B1 blogcsalád



Miként nyaljunk CÖF-ösen?

2015. július 10. - Egyenlítő blog

Van abban  valami csudijó, hogy aki CÖF-ösnek áll, az utána magabiztos hülye lesz. Az élet így rettentő egyszerű. CÖF = csacsiság (hogy ennél erősebb szavakat ne használunk, teringette). Az élet így aztán rettentően könnyen kiismerhetővé válik, lépjünk tovább, nincs itt semmi látnivaló.

A legújabb gyöngyszem:

„A CÖF támogatja a közérdekű adatkérés törvényi korlátozását. Szerintük a  civil jogvédők által idegen kezekbe kerülhetnek állami adatok”.

Na, még csak az kellene, hogy idegen kézbe! Az idegen kéz (Lásd Európai Unió pl.) itt és most csak arra kell, hogy a Garancsik és Mészárosok, esetleg a Tiborczok komoly pénzeket szakíthassanak le az EU-tól. De ettől kezdve mindeninek kuss. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ebből

milyen vagyonok gyűlnek távoli országok kétes bankjaiban.

Így van ez rendjén. Lopni csak szépen, csöndben, halkan érdemes. A népnek meg úgysem tűnik fel, hogy mondjuk Felcsúton vasút épül, és erről a mindenhez  nagyszerűen értő, hűséges gázszerelő állít ki majd komoly számlát a végén. A népnek nem tűnik fel, hoy Orbán veje villamosít (idősebbek, kérem, idézzék fel a fiatalabbaknak a GOELRO-tervet), és a legutóbbi időkig a megbízható barát épített hidat, vasutat, ami csak szembejött. De ez maradjon titok.

cof.jpg

Gondolom, a CÖF szóvivője, egy bizonyos ifj. Lomniczi Zoltán majd magas hatásofokon megmagyarázza, hogy ez így miért jó. A mi titkunk, hogy választott vezetőink,

pár közeli barátjuk segítségével, kilopják a szemünket.

Tudjuk, a titkolozás minden diktatúra mániája. A jogállam jellemzője meg a nyíltság.

Egyszer egy ösztöndíjjal Amerikában jártam. Ohióban, egy kis községben a helyi elöljáró látott minket vendégül. És a falucska egyetlen kocsmájában panaszolta el nekünk, hogy itt már nagyon elszemtelenedtek az újságírók. Mert ő a két elöjáró barátjával minden pénteken itt szokott legurítani pár sört. És a helyi firkász ezt kiszúrta, és közölte, hogy neki, mint a nyilvánosság képviselőjének, joga van odaülni hozzájuk.

És amikor ismét nem hívták meg, akkor bírósági végzést hozott, hogy a helyi elöljárók, ha együtt vannak, az a  nyilvánosságra tartozik, nem kergethetik el a sajtó képviselőjét. Mr Smith szerint amerikai kollégánk csak potyasörben reménykedett, de a következő héten már ő is csatlakozhatott a csapathoz. Sunshine act – figyelmeztetett a bíróság. Nálunk meg a

mélységes mély sötét, ami a CÖF-ből árad.

A CÖF persze nem magasröptűen gondolkozik, történelmi szerepe csak annyi, hogy széles nyelvcsapásokkal nyalja a hatalom popsiját. Lehetőleg fényesre, bármilyen ökörség hangzik is el.

És hősünk, ifj. Lomniczi és kicsiny csapata, kb. ennyire képes is. Gondolkozni már kevésbé,  de ez nem is elvárás feléjük. Ők korunk munkáslevelezői, akiknek azt kell ország-világ előtt bizonyítaniuk, hogy a nép szereti az ő Rákosi elvtársát Orbán kis vezetőjét, s tűzön-vízen keresztül kitart mellette, egészen a szakadékig.

Mondjuk, az új törvény lényege leginkább az, hogy pénzért adja a közérdekű adatokat, és így kívánja ellehetetleníteni az ellenőrzést – amiből az is következik, hogy ha egy gazdag „idegen kéz” a magyar adatokra vágyik, akkor majd maximum fizet.

De a rövid pórázon tartott CÖF-östől nem várunk el különösebb éleselméjűséget,

neki elég, ha az éltető segget megleli, és lágy csapásokkal körbenyálazza.

Cöf-cöf-cöf  - mondja neki a gazda, mire ő boldogan odacsúszik és aportíroz.

Az más kérdés, hogy olyan, egykor komoly embernek számító jogász, mint Trócsányi László igazságügyminiszter, miért adja a nevét efféle jogszabályhoz. Dehát, ahol zsarnokság van, ott mindenki szem a láncban. Igaz, mindig akadnak nagyszorgalmú „szemek” – Trócsányi nevét pedig ezentúl max. a korrupt politikusok üzelmeit leplező szolgák/technokraták rovatába jegyezzük fel.

A mi kis CÖF-öseink pedig most elégedetten hátradűlnek, hogy ők aztán jól megmondták. És várják a koncot, amit mindárt odavetnek nekik.

Köszönjük, CÖF – hoztátok megint a formátokat, nem csalódtunk benned. Helyedre.

Dési János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr957614110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ROTFL Manó 2015.07.10. 13:23:52

Idegen kézbe?!?!? Én, mint magyar álompolgár vagyok rá kiváncsi, hogy kik, mire költik az el-einstandolt manyup pénzem! Tényleg kár, hogy bezárt az OPNI, az egész CÖF-öt beutalnám oda...

nu pagagyí 2015.07.10. 13:36:12

A CÖF egy olyan "civilszervezet", amelyet nem érdekel a közérdek. Nem azért fizetik.

2015.07.10. 13:48:20

Ezek nem mások, mint seggnyaló patkányok !
De vajon a csúti pohos, geci mikor tudatja az adófizetőkkel, hogy az a sok seggnyaló cöfös tetü mennyibe is kerül nekünk, adófizetőknek ?
Remélem úgy járnak mint a kimosott ruha. Kötélen fognak száradni, egytől egyig !

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 13:52:57

"... a civil jogvédők által idegen kezekbe kerülhetnek állami adatok"

Kérem szépen, pontosan erről van szó. Le kéne számolni azzal az illúzióval, hogy a "civil jogvédők" azok civil jogvédők.

csak egy néző 2015.07.10. 14:06:33

@Tudományos libsizmus:
Így van, ezek a civilek azonnal továbbadják az adatokat a CIA-nak és GHH-nak és "tuggyuk kiknek". A gyíkemberekről már ne is beszéljünk.
Erről a gyönyörű mondatról már szót se ejtsünk.
"Végül egy jó mondat a közleményből: "Az ellenzéki pártok magasan sliccelt szoknyája alól kilátszó szervezeteknek javasoljuk, hogy fejezzék be a haza kiárusítását".
Gratula a CÖFikés idiótáknak, ezt kapjátok ajándékba.

m.cdn.blog.hu/hu/hulyeseggek/image/blog%20802%20k%C3%A9p.jpg

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 14:08:55

@csak egy néző:
"Az ellenzéki pártok magasan sliccelt szoknyája alól kilátszó szervezeteknek javasoljuk, ..."

Ez ül, be kell látnod.

KUHULIN 2015.07.10. 14:11:58

Civil ne politizáljon.

csak egy néző 2015.07.10. 14:15:51

@Tudományos libsizmus:
Aki ezt a mondatot kitalálta, az egyéb aljasságra is képes.
Viszont akkor úgy is mondhatnám, hogy a CŐFikések pedig bekaphatják a ló hasa alján kilátszó méretes, kékerest.

www.kesdobalo.eoldal.hu/img/original/168/lofasz.jpg

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 14:16:12

@janos551:
Kedves barátom. Titeket libsiket egytől egyig agyon kéne lőni menekülés közben. Abban a percben megoldódna egy pár száz év óta megoldásra váró problémánk.

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 14:17:17

@csak egy néző:
Készülsz a holnapra, látom. Biztos jól fogod érezni magad.

csak egy néző 2015.07.10. 14:20:26

@Tudományos libsizmus:
Fogsz te még futni, baromarcú. Látod buzikám kinek is jutott eszébe a holnapi nap?
Remélem sikered lesz, holnap köcsög.

scrapetv.com/News/News%20Pages/Science/Images/gay-pride-parade-fairy.jpg

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 14:25:13

@csak egy néző:
A mellékelt fotóidat elnézve mindenről faszok jutnak az eszedbe. Tehát nyugodj le picinyem és próbáld fel a holnapi jelmezeidet. Nagy nap lesz a holnapi, ne feledd.

csak egy néző 2015.07.10. 14:25:38

@Tudományos libsizmus:

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 13:22:27
Vegaként, te nyelvzseni. Nem vegánként.

Mi van nyelvzsenikém, nagy a kuss felétek vagy rájöttél, hogy ezt sikerült előadnod?
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2155/459/original.jpg?w=600&h

Trackers 2015.07.10. 14:44:13

A ballib civilek megint beszopták..

Kedden mennek tüntetni az évi 200.000 illegális bevondorló magyarországi beengedése mellett.

Ezek miatt a majmok miatt, esély se lesz a Fideszt leválltani.

Kéne már egy normális ellenzék, amelyik belátja, hogy 200.000 bevándorló nem játék, hanem bazi nagy probléma.

nu pagagyí 2015.07.10. 14:55:15

@Trackers: A Fidesz mellett benneteket is vissza kell gyömöszölni a pöcegödörbe, ahonnan előbújtatok.

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 14:56:16

@Trackers:
Harmadszor is minden követ megmozgatnak a Fidesz kétharmad érdekében.

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 14:59:43

A "demokratikus ellenzék" a ma hasznos idiótái. Kötözni való komplett hülyék.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.10. 15:18:47

@Trackers: Te Tromf, te annyira hülye vagy, hogy nem érted, miről szól egy blogbejegyzés?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.10. 15:21:06

@Tudományos libsizmus: Nyilván. Mi másért kérne valaki adatot, mint hogy a fidesz-kormányt kritizálja. Ilyet meg ugye magyar ember nem tesz, csak a gyíkembereknek dolgozó álcivil "sorospénzelte".

Így él ez a hülye kis agyadban, ugye?

nu pagagyí 2015.07.10. 15:21:21

@Tudományos libsizmus: Közérdekű adatokról van szó, olyanokról, amiket egyébként automatikusan elérhetővé kéne tennie a hivataloknak és állami intézményeknek és ez esetben kérni se kéne.

Az állambiztonságot érintő adatok soha nem voltak közérdekűek. Azon viszont nincs mit titkolni, hogy milyen csodálatos ajánlattal nyerte el a Sánta-BAT konzorcium a dohánynagyker koncessziót és miért nem jobb a 10-szer annyit igérő. Az sem titok, kik és milyen alapon jutnak leakciózott árú ingatlanokhoz a közvagyonból, miért pont a drágább ajánlattal nyernek közbeszerzést.

Az sem lehet titok, hogy mit vállalat Orbán a nevünkben az oroszoktól kapott hitelért, hiszen mi fogjuk visszafizetni. Államtitok utóbbi esetben fel sem merülhet, hiszen az oroszok nem szövetségeseink, állítólag csak egy üzleti tranzakcióról van szó.

Én megértem, hogy kiderülhet, hogy a tisztviselő lop, a tanulmány kamu, a hivatalos ember felelőtlen, a még hivatalosabb meg hazaáruló. Megértem őket, hogy titkolóznak, csak téged nem értelek, miért nem érdekel a saját adód sorsa (már ha fizetsz egyáltalán), az országod jövője, hogy minden kontroll nélkül hagynál garázdálkodni embereket az állam nevében.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.10. 15:22:20

@Tudományos libsizmus: Miből gondolod, hogy a csávó libsi? Mert nem szerelmes orbánba? Ezek szerint van vagy 8 millió libsi az országban?

2015.07.10. 15:23:29

@Tudományos libsizmus: Elég öreg lehetsz, ha pár száz éves problémád van. Mondjuk pont a libsik sem párszáz évesek.

2015.07.10. 15:24:55

@Rezsidémon vagyok, elveszem a munkádat: @Tudományos libsizmus:
Dehogy! Számára a libsi csak szitokszó. Fogalma sincs, mit jelent, de nem is érdekli.
Így van a tudomány szóval is.

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 15:25:44

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Mondjuk a libsizmus 1789 óta több mint kétszáz éves, de az is lehet, hogy kifelejtettem egy vesszőt, amiért tisztelettel elnézést kérek mindenkitől.

2015.07.10. 15:26:05

@Tudományos libsizmus: Mondd, melyik országban volt tartós a libsi nélküli társadalom? Jobbernyák.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.10. 15:27:10

@Tudományos libsizmus: Te meg arról, hogy agyonlövöd, hátulról. Akkor te is libsi vagy?

Minek él az ilyen, mint te???

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 15:28:39

@Rezsidémon vagyok, elveszem a munkádat:
Esetleg az akasztást kilátásba helyező libsi elvtársadat is meginterjúvolhatod. Nincs megtiltva.

2015.07.10. 15:29:53

@Tudományos libsizmus: Akkor te kurvára el vagy tévedve. Fogalmad sincs, melyik liberalizmusról beszélsz. Már a görögök is....

Netuddki. 2015.07.10. 15:33:06

"Van abban valami csudijó, hogy aki CÖF-ösnek áll, az utána magabiztos hülye lesz."

Ez így nem igaz. Szerintem maguk közt jókat röhögnek, hogy megint jól átvertek bennünket...

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 15:33:44

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Néhány rabszolgával megtámogatva. Neked az libsizmus, haver? Persze most jut eszembe: hiszen a példaképetek is rabszolgamunkára építette fel a "demokráciát".

Netuddki. 2015.07.10. 15:33:55

@Tudományos libsizmus: Akasztás? Milyen akasztás? Hol? Mikor?

pamut 2015.07.10. 15:42:45

cöf = hazaáruló seggnyaló bér- és bélférgek, akik aktívan segítenek Magyarország tönkretételében is ellopásában.

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 16:04:22

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Hát úgy kábé az írott történelem 95%-a libernyákok nélkül lelt el. Azok voltak a szép idők.

Ha halvány fogalmad nincs kisfiam, akkor igazán nem tudom, miért okoskodsz.

Gyorgy Nagy 2015.07.10. 16:23:03

Csizmadija röfös uzletében állitolag sokszor nemadnak számlàt.Ö megteheti?

csak egy néző 2015.07.10. 16:32:02

@Tudományos libsizmus:
"Hát úgy kábé az írott történelem 95%-a libernyákok nélkül lelt el. Azok voltak a szép idők."
Hány éves is vagy baromarcú?

2015.07.10. 16:35:21

@Tudományos libsizmus: "Titeket libsiket egytől egyig agyon kéne lőni menekülés közben."
Tehát, aki nem ért veled, azt agyon kell lőni. Ez a konzervatív jövőkép.

"Hát úgy kábé az írott történelem 95%-a libernyákok nélkül lelt el. Azok voltak a szép idők."
Valóban? Melyik része? Az őskor, amikor a magadfajták képviselték a szellemi fejlődés csúcsát? Az ókor, amikor nagy birodalmak születtek a kisebb, gyengébb népeket kiirtva? A középkor, amikor a keresztények irtottak mindekit, akit értek? Meséljél már, hogy ezek miért voltak jobbak?

Zár Balta 2015.07.10. 16:37:33

@Tudományos libsizmus: Látod fasszopó fidesses geci ebben sajnos teljesen igazad van !

Zár Balta 2015.07.10. 16:39:55

A CÖFös barmokat kéne felhasználni kerítésnek a határon aztán miközben ott vannak mint palánk kiugathatnának a bejövö majmokra és harapdálhatnának kifelé :D

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 16:48:00

@Ylim:
Az őskor nem az írott történelem része, te Einstein.

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 16:49:19

@Zár Balta:
Köszönöm szépen az elismerést, buzi libernyák. Apropó: holnap el felejts elmenni a legnagyobb nemzeti ünnepetekre.

csak egy néző 2015.07.10. 16:53:03

@Tudományos libsizmus:
Nem kell toborozni partnert, lesztek ott elegen, köcsög.
Vega vagy vegán köretet vigyél, mert kolbász, amit szopogathatsz lesz bőven, válogathatsz.

nu pagagyí 2015.07.10. 17:09:03

@Tudományos libsizmus: Te a való életben is ilyen primitív vagy? Először is hazudni csak az tud, aki ismeri az adatokat. Jelenleg a hazudozás monopóliumával teljes mértékben te és haverjaid rendelkeznek, hazudoztok is rendesen. Annyira jól megy, hogy már magadat is átvered.

Zár Balta 2015.07.10. 17:32:48

@Tudományos libsizmus: Nem vagy libsi te anyabaszó ! Csak utálom a kis gecit és a fassziopó fidesses kommandóit meg az ilyen csicskásait mint te, tapló !

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.10. 17:33:12

@Tudományos libsizmus: Te egyáltalán nem tudod megítélni a világot úgy, hogy nem hasonlítasz mindet valamihez? Lételemed a "bezzeg a...".

Nem csoda, hogy megmaradt fideszes vagy, azok ilyen sutyerákok.

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 17:43:49

@Zár Balta:
"Nem vagy libsi te anyabaszó !"

Erre hogy jöttél rá, te barom?

Tudományos libsizmus 2015.07.10. 17:48:40

@Rezsidémon vagyok, elveszem a munkádat:
A liberális ideológia egyik alapvetésére, a kettős mércére szerettem volna a figyelmet felhívni, te tajparaszt.

pete_r 2015.07.10. 19:29:55

Szerintem a stílus miatt jó sokan szégyellhetik magukat mindkét oldalon.
Ami "Tudományos libsizmus" nevű jómunkásembert illeti, róla az a mondás jut eszembe, hogy ne vitatkozz a hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
Amúgy hittel nem lehet vitatkozni. A hívőkkel meg nem érdemes.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.10. 20:51:29

@Tudományos libsizmus: És tényleg, a kettős mérce neked nyilván nem a sajátos, igaz-e.

Szerintem már az oviban is kettős mérce volt a jeled te narancs-maki.
süti beállítások módosítása