B1 blogcsalád



Végre valamiben Magyarország listavezető az Unióban

2018. február 05. - nickgrabowszki

Bár ennek annyira nem lehet örülni: minden 3. magyar rákban hal meg. Ez a legrosszabb adat az EU-ban. Még stadiont, ezeret! (Forrás: Eurostat)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1313636952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F1őr 2018.02.05. 23:04:21

Amennyi E adalék van az élelmiszereinkben nem csodálom. Módszeresen irtják a kelet európai régiót. Útban vagyunk nekik.

2018.02.06. 06:02:18

@F1őr: érdekes, hogy Románia és Bulgária sokkal jobban áll, mint Magyarország, pedig igencsak keketi tagállamok. Inkább az az oka szégyenletes helyzetnek, hogy Magyarországon szar az egészségügy, rákos betegségeknél a legfontosabb, hogy időben felfedezzék őket. Nincsenek tesztek (ma már vérből kimutathatók tumormarkerek), nincs szűrés, nincs semmi.
Mire Magyarországon az amúgy is kései diagnosztizálás után műtéti időpontot kap az ember, már áttétek jelentkeznek. Onnantól menthetetlen a beteg. Ez van.
A magyar állam - aminek feladata lenne az egészségügy szervezése - abban érdekelt, hogy minél kevesebben érjék meg a nyugdíjaskort.

a nagy hohoohooo 2018.02.06. 14:31:54

@Colonel H. Stinkmeaner: Megnéztem a renoméját:
blog.hu/user/1320901/tab/activity

Felesleges minden tanítás .....Rejtő jutott eszembe róla:
"Hogy állunk az alibijével?

- A micsodámmal?

- Az alibijével! Van alibije?

A terménykereskedő rémülten hebegett.

- A feleségem csomagolt... Úgyhogy nem tudom, hozott-e... ilyesmit..."

atomic power 1986DucaDuca 2018.02.06. 20:18:54

Tehát Törökországban jobb a helyzet ebben a tekintetben, mint az unios országokban, Ciprust kivéve. Magyarorszagon 2013-ban a GDP 7,4 %-át , Törökországban a GDP 5,4 %-át fordítottak egeszsegügyi kiadasokra. Jóval kisebb az egeszsegügyi szemelyzet létszáma es az ágyszam, mint az uniós átlag.

Az egyik leggazdagabb uniós Dánia pedig alig maradt el tőlünk 2014-ben ebben a statisztikában.

Tehát a penzen kívül mas faktorok is szerepet játszanak egy ilyen adatsorban. /pl. éltmód, szűresi hajlandóság, stb./

2018.02.08. 00:33:06

@atomic power 1986DucaDuca: Magyarországon az, hogy a GDP arányában magas az egészségügyre költött pénz aránya, az csak annyit jelent, hogy rengeteg pénzt pazarolnak el. Közbeszerzések duplán túlárazottak, lop mindenki, ahol csak tud, közben tényleges gyógyításra nem jut erőforrás. A kiadások növelése nem jelenti, hogy jobb lesz az egészségügy. Az amerikaiak költenek a világon a legtöbbet egészségügyre, mégse élnek hosszabb ideig, mint a náluk jóval kevesebbet költő európaiak vagy kelet-ázsiaiak. Egyszerűen a költségek és kiadások növelése egy szint felett nem hoz mérhető javulást, csak drágítja az egészségügyet és a gyógyszergyárak zsebét tömi. A pénz hatékony felhasználása a kulcs.

Bolshevik 2018.02.14. 22:20:53

Kö9ztudott, hogy aki nem halna meg rákban, az örökké élne!

Basszátok meg, ez komoly? Hát valamiben csak meghalnak az emberek, mivel a rák meg a szívelégtelenség a két vezető ok, ebből feltételezhetjük, hogy akkor szívelégtelenségben meg kevesebben halnak meg.

Ez hihetetlen bazdmeg hogy egy ilyen irreleváns statisztikán is orbánoztok.
süti beállítások módosítása