B1 blogcsalád



A kormányszóvivő végre elismerte: a tahóság a Fidesz politikai krédója

2017. december 27. - ashwood

d_kos20160505054-1-e1464331288532_1.jpgKovács Zoltán ismét tanúbizonyságát adta: a kormánypropaganda minden kliséjét fejből fújja. Ez ugyan elvárható egy kormányszóvivőtől, de Kovács karácsonyi interjújában tovább is ment: elismerte, hogy képtelenek kulturáltan politizálni.

Követve a kedves vezető példáját, Kovács Zoltán is csak baráti nyaloncsajtóval áll szóba. Karácsonykor a propagandarulett a Pesti Srácokat pörgette ki – amelyet részben a Fidesz parlamenti frakciója pénzel direkt módon. Így aztán olyan kemény kérdéseket is kapott a kormányszóvivő, mint: "Mi az igazi tétje a 2018-as országgyűlési választásoknak? Négy hónap múlva talán nem is feltétlenül az ellenzékkel mérkőznek meg a kormánypártok, hanem a mögöttük álló informális és gazdasági hatalommal, amely kimeríthetetlen erőforrásokkal bír, és amely el akarja takarítani az útból a migrációt akadályozó és ellenző magyar kormányt. Egyetért?" Igen, ez egy kérdés volt a propagandista szerint.

Kovács az interjú egy kiemelt pontján közölte: "ennek az egész liberális világnak, a maga értelmetlen és sehova nem vezető PC-ségével leáldozott." Ebben semmi meglepő nincs - Orbán az illiberális demokrácia jelszó kiadásával hadat üzent mindennek, aminek szerinte köze van a liberalizmushoz. (Többször is megírtuk: a kormányfő és sleppje még ezt a viszonylag egyszerű szót sem képes helyesen értelmezni és használni. A liberális demokrácia valójában a jogállamiságot jelenti e szószerkezetben. Persze ezt is leépíti a NER.)

A kormányszóvivő tovább ment, és közölte: a politikai korrektséggel "nem lehet politikát csinálni és a valóságról beszélni." Érdekes vallomás ez Kovács szájából, ugyanis lényegében annyit mondott ezzel: a NER politikai alapja a tahóság.

A politikai korrektség ugyanis nem más, mint olyan nyelvezet, amely igyekszik minimalizálni az egyes vallási, etnikai, kulturális vagy egyéb közösségek megsértését. Bármit is próbál beleszuszakolni a fogalomba a kormány és propagandistái, mindössze arról van szó: a beszélő igyekszik nem megbántani másokat. Aki úgy érzi, hogy ez a törekvés – amelynek alapja az ember tisztelete –, megakadályozza abban hogy "politikát csináljon" vagy a valóságról beszéljen, az bizony menthetetlenül és felvállaltan tahó. Aki leszámol a PC-vel, az a fogyatékkal élőket ezentúl düdőnek és nyominak fogja nevezni, a feketéket niggerner, a kerekesszékeseket rokinak. Ezt a világot akarjuk?

A PC kialakulásának alapja egyébként az a felismerés, hogy a szóhasználat, a nyelv befolyásolja a nyelvhasználó gondolkodásmódját, visszahat arra. Ha egy kiválasztott csoportról tiszteletlenül, lenézően, lekezelően beszélünk folyamatosan, akkor egy idő után így is fogunk rájuk gondolni, végül pedig a cselekvést is ez határozza majd meg. Természetesen ezzel a NER lovagjai is tisztában vannak. Csak épp ők nem el akarják kerülni a lekezelő beszéd- és bánásmódot, hanem előidézni. Jelen pillanatban a menekültekkel szembeni szóhasználat felülírásával akarják a társadalom viselkedését is átprogramozni. Ebben zavarja őket a politikai korrektség.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8113526961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kószák egyike 2017.12.27. 13:25:12

Nem érzem azért ezt akkor önleleplező durranásnak. Kimondja amit minden fidesz szekta hívő helyesnek gondol. Dalma nénik és Dalma bácsik legfeljebb elégedetten csettintenek:" Igen Zoli igazad van ezt csak így lehet!"

Nincs itt semmi látnivaló, haladjanak kérem tovább, ez itt a demokráciát és jogállamot nem akaró Dalma nénik országa. Akinek nem tetszik annak el lehet menni.

Nekem a kormány szóvivőről már mindig ez fog az eszembe jutni: www.youtube.com/watch?v=uir4XOACdcs

"Önök el akarták titkolni az MNB alapítványainak gazdálkodását
"De sikerült?"

sZulamith 2017.12.27. 14:08:13

A poszt cime is mély gondolkodást igényel, akkor inkább jöjjön a fotó:)

Helga Beauty Salon. 2017.12.27. 14:31:17

"A kormányszóvivő végre elismerte: a tahóság a Fidesz politikai krédója"

Drága édes jó istenem, a baloldal miért nem kussol inkább?
Kuncze, Szanyi, Juhász, a női trollok a parlamentben a bábozásukkal, a heti hetesesek, Schilling ballibrendező és Lillapinatulajdonos, most a Nagy Bandó és rengeteg más szemét alak tahósága után hallgatni kéne nagyon mélyen!

FCUK13 2017.12.27. 16:06:29

ideje lenni beszerezni egy értelmező kéziszótárt, vagy legalább megkérdezni valakitől, ha nem tudjátok, milyen kifejezés mit jelent. Tahóság mint PC ellentéte? ez annyira gyenge, hogy már az olvasó is szégyelli magát.

NemodaBuda 2017.12.27. 16:49:13

@Helga Beauty Salon: Nagyon el vagy tévedve ! Gondolod, hogy az ilyen dumád is elmegy ? Nem lehet mindenki kósalajos, bülbülszavú orbán, aki egy igaz mondatot sem bír elmondani ! A KSH történelme mélypontján kitakarítja a részletező fogalmakat, csakhogy szolgálhasson benneteket jó kis átlagokkal ! Lassan parragh lesz közöttetek az ész ! Rogán meg az erkölcs őre ! A kormányszóvivő egy netto bűnöző, gondolod, hogy megússza a rendszerváltást ? Vagy ott van a halászelvtárs ! No, annál bárgyúbbat tudsz akár festeni ? Mire vagy annyira oda ? A szépségszalonban mindenki okos is ?

bogáncs11 2017.12.27. 16:50:16

Az kormányzattal kapcsolatban a korrektség mint olyan, soha nem jutna eszembe.

BAZINGA2 2017.12.27. 19:14:38

Egyszer jöjjön el végre az április, hogy legyen már vége ennek az eszement gyűlölködésnek. Nem mindenkit éltet, van aki undorodik és megveti az egészet.

taga20 2017.12.27. 19:59:06

@BAZINGA2: te egyszerű! áprilistól jön az igazi, ez csak előjáték.

má most csőre van töltve bájerzsoca!

Helga Beauty Salon. 2017.12.27. 20:10:52

"A PC kialakulásának alapja egyébként az a felismerés, hogy a szóhasználat, a nyelv befolyásolja a nyelvhasználó gondolkodásmódját, visszahat arra. "

Azért abban biztos vagyok hogy ez a PC szóvirág rendszer egy naplopó agyonlibbant elméleti barom agyában született meg! Egy dologra jó igazából, hogy a konkrét probléma megoldása helyett lehet a szavakon lovagolni!

taga20 2017.12.27. 20:19:35

@Helga Beauty Salon: egy naplopó fityeszdroid agyában született meg, akit a legjobb cimborája mostanában gecinek nevez.

ez a geci féreg össze-visszahazudozik, éppen azt, amit a helyszínen hallani akarnak.

Helga Beauty Salon. 2017.12.27. 20:29:54

@taga20: Nyugodj le vén hülye, mert gutaütést kapsz és lebénultan, csorgó nyállal hogy teszed be az ikszet a DK-ra?

taga20 2017.12.27. 20:35:43

@Helga Beauty Salon: kinga, áruld már el, hogy miből gondolod, hogy én vén vagyok!

tényleg érdekel. szerinted én hány éves vagyok?

Európai téridő 2017.12.27. 23:17:17

"A politikai korrektség ugyanis nem más, mint olyan nyelvezet, amely igyekszik minimalizálni az egyes vallási, etnikai, kulturális vagy egyéb közösségek megsértését". Sajnos nem egészen, mert túl van tolva ez is.

miért 2017.12.27. 23:21:29

@Helga Beauty Salon: Nem lehet könnyű védeni a védhetetlent, főleg ilyen szellemmel!

Billy Hill 2017.12.28. 00:11:18

Sajnos a kedves szóhasználat csak arra jó, hogy szépségtapasz legyen azon a tényen, hogy lényegi javulás nincsen... Például lehet a "fogyatékos" szót lecserélni arra, hogy "fogyatékkal élő" (valami miatt fontos ez a distinkció, bár a fogy- továbbra is ott szerepel a kifejezésben), vagy lehet "kerekesszék" a régi (és valóban rossz kifejezés) "tolókocsi" helyett, de ettől még nem fog egy érintett sem könnyebben eljutni egy sor intézménybe, áruházba, közlekedési eszközre stb. Vagyis az egész egy ál-megoldás, akadálymentesítés helyett a társadalom egy részének (de végül is az egészének) a hamis nyugtatása, a rossz lelkiismeret cirógatása. Most kifejezetten erről a témáról írtam, hogy nem old meg semmit a szómágia. Persze más csoportokkal kapcsolatban lehet, hogy már ez is segít valamit (?).

egy_ember_ 2017.12.28. 07:43:33

Van az a pénz......
Amiért érdemes ilyeneket mondani.

Ravasz Figyelmeztetés 2017.12.28. 08:51:24

Szóval nem polkorrektnek lenni=tahóság.
Igen magasröptű levezetés, valódi szellemi Mount Everesteket ostromol a cikk. (Nem.)

A polkorrektséggel az a probléma, hogy soha nem elég belőle, és végső soron a valóságról való beszédet és a szólásszabadságot akadályozza. Minden rasszista, minden szexista, minden homofób. Ez a beszédmód infantilizál, felnőtt emberekből gyáva, mimóza nebántsvirágot csinál. Ez nyilvánvalóan nem lehet egy demokratikus közélet alapja.

Helga Beauty Salon. 2017.12.28. 09:25:48

@taga20: tényleg érdekel. szerinted én hány éves vagyok?

Sütni már öreg vagy az fix, agyilag viszont gyakran kelted óvodás benyomását (leszámítva a trágárságot).

Jakab.gipsz 2017.12.28. 10:22:41

Nem értem !

Miért a Magyarország kormányának a problémája az, hogy politikailag korrekt módon, hogyan fog magának kuncsaftot egy vudu varázsló, vagy egy szcientológus guru, vagy ( Jim Jones atya, az önjelölt próféta, ez utóbbi következményeit már ismerjük).

De az igen a Magyar keresztény demokrata kormány problémája, hogy Soros a disznófejű nagy úr (aki népek: verítékén, könnyein és vérén hízott dagadtra), ne pofázzon bele a magyarok belpolitikai ügyeibe, a CEU-n kiképzett és fizetett ügynökei révén se.

Ha pedig a globalizmus, "jog-államiság és a washingtoni konszenzus" elmélete hibás, (márpedig hibás) erről az elméletről, nem lehetséges népszavazást tartani, sem pedig tovább erőltetni, patthelyzet van.

U.i. az illiberalizmus, kifejezés is hibás. Ezért nem elegendően hatékony az Orbán kormány, még nem tudja megóvni, a szövetségeseinket, saját maguktól.

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 10:32:20

Ez a PC-mese rögtön elbukik első blikkre. Csak meg kell nézni, milyen fotót raktak fel Kovácsról. Libsiéknél úgy értik, hogy a PC bánásmód csak másokat kötelez, ők meg szabadon fikázhatjnak-alázhatják bármilyen módszerrel aki nem tetszik. Tele a világsajtó Orbán nyomi fényképeivel, Soros bácsiról pedig csak mosolygós, púderes, fotoshopplt képek vannak

Nagyjából ez a PC libsi felfogás szerint

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 10:36:40

@Ravasz Figyelmeztetés:
Oda jutottunk, hogy a kereszt már nem polkorrekt a Lidl csomagoláson, a Dankó rádióban meg roma zenét emlegetnek. Ezt maga Dankó se értemé ha feltámadna

stim 2017.12.28. 10:47:11

Ha jól emlékszem a Fidesz óta van jeltolmács szilveszterkor és a jelnyelvért nemzetközi fórumokon is sokat tesz. Ez korábban nem volt tapasztalható.

Ami pedig a PC-t illeti. Eredetileg valóban az udvariasság és a másokkal szembeni figyelmesség volt a PC eredeti értelme. Mostanra a PC megköveteli sok esetben, hogy mit mondhatsz és mit nem. Az pedig diktatúra. Ha a liberalizmusra hivatkozva kell eredeti fogalmakat átértelmezni, szavak használatát megtiltják akkor az liberális diktatúra.

Az irodalom a szavak legszélesebb körének használata ezért aki sokat olvas az sok fogalmat ismer, azoknak a fogalmaknak a széles spektrumát. Ráadásul könyvek (mély fájdalom) nemcsak a liberalizmus idejében íródtak ezért a fogalmak preliberális:) értelme szerint is találkozhat vele a kedves olvasó. Így aztán van lehetősége a progressziót, a fejlődést több szemszögből is megítélni és el tudja dönteni, hogy a házastársi hűség-e az értékesebb vagy egy szvinger klub ahol mindenki-mindenkivel-mindenhova, látszólag következmények nélkül. Bár attól mert nem veszünk tudomást a lélekről attól még el lehet képzelni, hogy melyik viselkedési forma milyen hatással van rá? És ez csak egy példa.

Amikor nem PC a hazaszeretet, a család, a heteroszexualitás, a kultúra akkor nyilvánvalóan magasról tesznek azoknak az érzékenységére akiknek ez fontos vagyis a szabadság nevében korlátozzák őket. Ezért a PC nem megkövetelhető, főleg nem az a fajta anarchista-radikális-liberális-diktatórikus fajtája amelyik az emberbe kívánja folytani a szót, ami a gondolat és a közösségi kommunikáció alap építőköve.

Nem azt mondom, hogy embereket minősítgessünk, ezt én magam is kerülöm. Ritkán és csak rossz hangulatban csúszom ebbe a hibába. Azt mondom, hogy a szabadságra hivatkozva senkinek nincs joga elvenni a másiktól a szólás szabadságát. Ahol csak egy irány érvényesül az diktatúra. A demokrácia lényege pont az, hogy ALAP a szólásszabadság. Nézzük meg a németeknél mennyire szabad a sajtó és mivel letagadják pl. a bevámdorlás problémáit azzal a sajtóban ugyan nem találkozol de a 7köznapi életben igen és a választásokon a választók azokra szavaztak és fognak szavazni akik megoldják a problémákat nem azokra akik csinálják.

És így lesz ez idehaza is.

Janossz 2017.12.28. 10:50:36

@libsi nóta bárki unja:" Tele a világsajtó Orbán nyomi fényképeivel, ..."
Manipuláltak? Vagy ez a valóság? A tükröket is betiltanád?

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 10:57:22

@stim:
Az egyetlen cigány képviselőt az EP-be továbbra is Fidesz delegálja. Ez a tény. A libsik persze nem adnának át egyetlen helyet se cigányoknak, ez is tény, de szép szavakba csomagolják, ami nem kerül semmibe

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 11:01:12

@Janossz:
Bárkiről lehet idétlen képeket csinálni, a digitális világban ez csak ujjgyakorlat

Másodpercenként 10 felvételre beállítva beszéd közben bárkiről 10-ből 8 felvétel nyomis lesz, 1 nagyon nyomis, és legfeljebb 1 normális

Janossz 2017.12.28. 11:24:41

@libsi nóta bárki unja: És innentől kezdve a fotós vagy a szerkesztő dönti el, melyik megy a nyilvánosságba.
Ha történetesen a kép tárgya tagadja a PC-t, tehát véleménye szerint nem gond mások érzékenysége, ilyesmire nem kell tekintettel lenni, akkor nem kell nagyon csodálkoznia azon, hogy az ő hiúságára sem lesznek, és nem a legszebb arcát mutatják.

Paul Summers 2017.12.28. 12:01:36

Szerintem az útszéli anyád vallotta be. Az amelyik a kamionosokkal kéjeleg.

stim 2017.12.28. 12:19:52

fojtani, pardon:)

taga20 2017.12.28. 12:33:29

@stim: szerintem az egész kommented miatt kéne elnézést kérned, nem egy szóért.

ez egy nagy katyvasz, amit leírtál:)

Sir Galahad 2017.12.28. 12:48:25

A szerzőnek nincs igaza: a PC mára túlnőtt eredeti jelentéstartalmán, és egy olyan beszédmódot, stílust jelent, amiben bizonyos problémákat már kimondani, megfogalmazni sem lehet. Erre tényleg semmi szükség, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy az elesetteket sértegetni kellene és ez nem is áll szándékában senkinek, aki normális.

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 14:20:48

@Sir Galahad:

Aki az illegális migráció és a terrorizmus közötti kapcsolatról beszél, annak nekiesnek mint pl. Orbánnak legutóbb az EP-ben, még a saját pártcsaládból a frakcióvezető Manfred Weber is,

Libsiknél pedig egy összefüggő ideológiai képlet lett a hazudozásból. A migránsok menekültek, akik az életükért futnak 10 országon keresztül, blablabla, szárnyas kapukkal kell segíteni nekik

aki is.

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 14:28:56

@Janossz:
Persze, de amikor Sorosnak mutatják a nem legszebbik arcát, akkor erről gágog a libsimédia szerte a világon. Pedig saját magát is disznónak tartja, ezek a vicces emberek csak kimaxolták

444.hu/2017/12/16/o-lett-a-soros

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 14:41:09

@stim:
A PC olyan őrült túlburjánzásba csapott át, amit józan ésszel már nem lehet követni, maradnak tehát a terror eszközei. Itt egy intő példa az előzmény már önmagában is elég ijesztő, de ami utána jön az hátborzongató, pedig nem egyedi eset

"Kanadában, amikor törvénybe foglalták, hogy a genderidentitás és genderkifejezés az alapvető emberi jogok közé tartoznak - ez alapján pedig már diszkriminációnak számíthat az is, hogy valaki he vagy she helyett nem a választott névmásával hivatkozik valakire."

És a következmények:

444.hu/2017/12/08/titokban-keszitett-egyetemi-hangfelvetel-razza-meg-a-liberalis-fellegvarat?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

elvis56 2017.12.28. 15:27:26

Parokában jobban nézne ki .

Netuddki. 2017.12.28. 16:32:40

Vedd már észre posztoló bazmeg, hogy nincs semmi ok-okozat nélkül! Azért ilyen tahók ezek a tolvaj fideszesek, mert ez is csak a lopásaikról tereli el a figyelmet. Járulékos hozadéka az egésznek, hogy Magyarországon megszűnt a politika. Ahol ugye, ha normálisan megkérdezték, hova lett a lóvé, arra normálisan kellett válaszolni. Ha valaki pedig "boldog karácsonyt" mondott rá régen akkor úgy kibaszták a politikából, hogy a lába nem érte a földet. Ma már sajnos más szelek fújnak...

2018.01.26. 15:41:07

>Aki leszámol a PC-vel, az a fogyatékkal élőket ezentúl düdőnek és nyominak fogja nevezni, a feketéket niggerner, a kerekesszékeseket rokinak. Ezt a világot akarjuk?

Nem, mindig is ez a világ volt a ti dedós kis körötökön kívül. Igen, mindenki a roki kifejezést használja, a retardáltakra nem a fogyatékkal élőt, hanem a mongolidiótát, a nigger meg csak angolban megy, magyarban jó a néger is, bár újabban nagyon tetszik nekem az angol dindu. Ez meg van? Amikor letartóztatják és mondja h "ah din du nuffin" na onnan van :)

amit ti tiszteletnek neveztek, az buziskodás. a rendes férfi adni és kapni is tud. én félzsidó vagyok és kurvára nem sértődök meg egy kampóorrúért, biboldóért, mivel főleg sváb barátaimra jellemző, ezért én meg friccnek hívom őket meg labancnak.

a leszbikust nem hívjuk sehogy, mert olyan fölösleges élőlény, hogy nem is érdemes tudomást venni a létezéséről

cigókra persze ezer kifejezés van
süti beállítások módosítása