B1 blogcsalád



Közszolgálatilag pusztítják a kórházban a szívbetegeket

2015. június 17. - nickgrabowszki

Nem igazán érthető, miért, viszont az tény, hogy a balatonfüredi Állami Szívkórházban a főigazgató-főorvos betiltotta a kereskedelmi tévéket. Meg az ismeretterjesztőket. Meg a sportadókat. Meg 3 magyar állami csatornán kívül minden mást.

bfured.jpg

(Kép: Facebook/Szól a Rádió)

A dolgot magyarázná, hogy a súlyos szívbetegeket csak fölizgatnák magukat a kormány folyamatos lopásairól szóló beszámolókon, ha a tévék rendszeresen számolnának be ezekről híradóikban. De erről szó sincs. Az egy RTL Híradó fél 7 utáni 10 percét leszámítva

a tévékből nem lehet ilyesmikről értesülni. 

Akkor biztosan az ismeretterjesztő adók világot fölforgató felfedezésekről való filmjei okoznak kibírhatatlan izgalmakat a pácienseknek. De nem, ez sem valószínű.

Akkor talán a sportadók meccsközvetítéseitől tiltják a kardiovaszkuláris problémákkal küzdőket. De ez se jó, mert focit a királyi csatornák is adnak. Az igaz, hogy mintha nem is ugyanaz a két játék lenne.

Lehet, hogy itt van a megoldás kulcsa. Közelítsük meg fordítva, talán nem a többieket tiltják, hanem a köztévékre akarják ráterelni az embereket. Mert azok műsora kifejezetten jót tesz a szívbetegeknek. Semmi izgalom, zsongító unalom. Tudósítások a kormány sikereiről, az ország virágzik, a gazdaság fejlődik, nekünk meg nincs semmi dolgunk, csak várni, hogy megint csökkenjen a rezsi, nőjön a nyugdíj és a fizetés.

Ohh, wait. Felcsút, we have a problem.

Hát nem éppen

a kormány folytat uszító gyűlöletkampányt minden rendelkezésére álló propagandaadón?

Hát nem épp az emberek (választók, nézők) ellenérzéseit próbálják fokozni az ellenséggel szemben? Ez mintha épp kontraproduktív volna a szívbetegek relaxációját tekintve.

Feladjuk, nem tudjuk megfejteni a rejtélyt. De talán majd ön. Szavazzon!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr317551706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.18. 03:53:47

Szerintem ez érthető. Voltam már egészségügyi intézményben, ahol az egyik proli beteg mindenáron valóságshowt akart nézni, hogy a műtéte utáni lábadozás közben se maradjon le arról, hogy VV Putyu hogy veri ki a farkát a zuhany alatt.Mások meg csendet, nyugalmat akartak, netán az életükért küzdöttek.
Egy másik helyiségben vérre menő vita folyt a távirányítóért, hangerőszabályzásért meg hogy mit nézzenek. Közben emberek haltak meg körülöttük. Onkológiai osztályról van szó.
Én úgy általában a TV-t tiltanám be kórházban. Olvasson a paraszt. Ja, az már nem megy...
Az külön fasza, amikor az összes ápoló ott ül a pihenőszobájukban a TV elött vagy faszbúkozik, miközben a hozzátartozók cserélik az ágytálat, mosdatják a beteget, mert az ápolónak szólni nem lehet, mert később bosszút áll a betegen. Persze 2000 forint zsebbe csúsztatásával elérhető, hogy végezze a munkáját és cseréljen egy ágytálat.
Azt az ápolót, aki faszbúkozik (korábban iwiw volt náluk a menő) munkaidőben, azt ki kell baszni a picsába. És ezek panaszkodnak, hogy negyedannyit keresnek, mint egy osztrák ápoló. Negyedannyit is dolgoznak...

Csak Magyarországon láttam olyat, hogy munkaidőben lehet számítógéppel játszani, faszbúkozni, leszarni a nővérhívó jelzését.

lavór 2015.06.18. 09:55:56

Ez egy több száz főt befogadó és egyszerre kezelő intézmény... Nem lehet igazságot tenni. A bérelhető készülékek megoldást jelentenének a kérdésre, de szerintem drága a bérleti díj. Emellett nem tök mindegy? Nézhetetlen a TV műsor. Aki emiatt sír-rí az meg is érdemli.

autosvilag.com 2015.06.18. 10:37:43

Sajnos ennél sokkal prózaibb magyarázata is lehet a történetnek. A nagy magyar gittegylet még a kórházakban kirakott tévék után is szed sugárzási jogdíjat. Elképzelhető, hogy a kórház ezen is spórolni kényszerül, és nem vesznek meg csak egy csomagot, aminek a másik oldalon az az ára, hogy minden tévén más közszolgálati csatornát kell nézni.

Nicktolvaj 2015.06.18. 10:38:28

1. A kocsmában kinek a kezében van a távirányító? A pultos kezében, vagy a kocsmalakók kezében?

2. Honnan veszi a hülyeposzter, hogy a Szívkórház a FULLEXTRÁS csomagra fizet be az adófizetők pénzéből, és nem a legolcsóbbra, amiben NINCS kismillió természetcsatorna, sorozatcsatorna, sportcsatorna, egyebek?

3. A kórházba a betegek NEM szórakozni, hanem gyógyulni mennek. A friss HÍREKHEZ lehet mondani, hogy JOGUK van, de a otthon,a saját pénzen megrendelt szarok elérését NEM köteles egy kórház biztosítani.

4. Ha a kedves beteg a kórházi kezelést igénylő, SÚLYOS állapotában se tud lemondani a megszokott hülyeségekről, vegye tudomásul, hogy a kórházon legfeljebb a TABLETTÁIT követelheti - a TABLETET, amin azt néz, amit akar, a hozzátartozóitól kérje.

Netuddki. 2015.06.18. 10:59:25

@nickgrabowszki: Nem igaz bammeg, hogy még ennyi sütnivalód sincsen! Ennek az országnak tényleg reszeltek, az orbán marad itt haláláig, az országot ebek harmincadjára juttatva.

De azért elárulom az okokat. GAZDASÁGI okai vannak.
Nagyon jól tudja a kórház vezetősége, hogy a kutya nem nézi a közpénzből sikkasztott fideszes médiát. De! Mit de, DE! Lehet TV-t bérelni ha más műsort akarsz nézni! DE fizess érte bazmeg! Naggyon üggyess. Tiszta magyarosch furfang.

Azt meg csak remélni lehet, hogy ezzel a kórháznak lesz plusz bevétele és nem mondjuk az igazgatónak mellékese...

fifibá55 2015.06.18. 11:19:12

A posztolónál a diszlexia speciális esete diagnosztizálható. Három társalgó van, mindegyikben egy-egy tévé, és mindegyiken másik műsor. Mindenki abba a társalgóba megy, amelyben az őt érdeklő műsor megy.
Ha több társalgó lenne, több csatorna lenne mindenki számára hozzáférhető.
Ha valakinek pechje van, és másikat szeretne nézni, akkor vagy gondoskodnak a hozzátartozók róla, vagy bérel egyet, aminek a díja eltörpül a személyzet zsebébe dugott hálához képest.

Azért kaptam fel a vizet, mert azt hittem, azt tiltották meg, hogy valaki saját készüléken a felsoroltaktól eltérő adót nézzen, de ez így vihar a biliben.

Netuddki. 2015.06.18. 11:39:56

@fifibá55: "vagy bérel egyet, aminek a díja eltörpül a személyzet zsebébe dugott hálához képest."

Nono! Nono! A bérleti díjak nem voltak kiírva. Lehet terápiás módszer is. Ha a beteg nem kap infarktust a bérleti díj hallatán akkor hazamehet...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.18. 11:49:29

@Nicktolvaj: te tényleg akkora seggfej vagy, amekkorának mutatod magad. Nincs olyan tévé csomag, amiben kizárólag a fideSSnemzet csatornái vannak. Az m1-t egyenesen be kellene tiltani, mert gusztustalanabb, mint a legsötétebb "kommunista" időkben volt.

---------------
2000-ben voltam kórházban. Nem emlékszem, hogy abban a hullagyárban lett volna tévé.

_Epikurosz_ 2015.06.18. 12:02:32

Az igazi vicc az, hogy aki veszekedős hajlamú, és gyorsan felkapja a vizet, annak nagyobb a kockázata a szívbetegségre. Aztán ez a veszekedős csapat szépen bekerül a kórházba, és ott tovább folytatja a veszekedést pl. a TV műsoron, most már a kisebb kockázatú csoportot is fölidegesítve a viselkedésével. Ez biza rontja a kórház számait, többen fognak meghalni, ha pont infarktus után idegesítik fel őket.

Hogy miért a közszolgálatit? Mert az a legolcsóbb és egyben legunalmasabb, így viszonylag keveset fogják nézni. (A TV nézés megterhelő betegen, egyszer figyeljétek meg, ha adódik rá alkalom.) Hogy miért fix egy-egy társalgóban? Mert akkor nincs alkalom a veszekedésre. Megintcsak a nyugalom a fő. Jól kigondolták ezt a dokik, a szívsebész nem az a hülye fajta.

Terézágyú 2015.06.18. 12:26:48

@_Epikurosz_:
"a szívsebész nem az a hülye fajta. "

Nem. de tahófajta lehet. Meg szervilistafajta.

Shadow82 2015.06.18. 14:11:28

Kiindulasi allapot: a betegek osszevesztek a TV musoron. Az igazgato erre – gondolom – az asztalra csapott aztan azt mondta, hogy akkor nezzetek ezt a szart, punktum. Amugy nyilatkozott a 444-nek, mondvan hogy ezek szerinte kiegyensulyozott musorok.Lehet hogy tenyleg komolyan gondolja, hogy az m1 partatlan; lehet, hogy ez csak a hivatalos szoveg – mikozben a markat dorzsoli, hogy milyen jol kitolt a szerencsetlen agyhalott hulyekkel, akik osszevesztek azon, hogy Baratok kozt vagy Joban rosszban. Habar en utalom az osszes TV-t, nincs is TV-m, es mind kozul a legjobban az allamiakat utalom, valoszinuleg en is ezt tettem volna, hadd szivjon a sok isten barma.
Amugy egy allami korhazban szerintem technikailag is az egyetlen jo valasztas az allami csatorna, mivel a tobbi ugye kereskedelmi, es egy allami szervezet nem teheti meg, hogy ezt vagy azt a kereskedelmi adot reszesiti elonyben. Akkor megkerdezhetnenk, hogy miert ez vagy amaz.
Mindennek a tetejeben, kb vagy 300 forintert lehet sajat TV-d a sajat szobadban, mint az megintcsak kiderult az intejubol.
444.hu/2015/06/17/feltek-hogy-egymasnak-esnek-a-szivbetegek-a-kozmediaval-nyugattak-le-oket/

Boka1 2015.06.18. 14:29:01

@Krio.Me.Tu: Igaz!!! Az ápolók elteszik a rokonoktól a jattokat, aztán reggel, amikor rákérdezel, miért nem ápolták a rokonodat, az a válasz, hogy " nem én voltam műszakban ". Az orvos meg már el sem megy párizsi " kongresszusra ", csak tengeren túlra , ráadásul költőpénzt is ad gyógyszergyár meg az oxigénpalack szállító. A "legjobban teljesítő" ápolónő elkísérheti a doktor urat.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.19. 05:40:17

@Boka1: ez a nagy büdös igazság sajnos
Konferenciák (valójában gyógyszergyárak korrumpáló luxusutazásai): Thaiföld, kínai körutazás, Mexikó stb. már tök átlagos.

Ápolók gyakorlatilag csak kenőpénzért hajlandóak végezni a munkaköri leírásukban szereplő tevékenységeket.
Rohadt egy banda, nem hiszem, hogy a magyar egészségügyben a tévéműsor a legnagyobb gond.
süti beállítások módosítása