B1 blogcsalád



Orbán Viktor teljes szereptévesztése - A menekültügy 4 fő tanulsága

2015. szeptember 07. - nickgrabowszki

Ez volt az elmúlt 10 nap. Orbán csak annyit tanult belőle, hogy az USA lebombázta Líbiát, ahonnan jönnek a menekültek. (Pedig Magyarországra nem jönnek a menekültek Líbiából.) Orbánnak még az is eszébe jutott, hogy külfödön irányítják a sajtót. (Ehhez kommentár se kell.) Valamint, hogy a külföldiek a 

a nép ellenében politizálnak.

Ők azok. Hát megvannak. Azonnal egy Békemenetet! Ezek a mondatok a magyar miniszterelnök teljes szerepzavaráról árulkodnak, pedig akadt volna számára levonandó tanulság bőven.

Nézzük, mi mit tanultunk belőle!

orban_viktor.jpg

1. Először is le kell szögeznünk: a kormány hazudott.

Ezt maga Orbán Viktor is elismerte, amikor Brüsszelben arról beszélt: "senki sem akar a menekültek közül Magyarországon, vagy Kelet-Európában maradni". De akkor vajon miért állította ennek ellenkezőjét a saját kormánya 2 hónappal korábban? Ti. hogy a menekültek majd elveszik a magyarok munkáját.

Nem vették el, nem veszik el, nem akarnak itt maradni. Szó nincs bevándorlásról, csak átvándorlásról.

Emellett a kormány hazudott abban, hogy a menekültek

  1. gazdasági bevándorlók (főként háborús országokból jönnek),
  2. terroristák vannak köztük (egyetlen esetről sincs tudomás),
  3. fertőzéseket terjesztenek (szintén nem bizonyosodott be).

Ráadásul jellemzően tiszteletben tartották Magyarország törvényeit és kultúráját. Ha ugyan a kormány és szélsőjobboldali, porschés, futballnáci közönsége által képviselt kultúrán van mit tiszteletben tartani.

2. Európa nem akarja, hogy Orbán megmentse.

A kontinens tagországainak vezetői rég látott határozottsággal reagáltak a magyar kormány teremtette helyzetre, és utasították el az idegengyűlölő Fidesz-KDNP-s (és jobbikos) álláspontot. Az osztrák kancellár egyszerűen hazugnak nevezte Orbánt, és azt mondta, aki azt állítja, hogy szöges dróttal megoldja a menekültproblémát, s utána ekkora káoszt teremt, az politikailag diszkreditálja magát".

A német lapok Magyarország kizárását követelték az Unióból, a volt amerikai nagykövet idegengyűlölőnek, a brit Guardian rohadt rezsimnek nevezte Orbán rendszerét, amely ellen közösen kellene föllépni. A svájci ellenzéki vezető pedig a magyar miniszterelnököt tiltaná ki a sajtok, a hegyek, az órák és a bankok országából. (Nyilvánvalóan Orbánnak az utóbbi fájna legjobban.)

Mindennek dacára Orbán nem tanul, butább, mint egy kiselefánt, és miután kiderült, hogy Magyarországról nem tudja kitiltani a menekülteket, mert nem ide jönnek, hát megszabná az osztrákoknak és a németeknek, mit tehetnek:

Le kellene zárni Európa határait, egyúttal Németországnak és Ausztriának világosan ki kellene jelentenie, hogy több menekültet nem fogad be.

Erre a szereptévesztésre és arroganciára már nincsenek is szavak.

Egyedül Angela Merkel nem rúgott bele a hétvégén Orbánba, de esett is a népszerűsége, mivel a németek 86(!) százaléka támogatja a krízishelyzetben lévők megsegítését, a kancellár viszint nem foglalt elég határozottan állást az ügyben.

3. Teljesen követhetetlen, zavaros, inkompetens az Orbán-kormány menekültpolitikája.

  1. Senkit nem akar beengedni, de tavaly ősztől mindekit regisztrál.
  2. Uszít a közmédiában és óriásplakáton, pedig tudja, hogy senki nem akar itt letelepedni.
  3. Európáért aggódik, miközben augusztus végéig mindekit kiengedett Ausztriába.
  4. Kerítést épített a szerb határra, de azon mindekit átengedett.
  5. Nem akarja, hogy itt maradjanak, de egy hete lezárta a magyar-osztrák határt.
  6. Szigorította a Btk-t, de megsértette saját törvényeit, amikor átengedte az osztrákok embermentő konvoját.

Ebben vágjon valaki rendet.

Ha lehet találni egy épeszű magyarázatot, akkor az az, hogy Orbán minden lépését megelőzhette egy informális osztrák-német fenyegetés a határzárról. De ez még önmagában nem volna elég, bizonyára kellett hozzá a bajor jobboldal (a CSU) biztatása, hogy tartson ki, majd Merkel is megpuhul, és akkor ő lesz a hős, akik egyszerre megjövendölte és kikövetelte a zéró tolarenciát.

De ez már nem tud bekövetkezni, miközben a menekülthullámnak még messze a vége. Korántsem várják tízmilliók, hogy idejöhessenek, és elvehessék az európaiak munkáját/segélyét, de százezrek még vannak odakint, akiket nem fog tud megállítani Orbán, bármilyen szépen kéri is. Ha a szerb határon lévő kerítéserőd idővel megállítaná őket, akkor kerülnek kicsit a románok vagy a horvátok felé, és

ugyanoda jutnak.

A jelenlegi helyzet az, Magyarország nem fogadta el, hogy olyan határállam legyen, mint Olasz- vagy Görögország, ahonnan az Unió országai elosztják egymás között a menekülteket. Orbán voluntarizmusa miatt Magyarország még át is vállalja a görögöktől a terhek egy részét, miközben nem igényelt forrást Brüsszeltől, és amit ajánlottak, azt nem hívta le. Valamint az orsztrákok ismét lezárták a határt, és az ide érkező menekülteket senki nem osztja tovább. 

Ha magyar hatóságok kidobnak valakit ajtón, az majd betöri az ajtót, vagy visszajön az ablakon.

Ez azért nem olyan bonyolult belátni. Mostantól újabb káosz várható.

4. És ebből még csak belpolitikai hasznot sem húzott.

Prőhle államtitkár kimondta, mit gondolnak a kormányban az eddig agyondícsért kommunikációs offenzíváról:

a magyar társadalom óriási szolidaritást mutat a menekültek iránt, tehát hogyha a plakátkampánynak érdemi hatása lett volna a magyar társadalomra, akkor ez most nem így lenne.

 

Hasonlót mutattak a felmérések is. Megnégyszereződött ugyan a Magyarországon a bevándorlástól tartók aránya, de még minidg csak 13 százalékon áll. Emellett ugyan magas, de április óta érdemben csökkent(!) az idegenellenesek aránya. Nem véletelen tehát, hogy olyan volt a nemzeti konzultációnak nevezett uszítás, amilyen: meggyőzni igyekezett a kormány az állampolgárokat, és nem kikérni a véleményüket.

A tematizáció kétségtelenül sikeres volt, az országot polarizálni tudták, és addig se a Fidesz-kormány ügyeiről esett szó. Ám a párt támogatottsága érdemben nem javult. Talán megállt a csökkenés, és stabilnak látszik a vezetés, de éppen ugyanekkora előnyről buktak már három országgyűlési és egy halom önkormányzati választást is tavaly október óta.

Eddig a plakátokkal és a kerítéssel sikeresen keltették a problémát felismerő, határozott és cselekvő kormány illúzióját, mostantól az a kérdés, hogy

a választók az elmúlt 10 nap és a következő hetek történéseiben az orbáni menekültpolitika teljes kudarcát látják-e, vagy a szemetelő menekültek lesznek a felelősek a helyzetért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr767766402

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fegyverek elől, vagy fegyverek mellől menekülnek? 2015.09.08. 11:12:39

Menekülni kellett neki, mert nem bírta elviselni, hogy két géppuskával kellett irtania az ellenségeit.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spacecake 2015.09.07. 22:16:51

Szereptévesztésben itt te vagy kisfiam...

Ad Dio 2015.09.07. 22:25:29

Lenyűgöz a kognitív disszonancia ilyen komoly esete...

atom327i 2015.09.07. 22:28:10

Remélem titeket nyírnak ki először az illegális bevándorló terroristák, mikor megkapják a mozgósítási parancsot, miután elegen jöttek be. Ti ennyire idióták vagytok, vagy csak pénzért vagytok hülyék?

Exploiter 2015.09.07. 22:30:08

Évekig fog ez tartani még, azon gondolkozok, hogy hogy a bánatos égbe fog tudni minden napra új siránkozó cikket írni a blogszféra.
Vagy van már generátorotok hozzá? Érdemes lenne befektetni, újdonság úgysincs egyikben sem.

tralalala 2015.09.07. 22:42:11

"Vagy van már generátorotok hozzá? "
Ahhoz ezek túl szarok, egy generátor jobbakat csinálna.

tralalala 2015.09.07. 22:44:48

"3. Teljesen követhetetlen, zavaros, inkompetens az Orbán-kormány menekültpolitikája."

Szemben a gecivilágos német politikával, ami úgy szól, hogy gyertek, ja ne mégse, de mégis, de ne, de igen.

Exploiter 2015.09.07. 22:45:40

Ja és a legnagyobb tanulság: évekig szerettem sok blogot olvasgatni, a fidesz újabb és újabb pofátlan faszságai ellen jó volt látni valami ellenoldalt, mintha tényleg lehetne másképp.
A mostani események fényében alig maradt komolyan vehető blog, ami valóban képes a tényekre koncentrálni és nem az ész nélküli orbán fikázás megy rajta. Mikor a csóri életében ez az első alkalom, amikor valamit többé-kevésbé jól csinál...
Sokat lehet tanulni pl ebből is,

KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.09.07. 22:46:31

""Terroristák vannak köztük"(egyetlen esetről sincs tudomás)" Hihihihiháháháhá..! Ezt most komolyan gondoltad te hülye fasz???

na4 2015.09.07. 22:51:26

Fordítva ülsz a lovon b+. Alulról vagy felszíjazva :-(

tralalala 2015.09.07. 22:53:22

" A svájci ellenzéki vezető "
Kb. annyira vehető komolyan, mint Gyurcsány. Svájc ugye az az ország, ahol a minaretépítést betiltották, a migránsok melletti tüntetést meg szétverte a rendőrség.

" a brit Guardian rohadt rezsimnek nevezte Orbán rendszerét"
A kommentelők meg egységesen küldték el a faszba.

"a kormány hazudott"
Nem, az ellenzék hazudott, mikor azt mondta, hogy nincs is migránskérdés, ezt csak Orbán találja ki. A kormány max. tévesen mérte fel a migráció veszélyeit.

Tudod, ha valaki azt mondja, hogy lapos a Föld, egy másik ember szerint meg gömbölyű, akkor mindketten tévednek, de azért nem ugyanannyira :D

"A jelenlegi helyzet az, Magyarország nem fogadta el, hogy olyan határállam legyen, mint Olasz- vagy Görögország, ahonnan az Unió országai elosztják egymás között a menekülteket."

:DDDD Úgy érted, a magyarok nem szartak nagy ívben Dublin 3-ra, mint az olaszok meg a görögök? És ez a kormány HIBÁJA? :)

És a többi, és a többi. Nevetséges ez a cikk.

KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.09.07. 22:55:28

"A német lapok Magyarország kizárását követelték az Unióból, a volt amerikai nagykövet idegengyűlölőnek, a brit Guardian rohadt rezsimnek nevezte Orbán rendszerét, amely ellen közösen kellene föllépni. A svájci ellenzéki vezető pedig a magyar miniszterelnököt tiltaná ki a sajtok, a hegyek, az órák és a bankok országából. (Nyilvánvalóan Orbánnak az utóbbi fájna legjobban.)"

És akkor mi van? A nyugati liberális sajtó 5 éve veletek van, mégis rendszeresen el van verve a pofátok a választásokon. Semmire nem mentek vele. Annyit segít nektek a Gurdian , a FAZ, meg a Washington Post , mint halottnak a csók..
Semmiből nem tanultok ostoba ballib gyökerek. Egyre jobban bebiztosítjátok az illegális migrációval kapcsolatos felelőtlen viselkedésetekkel is, hogy '18-ban csak szánalmas mellékszereplők lesztek, és végleg a helyetekre kerültök: a történelem szemétdombjára..

tralalala 2015.09.07. 23:01:34

Nyugtass meg, hogy ez a görögország partjainál elfogott fegyverszállító ISIS hajó legénysége is csak migrálni akart Németországba, hogy ott egy gyárban dolgozhasson.

www.ibtimes.com/isis-weapons-europe-greek-coast-guard-seizes-islamic-state-ship-smuggling-ammunition-2076983

Egéridomár 2015.09.07. 23:01:45

Megérkezett az éjszakás műszak. Frissek vagytok fiuk :)

new_boy_on_the_block 2015.09.07. 23:03:17

Megallt a csokkenes? Milyen csokkenes?

new_boy_on_the_block 2015.09.07. 23:07:17

Amugy nem ti oromkodtetek azon, hogy egy srac ledurrantotta pyroval par ujjat penteken? Orulni fogok mikor elfogy Gyuriba penze (netan eltavozik..) es megszunnek a hozzatok hasonlo, periferia sajtotermekek penzelesei.. A mekiben majd azert kedves leszek veletek

Szumi 2015.09.07. 23:20:56

basszus, ne vergődjetek már, na. Vagy gombázol - vagy írsz: soha ne a kettőt együtt. ( ezt is benéztétek, ballib balfékek)

Kalmár 2015.09.07. 23:30:13

A nép ellenében irkáltok, irányított újságírók!

Köszönjük, hogy ezzel a házi feladattal is bizonyítottad.

köszönjük!

Brix 2015.09.07. 23:30:44

@A megvalósult amerikai ólom: A német politika is kezd kimerülni a menekültek befogadásában. Gyanítom , hogy már csak napokig vagy max hetekig tudják fenntartani a mostani , kaotikus helyzetet. A ballib média csak a menekülteket tapsoló helyi ultraliberálisokat mutatja, holott elképesztő nagy a migráns-ellenesség Németországban is. Folyamatosak a támadások, a menekülteket befogadó táborok ellen
Nálunk a baloldal gyakorlatilag lenullázta magát a migránskérdésben. Nem hogy kormányváltó erők nem lesznek 2018-ban, hanem be sem jutnak a parlamentbe..

shakespeare 2015.09.07. 23:50:33

ez kemény blogra sikeredett, ilyen aljas és szemét hazudozást ilyen töménységben még életemben nem láttam, gyerekek ezt elteszem. lementem. ezen tanulmányokat lehet végezni.
hogy a kurva életbe nem sül le a pofátokról a bôr ?
2004 decemberében megmutattátok. hogy kik vagytok, de most sikerült ezen túltenni. számomra kérdés, hogy egyes DK emberek miért nem börtönben ülnek ? nyíltan támadják saját országukat, egyik kerítést vág át, a másik pedig nyilatkozik, hogy aljas Orbán továbbengedte a beözonlô embereket, harmadik elmondja, hogy milyen aljas, mert nem tudja ellátni ôket.
sajnálom, hogy OV ilyen gyenge ember. a fenti húzások miatt mindenkit bilincsbe vernék, ennyire ne merjetek árulók lenni.

23 millio Román NEM 60 millio arab IGEN !! 2015.09.08. 00:29:59

"Nem vették el, nem veszik el, nem akarnak itt maradni. Szó nincs bevándorlásról, csak átvándorlásról."
Ezek az Europai unioba jonnek, ahol a magyarok TORVENYESEN VALALHATNAK MUNKAT, vagyis az illegalis bevandorlok elveszik a magyarok munka lehetoseget.

"Ráadásul jellemzően tiszteletben tartották Magyarország törvényeit és kultúráját."
Akik eroszakkal betornek az orszagba, ratamadnak a rendorokre, szemetelnek, palyaudvart autopalyat foglanak el, eletveszelyesen fenyegetik a buszvezetoket, azok NEM tartjak be a torvenyeket.

"A német lapok Magyarország kizárását követelték az Unióból, a volt amerikai nagykövet idegengyűlölőnek, a brit Guardian rohadt rezsimnek nevezte Orbán rendszerét, amely ellen közösen kellene föllépni."
JA persze mert hat ezeknek az ujsagoknak, amiket reszben a titkosszolgalatok, reszben a bankok es multinacionalis cegek irnak marhara erdemes komolyan venni a velemenyuket.

Egyebbkent meg nem gondolom komolyan, hogy erre a szokasos gyuloljuk Orbant, mert elvesztetuk a valasztasokat tipusu ertelmetlen zagyva gyuloletol atjart hazug postra erdemes lenne valaszolni. Mert ez csak a megszokott magyar ellenes aberalt liberalt frocsoges.

KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2015.09.08. 01:05:24

@Brix: Nyilvánvaló, de az eddigi status quot-t legalább látszat szintjén fenntartani akaró hatalmi esköz (ballib sajtó) mélyen kussol ezekről a dolgokról.
De ahogy a mondás tartja: "Csak növeli, ki elfödi a bajt".

Meggyőződésem, hogy olyan politikai változásokat indít be nyugaton ez a felelőtlen hazug liberális hazugságáradat, amely keserves következményekkel jár majd a bevándorló tömegekre..

pervie but hot (törölt) 2015.09.08. 01:33:10

Az egész ügy kapcsán az vált nyilvánvalóvá, hogy ha Orbán betartja az EU jogszabályait, akkor az a baj, ha nem tartja be, akkor meg az a baj a németek szerint. Egyedül Orbánék játszottak úgy, ahogy az EU-s szabályok előírják, az osztrák és a német nem tudott két egymást követő napon összefüggően hazudni.
Eddig azt hittem, hogy a németek normálisak, de most kiderült, hogy nagyon nem. Képmutató, folyékonyan hazudó banda. Nagyon durva, amit a sajtójuk magyargyűlöletben produkált. Ugyanígy a balos brit média. Brutálisan egyoldalú, tendenciózus "újságírást" tapasztaltam.
A magyargyűlölő ballib tolta ki a fals információkat a nyugati lakájmédiájuknak. A szememben nagyon mélyre ásták magukat.

dukeekud 2015.09.08. 01:45:20

Vegig hallgattam Orban viktor tobb mint egy oras kulugyminisztereknek tartott tajekoztatojat, a bevandorlas kezeleserol.
EGYETLEN SZAVABA SEM LEHET BELEKOTNI. Bolcs, okos, emberseges. Felre erthetetlenul, felre magyarazhatatlanul elmondta a kormany es magyar emberek allaspontjat. A lenyeg: tiszteljuk, becsuljuk az orszagban vagy mas orszagokban elo muszlim embereket, kozosegeket. DE MI NEM NEM AKARJUK MAGYARORSZAG ETNIKAI OSSZETETELET MEGVALTOZTATNI !
Es ehhez jogunk van. Raadasaul jogunk es kotelesegunk a magyar es az unios torvenyek betartasa. Tiszteseges szandekkal ezeket nem lehet megkerdojelezni. Aki Magyarorszag hatarainak feladasarol beszel, a HAZAARULO, VAGY ELLENSEG !!!

Ceriak 2015.09.08. 02:00:22

@dukeekud: Meg lehet nézni a neten valahol?

tralalala 2015.09.08. 02:08:59

@pervie but hot: "Az egész ügy kapcsán az vált nyilvánvalóvá, hogy ha Orbán betartja az EU jogszabályait, akkor az a baj, ha nem tartja be, akkor meg az a baj a németek szerint. "

Ez annyira így van, hogy le is rajzoltam egy képregénybe :D
basszas.blog.hu/2015/09/06/germany_hungary_migration_policy

Ceriak 2015.09.08. 03:57:16

@tralalala: Ez is csak azt bizonyítja, hogy ennek a főként fiatal férfiakból álló hordának az utaztatása szervezett. Valahol az EU-n belül találkozni fog a menekültnek álcázott csürhe és az utánuk csempészett fegyverszállítmányok. Na ott lesznek érdekes dolgok...

De úgy látszik az ilyen és ehhez hasonló blogok, (mint az egyenlítő) írói és szerkesztői szeretnének először golyót a fejükbe.

bkkzol 2015.09.08. 06:31:19

Europa elbukott!
Tobb tizezres, szazezres papirok nelkuli horda jon-megy szabadon egesz europaban. Ok dontik el hova mennek, meddig allnak meg ott. Mar Daniaban se akarnak regisztralni. Mert ugye az se eleg biztonsagos orszag nekik.
Talan a tatarjaraskor volt hasonlo helyztben Europa.

bkkzol 2015.09.08. 06:33:05

@Ceriak: nem utannuk csempeszni a fegyvereket. itt is lehet talalni a brusszeli parkokban illetve el kell kerni a nemet, francia, osztrak rendoroktol, katonaktol. Azok odaadjak!

pervie but hot (törölt) 2015.09.08. 07:02:24

@bkkzol: Európának tényleg annyi. Amelyik állam nem tudja a határsit megvédeni, nem tud a kormány kontrollt gyakorolni a lakosságon, regisztrálni, érvényesíteni a jogot, az egy bukott állam. Az EU arra fordít csak figyelmet, hogy a magyarokat üsse, despotikusan eldöntse, hogy az EU és Németország által kreált szart hova dugják a tagállamok kvóta alapján. Talán nem kellett volna hagyni, hogy bejöjjön ez a sok fosch. Az EU megbukott. Az EU vezetői leszerepeltek. Németországot hazugságok során kapták. Merkelről kiderült, hogy egy hazug politikus, aki két egymást követő napon se tud legalább valami hasonlót, összefüggőt hazudni.

bétaverzió 2015.09.08. 07:02:47

Lemaradt pár nagyon fontos tanulság.

5. Az európai politikusok pontosan ugyanúgy, mint egyébként Orbán szemrebbenés nélkül lehazudják a csillagokat is az égről, ha az érdekeik úgy kívánják.
6. A legtöbb nyugati médiát a legtöbb magyarhoz hasonlóan egyáltalán nem érdekli a valóság, a tulajdonosi kör anyagi vagy hatalmi érdekeinek megfelelően hazudnak és manipulálnak.

pervie but hot (törölt) 2015.09.08. 07:05:35

@bkkzol: @Ceriak: felesleges harcolni jelenleg, először felveszik a segélyeket, szülnek tíz kölyköt, állampolgárságot kapnak pár év alatt, majd megszavaznak egy Muszlim Testvériség nevű pártot. Az új kormány meg bevezeti a sariát.

midnight coder 2015.09.08. 07:05:58

Ez a blog olyan mértékben szánalmas, hogy reagálni sem érdemes rá.

John Nethem 2015.09.08. 07:13:41

Fölmerül a kérdés, miből fizetik ki a menekültek útjaik során a 4000-5000 dolláros sápot az embercsempész hiénáknak, alkalmanként az 1000 dolláros feketetaxis díjakat : itt jön a képbe az a köztudott dolog, hogy a dúsgazdag arab országok inkább fizetnek, nehogy feléjük vegyék az irányt a menekülők.
Ezzel gyakorlatilag két legyet ütnek:
távol tudják tartani magukat a hőzöngő tömegektől, másrészről exportálják az iszlám vallást.

Ceriak 2015.09.08. 07:14:21

@pervie but hot: Mindenki, hogy el volt/van ájulva ettől a keletnémet luvnyától. De három óriási probléma, az ukrán válság, a görög válság, és a betolakodó sáskahad-válság megmutatta milyen alkalmatlan vezető. Egy piti, ócska, hazug báb.

Ceriak 2015.09.08. 07:17:34

@pervie but hot: Gondolod, hogy ilyen türelmesek és okosak lennének? Mert követelőző, hőzöngő buta sz@r a 90 %-uk. Bemásznak hetvenen egy teljesen zárt furgonba, sok észre nem vall, pedig a ballib hazaárulók szerint csupa diplomás van közöttük. Egy se mondta nekik, hogy héé meg fogtok fulladni?
Semmihez sincs türelmük, még a regisztrációhoz sem. Tényleg ilyen hosszú távon kivitelezhető terveik lennének?
Mondjuk szaporábbak mint a nyulak, ez tény.

Exploiter 2015.09.08. 07:22:40

@tralalala:

Ez nem hír, sehol egy szomorú kisgyerek benne, nem is esik szó róla sehol.

Proud Mary 2015.09.08. 07:48:41

mondok két fontosabb tanulságot, mindkettő indexes hír:

"A Financial Times borúsan látja a helyzetet
Európa meg fog bukni az értékek vizsgáján, valószínűleg nem lesz képes megfelelni saját deklarált értékeinek a migrációs válságban - foglalt állást a Financial Times brit gazdasági, politikai napilapban Gideon Rachman, az újság publicistája.
Szerinte oly módon kellene kiállni az értékeik mellett, amely költséges, kényelmetlen és mélyreható társadalmi változásokat indíthat el.
Szívmelengető lenne azt gondolni, hogy a szíriai menekülteket Münchenben fogadó tömeg arra utal, hogy Európa maradéktalanul teljesíti vállalásait. Ugyanakkor veszélyesen naiv is.
A lap szerint a jelek arra utalnak, hogy a német kormány is kezdi sejteni, hogy nem annyi menedékkérő lesz, amennyire számít, és bár rákényszerítheti a többi országot, hogy vegyék ki a részüket a teherből, "a számok egyáltalán nem stimmelnek". (MTI)"

"A szerbeknek egyre gyanúsabb, hogy a menekültek többsége január elsején született
„Van valami gyanús abban, hogy a Szerbiába lépők többsége január elsejét adja meg születési dátumként. Valószínűleg ez az időpont jut először az eszükbe" – mondta egy szerb határőr, Miroslav Jovic a News.com.au riporterének.
Az oldal cikke arról is beszámol, hogy a magyar határ előtt szétdobált okmányok hevernek a földön – van köztük például pakisztáni és bangladesi személyigazolvány, valamint iraki jogosítvány is –, a menekültek közül ugyanis sokan hazudják magukat szírnek, és ennek igazolására még hamis iratokat is gyártottak. Azt remélik, így nagyobb eséllyel kapnak menedékjogot Németországban vagy valamelyik nyugat-európai államban. A szerb határrendészet szerint a Macedónia felől érkezők mintegy 90 százaléka állítja magáról, hogy szír állampolgár, ami szerintük kissé gyanús, persze teljesen érthető.
Mindenki szírnek mondja magát, holott nyilvánvalóan nem az. Ez nekünk, szíreknek nem túl jó, hiszen csak korlátozott számban kaphatunk menedéket
– mondta az újságnak egy Kamal Saleh nevű menekült, aki feleségét, kisbabájukat és lerombolt otthonukat hátrahagyva indult el Damaszkuszból. Egyik honfitársa amiatt panaszkodott, hogy a szeme láttára még egy fekete férfi is szírnek vallotta magát, ami szerinte egészen elképesztő."

gmihaly 2015.09.08. 08:08:39

Kísértetiesen hasonlít ez a forgatókönyv az 1526-os mohácsi vészig elvezető csibészségükhöz, amikor a benyomuló török elleni harchoz csak alibi segítséget, drága, az érintett országok anyagi forrásait kimerítően költséges zsoldosokat küldtek segítségül, ha egyáltalán...Bizony mondom: Kutyából nem lesz szalonna, Európának pedig nincs erkölcsi alapja szolidaritást elvárni. És akkor még a két, maga ellen vívott "világháborúja" nem is került szóba.

Traktoros lány 2015.09.08. 08:23:35

Alig várom, hogy 2018 legyen és a DK-ra szavazhassak! LOL!

bkkzol 2015.09.08. 08:29:13

@Ceriak: biztos abba a furgonba nem a biologia professzorok szalltak hanem logisztikusok!
Az nekem is tetszik, hogy ok dontik el, hogy megallnak e a hataron vagy csak tovabb setalnak. Olyan nagy a kapkodas a tozsden, hogy nincs idejuk regisztralni. Ezek meg magallnak 6-7 gyereknel (egyenlore), de a nigeriai muszlim assszonyoknal 10 az alap! Ok is megindulnak! Mert a polgarhaboru az boriteolva van

blöff 2015.09.08. 08:31:42

Tényleg azt nem értem, hogy miért ennyire egyoldalú ez a qva magyar internetes média. Látjuk az inváziót, a legnagyobb probléma az, hogy senki nem látja, hogyan lesz ennek vége, de erre elővesszük az orwelli "duplagondol"-t és elkezdünk tapsikolni, hogy milyen nagyon jó, hogy százezrével jön a tatárjárás. Ennyire naivan ostobának nem kellne lenni. A külföldi sajtón meg most látszik, hogy mennyire egy hazug propaganda gépezet, eddig a magyart, meg az oroszt szídtuk, de lám ott sem megy másképp. Síró gyerekes fotók, sínen fekvő arab, környezetéből kiragadott képek, hazug általánosítás, a magyarok "embertelen" bánásmódja (ja, a görögről, törökről, német gyújtogatókról senki sem beszél). Megint egy újabb nenekültvédő poszt, tényleg ők a felmentő seregünk? Félelem érzet azt látom nincs senkiben sem, csak tőlünk rettegett az eu, hogy majd elárasztjuk a munkaerőpiacát.

bkkzol 2015.09.08. 08:31:42

@Proud Mary: Kirekeszto vagy! Csak azert mert feket boru miert ne lehetne szir! Belulrol igenis szirnek erzi magat! Ez a demokracia lenyege!
Tehat!!!!! Damaszkuszba kell visszadobni!

Conchobar 2015.09.08. 08:49:09

"Hasonlót mutattak a felmérések is. Megnégyszereződött ugyan a Magyarországon a bevándorlástól tartók aránya, de még minidg csak 13 százalékon áll. Emellett ugyan magas, de április óta érdemben csökkent(!) az idegenellenesek aránya." - Baszki! Tán az úgynevezett szíriai menekülteket kérdeztétek ki?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.08. 08:53:24

1. Senkit nem akar beengedni, de tavaly ősztől mindekit regisztrál.
EU-s jogszabály kötelezi erre.
Merkeltől kezdve az osztrákokon keresztül mindenki követeli is ezt tőlünk.

2. Uszít a közmédiában és óriásplakáton, pedig tudja, hogy senki nem akar itt letelepedni.
Nem akarnak letelepedni, nem akarnak itt maradni az igaz.
Viszont az osztrákok és németek hol lezárják a hatért, hol megnyitják. És ha egyszer véglegesen lezárják, akkor itt marad az összes a nyakunkon.

3. Európáért aggódik, miközben augusztus végéig mindekit kiengedett Ausztriába.
Nem ő engedte ki őket, hanem Ausztria hol megnyitja hol lezárja a határt. FIngja sincs az osztrákoknak mit tegyenek.

4. Kerítést épített a szerb határra, de azon mindekit átengedett.
Ha kész lesz a kerítés, és elkészülnek a határon a tranzitzónák, akkor Magyarosrszág fele lezárják azokat, Szerbia fele megnyitják, és betülti funkcióját, addig az EU által előírt regisztrációt segíti. Lásd 1-es pont.

5. Nem akarja, hogy itt maradjanak, de egy hete lezárta a magyar-osztrák határt.
Szimpla hazugság.
Osztrék kérésre, osztrák rendőrök segítségével rángatták le a buszokról, vonatokról az embereket.

6. Szigorította a Btk-t, de megsértette saját törvényeit, amikor átengedte az osztrákok embermentő konvoját.
Nem bűncselekmény ha ingyen szállítassz menekültet. A kerítés rongálás az lesz bűncsleekmény.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.08. 08:54:08

@blöff:

Most tényleg meglepő, hogy az MSZP házi blogja az MSZP és Gyurcsány seggét nyalja, Orbánt meg ekézi ?

Conchobar 2015.09.08. 08:55:07

"'senki sem akar a menekültek közül Magyarországon, vagy Kelet-Európában maradni'. De akkor vajon miért állította ennek ellenkezőjét a saját kormánya 2 hónappal korábban? Ti. hogy a menekültek majd elveszik a magyarok munkáját." - Ha már Orbánék hazudozására akarsz rámutatni, akkor te ne tedd (nem azt mondták, hogy elveszik, hanem azt, hogy nem vehetik el). Amúgy az Egyenlítő újabban Orbánt akarja népszerűsíteni?

Conchobar 2015.09.08. 09:00:05

"Szigorította a Btk-t, de megsértette saját törvényeit, amikor átengedte az osztrákok embermentő konvoját." - Embermentő? Te nem kevered a híradót valamelyik Van Damme-os filmmel?

Void Bunkoid 2015.09.08. 09:38:28

Szerintem mindenki téved, mind Viktor, mind a balliberális népség, mind a kommentelők.

Nem vagyunk a világ közepe, a világpolitika (de az európai is) terén csak egy kicsike, baromi értéktelen, fostos, ám annál nagyobb pofájú országocska vagyunk, aminek nem igazán van mire ugrálni - se ásványkincsünk, se tengerpartunk, még úgy igazán látványos üdülőhelyünk se (elnézést a negatív hangvételért, de kurvára nem a Rám-szakadékba meg a Balaton-partra járkál nyaranta a világ nagy része, hanem a Grand Canyonba meg Mallorcára...).

Wrex 2015.09.08. 09:39:08

"a kormány hazudott abban, hogy a menekültek"

"gazdasági bevándorlók (főként háborús országokból jönnek)"
Főként Szerbiából jönnek, és ott nincs háború. Olyan esetekről legalábbis nem tudok hogy bárki iderepült volna Szíriából, olyanról viszont annál inkább hogy eldobálták a papírjaikat és összevissza hazudoztak a személyazonosságukról. Tehát nem a kormány hanem a poszter hazudik.

"terroristák vannak köztük (egyetlen esetről sincs tudomás)"
Nem hát, lásd a mások által fentebb betett linkeket. Tehát nem a kormány hanem a poszter hazudik.

"fertőzéseket terjesztenek (szintén nem bizonyosodott be)"
Persze hogy nem, hiszen Szíriában világszínvonalú a betegségmegelőzés, ezért csak az alábbi oltások javasoltak az odautazóknak: hastífusz, hepa A-B, és diperte. Ja persze, el is felejtettem, ezek Szerbiából jönnek, akkor nincs semmi baj.

"Ráadásul jellemzően tiszteletben tartották Magyarország törvényeit és kultúráját"
ROTFLMAO

És ez csak az 1. pontban szereplő kamu, a többire nincs erőm reagálni.

Void Bunkoid 2015.09.08. 09:40:35

@Void Bunkoid: ja és bankjaink sincsenek olyan combosak, mint a szintén kicsike, semmirenemjó fostos, de legalább kussban ücsörgő, és mások pénzét megbízhatóan őrizgető Svájcnak.

ursus artos 2015.09.08. 09:43:37

Az Orbán Viktor hazudott felütéssel már teljesen felesleges kezdeni bármit is. Nem azért mert, mindig, hanem azért, hogy ismét bebizonyosodott, hogy mégsem.
Nem veheted el a munkáját! Azaz ne is akarj ide jönni. Akkor sem, ha már a németek és az osztrákok megteletek és ha ló nincs akkor jó a szamár is alapon...

blöff 2015.09.08. 09:48:23

@Ballib Cenzúra: nem, az így nem meglepő, lehet másik blogba kellett volna írnom, de az meglep, hogy az interneten milyen széleskörű ez a menekültpártiság.

pervie but hot (törölt) 2015.09.08. 10:09:22

@Void Bunkoid: de te ezzel most mi a f@szt is szeretnél mondani?
Kis ország, semmire se jó, nincs tengerpart, nincsenek gigabankok... És akkor rendben van, hogy százezer muszlim letarolja, átgázol a határon, a nyugati médiából ömlik a hazugság, a ballibek arra verik a f@szukat, hogy most milyen rossz, legyen még rosszabb.
Te szerintem ilyen merjünk kicsik lenni, rúgjon belénk mindenki mentalitással fel fogod akasztani magad egyhamar.
UK egy nagy ország, de ha Londonban, ahol a világ egyik pénzügyi központja van, nem elég combos a fizetésed, akkor még a muszlimnéger gettóban se tudsz egy szobát bérelni. Jobb lenne, ha Magyarországon is ilyen lenne?
Franciaországban minden van, békés vidék, ultradrága Párizs, citè-k ahova a rendőrség se mer bemenni, Marseille olyan, mintha Tripoliban lennél.
Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország nem egy UK vagy Franciaország, de nem is bombázunk ki senkit a házából. Így be se kell őket fogadnunk. Az, hogy nem muszlim és néger a lakosság 20%-a nem ok a szégyenre. Nekem kifejezetten előny.

Grand Canyonnál jártam, a világ nagy része nem jár oda, viszont a turostákat kiszolgáló dolgozók egyetemista lengyelek, szlovákok, magyarok nyári munkába :) amiért egy kínai, francia, japán turista majd sok száz dollárt fizet, az nekik napi élmény.

Érdekes, ennek a kis fosch, érdektelen Magyarországnak a példáját kezdte követni Dánia, az UK-ban is a lakosság többségének szimpatikus, hogy Orbán védeni próbálta a határt, az EU-s faszkodásban is azt látják a britek, hogy innen az EU-ból nekik jobb lesz kilépni, mert Juncker, Schultz, Merkel nem normálisak.
A menekültválság megmutatta, hogy a nemzetközi problémákat okozó országok (Franciaország, UK, USA), próbálnak kibújni a hatások alól. Menekültek oda ne menjenek, azok se, akiknek az országát ők lőtték szét. Az EU kvótákkal a perifériára akarja szorítani őket, a kicsit is használhatókat megtartja Németország, a többit visszatolják Magyarországnak.

nemecsekerno_007 2015.09.08. 10:10:56

A "baloldali" "liberális" "ellenzék" megint a 2/3-ra gyúr?!
Eddig talán ha egyszer szavaztam a Fidesz-re - már nem rémilik, tavaly nem is szavazta - de ha ez így megy tovább, akkor 2018-ban biztos, hogy elmegyek és rájuk szavazok. Főleg úgy, hogy csak a Jobbik lesz már mint "alternatíva" :D

Arcade Macho 2015.09.08. 10:32:01

ez ugyanaz az agyatlan berretteges kategoriaja mint a forabbie, aki szemen kopte mind a 6 millio lemeszarolt zsidot azzal, hogy az idegenrendeszeti eljarast a holokauszthoz hasonlitotta

2015.09.08. 10:32:58

@A megvalósult amerikai ólom: A legújabb hírek szerint az ISIS arra buzdítja a nyugat-európai híveit, hogy ne menjenek , hanem maradjanak Európában, képzést kapnak és fegyvert, aztán itt végezzenek el merényleteket. Akkor minek juttatnának át ügynököket a menekültekkel?

Mr. Rustical 2015.09.08. 10:36:33

Hála Istennek, továbbra sincs halvány lövésetek se a választók viselkedését illetően.
Hordjatok csak továbbra is fölösleges kacatokat a Németországba igyekvő bevándorlóknak, és örvendezzetek, hogy a nyugati sajtó nyilvánvaló hazugságokkal támadja a magyar kormányt.
Tépjétek szorgalmasan a plakátokat.

A Fidesz olyan, amilyen, de ti, mint a Bourbonok: nem felejtettetek és nem tanultatok semmit.

2015.09.08. 10:38:41

@pervie but hot: Igazad van, nyugodj le. Viszont ezzel nem magyarázod a bizonyítványt. A kerítés egy szar, a plakátkampány sikertelen, az EU-tól nem fogadtuk el a segítséget, a csehektől sem, mert megoldjuk mi. Jól megoldottuk.... Ha tényleg úgy gondolja Orbán, hogy Magyarország az EU határa, akkor talán az EU-nak kéne megvédeni. Ha Magyarország érdekeit nézi, akkor át kell engedni a szíreket, és oldja meg a problémát a német....
Magyarországot nem fenyegeti veszély. Miért? Mert nem itt akar letelepedni, mert nem itt akar robbantani, mert nem itt kap segélyt....

Tehát te rettegsz indokolatlanul, és szajkózod a szádba rágott érveket, aminek semmi alapja nincs. Persze miért is várnék tőled racionalitást?

Bogyó 2 2015.09.08. 10:39:22

@pervie but hot: Az angolok és a franciák lőtték szét a menekültek országát? Tudtommal oroszok vannak Szíriában meg az Iszlám Állam, de mesélj még!

2015.09.08. 10:40:24

@Arcade Macho: Agyatlan bérrettegés az, amikor arról szól a fáma, hogy elveszik a magyarok munkáját, felrobbantják Budapestet és segíjből élnek majd, a mecsetekben imádkozva....Kecskeméten.

eßemfaßom meg áll 2015.09.08. 10:58:05

Csak így tovább, közel van már az a 4,9%

Bogyó 2 2015.09.08. 10:59:55

@atom327i: Ja. És ha vannak köztük terroristák, akkor minden szétlőtt házú gyereket és nőt is vissza kell rugdalni Szíriába. Ha 200 ezerből van 300 terrorista, akkor mindenkit le kell lőni.Valószínűleg azért lövik Szíriában egymást, a városokat, hogy legyen ürügy Európa megszállására. Ezért fejeznek le kislányokat, robbantanak műemlékeket. Csak átverésből sátraznak 2 millióan Törökországban. De hiba csúszott a számításba, Orbánnal és jobbos rasszistákkal nem számoltak, akik bezzeg mindent tudnak és átlátnak a szitán. Tudják, hogy zsidó-finánc imperiaista-szocialista karvalytőke a Guardiantól a New York Times-ig irányítja a nép ellenében a sajtót. Bezzeg a magyar sajtót senki nem irányítja, ilyen szabad, tárgyilagos, árnyalt elemzésre és önálló véleményformálásra képes médiumokat mint az m1 híradó a nyugati világ soha nem látott. Volna mit tanulni! Jobbos elvtársaink a hős Eu-megmentők, bár mondjuk amit művelnek, nem érdemlik meg az EU-t is utálni kell, utálni kell a zsidókat is, mert Amerika révén ők irányítják ezt az egészet. Fáj is amit a palesztínokkal művelnek, de azért annyira nem, hogy befogadnánk őket, most éppen az arabokat is utálni kell, marad Orbán és meg is fejtettük kinek az érdekét szolgálja a hiszti. Igen, 2018-ban Jobbik-Fidesz parlament lesz, a baloldal a szemétdombra kerül az országgal együtt.

pervie but hot (törölt) 2015.09.08. 11:07:47

@Bogyó 2: az oroszok által évtizedek óta támogatott embertelen, de mindenkit egyformán elnyomó rezsim ellen felkelt FSA-t amerikai, brit fegyverekkel szerelték fel. A pénz USA szövetséges katari, szaúdi forrásokból jött, a törökök is vastagon benne vannak. TOW rakéták a szíriai rezsim tankjai ellen, Konkurs rakéták és kínai másolataik Pakisztánból. Mindenki ott nyomul. Most már orosz páncélosok is vannak orosz személyzettel. Nyugati repülők bombáznak (brit, amerikai, francia), lassan megjönnek az orosz légierő gépei is szír felségjellel, orosz pilótákkal. Az ISIS-t is török, szaúdi, katari források pénzelik. Iráni forradalmi gárda tábornokai esnek el Szíriában, ott harcolnak, az irániak által felépített libanoni síita Hezbollah is ott van sok ezer emberrel az Aszad rezsim oldalán. Gyakorlatilag az Aszad-párti alawiták kivéreztek, nincs már emberük, irániak, hezbollah és oroszok pótolják a soraikat.

Meg özönlenek oda a csecsenek, marokkóiak, tunéziaiak, törökök, pakisztániak, jemeniek, szaúdiak, egyiptomiak, líbiaiak, kuvaitiak az iszlámisták közt. Al-Nuszra, ISIS.
Rengeteg a nyugati önkéntes: britek, németek, franciák, belgák, hollandok, sokadik generációs muszlim bevándorlók.
Amerikai ex-katonák és civil önkéntesek jobbára a kurdok oldalára mennek harcolni észak-iraki vagy észak-szíriai frontokra vagy keresztény milíciákat képeznek ki.
Aztán a kurdok, akiket mindenki üt.

Nagy nemzetközi buli van ott, csak Magyarország nincs benne, ezért nem értem miért kellene nekünk befogadni bárkit. A szír helyzet sose oldódik meg, ha a képzettebb emberek eljönnek onnan és sose térnek vissza. A közeli országokban kell őket elszállásolni, ehhez az EU is nyújthatna komoly támogatást, de etnikai arányokat nyugaton felborítani ilyen beözönléssel nem lenne szabad.

Bogyó 2 2015.09.08. 11:09:39

@Ceriak: Egy se mondta nekik, hogy héé meg fogtok fulladni?
Nem baszki, mert bíztak benne, hogy vigyáznak rájuk a pénzükért cserébe. Ha felülsz a buszra és az karambolozik, akkor te vagy a hülye, mert nem tudtad, hogy az gyorsan megy? És akkor nálad nyilván kisebb a kényszer az utazásra.

Leylandi 2015.09.08. 11:11:31

@Bogyó 2: nyugi már... itt fogsz agyvérzést kapni:-(
A te hisztid kinek szól, a gazdáidnak? Mondd meg nekik, előbb lesznek ők a szemétdombon, ha így folytatják, a Ny-európai kedves vezetőkkel együtt, akiket hamarosan elsöpörnek a volt választóik, mint a kutyaszart.

pervie but hot (törölt) 2015.09.08. 11:25:02

@Bogyó 2: "És ha vannak köztük terroristák, akkor minden szétlőtt házú gyereket és nőt is vissza kell rugdalni Szíriába. Ha 200 ezerből van 300 terrorista, akkor mindenkit le kell lőni."

Az angolszász országok pont emiatt nem engednek be senkit. Nekik szabad. UK, USA, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland.
Igen nekik szabad terrorveszélyre hivatkozva minden hajót visszafordítani.
Ők védhetik magukat.

Nem kell senkit Szíriába visszazavarni (bár a fiatal férgiaknak ott lenne a helyük), mehetnek Törökországba, Libanonba, Jordániába. A nyugat segíthetne városokat építeni nekik, közművekkel ellátni őket, az első biztonságos országig kell őket engedni, ott ellátni őket rendesen, nemzetközi összefogással, ahogy Orbán is mondta.
Az nem megoldás a világ problémáira, hogy bárhol van valami szar (háború, szegénység, szárazság), mindenki megindul nyugatra, meg se áll Dániáig, Svédországig, mert 500ezer forintos havi segély alatt ő nem érzi magát biztonságban.
Helyben vagy a szomszédos biztonságos országokban kell ellátni őket.

Megjegyzem a szaúdiak, katariak, omániak, kuvaitiak nem fogadnak be egyetlen muszlim menekültet se. Agyonlövik, aki illegálisan bekóricál. Pedig muszlim testvérek. De a gonosz, sátáni nyugat pénze az jól jön, ezért mennek Svédországig.

Exploiter 2015.09.08. 11:27:10

@Bogyó 2:

Nem lelőni kell őket barátom. De az a kontrollálatlan káosz, ami mostanában van és ami egy az egyben annak köszönhető, hogy a rendőr még a sztrádáról se meri lerugdosni a parasztot, mert fél attól, hogy megszállnak minket a humanista szövetségesek hadsereggel, ha csúnyán nézünk bárkire. És ez bizony nagyon nagy gond, sokkal nagyobb veszéllyel játsszunk, mint hinnéd.
Én egy nagyon gonosz ember vagyok, mivel úgyis elkerülhetetlen, remélem minél hamarabb fogják az első fecskék szétlőni a németeket a saját utcáikon, annál hamarabb lesz valamiféle rend itt is.

Bogyó 2 2015.09.08. 11:30:00

@pervie but hot: Jó, tehát nemcsak a a nyugatiak lőtték szét a békés Szíriát, hanem az oroszoktól a törökökön át a nyugatiakig, mindenki támogat valakit egy polgárháborúban. Ez azért nem ua. A közeli országokban történő elszállásolással egyet is értek, de ez így is van. Kb. 4 millióan vannak Törökországban, Jordániában, Libanonban, amihez képest a félmilliárdos Európába érkezők száma sokkal kisebb. De ugye az élet bonyolult, vannak akiknek itt él a bátyjuk, apjuk, nővérük, akárkijük, és igen, akár jól is élnek. Természetes, ha ide (azaz oda Nyugatra) akarnak jönni. A felkelők irtóhadjáratba kezdtek a szíriai keresztények ellen. Az se furcsa, hogy talán ők is egy keresztény országba kívánnak menni, és ha elindultak, igyekeznek minél jobb helyre menni. Ki ne tenne így a helyükben? És persze vannak aki tényleg egy jobb élet reményében indulnak el messzebb, kilátástalannak látva a törökországi sátorozást is, ha már otthon nem lehet maradni. Az etnikai arányok felborulását pár százezer menekült még messze nem tudja megtenni. Millió idegen van már most is Németországban, Franciaországban, Angliában, Nem ezen múlik. A későbbi fejlemények és a nem háborús övezetből jövők más kérdés.

Bogyó 2 2015.09.08. 11:34:48

@Leylandi: Én agyvérzést? Ugyan, az a hiszti, és okádás okoz ilyet, amit itt csaptok menekültügyben. Menjetek el a görögökhöz, olaszokhoz, törökökhöz. Az a gond, ami ott van. És ott van gond, ahol nem két hétre kell őket elszállásolni, mert célországok. Az átvonulók sáskajárása lényegtelen mellékes ehhez képest. Nyilván változhat, lehet ez rosszabb is, de jobb is, ha az Eu és köztük a magyar kormány is végre normálisan tudja majd kezelni a helyzetet.

Bogyó 2 2015.09.08. 11:43:38

@pervie but hot: "Megjegyzem a szaúdiak, katariak, omániak, kuvaitiak nem fogadnak be egyetlen muszlim menekültet se. Agyonlövik, aki illegálisan bekóricál. Pedig muszlim testvérek."
De a gonosz, sátáni nyugat pénze az jól jön, ezért mennek Svédországig. A Svédországba menő bevándorló egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazt gondolja, mint a gazdag nem befogadó olajország. Nevezetesen egyáltalán nem biztos, hogy ő sátáninak tartja a nyugatot, főleg egy keresztény szír. Sokan pont az ilyen gondolkodás elől menekülnek. Nem kellene összemosni a szaúdiaktól az ISIS-tagokon át a menekültekig mindenkit, aki arra élt. Ez kb. olyan, mint ha az '56-os menekülteket lekommunistázták volna, mert onnan jöttek, az erdélyi magyarokat lerománozzák, mert onnan jöttek és így tovább.

Bogyó 2 2015.09.08. 11:49:41

@Exploiter: Arról, hogy a káosz kontrollálatlan, arról nem a menekült tehet. Tessék kontrollálni, kedves Orbán Viktor, kedves Angela Merkel, kedves Eu-vezetők, itt a feladat, kontrollálják! Emberségesen, de közben az itthoniak érdekét is védve. Ezért hívják ezeket az alakulatokat kormányoknak. Hogy közben egymásnak mondanak ellent és egymást szidják, arról nem tehet se a szír, se a magyar. Nem gondolom, hogy ez egy kezelhetetlen helyzet, mert ha ez az, akkor mit csinálnánk a libanoniak helyében vagy egy háborúban?

Bogyó 2 2015.09.08. 11:55:57

@Leylandi: "ha így folytatják, a Ny-európai kedves vezetőkkel együtt, akiket hamarosan elsöpörnek a volt választóik, mint a kutyaszart." No, ezért hiszti ez, Németországban kb. 7-8 millió bevándorló él, török kb. 3 millió, és lám egy kormány se bukott meg, amikor bementek, pedig háború se volt. Most meg pár tízezer háborús menekült szír miatt megremeg a 80 milliós Németország? Nem gondolhatod komolyan.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2015.09.08. 11:57:48

"Terroristák vannak köztük" Nincs ilyen ismert eset

Ja mert a forradalmár és a terrorista csak nézőpont kérdése.

Menekülni kellett neki, mert nem bírta elviselni, hogy két géppuskával kellett irtania az ellenségeit. Több tucat ilyen és hasonló kettős fotóval van tele a net.

erkolcstan.blog.hu/2015/09/08/fegyverek_elol_vagy_fegyverek_mellol_menekulnek

Void Bunkoid 2015.09.08. 12:10:23

@pervie but hot: nem, csak arra utaltam, hogy dehogy kellünk mi a muszlimoknak, nem letarolnak, max átmennek, de ennyi erővel az ukrán kamiont is bekaranténozhatnád vagy kötekedhetnél vele hogy mit mászkál itt át rajtunk, a kurvaéletbe, ne erre menjen ha Ausztriába akar fuvarozni, kerüljön inkább Vlagyivosztok felől :)

Persze ő kulturáltabban csinálja, mint a menekültek. Az, hogy ők így oldják meg, hogy nekiállnak menetelni, meg tüntetni hogy "németországba AKARUNK menni most", az nem a mi, nem a németek, és nem az EU felelőssége és sara, hanem csakis az övéké, nekik kellene igazából megérteni, hogy habár nem ide akarnak jönni és csak továbbállni, sajnálatos módon schengeni határ vagyunk, vannak bizonyos szabályok, amihez mi kötjük magunkat, pl ha idejön, akkor regisztráljuk és lezavarunk egy teljes menekültügyi eljárást.

Ha ezt nem képes tudomásul venni,akkor már a beugrón megbukott, már alapból feltételezném, hogy az EU többi jogszabályát sem lesz hajlandó követni.

Baromi hülyén hangzik, de az összes olyan menekültet, aki kitör a táborból, autópályán sétafikálva forgalmat akadályoz, meg "dzsörmöni, dzsörmöni" kántálással a pályaudvarok előtt óbéget, azonnal pakolnám vonatra, és tenném ki a déli határnál, hogy szevasz, elnézést, te alkalmatlan vagy bármilyen EU-tagállam polgárságára, menj haza.

Amelyik türelmesen végigvárja az eljárást, minősítést (elvégre nem korbáccsal ütik és nem bombázzák őket a táborokban sem), az meg megérdemli, továbbmehet ahova akar.

pervie but hot (törölt) 2015.09.08. 12:12:10

@Bogyó 2: természetes, hogy ők oda akarnak menni, ahol havi félmilliót leakasztanak segélyból. Az is természetes, hogy én lezárnám a határt és csak azt engedném át, akinek aláírt munkaszerződése, munkavállalói vízuma, útlevele és elegendő készpénze van.
Mindkettő természetes reakció. Ausztráliába még ennél is bonyolultabb bejutni. És senki se nácizza őket. Valóban sokan vannak már Jordániában, Törökországban, de ez nem ok arra, hogy most Európába masírozzanak. Minden országnak joga van megszabni, hogy ki léphet be a területére.

Void Bunkoid 2015.09.08. 12:12:57

@Void Bunkoid: ja és nem különösebben érdekelne az arra hivatkozása, hogy otthon lőnek. Lőjön vissza. Védje meg az othonát, hazáját, ne itt hőbörögjön.

Exploiter 2015.09.08. 12:25:18

@Bogyó 2:

Őszintén? Bele se merek gondolni, a puszta felvetés is félelemmel tölt el.
De ha látod, én se a menekülteket hibáztattam, egyértelműen, 100%ban a nyugati sajtó és a jelenlegi eus politikai elit a felelős,

kvadrillio 2015.09.08. 13:33:59

AZ ANYJA 3,14-CSÁJÁT NEKI !

1 MILLIÁRDOT ADNAK AZ ENSZ-NEK, HOGY : OLDJA MEG A MENEKÜLTVÁLSÁGOT ???!!!!!.. AZTÁN A DÚSGAZDAG OLAJSEJKEK VISSZAÜLNEK AZ ARANY WC-JÜKRE, LEHÚZZÁK AZ ARANY WC-LEHÚZÓJUKAT ÉS SZARNAK AZ EGÉSZRE ????? EBBŐL AZ 1 MILLIÁRDBÓL VEGYENEK A MENEKÜLTEK REPÜLŐJEGYEKETZ, OCCT UTAZZANAK REPÜLŐKKEL HOZZÁJUK SEGÍTSÉGÉRT, AHOGY A MI CIGÁNYAINK IS TETTÉK !!!!!
"Miért nem mennek a szíriai menekültek az öböl-menti arab országokba?

A szíriaiak vízum nélkül nem léphetnek be egyetlen arab ország területére sem, kivéve Algériába, Mauritániába, Szudánba és a szintén háború sújtotta Jemenbe – vagyis turistavízum, illetve munkavállalási vízum nélkül nélkül nem mehetnek az öböl-menti országokba.

Turistavízumot vagy munkavállalási vízumot kérelmezhetnek ugyan, de az eljárás sokba kerül. Egy 30 napos turistavízum pl. az Egyesült Arab Emirátusokba minimum 20.000 Ft/fő, és maximum még 30 napra lehet meghosszabbítani. Egy két éves munkavállalási vízum 620.000 Ft/fő, és csak a munkáltató, az úgynevezett “szponzor” közbenjárására adják ki. Katharban, Szaúd-Arábiában a helyzet és az árak hasonlóak. Ráadásul íratlan szabály, hogy a legtöbb ilyen ország bizonyos országokból érkezőknek nem ad ki vízumot.

Ezen kívül természetesen maguknak kell állniuk az odaútjuk költségeit, illetve az ott-tartózkodásukért is fizetniük kell, ami a fenti országok mindegyikében hatalmas összegekbe fáj.

A fent felsoroltaknál is nagyobb akadály, hogy még ha van is rá pénzük, a legtöbb szíriai menekültnek nem adnak ki vízumot az arab országokba. Vagyis, bár elméletben volna rá lehetőségük, a szíriai menekültek többsége a gyakorlatban sem kifizetni, sem megkapni nem fog soha egy ilyen vízumot. Leginkább akkor van rá esélye a menekülteknek, hogy mégis az egyik öböl-menti országba menjenek, ha már régebb óta az adott országban élnek, és csak vízumuk meghosszabbítását kérik, vagy csak belépő vízumot váltanak ki, hogy ott élő családjukat meglátogathassák.
Nem szívesen látott vendégek?

A hagyományos és a közösségi médiában is sokat beszélnek róla, hogy a Szíriához való viszonylagos közelségük és anyagi jóllétük miatt ezeknek az országoknak sokkal nagyobb részt kéne vállalniuk a menekültek fogadásából és segítéséből, mint Európának. Egyesek szerint egyenesen kötelességük volna a több mint négy éve háborútól és dzsihádista csoportok támadásától szenvedő szíriaiak befogadása, írja a BBC.

Sok olyan facebook-csoport alakult szerte Európában is, ahol szíriai vagy arab közösségek kritizálják ezeket a gazdag országokat, és azt, hogy nem fogadnak be menekülteket, de a számos, általuk a fenti országok vezetőihez intézett felhívásnak egyelőre nem nagyon volt foganatja, és nem valószínű, hogy ezeknek az országoknak a hozzáállása a közeli jövőben megváltozna.

Munkaerő tekintetében ugyanis a legtöbb öböl-menti ország azt a trendet követi, hogy olcsó és szakképzetlen munkaerőt a dél-kelet-ázsiai országokból vagy Indiából toboroz. Ezek az emberek gazdasági migránsként élnek Kuwaitban, Katharban vagy épp az Egyesült Arab Emirátusokban, általában család és saját lakás nélkül, tömegszállásokon.

Az általában nem helyi, ámde arab származású lakosok is legfeljebb középvezetői állásokat kaphatnak, Kuwaitban és Szaúd-Arábiában pedig egyenesen arra törekszenek, hogy csak helyi emberekkel töltsék be az állásokat. Azoknak, akik nem ezekben az államokban születtek, rendkívül nehéz dolguk van, ha stabil életvitelt akarnak felépíteni ott, az állampolgárság elnyerése pedig szinte a lehetetlennel határos."""

NEHOGYMÁÁÁ CSAK EURÓPÁNAK LEGYENEK GONDJAI AZ ARAB ÉS EGYÉB MENEKÜLTEKKEL !!!!!

kvadrillio 2015.09.08. 13:52:53

@kvadrillio: Így telnek egy gazdag arab olajsejk hétköznapjai - Videó
www.ferfibarlang.hu/gazdag-arab-olajsejk-hetkoznap.html
2015. júl. 1. - Gondolkoztatok már azon, hogyan telik egy gazdag arab olajsejk átlagos hétköznapi délutánja? Például úgy, hogy a legritkább luxusautókkal ...
Luxushotelben repülnek az olajsejkek - Blikk.hu
www.blikk.hu › Aktuális
2014. jún. 18. - Luxushotelben repülnek az olajsejkek. 2014-06-18 ... Lakosztály Ha a gazdag utas elfáradt, kényelmes franciaágyban pihenheti ki magát ...

kvadrillio 2015.09.08. 13:58:26

NU..., IDE MENJENEK A MENEKÜLTEK AZ ARABOK 1 MILLIÁRDJÁBÓL, AMIT AZ ENSZ-NEK ADTAK:
Olajsejkek vásárán próbálták meg eladni a legdrágább iPhone-t

Címkék: Gulf Luxury Fair, vásár, olaj, sejk, Dubaj, luxus

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Gulf Luxury Fair elnevezésű vásár keretében az olajmilliárdosok különleges használati tárgyakat vásárolhattak az Egyesült Királyságban. A londoni Intercontinental Hotelben megrendezett eseményen többek között gyémántokkal bevont iPhone-hoz vagy egy új típusú Jaguárhoz juthattak hozzá a meghívottak. Előreláthatóan 77 milliárd forintnyi bevételt vártak a szervezők.
A Perzsa-öböl olajhatalmasságai óriási piacot jelentenek a luxusbrandeknek. A sejkeknek nem számít, ha 89 ezer font (27,5 millió forint) a gyémántokkal kirakott mobiltelefon ára, csak az a lényeg, hogy megtetsszen az adott termék.

A szervezők 140 ezer vendégre készültek a július 25 és 27-e között megrendezett Gulf Luxury Fair vásáron, amin úgy becsülték, hogy 250 millió fontot (77 milliárd forintot) költenek majd el. Ez 11 százalékkal lenne magasabb a tavalyi eredménynél.

140 látogatót várnak a Közel-Keletről

Az Amosu által újratervezett iPhone mellett 500 ezer fontért (154 millió forintért) árusított karórát is vásárolhattak a Közel-Kelet hatalmasságai. Az eseményen a Jaguár is képviseltette magát, hiszen - mint azt a cég tengerentúli értékesítési igazgatója, Chris Wilde elmondta - a közel-keleti piac rendkívül fontos a vállalatnak. Az értékesítés 15 százaléka ebben a térségben történik.

Az Egyesült Arab Emirátusok, Szaúd-Arábia és Egyiptom dúsgazdag üzletembereinek bevallása szerint ugyanis a válság őket nem érintette. "A recesszió csak bizonyos osztályokat érint. Az én osztályomat ez nem befolyásolja" - osztotta fel magában a világot egy az eseményre érkezett iraki vendég.

Ennek némileg ellentmond, hogy a legutóbbi felmérések szerint csaknem a felére csökkent Dubaj luxusáru-kereslete. A Perzsa-öböl egyik legnagyobb kereskedője azt állította, 45 százalékkal esett vissza a térségben a luxuscikkek iránti igény.

Ha azonban hihetünk az eseményen megszólalt fogyasztónak, vannak, akik továbbra is változatlan kedvvel vásárolnak.

kvadrillio 2015.09.08. 13:59:53

@kvadrillio: LÁTOD....MIGRATION AID ?????????? :)

Leylandi 2015.09.08. 14:35:04

@Bogyó 2: pár tízezer új bevándorló???
Beszéljünk erről jövőre. Ebben a tempóban jó lesz az majd pármilliónak is.
De furcsamód nem akartok a jövőre gondolni. A nyugati mantra is először csak 50 e befogadandóról szólt, egy hétre rá 120 e-ről, ma láttam 180 ezret emlegetni. Nem tűnik fel, hogy még a sajátjaitok is hetente kénytelenek emelni a számokon? Számoljunk már egy kicsit! Manapság már 2-3 ezer ember jön naponta (ami egyébként exponenciálisan nő). De még ha nem nőne, az akkor is 2500x365, kb. 900 ezer ember/év.
Mi lesz 10 év múlva?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.08. 14:48:04

@vilagnezet.blog.hu:

Hát igen.. Ha a géppuskával való lövöldözést megunja az ember, még mindig eladhatja magát menekültnek.
Ballib agyhalott hazaárulóból nincs hiány, aki számolatlan engedné őket az országba, ellenőrzés nélkül.

A géppuskát majdcsak utána küldik valahogy, hogy megtanítsa az Európaiknak Allah tiszteletét.

ulpius66 2015.09.08. 15:05:33

Bemelegítésnek:

"Magyar Iszlám Közösség alelnöke: A homoszexuálisok Allah legmocskosabb teremtményei"

Milyen igaza van a muszlimoknak!

Egyébként a ballibsik ebben a kérdésben kinek az oldalára állnak?
A buzik vagy a muszlimok?

ulpius66 2015.09.08. 15:07:13

Homérosz kb. 2500 éve.....

"Ott állt hát a faló, körülötte zavart fecsegéssel / ültek a trószok: a szándékuk háromfele oszlott: / vagy hegyes érccel a ló üregét átütni azonnal, / vagy fölvonni a csúcsra, lelökni a sziklatetőről, / vagy bűvös bálványként adni az égilakóknak; / végül is ennek kellett mennie teljesedésbe: / végzete volt ugyanis, hogy vesszen Trója, ha egyszer / ezt a lovat befogadta."
(Devecseri Gábor fjordítása)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.09.08. 16:12:23

@Egéridomár: Én is nézem hogy egyből ennyi fideszbarom...

turista a saját országában 2015.09.08. 16:14:50

Fröcsögő alvónick aktiválva:

Adatlap

atom327i 0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2014.10.28. óta tag.

turista a saját országában 2015.09.08. 16:17:37

Felébresztett nick:

Adatlap

Spacecake 0 bejegyzést írt és 1203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2009.07.13. óta tag.

turista a saját országában 2015.09.08. 16:20:49

Ez is:

new_boy_on_the_block

Adatlap

new_boy_on_the_block 2 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.04.11. óta tag.

turista a saját országában 2015.09.08. 16:22:31

Terjednek a nickek, mint a vírus. Hiába, a munka az munka.

Hajdú Peter 2015.09.08. 16:34:59

@vilagnezet.blog.hu:

erkolcstan.blog.hu/2015/09/08/fegyverek_elol_vagy_fegyverek_mellol_menekulnek

Nezem ezeket a kepeket.
HAT BESZARAS !! Es ezek a terroristak ozonlenek be az orszagba es Europaba. Es ezek a szegeny "menekultek " rinyaljak tele a nyugati ujsagokat, hogy a szemet fasiszta magyar rendorok, goromban kiabaltak veluk, mikor letereltek oket az atopalyarol.
AZTAKURVAELETBE!

anyadmajma 2015.09.08. 16:37:20

@ulpius66: hát, a ballibsik semmiképp sem a te hazaáruló bolsevik geci oldaladon állnak.
Bár, ha buzi vagy, márpedig az vagy, az tuti, akkor téged is védenek majd:)

StanLee · https://newsroll.net 2015.09.08. 16:57:36

Néha megjelenik már egy-két olyan cikk a liberális német sajtóban is, amiben felteszik a kérdést, hogy mi lesz ezután, meg úgy őszintén hogyan is gondolja a politika kezelni a most kialakult helyzetet. Engem meglep, amikor ilyesmiről olvasok a Süddeutsche Zeitung-ban, mert ők éltetik a legjobban a menekültek befogadását.

A kis helyi újságok már írnak a menekültek zendüléseiről is, arról, hogy nem tetszik az ellátás, amit az önkormányzat biztosít nekik. Sorry, nem minden önkormányzat atomgazdag Németországban, nekik is a semmiből kell a helyet előteremteniük a jövevényeknek. Ezek többnyire viszont nem országos vagy nemzetközi hírek, vadászni kell rájuk.

Agysebész migráns 2015.09.08. 17:21:30

"Ráadásul jellemzően tiszteletben tartották Magyarország törvényeit és kultúráját. "

Lószart tartották tiszteletben.

- engedély nélkül léptek be az országba, január 1-től mostanáig több, mint 180 ezren

- útiokmányok nélkül léptek be az országba

- az államhatárt megsértve léptek be az országba

- nekimentek a magyar rendőröknek

- megrongálták az államhatárt jelző drótakadályt

- illegálisan hatoltak át az államhatárt jelző drótakadályon

- le kellett miattuk állítani a határmenti vasúti közlekedést, mert rátámadtak az utasokra és a személyzetre

- a vaskerítésen át törtek ki egy táborból, ahonann egyébként szabadon kijárhattak

- botokkal és kövekkel felfegyverkezve támadtak a civil lakosságra

- botokkal és kövekkel felfegyverkezve támadtak rendőrökre

- garázdaságot követtek el a táborok területén belül és azon kívül

- életvitelszerűen tartózkodnak közterületeken

- nem tesznek eleget a regisztrálásukat előíró uniós jogszabályoknak

- megtagadták a személyes azonosításukra szolgáló adataik felvételét

- betörtek a határmenti ingatlanokra

- a számukra kijelölt táborok helyett a közterületeken élnek életvitelszerűen

- kezelhetetlen járványügyi helyzetet okoznak azzal, hogy a határmenti falvakban a közterületeken ürítenek

- kezelhetetlen járványügyi helyzetet okoznak azzal, hogy a határvárosokban a közterületeken ürítenek

- meglopták a határ menti ingatlanok tulajdonosait

- kirabolták a határ menti ingatlanok tulajdonosait (rablás, mivek a tulajdonos jelenlétében szedték össze az értékeket)

- felhasogatták a határ menti gazdálkodók fóliasátrait

- letiporták a határ menti gazdálkodók tavaszi-nyári szántóföldi veteményét

- leszüretelték a határmenti gazdálkodók gyümölcsöseit

- tönkretették a határ menti gazdálkodók öntözőrendszereit

- rendszeres illegális tűzgyújtásokkal égették fel a határ menti gazdálkodók földjeit

- betörtek a határ menti gazdálkodók külterületi ingatlanjaira

- gátolják a pályaudvarok rendeltetésszerű használatát

- korlátozzák az utasok szabad mozgáshoz való jogát

- molesztálják a pályaudvarok és más közterületek környékén a fiatal nőket

- lehetetlenné teszik a közúti közlekedést

- megrendeléseikkel erősítik a nemzetközi szervezett bűnözést

- súlyos testi sértéseket követtek el egymás kárára - bármikor a békés lakoság ellen fordulhatnak

- gyilkosságokat követtek el egymás kárára - bármikor magyar áldozatok is lehetnek

- vasúti sínre lökték a saját feleségüket és kisgyereküket

- benzinkutat szállnak meg kétszázas csürhében, terrorizálva a békés embereket

- utakat, körforgalmakat zárnak le

- megtagadnak a hatóságokkal mindenféle együttműködést

- kenyérrel, almával, konzervekkel dobálják meg a rendőröket

És ez még nem minden. Soroljam tovább is, vagy elég lesz ennyi?

Proud Mary 2015.09.08. 18:31:08

Németországban is tüntetnek a menekültek
Az észak-németországi Lübeckben migránsok tüntetnek: nem akarnak németországi menekültszállásra menni, ők inkább Dániába és Svédországba vágynak. (origo.hu)

na most akkor mi van?

Hajdú Peter 2015.09.08. 20:38:39

@Proud Mary: "ők inkább Dániába és Svédországba vágynak. (origo.hu)"

Szegenyek, ez mostmar a hetedik orszag, ahonan menekulni kenyszerulnek. Kurvara kikene deriteni, ki az a szemet, aki eluldozte oket Torokorszagbol, Gorogorszagbol, Macedoniabol, Szerbiabol, Magyarorszagrol, Ausztriabol, Nemetorszagbol ?
Az lesz a nagy problema, ha netan tovabb folytatodik az uldozesuk, hogy lassan mar nem marad orszag ahol ne uldoznek oket.

pervie but hot (törölt) 2015.09.09. 09:24:44

@Hajdú Peter: ki üldözte el őket? Orbán Viktor, of course... Legalábbis a ballib meg a képmutató nyugat ezt fogja állítani. Igen, Görögországból és Németországból is tutira Orbán űzi el őket. A dánok is tiltják ki őket már illegális tartózkodás miatt. Csak a svédek az européerek! Egyelőre. Majd besokallnak ők is.

pervie but hot (törölt) 2015.09.09. 09:27:38

@Proud Mary: már a dánoknak se kellenek... Ott is dúl a nácizmus! Hüpp, hüpp. Ajvékoljunk.
süti beállítások módosítása