B1 blogcsalád



Egy bátor pap szembeszáll a "korszellemmel", és megpróbálja megmenteni Magyarország becsületét

2015. augusztus 16. - Egyenlítő blog

További ötleteink is lennének arra, ha már a két háború közti politikusnak akarnak szobrot állítani, kit válasszanak Hóman Bálint helyett.

  1. Hóman miniszterként készítette el az első zsidótörvény legelső vázlatát,
  2. ő terjesztette be 1938 februárjában a miniszterelnöknek és a kormánynak.
  3. 1939-ben a második zsidótörvény alkalmazását saját miniszteri hatáskörében tovább szigorította.
  4. Elrendelte a 6 százalékos numerus clausus alkalmazását a középiskolákban is.
  5. Utasítást adott arra, hogy négy budapesti gimnáziumban, ahová még sok zsidó gyerek járt, legyen keresztény és zsidó osztály.
  6. Hóman a parlamentben is világossá tette, hogy elégedetlen a második zsidótörvény szigorával.
  7. Az oktatásban a zsidók teljes kizárását, a numerus nullust tartaná helyesnek.

1944 februárjában, egy hónappal a német megszállás előtt, Hóman 29 kormánypárti képviselővel együtt memorandumot intézet Kállay Miklós miniszterelnökhöz. „A háborúnak határaink felé való közeledése újból élesen időszerűvé teszi a zsidókérdést. Aktuálissá válik a kérdés azért, mert egy esetleg közvetlen német segítséggel önvédelmi harcra felsorakozott országban a magyar háborús célokkal életérdekeiknél fogva ellentétes törekvésű nyolc-kilencszázezer főnyi zsidóság szabályozása új hatékony intézkedéseket igényel. (...) A magyarországi zsidókérdés egyetlen megoldása a kitelepítés.”

Hóman Bálint a háború végéig hű maradt nácibarát elveihez. A német megszállás után tagja maradt a parlamentnek, csatlakozott ahhoz a parlamenti csoporthoz, amely a kiugrás megakadályozására alakult. Szálasi Ferenc hatalomátvétele után tagja a nyilas parlamentnek is, ahol többször fel is szólalt. Kormányzati munkája, minisztersége 1942. július 30-án ért végett, lemondott, a történészek szerint Kállay miniszterelnök nem egyértelműen németbarát hintapolitikája miatt.

És a többi gonoszság, ami a nevéhez főződik.

Ezen az sem segít, ha jó történész lett volna.

Ez nagyjából olyan, mintha egy többször gyilkosról, amikor szobrot avatnak neki, azt mondaná valaki, na jó, gyilkolt, de például történésznek (balettáncosnak,kőfaragónak) egész használható volt.

Ha már, akkor miért nem emelnek szobrot Közi Horváth (néhol: Közi-Horváth) József kereszténypárti képviselőnek. Na, KDNP? (S benne Semjén Zsolt.) Miért nem ezzel jöttök elő?

Ja, mert még azt sem tudjátok, ki az a Közi Horváth? Ti csak a wassalbertekre, nyírőjózsefekre és Hóman Bálint-féle fajgyűlölőkre zizzentek?

Akkor – már csak az ő okulásukra is , beszéljünk pár szót Közi Horváthról, de elébb egy kis történelmi lecke fiúknak.

kozihorvathjozsef.jpg

(Kép: kozihorvathnepfoiskola.hu)

1944. március 19-én – Magyarország német megszállásának a napján a reggeli lapok az MTI-re hivatkozva azt közölték, hogy a képviselőházat március 22-re összehívták. Ezt azonban még a Kállay-kormány rendelte el, mit sem sejtve a megszállásról. (A 19-ei lapok értelemszerűen egy nappal korábban, 18-án készültek.) A magyar képviselőház 1944. január 25-én tartott utoljára ülést. A hosszú szünet alatt a kormány, törvényes felhatalmazás alapján rendeletekkel kormányzott, amelyeket időnként be kellett mutatnia egy 42 tagú, úgynevezett országos bizottságnak. Ennek az "országos bizottságnak" a soron következő ülésére március 22-én került volna sor, ám a lapok, amelyek egyébként hallgattak a német bevonulásról, azt közölték, ez az ülés elmarad.

Így aztán különösen nagy érdeklődéssel várta a politizáló közvélemény a parlament 22-i ülését, ahol a "további teendőkről" is határozni kellett volna. Vasárnaptól szerdáig a Gestapo, előre elkészített listák segítségével, már letartóztatta a legfontosabb baloldali vezetőket és azokat, akiket a németekre veszélyesnek tartottak. A visszaemlékezések szerint már csak azért is sok újságíró szorongott a T. Ház folyosóin, mert kíváncsiak voltak arra, akad-e olyan képviselő,a ki szóvá meri tenni a Ház nyílt ülésén mindazt, ami történt.

Csak egy pap akadt

Közi Horváth József kereszténypárti képviselő, katolikus pap és újságíró  hajlamosnak mutatkozott arra, hogy szót kérjen e kérdésben. A németek erőszakos lépése nemcsak az ország függetlenségét taposta el, hanem, mivel több képviselőt is letartóztattak, közvetlenül érintette az egész törvényhozást, annak szuverenitását, mentelmi jogát. Tasnádi Nagy András, a képviselőház elnöke, korábban az Imrédy-, majd a második Teleki-kormány igazságügyminisztere, ahogy megnyitotta az ülést, azon nyomban azt javasolta, azt bizonytalan időre napolják el.

A parlamenti napló szerint "élén helyeslés a jobb- és baloldalon" fogadta a javaslatot. A jegyzőkönyv azt is rögzíti, hogy Közi Horváth József közbekiáltott "Szót kérek". Mire zaj és felkiáltások a jobboldalon: "Nem adjuk meg." Közben az elnök feltette a kérdést, elfogadják-e az ülés azonnali berekesztéséről szóló javaslatát. Ezt felkiáltással elfogadták, mire Közi Horváth újra közbekiáltott: "A mentelmi jog megsértését jogom van bejelenteni." Mire egy különösen cinikus képviselőtársa, bizonyos Kölcsey István odaszúrta neki: tessék írásban bejelenteni.

Az elnök kihirdette az eredményt: "Az ülést bezárom". Mire "Éljen az elnök! Éljen a kormányzó!" felkiáltásokkal a képviselőház még szabadlábon lévő tagjai felpattantak a helyükről, és így ünnepelték azt a kormányzót, aki a német megszállás után is a posztján maradt, s nyilvánosan különösebben nem lépett fel a szuverenitás elvesztése ellen. Sőt, azzal, hogy maradt a kormányzói székben, mintegy legitimálta is azt.

A magyar képviselők tehát

nem kívántak, nem mertek a német megszállásról beszélni.

A parlamenti napló azonban nem mindent rögzített. Ám a korabeli feljegyzésekből, a visszaemlékezésekből tudjuk, hogy a képviselők megakadályozták azt, hogy Közi Horváth legalább nyilvánosan beszéljen a megszállásról, a szuverenitás elvesztéséről. Az akkori magyar képviselőház tagjainak többsége ezzel úgy tett, mintha mi sem történt volna. Hallgatásukkal és egyetlen becsületes társuk elhallgattatásával maguk is azt sugallták, német csapatok jelenléte ide vagy oda, itt minden megy tovább.

Ha a napló nem is rögzítette, az újságíró karzaton lévők hallották, hogy Közi Horváth tiltakozott a német megszállás ellen, tiltakozott magyar képviselőknek idegen állam rendőrsége által történt lefogása ellen. Közben a kormánypárti, az imrédysta és a nyilas képviselők teli torokból kiáltoztak, hogy a bátor pap szavait elnyomják. Közi Horváth tehát immár nekik címezve a szemükbe vágta: "Hallatlan, hogy a saját miniszterelnökük lemondását tudomásul sem veszik! Keresztes-Fischert is lefogták, a magyar belügyminisztert! Hallatlan, hogy a magyar képviselőházban ne lehessen szóvá tenni a magyar kormány tagjainak letartóztatását!"

Tegyük hozzá még egyszer, éppen a képviselők voltak azok, akik ezt megakadályozták. Korabeli feljegyzésekből azt is tudjuk, hogy a kormányzó ünnepléséhez nemcsak az imrédysták csatlakoztak, hanem még a nyilasok közül is jópáran. Tasnádi Nagy házelnöknek tehát komoly szerepe volt abban, hogy a magyar országgyűlésben, legalábbis a nyilvános ülésen, nem eshetett szó Magyarország megszállásáról, így a parlament ebben mintegy bűntárs lett.

Az ülés után Kölcsey képviselő azt is felrótta Közi Horváthnak, hogy

izgága magatartásával megzavarta alkotmányos munkájukat.

És Közi Horváthnak nem ez volt az egyetlen bátor tette. Ö volt az, aki 1944. november 2-án, ismét figyelmeztette képviselőtársait a zsidókkal kapcsolatos bünügyekre, szóvátéve, hogy "illetéktelen személyek törvénytelen módon magyar állampolgárok ezreit hurcolják el."

A másnapi lapok természetesen nem számoltak be Közi Horváth próbálkozásáról, így a közvélemény csak annyit tudhatott, hogy a képviselőknek nincs semmi kifogásuk a történtek ellen.

Ám felszólalása miatt Beregffy nyilas honvédelmi miniszter behívatta frontszolgálatra, ahonnan - kalandos úton sikerült visszatérnie Budapestre a főváros körülzárása előtt. A felszabadulás után a kommunista rendszerrel szemben is fellépett, ezért emigrálni kényszerült, Németországban halt meg.

Na, cserélünk? Hóman helyett Közi-Horváth?

Dési János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr637709666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak egy néző 2015.08.16. 20:33:34

@akist:
Biszkut nem most, hanem 89-ben kellett volna elítélni.
Most mire ismerve a bíróságok gyorsaságát, már rég halott lesz, mire elítélik.

Krumpli Bogart 2015.08.16. 21:13:31

@aeidennis: Jah! Már 26 éve nem tudom, hogy mért ünnepeljük ezt a moszkovita kommunistát.

A post jó, munka van benne, az előző, a Lázáros is jó volt. Szeretem, ha érvek és gondolatok mutatnak rá a fideszkomcsik hülyeségére.

Krumpli Bogart 2015.08.16. 21:17:00

@csak egy néző: Mintha csak magam mondtam volna....

hobby beton 2015.08.16. 21:52:05

kozben prohaszkarol utcak, iskolak neveztettek el.

♔bаtyu♔ 2015.08.16. 21:54:02

"Ti csak a wassalbertekre, nyírőjózsefekre és Hóman Bálint-féle fajgyűlölőkre zizzentek?"

Ahogy elnézem, inkább ti zizzentek ezekre.

"fajgyülőlő". Hagyjuk már ezt, egészen biztos nem szeretnél palesztin lenni Izraelben. Ahogy senki más sem.

megettem az aranybornyút 2015.08.16. 21:59:00

Hiányolom a posztból a rövid összefoglalót arról, hogy milyen okok miatt döntöttek a korabeli politikusok úgy, hogy megalkotják az úgynevezett "zsidótörvényeket".

1. A "numerus clausus"

Az 1920. évi XXV. tc. (A tudományegyetemekre, műegyetemre, a budapesti közgazdaságtudományi karra és a jogakadémiára való beiratkozás szabályozásáról) az egyetemekre való beiratkozást a nemzetiségek országon belüli arányához kötötte. A törvény 6%-os arányszámot állapított meg a zsidókra nézve. A számarányuk a teljes lakosságon belül 5% alatt volt. Ezzel szemben az 1893-1913 időszakban a gimnáziumok tanulóinak 20%-a, míg a reáliskolák tanulóinak 37%-a volt izraelita. 1913-ban a budapesti Pázmány Egyetem diákjainak 34,1%-a és a Műegyetem diákjainak 31,9%-a volt izraelita.

2. Az első "zsidótörvény"

Az 1938. évi XV. törvénycikk (A társadalmi és gazdasági élet egyensúlyának hatályosabb biztosításáról) kimondta, hogy a szabadfoglalkozású állásoknál és a tíz értelmiséginél többet foglalkoztató kereskedelmi, pénzügyi és ipari vállalatoknál 20%-a a zsidók maximális aránya, melyet öt év türelmi időszak alatt kell elérni. A zsidó lakosság számaránya a teljes lakosságon belül 5% alatt volt. Ezzel szemben 1910-ben például a kereskedők 61%-a, az orvosok 48,5%-a, a kocsmárosok 42%-a volt zsidó. 1920-as adat, hogy a gyárak tulajdonosainak 40,5%-a, és az 1000 holdnál nagyobb birtokok tulajdonosainak 19,6%-a volt zsidó.

3. A második "zsidótörvény"

Az 1939. évi IV. tc. (A zsidók közéleti és gazdasági térfoglalásának korlátozásáról) 6%-ban maximalizálta a zsidók arányát a szellemi foglalkozásokban, valamint megtiltotta zsidók alkalmazását állami közigazgatási és igazságügyi szerveknél és középiskolákban. A zsidó lakosság számaránya a teljes lakosságon belül 5% alatt volt. A Trianon utáni Magyarországon az 1920-as adatok szerint az ország újságíróinak 34%-a, zenei előadóművészeinek 24,5%-a, színészeinek 23%-a, festőinek és szobrászainak 17%-a volt zsidó.

4. A harmadik "zsidótörvény"

Az 1941. évi XV. tc. (A házassági jogról szóló 1894. évi XXXI. tc. kiegészítéséről és módosításáról, valamint az ezzel kapcsolatban szükséges fajvédelmi rendelkezésekről) megtiltotta a vegyes házasságokat és a zsidó és nem zsidó közötti nemi kapcsolatot. A keresztény-zsidó vegyes házasságok arányszáma a századforduló 5%-os értékéről az 1910-es évek elejére 10% fölé, az évtized közepére pedig 20% fölé növekedett.

A zsidó lakosság aránya a teljes lakosságon belül (a horvátországi területeket nem nézve) 1805-ben 1,8%-volt, ami 100 év alatt, 1910-re 4,9%-ra emelkedett. A drámai létszámnövekedést az erőteljes BEVÁNDORLÁS, valamint abból következően a szülőképes korosztály létszámának a növekedése okozta.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.16. 22:10:06

@Éhes ló:

Az az érdekes benned te náci batyu, hogy magadat, a ruszkibérenc suttyó félázsiai sötétbunkót nevezed magyarnak?
Ha ez az ország kizárólag csak a magadfajta iskolázatlan mocskokból állt volna mindig is, akkor ma Magyarország nem is létezne, mert már 1000 éve felszámolta volna bármelyik félértelmesebb, féleurópai népség.

Még szerncse, hogy a te fajtád kihaló ágon van, ezért a végén a magyarság megmenekül.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.08.16. 22:12:15

@csak egy néző:

Biszku mellé a vádlottak padjára oda lehetne rakni a többi komcsit is. Ja, hogy akkor a fidesz-kormányból nem maradna csak egy-kettő szabadlábon?
Hahahaha!

ogli dzsí 2015.08.16. 22:24:15

Hómann szobor lesz.

Ha meg szeretnétek mondani, milyen szobrot állítsunk a mi országunkban, ahol vendégek vagytok és kevesek, kaptok új zsidótörvényt.

Ugye értve vagyok?

funfun 2015.08.16. 22:24:28

"Az akkori magyar képviselőház tagjainak többsége ezzel úgy tett, mintha mi sem történt volna." És változtak a képviselők azóta?

bloglegelő 2015.08.16. 22:32:40

@megettem az aranybornyút: te tudod, miért itt, nyilvánosan vered a nemzet faszát.

a magyar nemzet számára értékes zsidók még így is kevesebben voltak, mint a kívánatos.

a hozzád hasonló, a magyar nemzet számára értéktelen faszverőkből meg egy is sok.

ogli dzsí 2015.08.16. 22:36:10

@bloglegelő: Ez nagyon értelmes hozzászólás volt, köszönjük, Emese.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.08.16. 22:49:05

a képviselllők akkör is diplómáss értelmissségiek voltak!!!! ők pedig mindig tugygygyák mi a jó!!!!!!! aki kritizálni meri a diplomásss értelmissségieket annak biztos nincs diplomálylylylya, és irigykedik!!!!!!!!!!

most is diplomássss értelmissségiek vezetik az országot és minden jól is megy!!!!!!!!!!!!!!!

XD

megettem az aranybornyút 2015.08.16. 22:49:48

@bloglegelő:

"te tudod, miért itt, nyilvánosan vered a nemzet faszát."

Hozassatok törvényt arról is, hogy ne lehessen nyilvános fórumokon bekopizni a zsidótörvényeket ;)

megettem az aranybornyút 2015.08.16. 22:55:46

@bloglegelő:

"a magyar nemzet számára értékes zsidók még így is kevesebben voltak, mint a kívánatos."

Csak önmagamat tudom ismételni egy másik poszt alá írt kommentjeim közül:

"Egyszer valamelyik hülye rákezdett a mantrára, hogy a magyaroknak még tudósaik sincsenek, mert az összes világhírű "magyar" tudós zsidó. Fel is sorolta öt zsidó tudós nevét, akikre büszkék kellene, hogy legyenek a magyarok.

Négy zsidó tudós az ötből kapásból tömeggyilkos volt, mert az USA-nak dolgozott a Manhattan-tervben az első atombomba fejlesztésén, kettő meg az utána következő bombák fejlesztésében is benne volt. (Szilárd, Teller, Neumann, Wigner)

És ott voltak mellettük még a Németországból az USA-ba kivándorolt zsidó tudósok (pl. Hahn, Einstein, Oppenheimer) is. Meg a Japánra ledobott két atombomba fejlesztése és ledobása körül bábáskodó, zsidó származású elnökök és tábornokok is. (pl. Roosevelt, Truman, Eisenhower)"

monddazigazatmar 2015.08.17. 00:00:01

Nem olvasom el Dési szarját. Ebben is ugyanannyi kamu meg csúsztatás van, mint a Freddie Mercury írásban?

Kecskeméti Károly 2015.08.17. 08:12:46

Egészséges lelkületű országban már régóta szobra lenne, nagyszerű film készült volna az életéről.
(A NMA (Nagy Magyar Abszurd) érdekes jelenete: ha Hóman kitelepítési ötletét megvalósítják, a sok százezer honfitárs életben marad. Kérdés persze, hová vonatoztak volna akkor???)

Éhes ló 2015.08.17. 08:49:54

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: mesüge, a kihalás párezer éve - minden vágyatok és tömeggyilkosságátok,m pusztításotok ellenére - nem a magyarokat fenyegeti, hanem a fajtád kopik szépen ki, most csak a politikai atalom közeléből, majd máshonnan is.
A tatár, török, német, ruszki is elhúzott innen a rákba, ti is el lesztek paterolva.
De ha nem érted, kérdezd bátran a rebét!

gmihaly 2015.08.17. 08:58:25

A gond az, hogy a "felülreprezentáltság", mint a "zsidótörvények" megalkotásának az indoka, nem túl szalonképes, horribile dictu, embertelen. még ha a drágalátos európaiak és pánszlávok gazembersége is vezetett el évtizedek folyamán a trianoni diktáumig, ahol Benes ténykedésének hála nagyon megalázó módon viselkedtek a magyar küldöttséggel. És Galíciából annak 1915-ös orosz elfoglalása után tényleg menekültek a nem hazafias zsidók a Kárpátokon innenre, és beljebb. És a polgárosult magyarországi zsidók egy része a közös hazában és nem magyar hazában gondolkodott, akkor, is, amikor az szétzúzatott, és amikor nagy baj történt. És beszopta a nemzetiségi kérdéses ortodox- neoszláv hazug propagandát, ugyanúgy, mint a drágalátos Antant-Európa. És mire jutottak a zsenikék a zsidókérdéssel Evianban, az Anschluss után ? Semmire, mert nem mérték fel a "kérdés" súlyát. És a Rajna-vidék megszállása (1936) és Ausztria kétesélyes népszavazást okafogyottá tevő megszállása (Anschluss,1938.márciusa) ? Jogos volt a magyar félelem a Reich közvetlen szomszédjaként, hogy mi következünk ? Mert ez is lehetséges üzenete volt a német megszállás emlékművének. És miért is maradt el a balkáni partraszállás, amivel 1943-tól Magyarország 1944-es német megszállásáig hitegették Churchillék Kállay Miklósékat ? És mekkora gigapótlék volt Tito partizánmozgalma ? Hát nem szétesett Jugoszlávia? És Csehszlovákia, az egész problémahalmaz kirobbantója, a hazug propagandagépezetével együtt, ami még ma is hat a drágalátos Európára és másokra. 1915-ben nagy oroszbarátok voltak (lásd: Edvard Benes: Zúzzátok szét Ausztria-Magyarországot c. röpiratának vonatkozó részei), az oroszokhoz átállt cseh katonák mennyire voltak részesei az 1915-ös galíciai pogromoknak ? Végül is ez is egy "opció", így is történhetett, nem bíroság ez, hanem csak egy komment, nincs "bizonyítási teher", "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél..." Szóval nem kellene ennyire szelektíven, összefüggéstelenül gyakorolni az "emlékezetpolitikát".

megettem az aranybornyút 2015.08.17. 09:23:01

@gmihaly:

"És Galíciából annak 1915-ös orosz elfoglalása után tényleg menekültek a nem hazafias zsidók a Kárpátokon innenre, és beljebb. "

Az ugye megvan, hogy a zsidóknak az egész történelmük arról szól, hogy valahonnan "menekülnek"?

Ezeket sehol nem tűrték meg sokáig, mert ahogy megmelegedtek valahol, egyből magukra haragították a befogadó népeket.

megettem az aranybornyút 2015.08.17. 09:56:28

@gmihaly:

"A gond az, hogy a "felülreprezentáltság", mint a "zsidótörvények" megalkotásának az indoka, nem túl szalonképes, horribile dictu, embertelen."

Az embertelen nem ez volt, hanem az, amikor 1948 után a kommunista színekben a hatalomba visszapofátlankodó zsidók a TELJES magyar diplomás réteget elzavarták betanított munkásnak.

Az miért volt baj, hogy a politikusok azt akarták, hogy Magyarországon a magyar egyetemeken a magyar etnikumú lakosság számarányainak megfelelő arányban tanulhassanak a magyar származású fiatalok? Ahelyett, hogy a korábban már egyetemi oktatóként az egyetemeken megkapaszkodott másféle etnikum a sajátjainak adja meg az egyetemi tanulmányok lehetőségét?

Ha ezen háborogsz, akkor remélem, azon is háborogsz, hogy 1948 után a jelmezt váltott zsidók, akik "kommunistaként" folytatták tovább, hogy tönkretegyék Magyarországot, simán KIZÁRTÁK az értelmiségi családokból származó gyerekeket a felsőoktatásból? Sőt nem csak az értelmiségi családból származó gyerek nem mehetett egyetemre, de a már diplomát szerzett értelmiségi réteget is ELTILTOTTÁK attól, hogy a képzettségének megfelelő állásokban helyezkedhessenek el.

Mehettek az 1945 előtt az egyetemekre bejutott, magasan képzett diplomásaink 1948 után a szalag mellé, meg kapálni, meg a tehenek alól ganét hordani a jellemzóen zsidó származású "kommunista" döntéshozók miatt.

1948 után ez ugyanúgy a saját etnikumuk előnyökhöz jutattásáról szólt, (mivel a köztudottan nem IQ-bajnokokat kitermelő munkásosztályból a "párthűség" szempontjából alaposan "lekáderezett" majd "kiemelt" proligyerekek nem jelentettek nekik konkurenciát) mint az, amikor a 30-as évek előtt is a sajátjaikat segítették be a felsőoktatásba, meg a státuszt és társadalmi rangot adó pozíciókba.

Le Orme 2 2015.08.17. 10:10:38

Dési János akkor érzi magát jól, ha nácizhat, fasisztázhat, fajgyűlölőzhet. Amiket leírt Hóman politikai tevékenységéről, az a magyarság szellemi önvédelme - ami pedig abszolút pozitív, szobrot érdemlő tevékenység.

cselaxi 2015.08.17. 10:22:44

Olvasva néhány hozzászólást, most már én is azt mondom: Ki kell lépnünk az EU-ból... Szégyenünkben.

Conchobar 2015.08.17. 10:56:46

@cselaxi: Szégyenedben? A Charlie Hebdo-ügy nem egyedi jelenség. Még beengednek pár tízezer muzulmán négert, arabot és bangladesit, és aztán kezdődnek Nyugat-Európában a zsidó-pogromok. Akkor mit fogsz mondani? Megint lemaradtunk a nyugat mögött?

Le Orme 2 2015.08.17. 11:04:04

@cselaxi: Ha arra gondolnál, hogy az EU hivatalokra jellemző balnáci véleményterror miatt kell kilépnünk az EU-ból, egyetértenék.

bloglegelő 2015.08.17. 11:43:08

@megettem az aranybornyút: engem a zsidók nem érdekelnek

de te függésbe kerültél tőlük, állandóan a faszukat szopod

magyar virtus b+

NekemNemEzKell 2015.08.17. 12:02:09

Azért ez a Dési mindig kitrottyantja az emberekből, főleg a néhány hívéből a szart! :D

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.17. 12:18:58

Ki nem szarja le...

Ahol egy Horn Gyula féle pufajkás mocsok miniszterelnök lehetett, annak ellenére, hogya nyugati térnél 56-ban a tömegbe lövetett, ott ne sírjatok már egy szobor miatt !

Majd ha leköpitek és megvetitek Horn Gyuszit, úgy ahogyan azt megérdemli, akkor majd kritizálhattok másokat is.

bloglegelő 2015.08.17. 12:30:37

Dési ? Ki az a Dési ?
el sem olvastam a cikket

néha szórakozásból nézem a lúzermagyarokat, garantáltan idegyűlnek, valóban

és a térdem csapkodva röhögnék az aranybornyú-féléken, ha például zsidó volnék

de azért így is mulatságos

megettem az aranybornyút 2015.08.17. 12:31:22

@bloglegelő:

"de te függésbe kerültél tőlük, állandóan a faszukat szopod"

Baszodanyád, nem a zsidótörvényekkel indított ez a poszt? He?

fotelfasiszta 2015.08.17. 12:41:40

@Desi

Nos, ha mar van eleg batordagod belemenni ebbe a vonalba, akkor ajanlom figyelmedbe Mindszenty Jozsef eletet es munkassagat.
www.mindszenty.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=271:mindszenty-es-a-nyilasok&catid=12:hir&Itemid=27

Apropo: a konyved jol megy, ugye?

NekemNemEzKell 2015.08.17. 12:44:02

@cselaxi: Szégyelld te magad a butaságodért!

Kampfer 2015.08.17. 13:25:59

Te dési...!

Szerintem Hóman meglátásai az adott társadalmi-politikai-katonai körülményeket figyelembe véve teljesen korrektek. Rühellte a zsidókat... Na és? Eszerint kellene megítélni? Szerintem ettől még nyugodtan lehet neki szobra! Sőt! Akár teret is nevezzenek el róla! Még akkor is, ha te vagy a kálmánolgád meg a bógárgyörgyöd vagy a simonandrásod epét is hánytok emiatt...!

"Hóman Bálint a háború végéig hű maradt nácibarát elveihez"
Tehát ez is azt bizonyítja, hogy egy korrekt és karakán ember volt. Az egyenes ember akkor is hű az elveihez, ha nagy a szar! Igaz, te kis hungarofób libbantka?
Kamp.

Peterpapo 2015.08.17. 13:32:09

Látom vannak, akiknek jó napjuk van, mert végre egy olyan blogon zsidózhatnak egy jóízűt, ami témába is vág, nem kell agyalniuk azon, hogy hogyan hozzák szóba zsidógyűlöletüket. Bár ezek nem is tudnak agyalni, mert nincs nekik. Ezért is irigykednek a zsidókra és ezért okolják mindenért őket. Ha olyan messze laknának, amilyen faszságot írnak, a Marson lenne a lakásuk és hívhatnánk őket marslakóknak.

Peterpapo 2015.08.17. 13:34:00

@Kampfer:

"Az egyenes ember akkor is hű az elveihez, ha nagy a szar!"

Ez akkor azt bizonyítja, hogy kis szélkakas Orbán Viktor nem egyenes ember.

Peterpapo 2015.08.17. 13:35:46

@Kampfer:

Ja és lehet, hogy ebből a szempontból korrekt volt és karakán, de egyébként meg egy fajgyűlölő mocskos bélféreg volt.

miért 2015.08.17. 13:43:02

@Éhes ló: A név maga a stílus! A ló ugye egy állat!

Kampfer 2015.08.17. 13:43:24

@Peterpapo: nem mondtam, hogy orbán az volt valaha is...
Kamp.

Peterpapo 2015.08.17. 13:44:46

@Kampfer:

Én meg nem mondtam, hogy mondtad volna, csak megállapítottam.

Kampfer 2015.08.17. 13:45:00

@Peterpapo: fajgyűlölő? Magyar politikus volt. A magyarok érdekében cselekedett, a Magyar Királyság felé tartozott hűséggel. Nem a zsidók felé...! Ezért nem lehet elítélni! Illetve Magyarországon ezért nem lehet elítélni. Ezért tisztelet jár! Az, hogy rühellte a zsidókat, irreleváns (mellesleg érthető is)!
Kamp.

Kampfer 2015.08.17. 13:45:32

@Peterpapo: nos, ebben nincs köztünk vita.
Kamp.

Jolka40 2015.08.17. 13:50:11

Nem lesz Hómann Bálint szobor. Bármibe lefogadom. A Fidesz ilyen mélyre nem fog süllyedni.

megettem az aranybornyút 2015.08.17. 13:51:33

@Peterpapo:

"mert végre egy olyan blogon zsidózhatnak egy jóízűt, ami témába is vág,"

Neked az agyadra ment a kánikula :)

Peterpapo 2015.08.17. 13:52:54

@Kampfer:

Mindegy ki érdekében cselekszik, ha azzal hátrányosan megkülönböztet másokat a bőrszínük, vagy a vallásuk miatt. Már ne is haragudj, de nem jár tisztelet egy ilyen embernek és igenis releváns, hogy rühellte a zsidókat. Pont ez a lényeg, ezért tette, amit tett.

Kampfer 2015.08.17. 13:53:02

@Jolka40: Dehogynem! Lesz ott szobra és máshol is, nem csak Fehérváron! Szakítani fogunk azzal a szemlélettel, hogy egy történelmi személyt a zsidósághoz való viszonya alapján ítéljünk meg! Ez rendben volna izraelben... De ez itt Magyarország és itt a vliágon egyedüli helyként a MAGYARNAK legyen előnye, a magyar érdek legyen az első! Hóman a magyarokért politizált, kitartott amellett, amit gondolt. Irreleváns, hogy mit gondolt a zsidókról!
Kamp.

kispotzak 2015.08.17. 13:54:54

@megettem az aranybornyút: Ez a részletes statisztika mire volt érv? Ha holnap kiderul h mondjuk az orvosok között több protestáns vanmint a magyarorszagi szamaranyuk, akkor kvotazni kell azt is?? Budos zsidók, hogy mertek jól tanulni... Az megvan, h amint bejott a kvota, és nyomták a rendes keresztény magyar gyerekeket, ugy zuhant az oktatás színvonala h csak na? Mer vagy kivagjak a szinmagyar zseniket az első vizsgán, de az túl ciki lenne, vagy atengedik a sikhulyet is... Mondjuk arról is elfeledkezel, h a zsidók tobbsege szinmagyar volt, a dedszuleik is itt eltek. A rettento sok bevandorlo, amit emlitesz, érdekes főleg annak fényében h te hangsulyozod újra és újra az 5 %-ot....

Kampfer 2015.08.17. 13:56:24

@Peterpapo: Ebben nem értünk egyet... Tekintve a magyarok és zsidók viszonyát a korabeli Magyar Királyságon belül, azt kell mondjam, hogy érthető volt az álláspontja. És lényeges, hogy a magyarságért politizált! Tisztelet jár érte! Katonai értelemben elbukott az ország, ez magával vonta a politikai és gazdasági bukást is. Azért, mert a győztesek számára nem szalonképes, attól még a MAGYAROK szemében lehet hős! Aki az egyiknek hős, a másiknak sátán...! Ez a lényeg. Itt senkit sem kell érdekeljen, hogy mit gondolnak róla zsidók és az ilyen désiféle árulók!
Kamp.

Peterpapo 2015.08.17. 13:56:43

@Kampfer:
" Szakítani fogunk azzal a szemlélettel, hogy egy történelmi személyt a zsidósághoz való viszonya alapján ítéljünk meg!"

Én nem tudom ki a tök vagy te, de nem hinném, hogy ezt te fogod eldönteni. Nem magyarkodni kellene, hanem emberkedni.

Peterpapo 2015.08.17. 13:59:35

@Kampfer:

Itt nem az a lényeg, hogy a zsidók mit gondolnak róla, hanem az, hogy az emberek mit gondolnak róla, Normál átlag emberek és nem olyan elvakult fanatisták, mint te is. Téged semmi sem különböztet meg a zsidó, muszlim, vagy más fanatikusoktól. A világon semmi. Pont olyan aljas, vagy, mint azok.

bloglegelő 2015.08.17. 14:00:35

@megettem az aranybornyút: öcsi, nektek tökmindegy "mivel indít egy poszt"

akkor is a zsidók miatt keseregsz, a gyenge faszodat gyászolva

Kampfer 2015.08.17. 14:02:25

@Peterpapo: nem is lényeges, hogy én ki vagyok. Egy szavazó, akinek annyit ér a szavazata, mint a tiéd. És majd néhány év múlva meg lesz mérve, hogy ki mit tart jónak és követendőnek. És ha esetleg akkor rájöttök, hogy qrvakevesen vagytok, akkor majd látni fogjátok, hogy van-e helye egy magyar politikus szobrának! Nem én fogom eldönteni. Sokadmagammal fogom eldönteni... Akkor is, ha a désinek ez fáj! Fájjon is neki, addig jó a magyarságnak, amíg neki fáj!
Kamp.

Kampfer 2015.08.17. 14:04:23

@Peterpapo: Talán csak annyi, hogy nem öldösöm halomra a másik oldalt... A zsidókhoz és a muszlim fanatikusokhoz hasonlóan... És nem gyújtom rájuk a zsinagógájukat, pedig igen pofátlanul viselkednek a hazámban! Ha ez neked nem világos különbség, akkor az inkább rólad szól, mint rólam.
Kamp.

bloglegelő 2015.08.17. 14:05:58

@megettem az aranybornyút: elnézést s pongyolaságért, tehát:

akkor is a zsidókat okolva keseregsz stb

mert a többit tudod

megettem az aranybornyút 2015.08.17. 14:07:31

@bloglegelő:

Ha nem tetszik, eridj hazafele Izraelbe.

megettem az aranybornyút 2015.08.17. 14:10:42

@Peterpapo:

"Nem magyarkodni kellene, hanem emberkedni."

Ez a zsinternacionálés meg világproletáros dolog már megbukott. Te se gyászolhatod örökké, lépj túl rajta :)

Peterpapo 2015.08.17. 14:12:31

@Kampfer:

Már ne is haragudj, de egy magyar politikus szobrának van helye, ezt nem is vitatom. Ez a vita (blog) nem erről szól, hanem arról, hogy egy olyan politikus szobrának van-e helye, amelyik köztudottan fajgyülölő volt és egy ilyennek bizony nincs helye. És az most irreleváns, hogy milyen nemzetiségű és az is, hogy kiket utált, a lényeg, hogy fajgyűlölő volt.

Peterpapo 2015.08.17. 14:16:11

@megettem az aranybornyút:

Ja igen. Ezért is léptünk be az EU-ba. ;) szerintem menj Észak-Koreába, az való neked. Ott most bemondta az ottani MTI, hogy nekik sikerült a világon először embert küldeni a Napra. Az való neked, ez a te színvonalad! :)

mindenegybenblog.net/csoda-leszallt-az-elso-ember-a-napra-59370

Kampfer 2015.08.17. 14:21:46

@Peterpapo: Egy ilyen politikusnak VAN HELYE a történelmünkben, a politikánkban és a szobrának VAN HELYE a magyar köztereken! Irreleváns, hogy mit gondolnak erről a zsidók és a szalonlibsik! Ha van elég eltökéltség a magyar kormányban, akkor leszarja a fájdalmatokat és végre a sarkára áll! Egy mazsihiszes tetű milyen alapon ugat bele a magyar kormány dolgaiba? Akkor tessék visszautasítani a tízmilliárdokat is, amit a kurva megemlékezéseikre, mindennapos emléknapokra és a százezredik emlékhelyükre és a zsinagógáikra kapnak! Elegem van már abból, hogy fizetem az adót és a zsidók mondják meg, hogy mire és kire...! Ha nem tetszik, akkor takarodjanak el a zsidók Magarországról! Semmi szükség rájuk, nem vagyunk barátok, sosem voltunk azok! Rühelljenek minket nyugodtan izraelben, mi itt rühellhetjük őket a mi saját hazánkban! Ha ez nem érthető, akkor sajnálatos, de irreleváns! Semmi köze hozzá a zsidóknak, hogy mi itt miről, kiről és hogyan emlékezünk meg! Tűnjenek el, ha nem tetszik, de a papírokat adják le a határon! És soha ne lássuk őket többé!
Kamp.

fotelfasiszta 2015.08.17. 14:24:53

@Peterpapo: A koztudottan fajgyulolo resz erdekelne kifejezetten, hogy mitol koztudott? Mivel nem vagom, hogy ki ez a tag, ezert kerlek, kuldj valami forrast errol. Ez nem trollkodas, teljesen komoly keres.

Peterpapo 2015.08.17. 14:27:13

@fotelfasiszta:

Tök komolyan, eddig én sem tudtam, de mielőtt hozzászóltam, elolvastam a blogot. Asszem elég kimerítően le van írva.

Peterpapo 2015.08.17. 14:30:03

@Kampfer:
"Akkor tessék visszautasítani a tízmilliárdokat is, amit a kurva megemlékezéseikre, mindennapos emléknapokra és a százezredik emlékhelyükre és a zsinagógáikra kapnak! Elegem van már abból, hogy fizetem az adót és a zsidók mondják meg, hogy mire és kire...! "

Ugyanezt elmondhatjuk a keresztény egyházra is.

"Ha nem tetszik, akkor takarodjanak el a zsidók Magyarországról! "

És mi van, ha valaki nem zsidó, de nem tetszik neki? Az hova menjen?

Peterpapo 2015.08.17. 14:34:32

@Kampfer:

Ja és még valami. Ha Te nem lennél és az olyanok, mint te nem lennének, akkor nem kellene tízmilliárdokat adni megemlékezésekre, emléknapokra, és emlékhelyekre. Miattatok kell nekünk is folyton emlékezni.

Kampfer 2015.08.17. 14:38:48

@Peterpapo: Majd akkor dumálj, ha bármelyiket is egy ujjal bántottam, vagy ártottam neki! Eddig nekem körökkel többet ártottak a zsidók, mint én valaha is tenném! Nem kéne emlékeznetek soha, ha úgy élnétek, hogy a többségi társadalom ne parazitákként és nemzetidegenként tekintsen rátok! Neki kéne állni a zsidóknak megkeresni magukban ezeket a hibákat! Tisztelet azoknak a keveseknek, akit ezt megpróbálták, de a zoltaiféle és désiféle retkek tönkretették őket emiatt! Nem is az ő hangjuk hallatszik mostanában...!
Kamp.

Kampfer 2015.08.17. 14:43:53

@Peterpapo: tudtommal a keresztény egyházaknak azért elég sokat köszönhet a magyarság a nyelv és a kultúra mentéséért és a közösségekben kifejtett szerepéért. És (talán rosszul tudom) a kereszténység minden hibája ellenére mégiscsak az egyik alapköve a magyar államiságnak és a magyar identitásnak! A zsidóság sosem volt és nem is lesz az!
Ha nem tetszik a rendszer, akkor olyan politikát kell folytatni, hogy tetsszen nektek is és a többségi társadalomnak is. És akkor lehet majd érvényesíteni a szándékot és a véleményt. Eddig a zsidóknak sikerült a legundorítóbb és legmocskosabb politkát és politikusokat támogatnia az elmúlt 25 évben. Ne csodálkozzanak, ha őket azonosítják a hungarofób áruló politikai erőkkel! Ez kiharcolták maguknak a zsidó vezetők. A demokrácia lényege, hogy a választók többsége dönt a követendő politikai irányról! Talán olyan retorikát és politikát kellett volna képviselnie a zsidóknak, ami a magyarság számára is elfogadható, toleráns és kevéssé agresszív! Akkor most nem kellene a nyomorul 1-2%-os képviselet miatt ajvékolni! Ez ilyen egyszerű!
Kamp.

megettem az aranybornyút 2015.08.17. 14:45:50

@Peterpapo:

"egy olyan politikus szobrának van-e helye, amelyik köztudottan fajgyülölő volt és egy ilyennek bizony nincs helye"

Marhaság.

Hóman Bálint NEM volt fajgyűlölő. Megvolt a véleménye arról, amit az országba az 1810 és 1920 között bevándorló és letelepedő zsidó etnikum megmutatott magából, és ezt nem is csomagolta polkorrekt celofánba.

Milyen alapon neveznek ma a cionisták fajgyűlölőnek valakit, aki a saját TAPASZTALATAI alapján VÉLEMÉNYT nyilvánít valamely etnikai csoportról?

"A zsidóság asszimilációját nem tartotta lehetségesnek, mivel véleménye szerint „a kereszténység eszméivel szembehelyezkedő szellemiségük” valamint „felforgató mozgalmakban és romboló eszmeáramlatok terjesztésében vitt vezető szerepük” azt megakadályozza." - idézi két véleményét a Wikipédia.

Mindkét idézett állítás igaz. Nem kell hozzá széljobbos portálokat bújni. Az állítását alátámasztó információk megtalálhatók bármelyik újkortörténeti portálon.

A szobrot pedig megérdemli, mert:

- az oktatást kiemelt nemzetpolitikai ágazatként kezelte
- jelentős támogatásokat szerzett tárcája részére
- a szegény, de tehetséges gyermekek felkarolását az oktatási stratégia fontos feladatának tekintette
- évi ezer nehéz sorsú tanuló (középiskolás, egyetemista) előmenetelét támogatta
- pártolta a Bolyai Kollégium és a Győrffy Kollégium megalakulását
- a kollégiumok tandíjmentesek voltak a szegény parasztfiatalok számára
- kihangsúlyozta az iskolákban elsajátított törzsanyag nemzeti jellegének fontosságát
- támogatta a „valláserkölcsi és nemzeti alapon nyugvó egészséges magyar világszemlélet kialakítását”
- elindította a nyolcosztályos tantervű általános iskolai képzést az addigi négy elemi és négy polgári helyett
- ezzel támogatta a vidéki szegények alapfokú oktatását, akik addig csak a négy elemi elvégzéséről álmodhattak

(Forrás: Wikipédia)

Peterpapo 2015.08.17. 14:47:48

@Kampfer:

"Eddig nekem körökkel többet ártottak a zsidók, mint én valaha is tenném!"

És mit ártottak neked? Elvették a házad? Miattuk nincs mit enned? Sikertelenségre kárhoztattak? vagy mi?

A magyarok eleinte nem voltak keresztények. A magyarság fennmaradása miatt váltak azzá. De ezt nyilván Te is tudod jól.

Kampfer 2015.08.17. 14:49:06

@Peterpapo: Csak megjegyzem... Kölcsey, Deák és Széchenyi is kellően rühellte a zsidókat! Esetleg nekik se legyen szobruk...? Egyéb óhaj?
Kamp.

Kampfer 2015.08.17. 14:53:11

@Peterpapo: Multinacionális környezetben dolgozom 17 éve. Ebből sokmindenre következtethetsz. Nagyapámat egy zsidó verette napokon át és vetette el tőle a vagyonát! Másik nagyapámat ugyanazon zsidó öcsikéje vitette a Népbíróságra Kecskemétre '49-ben, mikor hazatért a hadifogságból. 4 napig ütötték, úgy vallatták. Édesapám továbbtanulását és lehetőségeit ugyabezen zsidó meszelte el a faluban kulák létére hivatkozva. Bár semmi közöd hozzá, de hosszú sort írhatnék még! Mindezekhez képest nagyon nagy és arrogáns a hazai zsidó vezetés pofája és kellően gerinctelen és gusztustalan a magyarsághoz való hozzáállása!
Kereszténységgel kapcsolatban a magyar ÁLLAMISÁGRÓL beszéltem... Ugye érted az összefüggést...?
Kamp.

Kampfer 2015.08.17. 14:55:30

@megettem az aranybornyút: Üdv! Ezek önmagukban is szobrot, róla elnevezett közteret, oktatási programokat és akár kulturális programok névadóját is jelenthetnék!
Kamp.

Peterpapo 2015.08.17. 14:57:01

@megettem az aranybornyút:

Persze mindaz, ami addig nem úgy volt nyilván a zsidók miatt volt úgy. Azért kellett a zsidó tanulók létszámát csökkenteni, hogy beférjenek a szegény sorsú magyar gyermekek. Tehát nem az volt a baj, hogy hogy a vidékiek akkortájt szegények voltak, hanem az, hogy az a kevés zsidó, aki itt élt, meg tudta fizetni a gyermekeik taníttatását. Értem én. Meg azt is, hogy a zsidók alapvetően mindig is kereskedők voltak és nem földművesek. És amelyik tovább tanult az is inkább orvos lett, mint kohómérnök, vagy mezőgazda. Ezek akkor bűnök, hogy még házasodni sem lett volna szabad velük.

megettem az aranybornyút 2015.08.17. 14:58:33

@Kampfer:

Ez most jól kitört belőled :(

És ahogy feszegetik a húrt ezek a senkiháziak, egyre több emberből fog ugyanígy előtörni. A családi dolgokra, tragédiákra mindenhol emlékeznek még az unokák is, akkor is, ha eddig nem beszéltek róla.

Csak majd nehogy megint késő legyen a bánat, amikor a magyaroknál majd megint betelik az a bizonyos pohár.

Peterpapo 2015.08.17. 14:58:38

@Kampfer: Csak hogy ezek nem hoztak ellenük törvényeket és amit tettek, nem a zsidók ellen tették. Na rájuk vonatkozhat az irreleváns, hogy mit is gondoltak a zsidókról, mert tetteiket nem az motiválta.

Peterpapo 2015.08.17. 15:03:10

@Kampfer:

Én meg tizenöt éve dolgozom multinál, de semmi olyat nem tapasztaltam, amire következtetnem kellene. Gondolom egy olyan zsidó lehetett, amelyik túlélte az elhurcolást és a lágereket. egyébként meg pont az a baj, hogy nem csak azt nézik az emberek, hogy valaki jó vagy rossz, hanem hogy milyen a vallása és bőrszíne. Nem tagadom a zsidók között is vannak mocskos szemétládák, de az általánosítás nem jó felfogás. Ha ezt nem érted meg, nincs miről tovább beszélnünk.

Kampfer 2015.08.17. 15:04:21

@megettem az aranybornyút: Üdv! Azért, mert az ember nem megy ki és nem veri el a zsidókat, nem gyújtja fel a zsinagógát, még nem jelenti azt, hogy nincsenek sérelmek! Vannak! Sőt, azóta is akadnak sérelmek. Sajnos azok a zsidók, akik ezt észreveszik és tennének is ellene, ezek a désifélék, zoltaifélék s a feldmájerek és kövesfélék elhallgattatják, tönkreteszik. És ez az undorító ballibbant média csak rájátszik ezekre a simondandrásokkal, kálmánolgákkal... Telik a pohár és sok polgár szavazni is hajlandó ezért!

@Peterpapo: De tettek annyit a magyarságért, hogy jár érte az emlékezet és a tisztelet! Kommentelő társunk sok olyan tettet összeszedett, amiért Hóman Bálintnak is jár a tisztelet és a nemzeti emlékezet! Megérted, vagy sem, tökmindegy. Remélhetőleg így lesz!
Kamp.

Kampfer 2015.08.17. 15:07:08

@Peterpapo: szerintem eddig sem volt miről beszélnünk... Két külön világban élünk egy adott területen. Egyébként szarok rá, milyen zsidó volt, a nevüket tudom, őseim elmondták, hogy mit tettek nem csak velük, de sok másik magyarral!
Hát, akkor te mákosabb vagy, már ami a multikörnyezetet illeti! Persze ott még a pakinak is imádnia kellett a zsidókat. És volt az a pénz és üvegtetős autó, amiért imádta is! Ugye nem baj, ha hánynom kell ezektől a lényektől és úgy szavazok, hogy ezek eltűnjenek innen...?
Kamp.

fotelfasiszta 2015.08.17. 15:11:52

@Peterpapo: Ennyi alapjan iteletet mondani valaki folott felelotlenseg szerintem.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.17. 15:22:25

@Peterpapo:

Alapvetően mindig, mindenhol bajt okoz, ha egy idegen nép egy országban kulcspozícióhoz jut. Ez előbb-utóbb konfliktust szül. Azt hiszem, ez érthető.
S ez ellen minden ország küzdeni próbál.
Ez az egész ügy alapja, ez a kiindulópont.
S erre a problémára született egy rossz válasz Magyarországon a két vh. között.
Születhetett volna jó válasz is. Pl. a jó példa Dél-Afrika, ahol az állam erősen támogatja a többségi néger lakosságot, hogy így lassan megtörje a fehér kisebbség nyomasztó túlsúlyát egyes területeken. S lám meg lehet ezt csinálni nyílt diszkrimináció, állampolgári jogegyenlőtlenség nélkül is.

dingó29 2015.08.17. 15:24:43

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Az egyes helyeken meglévő női kvóta nem diszkriminatív?

dingó29 2015.08.17. 15:57:21

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Egyetértünk. Ennek ellenére libsiék nem is oly rég itt is be akarták vezettetni. Pedig ugyanaz mint a numerus clausus

kissiú 2015.08.17. 16:22:58

@Éhes ló: "A tatár, török, német, ruszki is elhúzott innen a rákba, ti is el lesztek paterolva."

Óvatosan, no! Még megorrol ránk Erdogan és Putyin barátunk az ilyen történelemhamisító rémhírkeltések miatt...

kissiú 2015.08.17. 16:28:16

@Kampfer: "Az egyenes ember akkor is hű az elveihez, ha nagy a szar!"

Na ezt kellene a Schmitt-Kövér-Orbán-Bayer-Boross-Pozsgay-stb vonalnak elmagyarázni...

Kampfer 2015.08.17. 16:33:41

@kissiú: igen, azt hiszem van igazság a szavaidban! Persze inkább ezek, mint bármely libbant vagy balfasz szoci*nista retek!
Kamp.

bloglegelő 2015.08.17. 20:18:15

@megettem az aranybornyút: "a magyaroknál betelik az a bizonyos pohár" ???? :DDDDD

és akkor mi van te szarmagyar ?

spricceled itt nemzeti ondót megint

(csak a mihez tartás végett: én magyar vagyok, és kurvára zavaró - vagy röhögtet, ami te vagy)

megettem az aranybornyút 2015.08.17. 21:17:53

@bloglegelő:

Te nem vagy magyar.

Ez a kommentjeidből világosan látszik.

Úgyhogy mielőbb tanulj meg ajvékolni, hátha a szívednek kedves nép megtűr maga körül háziállatnak :D

Peterpapo 2015.08.17. 21:22:52

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Dél-Afrika. Aham.

Az apartheid rendszer bukása után[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Az apartheid utáni Dél-Afrikában az emberek milliói, többnyire feketék, továbbra is szegénységben élnek. Korábban ritka volt a szegény fehér ember - a számuk nagyon megnőtt. Sokan az apartheid rendszer hatásának tulajdonítják ezt, de egyre többen vannak olyanok, akik szerint a fennálló kormányzat rossz pénzügyi és költségvetési politikája az oka annak, hogy egyre egyenlőtlenebbül oszlik el a gazdagság, a gazdasági növekedés eredményét kevesen élvezhetik.

Az AIDS-betegség járványszerű méreteket öltött. A kormányzat tehetetlen vele szemben, az átlagosan várható élettartam drasztikusan zuhant 1994 óta. Az országot tömegével hagyta el a szakképzett és iskolázott fehér munkaerő, mivel a közbiztonság kritikus állapotban van. A korábbi helyzet a visszájára fordult, a többségi fekete lakosság egyre durvábban lép fel a fehér lakosság ellen, egyesek szerint szabályszerűen üldözi, genocídium zajlik Dél-Afrikában.

1994. május 27-ére kitűzték az első demokratikus választásokat, amelyen a Nelson Mandela vezette ANC győzött, aki koalíciós kormányt alakított a Nemzeti Párt és az Inkhata Szabadság Párt részvételével.

A rendszerváltás után sok fehér elhagyta az országot, a gazdaság visszaesett, a bűnözés megnőtt.[3]

Az ANC hatalomra kerülése után az ENSZ által nyilvántartott ún. HDI index ("Human Development Index") drámaian visszaesett.[4]

„A gyilkosságoknak leginkább kitett csoport a világon, bőrszíntől függetlenül, a dél-afrikai farmerek, akiket gyakran több órás kínzások után mészárolnak le. 100 000 farmerre évente 313 gyilkosság jut, amely négyszer több, mint az egyéb kisebbségeket érintő hasonló arány, és kétszer több, mint az iraki háborús övezetben. A dél-afrikai polgárok egy rejtett, hadüzenet nélküli háborúban élnek, amely főleg az egyéni gazdálkodókat érinti, illetve teszi létüket lehetetlenné.”[5] Dél-Afrikában, a hivatalos statisztikák szerint, évente kb. 50 000 embert gyilkolnak meg, de a valós adat - a kormány statisztikai manipulációja miatt - ennek kétszerese lehet.

Az ANC, a Dél-Afrikai Kommunista Párt, és más hasonló szervezetek rendezvényein (Nelson Mandela, valamint a jelenlegi vezetők részvételével) gyakran eléneklik az „Öljétek meg a búrokat!” kezdetű „mozgalmi dalt”.,[6][7]

Egyes radikális búrok nem nyugodtak bele az ANC uralmába, és például 2002-ben bombatámadásokat intéztek közlekedési vonalak és más létesítmények ellen.[8]

Peterpapo 2015.08.17. 21:51:03

@Kampfer:
Igen külön világ. Nem tisztem és nem is akarom eldönteni, hogy jogosan utálod-e azt az embert, szíved joga, mint ahogy a szavazás is. de amiatt az egy miatt elítélni és gyűlölni a többit is, nem túl logikus, mint inkább elítélendő. Én meg az ilyenektől kapok hányingert, amikor igazságtalanul, zsigerből gyűlölködik valaki. Ez a gondolkodás idejét múlt és mélységesen megvetendő. És ez most nem arra szól, hogy büszke vagy, hogy magyar vagy, mert én is az vagyok. És még valami, ami nem közvetlenül ide tartozik, de kapcsolható a gondolat, amit közvetít:

index.hu/kulfold/2015/08/10/a_menekultek_partjara_allt_a_puspoki_kar_olaszorszagban/

Az olasz ellenzék követeli, hogy szigorítsák a bevándorlók befogadását, amire válaszul megszólalt az olasz püspöki kar is, írja az MTI.
Nunzio Galantino püspök érdekes módon kikelt a javaslat ellen. Szavai szerint
a rendkívül ostoba kijelentések semmi mást nem szolgálnak, minthogy egyes pártok szavazatokat tudjanak összekaparni maguknak.

Az olasz püspöki kar (Cei) főtitkára a Vatikáni Rádióban egyenesen
négy fillért érő üzéreknek nevezte
azokat az olasz politikusokat, akik az utóbbi napokban az Itáliába érkező illegális bevándorlók befogadási feltételeinek szigorítását sürgették az olasz kormánytól.
"Tudom, hogy a befogadás nehéz, nehéz megnyitni otthonainkat, szívünket, saját világunkat".

Le Orme 2 2015.08.17. 23:01:20

@Peterpapo: "a rendkívül ostoba kijelentések semmi mást nem szolgálnak, minthogy egyes pártok szavazatokat tudjanak összekaparni maguknak"
Itt bizony a föméltóságú püspök úr beszélt butaságokat. Az is nagyon gyakorlati kijelentés volt tőle, hogy imádkozik az iraki keresztényekért.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.18. 11:55:20

@Peterpapo:

Nem láttam ellenérvet hozzászólásodban. Mert abban egyetértünk, hogy a jelenlegi dél-afrikai kormány nem úgy viszonyul a fehérekhez, mint Horthyék 1938-1944 között a zsidókhoz, ugye?

megettem az aranybornyút 2015.08.18. 15:29:43

@Peterpapo:

"Az olasz püspöki kar (Cei) főtitkára a Vatikáni Rádióban egyenesen
négy fillért érő üzéreknek nevezte
azokat az olasz politikusokat, akik az utóbbi napokban az Itáliába érkező illegális bevándorlók befogadási feltételeinek szigorítását sürgették az olasz kormánytól."

Válasz erre:

"A kereszténység a szeretet vallása, igenis, és ezt az ellentáborból jövő kioktatások előtt is tudtuk mindnyájan; de ez a szeretet NEM jelentheti azt, hogy a mi hitvallásunk gyáva nyulak és örökké meghátráló vénasszonyok pipogya világnézete legyen.

Kereszténynek lenni NEM annyi, mint maflának, megalkuvónak, rabszolgának lenni és megadni magunkat ama sorsnak, amit az emberi nem ellenségei szándékoznak ránk, nemzetünkre és az egész európai civilizációra mérni. A tolerancia ugyanis a másik emberre - és nem a bűnre - a megbocsátás pedig a megbánt rosszra, és NEM minden rosszra vonatkozik.

A gonosz és csatlósai ellen igenis védekezni, harcolni kell, ahogy Szent Pál is tanítja: „Öltsétek föl az Isten fegyverzetét, hogy a sátán cselvetéseinek ellenállhassatok. Nem annyira a vér és a test ellen kell küzdenünk, hanem a fejedelemségek és hatalmasságok, ennek a sötét világnak kormányzói és az égi magasságoknak gonosz szellemei ellen. Ezért öltsétek fel az Isten fegyverzetét, hogy a gonosz napon ellenállhassatok, és mindent legyőzve megtarthassátok állásaitokat.” (Ef 6,11).

A szeretet parancsa, az ellenséggel szemben is kötelező emberség és méltányosság NEM arra kötelez, hogy a szeretet rendjében hozzánk közelebb állókat, családunkat, nemzetünket hagyjuk elpusztítani, hitünket pedig - a szent tolerancia nevében - kigúnyolni, elnyomni.

A hazugságot igazsággal, a gonoszt jóval, a gyűlöletet szeretettel kell legyőznünk, de a kardot CSAK karddal. Ha valaki kezet emel családunkra, nemzetünkre akkor igenis - Szent István, Szent László, Kapisztrán Szent János és sokak példájára - fegyvert KELL ragadnunk, és megvédeni akár életünk árán is, mert „senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.” (Jn 15,13)."

(Idézet innen: blog.hu/user/775875/ )

Peterpapo 2015.08.18. 18:41:43

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

A jelenlegi lehet, hogy nem, de ezt az időszakot most megelőzte egy másik. Nálunk meg most kezdődne az az időszak. Köszi nem kérek abból.

Peterpapo 2015.08.18. 18:51:59

@megettem az aranybornyút:

"Kereszténynek lenni NEM annyi, mint maflának, megalkuvónak, rabszolgának lenni és megadni magunkat ama sorsnak, amit az emberi nem ellenségei szándékoznak ránk, nemzetünkre és az egész európai civilizációra mérni. A tolerancia ugyanis a másik emberre - és nem a bűnre - a megbocsátás pedig a megbánt rosszra, és NEM minden rosszra vonatkozik."

Senki sem mondta, hogy maflának és megalkuvónak kell lenni, de ha jól tudom Isten azért rak a hívőkre is terheket és azért gördít eléjük akadályokat, hogy azokkal megküzdjenek. Vagy Istennel is szembeszállnak, ha valami olyat kapnak tőle, ami nem tetszik nekik? És mit ártottak neki a migránsok azzal, hogy idejöttek? Semmit sem csináltak, de már nem érdemlik meg a toleranciát. Nagy hazug szar kifogások ezek. Süket duma, csak gyűlölködés semmi más.

"Nem annyira a vér és a test ellen kell küzdenünk, hanem a fejedelemségek és hatalmasságok, ennek a sötét világnak kormányzói és az égi magasságoknak gonosz szellemei ellen."

Ha jól tudom a migránsok, se nem fejedelemségek, se nem hatalmasságok. Hús és vér emberek.

"A szeretet parancsa, az ellenséggel szemben is kötelező emberség és méltányosság NEM arra kötelez, hogy a szeretet rendjében hozzánk közelebb állókat, családunkat, nemzetünket hagyjuk elpusztítani, hitünket pedig - a szent tolerancia nevében - kigúnyolni, elnyomni."

De persze a migránsokat ki lehet gúnyolni és el lehet nyomni mi? Na ez is egy nagy hazug szar duma.

"A hazugságot igazsággal, a gonoszt jóval, a gyűlöletet szeretettel kell legyőznünk, de a kardot CSAK karddal. Ha valaki kezet emel családunkra, nemzetünkre akkor igenis - Szent István, Szent László, Kapisztrán Szent János és sokak példájára - fegyvert KELL ragadnunk, és megvédeni akár életünk árán is, mert „senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.”

Na ez is egy szép gondolat, amit azonnal szemen is köp azzal, hogy erre hivatkozva gyűlölködik azokkal a migránsokkal szemben, akiknek nincs kard a kezében.

Láttad ezeket a képeket?

index.hu/nagykep/2015/08/18/menekultek_a_janos_pal_papa_terrol/

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.18. 19:29:43

@Peterpapo:

Állami politikaként sosem volt iltyen poitika. Ez a lényeg,

Peterpapo 2015.08.18. 19:44:34

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Ja ezt ismerem.

"Van-e Önöknél rasszizmus, faji megkülönböztetés?
Nincs, de igény lenne rá."
süti beállítások módosítása