B1 blogcsalád



Döbrentei zsidózással csavarta el Petrás fejét

2015. szeptember 04. - Egyenlítő blog

Az elmúlt hetekben érdekes vita bontakozott ki arról, hogy Petrás Mária vajon kompatibilis résztvevő-e egy zsidó kulturális fesztiválon, miközben előszeretettel működik közre vállaltan szélsőjobboldali, kirekesztő, rasszista, antiszemita eseményeken.

A vádak között volt, aki felsorolta, hogy Petrás annak a Döbrentei Kornélnak a felesége, akiről a keresztényi könyörület az utolsók között jutna eszünkbe.

Természetesen, egy feleség nem felelős férje politikai nézeteiért. Még csak

az sem biztos, hogy egyetért vele.

Nos, ezt a képet árnyalja az a csinos részlet, amely a Magyar Fórum - antiszemita, rasszista, kirekesztő, gyűlöletkeltő stb. folytassam? – című lap 2013. december 18-i ünnepi számában jelent meg.

foto_1_1.JPG

Itt Petrás többek között a következőket mondja, amikor azt a könnyfakasztóan romantikus történetet meséli el, miként ismerkedett össze a Döbrenteivel, hogy amikor „Kornél beszéde elhangzott a Tilos rádió előtt, két író barátom közvetítésével küldtem neki egy napba öltözött Máriát ábrázoló kerámiát bátorításként”.

Nos, talán akadnak még akik emlékeznek Döbrentei beszédére. (Az erős idegzetűek itt akár meg is nézhetik.)

Aki nem akar Döbrentei mmunkásságában elmélyedni ennyire, annak Para-Kovács Imre egy akkor megjelent írásában így foglalta össze a beszéd lényegét:

„Döbrentei Kornél, alternatív Kossuth-díjas költő, műfordító a Tilos Rádió előtt rendezett tüntetésen elérkezettnek látta az időt, hogy rámutasson a magyarság igazi problémájára, ami szakállas elnyomók képében telepszik reá, a demonstráló tömeg pedig boldogan ismerte fel a nem túl szellemesen körülírt gonoszt, és önfeledt Mocskos zsidók!, Mocskos zsidók! skandálásba fogott legott. A tömeg az olyan, hogy bizonyos hívószavakra üvöltéssel reagál, a szónokok pedig elég pontosan tudják, hogy mivel lehet a csürhét ugrasztani. A tömeg nem hülye, például senki sem kiabálta azt, hogy Télapó!, Télapó!, pedig neki is van szakálla.”

Ja, miután a Kalász Márton vezette Tömegír, akarom mondani Írószövetség nem határolódott el Döbrenteitől, több mint nyolcvan igazi író, Parti Nagy Lajos vezetésével kilépett a gittegyletből.

De most már azt is tudjuk, Petrás kis szíve hangosabban kezdett dobogni a beszéd hallatán, s

Döbrentei veretes gondolatai is kellettek ahhoz, hogy a két szerető szív egymásra leljen.

A csángó népdalok ettől persze még lehetnek szépek.

 D.J.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr577758834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2015.09.04. 20:06:59

Nem náci, csak náci szimpatizáns. ;-)

Fábián András 2015.09.05. 07:19:31

Ez olyasmi, mint mikor egy hölgy nem durva csak fűvel fával lefekszik ha pénzt kap érte, mert egyébként szeret dugni?

yesno 2015.09.05. 08:08:50

Volt egy elméletem,miszerint Petrás egyszerűen buta, aki nem tudja hol jár, és kiknek dall, de akkor ezexerint ez megdőlt.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.10. 05:13:51

@Egyenlítő blog:

Remek ez a Döbrentei-beszéd. És aktuális.

Eva Vincze 2019.03.14. 22:02:45

A nagyon is ismert Petrás hogyhogy nem kapott jól kiérdemelt elismerést?!
süti beállítások módosítása