B1 blogcsalád



Mit üzen a kibeszélő szoci megfegyelmezése?

2016. szeptember 23. - ng.pontkukac

A poszt szerzője a blog alapítója.

"Hívő keresztény nőként" mást képvisel a XV. kerületi MSZP-s képviselő kvótanépszavazás-ügyben, mint az anyapárt - számolt be róla a királyi televízió, majd a teljes országos média a napokban. Ha mindez nem lett volna elég a zavaros kommunikációval (részben okkal) vádolt szociknak, az ellenakciójuk - a hölgy párttagságának felfüggesztése - tovább tetézte a bajt, hiszen újabb félreértésre adott okot. De nézzük, mi miért történhetett!

509116_mszp_sajtotajekoztato_molnar_gyulaval.jpg

Az alapok

Tisztázzuk az elején: sem az MSZP, sem az országgyűlés, de még az istenadta nép sem akarja, hogy az EU kötelező betelepítési kvótákat írjon elő hazánk számára.

(Valójában maga az EU sem, de ez már egy másik történet, amiről többször írtunk mi is.)

Épeszű ember nem szavaz arra (vagy NEM-mel szavaz arra), hogy neki bármit is kötelezően előírhassanak. Épp ez az alaptétel világít rá a kvótanépszavazás-őrület értelmetlenségére. De a honi politika már megtanította nekünk - meglepődni nincs okunk -, hogy az értelmetlen sem értelmetlen igazán, ha a Fidesz fel tudja használni a közélet tematizálására, figyelemelterelésre, politikai haszonszerzésre.

A tények

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, hogy a magyar országgyűlés, a benne ülő pártok és a civilek is nemet mondtak már a kvótákra, így

a népszavazás szükségtelen.

  1. Az országgyűlés 95%-a szavazta le, hogy bármilyen kvótát előírhassanak Magyarország számára.
  2. Az MSZP frakciója és elnöksége már hónapokkal ezelőtt határozatot hozott arról, hogy semmilyen körülmények között nem támogatnak semmiféle kötelező kvótát.
  3. A közvélemény-kutatók kérdéseire a megkérdezettek többsége azt válaszolta, hogy nem támogatja a kvótákat.
  4. Az EU előtt nincs javaslat kvótákról. Orbánék csak azt fújták fel, hogy "szó volt ilyen tervről".

Akkor miért kell hangoskodni?

Jelen helyzetben joggal tehetnénk fel a kérdést az MSZP döntéshozóinak, hogy miért ugrottak neki a párt álláspontjától (maradj otthon) formailag eltérő, ám tartalmilag azonos (NEM a kvótákra) véleményt kifejtő helyi képviselőjüknek. Ha ezen az apróságon elgondolkozunk, az MSZP lépése még érthető is, ám optikailag mindenképpen szerencsétlen.

A kibeszélő képviselőnő párttagságának felfüggesztése befelé szóló üzenet volt. Nem azt jelenti, hogy az MSZP kvótákat akar, hanem azt, hogy végre gátat szab az ellenzéki erőkre jellemző kibeszélésnek.

Vezető MSZP-s informátoraink szerint nem az a baj, hogy "Gizi vagy Béla képviselő NEM-mel szavaz, hanem az hogy:

  1. ezzel szétzilálja a döntéshez igazodni próbáló szervezeti kommunikációt
  2. belső fórumok helyett a Fidesz-médiához szalad, ezzel erősíti azt a tévhitet, hogy az MSZP fele a Fidesznek dolgozik
  3. szereptévesztésben van".

Véleményem szerint ez utóbbi hibát követik el legtöbbször az MSZP hierarchiájában alacsony szinten álló politikusok. Emlékszünk? Mondhatta azt Hunvald, hogy az ő politikai újjáéledése helyi ügy, ám egy profi tudja, hogy ez országosan úgyis ráég az anyapártra. A XV. kerületi képviselő hölgy pedig tudhatta volna, hogy a Fidesz-médiának az nem számít, hogy ő politikai befolyását tekintve egy lakókerületi közös képviselő szintjén mozog, csak az, hogy MSZP logót visel a neve mellett. Ez pedig tudatos károkozás, vagy bűnös rutintalanság. Bármelyik is, a fegyelmi eljárást megérdemli.

Az persze kérdés, hogy az MSZP miért nem ilyen következetes, és miért nem meri más legendás kibeszélők párttagságát felfüggeszteni (Kovács, Szanyi...), de mára elég a naiv kérdésekből.

Mindenesetre én remélem, hogy egyszer rendet rak valaki a kommunikációs kuplerájban, és igazat adok abban Molnár Gyulának, hogy ez a folyamat csak így indulhat be. Meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2611736335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2016.09.23. 19:43:29

Hát nem egyszerű rávenni az embereket, hogy széllel szembe próbáljanak hugyozni.

De mondhattam volna narancsos témát is. Kicsit sárga, kicsit savanyú és nehéz jó képet vágni hozzá :)

midnight coder 2016.09.23. 19:43:34

Pártfegyelem elvtársak, pártfegyelem! Ha Rákosi Pajtás elvtárs eldöntötte, hogy az Alföld közepén gyapotot fogunk termeszteni, akkor azt fogunk, és ebben a dolgozó népet nem fogják megakadályozni holmi fasiszta reakciós elhajlók!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.23. 20:27:00

"a népszavazás szükségtelen."

Te is le akarod beszélni az embereket a szavazásról? Sunyi féreg tesz ilyet. Mondd azt, hogy emberek, "igen"-nel szavazzatok. Vagy nem akarsz egyértelmű hazaárulásra biztatni?

Mérnork 2016.09.23. 20:33:35

"Ha mindez nem lett volna elég a zavaros kommunikációval (részben okkal) vádolt szociknak, az ellenakciójuk - a hölgy párttagságának felfüggesztése - tovább tetézte a bajt, hiszen újabb félreértésre adott okot."
Nem, ez sajnos egyáltalán nem ad okot félreértésre, csak az egyik momentum abban a láncolatban, ami tök egyértelművé teszi, hogy a balfasz szocik politikai programja összefoglalható annyiban hogy: "Mondjuk mindig az ellenkezőjét annak, amit a patásorbán mond! " ;-)))

Nzoltan 2016.09.23. 20:34:37

Az a youtubos flash spot annyira szánalmas. Oké, hogy nincs pénz, de az nagyon gagyi.

2016.11.06. 11:11:26

Régi bevándoroltak, őrzik pozícióikat!

Emlékezzünk régi "bevándorlóinkra
A valóban nemzeti érdekű orosz cár üldözötteire!

Széchenyi „ez a népcsoport ( megnevezése tabu) a jogtalanság „minden mindegy” hangulatában folyamodott csalásokhoz, amely a jobbágyság eladósításához, tömeges elárverezéséhez! (Lásd deviza hitel kormányzati kényszer rásegítéssel!) Úgy látja nem lett volna szabad az elmúlt évtizedekben olyan hatalmas tömegekben beengedni őket, amelyikre egyik országban sincs példa!
Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a tabu szemlátomást való szaporodása. Mely országban a tabu megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** "Kölcsey Ferenc: Országházi beszédéből!
"El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között tabu laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése." Liszt Ferenc
"A tabut felszabadítják, Magyarország az ő birodalmuk lesz, az új Paradicsom négy folyóval, három heggyel és a kettős kereszttel. És az Apokalipszisben én, szerencsétlen, főszerepet játszom." Széchenyi
süti beállítások módosítása