B1 blogcsalád5 érv amellett, hogy a Heineiken-Csíki Sör-háború miért csak porhintés és irtó gáz

2017. március 19. - Mr Flynn Rider

Megy egy ideje a Heineken-Csíki Sör-magyar kormány-háború a médiában, az arcvonalak teljesen összezilálódtak, az egyszerű sörivó csak ül, már kezdi nem érteni, hogy mi a fene történik, miközben mindkét cég és Lázár János is csak a maga hülyeségét fújja.

szijjarto_heineken.jpg

Szijjártó a Heineken gyárában, 2014-ben éppen stratégiai partnerségi megállapodást köt és örül (MTI-fotó)

Nem, nem kívánunk igazságot tenni a háborúban, nem is érdekel bennünket, hogy ki lőtt először, igazából csak fel szeretnénk sorolni pár okot, hogy a kedves olvasó maga dönthesse el, kinek szurkol és iszik-e egyáltalán piroscsillagos, vagy újabban Betiltott Sört (vagy mifenét).

 

  1. Kell valami, ami ellen a kormány csatát vívhat, csak éppen nem ez

 

(Bumm, ezt is Soros intézte el!) A gonosz holland multi kontra szegény erdélyi kézműves sör csatájában persze mindenki oda áll, ahová akar, csak hadd világítsunk reá egy apróságra:

A kormánynak nem az a dolga, hogy két külföldi magáncég perében állást folaljon. Lázár Jánosnak és Semjén Zsoltnak, akinek ezer és egy feladata van, gyakorlatilag ő maga a végrehajtó hatalom, felette csak az atyaúristen és Orbán Viktor lebeg, ne ezzel foglalkozzon.

  • Foglalkozzon az összedőlt egészségüggyel,
  • foglalkozzon a szétcseszett oktatással,
  • foglalkozzon a szana-széjjel rombolt örökségvédelemmel,
  • természetvédelemmel,
  • vagy a virágzó korrupcióval.

Hogy két, a magyar államtól teljesen független, külföldi magáncég hogyan reklámozza magát és próbálja  a konkurenciát lenyomni, az nem a magyar kormány dolga.

Nyilván tudjuk: kormányunk a „nemzeti érzelmekre” és a multiellenességre rájátszva próbál szavazatokat szerezni. Mer’ ők igaz magyarok. De miért nem foglalkoznak akkor Magyarország igazi gondjaival? Az lenne aztán a hazaffyasch cselekedet!

 

  1. Nem igaz a kézműves erdélyi sör és a gonosz holland multi története

 

Egyszerű hazugság a sztori, amit a magyarkodók gyorsan be is szívtak. Miért?

A csíkszeredai sörgyárat 2003-ban a holland Heineken cég megvette, márkanevestül. Ezt a sört románul mindenki bere (de) Ciuc néven ismeri. Ha ezt magyarra fordítjuk, Csíki sör jön ki, ahogy a magyarok mindig is hívták, még ha nem volt is ráírva magyarul, sőt a csíkszeredai gyár kapujára is ez van kiírva: Fabrica de bere Ciuc – Csíki sörgyár (és nem Ciuc sörgyár).

2013-ban a szintén Hollandiában bejegyzett Lixid Project Kft. és Lénárd András vállalkozó 50–50%-os tulajdonosként Csíkszentsimonban kézműves sörgyárat hozott létre, 2014-ben kezdték el a sörgyártást. Mivel azon a piacon, ahova a legkönnyebben el tudnak jutni, a fő konkurens a Heineken Ciuc Premium-a (azaz a magyarok körében a Csíki sör), a magukét Igazi Csíki Sör-nek nevezik el, így, magyarul, hogy a magyarok már csak ezért is inkább ezt vegyék, még ha drágább is egy kicsit. (Annyit viszont megér, hiszen ha ezt vesszük, nemcsak a sört fizetjük, hanem a „magyarságot” is. A piacnak ugyanis semmi sem szent, a magyarságot simán lehet marketingcélokra is használni, úgysem fog az senkinek leesni, hogy aki „magyarságot árul”, azt akár nemzetárulónak is nézhetné valaki.) De nemcsak ezért kell hogy magyarul legyen, hanem azért is, hogy hátha így a magyarul nem tudó románok nem veszik észre a stiklit, és ezzel a névvel el lehet szipkázni a vásárlókat a Heineken elől. És biztos, ami biztos, a Csíki Sör márkanévre 2013. szeptember 2-án, majd az Igazi Csíki Sör márkanévre 2014. április 15-én nem is Romániában, hanem Budapesten nyújtják be a bejegyzési kérelmet.

Ennek alapján elég egyértelmű, hogy messze nem arról van szó, hogy megint ütik a szegény erdélyi magyarokat, most éppen a hollandok, hanem, hogy egyszerű névbitorlásról van szó. Pont. Lehet ezen vitatkozni, de ebbe aztán csak bele kellett erőltetni a magyarkodást. Feleslegesen, már megint.

(Bővebben az Átlátszó írt a tulajdoni viszonyokról egyébként.)

 

  1. „A tiltott önkényuralmi jelkép” egy nagy fals duma

 

A Heineken, mint vállalat 200 éves. A cég mindig is ezt a logót használta, annak semmi köze a kommunizmushoz (ahogy a Pelegrinón lévő vörös csillagnak sincs). Lázár János (vagy Semjén Zsolt) valószínűleg direkt csinál úgy, mintha nem lennének ezzel tisztában.

Ha valaki minimálisan is tanult történelmet, művészettörténetet pláne, akkor tudja, hogy különböző korokban különböző formák és színek mást jelentettek. Van, akinek a svasztikáról az indiai védő jel jut az eszébe, van, akinek meg a nácik. De ez két különböző földrész és két nagyon különböző korszak. A szimbólumok felhasználása tehát nagy szórást mutat – a Heineken vörös csillagának pedig semmi köze a kommunistákhoz. (Akiket egyébként szintén zavar – kérték is, hogy a vállalat vegye le a logójából. Majd hülyék lesznek, hiszen így különböztetik meg magukat a többi sörtől.) 

Tényleg kíváncsiak vagyunk, vajon Lázár Jánosék mikor hoznak egy olyan törvényt, hogy az összes indiai, vagy éppen japán templomról le kell mosni a ráfestett svasztikát.

A másik oldala a dolognak a vörös csillag politikai felhasználása, aminek kapcsán a strasbourgi bíróság kétszer is megbüntette már Magyarországot. 2011-ben a Munkáspárt 2006 tiszteletbeli elnökét vette elő a magyar állam a vörös csillag viseléséért. Az EU emiatt, illetve a vörös csillag köznapi – azaz nem kereskedelmi vagy művészeti – használatának tiltása miatt is többször megbüntette Magyarországot.

Pláne, hogy uniós jog szabályozza, mi lehet egy védjegyen – ezt a magyar kormány nehezen fogja felülírni. Akkor minek is tornászunk még mindig ezen? Hogy az adófizetők még többet fizethessenek, az EU-nak is a büntetést?

 

  1. A Heineken hány embert foglalkoztat Magyarországon?

 

A mocskos multija, biztos csak kihasználja a szegény dolgozókat! Semjén Zsolt már megint nem nyugszik a vasárnapi boltbezárás után; kell megint valaki aki ellen csörgetheti a kardját. Valahogy meg kell mutatnia, hogy csinál is valamit és nem csak ájtatosan mosolyog a nemzeti ünnepeken, a fehér lóról.

De vajon hány milliárd forint adót és járulékot fizet be a Heineken a központi költségvetésbe, amiből Semjén Zsoltnak is telik? Meg Lázárnak is bőven, azokra a finom szabású öltönyökre? Meg helikopterre Tóninak. Meg Lőrincnek, hogy a zsenijét kiterjessze. Bizony-bizony, az mind az ilyen vállalatok működéséből van.

Most nekimegy a magyar kormány a Heinekennek, az nem csak ezt az egy vállalatot ijeszti el, üldözi el, hanem üzenet a többinek is: itt bizony, gyerekek, mindenki magasról tesz a piacgazdaságra, csak a rövid távú politikai érdekek vezérlik a magyar kormányt. Hogy a magyarnak miből lesz munkája, kenyere, az nem érdekes. Hogy az az 500 ember, akik a gyárban dolgoznak, miből fognak megélni… kit érdekel, igaz? A lényeg, hogy a mocskos multikat, meg a rohadt hollandokat gyűlölni lehessen. Csakhogy, a gyűlöletből nem épül fel az ország, nem lesznek adók és nem lesz mit ellopni.

Vajon a Betiltott Igazi Csíki Sör hány embernek ad munkát Magyarországon? Költői kérdés volt, valószínűleg egynek sem. 

  1. 2014-ben még stratégiai partner volt a Heineken

 

Nohát, Szijjártó még két-három éve olyan boldogan rázogatta a hollandok kezét, mintha nem is akarná elengedni soha. 

 

Szijjártó többek között ilyenek mondott:

“A magyar gazdaság növekedése szempontjából kiemelten fontos a magyar-holland gazdasági együttműködés, ugyanis mára 9,5 milliárdos összeggel, a harmadik legtöbb befektetés Hollandiából érkezik Magyarországra.

A sörgyártó a magyar-holland gazdasági együttműködés egyik legjelentősebb képviselője, így a Heineken is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország ma jobban teljesít.

Tisztelt vezérigazgató úr, ezúton engedje meg, hogy megerősítsem, hogy a magyar kormány a jövőben is teljes nyitottsággal áll a Heinekennel való együttműködés elé, és örömmel tárgyalunk újabb magyarországi beruházásokról.”

A magyar kormány oldalán, a dicshimnuszok között is szerepel a megállapodás.

Kár, hogy az internet nem felejt és mindig kiderül: a magyar kormány éppen odaáll, ahol mg meg lehet téveszteni egy pár rosszul tájékozott szavazót és fel lehet használni a helyzetet a  megtévesztett állampolgárok felheccelésére. Milyen kár, hogy egy-egy ilyen heccen aztán az egész ország bukik. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4512350557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2017.03.19. 14:26:34

Nincs ezzel semmi probléma. Jönnek majd a narancskullancsok és elmagyarázzák, hogy miért is van Lázár hantája rendben. A minap egy barom azt bírta írni, hogy aki Heinekent iszik az hazaáruló....

morph on deer 2017.03.19. 14:58:37

Ideje már, hogy a dohányipar és a trafikok után végre már a sörgyártással is komolyabban "foglalkozzon" pártunk és kormányunk, még mielőtt valahogy kimenne a fejükből két szabadságharc között, nem?
Mert mit képzelnek ezek a sörgyártók, csak úgy, szabadon, bele a világba?
De tényleg!

Hofipisti 2017.03.19. 17:30:29

Ez megint egy jól tervezett elterelő hadmozdulat. Tömjén Semjén valójában másra sem való, mint - a doktorija érdekes megszerzése után - bizonyos kellemetlen, netán veszélyes emberek lejáratására, a közfigyelem célzott elterelésére lehetetlennél lehetetlenebb ötletek útján. Az pedig már rendszer a NER-ben, hogy az uraságok drága játékait mi, adófizetők fizetjük. Így lesz ez majd, ha a HEINEKEN-nek kell fizetni. Nem reklámként mondom, de érdemes az "Átlátszó" jelzett cikkét elolvasni, mert van a "csokorban" szlovák szál is. Hogy a magyar "személyes" érdek ki mögött bújik, az majd csak egyszer kiderül!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.03.19. 19:18:54

@morph on deer: Én csak azt remélem, hogy az atomerőmű kapcsán nem indul el a multiellenes szabadságharc, hogy inkább a reneszánsz polihisztor Mészáros tervezze és építse fel...

@Hofipisti: Az egész KDNP megérdemelten eltűnhetne a történelem süllyesztőjében, de Orbán mesterségesen életben tartja, mert két frakciónak több pénz jut...

figyelő jehu 2. 2017.03.20. 16:43:12

A diliház, amelybe A. I. Popriscsin szentpétervári címzetes fogalmazót és spanyol királyt vitték, sokkal alkalmasabb közügyek tárgyalására, mint Orbánia „országgyűlése”.

gepnarancs.hu/2017/03/targyaljak-a-lex-heinekent/

élveteg 2017.03.20. 18:38:36

Ezt a mérhetetlen ostobaságot hogy van tiltott önkényuralmi jelkép minél előbb törölni kellene Tilos kommunistának ,nácinak nyilasnak lennei ? Nem nem tilos egyik sem Akkor milyen alapon akadályozzák meg hogy valaki viselje eszméi jelképét ?

Krutzifix 2017.03.20. 18:52:46

@morpho: meg aki San Pellegrinót, és aki Converse csukában jár (ezek között is van, amelyiken Chuck Taylor neve egy vörös csillagnak tűnő tárgyat fog át). És akkor a Milky Way-ről még nem is tettünk említést! tegyük a szívünkre a kezünket: normálisak ezek? Mármint akik ezt a törvényt meghozzák. Hogy lehet összekeverni egy márkajelzést egy önkényuralmi jelképpel? Előbb talán tisztázniuk kellene, mi volt előbb: a tyúk, vagy a tyúkné?
Vajon miről akarja elterelni már megint ez a társaság az értő emberek figyelmét?
A történetben az a legszebb, hogy ez a balhé a Csíkszentsimonban gyártott sör malmára hajtotta a "vizet", vagyis ennél jobb marketingmunkát ki sem tudtak volna találni! A sört gyártják, itthon is forgalmazzák - a régi néven, de gondolom, új néven is elérhető lesz -, mostanság olyanok is vettek belőle, akik soha meg nem kóstolták volna, szóval pörög az üzlet. Vajon miért is akar a magyar kormány - ami számos egyéb feladatára nagy ívben tojik - pénzt adni ennek a magánvállalkozásnak? Ha már sör, akkor miért nem a hazai kézműves sörfőzdéknek ad támogatást? A kérdés költői, de alkalmas lehet arra, hogy elgondolkozzunk, hová vándorolnak el a hazai adófizetők adóforintjai....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.20. 19:05:36

"Ha valaki minimálisan is tanult történelmet"

A narancskullancsok nem tanultak. Műveletlen banda, csak lopni tudnak.

Krutzifix 2017.03.20. 19:07:21

@Krutzifix: Alátámasztásul idézet egy mai sörös hírlevélből: "A három ... újdonság mellett már kapható (bevezető, kedvezményes áron) a Csíki Sör Manufaktúra Székely söre is, mely egy kicsit komlósabb, mint a főzde első terméke, a Csíki Sör (Tiltott Sör). A maga 6%-os alkoholtartalmával azért veszélyes tud lenni, mindenképpen ajánljuk a Csíki sör kedvelőinek és azoknak, akik egy könnyű lagerre vágynak."

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.20. 19:08:51

@Online Távmunkás: "azt remélem, hogy az atomerőmű kapcsán nem indul el a multiellenes szabadságharc, hogy inkább a reneszánsz polihisztor Mészáros tervezze és építse fel."

:))

Ééééés, Paks 250 km-es körzetében sugárzó halálzóna lesz százezer évig.

Már azon szomorkodnak a fideszes polgármesterek is, hogy amit még a simicskás Közgép épített, azokon az utakon nem jön föl fél év múlva az aszfalt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.20. 19:11:58

Be fogják zúzni az Egri csillagokat is. Helyette kiadják "A kormányablak" c. óvodás verset bőrkötésben.

nick papagiorgo 2017.03.20. 19:28:55

A csíki sörnek és a Heinekennek az égvilágon semmi köze nincs egymáshoz, azt leszámítva, hogy mindegyiknek zöld az üvege, és címke van rajta, meg sör van benne. Ez mondjuk igaz a Dreherre is pl.
Ehhez képest a csíki sört a Heinekennek sikerült Romániában a fenti - meglehetősen agyaglábakon álló - érvelésre hivatkozva betiltatnia. Nem vagyok egy konteóhívő, de lehet, hogy ez az egész valakinek marha jól jön, vagy a Heinekennek, vagy a csíki sörnek - végülis, ha a dolgok "jól" alakulnak, a Heineken is forgalmazhat majd Magyarországon"betiltott" sört, ugye :)

Innentől kezdve szerintem mindenki szellemi fenékberúgó versenyt játszik, minél jobban beleáll a történetbe, annál inkább. Nem tudom, hova futja ki magát a történet, de nem is érdekel, én kb leszarom, mert Pilsnert iszom :) A turbómagyarok nyugodtan igyanak igazi Csíkit, a turbólibsik meg Heinekent ("kormányellenes sör"), azt is leszarom. És szerintem a lakosság kb 90 %-a így van ezzel (nem a pilsnerivással, a leszarással).

Lea Dobozi 2017.03.20. 19:31:39

A Heineken helyében én vörös csillagról narancssárga csillagra változtatnám meg a logot. Hagy röhögjön az egész világ Orbánon és a Fideszen....

nick papagiorgo 2017.03.20. 19:35:25

@Lea Dobozi:
mert az egész világon, ha valaki Heinekent iszik, és látja, hogy narancssárga lett a csillag, akkor Orbán jut az eszébe.
Azért ne dimenzionáljuk túl a dolgokat. Bulgáriában sem hirdettek nemzeti gyásznapot, amikor Magdianyus elcsúszott a lépcsőn, és kitörte a nyakát :)

Túlélő ... 2017.03.20. 19:50:33

Az a szomorú, hogy kormányunk ilyenekkel foglalkozik.

Broad 2017.03.20. 20:19:37

Az Igazi Csiki sörrel egy igazi nagy baj van, az hogy egy szar sör!

nick papagiorgo 2017.03.20. 20:34:04

@Túlélő ...:
Nézd, kormányunk - egyebek mellett- hogy így fogalmazzak a kenyér mellett a cirkuszt is megadja a népnek. Néha bedob egy-két gumicsontot, amit lehet rágni - és a "kutyák", ahogy az kell, erre rá is pattannak. Jajdejó, gondolja kormány, addig se foglalkoznak mással.
Az, hogy a kutyák idestova 7 éve nem tudják megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől, és még mindig ráugranak a sípolós gumicsontra, kiválóan jellemzi a kormányt is, meg a kutyákat is. Itt van ez a B1 blogcsalád, meg a szegény Flynn Rider, ha nincs naponta 5 bejegyzés, ami a kormányt szidja, akkor gond van - netán a "manna" sem jön, lehet karakterre fizetik őket. Az, hogy a mennyiség a minőség rovására megy, kevesebb több lenne, lényegtelen dolgokkal nem kellene foglalkozni - abba bele se gondolnak, vagy nem is tehetik. Nehéz kenyér lehet ez, néha sajnálom is őket, mindennap összelapátolni legalább 5 "kormánybuktató" cikket :)

És ha szegényeknek egyszer néha még igazuk is lenne, vagy értelmes dolgokat közölnének, az is el fog süllyedni a színvonaltalanság tengerében. B1 blogcsalád? Aha, megint valami kormánypukkasztó izé, ennyi, nincs itt semmi érdekes, haladjunk tovább....majd a trollok ráugranak, de kb ennyi.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.03.20. 20:44:02

A ballibek tudtuk hogy a Heinekken mellett fognak kiállni, hisz minden ami magyar a hazaárulók az ellen dolgoznak.

Ismerjük őket.

A hazátlan ballib majmok egyetlen éltetőrugója, hogy tönkretegyenek mindent, és mindenkit aki magyar !

dunántúli gyerek 2017.03.20. 20:48:46

lehet hogy porhintés, de a fidesz szavazatokat nyerhet vele

a ballibek megönként veszthetnek vele szavazatot, ahogy mindig teszik minden magyar ügyben

azaz mégsem hiábavaló, sőt nagyon hasznos ügy

2017.03.20. 21:00:13

@dunántúli gyerek: Te bennfentesnek tűnsz... Igaz az, hogy aki megiszik egy karton Heinekent az másnap fejből tud a Tőkéből idézni?

István Müller 2017.03.20. 21:04:15

Sajnos az itt leírtak még ha nem is igazak teljesen de mutatják, hogy a Kormány olyannal foglalkozik, ami nem lenne a dolga. Miért nem foglalkozik a szlovákiai tokajival?

2017.03.20. 21:07:34

@Legeslegalja: A Heineken magyar alapanyagokból, Magyarországon, többszáz magyar munkással dolgozik, itt adózik, az itteni GDP-t növeli. Te meg egy külföldi cégért hisztizel, amelyik román alapanyagból, pr tucat alkalmazottal, Romániában gyárt, ott adózik és az ottani GDP-t növeli.
Nem is értem, hogy te, aki a románok seggét nyalod, cask és kizárólag magadat hazaárulózhatod le. Köpjél fel és állj alá, idióta.

Miklós Rimár 2017.03.20. 21:31:13

@Krutzifix: Ezek komplett idióták és azt tesznek ezzel a mérhetetlenül buta magyar néppel amit akarnak. Ha akarják bevezetik hogy holnaptól az igaz magyarok Orbán vizeletét isszák. A parlament lelkesen fogadná csak habos legyen. Az ész trónfosztása.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.03.20. 21:34:26

@Ylim:

Marhaság...

Az erdélyi magyarokat tudom hogy a ballib hazaárulók soha nem tartották magyarnak, ezt többször is bizonyították, de attól még ők magyarok.

dunántúli gyerek 2017.03.20. 21:36:08

@je suis Louis: Nem haverkodom olyannal aki ilyen alja söröket iszik. Hol van a heineken bármihez ami cseh sör?

dunántúli gyerek 2017.03.20. 21:37:58

@Miklós Rimár: A ballib eszetekből 30 évre elege lett mindenkinek, így Orbán is lehet megváltó!

2017.03.20. 22:00:20

@dunántúli gyerek: Az én elgondolásom viszont az, hogy aki nem bírja a Heinekent az geci. És ugye hogy igazam van?

morpho 2017.03.20. 22:10:55

@Legeslegalja:
Az megvan, hogy Heineken mellett magyar a hazaárulók a ballibek tudtuk hogy, hisz minden ami az ellen kiállni?? Tisztában vagy ennek a jelentőségével?

@dunántúli gyerek: Te figyu! A 30 évre elege lett mindenkinek, így Orbán is lehet megváltó, ballib eszetekből! És ezt tök komolyan gondolom! Buta narancskullancs!

Zionnépe 2017.03.20. 22:14:36

A kormánynak mindégy mibe kerül, úgysem az ő zsebükből fizetik a perköltséget sem. Viszont addig is 2 oldalról is "nyereséges" nekik a dolog:
- lehet bezzegbrüsszelezni meg nemzetelleneseuzni,
- meg lehet úgy tenni, mintha az saját anyjuk se foglalkozna olyan nagyon az erdélyiekkel, mint ők (miközben a sör tulaja a nyereségét az EU-ban sőt, egyenesen a Heineken hazájában realizáltatja és óvja meg)

Majd, ha elmeszelik találnak más EUellenes meg Brüsszelellenes témát, addig is 'jóvanez.

Remélém akik a multik kiszorításáért és a nyugati pénzszivattyú megállításáért dolgoznak tisztában vannak vele, hogy minden, amit Magyarország az EU-tól kap fejlesztési pénzeket a multik EU-s kasszába befizetett járulékaiból és adóiból (is) forgatják vissza.

Lehet azt mondani, hogy húzzanak az országból, de azzal együtt az a kevés export is el fog tűnni ami most van és pláne utána csak keletre tudnak majd "kereskedni". Onnan meg meg lehet nézni majd mit forgarnak vissza az országba...

Úgy egyébként meg a világszerte értékesítő Heinekennek kb akkora piac Magyarország, mint amekkora Magyarország lakossága azon országokéhoz képest, ahol egyáltalán árulják... És a magyarországi üzemet Szlovákiába vagy Horvátországba áthelyezni sem tart tovább nekik semeddig.

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 22:18:48

Lassan húsz éve, meg az Internetto polfórumán a sör és általában etilalkohol-fetisiszta Wágner úr kezdett el ökörködni az önkényuralmi sörlogóval.

Mára ez politákává érett.

hogybasszákmeg

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 22:23:34

@Legeslegalja: Tőled ma még semmit se nyúltak le a fijjúk? Horgásztavat se?
Na majd holnap. Jó éjt!

carrot cake 2017.03.20. 22:25:26

@Legeslegalja: Érdekes hogy egy pár hónappal ezelőttig a ballib, a szélsőjobb, a melegek és heterók, az ateisták és a bigott katolikusok tök jól elvoltak Gössert, Zlatyt, Kaisert, Krusovicét, Sopronit, Stefflt, Aranyfácánt, Strongbow-t szörpölgetve. Aki most Heinekent iszik vagy "zsidó" vagy "buzi", esetleg ballib. De mindenképpen hazaáruló. Beteg .....

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 22:25:28

@dunántúli gyerek: Jaja, jómondod, dumántúli, a kormány dolga az, hogy az őt kiállító pártnak szavazatokat kovácsoljon - ha munkahelyek úsznak a tevékenységével, akkor úgy.

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 22:28:34

@carrot cake: " Aki most Heinekent iszik vagy "zsidó" vagy "buzi", esetleg ballib"

Várd ki a nyarat, amikor a fidesz szélső szárnya a Magyar Sziget környékén fellelhető boltok előtt a jobbikos csemetékkel vállvetve együtt szlapálja a bármilyen címkéjű sört, amelyik a legócsóbb.
Nemzeti árminimum.

2017.03.20. 22:35:59

@Legeslegalja: Szerintem menj be a legzordabb dorogi bányászkocsmába és aki ott heinekent iszik, azt buzizd le :) Akkor elhiszem hogy olyan kőkemény fószer mint amilyen troll :))

élhetetlen 2017.03.20. 22:38:28

@nick papagiorgo: Nem értem, hogy ez a Heinekennek mire lenne jó. Az Igazi Csiki Sör viszont viszonylag tisztességtelen névválasztással indult. Magyarországra vetítve, a Heineken megvette a soproni sörgyárat, a Soproni Világos márkanévvel együtt, aztán jön egy „ötletes” magyar, és elkezdi gyártani az Igazi Soproni Világost, és pampog, pereskedik, pedig mire fel mondja, hogy ő az igazi, a többi az valami gagyi. Itt egy szélhámos játszik rá a magyar érzelmekre, amik nem is lennének, ha Lázár nem állna mögöttük, és nem csinált volna belőle nemzeti ügyet, és egy percig sem hiszem, hogy a székely magyarság megvédése áll a megmozdulásai, törvénye mögött. A Tiltott Sör meg nevetséges, csak a „hazafiak” szemében nem, mert gyártják, forgalmazzák, és valószínű, hogy szépen megugrott a forgalmuk.

dunántúli gyerek 2017.03.20. 22:43:16

@Zionnépe: pontosan.

Ilyen egyszerü és a ballibek ismét megeszik, besétálnak a csapdába az ostoba faszok.

dunántúli gyerek 2017.03.20. 22:45:05

@dr. mesterséges színezék: Annyi munkahelyet teremtett orbán amennyit a ballibek 40 év alatt se teremtettek.

Így leginkább vicces attól fosni, mi lesz ha nem lesz heineken. A cél: fizessenek védelmi pézt, ha nem tetszik jön helyettük másik sörgyár.

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 22:50:27

@je suis Louis: "Igaz az, hogy aki megiszik egy karton Heinekent az másnap fejből tud a Tőkéből idézni?"

Közszájon forgó tévedés, hogy a Heineken sör Gerard Adriaan Heineken után kapta a nevét.
Valójában a sörfajta már a 16. század vége óta létezett. Sörkedvelő irodalmárok nemzetközi csoportja azzal múlatta az időt a 19. sz. közepén, hogy megpróbálták fejből felmondani a Kommunista Kiáltványt. Sem a brit söröket kedvelőknek, sem a cseh sörre voksolóknak, de a bajor sörisszáknak se ment. Komoly verseny alakult ki.
Egyszer Dickens a pletykákban járatos Brontë lányt is megkérdezte, hogy "Dear Emily, can you recite The Communist Manifesto by heart?"
"Fuck me, no, Charles. But Heine can. You know the one stinking of Dutch beer".
Innen lett végül a név.

Szóval én elhiszem a Tőkét is.

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 22:52:01

@dunántúli gyerek: Te mán annyi okosságot mondtál, hogy neked ezt is el kell hinnem ebben a pofánbaszásalapú társadalomban.

miketbeszéltek 2017.03.20. 22:52:04

@dunántúli gyerek, Legeslegalja:Ti vagytok a hazaárulók, mert egy kis ballibezés kedvéért mindig készen vagytok szembe menni a magyar nemzet VALÓDI érdekeivel!

dunántúli gyerek 2017.03.20. 22:53:44

@dr. mesterséges színezék: pofánbaszás az 201ban lesz nektek

@miketbeszéltek: kis ballibezés bármikor a magyar nemzet üdvéért - az ember vagy magyar vagy ballib

élhetetlen 2017.03.20. 22:59:19

@nick papagiorgo: „a cirkuszt is megadja a népnek”. Igen, és a nép fizeti. Az EU előtt, úgy olvastam, már két ilyen ügyet elvesztettünk. Most nincsen más problémánk, mint kikezdeni az Eu-val, miután sok éve forgalmazzák Magyarországon a Heinekent, és senkinek semmi gondja nem volt ezzel? Ki a hülye? A törvényhozók, akik azt öntik törvénybe, hogy aki Heinekent forgalmaz, az két évre bezárható, vagy aki leírja, hogy ez hülyeség?

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 23:00:16

@dunántúli gyerek: A méltán népszerű izomtiborkodáshoz hallgassunk egy kis szórakoztató muzsikát!

www.youtube.com/watch?v=5AdS86RWlgs

TeaSet 2017.03.20. 23:01:17

@Legeslegalja: Én meg a magyarkodó magyarokat nem tartom magyarnak. Kíváncsi vagyok ki van a Lixid mögött és mi van ennek az egésznek a hátterében, mert tuti nem a nagy hazaszeretet........

2017.03.20. 23:03:39

@dr. mesterséges színezék: Nem hallottam még ezt a történetet, pedig Heinét ismertem még Párizsból. Abban az időben is gyanús volt számomra, hogy gyakorta említette keserű gúnnyal a klérust. Ezután amikor legurítok egy heinekent azt részben Heine egészségére fogom tenni. Mindenesetre köszönöm ezt a pár sort, a röhögés általában jól esik:)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2017.03.20. 23:05:30

Egyetértek a felsoroltakkal, de az is irtó gáz, ha teljes bekezdéseket idézünk valakitől mondanivalónk alátámasztására, természetesen forrásmegjelölés vagy bár idézőjelek használata nélkül. Az idézett bekezdések szerzője szívesen venné, ha valahogy mégis előkerülne egy hivatkozás a forrásra. Előre is köszönöm a nevében!

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:05:37

@dunántúli gyerek: Konzervatív vagyok és patrióta. YLIM tökéletesen leírta a helyzetet: "A Heineken magyar alapanyagokból, Magyarországon, többszáz magyar munkással dolgozik, itt adózik, az itteni GDP-t növeli. Te meg egy külföldi cégért hisztizel, amelyik román alapanyagból, pr tucat alkalmazottal, Romániában gyárt, ott adózik és az ottani GDP-t növeli."
A ballibezés kedvéért román nemzeti érdekeket képviselni: nem hazaárulás????

dunántúli gyerek 2017.03.20. 23:06:31

@élhetetlen: a ballibek minden egyes ügyben azt mondták nem kell neimenni az EUnak IMFnek bankoknak mer baj lesz.

Viszont csődbe ők citték az országot és erkölcsi romlásba, az persze nem baj. Csak az EUnak, IMFnek, Sorosnak, Bankoknak nehogy baja essen! Így tartja a ballib demokratikus felfogás.

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:08:43

Néhány ember zsebének kitöméséért sokszor hivatkoztak nemzeti érdekekre. És sajnos sokszor találtak sok ezernyi birkát, aki lelkesen beszedte ezt a hazugságot, és ölni is hajlandó volt az érdekében......

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:10:25

@dunántúli gyerek: Ezzel még nem magyaráztad meg, hogy miért árulod el a magyar érdekeket egy zűrzavaros hátterű román cég kedvéért!

dunántúli gyerek 2017.03.20. 23:12:05

@miketbeszéltek: lófaszt ostoba ballib vagy ismer mindenki az összes blogról

nem mintha közöd lenne a magyarok dolgához, de a többiek okulása végett:

1- ez egy értelmetlen per, amiben nincs 100%ig igaza egyik félnek se

DE: Orbán a gyengébb fél mellé áll és a magyar fél mellé áll, mert ezzel azt üzeni: a magyart és a gyengét megvédi, a többi nem érdekli. És ezt pontosan így gondolja a fejlett igazságérzetü magyar nép is, és ezt Orbán nagyon jól tudja. EMBERT NEM HAGYUNK HÁTRA!

Az mellékes, hogy emellett ez az ügy az ostoba ballib véglényeknek századszorra felépített egyszerü csapda, amiben megint a szopókás oldalra kormányozták magukat, de nem is várt tőlük senki mást.

Így Orbán, ha nem lenne elég migri akkor is hazaárulózhat, persze teljes joggal de szerintem már unja hogy minden ennyire egyszerüen müködik.

élhetetlen 2017.03.20. 23:12:56

@dunántúli gyerek: Nem gondolom, hogy érdemes szót pazarolni rád.

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:14:53

@dunántúli gyerek: Nagy "hazaszeretetekben" mire nem lennétek hajlandóak? Tán még -Mao elvtárs érvelése szerint- atombombát is dobnátok Hazánkra?. Hiszen így elveszne néhány "hazaáruló" ballib és Soros érdekeltség! Néhány millió magyar élete igazán nem lenne nagy ár a "szent ügy" érdekében..... A hozzászólásaitokból legalább is ilyesmi gondolkozásmód tűnik ki....

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:17:04

@dunántúli gyerek: Nekem nem román az anyám, de az imádott "Igazi csíki sörnek" holland román a a tulajdonosi háttere!

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 23:17:12

@dunántúli gyerek: Nem szégyen az. Csak borotva legyen nálad, a láb mindig kéznél van.

dunántúli gyerek 2017.03.20. 23:18:34

@miketbeszéltek: nincs rá szükség mert a magyar nép nem kér a fajtátokból

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:18:44

@dunántúli gyerek: "lófaszt ostoba ballib vagy ismer mindenki az összes blogról"

Igen???? Keresztény konzervatív vagyok, csak azért ballibezel le, mert az eszetlen zsidózásaiddal vitába szoktam szállni!!!

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:20:14

@dunántúli gyerek: Milyen a fajtám???? 6-ik íziglen lenyomozott nemzsidó magyar vagyok, egyetlen cseh felmenővel!

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 23:21:17

@dunántúli gyerek: Te is a kettős állampolgársági biznisszel jutottál be? Ahhoz képes perfekt vagy fideszből. Magyarra még kicsit gyúrni kell.

dunántúli gyerek 2017.03.20. 23:21:17

@miketbeszéltek: persze, Orbán nem tudja milyen a csíki sör tulajdonosi háttere, bravó!

Bezzeg a buta taknyon csúszó ballib aki azt se tudja európai e vagy zsidó vagy esetleg magyar az tudja az Indexről a tulajdonosi hátteret, akiknél mondjuk szerkesztőségi karácsony sincs, annyira magyarok!

23 millió román, mi? phássszmeg.

dunántúli gyerek 2017.03.20. 23:22:22

@miketbeszéltek: mivel zsidó magyarok nincsenek, olyan nincs hogy nemzsidó magyar.

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:25:25

"mivel zsidó magyarok nincsenek," Radnóti nem volt magyar? És mi köze van a témához Fletó mocskos húzásának/propagandájának?

je suis Louis (törölt) 2017.03.20. 23:25:32

A Jézus pártus herceg aki a magyarok őse és a Szíriuszról származik kvázi legenda by Grespik eléggé kimeríti a jött-ment idegen fogalmát, azért.

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 23:25:33

@miketbeszéltek: "egyetlen cseh felmenővel!"

Csak kibújt a szög a zsákból. Ennyit számít, ha valaki 600km-rel közelebb tudja Hollandiát az őseiez.
:)

je suis Louis (törölt) 2017.03.20. 23:26:08

Csak úgy mondom

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 23:29:47

@dunántúli gyerek: " akiknél mondjuk szerkesztőségi karácsony sincs, annyira magyarok! "

20 éve dolgozom olyan helyen, ahol az év utolsó hetében van a legnagyobb hajtás, ergo nincs karácsony, nincs Szilveszter. Ebben a 20 évben benne volt az a 4 is, amikor Viktor mutogathatta az ország exportját, és a cég ilyetén munkarendjének (is) köszönhetően annak az exportnak az ötödét adta.
Most már messze nem annyit, de még mindig a kormány stratégiai partnere... mint a Heineken.
Kezdjünk el bocsánatot kérni?

dunántúli gyerek 2017.03.20. 23:30:32

@miketbeszéltek: Radnóti hogy lett volna magyar? Soros talán amerikai? Mióta? Andy Vajna magyar, vagy amerikai? Egyik se.

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:31:18

@dunántúli gyerek: Meg is lehetne térni Jézus Krisztushoz a Benned levő gyűlöletből, de "kényelmesebb" megideologizálni/jogosnak képzelni a gyűlöletet. De ez más irányban ugyan, de ugyanolyan messze van a Teremtő Istentől és az üdvösségtől, mint a kommunizmus, vagy az erkölcsi liberalizmus.

dunántúli gyerek 2017.03.20. 23:31:56

@dr. mesterséges színezék: Hanuka meg Halloween az van az Indexnél, csak Karácsony nincs!

Magyar ! Nemzeti ! Média

dunántúli gyerek 2017.03.20. 23:34:27

@miketbeszéltek: Jézus azt tanítja gyülöld a zsidót és vesd ki a vámszedőket a templomokból.

Ezért utálják a zsidók Jézust és mindent amit képvisel. A kommunista és a kapitalista zsidók - igen soros is- ezért keresztényellenes aktivisták. A bosszú népe, a soha nem felejtők népe satöbbi.

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:34:27

@dunántúli gyerek: Ha majd írsz egy olyan hazafias verset, ami csak a lába nyomáig ér Radnóti "Nem tudhatom"-jának, akkor majd elbeszélgethetünk arról, hogy ki a magyar, és ki nem az.....

je suis Louis (törölt) 2017.03.20. 23:35:40

@dunántúli gyerek: Ez érdekes felszólalás. Radnóti miért ne lett volna magyar? Tán nem olvasta a naplóját? Igazán érdemes elolvasni, tanulhat belőle. Írásainak hevületéből arra következtetek hogy maga ifjú ember. Az élet maga előtt nyílik, tanuljon Radnótitól, nyer vele. :)

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:35:49

@dunántúli gyerek: Jézus soha sem tanította azt, hogy gyűlöld a zsidót, hiszen maga is az volt, és Ő is megünnepelte a Hanukkát!

morpho 2017.03.20. 23:37:47

@dunántúli gyerek:

Ritka nagy szardarab vagy te szerencsétlen narancskullancs. Egy kétnapos kutyaszar és egy extra nagy lószar édesgyermeke, jó vastagon szétkenve a flaszteren.

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 23:38:05

@je suis Louis: Rákóczi és Kossuth esetében is érdekelne egy mérvadó állásfoglalás jöttmentség tekintetében. 8-10 Nobel-díjas "a szám miatt most mégis magyar, de amúgy nem" tekintetében nincsenek kétségeim.

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 23:39:46

@dunántúli gyerek: "Jézus azt tanítja gyülöld a zsidót és vesd ki a vámszedőket a templomokból."

Az előbbit nem tanítja.

Az utóbbit meg miért nem követed, ha már számít neked, hogy mit mondott?
Hogy politikaileg nam fizetődik ki? Speciel azt sem mondta, hogy az legyen szempont.

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:40:48

@dunántúli gyerek: Egyébként Te kereszténynek tartod magadat?

dr. mesterséges színezék 2017.03.20. 23:43:25

@dunántúli gyerek: Tényleg? De azért remélem, téged karácsonykor áthat az áhitat és itten elkövetett politikai handabandára nem is gondolsz akkor, csak méltatod erősen a Születést, ahogy illik.

miketbeszéltek 2017.03.20. 23:47:16

@dunántúli gyerek: A Bibliában a keresztény definíciója nem az, hogy zsidógyűlölő, hanem az, hogy Krisztus követője.....

HZS 2017.03.20. 23:58:49

Azon kivül, hogy elég sok tendenciózus ferdítés és hülyeség is belecsúszott, egy része még lopott szöveg is. www.facebook.com/notes/szil%C3%A1gyi-n-s%C3%A1ndor/igazi-cs%C3%ADki-simli/414347935577196?comment_id=1854980584790239

mszp-sekre várakozó LámpaVas 2017.03.21. 01:20:12

Egyertelmu, hogy a hejnekken, a tomeggyilkos sztalini rezsimet elteti, ugyhogy be kell tiltani termekeiket, es felszamolni a ceget.

2017.03.21. 03:16:44

sztem a kormány szeretné 2018-ban, h az erdélyi székelyek rájuk szavazzanak, ezért csinálják ezt a cirkuszt.
ha a Heineken sörösdobozon megláttam a vörös csillagot, sohasem a komcsikra gondoltam, és ha ez EU elmeszeli a kormány ötletét, h tiltsák be -ami nem fog sikerülni-, akkor ezután ezek a balfaszok biztosan eszembe jutnak :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.21. 04:12:38

@lujo1111: "ha a Heineken sörösdobozon megláttam a vörös csillagot, sohasem a komcsikra gondoltam"

Engem mindig felháborodással tölt el ez az önkényuralmi jelkép, ilyenkor el kell pusztítanom a tartalmát, akkor megnyugszom. :))

2017.03.21. 06:06:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Heinekenen lévő vörös csillagnak vagy pl. ha a fenyőfa tetején van önmagában eddig sem volt ilyen jelentése. ha olyan környezetben látom, pl egy sarló-kalapács mellett, orosz gimnasztyorkán, ÁVH-s egyenruhán, stb. akkor igen, valóban arra utal. sztem az EU is így fogja vizsgálni, és elutasíja

2017.03.21. 06:19:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: mielőtt jössz azzal az ostobasággal, h a horogkereszt is, akkor az is milyen környezetben, mi céllal használják:
A szvasztika a hinduizmus legszentebb nem szótagot ábrázoló jelképe. (Legszentebb jelképük az Om szótag írásjele.) A dzsainizmusban és a buddhizmusban is fontos szerepet tölt be. Nyugaton leginkább – speciális ábrázolásával, vörös keretben és fehér korongon, sarkára állítva – a náci mozgalom jelképeként ismeretes.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Taipei_subway_temple_symbol.jpg
tehát ha a cigányok házára felpingálod egyértelmű a célja, de ha Indiában vagy ott mást jelent:
"Manapság az indiai vallási és polgári ceremóniákban rendszeresen használják. A legtöbb indiai templomot, esküvőt, fesztivált és ünnepséget szvasztikákkal díszítik."

2017.03.21. 06:27:09

@mszp-sekre várakozó LámpaVas: ha elolvasnád a cikkben szereplő linkeket is, az egész nagy átbaszás:
erdely.atlatszo.hu/2015/07/20/igazi-csiki-sor-vs-heineken-kinek-is-holland-a-tulajdonosa/
ennek a cégnek a székelyekhez annyi a köze, h az egyik strómanja székely
"A csíkszentsimoni cégnek, akárcsak a Heinekennek, holland tulajdonosa van.
A cégadatok szerint a 2013 októberében bejegyzett S.C. Lixid Project S.R.L.-t jelenleg fele-fele arányban birtokolja a vitatott székelyföldi törpe vízerőművek révén ismertté vált Lénárd András vállalkozó, valamint egy hollandiai cég, a Lixid Holding BV. Lénárd valamint a Lixid Holding BV fele-fele arányban járult hozzá a cég mintegy 100 ezer euróra rúgó alaptőkéjéhez is."
nem kellene egészen meghülyülnie a magyar kormány tagjainak sem, hanem el kellene elolvasniuk a cikket. marketing fogásként a cég az Igazi Csíki sört felvette, ezzel megvezetve az ottani székelyeket is. semmi köze ennek se a kézműves sörhöz, sem a hungarikumhoz.

Zionnépe 2017.03.21. 06:30:31

@mszp-sekre várakozó LámpaVas: Még jó, hogy majd pont kikérik ebben az ilyen szerencsétlen agyhalott suttyó véleményét, aki tudja mi köze van sztálinnak a majd bő évszázaddal korábban is használt logóhoz, ami nemmellesleg a kontinens teljesen ellentétes oldalán élő, és sztálint max a tv-ben látó hollandoknak.

2017.03.21. 06:33:54

nagy az esélye, ha magyar kormányon fognak majd röhögni, amiért feleslegesen elmennek Brüsszelig egy nagy pofonért. majd úgy kommunikálják az "új moszkva" nem engedi. :D
eljátszanak itt a székelyeknek, meg azoknak akik ugranak mindenre amikor "bántják a magyart", és legalább elmondhatják, mi mindent megpróbáltunk.
a székelyek meg ezeket az ökrökre szavaznak, én meg meg röhögök rajtuk, mert vihar egy korsó sörben.

Zionnépe 2017.03.21. 06:42:21

@dunántúli gyerek: Ne erőlködj ezen a etnikai kérdésen, mert a végén kiderül, hogy akinek seggében van nyelved is roma és mit szólsz akkor hozzá?

Tudod igen, értelmes ember "beszopja" az ilyen hisztit és felfogja, hogy amit a szerencsétlen csődtömeg csúti csinál az csak uszításra jó, és további korrupció meg pénzlenyúlás.

Na de eleve ez a célja ugye? Hiszen már amikor újra megválasztották is azt mondta " ne a számat figyeljétek, hanem amit teszek (a kezemet)"
Ismerős ez neked valahonnan? Talán az útszéli Itt-a-piros..." nevű játék közben szokták mondogatni, miközben kifosztják a résztvevőket!

És azóta is ezt a játékot játssza az egész országgal.

bontottcsirke 2017.03.21. 06:52:46

A csiki sör egy semmilyen ízvilág. Alkoholistáknak víz hlyett oké, de egy bármilyen cseh pils agyonveri. Vörös csillaggal nem tudom mi a baj. ma amúgy is a waffen ss tábornoki ruhámban megyek be dolgozni, szép divatos darab.

bontottcsirke 2017.03.21. 06:53:38

@lujo1111: Nekem meg a horogkeresztről sosem a gázkamrák jutottak eszembe.

2017.03.21. 06:57:52

@bontottcsirke: nekem sem, de ha egy zsidő temetőben, vagy a cigányok házára pingálod, akkor egyértelmű, mert a náci ideológia ezt a két népet is üldözte

2017.03.21. 07:02:16

@bontottcsirke: de ha OV házára fested, az sem ildomos, mert a papa pártitkár volt, és a pártja is néha úgy viselekdik, m anno a komcsik

2017.03.21. 07:05:21

@bontottcsirke: természetesen OV házára a vörös csillagot fested, mert a papa pártitkár volt, és a pártja is néha úgy viselekdik, m anno a komcsik

carrot cake 2017.03.21. 07:38:18

Egy pár hozzászólónak kötelező DNS vizsgálatra kellene menni. Aztán lehet üvölteni hogy ki a román vagy zsidó, esetleg cigány. Meg német, orosz és tatár.
Csak ki ne derüljön hogy a feleséged, barátnőd, barátod valahogy másként van összemixelve.
Nagy csend lenne.

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 07:46:25

@dunántúli gyerek:

Asszem, neked ebből a sztoriból kedves emlékként csak az egészséges zsidózás marad, bár azért már megérte.

index.hu/belfold/2017/03/21/hvg_ejti_a_fidesz_a_lex_heinekent/

Esetleg besegíthetnél a fijjuk jogászainak, hogy lássák, hol lakik a MAGYAR lélek.

2017.03.21. 07:54:41

@dr. mesterséges színezék: kösz!! most legszívesebben elmennék, és bontanék egy Heinekent, és addig röhögnék ezen a balfasz kormányon, amíg a rekeszizmom bírná :D

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 07:56:27

@carrot cake: Úgy 35 éve láttam, részlet, halvány emlékezetből.
Árvalányhajas családfakutattatás.

...
- ... és a szép-szép-szépanyját üldözték a törökök...
- És?
- Utolérték.
...
- De mondja már meg végre, hol vannak az én igazi őseim!?
- Legyen erős: Izraelben.

carrot cake 2017.03.21. 08:03:29

@dr. mesterséges színezék: Az esetek kiemelkedő százalékában a hangosan fajelméletet hirdetők családjában van "tabu" ami soha nem került feltárásra. Tudatalatti okok v1.0 .

carrot cake 2017.03.21. 08:09:53

@dr. mesterséges színezék: :) :)
Ugye meg van hogy Március 21 a Magyar Tanácsköztársaság napja ? Régen munkaszüneti nap volt.... Mókás egybeesések...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.21. 08:40:07

@lujo1111: "a papa pártitkár volt"

Ezt konkrétan lehet valahonnan tudni, vagy csak szóbeszéd?

2017.03.21. 08:51:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: keress rá, a Googleba beírod kinek az apját keresed ki is írja.
a helyi tsz-é volt, ha jól tudom, a tsz kőbányájában dolgozott...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.21. 08:51:04

Ha a Heineken a vöröscsillagot használja a logójában, akkor a fideSS bosszúből használhatná a horogkeresztet a sajátjában. Narancs háttérben fehér kör közepére pont passzolna. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.21. 08:56:17

@lujo1111: Gugli nem találja.

"1966-ban belépett a Magyar Szocialista Munkáspártba, ahol előbb KISZ-patronáns, később propagandista funkciót látott el.

1970-től vezetője volt az alcsúti termelőszövetkezet lakatos-melléküzemágának. 1976-ban a gánti kőbányához került, ahol az intézmény műszaki ellenőre lett, később pedig üzemvezetőként dolgozott ugyanitt."

2017.03.21. 08:59:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: és tudtommal a helyi tsz nem függetlenített pártitkára

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 09:11:58

@lujo1111: Megint eltelt 3 nap a kormányzati ciklusból, ennyit megért.
Hogy aztán ilyesmiért a zemútnyócévben lúzerkormány címkét osztottak ők, a sajtó és mi, belgák is, az nem gond, amíg a nyájat együtt tartják a farkaskiáltások.

2017.03.21. 09:17:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: én is ezt találtam, akkor lehet, h csak városi legenda, de komolyan, én úgy tudtam, h az volt
akkor csak lelkes propagandista volt. nem mintha ez a lényegen változtatna, nem mindegy az sem, h hová pingál az ember vörös csillagot v horogkeresztet, m annak üzenete van

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.21. 09:19:41

MAgyarellenes ballib propaganda anyag.

Csak a szoksásos.

SOHA TÖBBET MSZP-GYURCSÁNY-EGYÜTT HAZAÁRULÓ BANDÁT !

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.21. 09:20:56

@lujo1111:

Igyál csak Heinekkent.. Hazaárulók éppen azzal koccintanak .

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 09:22:51

@carrot cake: Amikor nejem az első gyerekkel volt terhes, egy nála valószínűleg sokkal terheltebb idült, a kötelező felvarrókkal a retkes kabátján, kicsit bekattant a metrón, de nem úgy hogy ártott volna bárkinek, csak előtört belőle a napi árpád. Szóval a tirádáinak zengése közben kiszúrta a nejemet, és arra buzdította, hogy "... és neveljetek belőle fasza magyar gyereket!"

Ami részemről oké, de van egy olyan sejtésem, hogy a felvarrós idült nem sok esélyt adott volna a sikerre, ha véletlenül éppen józan lett volna, és szemlesütve elárultam volna, hogy csak az én részemről ~50% sváb, ~25% szlovák és ~25% magyar mixszel kell számolni.

- o -

Kevésbé erre rímelő, de létező szál a számos ex-erdélyi kollégáim közül az, aki Dél-Afrikába nősült, majd onnan Írországba költözött, elvált és végül itt kötött ki.
Na, ő szokott migráncsozni.

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 09:34:07

@carrot cake: És tényleg. Ezt a szálat nem kéne hagyni, valakire ki kéne szignálni a feladatot, hogy kimutassa a kapcsolatot a Tanácsköztársaság véreskezűivel.

Állítólag az etimológia: Heineken: H (Hongaars) (kl)eine Kun.

Sneaky fuckin' komonist-Dutch-Jew.

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 09:36:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Lehetne arra hivatkozniuk, hogy semmi köze a XX. századi jelképhez: Viktorék hozták migráncs korukban.

2017.03.21. 10:09:01

@Ballib cenzúrázók réme 25: tudod, ez porhintés volt a kormány részéről, Ti pedig ennek felültetek. ez a kormány mindig harcol vmi ellen, most a heineken volt soron. de ilyen pl a rezsiharc is, ami azért ostobaság, m a gáz világpiaci, és amit korábban a multi fizetett, azt most a magyar állam, azaz mi, mert eladta a magyar államnak

inkább pl. adna segítséget a korszerűbb fűtésre, szigetelésre, stb. de ha vkit ezzel meg lehet venni, lelke rajta, h a számlája néhány százassal le lehet venni.
meg is érdemlitek ezt a kormányt, amelyik hülyéknek néz benneteket, ti meg örültök is ennek. ne gyere gyurcsánnyal, m a tököm van tele
ez nem eyg konzervatív felelős kormányzás, hanem szarcséplés

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.21. 10:11:26

@dr. mesterséges színezék:

A Heinekkent védő hazaárulók szokás szeirnt az erdélyi honfitársainkat összekeverik a nőket erőszakoló, integrációa képtelen muszlim migránsokkal.

MInden a régi.
Nincs is ezzel gond.
Szeerncsére baromi kevesen vagytok. :DDD

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.21. 10:13:22

@lujo1111:

A Heinekken konkrétan ellehetetlenített egy Erdélyi sör manufaktúrát.

Nincs ebbe semmi túlzás, hisz ez történt.

VAnnak még sokan akiknek számít, hogy gátlástalan multik magyar vállalkozásokat tesznek tönkre, itthon, és határon túl.

Téged ez miért bosszant, hogy mi már soha többet nem iszunk Heinekkent és hogy elmagyarázzuk minden kocsmárosnak, hogy nem megyünk hozzá, ha ezt a hazaáruló fost árulja ?

carrot cake 2017.03.21. 10:17:36

@dr. mesterséges színezék: Ó könnyű. A Soproni sörgyár 1895 től létezik, tehát nagy valószínű hogy Kun Béla és társai már ittak belőle. És ettől indul nálunk minden mint Petőfi a Pilvaxból. (Az sem egy ősmagyar név ahogy Petrovics sem... mellesleg... Landerer meg Hekenast sem , na mindegy , ez a történet erre zsákutca...ősmagyarság kutatás szempontjából)
Na és akkor a labancok átvették a sopronit amit megvettek a Heinekenék, 2007 ben hogy bekússzanak a vöröscsillaggal mert látták hogy van keresnivalójuk. Azóta romlasztják a népet, és most aztán tényleg véget kell vetni ennek.
Ja és,..... a a Heneken Sörös ről lehagyjuk az ékezeteket Heineken Soros jön ki.
Asszem minden ok meg van a regulázásra.
Elmebetegek.

$pi$ 2017.03.21. 10:20:01

@lujo1111: "önmagában eddig sem volt ilyen jelentése."

Ezt mondjuk rosszul tudod. Annak idején még a Kádár rendszerben is nagy divat volt mindenre vörös csillagot tenni. Nem tettek mellé sarlót meg kalapácsot, az már annyira nem volt divat akkoriban, csak az önálló vörös csillag. Mindenen az volt.

www.titkosbudapest.hu/cms/upload/image/article/78_pic11_n.jpg
www.titkosbudapest.hu/cms/upload/image/article/78_pic4_n.jpg
kep.cdn.index.hu/1/0/500/5002/50020/5002020_6195975f22acb8deff0a2006f976d372_wm.jpg
www.google.hu/search?q=v%C3%B6r%C3%B6s+csillag&safe=off&client=ubuntu&hs=y5c&channel=fs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjMjoLqoefSAhVlDZoKHZJsAgsQ_AUICCgB&biw=1398&bih=725#imgdii=PRWZg-ONx-WB_M:&imgrc=JTRtct49GC6PVM:

Annak idején 56-ban a vörös csillagokat verték le mindenfelé.

carrot cake 2017.03.21. 10:29:12

@Ballib cenzúrázók réme 25: A gátlástalan Heineken magyar multi történetesen több embert foglalkoztat és több adót fizet.
De gondolkodjunk ezen a mezsgyén. Nem iszod, nem isszuk, betiltják a csillagot stb... először is valószínű leépítés lesz Martfűn, aztán nem vesznek annyi gabonát, aztán nem fizetnek be annyi adót. De hát nincs gond, mert majd importáljuk a Csikit. Ahelyett a 8 helyett amit a Heineken itthon magyar alapanyagból, magyar munkaerővel, magyar adófizetéssel csinál.
Tök jó ötlet...

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 10:34:58

@lujo1111: "inkább pl. adna segítséget a korszerűbb fűtésre, szigetelésre, stb. de ha vkit ezzel meg lehet venni, lelke rajta, h a számlája néhány százassal le lehet venni."

(A szívem vérzik, amikor a túlfűtöttség miatt a fűtési szezon jelentős részében az ablakon engedem ki a meleget hatodikról. A világ végéig nem szavazza meg a 80+ lakás az egyéni fogymérést és azzal járó átalakítást. Hevesen bólogattam, amikor a napokban rácsodálkoztak a magyar statisztikára.)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.21. 10:35:45

@carrot cake:

Minden multit, aki fellép a magyar termelők ellen, azt bojkottálni kell !

Lesz elég aki jön helyettük.
Akad olyan is, aki nem lehetetleníti el a magyar vállalkozásokat mint a Heinekken tette.

Persze a ballib hazaárulóknak mindig is az volt az érdekük, hogy a magyar vállalkozások menjenek csődbe, és a mulitk virágozzanak.

Ezt a mentalitást a magyarok többsége már elítéli és megveti.

Heinekkent már sokan nem isznak soha többet.

Ez van.

Nem kellett volna mgayr manufaktúrákat betámadni !
Majd megtanulják !

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 10:38:48

@carrot cake: A statuálás a fontos... a permanens fülke- és hülyeségforradalom meg pláne.
A Heineken után meg lehet kapargatni, hogy melyik autógyárakban készül autó ötcsavaros (akinek az nem gyanús, annak nincs vizuális fantáziája) felnivel.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.21. 10:40:29

@dr. mesterséges színezék:

Nem a csillaggal van probléma, hanem azzal hogy magyar manufaktúrát vágtak haza, román bíróság aktív támogatásával.

Akinek ez tetszik az egy mocskos hazaáruló.

Ez van.

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 10:43:57

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Heinekkent már sokan nem isznak soha többet."

Pont mint a birka nickjeivel kapcsolatban, nálad is nehéz eldönteni, hogy az igazi hülyét kell benned tisztelni, vagy karikatúrádat.

Még egyébként érdemi ügyekben (Danone, Győri keksz) is lófasz az, amit a magyarkodó fel tud mutatni egy akármilyen, a magyarkodó által jellemzően hazaárulónak titulált fogyasztó vásárlói szokásaihoz képest.

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 10:47:22

@Ballib cenzúrázók réme 25: Neked elhiszem, mert már dunántúli korodban is okos voltál, hát még most, rémként.

Mondsza, úgy is mint a gondos háztáji gazdák védelmezője, erre van-e valami mondandód?index.hu/gazdasag/2017/03/19/horgaszto_hazireti_to_rozmaring_fm/

Tkp. csak költőileg kérdezem, hálásabb vagyok érte, ha nem válaszolsz. Tudod is, hogy miért.

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 10:51:17

@carrot cake: Basszus, a géppityuval lekaszált maffiózó meg Seres volt!
Kezdek félni.

carrot cake 2017.03.21. 10:53:20

@dr. mesterséges színezék: In addition to that...
A nagy magyar népnemzeti kokárdás ipar sehol sem lenne Audi, Mercedes, Bosch és egyéb nélkül akik idefészkelték magukat és totál elnyomják a nagy magyar autógyártást.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.21. 11:05:17

@dr. mesterséges színezék:

Tehát kerestél egy ügyet, ami kapcsán mégjobban esik a Heinekken hazaárulása ?

Ügyes.

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 11:09:07

@carrot cake: Másrészt mennyivel jobb volna a Kürt eredménye, ha nem lehetne boldog-boldogtalannak bárhol új hd-t venni, ha tönkremegy a régi.
Csak a rombolás megy itten.

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 11:11:09

@Ballib cenzúrázók réme 25: Nem kerestem, két napja ott van a címoldalon.

Csak a manufaktúravédők nem találták meg. Ahogy az érintett minisztérium sem.
De még az elismert horgász, Áder sem.

De jobb volt, amíg nem válaszoltál.

erol 2017.03.21. 11:11:59

@Ballib cenzúrázók réme 25: Hogy ki a hazaáruló? Attól függ milyen sört iszik! Ne má', legközelebb mi lesz? Hogy milyen színű a zoknija, vagy hogy szereti-e a mákos gubát?

carrot cake 2017.03.21. 11:15:40

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Csak hogy pontosan lássuk a jogi részét:
Hazaárulás:
144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
.........
A bűncselekmény jogi tárgya a Magyar Köztársaság alkotmányos rendje, függetlensége, területi épsége. Alkotmányos rend alatt értjük az alkotmányt, az alkotmányban foglalt elveket és intézményeket, valamint az azok zavartalan működéséhez fűződő érdeket. .....

Mennyiben is van veszélyben a Magyar Köztársaság alkotmányos rendje, függetlensége és területi épsége a Heineken vagy az azt fogyasztók miatt ?
És mennyiben erősíti ezeket a Csiki sör ivása ?

2017.03.21. 11:15:52

@Ballib cenzúrázók réme 25: nem kell annyira szélsőségesen gondolkodni, viselkedni. én heineken nem veszek, m nekem drága, és megteszi a kozel is.
amit általában egy multinál veszek meg, mert ott olcsóbb.
de ha kerékpározás közben egy faluban csak CBA van, akkor odamegyek, és az ottani választékból veszek
az edélyiek sörére visszatérve, annak valódi tulajdonosa nyugati, csak van egy székely strómanja, ők meg a Csíki sör nevet marketing fogásból választották, h jobban fogyjon.
válasszanak egy másikat, pl. székely v simon (Csíkszentsimonon van a gyár) v egy közeli hegyről, stb. mindenki tudni fogja, melyik gyárnak a terméke, amelyiknek a heineken nem engedete a csíkit, és is megkóstolom, ahogy mindkét Csíkit is, ha ott járok

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 11:22:45

@lujo1111: "nem kell annyira szélsőségesen gondolkodni,"

Még majd pont a lényeg, a mindennapi harc mindennapi casus bellijét hagynák veszni...

BiG74 Bodri 2017.03.21. 11:28:27

A 2. érv annyira nem ütős a számomra, mert miért ne lehetne a magyarsággal tolni a reklámot? A harc a vevőkért megy, ez belefér.

Brumm Brumi 2017.03.21. 11:53:44

"Kezdjük ott, hogy a sör holland tulajdonban áll, melyet Romániában gyárt. "'

Ha már valaki ilyen ótvar hazugsággal kezdi, a többit már elolvasni sem érdemes...

hvg.hu/gazdasag/20150731_sorcsorte_david_nyeresre_all_goliattal

"Az Átlátszó derítette ki, hogy a Csíki Sör Manufaktúrát működtető S.C. Lixid Project S.R.L. tulajdonosi struktúrájából kiolvasható, csak ötven százalékban Lénárd András a tulajdonos, a másik 50 százalékot a holland bejegyzésű Lixid Holding BV tulajdonolja. A Lixid Holding BV tevékenységéről nem sokat tudni: honlapja nincsen, székhelye egy, Rotterdam központjában található irodaházban van, igazgatója pedig a szarajevói születésű Calija Dejan. A Lixid Holding BV-nek a maga során két alapítója van. Az egyik egy Bluehill Investment Limited nevű, londoni székhelyű cég, melynek egyedüli részvényese egy ír nemzetiségű ügyvéd, Conor Delaney, a másik alapító egy szlovákiai cég: az AZC a.s., mely székhelye egy pozsonyi tömbházban található, és egy szeszes- és üdítőital-gyártással foglalkozó szlovákiai cégcsoport tagja.

Lénárd nem is rejtette véka alá, hogy bizonyos abban, „a pereskedésre végül nem Romániában fog pont kerülni, hanem feltételezhetően a luxembourgi bíróságon, és ugyan bízok az igazságszolgáltatás erejében, úgy gondolom, hogy nemzetközi színtéren egy kis romániai cég és egy lobbierős holland vállalat között az igazságszolgáltatás nyelve inkább utóbbi felé billenne. Így azonban a végső ítélethirdetésnél a bíróság előtt egy holland tulajdonú cég áll majd szemben egy holland tulajdonú céggel.”

Vagyis az okos és előrelátó székely a saját tulajdonosi cége mellett alapított egy holland céget is, "társtulajdonosként". Hogy majd ha európai perre kerül sor, egy holland cég állhasson szemben mégiscsak egy másik hollanddal..

És itt van hogyan szerezte meg a Heineken -gombokért-a magyarországi sörpiacot:
www.portfolio.hu/download/A_Brau_ugy_sorgyari_akvizicio_Heineken_modra.doc

Igaza van a posztolónak: az internet nem felejt...

Duplaxiii 2017.03.21. 11:59:29

A napjainkra megsokasodott román bértrollok eltakarodhatnának végre.
A nagy "magyarozóknak" pedig jó lenne értenie, hogy az alap: Magyarország! És a elcsatolt területek magyarja a részhalmaz!
De nem csak Erdély, hanem MINDEN idegenben élő magyar a nemzet része, még az ausztrál vagy brazil emigigráltak is.
Tehát ha egy erdélyi itt üvölti a többségnek az arcában, hogy ők és CSAK ők a magyarok és csak azok, akik őket ennek elfogadják, az nem más, mit a szokásos köcvsög kirekesztő, irredenta és rasszista magatartás - a SAJÁT fajtájával szemben.
Azért a sördolgot meg válasszuk el napjaink nagymagyarozó román trollcsordától, az egy hétköznapi üzleti történet.
És igen, ha valaki 500 emberrel szemben több tízezer másikat áldoz fel, az hazaáruló!
A csikisörösök ugye nem kerülnek utcára, ugyanúgy élnek, mint például nálunk is, amikor egy-egy cégnek más tulajdonosa lett, és ugyanúgy gyártanak, isznak, élnek, és adót fizetnek a román államnak.
De ez fontosabb, mint a hazai munkahelyek, a hazai beszállítók, a másik magyarok?
Az izgága trollok azt is felfoghatnák, hogy nem a mai emberek felelnek Trianonért!
És a forradalom és a rendszerváltás idején mi segítettünk nekik, mi fogadtuk be őket, mi adtunk pénz-paripát-fegyvert, munkahelyeket stb. Én akkor albérletben éltem, mert politikai okoból a család egy vizes szoba-konyhában tengődött.
És néztem, ahogy ház, segély, munkahely.
Nem lázadtam, miközben én és sok millióan ezt itthon nem kaphattuk meg.
Most pedig azt látom, hogy idehelyezte át egy kérdéses "magyarságú" horda a harcát, ma már mi lettünk az ellenség, a 9 millió hazai magyar!
Ha szólunk, bolsik, libsik, hazaárulók vagyunk, kapjuk azoktól, akik nekünk köszönhetik azt, hogy most itt ugathatnak.
Hát nem kedveseim, ha nem tesztik, akkor ti menjetek el!
Vissza! És ott harcoljatok az ős ellenségeitekkel.
Ha valamiért nincs rend, az sok esetben miattatok van, mert nektek még mindig a medve az ellenfél...
Nekem meg magyar a vajdasági, a felvidéki vagy a kárpátaljai is!
Nektek és a csútinak meg bandájának CSAK Erdély a magyar, Magyarország és a felsoroltak nem...
Ki is a hazafi? Kis kollaboráns trolljaim?

Duplaxiii 2017.03.21. 12:05:54

Megkérdezem a hőzmagyar erdélyi trollcsapatot a következőkről:
Ithon volt iparunk, megszünt, köszönhetően a komcsiknak és antallljóskának.
Egyetlen szolidáris szó nem handzott odaátról el!
A komcsik vettek mozdonylicenszet, ez ipart, fejlődést jelentett. Ma ez nincs és idegenből vásárolunk.
Egyetlen tiltakozás, felvonulás nem volt...
Nemrég kellettek buszok. Az Ikarus nincs, a jog szélesgáboré.
Nem az Ikarust indítottuk újra, nem itt csináltunk legalább összeszerelést, hanem a széles egy bankkal összeállva megnyerette a tendert a Mercedessle, akik TÖRÖK melósokkal készítik a buszokat, melyet az Ikarus tulaja német hitelből magyarok fedezetével hoz be és működtet.
Egyetlen tiltakozás nem hallottam.
De most, egy rétegsör miatt a teljes nemzet van odadobva és itt megy a harakiri, miközben ismét a magyar munkavállalók, veszállítók, fogyasztók szopnak.
ERRE van akció, van tüntetés?
EZ a fontos a magyarságnak?
Tényleg?
Nem csak nektek, páratoknak? Nem is megélhetés miatt?
CSAK! Hogy éljenek a frontok, pusztuljanak a felek?
Melyik titkosszzolgálat állhat a háttérben? A magyar? A román?

Indriq 2017.03.21. 12:39:01

Mégis miért akartok ezzel a két kreténnel (Ballib cenzúrázók réme 25 és dunántúli gyerek) vitatkozni. nekik azt kell írni ami a párttól jön, nem improvizálhatnak:)
Mondjuk van több is, nem kéne név szerint kiemelni ezt a kettőt :)

morpho 2017.03.21. 13:22:22

A Ballib cenzúrázók réme 25 néven kommentelő figura, valszeg elmeroggyant, de rendkívül szórakoztató. Ezt meg kell hagyni. :))

Nagyorrú Barbi 2017.03.21. 14:11:34

"„A tiltott önkényuralmi jelkép” egy nagy fals duma". A ti szátok lenne a legnagyobb zsindex, ha horogkeresztes sört dobnának piacra...

gyulabiusz 2017.03.21. 14:34:58

Többnyire védhetően érvelsz, és a hármas ponttal csuklóból egyetértek.
Csak a kettes pontra szeretnék reagálni, mert ez a lényeg az egészben.

A "Csík" mint szó nem védhető le, mert az egy vidék neve és évszázadok óta használják.
Szó kombináció levédhető, mint pld a "Csíki prémium", de a székely manufaktúra nem az "Igazi Csíki Prémiummal" rukkolt elő, ami ugye a szó szerinti fordítása lenne a román márkának, hanem az "Igazi Csíki Sör" névvel (tehát az "igazi" az amit hozzátettek, és nem csak Magyarországon védtek le).

Tök mindegy, hogy a szóbeszédben a helyiek miként hivatkoznak a sörre magyarul. A lényeg, hogy a brand nem volt lefoglalva, így a Heineken érvelése nem helytálló.

Te meg én holnap alapíthatunk egy sörfőzdét, és piacra dobhatjuk a "Legjobb Csíki Sört", és se a Lixid se a Heineken nem szólhatna bele. Elméletben.

Ez az amiért méltánytalan amit a Heineken művelt. Az Igazi Csíki Sör meg se próbálta a Ciuc Premiumot utánozni. A címke más volt, a sör íze egész más és árban is jóval drágább annál. A Heineken nyugodtan hagyhatta volna őket békén de nem tette. Ezért jár a bojkott. Nem érdekel, hogy a Heineken világszerte hány embert foglalkoztat mert ez az érvelés nem veszi figyelembe azt, hogy ami a macskának játék az az egérnek halál. Minden fair amit az egér tehet a macska egér játékban.

dr. mesterséges színezék 2017.03.21. 15:20:50

@Nagyorrú Barbi: "A ti szátok lenne a legnagyobb zsindex, ha horogkeresztes sört dobnának piacra..."

Ha ma próbálkoznál ezzel, kis fasisztám, elküldenélek oda, ahonnan anyucid, azóta mindent megbánva, elindított.
Ha előállnál a söröddel, amit 150 éve szvasztikával forgalmazol, az merőben más kategória.

Amúgy milyen az idő a Dunántúlon?

chrisred 2017.03.21. 15:20:57

@Nagyorrú Barbi: Senki nem tiltja meg neked, hogy ne legyen nagy a pofád, ha vörös csillagot látsz. Az indexnek elég kevés képviselője van a parlamentben ahhoz, hogy törvényt fogadjon el a horogkeresztes sör betiltásáról.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.21. 16:21:17

A BL-t le fogják tiltani, mert a Heineken csak a reklámaival együtt engedélyezi a sugárzást. Meg a pálya szélén is nyüzsögnek az önkényuralmi jelképek.

Szerintem ha egy faszfej képviselő 2 év börtönnel fenyeget másokat, aztán az idióta törvénye bukik az alkotmánybíróságon, akkor ő menjen 2 évre börtönbe. Mindjárt kevesebb hülye törvényt hoznának.

Beer Monster 2017.07.08. 12:23:43

Nemzetárulás a magyar sör... Ekkora ökörséget.
Az olasz pizza is nemzetárulás nyilván.

A vállalkozóról viszont az derült ki, hogy egy Székelyföldet tönkretevő szélhámos.

Nem kell egyiket se inni ilyen cégek termékeit.

odysszeusz 2017.09.30. 20:26:46

@dunántúli gyerek: Buta maradtál öcsi....sajnos. Fogott rajtad az egyházi gyűlölet tanítás...meg a tehetetlen és tehetségtelen maradi magor arisztokrácia félelme a zsidóktól akik beiparosították ezt
gödröt...nézz utána mit csináltak NEKED meg nekünk. Megháláltuk.

Beer Monster 2017.11.17. 09:20:01

A Heineken-Csíki perben a világ leghíresebb sörének tulajdonosát, Sir Arthur Guinnesst kérik fel közvetítőnek. Megadják a módját, így a tulajdonosok beülnek a helyi kocsmába. A Heineken igazgatója egy korsó Heinekent rendel. A Csíkisör főnöke egy Csíkit kér. Kisvártatva a Guinness tulajdonosa, Arthur Guinness kér egy teát. A többiek megrökönyödnek, mert ez mégiscsak presztízskérdés. Végül előhozakodnak a kérdéssel:
- Hogy-hogy ön nem egy Guinnesst iszik?
Sir Arthur kortyol egyet a teából, majd így szólt:
- Látom, hogy az urak nem söröznek, akkor én sem fogok.
süti beállítások módosítása