B1 blogcsalád



Az ember, aki még Kóka Jánost is megsegítette

2015. március 06. - ng.pontkukac

Szűk fél éve szabadította Orbán Viktor a külügyekre csodafegyverét, Szijjártó Pétert. Rövid idő ez mérleget vonni - gondolhatnánk. Ám alig hat hónap alatt annyi blamázs és baklövés jellemezte a területet és a személyt, hogy ezekből érdemesnek láttunk egy alapos gyűjtést közreadni. Időrendben haladunk.

szijjartoorban.jpg

1.) Szijjártó első nagy port kavart, de még jóval miniszteri kinevezése előtti külügyeket érintő megmozdulása az az eset volt, amikor a politikailag megsemmisült régi boxzsákjának, Kóka Jánosnak (!) diplomata útlevelet kunyizott elődjétől, Martonyi Jánostól. Szijjártó pártjának szemszögéből ezzel magának a sátánnak segített egyengetni az üzleti ügyeit, de ekkor ráadásul Kóka már a ballib oldalon is vállalhatatlan szereplő volt.

2.) Szijjártó alig lépett hivatalba, első napján máris jó stratégiai érzékkel nekiment Obamának, amiért az amerikai elnök Magyarországgal példálózott, amikor a civil szervezetek elnyomásáról beszélt.

3.) Az USA még felocsúdni sem tudott ettől a gyomrostól, amikor ők is megtudhatták, amiről nálunk az egész ország csodálattal vegyes tisztelettel beszélt: Szijjártó villája egyszerűen megnőtt.

4.) Ezt követte egy újabb kis színes: Szijjártó csatlakozott azon fideszes politikusok sorába, akiket bevallottan a szülei tartanak el. Sokba van nekik ráadásul a gyerek, ugyanis fokozatosan kiderült: Szijjártó a luxusjobboldali életviteléhez legalább 100 milliót kapott aputól és anyutól.

5.) Megvolt már a miniszterség, beszólás a legnagyobb nagyhatalomnak, szülők is szépen tejeltek, de Szijjártónak hirtelen szüksége lett alkalmazottakra is az új minisztériumában. Kaotikus viszonyok közepette a régi, tapasztalt diplomatákat szélnek eresztette, és futsalos csapattársait vitte a külügybe.

6.) Szijjártó ezt követően bemutatkozó látogatásra ment az USA-ba, de ott - megalázó és szokatlan módon - rangon alul, helyettes államtitkári szinten fogadták csupán. Ugyanitt John Kerry szóba sem állt vele, és Obama közelébe sem jutott, ami egy másik magyarnak, a Prezi vezérének sikerült.

7.) Kínos üzenete volt annak is a nyugati világban, hogy az USA-blamázs után Kína már tárt karokkal, miniszteri szinten fogadta Szijjártót.

8.) Szijjártó Péter megkoszorúzta a négy Lenin érdemrenddel, két Szovjetunió Hőse díjjal és egy Vörös Csillaggal kitüntetett Heydar Aliyev volt azeri államfő sírját. A politikai karrierjét az azeri KGB vezetőjeként indító Alijevet többek között azzal vádolták, hogy támogatta az azeri örmények elleni vérengzéseket.

9.) Berlinben felmosták vele a padlót.

10.) A napokban pedig bevédte az ostoba tulok magyar diplomatát, aki egyszemélyes show keretében csinált hülyét magából: felrótta a résztvevőknek, hogy részrehajló módon számolnak be a magyar kormány tevékenységéről, illetve hogy nem adnak lehetőséget a reakcióra.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr127245281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása