B1 blogcsalád



A rendszerváltás egyik utolsó nagy tanúja távozott

2017. január 04. - nickgrabowszki

Sokan elmentek már, de ő mindeddig maradt. Sok minden változott körülötte, de ő mindent túlélt. Már-már úgy tűnt, örökre velünk marad.kover-laszlobajusz.jpg

Élete még a diktatúrában kezdődött. Fénykora a rendszerváltás volt, de komoly ismertsége volt az átmenet két zavaros évtizedében is. A nemzeti együttműködést már kicsit a partvonalról figyelte, de azért mindenhol jelen volt.

Karaktert adott, őrizte a viharos ifjúság emlékét. A lázadásét. A hippimúltét. A P. Mobil-koncertekét. Amikor kamionsofőrnek lenni, az volt a karrierálom.

Ő volt a jobboldal szimbóluma. A kurucságé éppúgy, mint a régi paraszti kultúráé. Amikor még nádfedeles házak sorakoztak a falusi utcákon.

Ápolni egyáltalán nem ápolt, de legalább eltakart. Pontosan jelezte a napi menüt is.klhaj.jpg

Nagy idők tanúja volt, és még inkább nagy mondatoké.

  • Nagyon közel volt, amikor elhangzott, hogy a Fidesz adja vissza a 1990-es választáson elnyert mandátumait, és mondja azt, hogy csak vicc volt egész.
  • Egészen beleremegett, amikor kibukott alóla, hogy gazdája ölni tudna pártért.
  • Közvetlen közelről hallotta, amikor elhangzott, hogy homoszexuális prostituáltakat kellene csempészni a román miniszterelnök ágyába.
  • Teljesen beterült nyállal, amikor ki lett nyilatkoztatva, hogy akassza föl magát, akinek nem tetszenek az első Orbán-kormány sikerei.

Később kicsit megöregedett, magába fordult, egészen elfehéredett, kicsit le is konyult.klb.jpg

Nagyon megijedt, amikor ismét a Fidesz ölébe hullott a hatalom, és annak áldozatául estek bizonyos hajszálak. Meg lett mondva, hogy így lesz, és így is lett. Róla nem esett szó; ő volt az egyetlen, aki nem esett át a metamorfózison, változatlan maradt évtizedeken át.

Csak a gond volt vele, de nem lehetett bántani. Szimbólum volt.

Igazi karakter. Soha nem viselt funkciót, mellékszereplőként ismertük. De ott volt mindenütt, ahol ott kellett. Nem lehetett róla beszélni, de nem lehetett tőle eltekinteni. Átnézni rajta.

Senki és semmi nem maradt állandó, csak ő. Már úgy tűnt, örökre velünk marad. Hogy soha nem szabadulunk meg tőle.

És most ez:kl_6.jpg

Elment. Hirtelen, váratlanul, bejelentés nélkül. Mégcsak nem is köszönt.

Alig pár nappal újév után. Ő 2017 első híres áldozata. Egy igazi túlélőtől búcsúzunk, az állandóság szimbólumtól.

Legyen neki könnyű a szennyvízcsatorna.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1012096685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C. Lee Boss 2017.01.04. 16:24:42

A gazdaállatot vihette volna magával! :-(

morpho 2017.01.04. 18:25:19

Ba(j)szatlan 50-es...

vNHM 2017.01.04. 20:00:59

Ez mar a legalja, tessek mondani? A semmirol a masodik "blogbejegyzest" kiizzadni, na ez a nem semmi. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

morpho 2017.01.04. 20:34:40

@vNHM:
Most mit zavar ez téged. Mindenki pont arról ír, amiről akar. Vagy nem? Az sokkal érdekesebb, hogy te miért szólsz hozzá a semmihez? Én nem szoktam. Mondjuk nem is vagyok narancskullancs...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.04. 20:51:35

@vNHM: "A semmirol"

Az, hogy meghalt Kövér, neked semmi? orbán gazdád nem fog örülni, ha ezt megtudja.

vNHM 2017.01.04. 21:32:59

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: faszszopo, anyadnak van gazdaja, tudod a gazdaallat, akinek a faszat szopja a teren. Az. Latod barom, ma is tanultal valamit.

vNHM 2017.01.04. 21:34:58

@morpho: nem, te egy csokott agyu liberalfaSSiszta allat vagy, kiskomam, akinek a leteleme a rofoges. De tudod mind hiaba, mert a Fidesz kenterbe veri az osszes tobbi partot egyuttveve. Sirjal csak gecifolt.

morpho 2017.01.05. 13:45:40

@vNHM:
Hűha! Csak nehogy leverd a poharat...
süti beállítások módosítása