B1 blogcsalád



L. Simon gyakorlatilag mindenkit arcon köpött - a kormányát is

2014. december 02. - Ficsúrfi

"...a hazai művészettörténet elfelejtkezett rólam
miközben én már párizsban báboztam
iskolát alapítottam
és egy röhögő törpét követtem
akivel szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk
gipszlenyomatokat..."

Részlet L. Simon László, váratlanul kiderült című verséből.

Az idézett író, költő és szerkesztő, volt kulturális atyaúristen, jelenleg a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az ATV Szabad Szemmel című műsorának a vendégeként, igen sok dologról beszélt. Többek között az urizásról, arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek a Budai várba költöztetése "sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni”, ezenfelül azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a médiumok egy komoly része, bizony az emberek felbőszítésére apellál.

lsimon.jpg

 

Fotó: metropol.hu

Nosza.

Minden művészeti ág, teljesen szubjektív dolog: van akit elgondolkodtat, megihlet néhány deka fekália egy fehér vásznon szétkenve és vannak olyanok, akik ezt puszta barbarizmusnak értékelik. Vannak olyanok, akiket megfog L. Simon fent idézett verse és azon felül, hogy egyáltalán nem tetszhet egy másik csoportnak létezhet egy harmadik csoport is, akik szerint ez bizony az emberek felbőszítésére szolgál.

A művészet minden válfaja, óhatatlanul is hasonlatos a médiumokhoz: senki sem kötelezi az olvasókat/nézőket a fogyasztásra. Ha a befogadó úgy gondolja, hogy az adott sajtótermék figyelemmel követése számára hasznos, akkor máris nem lehet emberek direkt hergeléséről hadoválni. Át lehet kapcsolni a tévét, el lehet navigálni az adott honlapról, lapozni lehet az újságban sőt, egyáltalán nem is kell azokat felkeresni vagy megvásárolni.

Ám az, hogy egy közszereplő, az aktuális kormány egyik igen ismert tagja a feljebb már említett felbőszítésről beszéljen, valamint ugyanazon műsorban azt is elmondja, hogy "tartózkodni kell azoktól a dolgoktól, amik joggal idegesítik az embereket", a műsor végén pedig eléggé lazán kijelentse, hogy Orbán Viktor Budai Várba költöztetése egy drága muri lesz, de marhára fog mindenki örülni ennek: az taplóság. Irgalmatlanul nagy bunkóság. Az állampolgárok direkt arcul köpése, egy magát nyilvánvalóan érzékenynek és intelligensnek gondoló embertől.

lsimon.gif

GIF: magyarinfo.blog.hu

És már elnézést a kifejezésért, de ebben az esetben nem csak az olvasó-állampolgárokat, hanem saját magát és a kormányát is remekül annyira arcon csulázta, mint egy veréb tollastul. Az L. Simon által összehordott mondatok felett, bizony nem lehet átsiklani.

Újságíróként leszögezhetem, hogy az érdemesebb - ez is persze szubjektív - médiumoknak a legfontosabb feladatának, az aktuális hatalomnak az ellenőrzésének kellene lennie: minden egyéb másodlagos vagy éppen harmadlagos funkció. 

Tehát amennyiben az urak nem szeretnék, hogy a kis lelkük számára felkavaró anyagok készüljenek saját magukról, tessék emberként, az állampolgárok akaratának folyományaként megválasztott és persze leváltható politikusnak maradni, nem egy időben eltévedt, dezorientált, hibbant dzsentrit játszadozni, és persze erről még tanúbizonyságot is tenni.

jano.jpg

 

Fotó: 444.hu

Az adófizetők pénzéből.

Ha már dzsentrik, akkor gondolatmenetem zárásaként engedjenek meg egy idézetet hazánk egyik legnagyszerűbb írójától, nem mellékesen egykori országgyűlési képviselőtől, Mikszáth Kálmántól.

"...Beteg a társadalom és nem is fog fölgyógyulni egykönnyen. Ez a szomorú való. A nagy rothadás rettentő tragédiája, mint késpengén a lehelet, gyorsan terjed. Mindig újabb és mindig veszedelmesebb szimptómák mutatkoznak. Csalás, hazugság, kétszínűség, hitszegés, elvtagadás vannak napirenden.

És nem tudjuk megfejteni, a politika volt-e oly erkölcstelen s fekélyesítette el a társadalmat vagy megfordítva..."

(Beteg a társadalom - 1880)

 

Valóban, nem tudjuk megfejteni.

Talán elég, ha még időben elkezdünk gyomlálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr796951299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blist 2014.12.02. 13:32:01

Dzsentri, nem zsentri

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2014.12.02. 22:45:17

Örülök, hogy lassan más is észreveszi, de ő csak egy a látható feketeségek között a nyari asztalon. Mindet végig lehet sorolni. És felettük zümmög az Ejtő. Mind az ő izlését dícséri:
kenyszerbagoly.blog.hu/2014/11/18/jolly_joker_542

P.Freddy 2014.12.02. 22:53:08

Mikszáth óriásit mondott: nézd meg a Fidesz szavazót, és világos lesz, hogy "megfordítva"...

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.12.02. 23:54:12

1.Ha L Simon is részt vett volna a Mészáros&Mészáros disznótelepének felavatásán, nem nyilatkozhatott volna az ATV-ben.
(a kondás bezavarta volna az ólba)
2. Elnézve az Oszterné-Lázár fotót, aznap este már nem kellett kárt tennie az asszonyban Oszternek.

susu64 2014.12.02. 23:54:45

Itt azért kicsit más a helyzet: ugyanis Ficsúrfi kikapkod egy interjúból részleteket, és azok alapján hazudozik, rágalmaz, hangulatot gerjeszt. Tessék bátran bejátszani, meghallgatni az idézett interjút:
www.youtube.com/watch?v=EOYBo04_JC8
Mindezek alapján az idézett úrfi saját magát köpi szembe.

P.Freddy 2014.12.03. 00:41:53

@susu64:

"...kikapkod egy interjúból részleteket, és azok alapján hazudozik, rágalmaz, hangulatot gerjeszt. "

Papp Dániel Hamisító Díjas a hozzászólásod, Fidesztetű. Takarodj Orbán pcsájába vissza, mert bűzlesz a rohadtnarancsszarszagtól.

#kedveshírtévé, a mocsok kiragadó, hazudozó, rágalmazó Fideszgörénymédia figyelmébe ajánljuk a böfögésed.

Niebur 2014.12.03. 07:05:07

@susu64:
Nem ismerős? Mondjuk 2006-ból?
Vagy azt szabad volt?

Netuddki. 2014.12.03. 08:17:36

Ez egy senkiházi megélhetési, semmihez nem értő "életművész". Azok közül való akikkel az orbán nem tudni miért de körülveszi magát. Teljesen felesleges vele és a böfögéseivel foglalkozni. Szerintem már számtalanszor bizonyította.
Arra jó, hogy az ilyen lézerdzsonifélék újabb 70 milkájáról elterelje a figyelmet. De ugye kettőn áll a vásár...

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2014.12.03. 08:22:14

Amilyen a nép olyanok a vezetői......sajnos, de Kertész Ákosnak igaza van.

Egyébként egy jó poszt!

sas70 2014.12.03. 08:31:17

Pont mint a cuclizmusban. Akkor is az volt a baj az újságírókkal, hogy a problémákat keresik és mindig a rosszat akarják megírni, sohasem a jó dolgokat.
Tessék már tudomásul venni, hogy ha valami probléma mentesen működik az a természetes és nem az, ha valami szar! És nem a rossz hírt hozó hírnököt kell lefejezni, hanem azt aki okozta!
Persze a hatalomnak baromira kellemetlen ha a disznóságai kiderülnek. Kellemetlen ha nyilvánvalóan látszik, hogy vezetői alkalmatlanok a feladatuk ellátására. Csak ezt nem az okozza aki megírja, filmre veszi, bemutatja. Persze az újságírók között is van alkalmatlan, hülye, rossz szándékú stb. de azokról majd dönt a néző, olvasó, hallgató.

susu64 2014.12.03. 09:11:54

@P.Freddy: kedves és szelíd soraidról azt gondolnám, hogy többet kéne aludnod. Veszélyes dolog éjszaka izgalomba jönni. És trágárkodás helyett inkább a tényekkel foglalkoznod. De hát ez a te fajtádnak nem nagy erőssége. Ezért aztán te is szépen szembeköpheted magad, de előtte azért neked is érdemes meghallgatnod az eredeti riportot, ahogy az az ATV-ben volt, és meggyőződnöd, hogy Ficsúrfi újságíró (?) barátunk mondatai köszönőviszonyban sincsenek az elhangzohttakkal. Belinkelem, nehogy fárasztanod kelljen magad: www.youtube.com/watch?v=EOYBo04_JC8

Azután a hazugság ott is rejtezik, hogy nem Orbán Viktornak a Várba költözéséről van szó, hanem a Miniszterelnökségnek (ez a teljes miniszterelnöki hivatalt jelenti, amelynek egy része már eddig is ott volt!), azaz bárki lesz is a miniszterelnök, a Várban lesz a hivatala. Mint ahogy volt évtizedeken keresztül a háború előtt is, a Sándor palotában. Szóval: hőzöngés és trágárkodás helyett inkább ragaszkodjunk a tényekhez. Azután tetvészkedhetsz, narancsozhatsz, picsázhatsz, amit és ahogy akarsz. Ha neked ez a szinted.

flobeer 2014.12.03. 09:58:24

" sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni", miert csak eddig tart az idézet, amikor itt nem ért véget L.Simon mondata? " mert az egyik legszebb műemlék épületet fogjuk felújítani."

DVilmos 2014.12.03. 10:03:40

Persze, az egyik legszebb műemléket, ami talán valóban, tényleg az. A látszatra azért nagyon sokat kell adni egy olyan politikai helyzetben, amikor az érdemesebb világ, eléggé jogosan fúj ránk, hülyébbnél hülyébb adónemeket hoznak azért, mert ők elcseszték az anyagi dolgokat, megy a mutyi olyan szinten, mint eddig még soha. Ráadásul még szép, miért pont Orbán gondolta úgy, hogy a mindenkori miniszterelnöknek ott lesz a kis helye. Demokrácia a túróst. Ugye: ;)

Niebur 2014.12.03. 10:17:42

@susu64: Nem emlékszel?
Volt egy majd félórás beszéd. Abból kiemeltek vagy 55 másodpercet, azt harsogta minden. Akkor nem volt "kiemelték"? Az nem félre tájékoztatás volt?

flobeer 2014.12.03. 10:26:21

@DVilmos: En csak a szerzőtől ( újságírótól, ahogy magát nevezi ) kérdezem , hogy vajon miilyen megfontolásból csípi le a mondat második felét? Igazán nem hosszú, és teljesen más hangsúlyt kap így , mivel L.Simon előzőleg kultúráról és örökségvédelemről beszél, es hogy demagógia állandóan felhozni, h az ezekre költött pénzt az éhezés megszüntetésére is lehetne fordítani. Ilyen értelemben fogja a Karmelita kolostor felújítása " mindannyiunk örömét szolgálni". Erről beszel L.Simon, és egy "újságírónak" szerintem felesleges manipulálni es a teljes kontextusból kiragadni egy fél mondatot, így is nyugodtan elkuldhető L. Simon az anyjába, mivel a beszélgetés 80 százaléka egyébként vállalhatatlan. ( mar maga a hangnem is)

visóvölgy 2014.12.03. 10:55:41

@susu64: Ej, te susu, észre kéne venni, hogy olyan kínos mostanság a hazug kormánypártot védeni. Ráadásul, ha tudnád, milyen maffiamódszerrel vették el a Táncszínháztól ezt az épületet, biztosan nem játszanád ezt a kellemetlen szerepet. Vagy ez téged nem is érdekel?

ZON 2014.12.03. 11:15:37

"...egy röhögő törpét követtem..." - tipikus fidesznyalonc.

susu64 2014.12.03. 11:19:07

@Niebur: Most már így, hogy írod igen. Azért: az alapvetően más volt, hiszen még azt sem tudjuk, hogy ki volt a kiszivárogtató. Másrészt azzal a beszéddel nem a kivett néhány mondat volt a baj, hanem az egész. Ha mindezt mondjuk GYF a Parlamentben mondja el, akkor le a kalappal. Azonban nem így történt. Itt, most viszont egy nyilvánosan a TV- ben elhangzott riporttal történt, ami történt.

susu64 2014.12.03. 11:26:10

@visóvölgy: nem védtem egy pillanatig sem a kormánypártot. S cak annyira hazug, mint az összes többi politikai párt és politikai szereplő. Azonban a Táncszínház nagyságrendekkel jobb körülmények közé kerül, jobb lesz az infrastruktúrája és maga a színpadi lehetőségei is. Eléggé jól ismerem a körülményeket. Nem beszélve a Táncszínház vezetőjéről, aki maga is megerősítette mindezt. Nem volt itt semmiféle maffiamódszer. (Ebben a riportban éppenhogy a Várról szinte nem is esik szó, hála a nagyon kedves (tényleg az), ámde roppant agresszív (ez a dolga) és felkészületlen riporternőnek, aki csak azért volt pechhes, mert L. Simon a meglehetősen pontos válaszaival nem hagyta, hogy hülyét csináljon belőle. Mint oly sokan másból az ATV néhány riporter asszonya.

susu64 2014.12.03. 11:41:40

@DVilmos: nem Orbán gondolta. A Miniszterelnökség a kommunista rendszer előtt mindig is a Várban volt, a Sándor palotában. A Parlamentben - éppen a hatalmi ágak szétválasztásának elve alapján - nem is lehetne a Miniszterelnök munkahelye, legföljebb dolgozószobája, ahogy az az eredeti felállásban is volt. A környző - de általában az európai országokban mindenhol a valamikori királyi/császári palotákban van a miniszterelnöki, kancellári, államfői hivatal. Pozsonyban, Prágában, Bécsben, Varsóban (ahol a pusztítás miatt teljesen újjáépítették a királyi várat!), Párizsban, stb.
A budai Vár rekonstrukciójára meg bizony nagy szükség van, mert a 60/70 - es évekbeli pártutasításon alapuló átépítés mindent elpusztított, ami a háború után megmaradt és megmenthető lett volna. Ráadásul az épület formája is teljesen más lett: az ablakok, a tetők és a kupola teljesen más volt az Ybl/Hauszmann által tervezett és kivitelezett épületen. Legalább olyan szép lesz, mint a Várkert bazár. Függetlenül attól, hogy ki most és ki lesz akkor a miniszterelnök. Ez nem napi politikai kérdés, Európa legszebb fővárosában. Legalábbis nem volna szabad azt csinálni belőle.

visóvölgy 2014.12.03. 12:13:15

@susu64: "nem védtem egy pillanatig sem a kormánypártot. S cak annyira hazug, mint az összes többi politikai párt és politikai szereplő."
Tévedsz, a mostani rendszer velejéig romlott. Ha nem látod a különbséget, nincs miről beszélnünk.
"Eléggé jól ismerem a körülményeket. Nem beszélve a Táncszínház vezetőjéről, aki maga is megerősítette mindezt."
És honna ismered "eléggé jól" a körülményeket? Erre nagyon kíváncsi lennék. A Táncszínház vezetője kinek, mikor erősítette ezt meg? Érdekes...

visóvölgy 2014.12.03. 12:26:27

@susu64: "nem Orbán gondolta. A Miniszterelnökség a kommunista rendszer előtt mindig is a Várban volt, a Sándor palotában."

Az első kijelentéseddel tévedsz: Bizony, Orbán gondolta!
A többi meg csúsztatás és félrebeszélés: A Sándor-palota ugyanis nem a Táncszínház épülete. A Táncszínház (nemrég még Várszínház) Buda első állandó színháza volt. Az egyetlen olyan 18. századi színházépület, mely mostanáig színházként működött. Na, ezt egyszerűen elvették.

Nem tetszik, ahogy eljátszod a semlegest. Nem vagy az, ezért nem is vagy hiteles. De azzal, hogy nem írsz igazat, csak egy szokásos fideszessé válsz.

susu64 2014.12.03. 12:32:11

@visóvölgy: próbáld meg mégegyser elolvasi, amit írtam, biztosan megérted másodszorra. Nagyon jól tudom, hogy melyik a Karmelita kolostor és melyik a Sándor palota.
A Táncszínházról: ugye, 2009 - ben még nem Orbánnak hívták a miniszterelnököt? Akkor hát olvasd el, kérlek:

nol.hu/kultura/ertl-peter-kinyitna-a-kapukat-1489671

A többiről valóban nincs értelma beszélnünk. Ugyanis te megkérdőjelezed az igazságomat s jóhiszeműségemet: ebben nem leszek senkinek sem partnere.

susu64 2014.12.03. 12:36:54

@susu64: nézd, az nem baj, ha nem értesz hozzá, csakhogy nekem ez többszörösen is szakmám, több, mint 40 éve. (nem a politikára gondoltam, természetesen). Mi itt a csúsztatás?

visóvölgy 2014.12.03. 13:15:22

@susu64: Komolyan nem látod, hogy hol, hogyan csúsztatsz? És még te vagy pikírt, hogy olvassam el, mit írtál, másodszorra majd megértem? Ej, ej...
No de vissza a tényekhez: A Bajnai-kormány idején valóban el akarták már egyszer venni az épületet, de olyan heves ellenállásba ütköztek a tervvel, hogy erről hamar letettek. (A politikosok közül épp fideszesek tiltakoztak a legjobban, de nem rajtuk, hanem jónéhány Kossuth-díjas petícióján múlt a dolog.)
Most meg elveszik az épületet. Nem tárgyaltak, nem egyeztettek. Na de ez nem újdonság...

Miért is vagy akkor jóhiszemű?
És mihez is nem értek, ami miatt akkora arcot növesztettél, hogy nyomatékul ide kellett írnod, hogy "többszörösen" ez a szakmád?

Rudi Kató 2014.12.03. 14:18:43

A gyomlálást veled és a fajtáddal kell kezdeni!

Gyorgy Nagy 2014.12.03. 15:27:12

A szája olyan mint egy OTVAROS P....È ! Megélhetési harácsoló arogáns G..Í !

Dr Gregory House 2014.12.03. 15:58:45

„Az Antikrisztus napjai ezek,
Csillog a világ szörnyű arany-szennye.
Röhögő senkik, balkörmű gazok
Szállnak mennybe.”

Niebur 2014.12.03. 16:06:13

@susu64: Vitatkoznék. Az a beszéd akkor azoknak szólt, akik előtt elhangzott. A sajátjainak és arról, hogy ébredjenek már fel. A beszéddel kapcsolatban két társaság követett el orbitális hibát. Az egyik aki kiszivárogtatta. Számolni kellett volna azzal, hogy ez lesz az eredménye. Ki volt, talán soha nem tudjuk meg. A másik az aki az inkriminált mondatokat kiemelte belőle és nyilvánosságra hozta. Nagyon az az érzésem, hogy akik most ezt a beszédet emlegetik azok nagy része azóta sem olvasta el. De arra alkalmas volt, hogy felforgassa az ország rendjét. Nem a beszéd, hanem az az 59 másodperc. És ebben a fidesznek volt a döntő szerepe. És ez volt a legnagyobb hiba, melynek következményeit szokás szerint akkor sem mérték fel

Jolka40 2014.12.03. 17:46:43

És a fehér lovat is rehabilitálni fogják?
süti beállítások módosítása