B1 blogcsalád



Rendet bontanék egy angol menekülttáborban

2015. július 01. - Csák Gergely

mtabor.jpg

Rendet bontanék egy angol menekülttáborban, ha 

- ha a hazámban, Magyarországon háború törne ki és egy szál hátizsákkal kellene menekülnöm, hogy ne öljenek meg

- ha a háborúban elveszteném egy pár családtagom

- ha a hazámban üldöznének, kínoznának és emiatt kellene menekülnöm

- ha a háborúban elveszteném a lakásom, házam és minden vagyonom

- ha a hazámban ért traumák hatására elvesztettem volna a maradék józan eszem

- ha napok óta gyalogolnék anélkül, hogy enni tudtam volna, vagy a velem lévő családtagjaimnak enni tudtam volna adni (köztük a gyerekeimnek)

- ha az utazás során minden pénzemet elvették volna az embercsempészek

- ha napokig kellett volna hányódnom egy bárkában, vagy egy kamion hátuljában, összezsúfolva étlen-szomjan, vécé és fürdés nélkül több hasonló sorsú szerencsétlennel (vesd össze: marhavagon - zsidók - koncentrációs tábor)

- ha érezkezésemkor Angliába neonáci faszagyerekek, felülve egy náci kormány náci gyűlöletpolitikájának, kopaszra borotválva és felfújva a rengeteg fehérjétől ki akarnának nyírni

- ha érkezésemkor a 800 fős menekülttáborban 1800 másik emberrel zárnának össze, ahol szintén nincsenek "kellemes körülmények"

Őszintén szólva, én is kerítenék valami fegyvert a kezembe és nekiugranék az első embernek, aki csúnyán néz rám. El tudom magamról képzelni. 

Sosem gondoltam volna, hogy Alfonso Cuarón filmje, az "Ember gyermeke" ennyire plasztikusan válik valóra. Nagyon vicces, ahogy az átlag suttyó magyar reagál, amikor a globális problémák bekopogtatnak a határon. 

 (Kép: MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr747585246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.07.02. 05:14:36

Érdekes személyiség az, ami mindenáron felmenteni akarja a

A magyarok nem nácik. Nem gyűlnek fehérjétől felfújt kopasz arcok az illegális bevándorlók elpusztítására. Illegálisok gyűlnek, tombolnak, gyújtogatnak, verekednek. A határon lekapcsolt szír kormányhivatalnok dícsérte a magyar rendőröket. Indexes hír. A magyar rendőr birkatürelemmel kísérgeti őket, csak nem látja a végét... A szerb pár száz euróért át is segíti az illegálist a zöldhatáron...
Az is eleve egy hazug szólam, hogy ezek az illegálisok mind menekültek lennének. Egyszerűen jobban akarnak élni egy olyan országban, ahol senki nem hívta őket, ahol mindent európaiak építettek fel, a szociálus ellátórendszert is, amiből pont maguk az európaiak kezdenek kiszorulni.

Közben az osztrákok náczi módon megkutatták a sok illegálus foglalkoztatásának lehetőségét és arra jutottak, hogy nem kellenek nekik... Úgy látszik mégse mind IT-mérnök meg szívsebész, aki a zöldhatáron át szökik az Unióba.
A dánok is náculnak, kerítést terveznek, határzárat.
A franciák fizikailag verik vissza Olaszországba a négereket. Az olaszoknak tele a tökük. A szerbek se auschwitzoznak már, pláne, hogy kiderült, hogy a szerb hatóságok aktívan segítik a határsértőket.

Javaslatom: azonnal hagyják abba az iszlámot, hagyják abba az erőszakot (ez sajnos azoknak is nehezen megy, akik Európába jönnek), dolgozzanak szorgalmasan, tanuljanak valami hasznosat (kulturális antropológia meg szabadbölcsészet, szociológia az nem hasznos!), vegyék emberszámba egymást, a gyerekeket és a nőket, először otthon nőjenek fel, jöjjön el ott is a felvilágosodás, tegyék rendbe a dolgaikat és máris nem lesz értelme eljönni onnan, ahonnan jöttek.
Először nekik kellene megtörni az erőszak körét.
Haza kell menniük, nem lehet őket befogadni. Európába vízummal tessék jönni, előre aláírt munkaszerződéssel, hiányszakmával. Ahogy Kanadába, Ausztráliába is.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.07.02. 05:19:00

@Krio.Me.Tu: Érdekes személyiség az, ami mindenáron felmenteni akarja a senki által nem hívott illegális bevándorlók tombolását. Biztos a tunéziai terrortámadás is magyarázható, megérthető, felmenthető. Meg a lefejezések a Közel-Keleten. Nekik ez a kultúrájuk, így oldják meg a dolgokat.
Van Magyarországon etnikai kisebbség, ami lincsel minden vélt sérelem esetén. Nem elég nekünk az ő civilizálásuk problémája?

mortullus 2015.07.03. 08:05:21

Az a baj, hogy te nem az angol menekülttáborban bontod a rendet, hanem Magyarországon. De ebből a magyarok nem kérnek, szóval veheted a bakancsod meg a hátitáskád, kézen foghatsz 20-30 irakit, nigériait stb., és uzsgyi nyugatra. Már ma! :)
süti beállítások módosítása