B1 blogcsalád



Megvalósult az orwelli rémálom: Orbán arcmása mosolyog mindenhonnan

2016. november 25. - Mr Flynn Rider

Egy fickó nézi a Moszkva1-et, Brezsnyev elvtárs beszél. Átkapcsol a kettesre, ott is Brezsnyev elvtárs beszél. Tovább a hármasra, ott is Brezsnyev beszédet adnak. 

Megy a négyesre, ott áll egy rendőr, és lóbál egy gumibotot:

- Kapcsolgatunk elvtárs, kapcsolgatunk?

(Egyébként a képen: Egységes címlappal jelentkeztek a nemrég Mészáros Lőrinc közelébe került Mediaworks vidéki lapjai.)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4711997644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois77 2016.11.25. 14:26:03

srácok, 6 éve megakadt a lemez, most már továbbugrathatnátok...

az, hogy egy céghez tartozó lapoknál megjelenik ugyanaz a cikk néha, teljesen normális, a tesco is ugyanazt árulja minden áruházában, nem?

az viszont, hogy az összes balos blog ezzel foglalkozik, az gáz, mert elvileg ők nincsenek egy kézben :)

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.25. 14:30:36

@Francois77: kicsi fideSSnyik, tudom, hogy egy seggnyalónak nem tűnik fel, de az országban már alig maradt olyan médium, amire a maffiátok nem tette rá a mocskos mancsát.

Francois77 2016.11.25. 15:04:18

@Hóhér az utolsó barátod: cica, volt országos rádiótok, újságaitok, elbasztátok. Ne nálam reklamálj :)

Pénzéhes Blogger 2016.11.25. 15:39:33

Én ritkán szólók bármihez is hozzá, de most péntek van, meg Black Friday is, gondoltam én is leírom a gondolatom. Kezdjük azzal, hogy nekem, fenntartássokkal, de tetszik a Fidesz politikája. Jobb oldali, vagy inkább úgy mondanám, magam konzervatív vagyok, minimális liberális beütéssel. De próbálom a politikát kívülről nézni, inkább egy nagy sakkjátszmának tekinteni sem pedig érzelmi oldalról megközelíteni. A politikában mindenki nyerni akar, hisz aki nyer, az mindent visz. Törvényeket alkot, pénzek felett dönt, irányit, stb.
Ha megnézzük a mai valóságot, látható, hogy a magyarországi baloldal, hihetetlenül szenved, esélye sincs, hogy az elkövetkező időkben hatalomra kerüljön. És szerintem itt jön a baloldali pártok nagy hibája, mert mintha erről tudomást sem venne, folyamatosan azt kommunikálja, hogy az Orbánt le kell váltani. DE kérdem én kire? Egy bukott Gyurcsánnyal az élen? Az Magyarországon már soha nem fog megtörténni. Már nem a múlt században vagyunk, most már olyan erős a média, hogy egy bukásból már nem lehet felkelni. De mint mondtam, próbálom kívülről figyelni a dolgokat, vagyis az sem tetszik teljes mértékben, amit a Fidesz csinál, de ha választanom kellene, akkor inkább mégis a Fidesz.
Na itt jönne szerintem, amit egy baloldalnak csinálnia kellene. Sokan vannak, úgy hogy bár Fidesz politikája tetszik legjobban, (én is ezek közé tartoztok) de ha választás lesz, nem rá tenném a voksomat, hanem pl. a Jobbikra. Meg is magyarázom miért, mert szerintem akkor működik jól egy ország, ahol egy erős ellenzék tudja sakkban tartani a kormányzó pártot. De akkor is a Fidesz számomra a legjobb kormányzó alternatíva, de jó lenne egy erős ellenzék.

Na és itt jönne egy baloldalnak a szerintem jó stratégiája, kihansulyozom, hogy szerintem, mert nem vagyok atyaúristen aki mindent tud, csak egy lehetséges alternatívát írok le.

Azt mondaná a baloldal, ááá, én nem harcolok az Orbánnal, nem leváltani akarom, arra nincs esélyem, hanem megerősödni. Vagyis arra az oldalra állok a döntésekben, amit az emberek többsége akar, ha kell akár a Fidesz mellé is.

Mondok egy példát, szerintem ma Magyarországon az emberek legnagyobb félelme a migránsok. Persze a baloldal kommunikációja szerint ezt a félelmet csak a Fidesz alakította ki, de valljuk be őszintén kit érdekel ki miért fél valamitől, ha fél mellé kell állni, és nem meggyőzni, hogy te csak a mások miatt félsz. A Fidesz csinál sok minden rosszat is a jó mellett, de van egy adúásza, ami mindent üt, ez pedig a Migránskérdés.

Szerintem mikor ki lett írva a népszavazás, a baloldalnak mellé kellett volna állni, hogy ezt mi is támogatjuk, erősen hangoztatni, hogy igen egyetértünk vele, így az adúász, már nem is adúász. Erős pozíció, de már nem mindenek felett álló pozíció. Már lehetett volna mondani, minek ennyi plakát, minek elkölteni sok pénzt, mi is elkezdjük járni az országot, hogy igen szavazzuk meg. És az emberek számára a Fidesz előnye eltűnik, vagyis megerősödhetne a baloldal, de mindaddig, amíg egy sértődős játékok játszik, és az Orbánt, Rogánt meg ki tudja, kit támadnak, csak süket füleket találnak.

Hisz nem ésszel akarnak erősödni hanem erővel, de az most nem a baloldal erőssége.
Most stratégia kellene, főként más stratégia. Örülnék egy jó és erős baloldali ellenzéknek, mert jót tenne a demokráciának, de szerintem ahhoz stratégiát kellene váltani. Addig meg marad a Fidesz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.25. 17:37:05

@Pénzéhes Blogger: "tetszik a Fidesz politikája. Jobb oldali, vagy inkább úgy mondanám, magam konzervatív vagyok, minimális liberális beütéssel"

Akkor miért tetszik a szélsőjobb fidesz politikája?

"baloldal, hihetetlenül szenved"

Kurvára leszarom a baloldalt. Magyarország szenved, leszakadóban van a környező országoktől.

"az emberek legnagyobb félelme a migránsok."

Igen, a fidesz sikeresen tereli el a figyelmet az oktatás, egészségügy, az egész gazdaság sanyarú állapotáról. Kormányzásból egyes, dumából jeles.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.25. 17:40:17

@Francois77: "volt országos rádiótok"

Az országos rádiójukat (a Klubrádióra gondolsz talán) az orbáni diktatúra tiltotta be. Nagy nehézségek árán sikerült a budapesti frekvenciát visszaszerezni. Ott baszta el orbán, hogy a bíróságokat nem foglalta el teljesen.

Aron Janos Lang 2016.11.25. 18:55:29

@Pénzéhes Blogger: Remélem, hogy a választék nem csak a jelenlegi parlamenti képviselőkből fog állni. Számomra az egyik kutya, a másik eb.
Azt is remélem, hogy egyszer eljutunk oda, hogy egy országgyűlési képviselő, vagy miniszter, esetleg államtitkár nem nem a hatalomért fog küzdeni, hanem komolyan veszi, hogy szolgálatot teljesít. Közszolgálatot.
A jelenlegi közmédia fogyaszthatatlan. Semmivel nem marad el a hatvanas, hetvenes évek szintjétől. Csupán a jelenlegi hatalmat szolgálja ki és nem törődik az objektív tájékoztatással amire valószínű, hogy lehetősége sincs. Nem voltam Gyurcsány voksoló, de azt a különbséget csak a vak nem látja, hogy hogy 2010-ig egyik kormány sem sajátította ki ennyire a közmédiát, (még az első Orbán kormány sem) mint most. És bizony ez félelmetes.

Aron Janos Lang 2016.11.25. 18:57:57

@Francois77: Igazad van.
Valóban hat éve megakadt a lemez. A fő probléma az, hogy a hatvanas-hetvenes évek slágerlemezét tették fel hat évvel ezelőtt.

Francois77 2016.11.25. 19:06:45

@Aron Janos Lang: akinek tv kell, vegyen magának, hogy egy klasszikust idézzek:)

atomic power 1986DucaDuca 2016.11.25. 19:15:08

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

"Kurvára leszarom a baloldalt. Magyarország szenved, leszakadóban van a környező országoktől."

Egy főre jutó GDP vásárlóerő-egységben, EU-27 = 100

Szlovakia: 2004: 56%, 2010: 73%

Magyarorszag: 2004: 62%, 2010: 65%

Szlovakia a fenti idószakban 17%-ot, Magyarorszag 3%-ot javított.

A 2002-2006 időszakban történt a gazdasagunk leromlasa. Mindez annak ellenere történt, hogy 2003 közepétől globális konjunktúra alakult ki, amely a 2004-2006 közötti három évben olyan globális és európai konjunktúrát hozott a világgazdaságban, amely utoljára 1973 őszéig állt fenn.
A 2003-tól megugró kőolaj- és földgázárak nem magyarázhatják a romlást, mert ez valamennyi más régióbeli országot érintette: Szlovákiát még erősebben, mint Magyarországot ( magas a gazdasági növekedés energiaigénye, illetve a szénhidrogén import aránya.)

A magyar gazdaság a 2003-2006 közötti négy éves időszakban egyre rosszabb pozícióba került a régiós versenytársakkal való növekedési versenyben. A korábbi első helyről fokozatosan 2006 végére már az utolsó helyre került.

Jelenleg úgy kell tudnunk növekedni, hogy 3,5 - szer több az éves kamatfizetesi kötelezettsegúnk, mint Szlovakianak. Szlovenia az elmult evekben stagnalt (83,1% GDP aranyos allamadóssag). Azok az orszagok tudnak az uniós atlaghoz gyorsabban felzarkózni, ahol alacsony az allamadóssag. Régiós versenytarsainknal, kiveve Szloveniat, mindenütt alacsonyabb az allamadóssag, mint nalunk. Nem kicsit, nagyon!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.25. 19:21:15

@atomic power 1986DucaDuca: Izzadtságszagú ez az elmútnyócévezés. Valami jobb mentséget találj ki az orbán tragikusan ebaszott "gazdaságpolitikájára"!

Mondjuk a gyíkemberek kötelezték orbánt arra, hogy a fékevesztett agyvelejű eltolcsi eszement ötleteit kövesse.

Vagy mondjuk a román titkosszolgálat bizonyítékokat szerzett az orbán tolvajlásaira, és ezzel zsarolta, hogy tönkretegye az országot, megölje az embereket.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.25. 19:25:53

@atomic power 1986DucaDuca: "3,5 - szer több az éves kamatfizetesi kötelezettsegúnk, mint Szlovakianak."

A Széll Kálmán terv rengeteg adót írt elő, de azt igérte, hogy 2018-ra az államadósság 50%-ra csökken. Ki tehet arról, hogy az adókat beszedték ugyan, de az államadósság nem hogy 50%-ra csökkenne, hanem nő?

[ ] a Párhuzamos
[ ] a zsidó háttérhatalom
[ ] Putyin
[ ] orbán
[ ] a gyíkemberek

He?

atomic power 1986DucaDuca 2016.11.25. 19:58:10

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Eleg sok orszagnak nem sikerült az EU-ban csökkenteni a GDP aranyos allamadóssagot 2015-ig. Ilyen Nagy -Britannia, Finnorszag, Szlovénia, Lengyelorszag, Ausztria, Litvánia, Ciprus, Olaszorszag, Horvatorszag, Franciaorszag. Nalunk úgy van gazdasagi novekedes, hogy folyamatosan csökken a GDP aranyos allamadóssag. Ez azzal,jar, hogy csökkenni fognak a kamatterhek es akkor a versenykepessegünk is nőni fog. Szlovakiaban egyebkent elkezdett nőni az allamadóssag es jövőre lassulas varhato a gazdasagi novekedesben. Nem lennék meglepve, ha a magyar gazdasagi nóvekedes nagyobb lesz jövőre, mint a szlovak.

A 2002-2009 közötti gazdasagpolitikara azert reflektalok, mert rendszeresen tapasztalom, hogy nem erre az időszakra teszed a lemaradasunkat. Akkora "lórugas" érte a magyar gazdasagot abban az időszakban a rossz gazdasagpolitika miatt, hogy minimum 10 ev eltelik, mire vissza tudunk kapaszkodni a regiós elmezőnybe. A gazdasagnak van egy olyan tulajdonsaga, hogy ha egyszer elrontjak, "nem kicsit, nagyon", rendkivül nehez korrigalni, főleg úgy, hogy a korabbi adóssagcsökkentő eszközökhöz mar nem lehet nyúlni, pl. privatizacio. Es itt hibak egesz sorozata történt.

Aron Janos Lang 2016.11.25. 20:13:39

@Francois77: Most már értem. Azt hiszem értelek.
Téged nem foglalkoztat, hogy kihez, mihez szólsz hozzá. Talán el sem olvasod.
Vagyis, : nem célzol csak lősz.

ulpius66 2016.11.25. 20:16:05

@atomic power 1986DucaDuca:

Jótanács!

Ne foglalkozz a "a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt" című agyhalott barommal.......

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.25. 20:18:18

@atomic power 1986DucaDuca: "Eleg sok orszagnak nem sikerült az EU-ban csökkenteni a GDP aranyos allamadóssagot"

Ez nem nagyon örvendeztet meg, mert ott nem állították le a gaszasági fejlődést a kamatteherre hivatkozva. És ott bőven vannak tartalékok.

- fejleszteni a gazdaságot, visszafizetni az adósságot
- fejleszteni a gazdaságot, növelni az adósságot
- fékezni a gazdaságot, visszafizetni az adósságot
- fékezni a gazdaságot, növelni az adósságot

Mi az utolsót hajtottuk végre, ők a másodikat. legjobb lenne az legelsőt, de mi mágis a legrosszabbat választottuk.

"nem erre az időszakra teszed a lemaradasunkat"

A szoci érával nem foglalkozom, ahogy a kádárkorral sem. orbánék jöttek, hogy ők majd itt két hét alatt rendet teszek. Két hét alatt el is kezdték a tolvajlást, de az állapotokon csak rontottak. Olyan "gasdaságpolitikát" folytattak, ami a sorozatos ötletszerű rossz döntések következtében szükségképpen az ország lecsúszását eredményezte. Ahelyett, hogy szakértőket kértek volna fel a tervezésre és végrehajtásra, egy féleszű itányítására bízták a gazdaságot. Ez egyáltalán nem következik a szocik kormányzásából, nem annak a következménye, hanem fékevesztett hatalomvágy, és pénzéhség szülötte. A demokrácia leépítése se következik a szocik működéséből. és ez egyenesen kihat a gazdaságra, a demikráciák jobban fejlődnek, mint a diktatúrák.

Francois77 2016.11.25. 20:57:25

@Aron Janos Lang: elolvastam, találtam. És még jól is szórakozom.

atomic power 1986DucaDuca 2016.11.25. 21:18:21

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

"Ez nem nagyon örvendeztet meg, mert ott nem állították le a gaszasági fejlődést a kamatteherre hivatkozva. És ott bőven vannak tartalékok."

Tartalekaik nagyobbak vannak, de a gazdasagi fejlődes?!

Egy főre jutó GDP vásárlóerő-egységben

EU-27 = 100 (EUSTAT)

Belgium 2010: 119%, 2015: 117%
Dánia 2010: 126%, 2015: 124%
Spanyolorszag: 2010: 97%, 2015: 92%
Franciaorszag: 2010: 108%, 2015:106%
Olaszorszag: 2010: 103%, 2015: 95%
Hollandia: 2010: 134%, 2015: 129%
Portugalia: 2010: 81%, 2015: 71%
Finnorszag: 2010: 115%, 2015:108%

"- fékezni a gazdaságot, növelni az adósságot

Mi az utolsót hajtottuk végre, ők a másodikat. legjobb lenne az legelsőt, de mi mágis a legrosszabbat választottuk."

A gazdasagot a nagy kamatteher valoban fekezni kepes. A brutto GDP aranyos allamdósag folyamatosan csökken.
A befektetőknek a GDP arányos bruttó államadósság a fontos. A hitelminősítők a gazdaság növekedését, a külföldi és belföldi beruházások alakulását veszik figyelembe.

Az Európai Bizottság 2016. évi „Költségvetési fenntarthatósági jelentése” szerint a magyar államadósság elmúlt években megfigyelt csökkenése folytatódik, és 2016-tól kezdődően gyorsul az adósságcsökkenés. És növekedni fog a versenyképessegünk.

"a demikráciák jobban fejlődnek, mint a diktatúrák."

És Szingapur, Kína, Chile Pinochet alatt, a Sztalini SZU? (Nobel dijas amerikai közgazdaszok, P. A Samuelson és W. D. Nordhaus szerint az utóbbi a vilag egyik leggyorsabban fejlődő orszaga volt)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.26. 10:17:24

@atomic power 1986DucaDuca: Csórikáim, nem kaptak akkora pénzesőt, ami a Marshall segélynél is több. Na, majd vígaszatlódnak a fejlettségükkel. Amit nekünk el kellene érni, nem lemaradni tőle mégjobban. :(

2016.11.26. 16:35:24

@Francois77: azért nagyon hülyének kell tettetni magadat, h azt mond, volt országos rádiótok, most meg nincs. amikor a Ti általatok megszállt, csupa fideszessel kitömt médiatanács elvette. ahhoz már érettségi kell, h megértsd, tetszőleges frekvencián nem lehet sugározni, csak amit nemzetközileg kiosztanak
azt meg nem is mondom, h a klubrádiót hogy próbálták elgáncsolni, lehetetlenné teni, és helyette van Mária rádió, amit alig hallgatnak, meg Dankó, amit meg agyhalott birkák

Francois77 2016.11.26. 16:54:29

@lujo1111: olvass utána, a Neo anyagi okok miatt szűnt meg, mivel nem fizettek érte. Csak a tények kedvéért. A Klubrádiót meg elég pár órán át hallgatni, hogy sajnálja az ember, hogy nem szűnt meg;)
süti beállítások módosítása