B1 blogcsalád



Ezért van szüksége Orbánnak a gyűlöletre

2018. május 31. - ashwood

v_l1835a.jpgGyűlöletkeltés, álhírek, összeesküvés-elméletek – ezt ontja ránk immár harmadik éve a kormánypropaganda. Felmerül a kérdés: kétharmados többség birtokában, ellenzék hiányában, hatalma teljében mi szüksége van minderre Orbánnak? Mutatjuk.

A kormányzati kommunikáció meglehetősen egyszerű képet fest a világról: vagyunk mi, magyarok, Orbán Viktor vezetésével, és velünk szemben az egész világ. Rontásunkra tör az Európai Unió, az IMF, Soros György, az ENSZ, a Velencei Bizottság, és még ki tudja ki mindenki. A lista általában napról napra bűvül, lekerülni onnan pedig esélytelen.

De ha egy pillanatra képesek vagyunk önállóan gondolkozni, akkor felmerül, hogy ha ennyi mindenki van ellenünk:

– az "ellenséges" szervezetek erőforrásai lényegében kifogyhatatlanok, nagyságukat össze sem lehet hasonlítani a mienkkel,

– és az általuk képviselt politikai befolyás elképesztően nagy,

hogy lehetséges, hogy nem képesek érvényesíteni mégsem az akaratukat? (Ilyenkor jön a hívő válasza: mert Orbán Viktor akkora zseni, hogy egyik kezével megállítja Brüsszelt, a másikkal Sorost, miközben a harmadikkal kipaterolja az IMF-et, és közben mosolyogva kioktatja az ENSZ főtitkárát. Hát persze…)

Az Occam-borotvája elv alapján mindig a legegyszerűbb magyarázat a legvalószínűbb. Ebben az esetben a legegyszerűbb magyarázat: mindez hazugság. Nem akarja senki a magyarok vesztét.

Akkor miért van szüksége Orbánnak minderre? A rengeteg hazugságra, amellyel egy fenyegető és veszélyekkel teli, frusztráló világot fest hívei számára – ahelyett, hogy egy megnyugtató, biztonságos és élhető képet adna.

Árulkodó volt a választási kampány során, hogy az összeesküvés-elméleteket és a propaganda termelte álhíreket szinte kizárólag a Fidesz-szavazók arcába tolták. Nem fektetett különösebb energiát új szavazók megnyerésére a kormány. Az orbáni valóság-interpretációt azoknak szánták – és szánják most is –, akik korábban is – és most is – Fidesz-szavazók, Orbán-hívők.

"Az összeesküvés-elméletek … egyik fontos funkciójuk, hogy a saját csoportot megóvják a fizikai és a szimbolikus fenyegetésektől azzal, hogy a csoport határait erősebb kontúrokkal vonják meg. Az összeesküvések és a rájuk épülő álhíripar a Jó és a Gonosz, a Bűnös és az Ártatlan, a Nép és az Elit közé állít éles határokat. … az összeesküvésekről alkotott vélekedések erősíthetik a csoportkohéziót is, hiszen közös tudással látják el a csoport tagjait, ami a külső fenyegetés érzésével együtt jelentősen erősítheti a csoporton belüli szolidaritást és összetartást. A jól megformált összeesküvés-elméletek ráadásul a "beavatottság" általi különlegesség érzését kelthetik a csoporttagokban, tovább növelve erejüket. … Az üldöztetés és az ebből fakadó áldozati identitás továbbá nem csak fontosságérzéssel, hanem egyfajta messianisztikus küldetéstudattal is ellátja a csoport tagjait, ezáltal szerepet kap a kollektív önértékelés növelésében." (Az idézet Krekó Péter: Tömegparanoia című könyvéből való.)

Tehát Orbán hazugságokkal, álhírekkel és összeesküvés-elméletekkel tartja egyben híveit. Mindössze egyetlen ember hatalomvágyát szolgálja ki az évek óta tartó gyűlöletpropaganda.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3414015208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK26 2018.05.31. 17:41:33

"Gyűlöletkeltés, álhírek, összeesküvés-elméletek – ezt ontja ránk immár harmadik éve" az ellenzéki, függetlennek csúfolt média, meg a vállaltan ellenzéki portálok, blogok, mint amilyen a b1 is. eredmény? meg lehet nézni.

19540511 2018.05.31. 19:13:36

@FCUK26: Egyszerű a dolog: ne olvass ellenzéki, független médiát - úgyis kevés van belőle - inkább olvass fideszes hazugságokat, hiszen abból úgyis sokkal több van és téged a valóság amúgy sem érdekel, ahogy látom.

Szilágyi Imre 2018.05.31. 19:54:45

"Ilyenkor jön a hívő válasza: mert Orbán Viktor akkora zseni, hogy egyik kezével megállítja Brüsszelt, a másikkal Sorost, miközben a harmadikkal kipaterolja az IMF-et, és közben mosolyogva kioktatja az ENSZ főtitkárát. Hát persze"
Hát nem.
Menjünk sorban!
Brüsszel: soha, sehol, senki által meg nem választott döntéshozók nyomatják az idióta szöveget, kötnek magánalkukat befolyásosnak hitt emberekkel. Ezzel már át is tértem a második senkiházira.
Soros: Bebizonyosodott, hogy pénzzel nem lehet mindent megvenni. Soros papa sem képes erős és legitim kormányok ellen semmit sem tenni.
IMF: korlátozott hatalommal (Sorosnál már leírtam) rendelkező gyülekezet. Ott képes érvényesíteni akaratát, ahol a nemzeti kormánynak nincs elképzelése a válságból való kilábalásra. Magyarországon esélyük sincs, hiszen a GDP növekedés idén is vastagon 4 % felett lesz.
ENSZ és főtitkára: utolsó értelmes húzásuk a koreai háború befejezése. Hatalom és befolyás nélküli gittegylet.

"Nem fektetett különösebb energiát új szavazók megnyerésére a kormány. Az orbáni valóság-interpretációt azoknak szánták – és szánják most is –, akik korábban is – és most is – Fidesz-szavazók, Orbán-hívők."
Hogyne. Ahhoz képest, hogy 2014-ben 2,2 millió körül volt a Fidesz szavazótábor, most 2,85 millió. Akkor miből lett a több, mint 600 ezer új szavazó?
:)

2018.05.31. 20:03:49

@Szilágyi Imre: Infláció :(

:)..én amúgy már egyre kevésbé hiszem, hogy Soros a saját pénzével tartja mozgásban ezt a gigantikus "NGO" hálózatot. Egy szar marionett figura, aki mellesleg tényleg élvezi, amit csinál. Ha nem tartanák eltébhetetlen szálak, már régen porba hullt volna.

legeslegujabbkor 2018.05.31. 21:03:03

@Szilágyi Imre:
"Brüsszel: soha, sehol, senki által meg nem választott döntéshozók nyomatják az idióta szöveget, kötnek magánalkukat befolyásosnak hitt emberekkel."

Brüsszel: 28 EU tagállam 751 választott képviselőkkel ülésezik az EU parlamentje, ahol viták után szavaznak meg különböző törvényeket, rendeleteket, ajánlásokat.
Felügyelik az EU szerveit, együttműködnek az EU Tanáccsal (itt Európa államfői és kormányfői gyűlnek össze), és az Európai Bizottsággal (minden tagállam 1 biztost delegál ide)
Ott ülnek a Fidesz képviselői, ott ül Orbán. Le Brüsszellel!

TalpigJimmy 2018.05.31. 23:06:44

@legeslegujabbkor: ezekel a fuck-féle béragitárokkal nem érdemes vitázni.
Egyszer bátorkodtam ellentmondani a fidesz-mantrának .
Harmadik helyen jelölt meg, akit meg fognak ölni :D
Egyébként ahhoz ember kellene, nem egy ilyen papagáj :D

TalpigJimmy 2018.05.31. 23:18:59

@Womb Raider: ezt azért át kellene gondolnod :D
Ide böffentettél egy hülyeséget!

FCUK26 2018.05.31. 23:45:36

@legeslegujabbkor: Brüsszel nem a parlament. Az egy színház.

Bizottság, apparátus: ezek az igazi Brüsszel. Kijelölt és nem választott irodisták

Szilágyi Imre 2018.06.01. 04:51:41

@legeslegujabbkor: Nem egészen. Az EU parlament nem úgy működik, mint bármely ország parlamentje. Az EP ajánlásokat tesz. A döntés joga az EB (kik is választották meg?) és jobb esetben az állam- és kormányfők.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.06.01. 07:44:42

@19540511: Valóban nem kötelező olvasni ellenzéki médiát

werecke 2018.06.01. 09:53:36

Felszólítom a miniszterelnököt , a kormányt és a társadalmat hogy ne merjenek kicsik lenni !!!

2018.06.01. 10:12:48

Bázzz... most nézem..ez a sárga szemű szörny. Láttam már ilyet a tv-ben, az kitépkedte a zemberek szívét. Nem nézek ki ebből semmi jót.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.06.01. 14:21:49

A csimpánznak a fejléc fotón miért sárga a szeme?

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2018.06.01. 14:54:27

Semmilyen gyűlölet propagandát nem látok. Ha valaki ebben az országban gyűlölködik akkor az a baloldali liberális degeneráltak egylete. Orbán gyűlölettől átitatva.

Mikkamak 2018.06.01. 15:24:03

@Szilágyi Imre: Hmm, nem is tudom... ja! megvan: esetleg az egymillió új magyar állampolgár akikre olyan büszkék? És akik tényleg nem kerültek sokba, mert aprópénzért megvehetőek.

czerka 2018.06.01. 16:15:44

Magyarországon egyre nőnek a bérek, nő a jólét, nincsenek migránsgettók, aki akar, az ellenzéki blogot ír, ellenzéki pártot gründol, de akár szabadon el is költözet, visszatérhet, a multik és a magyar cégek lasszóval fogják a munkaerőt. Orbán valamit csak jól csinál. Persze mellette lop is. De már bebizonyosodott, hogy a politika nem lwhwt más.
Orbán Realpolitik-ot nyom, pont mint a német kancellárok Kohl óta. Nincsenek elvek, csak célok és ezekhez választott eszközök. Az eredmények pedig igazolják minden tettüket.
Merkel is addig maradhat hatalmon, amíg a német polgárok szerint megy a német gazdaság szekere. Minden mást ki lehet magyarázni.
Orbán is pont így politizál, mint Merkel, csak a magyar érdekeket nézve.

nyerafidesz 2018.06.01. 16:50:00

Ez egy baromság. Éppen a minap olvastam ezen a felületen, hogy Orbán már majdnem Hitler. Filléres bloggerek orbánoznak, tolvajoznak szinte minden sorban.
A migránsoknak pedig van saját hazájuk, és pont Orbán az, aki először felvetette az Eu-ban, hogy ott helyben kell segíteni őket, nem pedig egy európai Egyesült Államokban gondolkodni.
Sőt! A valódi menekültekkel szolidárisak vagyunk, és őket segíteni szeretnénk mi, agymosott fideszesek.

tompus 2018.06.01. 17:00:41

Nem unjátok még a hülyeséget?

Visceroid 2018.06.01. 17:14:23

"Tehát Orbán hazugságokkal, álhírekkel és összeesküvés-elméletekkel tartja egyben híveit. "

Mert ti mennyivel jobbak vagytok!

Visceroid 2018.06.01. 17:18:17

"Magyarországon egyre nőnek a bérek, "
A forint értéke pedig csökken

"nő a jólét,"
Erről azért megkérdeznék pár zsákfaluban élő lakost is, nem biztos, hogy így látják.

" nincsenek migránsgettók"
Csak "oltalmazottak".

", aki akar, az ellenzéki blogot ír, "
Ja, persze a nyomtatott sajtó és a TV 90%-a a Fidesz kezében van, és az internet súlya elenyésző, de mondjad csak.

"ellenzéki pártot gründol, de akár szabadon el is költözet, "
Jó látni, hogy azért ti is haladtok a gyurcsányi úton

"visszatérhet, a multik és a magyar cégek lasszóval fogják a munkaerőt. "
Mese habbal.

Komolyan mondom, nem tudom melyik oldal dumája a szánalmasabb.

Szilágyi Imre 2018.06.01. 17:52:43

@Mikkamak:
Bélám!
Örülök az iyen válaszoknak. Amíg ezt gondoljátok, addig a jobboldali kormányok leválthatatlanok lesznek Magyarországon. Ez a szellemi színvonal, ami te is és a többi baloldali magánszemély, párt előad, a békasegge. Nem ezen múlt a jobboldal győzelme.
Nem fogm neked magyarázni, mert a fenti válaszodból kiderül, hogy hülye vagy hozzá.

2018.06.01. 17:53:41

@Visceroid: "Erről azért megkérdeznék pár zsákfaluban élő lakost is, nem biztos, hogy így látják. "

Biztosan... de azt vajon mennyire lehet általánosítani? A lehetőségek bővülnek, élni kell vele.

"Ja, persze a nyomtatott sajtó és a TV 90%-a a Fidesz kezében van, és az internet súlya elenyésző, de mondjad csak."
Ezt csak azért mondod, mert a narratívád szamárvezető is egyben, vagy el is hiszed? A jövő az internetes kommunikációra épül, már nincsenek kisbírók, meg viták a kukoricafosztás közben. A jövő generációja az internetes véleményirányítás célpontja és ebben az ellenzék (lehetőségeiket tekintve) nincs hátrányban.. csak hát használni képtelenek :)

"Mese habbal. "
Te egy szatyorban élsz? Jelenleg Európában a magyar cégek azok, amelyek a legnagyobb mértékű munkaerőhiánnyal küzdenek. Szerinted miért hoznak ukrán bérmunkásokat kisebb-nagyobb-multi munkaadók?

"Csak "oltalmazottak"."
A legnagyobb kisebbségünk több nagyságrenddel nagyobb probléma jelenleg,bár nyilván a jövő nincs kőbe vésve.

Visceroid 2018.06.01. 18:32:43

@Womb Raider: A munkaerőhiány kérdésre összességében: baromság. Az ország termelékenysége amúgy is a béka popsija alatt van, esetleg karrierkezdésnek jó, de amint valaki megszerez egy piacképesebb szakmát, húz külföldre, de legalább is mindent elkövet, hogy kijusson az országból. Már ha sikerül megfelelő képzettséget és tapasztalatot szereznie, ami azért nem olyan egyszerű. Szóval amit nap mint nap szajkóznak az újságok jobbról-balról, hogy hűdenagy a munkaerőhiány, az azért megkérdőjelezhető. Talán azért is beszélnek munkaerőhiányról, mert nincs olyan ember, aki mondjuk a hirdetés minden pontjának megfelel, a cégek pedig csak olyan embert keresnek. Szerintem ez inkább csak a munkanélküliek "etetésére" szolgál. Ha annyira nagy lenne a munkaerőhiány nem lenne annyi közmunkás.

"Szerinted miért hoznak ukrán bérmunkásokat kisebb-nagyobb-multi munkaadók? "
Mert még így is olcsóbbak? Illetve ki tudja mit akarnak, mit mahinálnak ezek a cégek, lehet hogy ezeknek a hirdetéseknek a nagy része az ukrán oldalon is kamu, mint ahogy nálunk is nagyon sok a kamu álláshirdetés.

" A jövő az internetes kommunikációra épül, "
Persze, Magyarországon viszont a Fidesz szavazóbázisa főleg az idősebb vagy iskolázatlanabb vidékiek közül kerül ki, akik nem használnak internetet. Ha a neten 50-50% az arány, akkor "IRL" még mindig 80-20-ról beszélhetünk, nem is beszélve arról, hogy "nagyon vidéken" már csak a Fidesz által irányított médiumok foghatóak.

"A legnagyobb kisebbségünk több nagyságrenddel nagyobb probléma jelenleg,bár nyilván a jövő nincs kőbe vésve. "
Persze hogy nincs. A legjobban úgy lehet elvégezni a betelepítéseket, hogy közben ezerrel Sorosozunk. "Ne azt nézzék, ami mondok" - ismerős?

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2018.06.01. 19:21:59

Orbán a címlapon barna bőrű és sárga szemű démonnak van ábrázolva, ez cseppet sem démonizálása Orbánnak, meg cseppet sem gyűlöletkeltő ÁÁÁÁÁÁÁHHHÁÁÁHÁÁÁHH szakadok a röhögéstől :DDDDDDDDD

Mekkora demagóg fasszopók vagytok ti ballipsik nektek diktatúra és golyó jár!!!!!!

$pi$ 2018.06.01. 19:22:06

"Gyűlöletkeltés, álhírek, összeesküvés-elméletek – ezt ontja ránk immár harmadik éve a kormánypropaganda."

Nos, én ezeket éppen a B1 blogokon találom meg. Ahol gyűlölni kell mindenkit, aki a fideszre szavazott, ahol naponta megbukik az orbán, ahol orbán és bandája ki akar léptetni minket az euból és nácikommunistafasiszta giktatúrát akar építeni.

$pi$ 2018.06.01. 19:24:29

@Visceroid: "de amint valaki megszerez egy piacképesebb szakmát, húz külföldre, de legalább is mindent elkövet, hogy kijusson az országból"

Arányiban annyian mentek külföldre mint németországból. A nagy "mindenki elment már" nem más mint álhír.

neszóljszámnemfájfejem 2018.06.01. 19:27:44

Hm..nézem Soros vagyona kb. 25 milliárd dollár, amivel a 23. volt a Forbes listáján...Miért is akarná megdönteni a Magyar kormányt, pláne befolyásolni az EU döntéshozó szervezeteit, vezetőit.... Az előtte álló 22-nek, ez miért nem jutott ezidáig eszébe? A migrációról meg csak annyit, erről már több mint 30 éve írogattak, hogy az ezredforduló után bezony nagy gebasz lesz. Ezekről a tanulmányokról miért nem esik szó szinte sehol?

2018.06.01. 19:30:32

@Visceroid: "Szóval amit nap mint nap szajkóznak az újságok jobbról-balról, hogy hűdenagy a munkaerőhiány, az azért megkérdőjelezhető. Talán azért is beszélnek munkaerőhiányról, mert nincs olyan ember, aki mondjuk a hirdetés minden pontjának megfelel, a cégek pedig csak olyan embert keresnek. "

Butaságokat beszélsz. Nem a sajtó híradásaira támaszkodva írtam amit írtam. Több, velem azonos piacon mozgó vállakozásról tudok, akik kisebb-nagyobb létszáémmal ukrán munkaerőt foglalkoztatnak. 4-5 főtől a 3-4 tucatnyiig.. itt, ÉNY Mo.-n..
Fogalmad sincs, hogy miként próbálnak/próbálunk munkaerőt szerezni, megtartani, hogy elindultak csúnyán felfelé a fizetések és nem azért kénytelenek sokan Ukrajna felé fordulni, mert finnyásak a magyar munkaerrőt illetően, de egyszerűen már nincs gyakorlattal rendelkező szakember a gép/fémipar területén. Több cég a robotizálásba menekül, még akkor is ha iszonyatosan tőkeigényes megoldás. A fiatalok gyakorlatlanok, képzetlenek (elméleti szinten is) de irreális bérelvárás az van.

neszóljszámnemfájfejem 2018.06.01. 19:30:57

Ja, és még valami! Nyugat-Római birodalom bukása...minek is köszönhető részben...talán annak amit ma úgy neveznek migráció... jujj...

2018.06.01. 19:32:21

@$pi$: Amúgy nem kevés azok száma, akik visszajönnek.. véget ért a nagy kaland. Sokan belemennek a kis pénz, kis foci megoldásba is, mert kint állat módjára bántak velük. (Most nem a magasan képzett, hiányszakmákban nyomulókra gondolok elsősorban, bár tudok orvosról is, aki hazajött, hogy saját praxist építsen.

DFK 2018.06.01. 19:48:21

Úgy látszik b1-ék dolgoznak a 2022-es fidesz győzelmen.

taga20 2018.06.01. 20:08:54

@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ: neked meg egy tár! mi van féreg mindig előmászol a ganéból?

taga20 2018.06.01. 20:09:48

@DFK: akkor mi a kurvaanyádat vergőcc itt nap-nap után jobbágy?

taga20 2018.06.01. 20:10:51

@$pi$: te, ne meny má le birkába!

taga20 2018.06.01. 20:13:02

@$pi$: te, azé ki szoktál menni néha az uccára?

ha igen, akkor miről pofázol?

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2018.06.01. 20:19:29

Te fasszopó kutya én havonta egyszer belépek hogy szájbahugyozzaalak téged meg a fajtádat de te sunyítasz itt 0-24-be, hazajössz a közmunkáról és mielőtt mennél a tescóba a 2. munkahelyedre böfögsz mindenkinek egyet mert egy tetves gecisszájú rabszolga patkány vagy :) Mikor törődsz már bele hogy a Fideszországban te csak egy rabszolga élősködő lehetsz és a mi szarunkon kívül más táplálék nem jut számodra itt??? :DDDD

taga20 2018.06.01. 20:29:00

@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ: helga baszom a szádat, neked hány nickneved van? hány életed van te istenbarma?

haza jössz a csatorna ganézásból és egyből projektálsz?

egyébként bírom ezt a fordított pistikét, tényleg ilyen vagy:)))

pragmatika2 2018.06.01. 20:36:42

Már megint egy elcseszett poszt. Ott folytatjátok, ahol abbahagytátok. A sok baromsággal, amiről mindenki érzi, hogy kamu. Mondjuk én nem bánom, úgy olvad el a ballibsi politikai maradék, mint vaj a napon. Nem tűnt fel hogy lefelé mozogtok ? Nem kéne átgondolni, hogy hol a hiba ?
Na, nem. Nem a félelmünk, meg a stockholm szindróma, nem. Ellenkezőleg, a nyugalom, az. 2010 óta nyugalom van, IMF, meg magyarázkodás, meg cidrizés nélkül.

taga20 2018.06.01. 20:42:01

@Voznyák Pista: pityu, akkor miért itt baszod a rezet állandóan szargerincű fityeszmaffia csicska?

miért 2018.06.01. 21:12:56

@$pi$: Kádár-népe, Orbán-népe! Semmi különbség! Elég csak pintér-elvtársa gondolni!

Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban 2018.06.01. 21:13:49

"Tehát Orbán hazugságokkal, álhírekkel és összeesküvés-elméletekkel tartja egyben híveit. Mindössze egyetlen ember hatalomvágyát szolgálja ki az évek óta tartó gyűlöletpropaganda."

Es ez igy rendben is van. Amig ezzel megoldja az orszag problemait, fejlodik a gazdasag, sikerul megorizni az orszag szuverenitasat, addig remelem minden pont ugy megy tovabb mint eddig.

taga20 2018.06.01. 21:38:33

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban:

mondod te szar gerincű jobbágy, aki arra nem képes, hogy a rothadó nyugatról ékezetes betűkkel ugasson azokra, akik itt küzdenek a fityeszmaffiával!

elmész a kurvaanyádba droid!

TalpigJimmy 2018.06.02. 02:45:08

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban van?
Orosz rabszolgaságban?
A fidesz rablás?
Nem létezik, hogy ennyire hülyék vagytok?
Pedig láthatnátok, hogy az ország kirablása folyik :(
Kedvencem, amikor a "fénylopó Tiborccal" kijelentette a Rasika, hogy a saját lábunkon állunk :(

TalpigJimmy 2018.06.02. 02:55:11

Én meg tudnék őrülni azon, ahogy a Zuckerberghez is felérő, mi több nála is okosabb M. Lőri oda tolja fel az ellenszenves zsírparaszt pofáját, hogy tehetségesebb nála :D
süti beállítások módosítása