B1 blogcsalád



Tankokkal jöhet Putyin, ha meg merjük bántani

2015. május 07. - Csák Gergely

Az ukrán háború árnyékában két érdekes nyilatkozatra bukkantunk: az egyikben Putyin közli (persze, Paks 2 kapcsán), hogy ha nem táncolunk úgy, ahogy neki tetszik, akkor nekünk nagyon rossz lesz; a másikban Hende Csaba honvédelmi miniszterünk, két luxusnyaralás és mellsimizés között pironkodva bevallja: Magyarország egy esetleges támadás esetén nem tudja magát megvédeni, de a NATO se nagyon. (Az interjút a Mandineren egyébként érdemes végigolvasni, minden sora arany.)

put.jpg

Ilyenkor beleborzong az ember, hogy ezek a srácok, akik nagyban pörgetik a rulettkereket, nem csak az NBII-ben passzolgatnak, mint a mi Viktorunk, vajon mennyi idő alatt döntik el Magyarország sorsát? 

Ki fogja az orosz tankokat visszatartani, ha Putyin keze ökölbe szorul, és lehervad az arcáról a mosoly?

Mert a lengyelek nem bíznak semmit a véletlenre, ezt még a mi kis Svejkünk is bevallja az interjúban: ők bizony beruháztak a Patriot-rakétákba, míg nekünk egy francos helikopter-beszerzés se megy igazán, mert nincs rá pénz. 

De nem ez a gond, hiszen lehetnénk mi okos kül- és katonapolitikával kedves, semleges állam, vagy minta-NATO-állam. De nem, nekünk biza, táncolnunk kell. Ide egy lépés az oroszoknak, oda egy a NATO-nak.

Hazaárulásnak minősül vajon ez a Paks2, a nagyon nagy hitellel, az elavult technológiával, a méregdrága árammal, az elhasznált fűtőanyagok temetőjével Pécs mellett? Vajon

mit kapott azért a minielnökünk,

hogy aláírta ezt az egészet és hogy fogja magát az ország kilavírozni ebből a geopolitikai csapdahelyzetből?

Vagy mitől fél?

Mert mire felépül Paks2, addigra mindenkinek otthon a tetőn a napelem termeli majd az áramot potom pénzért, már a technológiainak nem igazán korszerűnek mondható francia háztartásokban is. Kinek kell majd a drága paksi áram...? 

A harmadik nyitott kérdés, vajon mi lesz akkor, ha nem sikerül kilavírozni magunkat a csapdahelyzetből? Az oroszok tarantinói értelemben véve is kiváltképpen találékonyak lesznek, hogy megmutassák, ki az úr Kelet-Európában.

Szép világ jön, ha Magyarországon statuálnak példát!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr257439862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekegsm 2015.05.08. 12:56:05

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Őt nem tudom, nemigen volt hozzá szerencsém. Bunkó és alpári a stílusa, primitív nagyon, de hogy fizetett troll e, azt nem tudom. Viszont bircaman rengeteg blogon felbukkan, szítja az indulatokat, politizál abszolút politikamentes blogokon is.

♔batyu♔ 2015.05.08. 13:21:50

@kekegsm: Az tény, hogy aki bunkó velem, azzal én is az vagyok, hiszen neki az a kommunikációs szintje, ha elkezdenék neki érvelni, nem is értené.

♔batyu♔ 2015.05.08. 13:26:30

@steery: Igen, kb. annyi, hogy nem holokausztagadásért kapsz 3 évet, hanem mondjuk az orosz zászló letépéséért egy felet.

Na meg annyi, hogy egy csomó demokrata nem Brüsszelt, hanem Moszkvát szolgálná ki, ahogy 90 előtt.

Azzal együtt az oroszok csak akkor támadnának meg, ha mi is megtámadnánk őket, egyébként nem sok értelme lenne, de akkor az egész térséget, ahogy 45 előtt.

5perc 2015.05.08. 13:26:45

@maxval bircaman szerkesztő:
Szörnyű lenne, ha tényleg akkora kereszténység lenne Európában, mint amekkorának láttatni szeretnéd. De a helyzet az, hogy a kereszténység - és az igazi vallásosság - Európában csak egy nagyon hangos, agresszív törpekisebbség. Tulajdonképpen nem sokat kell velük foglalkozni.

BiG74 Bodri 2015.05.08. 13:31:33

@pityókabor sommelier:
Tökéletesen fel lehet venni vele venni a harcot a jelenlegi polgári értelemben véve:
Q7 - be pattansz pénzzel tömött táskákkal oszt irány a védekezni képtelen NATO által ellenőrzött terület. Ott majd lehet ismét lelkesíteni a nemzetet, hogy merjenek nagyok lenni, meg mehet ezerrel a hazaárulózás.

A NATO gyenge és igen erős hadseregekből áll össze. Varsói szövetség nincs. Ha az nagy oroszország nem adja el magát Kínának valszeg csak az atompotenciáljával kerülhetné el a totális vereséget.
Az orosz erő elvérzik terület nyerés ellenére is, mire a NATO államok igazán beindítanák a háborús gazdaságot. Ezt tudja putyinka is, ezért vállal kisebb falatokat. Egy kis ukrajnai polgárháború itt, egy kis magyar fenyítés ott. A kérdés az egyszerű hová kívánunk tartozni? Az orosz birodalom vazallusai közé, vagy a NATO államok közé? Méretünk és potenciálunk alapján a NATO nem fog sírni utánunk, az orosz pedig ezredrangú ként kezel majd, mint seggnyalót.

Hattori Lazlo 2015.05.08. 13:50:05

nem örülök a putyinnal parolázásnak de ez a qrva napelemes okoskodás mindíg kiborít.. számoljatok már egyszer utána, a magyar háztartásokat se lehet fedezni napenergiából, akkor se ha minden ház tetején van napelem... és a magyar energiaigények vmivel több mint 30%a csak a háztartásoké...
igen, nagyon jó lenne ha minden ház tetején ott lenne a napelem, dea mellé még bőven kell egy atomreaktor... sőt egy paksi atomreaktor mellett még hébe-hóba be kell fűteni a fosszilis erőművet is.. ez a realitás a következő 50 évre...

alex4 2015.05.08. 14:07:09

@♔batyu♔: „...meglévő orosz technológiájú atomerőművet értelemszerűen csak oroszokkal érdemes felújítatni."
.
(1) A szóban forgó atommutyi nem a jelenlegi blokkok felújítását takarja, hanem újak építését, miközben a jelenlegiek élettartama 2037-ben (!!!) jár le...
.
(2) Tehát, most még nem kell a bővítéssel foglalkozni - kivéve, persze, hogy 8-10 év múlva vszleg nem lesz ilyen jó mutyilehetőség a magyra adófizetők kárára...
.
(3) HA 8-10 év múlva - az akkori energiatermelési technológiai realitások és energia árak ismeretében! - még mindig jó ötlet újabb blokkok építése Pakson, akkor azt akár az oroszok is építhetik, ha versenyképes árat és technológiát ajánlanak egy tisztességes nemzetközi versenytárgyalás keretében!

chepunk 2015.05.08. 14:08:05

@bo_TO_nd:

Igen arról nem is beszélve hogy a szakállas pópáknál erkölcstelenebb, képmutatóbb aljas banda nem nagyon van...

phaszfej 2015.05.08. 14:16:33

szlávokat szoktam reggelizni. bevágok 2-3 tucatot is együltő helyemben.

deruyter 2015.05.08. 14:29:19

Ez a poszt még szerintem elég gagyira sikeredett. Körülbelül 200 éve létező valós fenyegetés, hogy az oroszok, ha be akarnak jönni és senki nem segít nekünk, akkor egyedül nem tudjuk őket megállítani. Ezért léteznek a világban szövetségi rendszerek. Ha nem így lenne, akkor már csak 1 nagy ország lenne az egész világ. Pláne hülyeség ezel foglalkozni, amikor ott van Ukrajna közöttünk. viszont Paks2 valóban egy jó nagy fasság jelen formájában.

Melee 2015.05.08. 14:38:47

"Mert mire felépül Paks2, addigra mindenkinek otthon a tetőn a napelem termeli majd az áramot potom pénzért..."
Ebben nagyon tévedsz. Hiába lesz olcsó a technológia, és ebből kifolyólag olcsó az áram, akkora lesz rajta az adó, hogy a mocskosul drága atomenergia is olcsóbb lesz.

Jut eszembe mit mondott Bonsai Duce: a kormány puccsot akar elkövetni a magyar nép ellen, mert tíz évre titkosítani akarja a paksi erőmű bővítésének dokumentumait. Ja, ezt még 2008-ban mondta.

lombozódó 2015.05.08. 14:54:34

♔batyu♔ 2015.05.08. 13:26:30 Na , hogy is volt az a II. világháború

randomuser1 2015.05.08. 14:56:03

Ebből is láccik, az ősi székely mondás igaza:
A MEDVE NEM JÁTÉK!
hihi

lombozódó 2015.05.08. 14:57:54

A sok napelemhez nem ártana pár SZET sem, hogy legyen mindig villany :-)) / na meg pénz sem ártana ! /

hobby beton 2015.05.08. 15:17:44

@♔batyu♔: a finn paks es a magyar kozott az az alapveto kulonbseg, hogy azt az eromuvet nem a finn orban vasarolja meg, 30 evre titkositott korulmenyek kozott, hanem nagyreszt magancegek, ipari termelesre szant sajat energiat akarnak csinalni.
A kisgomboc ezzel szemben kuvagyorsan alairt valamit, amirol egyreszt fingod sincs hogy mit irt ala, masreszt meg hogy miert. Segitek azert, a zuhano nemzetkozi aramarak mellett egyaltalan nem volt indokolt epp egy ilyen majd - megepitese.

high up! 2015.05.08. 15:23:36

@♔batyu♔:

jaj te fideszkomcsi, márpedig ha tényszerüek akarunk lenni, akkor Neked a jó édes kurva anyádat!
Szegény asszony gyereket akart, s helyette kapott egy elsötétült agyú lumpen prolit.

Na hogy van ez: a Nyócc osztályod nincs meg, de azért diplomázott atomfizikus meg mérnök-közgazdász vagy?
Mennyit fizet Putyin elvtársad a ruszki birodalom éltetéséért? Ingyért nem lehetsz neki ekkorahülye,

FOLYTASSUK!

high up! 2015.05.08. 15:27:09

@deruyter:

az oroszok barátom odamennek ahova akarnak és azt takarítanak el akit akarnak. Moszkvától Londonig és tovább. Ne örvendj, hogy majd pont Biharbasznádban lennél biztonságban tölük.
Nem is olyan régen még az ukránok követték el ezt a naívságot, de aztán jött a háborúsbünös Putyin diktátor és megmutatta, hogy az a "jogos" emberirtás.
És abarom fidióta népségnek ez kell hogy eljöjjön az országra.

FOLYTASSUK!

tomwar 2015.05.08. 15:28:33

@♔batyu♔: 1KW ara napenergiabol 350.000FT. Biogazbol 900.000Ft. Ugyanezt az 1KW-ot Paks2 1.5MFt-ert fogja eloallitani. Ez tisztan a beruhazasi koltseg 1KW-ra vetitve.

Szoval minek ez nekunk?

tralalala 2015.05.08. 15:32:56

@high up!: akkor most te amellett érvelsz, hogy csináljuk, amit Putyin mond, ha jól értem. Tehát akkor Orbán szerinted helyesen jár el, ha Putyinra hallgat.

tralalala 2015.05.08. 15:34:07

@tomwar: erre valami linket is adhatnál, mert így elég hiteltelen... sőt inkább hihetetlen számok ezek. Erősen gyanús, hogy pár dolog kimaradott ezekből.

STIRLITZ 2015.05.08. 15:40:53

Magyarország NATO tagállam, tehát kurvára tök mindegy, hogy egy tankunk van vagy 200, mert részint az oroszoknak úgyis százszor több van, részint a NATO erőknek kutya kötelességük megvédeni bennünket! Inkább az számít(ana), hogy mennyire vagyunk képesek stabil és megbízható szövetségesek lenni. Márpedig Orbánt a NATO ban utálják mint a kétnapos szart, mert áruló ée megbízhatatlan gazember. Ennyi! Egy kis lóvéért mindent eladna az ellenségnek, majd szájnyalogatva elpofázná a NATO ügyeit Putyinnak és a végén fölényesen vigyorognak mindenki pofájába!

Leone_510 2015.05.08. 15:51:39

Kedves posztoló! Úgy gondolod azért lesz drága paks2 mert jelenleg hiába "olcsó" az atom ha majd 20 év múlva senki nem fogja megvenni ergo így ha nem hozza vissza a bekerülési költségeket + mutyi akkor az bizony egyre drágább lesz évről évre?
Én is napelemben gondolkodom de nagyon úgy tűnik, hogy a napsütés így sem fedezi a szükségletet. Ha nem basznak rá egy jó izmos adót akkor megérheti így is, de nem vagyok benne biztos. Nem egyszerű ez, tököm se tudja mit tegyen.

Macropus Rufus 2015.05.08. 15:58:43

@♔batyu♔: ez érthető. De a gond nem a régi, hanem az új blokkal van (ill. lesz)...

Hehe64 2015.05.08. 16:03:54

Jóember nézz már a térképre.
Magyarország nem határos Oroszországgal.
Egy harmadik világháborúban pedig védelmen való gondolkodás helyett piszkosul el leszünk foglalva a nyolcmillió halottal/haldoklóval.

tomwar 2015.05.08. 16:04:17

@tralalala: Osszal, szorozzal...
www.naplopo.hu/rendszerek/napelemes-rendszerek
www.biogazunio.hu/cegcsoport/biogaz-alfa-kft/

Paks2 3750000000000FT/2400000KW=1.562.500,-Ft

Annyi, amennyi....

tomwar 2015.05.08. 16:05:15

@Leone_510: Netto 8 ev, brutto aron 10 ev a ax. megterulesi ido kb. Ez a legrosszabb eset.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.08. 16:10:16

Az oroszoknak nincs meg a katonai erejük benyomulni Európába.

Kapitány_1 2015.05.08. 16:15:17

@♔batyu♔: Valóban szükséges a fejlesztés és valóban oroszokkal. Számomra nem is ez a gond, hanem a szerződések titkosítása, igen, annak a tudatában, hogy ez veszélyes üzem. Azért fájlalom ezt a részt, mert sajnos az eddigi fideszes feudalista és mutyizós hozzáállás a teljes közbizalmat aláásta - ezt már Gyurcsányék is elkezdték de tökélyre Orbán vitte - és most már mindenki és mindenhol harácsolást, mutyizást, lopást lát. Joggal.

Kapitány_1 2015.05.08. 16:17:23

@Hehe64: A harmadik világháborút tudjuk mivel fogják megvívni. A negyediket kőbaltával és bunkósbottal. Valaki okos ilyesmit állított valahol. De szerintem is. :)

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.08. 16:17:25

@tomwar: Ez a kapacitás kiépítésének a költsége. De ne feledd, hogy az atomerőmű élettartama hosszabb, mint valami napelemé.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.08. 16:19:27

@tomwar: Hehehe.. ez is mutatja mennyire buta zöld vagy. Te a névleges maximális teljesítményt veted össze úgy, hogy az atomerőmű 7/24-ben adja ezt, a napelem, meg 1-2 órára adja a maximális teljesítményét. Egyébként az éves 8760 órából csak 1500 a napsütéses és az sem mind délidőben. A napelemből meg nincs áram iccaka, azt tárolnod kell és az egy külön költség.
Ráadásul tartalék erőmű is kell mert télen előfordul hogy hetekig borús az ég.
Almát (atomerőmű) hasonlítasz a tehénlepényhez (napelem)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.08. 16:20:55

@tomwar: Csakhogy te a végfogyasztói árral számolsz, nem az MVM kereskedelmi árral. Látszik hogy fingod nincs a témáról.

Lajos Csánó 2015.05.08. 16:21:56

@alex4: Ugyanezt sulykolom régóta,és sokszor lehülyéznek!Sokan vannak akik képtelenek végiggondolni mi mivel jár!

Kapitány_1 2015.05.08. 16:24:21

Elég bevetni azt az elektromágneses vagy milyen rakétát, ami semmi mást nem csinál, csak kiüti a hálózatot egy időre. Ma már m9inek bevonulni saját áldozatok árán, ha másként is meg lehet szabadulni az ellenféltől?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.08. 16:27:43

@Kapitány_1: Simán elképzelhető, hogy egy orosz támadás kimerülne annyiban, hogy elsőre nagy területeket foglalnak el, a második fázisban szarrá verik az oroszokat, a harmadik fázisban meg visszatántorognak oda, ahonnan jöttek, és itt vége is a történetnek, mert velük ellentétben senki nem akarja elfoglalni őket, meg ott már beindulna a kétségbeesett atomfaktor.

Egyébként az oroszok önmagukban egy vicc kategória. Vannak 150 millióan folyamatosan fogyva, ami valljuk be a középhatalom kategória. Sok az atomuk, egyébként egy elmaradott szarfészek az egész alkoholista országuk.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.08. 16:38:07

@Kapitány_1: az az elektromágneses vagy milyen rakéta kocsmai eszmecserékben létezik, nem a valóságban. A valóság az, hogy fellőnek egy atomfegyvert, ami a légkör felett a világűrben robban 200 km magasságban. Nincs légkör, ami elnyelje az elektromágneses sugárzást, amit a bomba kelt, és mire eléri a légkört, nem lesz olyan erős, hogy felforrósítsa (ha a légkörben robbanna, ionizálódna a gáz és elnyelné a röntgensugárzást, ami maga a tűzgömb felfúvódás jelensége), így áttud hatolni rajta, de olyan erős lessz, hogy végzetes feszültséget generáljon az elektronikákban és a vezetékhálózatokban.

Tehát az az elektromágneses izérakéta, amiről beszélsz, az egy világűri atomrobbantás, tehát konkrétan egy atomtámadás.

tralalala 2015.05.08. 16:45:28

@tomwar: No látom már lehülyéztek, így nem nekem kell megtennem :) Bocs de tényleg, ilyen szinten ne vitázzunk inkább.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.05.08. 16:50:03

Gyerünk fideszbarmok,védeni a vezért!

Zár Balta 2015.05.08. 17:01:55

Miről vitatkoztok honpolgárok? Azért van paks2 hogy a kis "geci" lenyúlja a lóvét aztán majd a nép fizeti! ( 30 múlva már úgyis megdöglik, szarik rá mi lesz akkor)

tomwar 2015.05.08. 17:06:58

@tralalala: Ja. Az nyilvan okos, aki a beruhazasi koltseget az aram araval akarja alatamasztani...
Megneztetek mar, hogy mennyi nyereseget termel Paks ma 2000MW-al?@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
40Mrd/ev? Ebbol fizetik ki a beruhazasi hitelt majd 10 ev alatt!?!?

2015.05.08. 17:11:02

Én már sejtem, hogy ki az a batyufasz: minden megnyilvánulása alapján maga Dajcs Nem Kokszoltam Tompi, de csak azért, mert Hablaty Árrpinak több esze van annál, hogy saját magát égesse (csak Gucci-ban szeret égni).

tomwar 2015.05.08. 17:13:19

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: A kis-kozepes es nagyaktivitasu tarolok meg ingyen lettek/lesznek, ugye?
Attol, hogy sz uzemideje tobbszorose, a megteruleset gyorsitja, a kapacitaskoltseg szempontjabol irrelevens...
De mondj Paks2-re egy ROI-t...ha mar kozgazdaszkodunk kicsit...

Visceroid 2015.05.08. 19:01:52

Mi a halálnak kellett odamenni Ukrajnába provokálni? Azzal kezdődött minden. Most meg megy a rettegés.

Zöld atomerőmű (törölt) 2015.05.08. 19:21:16

"az elavult technológiával"
A világon jelenleg 60 atomerőmű van az építés/felújítás/tervezés valamilyen fázisában.

A technológia pedig annyira elavult, hogy az idei atomenergiai kiállításon promózták azt az új blokktípust, ami majd többekközt Finnországban és Magyarországon épül :)

DarthVader 2015.05.08. 19:21:50

@Kapitány_1:

1, Gyurcsányék alatt készült egy hatástanulmány Paks2-ről, ahol 6 MD EURO-ra becsülték a költségeket. Orbán megkötötte a szerződést 10 MD EURO-ra. Azaz nagyjából 4 MD EURO-t akarnak elsummantani. 1200 MD Ft.
2, az oroszok adnak rá hitelt, mégpedig 4-4,9%. kamattal. (Az IMF hitel max. kamata 3,7% volt, a legutolsó részletet,aminek 4,7% lett volna a kamata, nem hivták le. ) Momentán Magyarország 10 éves állampapirjainak kamata 2,8%. (Természetesen nem lesz ez mindig így :)
3, úgy néz ki, hogy az áram ára a jövőben csökkenni fog. Tehát soha a büdös rohadt életbe' nem lesz a paksi áram rentábilis. (Márminthogy nem fogja "behozni" az árát.)

Amúgy - ezeket leszámítva - Paks2 majdnem rendben van. (Ha a többi problmát nem számítjuk - fűtőelemek sorsa, Duna vízminőségváltozása, stb)

zobod 2015.05.08. 20:04:15

Ez a Putyin kijelentés olyan utat járt be a baloldalon, mint Kövér köteles beszéde. Teljesen kiforgattátok. A kijelentés szerint a műszaki tartalomra és a finanszírozásra a roszatom jó ajánlatot adott, és Magyarországnak nem állhat érdekében a (nyugati) politikai nyomásgyakorlás miatt ezt az ajánlatot visszautasítani, illetve ha mégis meghajol a külső akarat előtt, azzal rosszul jár. Nem azért, mert akkor lerohanja az orosz hadsereg (hogyan is tenné, Ukrajnán át?), hanem mert elszalaszt egy olyan ajánlatot, amivel jól járna. Ezt az eredeti orosz nyelvű szöveg, és annak angol fordítása alapján sem lehet másképpen érteni. Legfeljebb kiforgatni.

Vita legfeljebb arról lehet, hogy kell-e atomerőmű (de ha nem kell, akkor nyilván nem kell a többi fajta sem), illetve elutasítás esetén honnan lesz pótolva a Paks-1 leállása után kieső villamos energia.

2015.05.08. 20:55:29

@zobod: Nyilván azt is tudod, hogy mitől olyan nagylelkűek az oroszok velünk, hogy olyan kurva jó ajánlatot tettek nekünk, ráadásul ez annyira előnyös nekünk, hogy kénytelen volt a fideszbanda 30 évre titkosítani.

"honnan lesz pótolva a Paks-1 leállása után kieső villamos energia"

Ezek szerint minden országnak van atomerőműve? Horvátország honnan pótolja?

zobod 2015.05.08. 21:06:41

@Jules Verne: tegyed félre a fidesz-fóbiádat, már nem lesz kormányon a fidesz, mire ez a projekt a 2020-as években beindul, vagy éppen mire a 2030-as évek elejére üzembe áll. Az oroszoknak van egy fejlett nukleáris iparuk, és tavaly még pénzük is volt ilyen projekteket finanszírozni. Nem a nagylelkűségről szól a történet, hanem a kölcsönös előnyökről.

Horvátországnak pedig van atomerőműve, a krskoi erőmű Szlovénia és Horvátország közös tulajdona.

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2015.05.08. 21:16:12

@♔batyu♔: Nem felújítás lesz. Önálló blokkok. Nézz utána. Kösz.

alex4 2015.05.08. 21:29:04

@zobod: „már nem lesz kormányon a fidesz, mire ez a projekt a 2020-as években beindul"
.
Vszlg így van - ezért is esett szó az eső után köpönyeg effektusról: most van a mutyilehetőség, kit érdekel, hogy ki és hogyan fizeti vissza majd valamikor?

2015.05.08. 22:41:07

@maxval bircaman szerkesztő: A tankon behívása mi más lehetne mint szeretetteljes keresztényi cselekedet...

2015.05.08. 22:47:54

@zobod: Az embernek lehet ugyebár, maffia fóbiája, ez érthető. Azt viszont nem bánnám, ha te az egyenes válaszok iránti fóbiádat győznéd le és nem terelgetnél, mint egy fizetett fideszes troll. A rizsa után eldalolhatnád végre, hogy mit kell eltitkolni 30 évre, talán akkorát loptatok, hogy ti is beszartatok tőle? Ja, és arra sem sikerült válaszolnod, hogy minden országnak van atomerőműve? Érted a kérdést?

Jules Verne (törölt) 2015.05.08. 22:49:24

Ja, minden kutyás nyalja ki a seggem. Ha érdekel valakit, elmesélem.

randomuser1 2015.05.08. 23:12:23

@Jules Verne: monnyuk, a mai kormány mentségére legyen mondva, bár okos kis paraszgyerekek, a diplomacihoz nem értenek, ha a ruszkikra rátör az eladhatnék, mennyire tudnak nemet mondani? nem nagyon, sztem...

randomuser1 2015.05.08. 23:19:04

@phaszfej: egyél inkább kínait, az sokkal finomabb!

zobod 2015.05.08. 23:46:46

@Jules Verne: nem titkolnak semmit, teljesen transzparensek a részletek minden érdekelt számára. Egyébként miért érdekes, hogy van-e olyan ország aminek nincsen atomerőműve, függetlenül attól, hogy hazugságoddal ellentétben, Horvátországnak van?

phaszfej 2015.05.09. 00:07:28

@Emmanuel Goldstein: Még nem volt gusztusom megkóstolni őket. De a legfinomabb a núbiai emberhús. Meg furcsa mód az aboriginal. Az előbbi őzike-, az utóbbi zsenge marhahúsra hasonlít.

agarik 2015.05.09. 00:48:04

Azért nem köll rettegni.

#1 Az atom MINDIG jobb (kifizetődőbb, olcsóbb, zöldebb energia) lesz mint a "napelem". A probléma a fűtőanyagellátás (és nem pl. azelhelyezés).

#2 Nagy-nagy cseresznyénkre nem vagyunk határosak a ruszkikkal. Ahhoz hogy ide tankok jöjjenek tőlük, előbb legalább egy másik országot el kéne foglalni.

#3 A háborúkat nem tankokkal meg helikopterekkel vívják manapság jobb helyeken. Hanem bérgyilkosokkal.
Putyin (vagy bárki más) globálisan sokat ugrál, holnap balesetben, vagy öngyilkosságban elhalálozik. Persze más lenne a helyzet, amennyibenhatárosak lennénk az oroszokkal.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.05.09. 01:12:55

@agarik:

okoska, te sose nézel híreket? A ruszkik megszállták Ukrajnát, már a szomszédban vannak!!!

Az meg a Putyin, aki elszokta tenni láb alól az ugrándozókat. Nem pedig fordítva történik az ilyesmi.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.05.09. 01:16:35

Orbán tövig leszopta Putyint és az egész országot eladósítja neki, csak hogy az nyilvánosságra ne hozza az ügynökaktáit.

Ezt fizetitek meg Paksban ti marhák!

klacus 2015.05.09. 05:36:36

Elolvasva a blogot, az a kérdés, hogy az írója mit szólna egy olyan rendszerhez, ahol felfegyverezzük már most a lakosságot. Ahogy pl. a svájciak teszik. Ez nem növeli a reguláris erőt, de a tartós megszállást megnehezíti, ha csak fegyvert adunk. Ha a milícia kap komolyabb kiképzést, akkor a tankelhárítás is működhet, amennyiben azt elérhető helyeken raktározzuk, és kiképezzük rá a népet, mivel manapság a Molotov koktél kevés egy tank ellen.

Két probléma van:
1. A békeidőben elkövetett fegyveres gyilkosságok száma biztosan nőni fog.
2. A politikai elit sosem menne ebbe bele, mert nem bízik a választókban.

Erről kellene egy népszavazás.

klacus 2015.05.09. 06:00:04

@STIRLITZ: Egy Nato katona sem fog megdögleni Magyarországért. Ahogy a Csehekért és Lengyelországért sem. Volt már rá precedens, hogy az atlantiak leszarták az aláírt papírokat. Jó példa erre 1939 amikor az angolok, és a franciák kitörölték a seggüket a szövetségi kötelezettségükkel, mert abban a hitben voltak, hogy Merkel elődje meg sem áll a Volgáig. Ha cirkusz lesz, akkor majd jól szétbombáznak itt is mindent baráti segítségből, illetve tökig leszünk fegyverrel, mert azt majd jó pénzért adnak. A háború ugye megnöveli a hiányt, és jót tesz a Vall-Streetnek, mert felmegy a nyersanyagok, és egyes részvények ára. A fegyver és felszerelés gyártóké a konfliktus elején, az építőiparé a konfliktus után. Szóval a hadigépezet, majd akkor lép, ha az megéri valakinek odaát.

Egyértelművé kell tenni, hogy ha jönnek a ruszkik, akkor valaki egy üveg tokajival fogja várni őket a keleti határon, és meg kell nekik mutatni, merre van Bécs... Ha ügyesek vagyunk, akkor lehet hogy pályamatricát is vesznek, mondjuk havit.

klacus 2015.05.09. 06:23:06

A hozzászólásokat olvasgatva, valahogy mindig oda lyukadunk ki, hogy kinek a kurva anyját. Azt nem értem, hogy ez mire jó? Szerintem tök fölösleges az energiamix mögé bújtatni az Orbánozást. Ugyanaz az alpári hozzáállás, mint amit a Fidesz művelet a mi Ferink regnálása alatt. Egyik kutya másik eb, ebből is csak a Jobbik jön ki jól. Igaziból mindenki aki ész nélkűl gyűlölködik az a Jobbik malmára hajtja a vizet. Tényleg igaza van Vónának ebben, sok Jobbikos van ebben az országban, még ha az MSZp-re is szavaz, a napi magatartásával indirekt módon a Jobbikot erősíti. Látens nácik.... :-)

Szerintem atomerőmű kell. A korrupció, na az nem kell, ami ez mögött van. Persze az is hülye aki azt hiszi, hogy egy amcsi cég nem korrumpál. Fel kéne fogni, hogy nincs igazi választási lehetőség. Az amerikainak nem az fáj, hogy itt nukleáris erőmű épül, hanem az, hogy nem ők építik. Vagy legalább nem ők finanszírozzák, mert ugye egy jó kis világbanki hitel azért 20-30 évre jó üzlet. Mármint nekik. Ezzel szemben benyalunk a ruszkiknak, ami azért még sem állja. Ha ezt a két játékost kizárjuk, akkor marad mondjuk Kína. Ezt azért kihagynám mert ki tudja hogy mit hagynak ki a rendszerből, hogy occó legyen.
Viszont Orbánnak van amiben igaza van.:
A példaképünk bizonyos esetekben lehetne Kína, mivel ott kinyírják 3-4 évente aki lebukik egy állami korrupciós ügyben, vagyis Viktor ötletét a halálbüntetésről, és a korrupció elleni harcot így összevonnánk. Azt hiszem, hogy a politikai elit lecserélődne pár év alatt, véglegesen, persze ez csak egy vízió, mert itt mindenki becsületes....

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.09. 07:01:13

@tomwar: Öreg! Veled felesleges vitázni, amikor kiderült hogy alapvetően rossz számokat hasonlítottál össze. Én is előszedjem hogy mennyi a napelem karbantartása, élettartama, a ritkaföldfémeket tartalmazó hulladékának újrafeldolgozása?

apro_marosan_petergabor 2015.05.09. 07:46:03

Igen unalmas már ez az állandó libero farkas kiálltás.
Kétségtelen, Putin kirugdosta a Hodorkovszkij féle rablóbandát a hatalomból, s oroszország visszaemelkedett a helyére.
A Nato pedig nem tartotta be a megállapodást Oroszországgal, s USA kezdeményezrésre feldúlta Ukrajnát. Putin válaszolt.
Az EUnak nem kellene folyamatosan besétálnia az amerikai csapdákba, s csinálnia kellene EU hadsereget, ami máris nem tetszik az USA-nak.

Jules Verne (törölt) 2015.05.09. 07:46:17

@zobod: "miért érdekes, hogy van-e olyan ország aminek nincsen atomerőműve"

Azért, te ostoba, mert érdekelne, hogy azokban az országokban honnan van az áram.

Jules Verne (törölt) 2015.05.09. 07:48:38

@apro_marosan_petergabor: Ügyes vagy! Máris nyertél egy bögrét.

nemszólokmégegyszer 2015.05.09. 09:22:42

@♔batyu♔: Csak nem állami tőkével, a pógárok pénzén, ha nem iparvállalatok konzorciumban. A féligazság teljes hazugság, tudod?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.09. 09:31:30

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Az ukrjani orosz megszállás csak washingtoni ballib homokosok nedves élmaiban létezik.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.05.09. 10:39:49

@maxval bircaman szerkesztő:

Viszont neked meg az anyádat szállták meg egyszer a ruszki buzik, aztán te lettél a végterméke, te kis zavart agyú ruszki kém.

2015.05.09. 10:40:06

@maxval bircaman szerkesztő: A kereszténység mint vallás és a hatalomban érdekelt, vallási köntösbe öltözött érdekcsoportok között óriási különbség van. Te az utóbbi mellett kampányolsz, persze a helyzet banalitása, hogy a felület amin ezt megteheted, annyi lehetőséget biztosít tömegek befolyásolására, mint a kamcsatkai favágónak engedély nélkül eljutni Leningrádba.

zobod 2015.05.09. 12:38:29

@Jules Verne: nem tudom, keress rá statisztikákra a neten amik ezt részletezik, Szomália, Kongó, Ruanda, Afganisztán, Albánia stb egyiknek sincsen atomerőműve.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.09. 13:38:56

@apro_marosan_petergabor:
Igen unalmas már ez az állandó komcsi kiállás az oroszok mellett.
Kétségtelen, Putyin kirabolta a Hodorkovszkij féle vállalkozókat, és Oroszország visszasüllyedt a diktatúrába.
A Nato pedig nem avatkozott Ukrajna vitájába Oroszországgal, s az oroszok ezt kihasználva feldúlták Ukrajnát. Erre az amik lenyomtájk az olajárat, mire Putyin beszart és meghátrált.

tomwar 2015.05.09. 16:26:42

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Szedd! Mert epp tegnap fizettt az eromu osztalekot. 8-10%-ot bukott a rezsicsokkentesen...

Felsoroltad mar a vilag uzemelo nagy aktivitasu taroloit?
Megcsodaltad mar Majakot a sajat szemeddel?
Tudod mekkora lesz a fordulata a turbinanak Pakson?
Mergezo napelem...sziliciumbol...ja...meg alubol...kb. mint a mobilod...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.09. 16:50:02

@tomwar: ..ásít.. hol írtam hogy mérgező? Mi van öcsi? Kompenzálsz? :-)) Nem tudod megemészteni hogy rád pirítottam?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.09. 16:58:42

@tomwar: És mi köze Majaknak ahhoz hogy össze nem hasonlítható értékeket vetettél össze? Mi köze hozzá egy biztonságot sutba dobó atomfegyver fejlesztésnek?
És mi köze a turbina fordulatszámának hozzá? És te tudod mennyi lesz Paks2 üzemi reaktivitás tartaléka? Mennyi lesz a zóna neutron fluxusa?
Ne okoskodj, amikor kiderült rólad hogy nem értesz hozzá!

tomwar 2015.05.09. 20:10:22

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Majak-ot 2003-ban zartak be. A fegyverbe valo plutonium termeleset 1993-ban hagytak abba. Ha csiped az atomot, menj oda es elvezd ivan hozzaallasat....ma sem valtozott sokat. Epp ma eltetik Sztalint.
A fordulatszam a frekvencia miatt fontos, ezert fazik a Mavir, mert ha nincsenek forgo tomegek, nehez stabilan tartani az 50Hz-t... A neutronfluxusnak semmi koze a megteruleshez, max. annyi, mint annak, hogy mibol keszul a reaktortartaly.Egy atomeromu 85%-ban egy mezei hoeromu, a primer kort leszamitva semmi extra...
Tenyleg nem ertek hozza, csak az altalanos iskolaban is ezt tanitottak. Paksi IV.sz. A szuleim az Urantol kerultek a PAV-hoz s onnan kerult apam a kovetkezo 20evre a Bp-i hoeromube. Lenyomtam ott en is 10 evet, unokatesoim ma is az Atomeromuben dolgoznak.
De ha kesz lesz a 100KW napelem a cegnel, aminek az elokeszitesen dolgoztam 2 honapig, kuldok kepet.
Hogy sajnalhass minket erte...

tomwar 2015.05.09. 20:31:57

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Ja, Majakba hordtuk a paksi futoelemeket is...

De meg mindig nem magyaraztad el nekem, a tudatlannak, hogy lesz rentabilis az eromu. Hagyjuk a reprocesszalast, hulladekfeldolgozast, stb. Engem egy szam erdekelne: hogy milyen aramar mellett lesz rentabilis a beruhazas? Mennyi ev alatt terul meg? Amikor mindket eromu csucson jar ( mert az eri meg ) akkor ki fogja megvenni es mennyiert a rettenetesen sok felesleget? Mennyivel nott az elmult 10 evben Mao. aramfelhasznalasa?
Mert ezeket nem lattam leirva... De ha bongeszel kicsit az osztrak Umweltamt honlapjan, megtalalod a bovites kornyezettanulmanyat. 3 nyelven...

atombuzi · http://atombuzi.blog.hu 2015.05.10. 07:26:11

@tomwar: Ahogy nézem amellett hogy a fejedre koppintottak, hogy a napelem névleges teljesítmény/ár arányát veted össze atomerőművel, még ettől frusztráltan azt is elárultad hogy fingod nincs a turbinákról.
A turbinák tengely kapcsoltak a generátorokkal és természetesen 3000 fordulat/perccel mennek, ahogy kell. De arról - elárultad - fogalmad sincs, hogy működnek a turbinák hogy összhangban legyenek a villamoshálózattal. A forgó tömegnek semmi köze hozzá. Nézz utána, gerjesztőgép, stb.
Ha lealáztak, mert nem értesz hozzá, akkor inkább fogd be a szád, ne regélj Majakról és egyebekről.
Az energia felhasználásról meg annyit, hogy egyelőre csak az egyes blokk kapott hosszabbítást, a kettes nem biztos hogy fog.
Na ezért kell másik.

tomwar 2015.05.10. 21:02:18

@atombuzi: Huuuu, most megfogtal! Tenyleg 3000? Ki gondolta volna...
Baszhatod forgo tomeg nelkul a gerjesztest, de nyilvan te is tudod.
Egy dologban igazad van, az uzemidoben. Egy ideje ugatom, hogy nem adja ki a matek, neked se, hiszen leirtad volna, mennyi lesz 1KWh ara, ha ismerjuk a teljesitmenyt, a beruhazas osszkoltseget, es a hozzavatoleges elettartamot.
Egyikotok se irta le.
Akkor viszont gebasz van...
Hany csovet dugoztak, mekkora a szivargas? KKAT-bol hova lesz elszallitva a cucc?

Majakba lett szallitva? Igen. Akkor mi bajod a tennyel? Nem mi szennyeztuk el a kornyeket, csak a szemetunk.

tomwar 2015.05.11. 06:18:57

@tomwar: @atombuzi: A hocserelore rosszul emlekeztem, ugorjuk.

Szoval az elso blokk 2032-ig mukodik, vagyis 17 evig. 2016-17-ben esedekes a maradek ketto, a III-IV-es.
Minek kell akkor most nekunk meg egy atomeromu hirtelen?
fizikaiszemle.hu/archivum/fsz0803/trampus0803.html

tomwar 2015.05.11. 08:07:36

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Rampiritottal!?
Juj!
@tralalala: @atombuzi:

SRACOK, EGY SZAMOT! PAKS 2. ROI=???

Csak hogy legyen mirol vitazni... MErt eddig nem erveltetek valami fene meggyozoen....

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.11. 20:15:08

@tomwar: Hülye vagy gyerek és unalmas. Most azon pörögsz, hány cső van ledugózva. Okkal írta atombuzi hogy a kettes hosszabbítása kétséges, vakegér!
Te rajtunk ne kérjél számon semmit, mert te már megmutattad milyen jól számolod a teljesítmény és ár viszonyát a napelemeknél. :-))
A turbináknál meg nem érdekes a tömeg, azért van a tengelyükön egy szinkron motor, hogy tartsa a fordulatszámot csökkenő teljesítmény esetén is. Te még életedben nem láttál modern turbinát ezekszerint.

tomwar 2015.05.12. 04:22:17

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Lehulyezel, utana leirod, hogyan lehet tartanai a fordulatszamot...ezek szerint fontos, nem!? Nem a forgo tonnak a lenyeg,...eskuszom, eloturom ki adott elo a MAVIR-tol, es hivd fel...nekik fontos, nem nekem....
Okkal irta? Milyen okkal? Mert azt nem irta le... Az altalam belinkelt iromany szerint csak a reaktor miatt lehet ketseges a hosszabbitas, en eddig ugy tudtam, okozhatja pl. a gozfejleszto csokotegeinek szivargasa...mivel okosabbnak es hozzaertobbnek gondolom a cikk irojat, ezert irtam, hogy hagyjuk a fenebe.
Meg mindig nem irtad le, hogy mennyibe fog kerulni 1KWh eloallitasa... A kapacitase kamatok nelkul) kb. 1.5MFt.
Paks 1 adatai elerhetoek, arbevetel, termeles, stb....

tomwar 2015.05.12. 04:49:58

Paks 2014-ben 9Ft-ert allitott elo 1KWh-t.
53.6%-at adta az orszag termelesenek, 4. legjobb eve volt. Az arbevetele 6.8%-kal csokkent.

Ma a zsinoraram kb. 32 eurocent/KWh, durvan kb. 10Ft.

Azt ird l, hogy lesz ebbol rentabilis beruhazas? Mennyi a megterulesi ido? Ha azert kell uj blokk, mert a tovabbi uzemidohosszabbitas ketseges, akkor miert is nem ezt mondjak?
Mert ha minden olyan fasza, akkor 2023/25-ben lesz 110%-nyi kapacitasunk....amit muszaj lesz valahova tenni...es ha MUSZAJ lesz eladni, akkor olcson fogjak megvenni...
Szoval a matek nem adja ki, de nyilvan en vagyok a hulye. Most, hogy ezt tisztaztuk, igazan leirhatnad, hogy miert is kell nekunk ez az egesz, es miert eri meg?

tomwar 2015.05.12. 05:11:30

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
@atombuzi:
Sracok, felve mondom:
2014. Noc. 24.-en az Orszagos Atomenergia Hivatal az OHA5923-as hatarozataban 2034.dec. 31.-ig meghosszabbitotta a 2. blokk uzemidejet...
www.haea.gov.hu/web/v3/OAHPortal.nsf/web?openagent&menu=02&submenu=2_9

Akkor most mi van!?

apro_marosan_petergabor 2015.05.12. 09:55:36

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Bocs,
figyelj jobban. Másnapos felkelésedkor az olvasó szemüveged helyett már megint az összetört szódásüveg alját (rózsaszín) tetted fel...

tomwar 2015.05.12. 12:46:01

@apro_marosan_petergabor: Ne teritsd el a targytol, most akar engem lemosni az erveivel, hagyd koncentralni! :-)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.13. 18:13:03

@tomwar: Mi lenne? Még több dugó lesz a hőcserélőben és előbb utóbb csökkenteni fogják a teljesítményt.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.13. 18:15:22

@tomwar: Ezt írtad

", mert ha nincsenek forgo tomegek, nehez stabilan tartani az 50Hz-t."

most meg ezt

"Nem a forgo tonnak a lenyeg,."

Előbb egyezzél meg magaddal!

tomwar 2015.05.14. 06:01:20

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Csokkentik egy darabig. Utana leallitjak, mert nem lesz stabil. Te is tudod, en is tudom. Egy reaktort nem ki-be kapcsolgatasra terveztek...

tomwar 2015.05.14. 06:17:40

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Pedig egyszeru: nem azon mulik, hogy mekkora a tomege, hanem az allando forgasan, es minel nagyobb a tomege, annal jobb...
Elismertem, hulye vagyok, nem ertem miert fogaszati segedanyagu a reaktor, a fluxus nekem vissza a jovobe...stb.
DE meg mindig nem irtad le, hogy menyibe fog kerulni 1KWh aram, ha a beruhazast (ahogy a kapitalizmusban illik) beleszamitjuk az arba?
Ervelsz ellenem, oke, de nem ervelsz a projekt mellett. Nincs bajom az atommal, azon kivul; hogy mi lesz a radioaktiv cuccal, nem vizionalok gombafelhot, stb.
De nem gyoztel meg arrol, hogy mi szuksegunk van erre 2032 elott, ha kb. 8 ev eleg a felepitesehez, minek csinaljuk most?
Jovore 100Mrd forintott koltunk a projekt elokeszitesere, tektonikai vizsgalatokra, stb. Energiahatekonysag javitasara meg a toredeket...
A megujulo nalunk erdoirtast jelent, a romanok meg majdnem 20-szor akkora napelemkapacitassal rendelkeznek, mint mi...pedig van ott fa is, olaj is, es nem sut jobban a nap...

Gerilgfx 2015.06.11. 02:59:45

oroszország 48, 56, és a 45 évnyi szovjet rezsim miatti szégyenkezésből következően tulajdonképp valószínűtlen, hogy magyarországot direktben megtámadja.

vagy ha igen, akkor azt olyan módon fogja megtenni, hogy emberéletekben feltehetően nem fog kár esni, és tulképp csak átgördülnének az országon.

az viszont, hogy nekünk nagyon rossz lesz, ha nem épül új reaktor, az egy tény.

és az is egy tény, hogy katonailag nem tudjuk megvédeni magunkat. orbánék, és az előző rezsimek szándékosan leépítették a hadsereget, a nép számára pedig ezzel párhuzamosan nem bizosították a fegyverviselési jogot, félve egy esetleges lázadástól.
süti beállítások módosítása