B1 blogcsalád



Így használja ki az Orbán-kormány a 128 párizsi áldozat halálát

2015. november 14. - kation

Amikor megrendül az igazságos világba vetett hit…

…azt mire használja a kormány? A menekültellenes hangulat felerősítésére. Az idegengyűlölet táplálására. A megnyugtatás helyett további feszültségkeltésre.

Tudhatja-e bárki, hogy ki vagy kik a felelősek a Párizsban éjjel történtekért? Biztos lehet-e abban valaki, hogy az a szervezet, aki magára vállalja a támadás elkövetését (ha lesz ilyen), vajon tényleg az elkövető-e?

Terrortámadás esetén

  1. gyanútlan, civil emberek válnak áldozattá;
  2. mindenki azt érzi, hogy ő is válhat áldozattá;
  3. az állam, a nemzet és az ezért felelős szervek nem tudják megvédeni az állampolgárok, az emberek életét.

terror2.jpg

Ebből következik, hogy az emberek bizalma a világban megkérdőjeleződik. Nem mennek nyilvános helyekre – de vajon az otthonunk elég biztonságos-e? Az érzéssel, hogy mindannyian áldozatokká válhatunk, borzasztó együtt élni.

Nem véletlenül alakul ki csecsemőkortól a bizalmunk a világban, s nem véletlen, hogy akiknek ez nem alakul ki, azok gyakran szenvednek az üldözés-üldöztetés gondolatától.

Nem bízhatunk többet abban, hogy a jók elnyerik méltó jutalmukat, a gonoszok pedig méltó büntetésüket. Nem bízhatunk abban, hogy a világ igazságos. Valószínűleg ma Párizsban sok szülő kérdezi magától, Istentől vagy amiben hisz, hogy miért történt mindez vele, az ő gyermekével? Nem érdemelheti senki, hogy lemészárolják.

Ha az emberek elveszítik a hitüket az igazságos világban, akkor sérülékennyé válnak. Rosszabb esetben paranoiássá.

  1. Bűnbakot keresnek, és találnak. A bűnbak azonban nem egyenlő a felelőssel.
  2. Ha jön valaki, aki menekülést, biztonságot ígér, ahhoz csatlakoznak.
  3. Ez általában a jobb-, még valószínűbb esetben a szélsőjobboldal.

Már pár órával az események után kirajzolódott mind az európai vezetés, mind a „köz” gondolkodásában az a polarizálódás, ami a menekültválság kapcsán néhány hónapja beindult. Vannak a segítő, empatikus, valahol még normális gondolkodású emberek, és vannak a szélsőségesek, akik 10-15 fanatikus terroristát azonosítanak a menekültek teljes csoportjával.

A csoportgondolkodás a külső csoport eltorzításának iskolapéldája.

Mintha azt mondanánk, hogy minden Jobbik-szavazó sujtásos mentében jár, lovon, és közben hátrafelé nyilazik. Igaz? Dehogy. De attól mégis elkötelezett Jobbik-szavazók. Csoportgondolkodás, hiba.

Egy ilyen kritikus helyzetben nagyon sokat számít a választott(?!) vezetők hozzáállása. Ők adhatnának keretet, jelentést a történteknek. De jelenleg

a magyar vezetés a saját hasznát keresi a történtekben.

Ezzel igazolva látják irreális félelmeiket a menekültek kapcsán. Tovább szítják az ellenségességet, csak fokozzák az emberek bizonytalanságérzését. Miközben – felelősséggel – nem ígérhetnek védelmet.

Csak egy példa: a határok visszaállítása mitől védene meg személy szerint engem, az egyes embert? Nem érkeznek illegálisan emberek az országba, ahol élek. De egy útlevél-ellenőrzés még nem szűri ki, hogy ki fenyegetheti potenciálisan az életemet. Akár a vallása miatt, akár azért, mert pszichopata. És mi van azokkal, akik a határon már vagy eleve belül vannak, például honfitársaink? Ők egyértelműen okék, nem jelenthetnek veszélyt ránk? Dehogynem. Csoportgondolkodás, második (akár végzetes) hiba.

terror1.jpg

Az emberek körülményeinek változásaival bárki válhat ám szélsőségessé. Nem csak a vallási elköteleződés, hanem például a nyomor, a mélyszegénység is radikalizálhatja az embereket. Akik aztán egymás ellen, ellenünk vagy az elnyomók ellen fordulnak. Nem tudjuk kiszámítani. Párizsban sem tudták megjósolni.

  1. Reagálhat egy ország erre további félelemkeltéssel.
  2. Az előítéletek felerősítésével.
  3. Szigorításokkal.
  4. Gyűlölködéssel.
  5. Berendezkedhetünk menekülésre, rettegésre.

Vagy reagálhatunk empátiával, az okok keresésével, a megelőzés és a terrorizmus elleni küzdelem más, működőképesebb formáival. Nem vagyok biztos abban, hogy az utcákon lévő több rendőr felkészült igazi vészhelyzetekre.

(Képek: Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr78077996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vulgarian · http://vulgarian.blog.hu 2015.11.14. 15:53:54

Ma kiderült, hogy az egyik merénylőnek szír útlevele van. Tehát a menekültekkel jönnek a terroristák is.

nandras01 2015.11.14. 16:55:54

@vulgarian: természetesen nem lehet kizárni, hogy a menekültek közé terroristák is beszivárognak, de ez a szír útlevél pont az igazolja, hogy nem menekültként, hanem legális úton érkezett a terrorista az országba. és ez ellen semmilyen kerítés nem fog megvédeni.

a nagy hohoohooo 2015.11.14. 17:36:36

@vulgarian: Ammegmán csak a hülyeség netovábbja....höhööhööö.amikor a merényelni készülő terrorista magával viszi az útlevelét....höhööhööö...

Pöff 2015.11.14. 20:25:06

október 3.-án regisztrálták leszbosz szigetén

Szóval akár rajtunk is átmehetett...
Tapsikolj Merkel Te okoztad a bajt.

@nandras01:

Pont ellenkezőleg.
vízum nélkül be se léphetne. Azonnal ki kellett volna utasítani.

@lac666:
Miért vagy idióta, ha NEM menekültekre kened a párizsi merényletet?
Tapsikolj libsikém mert október 3.-án regisztrálták az egyik "menekültet"

A németeknél elfogott macedón faszi is éppen a franciákhoz ment, kussolt mert nem akarta lebuktatni az eseményt, de még mindig kussol úgyhogy valszeg még lesz még akció.

Köcsög szaros balliberálisok

felelősek vagytok a francia halottakért.

dekoninckxx 2015.11.14. 22:45:41

A blogíró a 128 ember halálát pedig az Orbán-kormányba való belerúgásra használja.

Klenhaser 2015.11.14. 23:14:42

@vulgarian:

Én várnék még az ilyen kijelentésekkel!

A párizsi ügyész ezzel kapcsolatban azt mondta: az útlevélről még ki kell deríteni, hogy valóban kihez tartozott.)

Klenhaser 2015.11.14. 23:22:21

Egyszerűen gyalázat ez a barbár tett, az elkővettökel szemben nincs és nem is lehet bocsánat, ennek ellenére sem vagyok hajlandó beállni azok közé akik most még hangosabban ordibálnak, hogy a migráncsoktól meg kell védeni az országot, a háborús hisztéria hívői közé.

tralalala 2015.11.15. 01:02:11

Index:
"A párizsi támadók közül nagy valószínűséggel még egy ember Görögországon keresztül érkezett a kontinensre - közölték görög kormányzati források a Reutersszel.

Korábban megírtuk, hogy Görögország felől jöhetett annak az útlevélnek a tulajdonosa, amit az egyik feltételezett támadó holttestének a közelében találtak a Stade de France-nál. Annak az útlevélnek a tulajdonosát október 3-án Lérosz szigetén regisztrálták."

Van pofátok az orbánt ekézni, eszem megáll. Nem ő hozta ide ezeket az embereket, hanem a magatokfajta liberálsöpredék, aki annyira elhitte a magasztos eszméit az emberek egyenlőségéről meg a békés világról, hogy csak hebeg, mikor orrbaveri a mégsem békés világ.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.11.15. 07:14:00

@Pöff: A németeknél elfogott macedón faszi is éppen a franciákhoz ment, kussolt mert nem akarta lebuktatni az eseményt, de még mindig kussol úgyhogy valszeg még lesz még akció. A macedón állampolgár mióta menekült, tw nagyon egyszerű?
Csak kérdezem. Nem védem a terrorcselekményeket. Én liberális beállítottságú ember vagyok, mint minden józan. gondolkodó ember. Én vastagon elítélem a diktatúra minden formáját. Tudom, hogy nekltek az tetszik, hogy ha minimum egy szoftos diktatúrában élhettek, mert akkor nem kell gondolkodjatok, maz állam megmondja mit tehettek.
Már többeteknek mondtam, hogy Azerbajdzsán, Oroszország, Türkmenisztán, Belorusszia tárt karokkal várja a hasonló mentalitással rendelkező embereket. Nektek tényleg kár volt a rendszerváltás, és a szabadversenyes kapitalizmus.

Dogen 2015.11.15. 09:25:25

Ekkora és ennyi baromságot összehordani? Ha utálod a magyarokat, miért nem mégy innen a büdös francba?

Klenhaser 2015.11.15. 10:27:07

@tralalala:
A magyar hatóságok is segítették a migráncsot abban, hogy minél előbb elérje a célállomást, ugyanis a Magyarországra érkezett menekültek többségét nem regisztrálták (idő és ember hiánya miatt), hanem külön vonatokkal minden féle ellenőrzés nélkül rendőri kíséret mellett szállították az osztrák határa.

Pöff 2015.11.15. 10:49:47

@The Ghost Wolf:
"Én liberális beállítottságú ember vagyok, mint minden józan. gondolkodó ember. "

hát elég hülye lehetsz...már csak azért is mert az hogy valaki józan. gondolkodó ember az nem jelenti azt hogy libsi.
Sőt

pont ez a gyilkosság bizonyította be hogy a libsik híján vannak a józan észnek a logikának és az következetességnek.

Bár szeretnétek azt, meg szeretitek bemesélni, de a Jobbikosok nem diktatúrában akarnak élni...Ellenben a "liberálisnak mondott" Szdsz mszp Gyurcsótány pont azt csinálta....Orbán brancs dettó.

A macedón fasziról nem tudjuk ki...annyit tudni hogy macedón kocsival volt...fullig rakva fegyverekkel.
Ennyi. semmilyen + infó nincs róla, mert kussol, nem lehet kihallgatni se. Viszont pl az albánoknál macedónoknál van gazdagon iszlám vallású, szóval...

Senki nem említette hogy a macedón menekült. Bár államplgárságát még most se tudjuk.
Te még szöveg értelmezéshez is hülye libsi vagy.
A francia terrorista október 3. lépett be az únió területére mint "menekütl"..ő meg is döglött Párizsban..vitt magával pár embert is a túlvilágra.
A "macedón" faszi meg egy másik ember.
Az 5 éves gyerek szintjét nem éritek el.

Kussoljatok büdös libsik, egy büdös árva szót ne merjetek szólni migráncs ügyben.
Lapítsatok, mint szar a fűben.
A ti ujjatok volt a ravaszon.
Tönkretettétek európát.

Muad\\\'Dib 2015.11.15. 14:32:53

Az Orbán kormány minden esetben a saját populista szövegét nyomja, teljesen mindegy épp milyen ügyről van szó.
DE!
Nagyon jó lenne, ha most minden olyan blog mélyen KUSSOLNA, és magába nézne (bár az itthoni balkáni banda esetében ez ideológiai nézőponttól függetlenül nyilván lehetetlen elvárás) amelyik ezerrel bólogatott - és idegengyűlölőzött mindenkit -, mikor a neten elkezdtek terjedni a "miért nem akarnak majd terroristákat is beküldeni a menekülthullámmal Európába" hülyeségek, és esetleg valaki ellent mert mondani (pl. a Frontex több vezetője).
Most pedig az első azóta történt komolyabb terrorcselekmény esetében rögtön találtak olyan személyt, aki menekültnek álcázva érkezett.
Legalább ebben a szörnyű, és nehéz pillanatban gondolkozzon el rajta mindenki, aki politikai érdekekből hazudozott pro vagy kontra menekültkérdésben, hogy megérte e...

Julianna Miklós 2015.11.17. 09:11:48

@Pöff:Miért kellen kussolni? Orbán nagyon öszinte! Miért kellene azt mondani Neki, hogy biztonságba vagyunk? Miért? Azért mert egy pár balis, elmebeteg, barom csak igy tud ellene valamit kokányolni? Komolyan, ez a sok idiota, minek él itt a mi országunkba? Menjenek a Szirekhez, hiszen ott sem mindenki terrorista! Ki lehet probálni! Tanácsolom, hogy az a beteg Gyurcsányt is vigyétek magatokkal!Remélem, hogy már a határon lelönekBenneteket, mert ugye oda se lehet csak ugy besétálgatni?Vagy mégis? Menjetek probáljátok ki!

2015.11.20. 14:25:53

@Klenhaser: Francia állami terrorizmus első állomása Trianon! Gerinces emberek, nem fürdős kurvaként síránkoznak, hanem orrba vágták őket! Nemzeti kormányunk meg részvéttel siratja! Kapjatok már fafejetekhez!
süti beállítások módosítása