ügy egy komoly európai probléma. Csak Orbán ebből is politikai tőkét akar kovácsolni, ezért ránk toltak egy kamukampányt egy csomó pénzért. Kurva sok pénzért! Az EU is töketlenül kezeli, valóbban, de azt egyetlen országban sem látom, hogy szándékosan megfélemlítenék a társadalmat. Sőt, inkább azt hazudják a politikusok, hogy minden ok, ami szintén nem igaz persze.

metal · http://electric.blog.hu 2017.08.01. 15:40:09

@morpho: index.hu/kulfold/2017/07/27/eu-birosag_szlovenianak_nem_szabadott_volna_tovabbengedni_a_menekulteket/

Ez ugyan Horvátország, de az analógia ránk is ránk húzható. Ugye az indexet nem tartod fideszkommunikációs szócsőnek?

Attilajukkaja 2017.08.01. 15:44:30

@Geza16V:
"Amíg a procedúra zajlik, a wannabe migráns szépen ül a fenekén Afrikában vagy Åzsiában, korrekt ellátásban részesülve. Ha megkapja a menekültstátuszt, jöhet, ha nem, mehet vissza"
Ez szimpatikusnak tűnik. Már csak azokat az országokat kellene megjelölnöd, amelyek önként vállalnák, hogy a menekültek szépen ülnének a fenekükön. Mármint azokon kívül, amelyek ezt még nem tették meg, mint pl. Törökország, Jordánia vagy Libanon.

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 15:45:38

@maxval a mélyelemző birca: még valami.
Ballib oldalakon fenyegetőznek azzal, hogy a magországoknak elegük van a keleti barbár népekből, ès majd jól létrehoznak egy eu 2.0-t, és onnan kizárják a keleti tagállamokat.
Mi ennek a reális esélye?
Szerintem ha a magországok a keleti országokból élndk, egy ilyen lépés pont a magországoknak lenbe rossz.
Gyakorlatilag pénzt vesztenének.
Jól gondolom?

morpho 2017.08.01. 15:47:28

@metal: Megint a szokásos hanta. Egy külföldi példával akarod alátámasztani a magyar kamukampányt. Azt írtad HOZZÁNK!!! akarják visszaküldeni. Magyar példát légyszi! Köszi! Alig várom!

morpho 2017.08.01. 15:50:34

@Sexual Harassment Panda: "A magországok a keleti országokból élnek"
Ja a németek és a franciák már tönkrementek volna a keleti EU tagok nélkül. Ezt te elhiszed. Ok. Viszont légy erős, meg fogják csinálni az EU 2.0-t. Macron az ősszel Budapesten fogja ezt közölni a V4-ekkel. Azért jön.

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 15:53:10

@morpho: igen.
Hogy megpróbálja a v4-eket is belépésre bírni.

Geza16V 2017.08.01. 15:53:42

@morpho: Mert más országokban a társadalom nagyobbik része nem vevö az uszításra. A magyaroknál ez valószínüleg a folyamatosan elfojtott kisebbségi komplexusból adódik, a zsigereinkben van a gyülölködés, gondolom, elsösorban történelmi okok miatt, nagyon sokan képtelenek kontrollálni az indulataikat teljesen átlagos élethelyzetekben sem (hétvégén pl. véletlenül nekimentem otthon egy idös hölgynek, mosolyogva elnézést kértem, cserébe a válasz a szokásos arrogancia volt, "mai fiatalok", "még én vagyok a hibás, mikor én álltam egy helyben", stb.). Nem szokásunk észrevenni, hogy a nagymagyarkodással kb. kiröhögtetjük magunkat mindenhol a világon. Szép dolog (és fontos!) a hagyományokhoz való ragaszkodás, de a világ folyamatait egyszerüen sikeres nemzet nem hagyhatja figyelmen kívül (jelszavaink valának: haza és haladás) Jelenleg úgy viselkedünk, mint egy ostoba dacos gyerek, az önjelölt Jézussal az élen, aki szemlátomást azt bizonygatja a biztonságos partról a népnek, hogy tud a vízen járni. Csak nehogy egyszer szükség legyen rá...

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 15:55:31

@Geza16V: ès mi az a "haladás"??
Évente 100k arab cadember betelepítése, pl?

Geza16V 2017.08.01. 15:56:53

@Attilajukkaja: Természetesen nem ingyen, ahogy a törökök sem ingyen csinálják. Ugy gondolom, megfelelö ellenszolgáltatásért cserébe Líbia vagy Tunézia is tudna a sivatagból annyi helyet lecsípni.

Attilajukkaja 2017.08.01. 15:58:39

@Sexual Harassment Panda:
"Ballib oldalakon fenyegetőznek azzal, hogy a magországoknak elegük van a keleti barbár népekből, ès majd jól létrehoznak egy eu 2.0-t, és onnan kizárják a keleti tagállamokat."
Ilyet senki nem mondott, vizionált még nálunk, ... csak te. A ballibek biztosan nem.
Te tényleg ilyeneken töröd a fejed? Nem tartod ezt kicsit betegesnek? Miért kívánsz ilyesmit a saját hazádnak?

Geza16V 2017.08.01. 15:59:01

@Sexual Harassment Panda: Ilyesmiröl szó se volt. A haladás a világ folyamatainak követése, megértése és végül a saját hasznunkra fordítása, így, nagy általánosságban, nem a csípöböl ellenkezés, höbörgés és hözöngés minden ellen, ami új. Jelenleg a Fidesz-kormány ennél többre nem képes.

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 16:00:45

@Geza16V: "ÉS AKI MA MENEKÜLTELLENES, AZ A FEJLŐDÉST, AZ INNOVÁCIÓT SEM AKARJA MAGYARORSZÁGRA ENGEDNI."

tldr.444.hu/2015/09/08/az-a-baj-hogy-tovabbmennek

Attilajukkaja 2017.08.01. 16:01:42

@Geza16V:
"a törökök sem ingyen csinálják."
Évekig "ingyen" csinálták. Merkel csak 1 éve (vagy másfél!) állapodott meg Erdogannal arról, hogy Európa (főleg Németország) fizet nekik.

"megfelelö ellenszolgáltatásért cserébe Líbia vagy Tunézia is tudna a sivatagból annyi helyet lecsípni."
Akkor talán ezt kellene szorgalmazni, ebbe befizetni a kék plakátok helyett!

Netuddki. 2017.08.01. 16:02:30

Dedós agymosás amit a tolvaj fideszes banda csinál.

Geza16V 2017.08.01. 16:02:52

@Sexual Harassment Panda: A kettö között párhuzamot vonni nem érdemes, attól függetlenül, hogy ki teszi. Sehol nem állítottam, hogy az a haladás, ha befogadjuk a migránsokat. Azért, mert baromira nem tetszik az otthoni kormányzás, nem jelenti azt, hogy egyetértek a 444-gyel. Aki nincs velünk, az nem feltétlenül van ellenünk. A világ nem egybites fekete és fehér, ahogy azt a Fidesz sugallja.

morpho 2017.08.01. 16:04:24

@Sexual Harassment Panda: Nyilván, de ahhoz, hogy Magyarországot bevegyék, Orbánnak mennie kell, a brigádjával együtt és mivel ő nem fog menni, ezért Magyarország ebből kimarad.

Geza16V 2017.08.01. 16:04:25

@Attilajukkaja: "Akkor talán ezt kellene szorgalmazni, ebbe befizetni a kék plakátok helyett!" Megegyeztünk, támogatom!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.01. 16:06:41

@morpho: Jóval több ment volna, ha nincs a határzár, és ne gondolt, hogy az Erdogannal kötött megállapodás örökre szól..

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 16:06:57

@Geza16V: a plakátoknak más oka van.
Belpolitikai haszonszerzés.

morpho 2017.08.01. 16:08:34

@Geza16V: A vizenjáró trükk ide kevés lesz (egyébként elég tudni, hova vannak leverve a cölöpök :)
Ide szabadulóművész kell majd. A vízen járva nem lehet kijönni a börtönből...

Attilajukkaja 2017.08.01. 16:10:17

@Geza16V:
"Megegyeztünk, támogatom!"
:o)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.01. 16:10:57

@Sexual Harassment Panda: Ezt a "magországok" nagyvállalatai nem hagynák, ugyanis a kohéziós pénzek egy jelentős része végül náluk landol. Merkel egyébként sem a drasztikus megoldások híve. Lehet nyúzni a mamit nyugodtan..:))

morpho 2017.08.01. 16:11:54

@Sexual Harassment Panda: Persze, hogy nem kell, de megcsinálják. Többek közt Orbán miatt.
@EU zászlót mindenhova!: Erdogannak jól jön az évi 3 Mrd euró zsebpénz. Akármeddig szedni fogja. Egyébként miért akarod ennyire, hogy megszűnjön a megállapodás? Akkor könnyebb lesz Orbán hazudozásait megindokolni, ha lesznek menekültek Magyarországon? Te nem vagy teljesen százas!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.01. 16:12:21

@seol: Persze te idióta.. Nem csak ostoba és tudatlan vagy, hanem még lusta is..

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 16:14:26

@EU zászlót mindenhova!: én is pont erre gondoltam.
Mi érdekük lenne a magországoknak lemondani a kelsti gyarmatokról?
Mi érdekük lennd a magországoknak lemondani a -a közel-keleti arabokkal ellentétben- valóban képzett keleteurópai munkaerőről?

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 16:15:32

@morpho: a magyar nem, de az össz keleteurópai gyarmatok sem?

morpho 2017.08.01. 16:18:30

@Sexual Harassment Panda: Nem gyarmatok és nem. Akkora kereskedelmi többlete van Németországnak, hogy nem tudnak vele mit kezdeni. Ezt a világból szedik össze az euro mesterséges árfolyama miatt. Amúgy elég komoly probléma ez. Olvasd el a cikket, amit belinkeltem! Érdemes!

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 16:19:50

@morpho: nem tudok olvasni.
Analfabéta vagyok.

morpho 2017.08.01. 16:20:37

@Sexual Harassment Panda: De írni legalább tudsz! Az is valami manapság, ilyen menekültáradatban+hőség is van!

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 16:25:00

@Sexual Harassment Panda:

Egyetértek.

Nem mi függünk tőlük, hanem ők tőlünk. Orbán és a többi keleti vezető pontosan erre a hatalmas erőre döbbent rá.

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 16:27:32

@maxval a mélyelemző birca: de ez így is van, vagy csak én gondolom rosszul?
Ha ez így van, akkor teljesen életszerűtlen, hogy a magországok majd jól kitolbak a keleti gyarmatokkak.
Gyakorlatilag magukkal baxnának ki, nem velünk.

morpho 2017.08.01. 16:28:02

@maxval a mélyelemző birca: Aztán felébredt és a bilibe lógott a keze. A tieddel együtt burka! :))
Ha nem kapnánk az EU-tól zsetont a magyar növekedés nulla lenne (így se túl sok) Továbbá EU nélkül Orbánék nem tudnának lopni, csak a költségvetésből, ott meg nincs annyi! Ez zavar mi?

Sexual Harassment Panda 2017.08.01. 16:29:34

@morpho: hogyne.
Kivisznek 100Ft-ot, abból visszaosztanak 20-at.
Abból a 20ft-ból is 18 ft visszamegy, 2ft-ot meg ellopnak Orbánék.

morpho 2017.08.01. 16:29:43

@Sexual Harassment Panda: Most tényleg azzal húzzátok egymást, hogy milyen erősek vagyunk? Bocs, de ez kabaré :))

morpho 2017.08.01. 16:41:54

@Sexual Harassment Panda: Ez egy konteo. Ha minden pénzt amit adnak német termékek vásárlására fordítanánk, akkor sem lenne igaz, de a beruházások nagy része építőipari jellegű. Magyar embereknek ad munkát, magyar cégeknek. A létesítmények Magyarországon maradnak és a magyar GDP-t dobják meg! Mészáros cégei német vagy francia hátterűek? Mi van a szolgáltató szektorba érkező pénzzel? Az hogy megy vissza Németországba? Tudod, amit a nyíregyházi fodrász kap az üzlet felújítására. Kötelező német gépeket venni? Mi a helyzet a ruszki metrókocsikkal? Az is német? Valamennyit nyilván visszaszednek, hogy nekik is megérje az egész, de koránt sem annyit, amit te ideírtál. Valahol olvastam erről egy gazdasági elemzést, majd megkeresem. De a lényege az volt, hogy ha minden klappol, akkor sem áramlik vissza 20%-nál több. Ráadásul nem csak a német adófizetők pénze ez, hanem a briteké, olaszoké, hollandoké, stb. Ők akkor megszívják? Nem kapnak szart sem, mert a németek lenyúlják? Ne már panda!

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 16:49:23

@Sexual Harassment Panda:

Így igaz.

Ezért vicces, amikor egyes magukról megfeledkezett nyugatiak (pl, Cohn-Bandita nlémet EP-képviselő) rázzák az öklöket. Nme tudják, hogy a nyugati nagytőke egészen mást gondol, mint ők.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 16:50:05

@morpho:

Nem éppen. Ha nem vinné el az EU a pénzünket, akkor lenne igazi növekedés.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 16:51:55

@Sexual Harassment Panda:

Ezt megírtam vicc alakban már 2-3 éve:

Volt két állami tehened 25 éve, melyek jól-rosszul, de éltek és tejet adtak. Aztán jött a nyugati befektető, megvette mindkettőt, feldolgozta húsnak. Majd ugyanaz a befektető elkezdte árusítani a saját, külföldi tehenei tejét, ötszörös áron. A lakosság hitelt vett fel a nyugati banktól, hogy továbbra is tudjon tejet venni. Most a lakosságnak nincs tehene, de van tartozása.

Jött a Fidesz. Ismét lett tehén, csak egy, s az is Orbán egyik haverjának tulajdona. De mégis jobb így, mert legalább van hazai tehén. A nyugat szerint diktatúra van az országban, mert egy igazi demokráciának nem lehet saját tehene, hanem kötelező nyugatról tejet vennie.

A ballibek meg tüntetnek: azonnal legyen odaadva ingyen a magyar tehén egy nyugati befektetőnek.

ZX 2017.08.01. 16:53:56

@maxval a mélyelemző birca: Te beteges hazudozó bolgár bértollnok. Úgy csinálsz, mintha nem lennél pontosan tisztában azzal, hogy az EU messze több pénzt áramoltat vissza mint amennyit kapnak tőlünk. Különben nem lenne pénz 11 db meg 40 centis alföldi kilátóra, meg kisvasútra meg stadionokra meg a faszom tudja milyen hülyeségre.

Proud Mary 2017.08.01. 17:05:03

@Attilajukkaja: jaj jaj, tegnap beégtél menekült ügyben, Menekült Szakértő úrhölgy, mostmeg már a kereszténységről oktatsz. nem semmi milyen vastag bőr van a képeden

@morpho: komolyan? te mutattál már egy bizonyítékot is a lopásról? mégse kussolsz. undorító nyugger vén tróger vagy, ahelyett, h kiélveznéd hátralévő napjaid, itt mérgezed a levegőt az interneten. am menj el Röszkére, tökfej, ott látsz eleget (legalábbis saját magukat menekültnek mondókat), le is szophatod őket (vagy szét teheted a lábad) (nem kell semmi szellemes(nek gondolt) választ kinyökögnöd, lépek gép elől

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 17:13:01

@ZX:

Mítoszokat gágogsz. ELvisznek 100 Ft-ot, majd adnak 20-at.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.01. 17:14:42

@Proud Mary:

Ma már a kerítés előtt sincsenek www.flickr.com/photos/bircamax/34044267342/in/album-72157679651378724/ - tavaly még táborozott ott egy tucatnyi iszlamista harcos.

sinus67 2017.08.01. 17:19:23

@morpho:

A plakátok árát odaadni? Meg vagy Te veszve? Hát hogy a viharba állnak akkor a saját lábukon a haverok, meg a család?
:)))

commando 2017.08.01. 17:19:57

@morpho: Tisztelettel, ha már valóban kiváncsi vagy a céleményemre, tulajdonképpen csak néhány momentumra világítanék rá, ami számomra talán paradoxnak tűnik:
1. Az EU ~1300 menekült befogadását írná elő, amit egyértelműen megtagadunk - ezzel szemben több ezren jöhettek kötvényvásárlás módszerével. De ugye, ők nem migránsok.
2. A kerítés megépítését nem tartom rossz ötletnek, hatásosnak bizonyult - ezzel szemben abból a pénzből szigorú határőrizetet lehetett volna megszervezni, amely plusz munkahelyeket teremtett volna és nagyobb együttműködésre adott volna lehetőséget
3. Elképzelhető, hogy Soros Györgynek van ilyen terve, azaz elképzelése - ezzel szemben nekem úgy tűnik, hogy egyetlen uniós ország, még Németország sem támogatja ezt az elképzelést. Így Soros György azt tervez, amit akar. Képtelenség, hogy átvigye akaratát az Unió összes tagállamán.
4. Az ellenzék kerítésbontási szándékát konkrétan ebben a formában csak a liberálisok hangoztatták - ezzel szemben a magyar liberális párt finoman fogalmazva lassan ahhoz is kevés lesz, hogy a véleményét hangoztassa.
5. Összefoglalva én úgy érzem, hogy túllihegett ez a probléma. Nem fogadunk be migránsokat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. Egyértelmű. Ezen nincs mit rugózni sem Orbán Viktornak, sem Soros Györgynek, sem Gyurcsány Ferencnek, de még Botka Lászlónak sem. Vegyük úgy, hogy Orbán Viktor ezen kijelentéséhez, meg nem nevezett indián törzsek nyomán, hozzátette: Uff, Én Beszéltem!"

morpho 2017.08.01. 17:21:19

@maxval a mélyelemző birca: A mi pénzünket nem viszik sehová csak Orbánék. Viszik ki az országból talicskával. Téged ez nem zavar? Szerinted tényleg 3 Milliárd!!! forintba került az ugrótorony? Te ezt elhiszed? :) Nemá!

commando 2017.08.01. 17:21:39

u.i.: hát nyilván a "véleményemre" voltál kiváncsi. Bocs az elirásért!

morpho 2017.08.01. 17:22:06

@sinus67: Igen, pont erre utaltam az imént. Eredetileg burkának akartam utalni, de nem találom a számlaszámát!

morpho 2017.08.01. 17:23:58

@maxval a mélyelemző birca: "ELvisznek 100 Ft-ot, majd adnak 20-at."
Akkor ezt most vezesd már le számszakilag! Csak hogy értsük!

sinus67 2017.08.01. 17:27:41

@maxval a mélyelemző birca:

Hát persze! Akkor amiket a fideszes EU képviselők felszólalnak az üléseken, az mi, ha nem Magyarország javaslata.
Kik vannak többségben az EU parlamentben? Melyik képviselői csoporthoz tartozik és melyik képviselői csoport direktivái szerint szavaz a fidesz?

Az egészségüggyel kapcsolatban csak annyit, még neked sem kívánom, hogy bármilyen komoly bajjal bekerülj bármelyik kórházba.
Persze, ha tele vagy pénzzel, nem lesz baj!

morpho 2017.08.01. 17:27:53

@commando: Na látod! Máris egy értelmes emberrel több van a blogtérben. Mindjárt jönnek a narancskullancsok és mindenféle érv nélkül lesöpörnek az asztalról. Ezekkel kell kezdeni valamit. Ez a következő lépés. :)

Attilajukkaja 2017.08.01. 17:29:12

@morpho:
Te miért vitatkozol sérült emberekkel? Asszem, már kérdeztem ugyanezt,... szóval hagyjuk!

"Viszik ki az országból talicskával. "
Viccelsz? Buldózerekkel!
Talicskával a szocik vitték.

sinus67 2017.08.01. 17:32:22

@konrada:

Amikor foggal-körömmel kapaszkodtunk az EU-ba, akkor sem volt más a helyzet. Ráadásul a csatlakozási tárgyalások zömét az I. Orbán-kormány folytatta le.

Mellesleg a mesédhez rémlik a magyar parlament!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.01. 17:35:52

@morpho: Nem erről van szó, hanem az EU által támogatott hazai beruházások fővállalkozója gyakran német vagy osztrák (pl. Swietelsky), de ha magyar, akkor is nyugati gépeket vásárol.
Olvasd el az Ottinger interjút. A német pénzügyi biztos szokatlan őszinteséggel nyilatkozott erről a svéd Handelsblattban..

Brix 2017.08.01. 17:36:14

@morpho: Kàr hazudozni, hogy " nincs itt senki" . A tények màst mutatnak! A sajtóban és Helsinki homlapjàn szoktak lenni sikertörténetek...A nagyobb vàrosokban lassan megindult a betelepedés...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.01. 17:39:10

@Sexual Harassment Panda: Nem véletlenül vették be a posztszocialista országokat 2004-ben. Az EU Ázsiával és Amerikával szemben fennálló versenyképességi hátrányát keleti expanzióval igyekezett kompenzálni. Ki volt ez számolva dekára..

Attilajukkaja 2017.08.01. 17:51:16

@ZX:
"Birka birka megint hazudsz!"
Nem hazudik, csak egy mániákus skizofrén. Ő tényleg elhiszi, amit mond. Én nem szoktam vitatkozni vele, mert nem szeretek beteg embereket alázni. Szerintem nem szép dolog. ;o)

morpho 2017.08.01. 18:25:32

@EU zászlót mindenhova!: Gyakran német meg osztrák, gyakran meg nem. Az Ottinger interjút olvastam. Inkább a vágyait fogalmazta meg.

@Brix: Attól, hogy te hazudozol, még bem lesznek migránsok Magyarországon. Te örülnél, ha lennének? Miért?

Geza16V 2017.08.01. 18:45:28

@Medgar: Helyes. Kezdetnek nem rossz.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.01. 19:18:22

@morpho: Hát elég gyakran. De mondom, ha magyar, akkor is nyugatról, elsősorban Németországból szeri be a szükséges gépeket, eszközöket.

"Inkább a vágyait fogalmazta meg. "

Hát akkor úgy tűnik, hogy nem sikerült rendesen elolvasni. A svéd lap vérlibsi riportere vetette fel, hogy talán a kohéziós pénzek csökkentésével-megvonásával kellene megrendszabályozni a magyarokat és a lengyeleket, illetve a v4-et. Erre adta azt meglepően őszinte választ az EU német pénzügyi biztosa.

morpho 2017.08.01. 19:53:05

@EU zászlót mindenhova!: De elég figyelmesen olvastam. Van egy német politikus, aki nem is mondhatna mást, mint amit mondott. Most mondja azt, hogy á, nekünk ez egy halom pénzbe kerül, amit a választóink fizetnek meg? Ugyan. Ráadásul Németországban ősszel választások lesznek. Ők is befelé beszélnek. Talán Orbánnál láthattál már ilyet...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.01. 22:42:57

@morpho: Igen, valóban elsősorban német vállalati érdekeket képviselt az interjúban. Ezeknek a vállalatoknak pedig elég komoly érdekérvényesítő képessége van. Úgyhogy kár abban reménykednie egyeseknek itthon, hogy a kohéziós pénzek rendszerében változások lesznek. Különösen ha Merkel nyer. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy ő fog..

Guillaume de Saint Preux 2017.08.02. 11:30:35

@sinus67:
Arra gondolok inkább hogy csak próbálkoztak de útjukat állja a Duna horvát területről meg visszaküldik őket de be kéne még jutni Szlovéniába is az meg nehéz. Úgyhogy a tolják a pénzt Törökországba addig jó míg meg nem gondolják magukat.
Ja Soros bácsinak lehet szubjektív véleménye, hogy a problémát hogy kell kezelni szerencsére nekem is.
Ezt pedig MUSZÁJ volt megírnom.

tpl 2017.08.04. 07:56:06

@Attilajukkaja: hát nem éppen, az uniós pénzek és a magyar költségvetési forrrások s szocik idejében szőrén-szálán eltűntek. Mivel szinte semmi nem épült a szocik alatt a magántőkéből épült plázákon kívül, nem volt akkora visszhangja a lenyulásoknak, mint most. A szocik brutalisan lerabolták az országot és alig hagytak maguk mögött bármit is a gigantikus allami adósságon és a brutális háztartási hiányon kívül. Ezt SOHA ne felejtsd.
süti beállítások módosítása