B1 blogcsalád



Cigány-radikalizáció: Benny Hill-showt rendezett a magyar miniszter Brüsszelben

2015. október 20. - Csák Gergely

Vihar a biliben: Trócsányi László a cigányok radikalizációjától tart, hogy majd elmennek jól Szíriába harcolni - írta a 444.hu és számos más portál az EUObserver nevű oldalra hivatkozva. 

Trócsányi László egyébként igazságügy-miniszter, háromszor volt nagykövet, a Velencei-bizottságnak is volt tagja, korábban bíró és alkotmánybíró, de hozzá kell tennünk: habilitált doktor jogtudományokból. 

Ez a habilitált doktor Brüsszelben olyat nyilatkozott, amit egy ferencvárosi kocsmában is gúnykacaj kísérne. Íme:

Persze, mi itt az (undormányos, libsi, balos, emeszpés, zsidó, cigánybarát, menekültápolgató, mákonyos, népellenség, pufajkás, stb.) Egyenlítő blogon próbálunk nem egyetlen egy nyilatkozat alapján ítélni, főleg nem összeakasztani a bajszunkat egy ilyen tudós emberrel, de azért mégiscsak, ha a szemünk elől egy pillanatra lehullik a NER-kendő, és felsejlik a valóság,

el tudjuk-e képzelni, ahogy az iszlám terroristák borsodi falvakban toborozzák a radikalizálódni vágyó cigányokat?

Minek mennének oda...?

(Lesz kommentelő, aki el tudja képzelni, csupán azért, mert Orbán Viktor minisztere mondta mindezt. A valóság régen nem számít, a lényeg, hogy narancssárga legyen!)

A felvetés is olyan abszurd, mint egy Heller- vagy Rejtő-regény, bár színvonalában inkább a Benny Hill-showra emlékeztet. A miniszter úr ezzel az egy nyilatkozatával bebizonyította, hogy tanulmányai alatt 

  1. sosem olvasott szociográfiát, amiben leírták a cigányság kulturális vonásait,
  2. nem foglalkozott szociológiával, etnológiával,
  3. de nem ártotta bele magát a Közel-Keletbe, vagy az iszlám vallásba se túlzottan
  4. a nemzetközi konfliktusokról és az ISIS-ről sem tud sokat,
  5. illetve, sajnos, a nagyköveti idők alatt sem tapadt rá sok européer gondolat. 

Az tuti fix, hogy fogalma sincs "a cigányokról", régen nem is látott egyet sem élőben, talán sosem beszélgetett velük. Pontosan úgy, mint Magyarország nagy része. 

Nem a cigányok radikalizálódnak: ők már rég beletörődtek a sorsukba. A nekik szánt pénz budai luxusvillákban költi el az önkormányzatuk, élükön a fideszes Flórián. A közvélemény radikalizálódik ellenük (lásd a kommenteket majd a cikk alatt). Egy bukkanó van, aprócska: az egyre jobban radikalizálódó közvélemény eddig a cigányokat olyan kifejezésekkel illette, mint "lusta" és "tolvaj", meg "szedett-vedett banda". 

Most hirtelen elég éles váltás ez, hogy a "tökét vakarászó", "büdös" cigány hirtelen megtalálja majd számítását az öngyilkos merénylők között.

  1. Dadikalizálódik,
  2. fegyvert ragad,
  3. felrobbantja magát és a családját,
  4. illetve minden reggel korán kell, hogy imádkozhasson és előtte mosakodjon.

(Mert a "büdös muszlimoknak" ugyanis naponta ötször kell imádkozni és - nahát! - mindegyik előtt mosdani, aki nem tudná).

trocsanyi_laszlo_atv.jpg

(Trócsányi László, az ATV.hu fotója)

Na, most akkor melyik: lusta dög, amelyik nem mosakszik, vagy radikális dzsihádista? Van rajta sapka, vagy nincs?

A miniszter úr, akármennyire is szakterülete az összehasonlító jogtudomány, ezzel a nyilatkozatával aztán megpróbálta az Abszurd Hülyeségek Toplistáján kiütni Földi Lászlót, aki szerint a nők nem dönthetnek jól, mert nők és ezért nem is nyerhetnek háborút (és egyébként is háború van!!!!44!!!). 

Abszurd az abszurdban, hogy a minisztériumnál valamelyik eszesebje megérezte a bajt a nyilatkozat körül, megpróbálta letagadni, hogy ilyen kijelentés elhangzott volna, erre a miniszter rácáfolt a cáfolatra: megerősítette és megismételte a saját bolondságát.  

Nem csak az a gond, hogy egy igazságügy-miniszternek fogalma sincs, hogy Magyarország lakosságának jó része hogyan él, mit gondol, mit eszik, mivel keresi a kenyerét. Vagy, hogy mi fán terem az iszlám radikális része és a nemzetközi konfliktus Szíria körül. A nagyobb gond az, hogy előítéletes, ostoba gondolatait aztán a nagy nyilvánosság előtt megosztja Brüsszelben, lejáratva ezzel Magyarországot. Hiszen,

amit egy magyar miniszter kimond egy hivatalos eseményen, az Magyarország álláspontja. 

Akármekkora egetverő baromság is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr487999937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2015.10.20. 13:55:30

úgy tűnik, hogy helytálló az a megállapítás, miszerint ahhoz, hogy valaki kormányzati szerephez jusson orbán alatt, annak feltétlenül szükséges aljassá, ostobává és cinikussá válnia.
függetlenül attól, hogy előtte milyen érdemei voltak, vagy milyen képzettséggel bír.
trócsányi is meglépte a szintet.

bbwd 2015.10.20. 20:16:40

bazmeg, ti meghallgattátok ezt a felvételt?
azt mondja, hogy a roma lakosság áldozata lehet a radikalizációnak.

attól eltekintve, hogy nincs ilyen magyar szó, az összes többit ti költöttétek hozzá... milyen iszlám terroristák? milyen koránkelés? meg mosdás?

élénk a fantáziátok, de akkor novellát írjatok, ne blogot:P

ostvan2 2015.10.20. 20:42:35

Sokszor elmondtam már (ritkán van vele sikerem), hogy a magyarországi cigányok jelentős része (döntő többsége) magyarrá akar válni! Csak a hülye politikusok meg méghülyébb ujságírók nem hagyják, hogy ez a folyamat normális mederben, magától bekövetkezzen.
- a cigányság nagy része feladta a nyelvét, már csak magyarul tudnak
- kopik a kultúrájuk (a televízió által közvetített uniformizálódás őket sem hagyja ki)
- ugyanúgy öltöznek, mint a többség
- a házaik belseje ugyanúgy néz ki (anyagi helyzettől függően), mint a hasonló anyagi helyzetű magyarságnál (tudom, többezer lakást láttam belülről!)
- a családonkénti átlagos gyerekszám csökkenő (náluk is)
- iskolázottságuk szintje növekvő (részben, mert kötelező, de attól függetlenül is)
- olyan szakmákban is (pl. szobafestő), ahol a mestert felügyelet nélkül beengedjük a lakásunkba, egyre több a sötétbőrű. És ettől nem nőtt a bűnözés!

lehetne még folytatni, de - sajnos - azt is tudom, hogy sokan vannak, akiket a tények nem zavarnak a véleményük megfogalmazásában.
(megjegyzem, hogy én nem vagyok cigány, csak zavar a hazudozás)

Egyelőre

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2015.10.20. 20:50:35

@bbwd: Nem a radikálisoknak, hanem a radikalizációnak.
"A romák felemlegetését megíró EUObersver Trócsányit nem, de a brüsszeli magyar állandó képviseletet megkereste a miniszteri gondolatmenet miatt - tudtuk meg a laptól. A kérdés az volt, hogy a katolikus romák miért utaznának Szíriába és válnának dzsihadistákká? A képviselet szóvivője azt válaszolta: azért, mert ők lecsúzottak, és így hajlamosabbak a radikalizációra."

Draconus 2015.10.20. 21:01:41

Aki nem tud egy elhangzott szöveget értelmezni, az mi a francé' ír blogot? A nyilatkozat nem is említi az iszlámot, sem Szíriát. Vagy kizárólag egy muszlim lehet radikális? Hogy mi is az a radikalizmus? Nos bemásolom, bár kétlem, hogy a blog írója képes felfogni az értelmét...

"A radikalizmus eszmerendszer, amely a fennálló társadalmi rendszer vagy annak valamelyik szegmensének gyökeres, következetes akár a szélsőségekig elmenő átalakításának az elve. Alapelve abból indul ki, hogy a mélyen gyökerező bajok megszüntetéséhez a szabályok (rendszer) következetes átalakítása szükséges. Nem elég, ha a felmerülő gondon alkalmilag segítünk és közben nem orvosoljuk a baj okát, mert így a baj megismétlődhet. A radikalizmussal ellenpólusa tradícionalizmusnak és a konzervativizmusnak, vagyis a hagyományok és a fennálló társadalmi rendszer tiszteletének a bajok ellenére, ami a gyökeres átalakítások (felforgatás) kockázatainak a megelőzése."

Bármely társadalmi, vallási, etnikai stb. csoport radikálissá válhat. Pl. radikális jobboldal/baloldal, radikális állatvédő szervezetek, radikális feministák, radikális bankellenes csoport, radikális demokraták (akik bitófával üzengetnek), radikális liberalizmus, radikális nacionalisták ésígytovább.
Vagy ezeket is úgy kellene értelmezni, hogy az ISIS beszervezi az állatvédőket, a feministákat vagy teszem azt, a bankelleneseket terroristának? :D

igazi hős 2015.10.20. 21:48:48

Nem értitek ti ezt a szóhalmazt (majdnem szöveget írtam, de az erős túlzás lenne), lefordítom: "Igaz, hogy Flórival piszkosul lebuktunk, de adjatok még pár milliárdot, amiből a következő választásokon is elég cigány szavazót tudunk venni." Ami a cigányokat illeti, @ostvan2: elég jól leírta, de ebben a témában ők csak mellékszereplők.

bbwd 2015.10.20. 23:42:40

@Kuviklacz: és ki írt radikálisokat?

torró 2015.10.21. 06:59:56

A klíma változás veszélyei!:))) Ez jutott eszembe a poszt kapcsán. Úgy látszik egyes emberekre is kihatással van.A poszt íróra főképp. Erre nem is érdemes több szót vesztegetni. Max annyit, hogy a poszt író sürgősen keresse fel Csernus doktort!:)))

bétaverzió 2015.10.21. 07:45:08

Nem véletlen, hogy a posztoló egyetlen mondatot sem idézett Trócsányitól. Mivel ez ügyben nincs mit. Az egész a liberális sajtó újabb Teller-levele.

halaloszto 2015.10.21. 10:55:14

@Draconus: azt akarod mondani hogy radikális katolikus fundamentalista sejteket fognak szervezni? és kik ellen lépnek majd fel? lesz ellenreformáció?

Draconus 2015.10.21. 11:34:52

@halaloszto: Hát hogyne. mivel az írásom lényege pont az volt, hogy kizárólag a vallás mentén lehet radikalizálódni... Nyilvánvalóan azt akartam mondani, hogy radikális, katolikus, fundamentalista sejteket fognak szervezni, mert más miatt nem válhat radikálissá egy csoport sem. Ha azt akartam volna mondani, akkor azt mondtam volna, nem gondolod? Csupán rá akartam világítani, hogy a radikalizmus nem csak az iszlámmal hozható kapcsolatba, bár lehet, hogy a zseblámpa helyett inkább egy bazinagy reflektort kellett volna alkalmaznom.

"Horst Seehofer bajor miniszterelnök kedden ismét élesen bírálta Merkelt, Münchenben újságíróknak azt mondta, hogy társadalmi szakadást és radikalizálódást idézhet elő a berlini vezetés bevándorláspolitikája.

Seehofer figyelmeztetett, hogy tovább csökkenhet a Merkel vezette konzervatív CDU és az általa vezetett bajor testvérpárt, a CSU támogatottsága, az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalomhoz pedig az eddiginél is többen csatlakozhatnak, ha nem sikerül korlátozni a menekültek számát."

Bizonyára a bajor miniszterelnök is arra gondol, hogy a keresztény németek elballagnak Szíriába harcolni az ISIS oldalán... mert a radikalizálódás csak ezt jelentheti. Vagy tényleg lesz ellenreformáció. Mást nem jelenthet a nyilatkozata, hiszen kizárólag vallási radikálisok léteznek. Ja, nem...

Nbl 2015.10.21. 12:43:26

Finoman szólva sem vagyok egy narancsféreg, de azért erről a (mű)balhéról eszembe jutott egy pár éve látott riportműsor ami egy kisebb magyar község/falu vallási közösségét mutatta be. A hívek nagy része roma/cigány etnikumhoz tartozott, de annyira vallásosak voltak (lettek), h amennyire emlékszem, még a nevüket is megváltoztatták (nem hivatalosan, csak a közösségen belül) - nem is értettem az egészet, míg meg nem kérdeztek egy párat, h mi a jó ebben a vallásban (buddhizmus). A legtöbb válaszadó elsődleges érvként azt hozta fel, hogy kapnak tűzifát.

Ennek a fényében én annyira nem tudom hülyének nézni ezt az ember, még ha a megfogalmazásba bele is lehet kötni.

www.origo.hu/itthon/20120225-riport-sajokazarol-a-helyi-buddhista-kozossegrol.html
nepszava.hu/cikk/1026765-miert-lesznek-buddhistak-a-romak

Gringo 2015.10.21. 12:52:32

Bárcsak igaza lenne ennek a majomnak! Fél európa tapsolna, ha a bodzaszedők Szíriába távoznának.

Czcz 2015.10.21. 13:30:37

Mi tagadás gyerekek alaposan mellélőttetek. Ugyanolyan hülye, hatásvadász volt ez a cikk, mint orbán bármelyik kormányzati megnyilvánulása...
Hol is volt szó a romák szíriai harcáról? A radikalizmust már évek óta látom - buszon már kétszer volt afférom romákkal...

Ettől még Trócsányi egy segg, de nem ez a nyilatkozat volt a legnagyobb baklövése...
süti beállítások módosítása