B1 blogcsalád



A komcsifaló publicista már belülről bomlasztja a szocikat

Lovas István Herczog Edittel kavar

2015. október 21. - pelikanjozsef

ÖT ÉVNYI BETEG TELJESÍTMÉNY: AZ MSZP BRÜSSZELI KÉPVISELŐINEK MAGYARGYŰLÖLŐ PERFORMANSZAI

Lovas István osztotta meg így Facebook-oldalán a cikkét a tavalyi EP-választás kampányában. A szocialisták ott szerinte mást sem csináltak, mint följelentették hazájukat (az persze más, amikor 2006-2007-ben Orbán Viktor tette ugyanezt az akkori magyar kormánnyal).

De Lovastól hiba lett volna mást várni, mint hogy az ellenzéki politizálást szimpla magyargyűlöletté egyszerűsítse.lovas_istvan.jpg

Lovas a '90-es években és a 2000-ek elején volt az antiszemita jobboldal sztárpublicistája. Emblemetikus szereplője a Sajtóklubnak, írt a Magyar Nemzetbe és a Magyar Demokratába is. Utóbb már a Fidesz számára is vállallhatatlannak bizonyult; mindkét helyről kirúgták, most a Széles-konzorciumnak dolgozik. Illetve a Nemzetnél előbb csak Magyarországról száműzték: ő lett a lap brüsszeli tudósítója.

"Az Európai Parlament (EP) e négy szocialista tagja – Tabajdin kívül Göncz Kinga volt külügyminiszter, Gurmai Zita és Herczog Edit – azonban a sárral hazadobálást Brüsszelben és brüsszeli tógában más helyszíneken olyan intenzitással és gyakorisággal végezték, amely példa nélküli a közösség történelmében. Jutalmuk az emancipálódott magyar nép elfordulása lett. Sőt, még pártjuk sem díjazta azt, amit tettek: Tabajdi, Göncz és Herczog nincs az új MSZP-s EP-listán."

(Lovas így örült annak, hogy nője kiesett az EP-ből)

Herczog 2004-től 2014-ig, 10 éven át volt európai parlamenti képviselő; a mandátumhoz az MSZP listájáról jutott. Kevéssé ismert, de igazi veterán, keményvonalas szoci: az MSZMP-nek 1985-től, a szocpártnak megalakulásától tagja. 1998-tól - 2002-ben kis megszakítással - hat évet a magyar parlamentben is eltöltött.

Férjén keresztül különösen erős a kapcsolódása a pártelithez: az extravagáns külsejű Szeredi Péter történész az utóbbi két és fél évtized egyik meghatározó szocialista politikusának, Szekeres Imrének volt a jobbkeze. A honvédelmi tárcánál 2006-10 között például miniszteri kabinetfőnöki pozícióban.

herczog_edit.jpgA 70 éves Lovasnál és az 54 éves Herczognál elképzelni is nehéz különbözőbb politikai elkötelezettséget, de a politikai nézetkülönbségek nem számítanak vagy megváltoztak, mert az Egyenlítő blog információi szerint

brüsszeli kiküldetésük alkalmával a volt szocialista EP-képviselő összejött a jobboldal ikonjának számító publicistával.

Pedig Herczogra különösen be volt rágva az újságíró: egy EP-képviselőre hivatkozva azt állította róla, hogy egy titkos ipari lobbista csoport tagja. És persze ő írta, vagy az ő instrukciói alapján készült az Orbán-kormányt elmarasztaló ún. Tavares-jelentés.

De mit sem számít a múlt, ha a jelen az, hogy kavarnak. Márpedig ezt

az Egyenlítő blognak több brüsszeli és hazai forrása is megerősítette.

Szerintük ez nyílt titok volt a brüsszeli magyar kolóniában. A furcsa pár ugyanakkor - úgy tudni - nem a közéleti adok-kapoknak köszönheti, hogy összejöttek, hanem annak, hogy gyerekeik sokáig ugyanabba az iskolába jártak Brüsszelben. Herczog tavaly nyáron még az nyilatkozta, folytatja a politizálást az MSZP-ben, de azóta nem hallottunk róla. Lovas a Magyar Hírlap kolumnistája és az EchoTV-ben van műsora.

A fentebb idézett bűnlajstromot például azután állította össze, hogy már együtt volt Herczoggal. De hát a munka az munka, a szerelem meg szerelem.

Egyes források szerint a különös kettős össze is költözött a publicista Budapest környéki házában.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr528010159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéLóg 2015.10.21. 20:51:51

József, József, mit is lehet mondani? Szerintem ilyen rohatttt világban baloldaliként már nem is érdemes élni.
Szerintem fúrd meg Editkét és jelentkezz be a helyére Brüsszelbe'

Balt 2015.10.22. 15:18:39

Azért disztingválnék; a "vén kecske is megnyalja" nem azonos azzal, hogy az utódpárt megint megszopja.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.22. 15:40:09

Hercog kikerült a komcsik (MSZMP -s) kollegái bűvköréből, és elkezdett kigyógyulni abból a betegségből amiben a ballib egyenlítős kollegák is szenvednek.

Lehet minden balliib seggnyalót ki kéne küldeni, hogy lássanak és tapasztaljanak valódi Európai megoldáoskat, tudják mit jelent a nemzeti érdek, és legyen valódi demokráciára igényük !
süti beállítások módosítása