B1 blogcsalád



Áder gyáva volt szembemenni Orbánnal

2017. április 10. - nickgrabowszki

A köztársasági elnök olyan sokat várt a CEU-törvénnyel, hogy már-már arra lehetett gondolni, az éjszaka (vagy az elmúlt 5 nap) folyamán elfelejtett írni, mint Svejk.

De aztán mégiscsak aláírta.ader_1.jpg

Pedig lett volna más választása is, nem kellett volna lemondania, ha megtagadja az aláírást, mint ahogy sokan feltételezték.

  • Választhatta volna a politikai vétót: visszaküldi a törvényt a parlamentnek. Amely gondosan mérlegeli az államfő kifogásait, majd - mint az szokás - változtatás nélkül újra elfogadja a törvényt.
  • Vagy választhatta volna az alkotmányossági vétót is. A kifogásait megjelölve előzetes normakontrollt kér az AB-től.

Nem kellett volna erőszakot tenni ezzel se a hivatalán, se a jogászi képzettségén. A Fidesz-frakció tagjain és a kormány által fizetetteken kívül nemigen van ma olyan jogász Magyarországon, aki ne úgy látná, hogy a CEU-törvénnyel 

  • sérült a tudományos és tanszabadság alaptörvényben garantált joga;
  • meg a személyre szabással (amit a kormánypártok nem is tagadnak, és alkotmány szerint a jogi személyekre is vonatkoznak az alapvető jogok) sérül a diszkriminációmentességhez való jog;
  • a rövid határidő meg a jogbiztonsággal áll szemben.

Ha ezeket Áder másként látja, akkor

nem méltó arra, hogy jogásznak nevezhesse magát. 

Ha meg ugyanígy látja, akkor nemcsak joga, de egyenesen kötelessége lett volna az Alkotmánybírósághoz fordulni.

De Áder gyáva volt. Nem akart politikailag légüres térbe kerülni.

Bár az ellenzéki szavazóknál biztosan emelkedett volna népszerűsége, nem felejtették volna el neki, hogy fideszes volt (ha máskor nem, az általa kidolgozott választási törvény kapcsán). A kormánypártiak szimpátiáját viszont szinte biztosan elveszítette volna.

Más kérdés, hogy voltaképpen nincs szüksége már politikai támogatásra. A pártpolitikába nem akar visszatérni, hivatalára még egyszer újra nem választható, de onnan gyakorlatilag el nem mozdítható. (Schmitt Pál is maga mondott le, és nem a köz nyomására, hanem azért, mert Orbán Viktor a Fidesz érdekében arra kérte.)

Áder az aláírással jelezte, nem akar szembefordulni az Orbán-rendszerrel.

Távolságtartását finoman többször jelezte. Például a szilveszteri beszédében, vagy azzal, hogy a végül érvénytelen népszavazás előestéjén adott interjújában nem beszélt apokalipszisről, nem nevezte sorsfordítónak a  tétnélküli propagandaesemény kamureferendumot.

De Orbán még ezért is megorrolt rá, és csak Kövér és Kósa kitartó nyomására egyezett bele, hogy újraválasszák.

Pedig Áder eddig sem fordult szembe Orbán-rezsimmel. Egyetlen fajsúlyos ügyet sem vétózott, és ami ennél is fontosabb, nyilvánosan nem bírálta soha Orbánt és katonáit.

Alkalma lett volna rá pedig. De mit számít neki, hogy

  •  egy egyetemet nyírnak ki éppen.
  • Ami ellen a fél világ (és a tudományos világ egésze) tiltakozott.
  • Meg hogy 80 ezer ember követelte vasárnap, hogy ne írja alá.

Aláírta.

A törvény amúgy szinte biztosan az Alkotmánybíráság elé kerül. Vagy az ellenzéki parlamenti képviselők kérnek normakontrollt, vagy a CEU nyújt be alkotmányossági panaszt. Esetleg még az állampolgári jogok biztosának van hozzá lehetősége.

Az alkotmánybíróknak majd annál nívósabb érvekkel kell indokolniuk, mint mint ahogy Orbán és Kósa tette (nem is zárnak be egyetemet), meg ahogy Áder (tulajdonképpen minden rendben van ezzel a törvénnyel).

Az ügynek tehát még nincs vége. Csak Áder Jánosról derült ki vagy bizonyosodott be, hogy nem önálló politikai tényező, hanem egy pártkatona, a rezsim embere, aki bár megtehetné, gyávaságból nem tud önálló véleményt alkotni.

PártkÁder.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6112415391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2017.04.11. 14:20:34

@Arcade Macho:

Szerintem itt sokkal kevesebb pacák van, több néven, de, ha ráérnek egye fene.
Mindig az kiabál a leghangosabban, akinek a háza ég. Ilyen pl a cicus is, nyilván több néven is hozzászól, főleg úgy, hogy több hsz-t generáljon vele.
Átlátszók, mint a betört ablak.
Engem nem zavar, sőt szórakoztató mikor tévesztenek, vagy néha eltűnnek egy odőre a sebeket nyalogatni.

Ezek a flületek erről (is) szólnak, nem kell komolyan venni. Engem szórakoztat néha, főleg, ha ilyen pocsék az idő kint.

6.Lenin 2017.04.11. 14:25:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"hogy szétverjenek itt minden értelmes párbeszédet. :("

pl a tiédet, vagy 1ghost hozzászólásait, natán pamut epeömléseit?
Vicces pacákok vagytok az ziher.
jajj! Tibit, meg morphot majdnem kifelejtettem. Imádom a magasröptűeiket, bele lehet szédülni.

Bambano 2017.04.11. 14:41:01

@Arcade Macho: ez egy nagyon egyszerű történet. arról szól, hogy az írott jog meg a józan ész ebben az esetben homlokegyenest ellenkező állásponton van. és mivel áder is a józan ésszel szemben a saját pereputtyát támogatja, így kényelmesen választhatja az egyszerűbb utat és mutogathat a törvényre, hogy neki nincs lehetősége a józan észt választani. pedig van, neki mérlegelnie kellene, hogy ez a nagyon ökör ceu törvény vagy a rá vonatkozó törvény megsértése okoz-e nagyobb kárt az országnak, és nyugodtan dönthetne úgy, hogy nem írja alá.

Árpi bácsiban volt annyi gerinc, hogy a számára bonyolultabb megoldást választotta. Ettől lett Árpi bácsi az ország valaha volt legjobb köztársasági elnöke, szemben áderrel, aki csak egy fidesz bérenc No. 467547385. áder járhat még úgy, mint az a ceu-s "tudós" meg "kutató", akit most futtat a média (annyira jelentéktelen kutató No. 4838, hogy a nevére se emlékszem).

Bambano 2017.04.11. 14:45:15

@6.Lenin: nem előzhette meg 5 éves türelmi idő azt a törvényt, amit a héten iktattak be. fizikailag lehetetlen 2017. április első felében összeszedni 5 év türelmi időt.
másrészt azért nem léptek, mert nem volt mit. többek között ez is az a kérdéskör, amit a leértékelt minidúcse nem bír felfogni.

Bambano 2017.04.11. 14:51:30

@6.Lenin: "Mo-on jelenleg demokrácia van": elég baj neked, ha komolyan azt hiszed, hogy ez igaz. vagy te is gázszerelő vagy. a többség azért nem érzi, hogy régen nincs demokrácia, mert belesimul a tömegbe és őt még nem érte el a kasza. MÉG. akik meg próbálnak valami eredményt elérni, azt azonnal ledózerolják, tönkreteszik és kifosztják, és a szájára is ráülnek.

ami itt van, az sima állammaffia, nemhogy nem liberális demokrácia, de demokráciát is csak nyomokban tartalmaz.

az a gizi is azt hitte, hogy demokrácia van, amikor kihúzták a lába alól a ceu-t. rád is ez a sors várhat, hogy egyszer csak te kerülsz a célkeresztbe, és akkor rájössz, hogy nem demokráciát kaptál, hanem lovat, részletre. Oké, ha te titokban Ráhelke vagy, aki 6. lenin néven fórumozik, akkor te megalapozottan hiheted, hogy ez igazi demokrácia.

6.Lenin 2017.04.11. 15:02:25

@Bambano:

Ezen a blogon, de más posztokhoz már beidézték a megfelelő törvényeket, nem fogom most megkeresni.
A lényeg, hogy 2011 óta ismert volt az egyetem vezetése előtt, hogy 17-ben felülvizsgélat lesz. Nem történt semmi.

Hiába USA rendszámú autód, a magyar utakon a magyar kozlekedési szabályok érvényesek, még az utasok származása, vagy a söfőr neme se érdekes, mennyi pénz van a zsebébe, az se (bár az utóbbi felhasználható, ha elég korruptak a rendőrök, vagy átvitt értelemben a törvényhozók, akik képesek esetleg szemet hunyni lsd soros levelét).
De nem értem, mi a gond. Leülnek, megbeszélik, alkalmazkodnak a helyi törvényekhez, amiik mindenki másra is vonatkoznak, aztán csendben mehet minden tovább.

Vagy olyan furcsa lehet azoknak, akik meg vannak szokva, hogy pénzért bármit megkaphatnak? Lehetséges, ha Simicska legújabb ténykedését is vizsgálgatjuk, szerinte is a pénz az első, még Olgácska is lement kutyába a lóvéjáért.
Majd kiderül mire mennek vele Gyuri'bá + a Lajos is. Vonát is már lehetne simogatni, meg kockacukorraol kínálgatni, tanulékony pincsi lett belőle, de ez az ő dolguk.

morpho 2017.04.11. 15:13:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Vajon a fidesztrollok emberek, vagy tényleg gépi unintelligenciával működnek?"

Jó kérdés. Az szokott eszembe jutni, hogy vajon tud-e Orbán olyat fingani, amitől egy narancskullancs is azt mondja, hogy ez már annyira büdös, hogy nincs az a pénz, amiért leírja, hogy ilyen az alpesi hegyi levegő. Arra jutottam, hogy nem tud. Mindenre kapható ember, vagy inkább droid. Nem is veszi észre csórikám, ahogy szép lassan droiddá alakul. Aztán Habony Árpi néha elemet cserél bennük és zúznak tovább...
Lassan a narancskullancs lesz az egyik legkeresettebb szakma. Lehet azért szántják be a CEU-t, mert narancskullancs képzőt akarnak belőle csinálni.

1ghost 2017.04.11. 15:19:50

@6.Lenin: Még mindig itt hazudozol te ócska szaralak?

Na takarodjál valami hasznot hajtani a társadalomnak! Dolgozz te parazita! Söprögesd a leveleket, szedjél szemetet.

Vagy menj ki az orbán seggéből lógó nyelveddel az utcára, hadd verjék az ótvar hazugságaidat abba a mocskos fideszes tolvaj pofádba!

Arcade Macho 2017.04.11. 15:20:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: te nagyon hulye majom

lmgtfy.com/?q=mta+mecenas

jobb lenne ha kivenned a Soros seggebol a nyelvedet te nemzetgyalazo geci!!!

Arcade Macho 2017.04.11. 15:22:06

@Bambano: en -nagyon sok emberrel ellentetben- nem ertek az alkotmanyjoghoz
azt hallottam hogy az Adernek ez a meloja es hogy egypar jogasz azert kisegitgeti

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.11. 15:27:11

@morpho: Ha lenne egy csöppnyi agyad, és képes lennél az értő olvasásra, tudnád, hogy senki nem akarja "beszántani" a CEU-t, de árnyékbokszolhattok még ezen egy darabig..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.11. 15:29:19

@6.Lenin: Szegény Olgát alig nézik.. Kárba veszik simi havi 4 millája..)

6.Lenin 2017.04.11. 15:36:22

@Bambano:

Talán tisztázni kéne már, hogy mit is értünk demokrácia fogalma alatt. azt el tudom fogadni, hogy vesztesei minden rendszernek vannak. elégedetlenek mindig is voltak, vannak, és lesznek is, függetlenül a fennálló rendszertől. Tökéletes megoldás nem létezik, nem is létezhet, hiszen ami neked jó, nem biztos, hogy nekem is az, és fordítva is igaz ez.
szerintem a többség érdeke a lényeg, természetesen a kisebbségben maradók jogos igényeit is illik figyelembe venni.
Olyan nem lehet, hogy a vesztes kisebbség irányítsa a többséget hosszabb távon.
Úgy, hogy nem tisztázzuk legalább alpjaiban, hogy valójában mi is hiányzik 1eseknek, értelmetlen általánossűágokban szidni, vagy dícsérni bármit is.

1-2 %-os támogatottsátgú pártzocskák tagjai lehet, hogy úgy érzik mindenben nekik van igazuk, de azt talán illene valahogy bizonyítani is.
Látva tv-kben, hogy felfegyzett rendőrök, sétálnak a legtöbb nyugati nagyvárosban, lassan kosz, szemét lep el mindent, mindenhol benéznek ea legkisebb testnyílásodba is, bekamerázva minden, lehallgatnak, ellenőriznek mindent, hogy ez vonzó életcélja lenne nagyon sok embernek nálunk is. Legszebb álmaikban ezekről álmodoznának, ezt egyenlőre kétlem.

6.Lenin 2017.04.11. 15:37:58

@EU zászlót mindenhova!:

Kíváncsi is vagyok meddig bírja, igaz én eddig is elég ritkán voltam rá kíváncsi.

6.Lenin 2017.04.11. 15:41:18

@1ghost:

Minek? Én már dolgoztam eleget. Majdnem sikerült felépíteni a kommunizmust, de véletlenül leromboltam. Most + a ballibák ellen küzdök szívósan.
Most hagyjam abba, mikor közel a siker? Ne bassz, be vagy szarva, hogy bux?
Nekem ez erőt ad.

Bambano 2017.04.11. 15:55:16

@6.Lenin: én ilyeneket értek demokrácia alatt:
1. nem hozunk idióta törvényeket a haverok kedvéért. nekem például a hírközlésről szóló törvény állandó baszkurálása fáj, mint pl. a számlázó rendszerek kötelező auditálásának előírása. ami többek között azért is atom vad marhaság, mert a végén odáig süllyedt a dolog, hogy informatikai biztonságot auditálnak ÖNBEVALLÁS útján, de sok pénzért.
2. ha le van írva a törvényben valami, például a föld forgalmáról szóló törvényben, és ha ehhez járul hivatalos bírósági állásfoglalás annak értelmezéséről, akkor az Voldemortra is igaz, és nem lopjuk el a földet attól, aki megműveli.
3. nem tesszük tönkre törvénytelen módon a kishantosi biogazdaságot
4. nem lopjuk el a rádiófrekvenciákat (ezért röhögtem nagyot, mikor Majtényi komoly államfőjelöltnek hitte magát, miközben csak egy szerencsétlen balfék).
5. csak azért, mert tömjén józsika pap, nem erőltetjük rá az elcseszett világnézetünket 10 millió emberre. és ha egyszer atom módon pofánvertek a vasárnapi nyitvatartás ügyében, akkor belenyugszunk, és nem hozzuk elő újra meg újra.
6. nincs olyan, hogy kuszaszemnél a zseton elveszíti közpénz jellegét.
7. nincs olyan, hogy elvesszük a másiktól a szellemi termékét, ennek érdekében addig szekírozzuk, amíg bele nem hal
8. demokráciában megtűrnek más véleményt is a hírekben, a művészetek területén, stb. ma jelenleg az állam erőszakos nyomulása alatt rogyadozó retekklubb meg bizonyos mértékig az index az utolsó, nagyobb média, ahol van ellenzéki vélemény is. de ezek sem sokáig maradnak
9. nem ültetünk "kancellárnak" nevezett idiótákat az egyetemek nyakára.
10. az oktatási reform nem arról szól, hogy elveszünk egy csomó pénzt, és a maradék meg roskadjon magába. a klikk egyrészt azon bukott meg, mert totál alkalmatlanok voltak a vezetői, másrészt azért, mert pénzt ők sem kaptak.
11. rendes országban az államot és az egyházat pontosan ugyanúgy választják szét, mint ahogy az alaptörvényben benne van. ebben a puding szilárdságú alaptörvény feliratú folyóiratban.
12. demokráciában a kormányfővel lehet vitatkozni.
13. demokráciában a kormány nem péntek éjjel tolja be salátatörvényben az elmebajának eredményeit a parlamentben, hanem rendes egyeztetés után
14. demokráciában nem koholnak illegális úton vádakat és nem erőltetik addig az eljárást, míg kifullad az alperes.
15. demokráciában nem a kisfőnök felesége a legfőbb bíró

és még sorolhatnám. ezen túlmenően van egy csomó baj ezzel a bandával, amit normális országban nem tesznek meg, bár nem feltétlenül demokrácia ellenes. például egy demokráciában mindenki azzal barátkozik, akivel akar, csak tisztában van vele, hogy baltás gyilkosból hőst csinálni kontraproduktív. normális országban nem újítanak fel másfélszeres költséggel ócska metrókocsikat. nem kerül kétmilliárdba egy ócska létra. nincs háztáji stadion kisvasúttal.

az sem antidemokratikus, csak a jólneveltség hiánya derül ki belőle, hogy gyerek nem nyilatkozik marhaságokat, hogy a saját lábán áll a kis svájci magániskolájában.

szóval ha a fidesz egy centivel is több lenne, mint egy sima hatalomtechnikai párt, akik csak arra fókuszálnak, hogy minimalizálják a húsosfazéktól való távolságukat, akkor tudnák, hogy amit csinálnak, az vérlázító. amit nagyon kevés fideszes tud (manapság nulla, régebben volt egy) az az, hogy anélkül is ellophatnának mindent, hogy közben porig rombolják a magyar társadalmat. mert a gázszerelő pont ugyanennyit lophatna akkor is, ha például nem fizetnének bérkommentelő hadakat, hogy gyakorlatilag minden fórum állóháborúvá változzon az országban.

tudod, a másik bagázsnál azért nem uszították egymásnak a köznépet.

ehh, nem sorolom tovább, mert csak mazsolázni lehet ebből a katyvaszból, az egészet leírni nem.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.11. 16:05:32

@6.Lenin: Valamiért nem követte a művésznőt az ATV-s nyuggerhorda, pedig csak egyet kellene felfelé kapcsolni a UPC-n a HÍR TV-re..:))

morpho 2017.04.11. 16:08:01

@EU zászlót mindenhova!:

Rólad beszélek. Örülök, hogy magadra vetted, ráadásul annyira hülye vagy, hogy még hangoztatod is, te buta narancskullancs :))

Arcade Macho 2017.04.11. 16:28:36

@EU zászlót mindenhova!: "senki nem akarja "beszántani" a CEU-t, de árnyékbokszolhattok még ezen egy darabig.."

ha mar a fijjuk kint vannak akkro elinteznek meg egy s mast
lasd a kettosmerce akiknek persze hogy a husveti nyuszi hozza a mukodesukre a penzt:
"A CEU ügye fontos, de itt már sokkal többről van szó. Vasárnap már nem akadémiai szabadságot követeltek a tüntetők és az örökzöld “szabad ország, szabad egyetem” is szórványosabban szólt. 70-80 ezer ember nem azért dugította be a belvárost, mert annyira érdekelné őket egy magánegyetem sorsa. Ez már az egész Orbán-rendszerről szól."

6.Lenin 2017.04.11. 16:39:46

@Bambano:

Elég hoszzú, csaknem hazudni szeretnél,? Azok írnak hosszan, hogy a végére elfáradjon, és figyelmetlen legyen az ember fia. Na de komolyra fordítva és lerövidítve.
Nem te vagy hatalmon és ez neked nem tetszik. jogos.
A pontokba szedett sérelmekben lehetnek igazság morzsák is, de ahhoz túl általánosan vannak megfogalmazva, de elismerem akkor még hosszabb lenne, ha ebbe belemennénk.

Vannak benne megvitatható részletek, amiket természetesen mindketten másként látunk.
Nekem se tetszik minden, de én a lehetőségeket is figyelembe venném.

Szerintem a legjobb, ha keresel magadnak olyanokat, akik mindezt amit felsoroltál megoldják számodra. Remélem hosszú életű leszel és sikerrel jársz a végére.

Azért bőven van még, amikben nem értek veled 1et.
PL. nekem nem fáj, hogy ki, kinek, a kije és ezért nem lehet ez, vagy az. Nálam az a lényeg, hogy a körülményekhez képest a dolgok aránylag elfogadható módon működjenek.

Nálam aki azt ígéri, hogy rendbe teszi az egészséügyet, oktatást, az hazudik. Az se nyerő, ha szerinte mindent megoldana, csak be kéne indítani a gazdaság motorjait, de pillanatnyilag nem találja se a motorokat, se a slusszkulcsot.

Felőlem lehet gázszerelő is a nyertes, ha az elnyert dolgokat üzemeltetni (nyereséggel) is képes.
Kapásból talán csak ennyit. Sok dolgot túlságosan is a saját elképzeléseddel társítasz, és nem hiszem, hogy ezekkel érdemes lenne vitáznunk. szerintem úgysem engednél belőle. Természetesen ehhez jogod is van.
Talán még annyi a különbség köztünk, hogy az én életem (eddig is) nem ennyire függ a regnálóktól. Számomra csak annyit jelentenek, hogy könnyebb, vagy nehez megoldani, amit magamnak és a közvetlen környezetemnek elképzeltem. Talán ezek nálad másként működnek.

Azért kösz a hosszú választ, megkönnyíti a megértését (nem az elfogadását) a véleményednek.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.11. 16:46:25

@morpho: Na igen, most bemutatkoztál. Egy idő után az összes agyhalott ballibsi mutáns eljut oda, hogy vitára képtelen lévén, elkezdi minősítgetni az eltérő véleményűeket. Te most jutottál e ebbe a végfázisba. Fusd csak a szokásos köreidet..
Továbbra is kérdezem, te szerencsétlen hülye. Hol olvastad, hogy bárki is be akarná szántani a fos egyetemedet? Maradhat. Éppúgy mint a Zsigmond király főiskola, meg a többi hasonló színvonalú intézmény..

6.Lenin 2017.04.11. 16:50:13

@EU zászlót mindenhova!:

Már a Hírtv-t se nézem, na nem azért mert a vezért támadják, hanem a hozzáállásuk miatt. Nagyot fodultak, főleg a jobbik megítélésében. Olgát néha megnéztem az ATV-n, de néha nagyon hülyének játszotta a figurát. Nem szeretem, ha a kérdező a saját véleményét próbálja rákényszeríteni a kérdezett felekre. Szakmai hiba. A Hírtv-n még nem láttam 1 műsorát sem.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.11. 16:50:46

@EU zászlót mindenhova!: Mostmár Zsigmond Király Egyetem..:) (Még mielőtt ebbe kötnél bele.)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.11. 16:54:17

@Arcade Macho: Tele volt a "tömeg" külföldi hivatásos tüntizőkkel, akik az ingyen repjegyre, meg a balhéra jöttek, mint tyúk a takonyra. Szerintem fingjuk sem volt, hogy mi ellen tüntetnek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 17:03:23

@morpho: "tud-e Orbán olyat fingani, amitől egy narancskullancs is azt mondja"

:)) Persze, hogy nem. A minap a gyerekerőszakolót védte mindegyik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 17:05:00

@Bambano: "én ilyeneket értek demokrácia alatt:"

Szép felsorolás! Annek a fasznak hiába írtad, de én értékelem.

Bambano 2017.04.11. 17:06:22

@6.Lenin: jelenleg az a helyzet, hogy van egy, ha nagyon megerőltetem magam, max. 2 ügy, amiben azt gondolom, hogy orbán jól döntött. ezen kívül van még 2-3 ügy, amiben orbán vak tyúk is talál szemet alapon beletrafált az igazságba, amiben nincs érdeme, csak így sikerült.

ezzel a hét év alatti néhány üggyel szemben van naponta egy-két orbitális disznósága, amiről pontosan tudja, hogy normális országban azt úgy nem lehet, csak nincs, aki rajta számon kérje. egy-két helyes döntésére jut többszáz mocsokság.

a legfőbb különbség az állammaffia meg az előző brancs között az, hogy az előző brancsnál tudtad, hogy bizonyos pénzeket lenyúlnak, és semmi mással nem foglalkoznak. vagyis hagyták élni az embereket, azokat is, akik rájuk szavaztak, meg azokat is, akik nem. ezzel szemben ez a brancs fő célként tekint arra, hogy kiirtsa először az ellenszegülőket, majd utána ha elfogytak, a saját embereit is. azért az milyen szégyen már, hogy hivatalos állami ismerkedő esteket akartak szervezni, ahol az ő eszméik szerint ismerkedhetnek a fiatalok... ehhez képest az ss kispályás óvodások gyűjteménye volt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 17:06:53

@EU zászlót mindenhova!: "senki nem akarja "beszántani" a CEU-t"

:))

Egy narancskullancs bármikor rámondja a feketére, hogy fehér?

Bambano 2017.04.11. 17:09:01

@EU zászlót mindenhova!: Magyarországnak nincs olyan infrastruktúrája, hogy hipp-hopp ide repültessenek annyi embert, amitől ilyenekkel "tele" lesz a tömeg a tüntetésen.

ha nem láttál sűrű tömött sorokban repülőflottákat landolni ferihegyen (ez is milyen ökörség már, hogy viktorék mindent átneveznek), akkor nem voltak a tömegben bértüntetők.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 17:10:48

@6.Lenin: "írnak hosszan, hogy a végére elfáradjon"

Csak a gazdád gennyességeinek egy apró szeletét sorolta fel érintőlegesen. Nem ő tehet róla, hogy ennyi fekália összegyűlt. Ti meg boldogan lefetyelitek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 17:15:15

@EU zászlót mindenhova!: "Tele volt a "tömeg" külföldi hivatásos tüntizőkkel, akik az ingyen repjegyre, meg a balhéra jöttek"

:))

Amire te gondolsz, az a békamenet, és nem repülővel, hanem buszokkal. A többi stimmel. :))

Brekii 2017.04.11. 17:18:44

@Bambano:
MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN
Hagyjátok már emberek hát szivatnak hogy pörögjön a blog. Don't feed the trolls.
Végül 3 kis tanulságos link. javaslom megnézésüket. Legalább nevessünk kicsit.

www.youtube.com/watch?v=0GbqC-_QGt4&t=7s
www.youtube.com/watch?v=w_xv-2tGWis
www.youtube.com/watch?v=47cvknmDlj8

Brekii 2017.04.11. 17:20:51

Ja az eső 1:50 től nézendő

6.Lenin 2017.04.11. 17:25:44

@Bambano:

" hagyták élni az embereket, azokat is, akik rájuk szavaztak, meg azokat is, akik nem. ezzel szemben ez a brancs fő célként tekint arra, hogy kiirtsa először az ellenszegülőket, "

Akkor tényleg létezhet valahol 1 másik Mo, mert mi nem ugyan abban az országban élünk, az tuti. Mindig is volt valami hasonló érzésem, ha ezeket a blogokat olvastam, de most már kezdem tényként elfogadni.
Bár, ha elmegyek az emberek közé azt hiszem, hogy én a jobbik mo-on élek (már a lehetőségekhez képest). Miért nem migrálsz hozzánk?

wolves84lb 2017.04.11. 17:50:36

@6.Lenin: ó, te vagy az, viktor? hogy rohadnál meg...

morpho 2017.04.11. 17:52:12

@EU zászlót mindenhova!:

Te mit hisztizel? Te magad írtad le, hogy egy szervilis narancskullancs vagy, aki imádja Orbán fingját szagolni. Most akkor mi a faszt akarsz tőlem? Közben átgondoltad? Kiderült, hogy mégsem rózsaillatú? Szar ügy, de ehhez nekem mi a fasz közöm van? Te se leszel már sokkal okosabb!

6.Lenin 2017.04.11. 17:54:06

@wolves84lb:

Most meg a 1ghostnak írtakra válaszoltál. Jegyezd meg már, hogy kinek szólt, amire válaszolsz.

wolves84lb 2017.04.11. 18:00:33

@EU zászlót mindenhova!:
"Tele volt a "tömeg" külföldi hivatásos tüntizőkkel, akik az ingyen repjegyre, meg a balhéra jöttek, mint tyúk a takonyra. Szerintem fingjuk sem volt, hogy mi ellen tüntetnek."

Szóval egy külföldi egyetemnél zavarnak a külföldi tüntetők, de amikor orbán bér-polákjai integetnek a MAGYAR NEMZETI ÜNNEPEKEN, az nem zavar. Végül is, csak fideszes vagy...

wolves84lb 2017.04.11. 18:01:43

@6.Lenin: nem értelek...neked most tényleg az a bajod, hogy én hozzászólok olyan hozzászólásokhoz, amit nem nekem címeztek? Te ennyire győkér vagy, haver? :)

morpho 2017.04.11. 18:04:09

@wolves84lb:

Néha megfeledkezik róla, hogy ő hivatásos. Ilyenkor kibillen az egyensúlyából... Ne zavard meg!

6.Lenin 2017.04.11. 18:09:25

@wolves84lb:

Csak én visszanézem, hogy kinek is írtam, és mit, aztán te meg beszólsz teljesen más témában. Ha neked ez a mániád, mehet, nem szeretném, ha éjszaka bepisilnél miattam.

morpho 2017.04.11. 18:10:42

A narancskullancsoknak: Hoyt Yee, az Egyesült Államok helyettes külügyi államtitkára kimondta: a CEU bírja az Egyesült Államok kormányának teljes támogatását. Fiona Hill, Donald Trump oroszügyi nemzetbiztonsági tanácsadója is követi a fejleményeket, és a vezetést is tájékoztatják.

Ennyike. Sok sikert az Orbán -Trump találkozóhoz. Mikor is lesz, vagy tegnap volt? Lemaradtam valahol...

Bambano 2017.04.11. 18:12:34

@6.Lenin: "Akkor tényleg létezhet valahol 1 másik Mo, mert mi nem ugyan abban az országban élünk, az tuti" ezt legközelebb nyugodtan írd kijelentő módban. tele van vele a sajtó, unortodox közgazdaságtan és hasonló nevek alatt.

teljesen biztos, hogy több Magyarország létezik az emberek tudatában, ebben nincs vita. max. abban, hogy melyik az igazi. van egy, ami a többség tudatában van, akiknek az jutott, hogy 47 ezerből éljenek meg, meg vak komondor és hasonló népbutítások, közben csuhásterrorral fűszerezett iskolákkal, stb. van egy másik magyarország, ami azok tudatában él, akik mocskosul jól járnak ezzel a rendszerrel, vagy azért, mert sok morzsa hullik eléjük, vagy azért, mert annyira egységsugarú readonly szervilisek, hogy komolyan élvezik, hogy semmit nem kell gondolkodni, jön az ukáz a pártközpontból, végrehajtja, oszt jónapot. meg van egy harmadik magyarország, ami viktor fejében van.

valószínű, hogy a második meg a harmadik között van átfedés, nem zárom ki, hogy esetleg jelentős. abban biztos vagyok, hogy az első meg a többi között semmi közös sincs.

ezen alapul egyébként a viták zöme. amit te a saját magyarországodban látsz, az messze nem az, amit én, tehát vitán felül áll, hogy mást látunk. vita abból lehet, hogy ki látja a valóságot, szerintem nem te.

javaslat: a valós támogatottságot egyre inkább a tv2 nézettsége mutatja meg. kövessétek a nézettségi adatokat, világosan látszik, hogy az ennyire ócska párttv még a híveknek se kell.

morpho 2017.04.11. 18:12:47

Továbbá Yee ezt is mondta: Az USA szövetségi kormánya nem fog, mert nem szokott bilaterális megállapodást kötni, Orbánéknak az egyetemmel kell megállapodnia.

Persze mégis mit vár az ember egy Sorosbérenctől?

wolves84lb 2017.04.11. 18:20:54

@6.Lenin: ó, már sajnos túl vagyok két alsó-cserén, annyit röhögtem ma rajtatok...:) főleg rajtad, ahogy itt erőlködsz - munkaidőben még voltatok páran, aztán érdekes módon elfogytak a nemzeti trollok. :) Nem baj, nem ciki, csak akkor ne sértődj meg...tudod, kurva, meg baszás...:)

6.Lenin 2017.04.11. 18:42:30

@Bambano:

Akkor én tuti nem vagyok pártkatona, mert a TV2-öt az utóbbi 10 valahány évben csak akkor látom, ha a távival kattogtatok, azt is ritkán. Amúgy is tv-t nagyon ritkán nézek, este szinte soha, inkább du az ismétléseket 2-3 csatornán.

6.Lenin 2017.04.11. 18:46:22

@wolves84lb:

Nem sértődtem meg, nincs miért, sőt örülök, hogy remekül érzed magad. Valami örömet csak találtál ebben a mocskos rendszerben. Nem sok, de legalább nem unalmas a hátralévőd. Minden szart meg kell becsülni, más úgyse jut itt nektek, míg Viktor a cár.

pamut 2017.04.11. 18:46:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

tudom, ismerem, régi fidesztroll, de azért szívesen elkenem a száját bármikor.
tudod: mert megérdemli ;)

Janossz 2017.04.11. 18:48:40

@6.Lenin: Ez a rendszer már a saját megdöntésére tör.
Két aktivistát bevinni, benntartani festékes műanyagflakon eldobásért....Hm vicces.
Ma este is lesz kis szavalókórus, hergeljétek csak a népet tovább, ha ez kell!
Nézz tv-t, ezek sem százan vannak, ahogy tegnap mondtad volt a kétezerre...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 18:49:58

Birka és Lenin csetrobotok. Velük vitatkozni felér egy szellemi maszturbálással. Kerülendők.

wolves84lb 2017.04.11. 18:50:44

@6.Lenin: sztem mindketten tudjuk, hogy viktor már nem lesz sokáig cár :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 18:53:44

@morpho: "Sok sikert az Orbán -Trump találkozóhoz. Mikor is lesz, vagy tegnap volt?"

Sírok. A fideszes "szenátorok" írjanak már egy esedező levelet a Trumpnak, hogy meglegyen már az a kurva találkozó és lenyugodjon végre viktorka! Mit fog még kinyírni, bezárni? Vagy legyen egy onlány petíció. Tízszer aláírom. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 18:55:56

@Bambano: "mi nem ugyan abban az országban élünk"

Nah, fogadjunk, hogy te se tudsz róla, hogy 2018-ra a GDP 50%-án lesz az államadósság. (Idén 60%.) Csekkold a Széll Kálmán tervet, mert az maga a rögvalóság.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 18:56:31

A Széll Kálmán terv minden adóját kivetették, beszdték maradéktalanul, úgyhogy lehet neki hinni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 18:58:24

@wolves84lb: Lenin nyugdíjas munkásőr. (Hogy valaha dolgozott-e, nemtom.)

morpho 2017.04.11. 19:06:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Majd Senator Selmeczi megírja azt a levelet :) vagy az a luk-híd botrány volt?

6.Lenin 2017.04.11. 19:07:35

@Janossz:

Azta!
Már 2000-en voltatok? Ki hinné? És ez most nagyon sok, vagy kurva kevés?
Ja, igaz kedd van, ilyenkor szokott Orbán megbukni már vagy 100 éve.
Azért óvatosan, nehogy felfázz, elég szar idő van kint ilyenkor. Sokkal jobb a forradalom bent a melegen. Főleg nem ütnek vissza és el sem visznek, igaz, így soha nem leszel hős. Mind1.

Janossz 2017.04.11. 19:09:46

@wolves84lb: Az öreg nyugger a mauzóleumból bírja még. 24 órája aktív.

1ghost 2017.04.11. 19:21:23

@6.Lenin:

Már megint itt baszod a rezet, te hitvány, jellemtelen, bérhazudozó?

Na csomagold be szépen az összes fideszes hazugságodat + a mocskot, amit az országra terítettetek és takarodj vissza a korrupt, tolvaj, orbángazdád retkes valagába! A te helyed ott van.

Brekii 2017.04.11. 19:33:50

Bár nem kaptam egy kérdésemre sem választ azért csak tesztelném mekkora fizetés járhat a trollkodásért. Gondolom van az a szint amiért nem fizetnek eleget itt senkinek :-).

Nem érdekel semmi és senki más félremagyarázható dolog. 3 teljesen egyértelmű dologra kérdeznék rá.

1.Mészáros Lőrinc ez a meg nem értett zseni aki 2007 ben még majdnem csődbe ment (veszteséges volt) most viszont már az egyik legvagyonosabb embere országunknak, örök példájaként a tehetséges becsületes vállalkozóknak. Ez így rendben van? Így kell csinálni? Ismétlem a válaszban ne gyertek semmivel hogy ki mikor mit csinált. Értem azok tolvajok. Node a Lőrinc akkor mi? És aki tolja a lét neki?

2. Felcsút ez a világváros ahova csak úgy ömlik a pénz hogy már le kell bontani a régi stadiont hogy újat lehessen csinnálni, míg a mellette lévő faluba csak tengődnek. Ez így rendben van? Nem érdekel hogy annó ki mire költött ne is gyertek vele. Értem tolvajok voltak. De ez így jó?

3. Egy haveri összeveszés után felhasználhatom a hatóságokat, rendőrséget, országos projekteket nyírhatok ki csak hogy keresztbe tegyek a maszek ellenségemnek. Hát ez rendben van? Itt sorolhatnám mik is voltak , de ha valaki nem tudná az Orbán-Simicska ellentétről beszélek. Ez így rendben van?

Na ezt a 3 dolgot véleményezzétek már fideszes barátaim. Nem kell mást nem érdekel a múlt. Hogy ne legyen ebből vita aláírom mindenki lopott csalt a múltban. És akkor most ezek mit csinálnak? A kérdések egyértelműek még tényeket sem kérek (az ma nem nagyon ment) csak a véleményetekre lennék kíváncsi. Őszintén mondom hogy kíváncsi vagyok.

na lássuk erre mi a válasz?

6.Lenin 2017.04.11. 19:36:11

@1ghost:

Vacsora se volt? Rámész B+! Vagy már tök mind1?
Szerencsés emberke vagy tudod? Te már tuti nem fox elhülyülni.

Arcade Macho 2017.04.11. 19:39:55

@Janossz: "Két aktivistát bevinni, benntartani festékes műanyagflakon eldobásért....Hm vicces."

szerintem is poen
huzzak csak ra a graffitizeseket, en orulok neki

6.Lenin 2017.04.11. 19:44:00

@Brekii:

Minden rendben.
Ha mást várnál, akkor semmi sincs rendben.
A véleményem + az, hogy tök mind1 mit ír bárki is, neked már tavaly megvolt a válasz mindenre, vagy már hamarább is talán.
Nyugalom, a nővérke a helyén még, csak elszaladt Londonba kicsit mosogatni, de a gyógyszered előtte betette a fiókodba, csak óvatosan húzd ki, nehogy a Viktor is kiugorjon.
Kérdezz még nyugodtan, pláne, ha már előre tudod a választ is.
Én is kíváncsi vagyok, hogy mit válaszoltam.

Arcade Macho 2017.04.11. 19:44:55

@Brekii: a kerdesedre a valasz: Ader szakpolitikai oldalrol es az alkotmanyossag oldalarol megvizsgalta a kiirt torvenyt es atment

tehat OK!!!
Sorosnak es Ahmedkenek a himbilimbejet tovabbra is szopdoshatod a cicussal egyutt!
megertem en hogy ezt ugy tudod megtenni, hogy tokre irrelevans dolgokat kell kozben kerdezni a tematol tokre elrugaszkodottan de hat a magadfajta soros berencektol megszokhattuk az ilyet :)

Brekii 2017.04.11. 19:52:00

@6.Lenin: Én nem tudtam a választ. Miért nem írod le? Ember egyszer a mai napon egy egyenes kérdésre adj már egy egyenes választ. Senki nem ad a szádba semmit. ha szerinted ez így rendben van én elfogadom de írdd le egyenesen egyértelműen.

mutatom például:
1. A véleményem az hogy a Lőrinc egy becsületes vállalkozó. összejött neki függetlenül a baráti körétől Örüljünk neki.
2. Mindenki lop miért baj ha ők is lopnak?
3. Sajnos gyanús hogy nem egyenes úton történnek a dolgok de mivel nem tudok semmi konrétumot nem tudok véleményt mondani. mindenesetre ritka az ilyen mértékű vagyongyarapodás és az is aggodalomra ad okot hogy pont a Fidesz hatalomra jutása után következett be a csoda. Nem örülök neki, de ha igaz elítélem.
.
.
.
stb így tovább. Ilyet nem tudsz?

Bambano 2017.04.11. 19:52:09

@6.Lenin: a matematikai logika szerint az implikáció függvényt nem úgy kell helyesen tagadni.

de mindegy. a dolog lényege, hogy a pártkatonák nem nézik a párttv-t, mert sz.r.

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: én nem firtattam az államadósságot, egyébként is tökmindegy, hogy kuszaszem, aki képtelen egy excel tábla egy sorát rendesen megnézni, mit hazudik róla. Inkább hiszek az erősen jobboldali, néhai főfideszes Csaba Lászlónak, ő még nem járatta le magát.

másrészt meg a világtörténelemben láttunk már olyat, hogy egy ország irtózatos erőfeszítésekkel, saját gazdasági erején felül visszafizette az adósságait. nálunk is pont ez megy, többek között azért sem működik az oktatás meg az egészségügy, mert egy rakás pénzt visszatartanak, hogy legyen mit lopni meg kisebbrészt visszafizetni.

tudod, melyik ország volt ez? nem fogod kitalálni, mert már lelőtték a poént: Románia Csau vezetése alatt. tehát orbánék gazdasági politikája nagyjából a romániai szintjén áll a 80-as évekből. meg a belpolitikája is.

Arcade Macho 2017.04.11. 19:58:12

ja most olvasom...
"Az ügyben két embert hallgatnak ki csoportosan és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének, valamint műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanújával."

na akkor most Sorosek ugyvedjei mehetnek es kimenthetik az "aldozatokat"
ez kb arra emlekeztetett amikor a ruszkik vegre pofan vertek egy-ket idiota grinpiszes aktivistat, amikor benyeltek a meretes loizet oszt kiderult hogy soros bacsi nem az emájsziksz, akkor mar a felberelt es megtevesztett aktivistak nem akkora pofaval adtak a full kretent...

putyinozas elott megemlitenem a guantánamó nevet...

Brekii 2017.04.11. 20:02:24

@Arcade Macho:
Ha a régebbi kérdéseimet olvastad volna akkor képben lennél. Ezt már csak tesztként kérdeztem.
Az azért talán jellemez hogy milyen stílust használsz. Így az előző kérdések természetesen nem a te szinteden vannak ne haragudj értük. Nem tőled vártam a választ (azért megjegyzem halkan csak nem válaszoltál :-) pedig magadra vetted. biztos már annyira megszoktad.).

Én megkaptam a válaszomat. A mai volt az első alkalom hogy rápróbáltam de látszik hogy sok értelme nincs a dolognak. Nem is lopom itt a napot.
Mindenkit üdvözlök itt a blogon további kellemes eszmecserét mindenkinek.

6.Lenin 2017.04.11. 20:22:08

@Brekii:

Már miért ne tudnék, de az egész felvetésed sugallja, hogy tök mind1 mit ír a másik.

1. részleteiben nem tudok semmit Mészáros Lőrincről, a képességeiről még annyit sem.
2.
3.
Csak elfogult véleményeket ismerek mindkét oldalról. Ha rossz dolgok történtek, azokat elítélem, ha jók, tapsolok örömömben.

Különben az a pénz, amit nem én loptam el, az csak rossz helyen lehet másoknál. Ezt is elítélem.
Mindent elítélek, amit nem én találtam ki, vagy nem egyezik az én véleményemmel.
Csak azt az 1et tudom elfogadni, amit nekem adnak ellenszolgáltatás nélkül, bár előfordult, hogy visszaadtam, mert már volt belőle 1 millió drb-om és nem fért volna be a kredencbe. Jó érzés volt jót tennem.

Arcade Macho 2017.04.11. 20:22:36

@Brekii: valasozlok:
Orban stormanja a meszaros
Orban legnagyobb bune az volt amikor nekiugrott a korlatnak
Paks2: JO
Soros: gonosz rossz
EU: az kellene mint anno a Monarchiaban, semmi erteme a magyar csinyovnyikokat hizlalni, hadugy, kulugy, etcetera etcetera jobb lenne ha mas mondana meg

sajnalom ha egy fidesz berencnek neztem volna ki :)

megamedve 2017.04.11. 21:48:16

@Pipas: amit írtam, azt tudni kell értelmezni. Ez neked nem ment, kérj segítséget.

megamedve 2017.04.11. 21:49:52

@MaxVal BircaMan HJCD: rád is évényes: amit írtam, azt tudni kell értelmezni. Ez neked nem ment, kérj segítséget.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.11. 21:50:29

@Killary Fucking Clingon: Eddig se volt kivételezés, a magyar egyetemeken is volt sok helyen külföldi diploma. A lényeges különbség a minőségben van, a többi helyen gagyi, de angol, francia, stb. diplomát adtak, a CEU-n minőségit. Az offshore működést tiltották be, ami eddig legális volt és Orbán lánya is ilyen konstrukciójú egyetemen tanult az EU-tól lenyúlt pénzből.

@legális: Árpibácsira legfeljebb a nyugdíjasok között megmaradt néhány ballib gondol pozitívan, ő a bólogató János és az ellenfélnek mindenáron betartó pártpolitikus figurát váltogatta. Egyértelmű, hogy Sólyom volt eddig az egyetlen értelmes elnök, aki megpróbált pártfüggetlenül működni az Alkotmány szellemét védve és nem a pártokat kiszolgálva.

Bambano 2017.04.11. 22:14:03

@Online Távmunkás: az a sólyom értelmes elnök, aki betiltotta a személyi szám általános használatát, amivel akkora felfordulást okozott az adminisztrációban? sólyom kiváló példája annak, amikor a jogász azt hiszi, hogy okos, közben csak okoskodik.

és azt is tegyük hozzá, hogy sokkal kényelmesebb környezet jutott neki, mint más elnököknek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 22:22:45

@stop operation soros: A fideSSfasszopó felforgató ügynököknek kicsit még tanulniuk kell a magyar nyelvtant.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 22:28:24

@Bambano: "egy ország irtózatos erőfeszítésekkel, saját gazdasági erején felül visszafizette az adósságait. nálunk is pont ez megy, többek között azért sem működik az oktatás meg az egészségügy, mert egy rakás pénzt visszatartanak, hogy legyen mit lopni meg kisebbrészt visszafizetni."

Huh. Ellent kell mondanom. orbán 4%-kal növelte az államadósságot, és azóta is abszolút értelemben növeli, csak a GDP-hez viszonyítva csökken tizedszázalékokat.

Az egykulcsos adó 550 milliárdot visz el a költségvetésből, ÁFA csalások 350 milliárot, az államapparátus a GDP 6%-a, máshol 3%, stb, stb, nem az adósságszolgálat miatt megyünk lefele a lejtőn.

Az EU segélyek nem növelik a GDP-t, tehát azokat azonnal kiviszik az országból, nem itt dolgozik az ellopott tőke.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 22:33:47

@Online Távmunkás: "Sólyom volt eddig az egyetlen értelmes elnök"

Legjobb megmozdulása, mikor a patkány Fekete Jánossal nem fogott kezet. (Újszülötteknek: ő tette lehetővé, hogy eladósodjunk, és így a kádár rendszer kapott még 10 évet.)

Arcade Macho 2017.04.11. 23:21:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Huh. Ellent kell mondanom. orbán 4%-kal növelte az államadósságot, és azóta is abszolút értelemben növeli, csak a GDP-hez viszonyítva csökken tizedszázalékokat."

cicuka TE farok!!!

ne pofazz mar olyanrol amihez fogalmad sincsen!!!
volt felreteve TARTALEKKENT 3000 Mrd HUFocska
annak a seggere lett csapva, a nyuggereidnek az Orbankad szetosztotta

probaljam meg neked is ezt elmagyarazani vagy belatod hogy 4 altalanos elvegzesenel tobb kell ezt megerteni es akkor leteszel arrol hogy megprobald felfogni?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.11. 23:27:25

@Arcade Macho: "volt felreteve TARTALEKKENT 3000 Mrd HUFocska
annak a seggere lett csapva, a nyuggereidnek az Orbankad szetosztotta"

El vagy trévedve. Kubatov azt parancsolta neked, hogy a csúti gecit védd, ne támadd. Ösze-vissza kellene hazudoznod.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.12. 06:14:15

@megamedve:

Konkrétan mit kellene értelmezni? Mert nem mondtál konkrétumot.

Pipas 2017.04.12. 06:58:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 'Huh. Ellent kell mondanom. orbán 4%-kal növelte az államadósságo'

Minden évben kiszámoljátok a cocik által felvett dollár meg euró hitelek mennyit érnek forintban, aztán minden évben elhörgitek, hogy nőtt, biztos az orbán eladósította az országot. Csakhogy egy ideje már nem nő, de mindegy, mert ti a négy százalékot is olyan sokszor elmondjátok, mintha negyven lenne.

Figyelj te nagyeszü: a négy százalékon hörögsz hét év alatt, a kedvenceid csak 2006-ban 9,5%-ot csináltak. Az nem zavart mi?

megamedve 2017.04.12. 08:37:24

@MaxVal BircaMan HJCD: Mondtam: kérj segítséget....valakit, akinek lámpás van a kezében....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.12. 09:19:42

@Pipas: "a kedvenceid"

Pofára estél, nincsenek kedvenceim.

Hazudsz, terelsz, vergődsz, hogy védjed a gazdád hazaárulását. Gusztustalan.

Arcade Macho 2017.04.12. 10:49:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: jo ok akkor ezzel a terelessel bevallod hogy nem te az a negy altalanosos soros berenc
szar lehet neked biztos nem olyan jo a fizu

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.12. 11:07:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ezzel a "komoly érvvel" kiállítottad magadról a bizonyítványt..De árnyékbokszoljatok nyugodtan tovább CEU ügyben.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.12. 11:10:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A szocik 8 éve alatt 10 ezer milliárd forinttal nőtt az államadósság, Orbánék 7 éve alatt 5-6 ezer milliárddal. No comment..

Pipas 2017.04.12. 11:44:59

@EU zászlót mindenhova!: "Orbánék 7 éve alatt 5-6 ezer milliárddal"

Kár, hogy az igazából a szocik által felvett hitel árfolyamvesztesége. :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.12. 13:35:35

@EU zászlót mindenhova!: "A szocik 8 éve alatt 10 ezer milliárd forinttal nőtt az államadósság"

Ennek a fele elment 13. havi nyugdíjra - a csúti geci 14. havit is ígért -, és más fasságokra. A másik fele nem tudható, hova ment.

"Orbánék 7 éve alatt 5-6 ezer milliárddal."

Plusz 10 ezermilliárdot elloptak.

Na, a "ki a nagyobb elkúró" versenyben ki nyert? :))

Pipas 2017.04.12. 13:46:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem te lennél, ha nem erőlködnél a forintra számolt államadóssággal napokkal miután elmagyaráztam neked, hogy az miért baromság.

Te nem egyszerűen ostoba vagy, te tudatosan hülyíted a többit. Remélem pénzt is kapsz érte, mert ingyen elég gáz ilyen melót nyomni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.12. 13:54:28

@Pipas: Hiába ismételgeted a hülyeséged akárhányszor, attól az nem lesz igaz.

Pipas 2017.04.12. 15:11:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "ismételgeted a hülyeséged"

Te vagy az a provokátor, aki forintba számolja az államadósságot, amit a kedvenceid euróban felvettek. :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.12. 15:13:57

@Pipas: Megint mellé. Nincsnek kedvenceim.

Egy szervilis fideszes barom nem tudja elképzelni, hogy az itteni hazafiak nem fizetett trollok.

Pipas 2017.04.12. 15:53:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "az itteni hazafiak nem fizetett trollok"

Ó, majdnem mindenkiről el tudom képzelni, csak rólad nem.

Arcade Macho 2017.04.12. 21:47:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
cicuka te tenyleg egy muveletlen idiota farok vagy
pont elottem irtam a 3000 Mrd -ot erre te azt nem voltal kepes ervkent felhasznalni?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.04.12. 21:50:26

@Arcade Macho: Az nem sportszerű, hogy te is ekézed a csúti gecit. :))

Tessék megvédeni a gazdáat! Tudom, ahhoz hazudozni kell, de abban úgyis van gyakorlatod.

Mondd azt, hogy nem tolvaj. Hogy mindig igazat mond. Vagy valami hasonló faszságot. :))
süti beállítások módosítása