B1 blogcsalád



Kijelöltük a nép ellenségét

2015. október 12. - Egyenlítő blog

Az ma már közmondásos, hogy

Orbán Viktor és a Fidesz első lépéseit egy amerikai milliárdos, bizonyos Soros György segítette.

S nemcsak pénzzel, bár ahogy elnézem a fideszesek pénzhez való erőteljes vonzódását, az sem lehetett mellékes, hanem tekintélyével, kapcsolataival, politikai- társadalmi tőkéjével.

sgy.jpgSorosnak mindig is fontos volt, hogy vagyona és ideje egy jelentős részét a társadalom jobbítására fordítsa.

Volt is ebből baja éppen elég. A kádári Magyarország nehezen tűrte a fellazítás e ravasz módját, de mind kevesebb lehetősége, ereje maradt, hogy tegyen ellene. Ezért elsősorban csak másod- és harmadvonalbeli párttisztségviselők morogtak ellene. Ők még nem értették meg, hogy ha előbb észbe kapnak, nekik is csurranhatna-cseppenhetne valami. Rossz oldalra álltak.

Sorost nyilvánvalóan nem rázta meg az ellene irányuló támadások hosszú sora. Tudta, hogy mit vállalt és miért. És – bár sokan elmondták ezért mindennek –

még Orbánt is befizette egy oxfordi túrára.

Orbán persze nem volt szorgalmas tanuló. Akkor már sokkal jobban izgatta az, ami Magyarországon folyik, úgyhogy inkább azzal foglalkozott, dehát még egy Soros György is tévedhet. Ez a „befektetése” semmiképpen nem jött be.

Orbán és pártja már régen nem a Soros által szorgalmazott liberális és nyílt társadalom pártján áll. Sokkal inkább egy

tekintélyelvű, zsarnoki, minden szabad kezdeményezést elfojtó, alattvalókkal, jobbágyokkal és pár oligarchával berendezett világot akarnak

S mi tagadás ezt szorgalmasan építik, jelentős részben éppen a jobbágyszerepre kárhoztatottak hathatós támogatásával. (Kik rövdesen e cikk alá írt kommentjeikkel sk bizonyítják maguk is e tételem szomorú igazságát.)

A Soros elleni gyűlöletkampányoknak ma már komoly hagyományai és liturgiája van a fejlődő diktatúrákban. Na ja, hogy mi sem maradhatunk le ebben.

Ráadásul a Fidesznek, éppen e közös múlt miatt, még túlkompenzálnia is kell – és szerencsére nagy tételben rendelkeznek önszorgalmú csahosokkal, akik bármikor belemarnak bárkibe, náluk ez rutinfeladat.

  1. Soros ugye milliárdos – és azt utáljuk. Kivéve persze, ha Garancsi vagy Mészáros gazdáról van szó, akik a EU-s pénzeken híztak gazdagra, de az mindegy.
  2. Soros spekuláns – e rettegett szó, bár a közönség nagy részének fogalma sincs arról, mit jelent, de ez direkt jó. Mert a spekulánsokat (továbbá feketézőket és árdrágítókat) alapból gyűlöljük.
  3. Amerikai – na, kész. Az amerikaikról is megvan a véleményünk rendesen. Amerika az, ahol nem ismerik el, a mi Kis Vezetőnk nagyszerű képességeit, fúj.
  4. És ráadásul Soros zsidó. ZSIDÓ! Ezt persze nem kell kimondani, nem vagyunk mi antiszemiták. (Erre különben is ott a Jobbik, valamit nekik is kell hagyni ebben a természetes munkamegosztásban.) De azért a kedves jó (szélső) jobboldali közönség pontosan tudja, hogy izé, szóval Soros is a tugyukkikkel van. Nem is kell erre célozni sem. Sőt, vissza kell határozottan utasítani, ha valaki felvetné, hogy izé, akad ebben egy csöpp antiszemitizmus is. Elég, ha mi tudjuk, hogy ők is tudják, hogy na persze.

És akad még egy.

Soros valóban a mai napig a nyílt társadalom elkötelezett híve,

amelyben fontos szerepe van a civil szervezeteknek is. És valóban, ahogy egykoron a Fideszt segítette, ma több civil szervezetet, amelyek éppen olyan fontos kellékei egy demokratikus társadalomnak, mint a pártok, különösen rendszerváltás idején.

És ugye a civilekkel az a fő baj, hogy ők nem feltétlenül paríroznak. Nem farokfelvágva teljesítik azonnal a Kis Vezető kívánságait, lesik a gondolatait. (Az a CÖF nevű képződmény ifj. Lomniczistúl, elrettentésül.)

Szóval, már az sem lenne baj, ha Soros csak megsértődne, és azt mondaná, oké, akkor főljetek tovább magatok keserű levetekben. És inkább a közép-ázsiai, afrikai programokra koncentrálna.

Igen, ahol zsarnokság alakul és valakin látszik, hogy nem lesz szem a láncban, azt – amíg nem lehet eltüntetni –

a nép ellenségének kell kijelölni.

Rákosi Mátyás hideg lehellete a tarkónkon.

Dési János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr517961532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.12. 12:44:35

Orbán liberális volt 30 éve, ezért finanszírozta őt Soros. Mi ebben a furcsa?

Sorossal nem az a baj, hogy vannak elvei és ezekre pénzt áldoz. A gond vele az, hogy túl sok pénze van erre, így gyakorlatilag ő egy monopolista ezen a területen. Viszont erre nincs jogszabály. pedig pl. a médiák esetében van antimonoplista rendelkezés sok országban.

A Sorossal egyetértők mindenhol törpe kisebbségek, de a korlátlan pénzügyeik miatt hangjuk olyan erős, mintha ők fejeznék ki a 90 % véleményét.

Ez a gond.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.12. 12:47:21

"És ráadásul Soros zsidó. ZSIDÓ!"

Ami nem szempont.

Az izraeli jobboldal is utálja Sorost amiatt, hogy beavatkozik törpe csoportok pénzelésével. Izraelben pedig Soros ellefelei is zsidók, azaz ez nem szempont.

A Norvégiai Köztársaság Álciviletető Alapja nem zsidó, de legalább olyan káros a tevékenységük, mint Sorosé.

Papirius Cursor 2015.10.12. 16:07:50

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Szegény szerencsétlen, összehordasz baromságokat, de ráadásul Norvégia még csak nem is köztársaság.

maxell birka meghízott hegesztő 2015.10.12. 17:19:58

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Bolgárország pedig neobudhista-liberálkommunista-nemzetszocialista alkotmányos monarchia.

tralalala 2015.10.12. 17:51:11

"azt – amíg nem lehet eltüntetni –
a nép ellenségének kell kijelölni."

Aham... mint ahogy teszitek ezt folyamatosan Orbánnal.

KUHULIN 2015.10.12. 17:55:41

"Rákosi Mátyás hideg lehellete a tarkónkon."
Aki szintén zsidó volt...!!!

csak egy néző 2015.10.12. 18:14:40

G..i Fodor Gabikának is megvan a mai orgazmusa.
"Van egy közvéleménykutatásunk: Orbán vagy Soros.
A számok magukért beszélnek: Orbán hat pontját támogatjuk, Sorosét elutáljuk.
Ugyanakkor van még valami: a balos szavazók 63 százaléka támogatja Orbánt.
A baloldalon is meglesz a kétharmad.
Feri, Tóbi, Geri, Szigetvári, szevasztok!"

Ezt leírtaa blogjában és el is élvezett.

tralalala 2015.10.12. 18:17:20

@csak egy néző: Látom neked viszont kicsit lekonyult ettől.

csak egy néző 2015.10.12. 18:18:33

@tralalala:
Esetleg segíthetnél a száddal.

MJános 2015.10.12. 18:20:15

Pedig olyan jóra való ember ez a Mr. soros! Egy szent! Na meg a legrosszabb fajta: spekuláns liberális "istenajándéka"! :D

Proud Mary 2015.10.12. 19:00:12

@csak egy néző: 2015.10.12. 18:18:33

régóta tudtam, h ratyi vagy

ne érts félre, engem nem érdekel, csak mostmár értem a viselkedésed

csak egy néző 2015.10.12. 19:12:11

@Proud Mary:
Húúú , csak nem ráharaptál volna te is?
Beszélj a tralala komáddal és szophatjátok egymást.
Esetleg a húgodat bevállalnám, kisköcsög.

eloi 2015.10.12. 19:27:28

Ja, hogy Dési J. a szerző, az elfogulatlan, objektív véleményalkotó! Nincs több kérdésem.

eloi 2015.10.12. 19:36:52

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van. Mindenki nyilván a saját világképére szeretné formálni a világot. És ha erre sok pénze van, akkor a lehetőségei is sokkal jobbak. De mi a garancia arra, hogy éppen az ő világképe a helyes, az egyedül üdvözítő és a társadalmilag leghasznosabb? (Az érdekekről, amelyek a legkomolyabb mozgatórugói szoktak lenni egy ember cselekedeteinek, meg még nem is beszéltünk! Pl. Dési sem véletlenül tolja azt a szekeret, amit tol. És nem túl életszerű, hogy Sorosnak ne lennének érdekei, amik elérésére a pénzét áldozza.)
Ezért egy szabad társadalomban másnak, mást gondolni, másért lobbizni, másképp csinálni valamit, más célokat kitűzni... SZABAD és legitim is! Érdekes, ha ezt a szabadság nevében fellépők kívánják elvitatni!

J.Weiss 2015.10.12. 19:48:30

@Papirius Cursor: Szegény szerencsétlen te vagy és az utcaszéli anyád.

Advanced Flight 2015.10.12. 20:31:29

"Milliárdos, spekuláns, amerikai és zsidó."

A címlapon csak ennyi van, és eskü, azt hittem, Andy Vajnáról lesz szó! :-)

KUHULIN 2015.10.12. 20:38:01

@Advanced Flight: Van választék, az biztos... ;)

gizmo26666 2015.10.12. 21:25:46

Orbánt most is egy zsidó kampánymenedzser támogatja, annyi a különbség,hogy ő egyáltalán nem liberális hu.wikipedia.org/wiki/Arthur_J._Finkelstein

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.10.12. 21:41:56

Soros bizonyos dél-kelet ázsiai államokból ki van tiltva..

Kelly és a szexi dög 2015.10.12. 21:56:03

Úgy alakítja a társadalmat, hogy abból minél nagyobb hasznot tudjon húzni - ennyi...!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.10.12. 22:33:05

Soros egy Yoda. Semmi kétség. Ajvé.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.10.12. 22:34:39

@gizmo26666: Cserébe viszont meleg. Gondolj bele, hogy ezek a népnemzeti fideszes majmok (igen batyuféle nickek ti- te), egy meleg zsidó szavait ismételgetik nap mint nap. Muhaha.

zdanee 2015.10.12. 22:42:43

@Tudományos libsizmus: Vajon a sarki fűszerest is az alapján ítéled meg hogy zsidó-e, vagy csak a gazdag zsidókra haragszol. Vajon a sarki fűszeres is benne van az "izmusozásban"? Vajon a paprikák alatt (199 Ft, ne vicceljen Izsák bácsi, ez rablás fényes nappal, nem szégyenli magát?!) ott a piros gomb, amivel terítik a kemtrélt is? Vajon Izsák bácsi bőre alatt zsidó-arany van? Esetleg egy gyíklény az űrből? Vajon jobb lenne-e most félholtra verni, ameddig nem támadott meg senkit, vagy várjuk meg, amíg valakit eltesz láb alól szemmelveréssel? Aggasztó kérdések ezek...

Brix 2015.10.12. 23:12:44

Soros piszkos módon kereste a vagyona legnagyobb részét, csak az angol font általa kierőszakolt bedöntéséből kb. 1 millárd dollár nyeresége származott. Manapság meg Európa térdre kényszerítésén fáradozik: illegális migrációra buzdít, és még információkkal , térképekkel , jogi segédlettel is ellátja a betolakodókat.
Ő nem a " nyitott társadalomért "dolgozik, hanem a nemzetállamok sírba tételéért , a teljes anarchiáért, ezért támogatja azokat a "civil " szervezeteket, akik felforgató tevékenységet folytatnak.

zafir38 2015.10.12. 23:25:42

Én tök megértem, hogy Dési Sorost kapta házifeladatnak de leír
olyanokat, hogy a társadalom jobbítása, meg lejobágyozza előre
a Maxvell Birca-ékat....ez nagyon gagyi.
Soros akármiben is mesterkedik, csuda gazdag téma. Filozófia,
tőzsde, los angeles-i teher kikötők, a nála is gazdagabb nemrég
megboldogult Paul Soros és persze Saul Alinszkíj...:-)
Nagyon nagy vegyszer az Öreg.....a Dési meg itt propagandázik
gombokért.

BéLóg 2015.10.12. 23:36:26

Azt még soha senki nem volt képes leírni, hogy bármilyen anti....izmus úgy keletkezik, hogy a rendkívül kevés GAZEMBER elbújik a becsületes TÖMEG mögött.
Ez az antiszemitizmus, az cigányellenesség, az iszlamofóbia, a keresztények vagy az ateisták üldözése, satöbbi.

Egyet azonban mondhatok. Született Tarzusban egy gazdag és rástudó családba, születése jogán római állampolgár gyerek. Körülmetélésekor a Saul nevet kapta. A méltán híres Gamáliel rabbi iskolájában kapta a világ legjobb képzést. Ifjúkorában egy magyarul István nevű szektatag nyilvános megkövezésekor ott ugrándozott a tömegben, akik éppen rá bízták a ruhájuk őrzését. Ezt követően hitének védelmében egyre-másra hurcolászta egy akkor még jelentéktelennek minősülő zsidó szekta híveit.
Aztán eccercsak történt vele valami, és Saulusból Paulus lett. A szó szoros értelemben MEGNYÍLT a szeme és ezután egészen a lefejezéses kivégzéséig fáradtságot nem ismeve szolgálta az általa (is) Isten Fiának, Megváltónak nevezettet.
farizeus Saulusból egyházalapító Paulus? Akkor talán nekünk is megadatik az a jog, hogyha KINYÍLIK a szemünk, fordítsunk egyet a sorsunkon!
Hála Istennek, soros láncra fűzött Orbán helyett kaptunk egy magyaroknak elkötelezett miniszterelnököt. Szerintem.
Áldásom rá!

Advanced Flight 2015.10.13. 00:00:22

@BéLóg: "és Saulusból Paulus lett"

Teljesen off, de megjegyzem, ezek a kutyából lett szalonnák a legrémesebb emberek. Amit Pál összebarmolt, annak a krisztusi tanokhoz a világon semmi köze nincs. Iszonyatos kárt okozott a keresztény vallásnak, és sajnos még viszonylag az elején.

BéLóg 2015.10.13. 00:07:27

@Advanced Flight: Ebben mondjuk abszolút nem értünk egyet, de nem hiszem hogy ez gond lenne.

Én a Saulusból Paulus mondásból akartam rávilágítani arra, már MIÉRT ne lehetne bárkinek az élete során egy ilyan pálfordulása? Az számít az ember pillanatnyi értékelésében, amit a JELENBEN tesz, lehet ebben viszont egyet fogunk érteni.

BéLóg 2015.10.13. 00:11:32

Ott van az a vicc ugye tetszőleges résztvevővel, hát legyen most a fidesz és az mszp.
Gyurkaferkó városlátogatáson van és ahogy sétál az utcán, felfigyel egy gyerekre, aki hangosan kiabálja:
Szocialista kismacskák eladók! Szocialista kismacskák eladók!
Gyurkaferkó boldogan vesz egyet.
Egy hét múlva ugyanott jár, hát azt hallja hogy:
Fideszes kismacskák eladók! Fideszes kismacskák eladók!
Kissé mérgesen odamegy és megkérdi. Te gyerek! Egy hete még szocilaista kismacskákat árultál. Nem szégyelled magad?
Dehogy, feribácsi, mondja a gyerek. Egy hete még VAKOK voltak a cicák, azóta KINYÍLT a szemük!

(Akinek tetszik, csereberélheti tetszőlegesen a szereplőket, természetesen.)

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.13. 05:41:47

@Advanced Flight:

Hát, nem éppen.

Pál volt a korai kereszténység legfontosabb személyisége. Nélküle lehet, hogy most a vallás nem is létezne, vagy egy pici csoport lenne.

BéLóg 2015.10.13. 19:21:36

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ja. Nem ehetnénk például csülköt, gyíkot, fókaorrot, pacsirtanyelvet és rigófüttyöt! Arról nem is szólva hogy kötelező lenne a gyerekkori metszegetés is, hogy ezen túl a Tóra egymillió más törvényét már meg se' említsem!
Romanes eunt domus!!!
hup.hu/old/images/trey/private_stuffs/brian/brian.htm

gizmo26666 2015.10.13. 21:38:57

@Kormánymeghízott Államcickány Úr:
Bizony-bizony :-))))
Lehet Habonyt is ő dugja (azzal a hajjal mi más is lehetne)
süti beállítások módosítása