B1 blogcsalád



Most erőskezű vezető kell a magyar nemzetnek vagy egy néger elnök?

2016. január 13. - nickgrabowszki

A magyaroknak sokkal jobban bejön Putyin, mint Merkel. A Nézőpont Intézet 1000 ember megkérdezésével készített közvélemény-kutatást külföldi vezető politikusokról.

  1. Míg a magyarok 39 százaléka inkább szimpatizál Angela Merkellel, addig 42 százalékuk inkább rossz véleményt alkot róla.
  2. Jean-Claude Junckerről a magyarok 22 százaléka jó, 23 százaléka rossz véleményt alkot. De a megkérdezettek harmada nem is ismeri az Európai Bizottság elnökét.
  3. Mindezzel szemben a megkérdezettek csaknem fele (46 százalék) jó véleménnyel van Vlagyimir Putyinról, a kritikusok aránya csak 28 százalék.
  4. "Az amerikai elnökről alkotott kép hasonlóan pozitív", Barack Obama személyével a felnőtt magyar lakosság háromötöde (59 százalék) szimpatizál, és csak 18 százaléka kritikus.

ptorb.jpgEz elsőre elég rosszul hangzik, ha kicsit is hiszünk a Fidesz propagandistáinak. Mert akkor erős vezető kell a nemzetnek, kifelé a bent sem lévő migránsokkal, stb. És akkor el kell ismernünk,

Orbán jó lóra tett, amikor az erőskezű vezetőt alakítja, aki megvédi az országát még a nem létező veszélyektől is.

Kicsit rombolja azonban ezt az okfejtést, hogy a magyarok körében Putyin alig népszerűbb, mint Merkel, Obama viszont mindkettejüknél sokkal népszerűbb. Ebből vajon mi következik?

Orbán holnaptól polgárjogi harcos lesz? Vagy egyenesen néger?

A Nézőpont nem tudta megtagadni önmagát. amikor azt írta, hogy "az amerikai elnökről alkotott kép hasonlóan pozitív", már ti. Putyinhoz. Vagy csak nem tudják értelmezni a saját maguk által közölt számokat. Az 59 és a 46 százalék között azért elég jelentős a különbség, csakúgy, mint a 18 és a 28 között is.

Lehet amúgy, hogy a Nézőpont csak azt akarta fölmérni, éppen hol tart az Orbán-kormány a német kancellér elleni karaktergyilkossági kísérlete. Mert Merkel relatív gyenge eredménye nyilvánvalóan jórészt ennek tudható be.

De hogy mi értelme van tovább folytatni a magyarországi menekülthisztériát, miközben ezt az országot nem érinti a probléma, azt ne tőlünk kérdezzék.

Meg azt se, hogy miért kell karaktergyilkolni Merkelt Magyarországon. Mert az igaz ugyan, hogy Orbán nyilván a párton belüli bajor ellenfeleinek hatalomrajutását kívánja, de a kancellári poszt sorsáról ugyanilyen nyilvánvaló módon nem a magyar választók döntenek.

De lehet, hogy ebbe nem kell többet látni, és ez már csak az irracionális viselkedés szokásos önjárása.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr338268310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása