B1 blogcsaládGyűlölet, gyűlölet, gyűlölet: Toroczkai László betiltotta a migráncsokat meg a melegeket Ásotthalmon  

2016. november 25. - Mr Flynn Rider

Médiahacknek kicsit durva, amikor egy polgármester gyakorlatilag visszahozza a náci Németország zsidótörvényeit Ásotthalomra – azzal a különbséggel, hogy most nem a zsidók a célpontjai a gyűlöletnek és kirekesztésnek, hanem a muszlimok, az arabok és a melegek.

 mindenkit_gyulolunk.jpg

Létezik egy olyan narratíva Magyarországon, elsősorban a szélsőjobboldalon és egyre inkább a Fideszen belül is, amelyik komolyan gondolja, hogy

  • „Brüsszel” „be akar telepíteni” „migránsokat” „erőszakkal” (a kvótát már rég elvetették, csak a magyar kormány szajkózza a magyar választóknak)
  • valamiféle háttérhatalom intézi mindezt Magyarország ellen (nyilván, a zsidók, gyíkemberek, Obama, ki más)
  • nekünk meg ellen kell állnunk mindennek és a haza fényre derül
  • mindig van egy ellenség: hol a liberálisok, hol a zsidók, hol a melegek, hol a civilek, hol a migráncsok… szörnyű, hogy igaz magyar már csak a Jobbikban maradt!

Ennek tökéletes példája Toroczkai Facebook-oldala, ahol a szélsőséges politikus (vicces ezt leírni, hiszen újabban ugyanezzel érvel a Fidesz is, mostanra ők is annak számítanak?) mindezt a gondolatmenetet már-már csurkai magasságokba emeli (mélységekbe nyomja le). 

Nézzünk néhány abszurd mondatot:

„ A külső szemlélődést megelégelve, a bűnbakkeresés helyett én inkább azonnali megoldást adok, védelmet a brüsszeli tömeges betelepítési tervvel szemben.”

A bűnbakkeresés helyett? Hiszen tudjuk, hogy a gonosz brüsszeliek, zsidók, idegenek, libcsik akarják a tömeges betelepítést, nem? Akkor már meg is van a bűnbak, akire lehet mutogatni! Milyen kár, hogy a brüsszeliek 99,99%-ának fogalma sincs arról, hogy Ásotthalom létezik-e egyáltalán. És a kvótáról sincs már rég szó – az EU-ban éppen komoly vita folyik arról, hogy kellene reagálni a menekültválságra. Toroczkai tökéletes példája annak, hogyan NEM. Nézzük:

„ A mai napon Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete megszavazta azt az előterjesztésemet, amely tulajdonképpen egy intézkedéscsomag, amely a közösségünket és a hagyományainkat védelmezi bármilyen külső tömeges betelepítési vagy felforgatási tervvel szemben. Nincs más teendő, Magyarország többi önkormányzatának csak át kell venni a preventív célú intézkedéscsomagunkat, és máris megvédtük a hazánkat.”

A jobbikos polgármester ezek után minden olyan sztereotip külsőséget felsorol, amely az iszlám vallásra jellemző és teljesen alkotmánysértő módon gyakorlatilag kitilt mindenkit a faluból, aki nem katolikus, vagy európai.

Elég szomorú, hogy ezt le kell írni: Magyarországon ma vallásszabadság van és tilos a bőrszín-, vagy más egyéb jellemzők miatt ember és ember megkülönböztetése.

Lássunk tisztán: a rendelet első része 100%-ban szembe megy minden európai normával és az Alaptörvénnyel, pontosan és hűen tükrözi a Harmadik Birodalom törvényalkotását a zsidókkal szemben. Csak most nem zsidóknak nevezi a célpontot, hanem muszlimoknak.

De még nincs vége: most jön a további bűnbakkeresés és az orosz példa (mint tudjuk, a legtöbb szélsőjobbos pártot az oroszok pénzelik Európában, valószínűsíthetően a Jobbikot is).  

„Tekintettel arra, hogy az Európai Unió nyugati felében már születtek a fentiekhez hasonló tiltó határozatok (pl. Franciaországban, Svájcban is van már precedens), ám több esetben a muszlim valláshoz kapcsolódó tiltások nem a migráció visszaszorításának, hanem a szélsőséges liberalizmus védelmének szándékával születtek, az intézkedéscsomag második részében egy keleten, Oroszországban működő törvényhez hasonló rendelettel is kiegészítettem az intézkedéscsomagot. Mi ugyanis itt Közép-Európában ismét két pogány közé kerültünk. Amíg délről a migráció, addig nyugatról a szélsőséges liberalizmus vadhajtásai fenyegetik a társadalmunkat és hagyományainkat.”

Ásotthalmon ezek után gyakorlatilag betiltják a melegeket (az Alaptörvényre hivatkozva). Ez volt a nagy felfutás után a nagy meglepetés.

Néhány megjegyzés:

  • „Szélsőséges liberális” – fából vaskarika. Ha Toroczkai mondjuk olvasott volna bármit is politikatörténetből, nem írna le ilyet. Vagy, ha tudná, hogy ezt a liberálisozást Orbán kedvenc tanácsadójának köszönhetjük, aki történetesen meleg és zsidó, biztos nem ezt használná. A liberális, pláne, arról ismerszik meg, hogy nem szélsőséges. Hiszen liberális. Vagy ez, vagy az.
  • A társadalmunkat az olyan uszító gyűlöletbeszéd fenyegeti, mint amit Toroczkai előad – hiszen mindenki ellen uszít, akinek nem tetszik a vallása, bőrszíne, vagy idegen. Az ilyen esetek elfajulásából tört ki a második világháború is.
  • Valóban született olyan határozat Franciaországban, amely betiltja az egyes arab országokban viseletes ruhákat, de ez pár hét alatt a köznevetség tárgyává vált, így visszavonták. Kínos, de Toroczkai biztos nem hallott róla még, nyilván, nem nagyon olvas francia sajtót.
  • Látszik, hogy nagyon nem akar egy platformra kerülni Nyugat-Európával ezzel a burka-betiltással, de mit csináljunk: ezt tényleg a „büdös franciáknak” volt az ötlete először. Csak ők másik alapon, a megkülönböztetés ellen alkották meg ezt az amúgy szerencsétlen törvényt. Nem pedig azért, hogy megkülönböztessék magukat a gonosz migráncsoktól.
  • Akiknek amúgy eszébe sem jut Ásotthalomra költözni: van nekik bajuk elég egy nyilas polgármester hőzöngése nélkül is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8411998214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szergej Kovalcsik 2016.11.25. 18:58:29

abból baj lesz, ha az orbánmigráncsok (már 5000 körül van, meg a családok 12000) se mehetnek minaretet építeni.
Ásotthalom 4900 lakosú.

staropramen 2016.11.25. 20:15:27

Kis országunk elmeháborodottak terén is szépen hasít.
Van köztük polgármester is.

Bambano 2016.11.25. 22:32:28

"Elég szomorú, hogy ezt le kell írni: Magyarországon ma vallásszabadság van": ennél már csak az a szomorúbb, hogy nincs. lásd:
index.hu/belfold/2016/11/25/kereszteny_lazar_janos_mezotur/

"a rendelet első része 100%-ban szembe megy minden európai normával és az Alaptörvénnyel": és akkor mi van? szerintem ideje lenne azt a hiedelmet tisztázni és elvetni, hogy az eu-t nem lehet bírálni és nem lehet változtatni rajta.

majd nézd meg, milyen adatvédelmi és internetes megfigyelési törvényeket fogadtak el mostanában egy-két, nálunknál demokratikusabbnak tartott országban.

majd azt is nézd meg, mi lesz ezekből az eu-s normákból, mikor erdogan dühében idetolja az összes menekültet, akik, ne feledjük el: nato rakéták pusztítása miatt kialakult helyzet elől menekülnek.

az egy másik kérdéskör, hogy a megtagadott eu-s normák helyett pont fasiszta dolgokat kell-e imádni, mert nyilván nem. de abból, hogy nem fasizálódunk, még nem következik az, hogy kritikátlanul be kell nyelni minden eu-s dolgot. ráadásul abból, hogy időnként megalapozott kritikával illetjük az eu-t, nem következik, hogy eu ellenesek vagyunk. a szülők is illetik időnként kritikával a gyereküket, ott hátul, mégse lesznek a saját gyerekük ellenségei.

Pisti Kecskés 2016.11.26. 05:45:24

Ez megint mekkora szar! Nem a vallast "tiltotta be" hanem a mecsetet, nem a homoszexualitast hanem az azonos nemuek hazassagat. Szelsosegesen liberalis az a gondolkodasmod, ami szembe megy az emberi normalitasal, pl. mindenki abba a wc-be mehet be, aminek "erzi" magat. 40-50eves pedofilok a plazak noi wcjebe, a karacsonyi vasar idejen mondjuk.

viragildi 2016.11.26. 05:55:06

2 év alatt több, mint 2 millióan jöttek be az unióba, többségükben okmányok nélkül, és vándoroltak át a tagországokon, erre te pironkodás nélkül le bírod írni, hogy komoly vita folyik arról, hogy kellene reagálni a menekültválságra. Mert szerinted is még most is csak itt tart az unió vezetése, a komoly vitánál. Hát rossz hírem van, a vita még akkor sem állítja meg a válságot, ha komoly. A válságot ugyanis ez nem érdekli, a migránsok jönnek!

merkel, Európa gyilkosa 2016.11.26. 08:49:28

Remélem kapsz már migri farkat a szádba és akkor irj ilyeneket, buksi...

István Tamasi 2016.11.26. 10:29:15

@Pisti Kecskés:
Hűha! Akkor most lebontják az összes mecsetet és minaretet Ásotthalmon?

István Tamasi 2016.11.26. 10:33:03

@viragildi:
Igaza van. Válság van. De mi is indította el a menekültválságot illetve menekültáradatot? Véletlenül nem az USA és európai szövetségesei - sajnos köztük Magyarország is - gerjesztette és általuk folyamatosan fenntartott háborúk? Netán nem azzal lehet véget vetni a menekültválságnak hogy megszüntetjük a kiváltó okot?

Bambano 2016.11.26. 14:43:38

@Pisti Kecskés: nem a vallást tiltották be, hanem a szabad vallásgyakorlást, aminek része az is, hogy aki nem akar hitéletet élni, az élhessen nélküle. ez ma Magyarországon egyre több helyen korlátozásra kerül és visszaszorulóban van.

Ma Magyarországon a tákolmányban lefektetett szabad vallásgyakorlás sokkal kevésbé szabad, mint a ballibek idején volt. A saját alaptörvényüket sem tartják be.