B1 blogcsalád



Orbánnak hálásak az arabok, pénzelik az oligarcháját

A Buddha Bárt is működtető jordániai üzletemberek a Market Építő Zrt-vel építtetik szállodává a Párizsi Udvart

2015. október 30. - pelikanjozsef

Még februárban lett nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítva a Párizsi Udvar ötcsillagos szállodává alakítása, amiről a kormány döntött. A Mellow Mood cégcsoport képviselői, Szamír Hamdán és Zuhair Avad még 2014. májusában vették meg az ingatlant az akkor még Rogán Antal vezette önkormányzattól 2,1 milliárd forintért. 

A jordániai üzletemberek működtetik a Klotild Palotában kialakított Buddha Bár nevű luxushotelt is.

bbovi.jpgA szálloda megnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet, de felsorakozott a rendezvényen az új elit színe-java is, illetve megjelentek a hazánkba akkreditált nagykövetek és Schmitt Pál korábbi államfő is. 

A Magyarországon diplomát szerző jordániai befektetők

ragyogó fideszes kapcsolataihoz tehát kétség sem fér,

s most meg is hálálják, hogy nem kell az engedélyekkel bíbelődniük.

Az Egyenlítő blog információi szerint a Párizsi Udvar 10 milliárdos építési munkáit ugyanis Orbán Viktor kötélbarátja,

Garancsi István többségi tulajdonában álló Market Építő Zrt-re bízta az arab üzletemberpáros.

A hírek szerint az épületben száz szoba, illetve számos különböző felszereltségű lakosztály is lesz. Kialakítanak egy konferenciatermet, és a megfáradt vendégeknek úszómedencét is építenek. A luxusszálloda legizgalmasabb része a tetejére tervezett 500 négyzetméteres rezidencia lesz.

A helyről korábban is írtunk, illetve fotóztunk:

Nekünk Párizsi Udvar marad

Egy kis Párizs a századforduló Budapestjén

(Kép: Facebook/Orbán Viktor)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr788036080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fehérfarkas 2015.10.30. 17:31:25

Nincs ebben semmi érdekes. Orbán nem az arabokat és a muszlimokat utálja. Csupán az arabokkal és a muszlimokkal is ugyanúgy viselkedik, mint a magyar állampolgárokkal: a gazdagokat támogatja (persze nem a saját pénzéből, hanem a mi adóforintjainkból), a szegényeket meg az árokba löki.

Netuddki. 2015.10.30. 20:22:38

Mi az a kötélbarát? Együtt lógnak? Vagy együtt fognak?

Brix 2015.10.30. 21:25:18

Ki kell utasítani a két arab üzletembert Magyarországról! A Jobbik megmonda , hogy " zéró tolerancia van " bevándorlás ügyében...

ob.szerver 2015.10.30. 22:40:54

Az előző ciklusban még Simicska egyik érdekeltsége építette volna, aki eltette volna a haszon felét. A Garancsi / Mészáros stróman párosnak viszont elég 10% is. Az vesse az első követ a Miniszterelnök Úrra, aki nem így cselekedne.

netnepper 2015.10.30. 23:04:46

Legalább jó célpont lesz a Predatorok számára, amikor Budapest jóváhagyásával éppen ott sziesztázik(értsd. nemzetközi találkozót tart) a közel-keleti lator és terror-államok titkosszolgálatainak a dísze virága.

yellowww 2015.10.30. 23:12:07

Kedves ob.szerver,
Hozhatod a követ! De jó nagyot! Én nem így cselekednék, és nem is cselekedtem így.
Sajnos ezt a rendszert az olyan "mutyiemberek" éltetik, mint Te. Akik szemet hunynak a lopás felett. Teljesen jogosnak tekintik a "10 százalékot". Ez szégyen.
Szerintem.

yellowww 2015.10.30. 23:13:52

És még valami!
Ha valaki lop, azt nem szokás úrnak nevezni mifelénk. Mégha miniszterelnök is....

midnight coder 2015.10.31. 08:42:11

@yellowww: Akkor kis hazánkban a Jobbik az úr. Minden más politikai erő már sáros - kivéve talán az LMP-t, de az nem tényező.

Kelly és a szexi dög 2015.10.31. 09:22:16

Egy nem állami vállalkozás azt bíz meg a munkákkal, akit akar - más építőipari céggel elégedettebb lennél?

willcox 2015.10.31. 11:25:46

A jelenlegi hatalom meglehetősen korrupt /ügyesebben és többet lopnak, mint a szocik/ és mégis egekben van a népszerűségük. Ezt egyszerűen nem értem, míg azt sem, hogy az előző kormányokat megbüntették ezért, őket nem.

midnight coder 2015.10.31. 12:07:47

@willcox: Mondjuk azt, hogy feltűnőbben. Amúgy az előző kormányokat sem büntették ezért, kivéve a Horn kormányt a Tocsik ügy miatt. Azon aztán már el lehet filózni, hogy miért a Tocsik-ügy lett ikonikus, miközben a szocik az előző két ciklusban szó szerint szétlopták az ország vagyonát (spontán privatizáció, majd privatizáció, orosz államadósság, olajügyek, stb). De 2002-ben már úgy választotta vissza a nép a szocikat, hogy pontosan tudták hogy finoman szólva nem angyalok.

Ma már az, hogy egy párt lop nem téma. Tudjuk, igen lopnak. Ha leváltjuk őket, akkor jönnek a szocik, ők is lopnak. Ebből a szempontból max. a Jobbik jelentene változást, elvégre ők _még_ nem loptak, legalábbis milliárdos nagyságrendben biztosan nem.

BéLóg 2015.10.31. 13:04:33

@willcox: Nos, megpróbálom elmagyarázni neked, ÉN hogyan gondolom.
A balliberális kormány és annak jogelődjei mindig és mindenkor a saját állampolgáraiktól lopott. Kizárólag ez a vagyon volt a szemük előtt és ezért nem is nyúlhattak máshoz. Ezen túlmenően féltékenyen vigyáztak arra, hogy más még véletlenül se férkőzhessen a tűzhöz. A választópolgárok ezt az elmúlt 3 alkalommal meg is hálálták.
A fidesz más utat választott. Arra jól megtanították őket az amerikai szakemberek, hogy PÉNZ nélkül nem lesz politika illetve hogy vagyon nélkül soha nem lesz jövőbeni politikai elit. Ismerős a sztori, hogy a jelenleg az amerikei politikát uraló elit nagy- vagy inkább dédszülei, bármely oldalt is nézzük, bűnözők, szervezett bűnözők (maffiózók) de minimum kétkezi szeszcsempészek voltak.
A fidesz az Európai Úniótól érkező pénzek lenyúlására szakosodott. ...És milyen jól látod, ez bizony nem a "mi" pénzünk! Ne hidd hogy a fidesz ezt csak úgy kitalálta. Az EU vezetése a világ egyik legkorruptabb, legbürokratikusabb multinacionális rákos daganata szinte csak a pénzlopásra szakosodott politikusokból áll. A fidesz semmi mást nem tett, mint eltanulta a praktikát és bizony még a tanítóknál is nagyobb hatékonysággal alkalmazza.
De van még egy alapvető különbség a balliberális és a fideszes tolvajok között, amit én csak Robinhúd effektusnak szoktam mondani. Ez a "tolvajbanda" nem átall a lopott pénzből visszajuttatni a választóknak! Ezért aztán hiába is ajvékol a balliberális notthinghami "vezetés" , a "parasztok" sosem fognak Robinhúddal szembefordulni, amíg az élni hagyja őket.
Ezért aztán nem kell csodálkozni azon, miért is tették a politika szemétdombjára a "szocialista" és a "liberális" szavakat és miért tud a fidesz nüedik alkalommal is 2/3-addal kormányozni.

Nos mint írtam, ez az ÉN véleményem a dologról.

Alick 2015.10.31. 21:53:02

@midnight coder: "Akkor kis hazánkban a Jobbik az úr"

Erre azért nem innék... még nem igazán fértek hozzá a forrásokhoz.

Tudományos libsizmus 2015.10.31. 22:13:34

@willcox:
Rendkívül egyszerű a magyarázat.

Ha a most a libsik tettetnék a kormányzást, akkor Magyarországon most élősködne kb. 500 ezer nigger/paki/muzulmán csőcselék. Természetesen nem elégednének meg a magyar minimálbérrel, hanem 2000 euró havi zsebpénzt követelnének, mint Ausztriában. A libsik valószínűleg meg is adnák nekik, mégpedig választójoggal együtt, hogy nehogy már valamiféle náci magyarok döntsék el az ország dolgait.

Nos, ezt érzi a lelke mélyén Magyarország népe. Ezért nem fognak az életben többé kormányzás közelébe kerülni a magukat liberális demokratáknak nevező patkányok, ha nem haragszol a megfogalmazásért.
süti beállítások módosítása