B1 blogcsalád



Mellélőtt az Univer a szexista reklámokkal, de legalább jók lettek a mémek

2017. április 07. - Mr Flynn Rider

Pár napja felhördülést okozott az Univer; a majonézes flakonjain új kampányt indító és ezzel egyidejűleg a honlapján vicces falvédő-feliratok gyártására buzdító cég koppant egy nagyot. 

A cégnek dolgozó reklámügynökség a Kreatívnak úgy nyilatkozott, hogy nem a tubusokra tervezték a falvédőket, pláne nem ilyen szövegekkel. Ők inkább Szabó Eszter Ágnes képzőművész nagyon népszerűvé vált Nagymamám, Zalai Imréné találkozása David Bowieval című falvédője felé vették volna az irányt.

Ez nem igazán jött össze, viszont a felháborodott majonéz-evők és a feministák elindultak a vicces mémek felé. (A cég honlapján ön is készíthet magának!) Mutatjuk a legjobbakat: 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7612407447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tompus 2017.04.07. 23:10:32

A felhördülés, a fröcsögés és a sivalkodás helyett a humor a jó válasz.

FairPlay 2017.04.07. 23:58:28

Aki szerint egy nagymamáink korából származó grafika szexista, az nem ismeri a szó definícióját, ezért röviden "a nők alsóbbrendűségének a dicsőítése". Ilyen alapon ne jelentessünk meg semmit a múltból, és a múltról, mert az is emlékeztet bennünket olyan korokra, amikor a nőkkel még rosszabbul bántak, mint ma...Ez képtelenséggé kezd válni, vagy már ezt is átpolitizáljuk? Könyörgöm, ne tegyük!

Girhes Joe 2017.04.08. 05:35:12

Ugyan már, ezen felháborodni... max. a körúton belül élők világában életszerű. Szerintem senki nem veszi az ilyen falvédőket 100%-ig komolyan, ha meg ez így van, akkor ártalmatlanok, max. a mindenhol ellenséget látó feministák hördülnek fel rajta.

Én a magam részéről meg még örülök is, hogy nem csak kizárólag a feminista álláspont jelenhet meg a közéletben, mint a nagyon szabad svédeknél vagy amerikaiaknál.

inebhedj - szerintem 2017.04.08. 07:50:50

Bár a reklámok nem szexisták, pont nem lőtt velük mellé. Még egy hangosan szexistázó törpe minoritást is sikerült bevonni a kampányba.

Duplaxiii 2017.04.08. 11:09:51

Ténuyleg el kellene már takarítani a közéletből, az életünkből ezeket a fizetett bér-neoliberális kamuegyleteket! Már az utcára sem mehet ki valaki, hogy egy ilyen kamufeminista genderalapú pici csoport nem kezdje azonnal tiltakozni, ha levegőt veszünk már szexisták, kirekesztők meg mindenféle szemetek leszük - szirintük! Ők vannak a ketrecbe, de onnan nekünk, a látogatóknak ugatnak, és ezt a médiájuk, a blogok, a webes portálok és a multi-méédia azonnal meg is támogatja.
Ma például nincsenek reklámok, ezen férgek miatt! Ma 10-ből 8 ostoba gyógyszerreklám van, ami lényege, hogy vegyél nem orvos-alapú gyógyszert, ami ugye nem használ, de kurva sok pénz megy a gazdikhoz.
Érdemes nézelődni a neten a régi szenzációs reklámok között! Mind látványos, ötletes és megjegyezhető volt, de ma nem lahat, mert pár sérült senkiházi (jellemzően sikertelen antinők) minden blokkol.
Trum ilyenek miatt nyerhetett, szerintem a történelem elmossa majd őket, de addig szív a normális tömeg.

Duplaxiii 2017.04.08. 11:13:50

@inebhedj - szerintem: Egyetértek!
A szex az evolúció része! A hím-nöstény, a férfi-nő alternatíva, a párosodás az életünk alapja!
Kik azok, ekik ezt cáfolják, tiltják és tagadják?
Hát azon pici halmaz, akik saját lelki és testi sérülésük miatt nem élhetnek egészséges életet, így csoportba gyülekezve nekimennek a világnak. Miért a törpék gyúrtak régen? Miért a hobbitok a politikus diktátorok? Miért a bszatlan senkik a feminista aktivátorok?
Mert ezek nem férnek a vályúhoz!
Én a álláspontomat például az oroszlánoktól vagy éppen a farkasoktól veszem és nem egy steril, életképtelen, szaporodásra képtelen fajtalan nulláktól!

Duplaxiii 2017.04.08. 11:17:00

Ez is jellemző:
"Mellélőtt az Univer a szexista reklámokkal"
Hol lőtt mellé? Kik szerint lőtt mellé?
Ja, hogy a blogger is a femista vonal támogatója? Akkor mellélőtt!
A kommentek olvasva meg nem lőtt mellé, nem lőtt sehova.
A blogger állást foglal és reklámot csinál egy egészségtelen valaminek, és a számtalan szempontot leszarva egyet, a neki tetszőt kiemelte és azt kizárólagos tényként ideírta.
Mivel azért "hátul" ő is felismerte, hogy a történet baromság, hát mellécsapta a mémes vonalat is, hogy menekülőutat építsen ki a felelősség alól.
süti beállítások módosítása